Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3156908 - 25/05/2009 06:20 Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Zestaw par 30 kolejki naszej Ekstraklasy:

Wszystkie mecze o 17:00
Zestaw par:

futbolArka Gdynia-Odra Wodzisław
1,55 3,30 7,00

futbolGórnik Zabrze-Polonia Warszawa
2,25 3,20 3,00

futbolJagiellonia Białystok-GKS Bełchatów
3,50 3,25 2,00

futbolLech Poznań-Cracovia Kraków
1,50 3,60 6,75

futbolLegia Warszawa-Ruch Chorzów
1,30 4,50 10,00

futbolPiast Gliwice-Lechia Gdańsk
4,00 3,20 1,90

futbolWisła Kraków-Śląsk Wrocław
1,25 4,50 15,00

futbolŁKS Łódź-Polonia Bytom
1,50 3,25 8,50

"To już jest koniec, nie ma już nic, idziemy pić"
te znane nam bardzo dobrze powiedzenie pasuje jak ulał do ostatniej kolejki naszej ligi. Jedni będą pić ze szczęścia i świętować sukcesy a inny będą smucić się spadkiem do pierwszej ligi. Czeka nas kolejna arcyciekawa kolejka. Grzechem byłoby jej nie typować smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3156916 - 25/05/2009 06:36 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
na pierwszy rzut oka:

Odra, Jaga - zawyżone zdecydowanie
Lechia, ŁKS, Arka - strasznie zaniżone

Na Górnika spodziewałem się takiego kursu.
Lech, Wisła - nie do gry.

Do góry
#3156917 - 25/05/2009 06:37 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Czas już na ostatnią prostą w sezonie 2008/2009. Powoli poznajemy ostateczne rozstrzygnięcia w naszej ukochanej Ekstraklasie. W ostatniej już 30. kolejce na pewno będzie ciekawie na kilku boiskach. Przede wszystkim na tych na, których będzie rywalizacja o utrzymanie się w elicie. Tutaj oczywiście kluczowe będą rywalizacje:

-> Arka Gdynia-Odra Wodzisław
-> Górnik Zabrze-Polonia Warszawa
-> Piast Gliwice-Lechia Gdańsk
-> Lech Poznań-Cracovia Kraków

Te cztery spotkania dadzą nam definitywną odpowiedź, kto będzie mógł dalej grać w naszej elicie. Najbliżej tego celu będzie Lechia Gdańsk. Podopieczni Tomasza Kafarskiego mają o tyle szczęście, że grają z Piastem Gliwice, który dzięki wygranej w ostatniej kolejce ligowej z Odrą Wodzisław Śląski (2:0) ma pewne utrzymanie. Dlatego też wcale nie musi jakoś specjalnie Piastowi zależeć na zwycięstwie. Diametralnie różna jest sytuacja Lechii Gdańsk dla, której to już naprawdę ostatnia szansa na utrzymanie się w elicie. Na szczęście po zmianie trenera drużyna odżyła i prezentuje się znakomicie. Przecież choćby w ostatniej kolejce byli wstanie prowadzić z Wisłą Kraków (2:1), niestety spotkanie okazało się pechowe i porażka (2:4) musi boleć. Jednak po meczu było widać, że tym piłkarzom bardzo zależy na utrzymaniu. Widać było w nich sportową złość, bo byli tak blisko nieba a jednak skończyło się dość mocnym uderzeniem na ziemię. Oczywiście jeden zły wynik nie może załamać drużyny. Pamiętamy przecież, że Lechia Gdańsk już w tej rundzie wychodziła z wielu opresji. Wygrana w derbach Trójmiasta z Arką Gdynia (2:1) była dobrym kopem na końcówkę sezonu. Potem przyszła jeszcze wygrana z Jagiellonią Białystok (3:1) i minimalnie przegrane spotkania z Lechem Poznań (0:1) i Wisłą Kraków (2:4). Forma jak i sportowa złość jest, szansa na utrzymanie także. Teraz wszystko jest w nogach i głowach podopiecznych Tomasza Kafarskiego jeśli wygrają w Gliwicach to mają na pewno baraże a przy okazji korzystnego wyniku w Poznaniu nawet pewne utrzymanie się w lidze. Nic tylko walczyć.

-> futbol Piast Gliwice-Lechia Gdańsk 2 10/10 futbol <-

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#3156933 - 25/05/2009 06:53 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: s_LP]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: s_LP
Wisła - nie do gry.

ja chyba zaryzykuje jednak za drobne X, kurs przeszacowany, Wisła jasne, ze bedzie chciała wygrać, Śląsk jasne, że nie będzie chciał wygrać wink ale trzeszczących piszczeli się tu raczej nie spodziewam smile jeszcze musze poczytac co tam taraś wymodzi i jaki skład wypuści, ale bez opawy na spadek kursów, więc poczekać z zagraniem spokojnie mogę... peace

Do góry
#3156946 - 25/05/2009 07:22 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Baqu]
xeper Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2003
Jagiellonia Białystok-GKS Bełchatów
3,50 3,25 2,00

crazy
Jaga w tym sezonie przegrała u siebie jedynie z Lechem, Wisłą i... Odrą Wodzisław. Pechowe remisy z Bytomiem (2:2) i Śląskiem (2:2). Za kartki nie zagra Zawistowski (dyskutowałbym czy to osłabienie), w jego miejsce wskoczy pewnie Guevara, wraca Hermes.

Do góry
#3157005 - 25/05/2009 15:28 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Originally Posted By: Ojro
wlasnie przed chwilka skonczylem szybka analke grin ostaniej kolejki

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa --> 1, lepiej nie chce myslec co mogloby sie stac gdyby Gornik tego nie wygral. Pewnie bylaby leTka pacyfikacja sektora gosci + ochroniarzy/policji. A moze i szatni Gornika smirk Peffka jest 16 000 [oficjalnie] kibicow. Najwazniejszy mecz w sezonie. WYGRAC, a potem spoglaac na wyniki innych. Z drugiej strony ciekawi mnie fakt czy Polonia bedzie walczyla o te puchary... raz odpuszcza Cracovii, aby walczyc z Lechem. Gdzie tu logika . Gornik @ 1,9 [qrde, a jeszcze doslownie przed 2 minutami bylo 2,25]

Lech Poznań - Cracovia --> 2, Smude interesowalo tylko mistrzostwo... ale je przegrali i nawet nie licze ze beda chcieli zrehabilitowac sie u siebie. Odpuszcza mecz, a kibice Lecha przymkna oko na porazke, wszakze swoim pomoga. Cracovia @ 4,5 lub X2 2,04

Legia - Ruch --> 1, wynik znany byl juz po polfinale PP wiec punkty izii... Legia @ 1,3

LKS - Polonia B. --> 1X, nawet osolabienia nie przeszkodza w zdobyciu min. 1 pkt. Wydaje mi sie ze wszyscy poleca na 1, a bedzie X. Wszkaze tylko 1 punkt potrzeba aby sie utrzymac. Bedzie REMIS @ 3,25

Wisla - Slask ---> X, jak dla mnie peffa. Wisla, Lechia, Slask hehhe Wroclaw o nic juz nie gra, a dzis dobitnie przyczynili sie do mistrza Wisly. Krakow nie bedzie chcial ziomalom zrobic krzywdy, a kibice pewnie wybacza ze Wisla nie wygra u siebie ostatniego bardzo radosnego meczu. REMIS @ 4,5

Piast - Lechia --> 1X, Lechia pewnie bedzie walczyla jak lew i wg mnie bez czerwonej kartki sie w tym meczu nie obejdzie. Piast po zwyciestwie z Odra powinien juz swietowac, tak pewnie wszyscy pomysla, a tu psikus... Jesli Gornik sie utrzyma to na lato bramkarz Piasta bedzie kupiony przez Zabrze. Mozecie sie zdziwic, ale jest on fanem Gornika, wiec pewnie bedzie bronil jakby byl to mecz o utrzymanie. No i pewnie kwota transakcji bedzie troche zawyzona niz realna cena wink Piast 1X @ 1,82

Arka - Odra --> X, Arka wg mnie bez szans na pozostanie, nawet jak wygra... Odra potrzbuje punkty aby byc 100% pewny utrzymania. Wiec gdzie tu znalezc zloty srodek... a no w remisie.
Jednak gdyby tak, jakims dziwnym trafem Odra przegrala, a Lechia i Gornik wygral, to chyba Odra spada. REMIS @ 3,3

To sa moje wygibasy na temat Ekstraklasy. Nie ma co sie chowac z analizami i typami. Wg mnie tylko 2-4 spotkan bedzie do grania, reszta blok albo smieszne kursy.

Za tydzien --> Gornicy TYLKO ZWYCIESTWO !

Mam dziwne uczucie co do meczu Arki, jakim cudem onie maja to wygrac ? Chyba ze juz kupili, kursy na to wskazuja...

Do góry
#3157015 - 25/05/2009 15:54 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Czy Odra ma jeszcze "szanse" na spadek bądź też baraże?

Co w przypadku porażki Odry oraz zwycięstw Lechii i Górnika Z.?

Do góry
#3157020 - 25/05/2009 15:58 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Originally Posted By: kfjatek

Odra leci/baraze w przypadku zwyciestwa Gornika i Lechii, Odra spada.

Dlatego dziwia mnie kursy na Arke @ 1,55 ??? W trakcie sezonu to byloby niemozliwe, a teraz...

BTW. FAKT --> Henryk Kasperczak jeszcze nie uratował Górnika przed spadkiem z ekstraklasy, a już szuka sobie nowej posady - pisze dziennik "Fakt".
Szkoleniowiec zabrzan spotkał się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim przed sobotnią kolejką ligową i po ponad półgodzinnej rozmowie wyraził zgodę na pracę w Kolejorzu.

&#8222;Henri&#8221; nie jest jedynym chętnym do objęcia tej funkcji. Właściciele Lecha poważnie zastanawiają się również nad kandydaturą Rafała Ulatowskiego, z którym także rozmawiali.

Obecny trener Lecha Franciszek Smuda nie porozumiał się z działaczami w kwestii nowej umowy. Ostateczna decyzja w sprawie zatrudnienia jego następcy zapadnie po zakończeniu rozgrywek.

shocked

Do góry
#3157091 - 25/05/2009 17:14 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
seba30 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/02/2006
Szukam informacji co do nagród pieniężnych za poszczególne miejsca w tabeli na koniec sezonu. Może ktoś posiada takowe info.

Jeżeli są spore różnice w kwotach za poszczególne miejsca to Piast wygrywająć z Lechią, przy porażkach Polonii B, Ruchu i np remisie Jagiellonii może zakończyć sezon nawet na 7 miejscu.
Przy porażce skończą na miejscu 10-12, tak że jest jeszcze o co grać.

Pozatym jak już ktoś wspomniał wcześniej wygraną mogą pomóc w utrzymaniu Górnikowi a więc drużynie z regionu, a przyczynić się do spadku ekipy z wybrzeża. Jeżeli jeszcze Arka poleci to wtedy odpadają w przyszłym sezonie dalekie wyjazdy na wybrzeże wink

Jak ktoś znalazł lub posiada informacje co do finansów za miejsca końcowo to proszę o info bo możliwe że kombinuję w złą stronę.

Do góry
#3157354 - 25/05/2009 19:09 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003

Dlatego dziwia mnie kursy na Arke @ 1,55 ??? W trakcie sezonu to byloby niemozliwe, a teraz...

BTW. FAKT --> Henryk Kasperczak jeszcze nie uratował Górnika przed spadkiem z ekstraklasy, a już szuka sobie nowej posady - pisze dziennik "Fakt".
Szkoleniowiec zabrzan spotkał się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim przed sobotnią kolejką ligową i po ponad półgodzinnej rozmowie wyraził zgodę na pracę w Kolejorzu.

&#8222;Henri&#8221; nie jest jedynym chętnym do objęcia tej funkcji. Właściciele Lecha poważnie zastanawiają się również nad kandydaturą Rafała Ulatowskiego, z którym także rozmawiali.

Obecny trener Lecha Franciszek Smuda nie porozumiał się z działaczami w kwestii nowej umowy. Ostateczna decyzja w sprawie zatrudnienia jego następcy zapadnie po zakończeniu rozgrywek.

shocked

mam nadzieje ze Kasperczak niebedzie trenerem w kolejorzu smile
jego czas jako trenera minal kilka lat temu teraz z kazdym kolejnym klubem ( reprezentacja) uzyskuje slabiutkie wyniki
ciekawe czy ktos beknie w Gorniku za zimowe transfery i kosmiczne kontrakty dla kopaczy ( Szczot 70 tys. miesiecznie shocked Strak 80 tys. miesiecznie Gorawski tez 80 tys. miesiecznie )

Do góry
#3158168 - 25/05/2009 22:47 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: jarko 33]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
zakładając że Łks zdobędzie przynajmniej jeden punkt a Odra przegra

Odra może spaść bezpośrednio z ligi jeżeli wygrają : Górnik Lechia i Cracovia ;

jeżeli wygra Górnik i Lechia; Cracovia nie - baraże
jeżeli wygra Lechia i Cracovia ; Górnik nie - utrzymanie
jeżeli wygra Górnik i Cracovia ; Lechia nie - baraże

liczone na szybko

Do góry
#3158257 - 25/05/2009 23:11 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Kura]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
Panowie ,zna ktoś może regulamin pucharów , Polonia albo Bełchatów
ma szansę na grę w pucharach ?

Do góry
#3158318 - 25/05/2009 23:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: crossmen]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: crossmen
Panowie ,zna ktoś może regulamin pucharów , Polonia albo Bełchatów
ma szansę na grę w pucharach ?

tak Polonia albo Bełchatów zagrają w pucharach jak Lech nie zdobędzie mistrza a,że to pewne więc ciekawa będzie ta ostatnia kolejka jednak czuję,że Polonia puści mecz Górnikowi.

Do góry
#3159098 - 26/05/2009 02:58 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: twarog2006]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Nie po to Groclin przeniosł sie do warszawy by odpuszczac puchary:)
CO do meczu w Poznaniu będzie ciekawie podobno zawody prowadzi sędzia z Zabrza laugh laugh laugh

Edited by Platini (28/05/2009 05:57)

Do góry
#3159516 - 26/05/2009 05:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
taniak Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2006

shocked

Oświadczenie trenera Kasperczaka

"W związku z artykułem w dzienniku "Fakt" z dnia 25 maja 2009 r. pod tytułem: "Kasperczak już ucieka z Górnika", stwierdzam, że zawarte w nim treści nie mają nic wspólnego z prawdą i są jawnym oszczerstwem. Nie spotykałem się z prezesem Lecha Poznań Andrzejem Kadzińskim, ani z żadnym innym działaczem "Kolejorza" i nie rozmawiałem o pracy w poznańskim klubie. Pisanie, że "w przypadku Kasperczaka takie negocjacje są zadziwiające" jest oburzające i nie ma nic wspólnego z dziennikarską rzetelnością.

Zawarte w w/wym. artykule informacje na mój temat to plotki wyssane z palca, które naruszają moje dobra osobiste i narażają na utratę zaufania niezbędnego do wykonywania zawodu trenerskiego.

Jednocześnie informuję, że mam obowiązujący mnie kontrakt z Górnikiem Zabrze. W tej sytuacji zrozumiałe jest, że nie mogę i nie prowadzę żadnych negocjacji z innym klubem."

Henryk Kasperczak

Do góry
#3162483 - 27/05/2009 16:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: seba30]
s_LP Offline
old hand

Originally Posted By: seba30
Szukam informacji co do nagród pieniężnych za poszczególne miejsca w tabeli na koniec sezonu. Może ktoś posiada takowe info.

Jeżeli są spore różnice w kwotach za poszczególne miejsca to Piast wygrywająć z Lechią, przy porażkach Polonii B, Ruchu i np remisie Jagiellonii może zakończyć sezon nawet na 7 miejscu.
Przy porażce skończą na miejscu 10-12, tak że jest jeszcze o co grać.

przypadkiem trafiłem jedynie na coś takiego:
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,10-mln-zl-dla-mistrza-Polski,wid,11163455,wiadomosc.html?ticaid=18199
to siano od Canal+, czy jakieś inne "za miejsca" jeszcze są - nie wiem.

200 tyś za miejsce, kombinujesz więc dobrze smile

w tym przypadku zastanawia mnie jeszcze jeden mecz:
ŁKS - Polonia Bytom
przegrana sprawi,że Polonia nieco spadnie, remis pozwoli utrzymać się im na przyzwoitym miejscu (oczywiście wszystko zależy od pozostałych wyników, a kombinacji sporo), zwycięstwa ŁKSu i Wisły są zbyt oczywiste, aby grać, a kursy żenujące, dlatego trzeba kombinować na inne sposoby

Do góry
#3165256 - 28/05/2009 18:06 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ignorator]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Gornik - Polonia

kilka newsow:

- pilkarze Polonii maja podobno zagwarantowane 50 tys PLN na glowe za zajecie 4 miejsca

- Dariusz Kolodziej, ktory musial opuscic boisko z powou kontuzji z Cracovia, zapowiedzial, ze nie zdola sie wykurowac na sobote, ale mimo bolu chce zagrac 100%, biorac zastrzyki przeciwbolowe - swoja droga szkoda ze takiej determinacji nie pokazywali grajki w srodku sezonu, a dopiero teraz im sie wspomnialo mad mimo wszystko postawe sie chwali

- jest jakas plotka aby otworzyc sektory buforowe dla kibicow Gornika - komplet to jedyna peffka w tym meczu. Na stadionie maja sie pojawic kibice Polonii - czytalem ze spora czesc z nich kibicuje Gornikowi. Jesli bufory beda otwarte mecz obejrzy ok 20-21 000 kibicow

Piast - Lechia

Pilkarze Piasta utrzymuja ze sa profesjonalistami i zagraja na 100% dazac do wygrania meczu. Ja tam od poczatku wierzylem i nadal uwazam ze slaska spoldzielnia istnieje... Piast @ 4,0 calkiem ciekawy kurs. Wierze rowniez ze Odra min. X2, tylko BARDZO DZIWIA MNIE KURSY TAK NISKIE KURSY NA ARKE @ 1,65

Do góry
#3165577 - 28/05/2009 19:49 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Co do meczu Gornik-Polonia,to nie widze innej opcji jak zwycieswo gospodarzy....Nawet ewent. 50000 zlociakow na lebka dla grajkow z Polonii za 4 lokate w lidze tego nie zmieni.Teraz z kasy Gornika trzeba po prostu wylozyc minimum ok.70000 na na leb dla kazdego pilkarza z Warszawy...

Do góry
#3167578 - 29/05/2009 07:21 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kamasutra]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Strasznie mnie zastanawia dlaczego niektórzy usiłują szukać niespodzianki w Krakowie.Kursy pewnie byłby takie same gdyby mecz odbywał się nie w ostatniej a w pierwszej kolejce sezonu.A przecież okoliczności są specjalne.
W Krakowie o sobotnim meczu póki co mówi sie niewiele,bardziej popularne są tematy odejścia Baszczyńskiego,ewentualnych rywali w eliminacjach LM.Jednym słowem nikt nie dopuszcza myśli by w sobotę nie było mistrzowskiej fety.Na trybunach komplet zaprzyjaznionych ze sobą kibiców obu drużyn,po spotkaniu zaplanowane wielkie wspólne świętowanie,wręcz idealny moment na huczne pożegnanie Baszcza któy sobie na nie zwyczajnie zasłużył.
Remis wykluczam,gdyż nie daj boże w 88 minucie przypadkowy rzut rożny,piłka odbije sie komuś od głowy i w Poznaniu szaleją z radości.Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy.Stąd wydaje mi sie że piłkarze zadbają o odpowiednie ułożenie meczu dużo wcześniej.
Nie mówie że Śląsk zrobi cyrk i położy sie na murawie,ale mobilizacja i zaangażowanie będzie u nich o niebo mniejsze niż tydzień temu w meczu z Legią.
Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym.

Do góry
#3167818 - 29/05/2009 14:52 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Ojro]
s_LP Offline
old hand

Gornik - Polonia
kilka newsow:

- pilkarze Polonii maja podobno zagwarantowane 50 tys PLN na glowe za zajecie 4 miejsca

w Twoim poście pojawia się magiczne słówko "podobno", które sprawia, że staje się on nadwyraz mało pewny

- jest jakas plotka aby otworzyc sektory buforowe dla kibicow Gornika - komplet to jedyna peffka w tym meczu. Na stadionie maja sie pojawic kibice Polonii - czytalem ze spora czesc z nich kibicuje Gornikowi. Jesli bufory beda otwarte mecz obejrzy ok 20-21 000 kibicow

kolejna twórczośćz cyklu "podobno", jak dla mnie Polonia może w ogóle nie jechać na ten mecz, zresztą ostatnio w meczu z Lechem bluzgali, więc darmowych autokarów nie będzie,a i Górny Śląsk to gorączy teren, "dzinsy" tam nie przejdą

Piast - Lechia
Pilkarze Piasta utrzymuja ze sa profesjonalistami i zagraja na 100% dazac do wygrania meczu. Ja tam od poczatku wierzylem i nadal uwazam ze slaska spoldzielnia istnieje... Piast @ 4,0 calkiem ciekawy kurs. Wierze rowniez ze Odra min. X2, tylko BARDZO DZIWIA MNIE KURSY TAK NISKIE KURSY NA ARKE @ 1,65

A mnie dziwi Twoja wiara w taki rozwój wypadków. Skoro Lechia ma stracić punkty to Arka będzie podwójnie zmotywowana, aczkolwiek kursy zarówno na Lechię jak i na Arkę zaniżone mocno, o czym pisałem już wcześniej.

Originally Posted By: kamasutra
Co do meczu Gornik-Polonia,to nie widze innej opcji jak zwycieswo gospodarzy....Nawet ewent. 50000 zlociakow na lebka dla grajkow z Polonii za 4 lokate w lidze tego nie zmieni.Teraz z kasy Gornika trzeba po prostu wylozyc minimum ok.70000 na na leb dla kazdego pilkarza z Warszawy...

A wiesz ile mają za 5 miejsce? Właśnie cała Twoja teoria poszła się jeb**.

Originally Posted By: wHiTe_StAr
Strasznie mnie zastanawia dlaczego niektórzy usiłują szukać niespodzianki w Krakowie.Kursy pewnie byłby takie same gdyby mecz odbywał się nie w ostatniej a w pierwszej kolejce sezonu.A przecież okoliczności są specjalne.
W Krakowie o sobotnim meczu póki co mówi sie niewiele,bardziej popularne są tematy odejścia Baszczyńskiego,ewentualnych rywali w eliminacjach LM.Jednym słowem nikt nie dopuszcza myśli by w sobotę nie było mistrzowskiej fety.Na trybunach komplet zaprzyjaznionych ze sobą kibiców obu drużyn,po spotkaniu zaplanowane wielkie wspólne świętowanie,wręcz idealny moment na huczne pożegnanie Baszcza któy sobie na nie zwyczajnie zasłużył.
Remis wykluczam,gdyż nie daj boże w 88 minucie przypadkowy rzut rożny,piłka odbije sie komuś od głowy i w Poznaniu szaleją z radości.Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy.Stąd wydaje mi sie że piłkarze zadbają o odpowiednie ułożenie meczu dużo wcześniej.
Nie mówie że Śląsk zrobi cyrk i położy sie na murawie,ale mobilizacja i zaangażowanie będzie u nich o niebo mniejsze niż tydzień temu w meczu z Legią.
Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym.

Ano właśnie wszystko dlatego, że Wiśle wystarczy remis. Sorry, ale granie gospodarzy po 1,25 w takim meczu jest dla mnie skrajną głupotą. Co innego, gdyby Lech czy Legia w minioną sobotę wygrały swoje spotkania, a tak nie ma tematu. Skoro pojawia się założenie, że mecz będzie czysty, to odpowiedz sobie na pytanie gdzie widzisz value: Wisła @1,25 czy Śląsk @15?

Coraz mniej zaczyna podobać mi się ta kolejka. Jeśli czegokolwiek szukać to tylko jakiś niespodzianek, typu wspomniany remis w Łodzi. Podoba mi się jeszcze dubel: Jagiellonia + Górnik. Zabrzanie utrzymani, a Polonia w LE, dodatkowo dostaną podobno swoje premie:), siano od Górnika i to wszystko mnożą wraz z graczami GKSu, razy 7 u buka:) laugh. Każdy zadowolony. Zarówno GKS, jak i KSP miały sporo szans na zapewnienie sobie czwartej lokaty - nikt nie skorzystał, dlatego czemu teraz ma być inaczej?

Nie mam złudzeń, piłkarski poker, cały czas się rozgrywa na naszych oczach.

Do góry
#3167880 - 29/05/2009 15:51 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

..Śmiem twierdzić na ani na murawie,ani na ławkach trenerskich,i przede wszystkim na trybunach nie byłoby osoby zadowolonej z takiego przebiegu sprawy.
..Wisła po 1.25 zagrana w kilku combosach,i niemal na 100% zagram z handi,nawet i tym dwu-bramkowym.

Kursy na Wisłe też mnie nie dziwią i jestem niemal przekonany ,że punkty zostaną w Krakowie. Szkoda jednak, że tak się wszystko potoczyło i Wiśle wystarczy też remis, bo grałbym jedynkę 10/10, a tak jednak trochę ostrożniej.

Uważasz, że grajki WKSu byłyby niezadowolone z ew. remisu czy zwycięstwa? Bez przesady.

Do góry
#3168098 - 29/05/2009 18:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Ktoś wie jakim składem ma wyjść P.Bytom w Łodzi? Bo kursy >6 są apetyczne.

http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=12526

Jeśli wyjdą w normalnym zestawieniu, dla mnie spore value.

Do góry
#3168275 - 29/05/2009 19:29 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Jak dla mnie LKS-Polonia B pewny remis......wilk syty i owca cala.....Punkt dla LKS-u to pewne utrzymanie...To samo Odra na Jadze.Mozna sprobowac kombo te dwa mecze,wychodzi niezly kurs...

Do góry
#3168390 - 29/05/2009 20:06 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Ktoś wie jakim składem ma wyjść P.Bytom w Łodzi? Bo kursy >6 są apetyczne.

http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=12526

Jeśli wyjdą w normalnym zestawieniu, dla mnie spore value.

jedyne oslabienie to brak w obronie Killara, gra Dziolka, Polonia na 100% nie odpusci tego meczu, pilkarze maja obiecana kase za 7 miejsce, beda walczyc, dlatego wynik jest sprawa otwarta

Do góry
#3169423 - 30/05/2009 01:01 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: jerome]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
kfjatek co sądzisz o graniu na Lecha ??? Kursy mocno zawyżone , nie wiem jakie są różnice w pieniądzach od Canal plus dla zespołów z miejsc 2 i 3 ani jakie ewentualnie premie dostaną Lechici za zajęcie 2 miejsca ale moim zdaniem będą mocno walczyć o 3 punkty bo 3cia drużyna zaczyna zmagania w Europie już od początku lipca , a polscy leniwi zawsze przemęczeni kopacze zapewne będą walczyć o dłuższe urlopy jak o życie...

Do góry
#3169453 - 30/05/2009 01:09 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
milan0305 Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2008
Lech z racji zdobycia pucharu Poslki zaczyna zmagania bodajże w połowie lipca
szczerze- ja gram lecha, 1.7 po ulicy nie chodzi,craksa nóż na gardle ale jak Lech zagra na swoim poziomie to wygra
w najsilniejszym skladzie zagramy, biletów nie ma od wczoraj, pożegananie z Smudą i stadionem na kilka m-cy
zagram też over 2.5 bo dawno go w Poznaniu nie było

Do góry
#3169464 - 30/05/2009 01:11 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
olopatronat Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/11/2007
Dla Mnie granie na Lecha jest sporym ryzykiem i jesio po takim kursie to zdecydowanie no bet. Przypomina Mi sie sytuacja z zeszlego sezonu gdzie Lech w ostatniej kolejce podejmowal walczacy o utrzymanie LKS i tez byla napinka ze Lech musi wygrac bo inaczej w puchar nei beda grali i co... i dupa przegrali chyba 2:1, a LKS sie utrzymal. Mysle, ze jutro moze byc podobnie, mozna ewentualnie Craxe leciutko zagrac. Chociaz mam nadzieje, ze te "Nozowniki" spadna i tak do Nich sie nei jezdzi na wyjazdy...

Pozdrawiam

Do góry
#3169858 - 30/05/2009 03:23 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: McDziarz
kfjatek co sądzisz o graniu na Lecha ??? Kursy mocno zawyżone , nie wiem jakie są różnice w pieniądzach od Canal plus dla zespołów z miejsc 2 i 3 ani jakie ewentualnie premie dostaną Lechici za zajęcie 2 miejsca ale moim zdaniem będą mocno walczyć o 3 punkty bo 3cia drużyna zaczyna zmagania w Europie już od początku lipca , a polscy leniwi zawsze przemęczeni kopacze zapewne będą walczyć o dłuższe urlopy jak o życie...
Nie słyszałem o premiach za wicemistrzostwo. Kursiwo na Lecha wysokie, ale dla mnie NO BET. Choć sam zagrałem czysty remis grin

Myślę, że grajki Lecha jakoś specjalnie zmotywowane nie będą.. Cracovia - przeciwnie. Śmierdzi mi remisem po słabej grze Lecha i niemiłym pożegnaniem publiki ze Smudą.

Do góry
#3169977 - 30/05/2009 04:19 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
Ja to widzę tak:

Lech - Cracovia
I wariant
Brawa dla piłkarzy - Nic się nie stało Kolejorz nic się nie stało. Brawa dla Smudy - Dziękujemy, dziękujemy (chociaż za wicemistrza). Oszałamiający doping. Zajebista oprawa na pożegnanie Smudy i stadionu (czasowo). Aż chce się strzelać bramki. Pewne zwycięstwo Lecha.

II wariant
Gwizdy dla piłkarzy - Brak Wam ambicji, Kolejorz brak Wam ambicji. Cracovia będzie gryzła trawę. Piłkarze Lecha zdołowani będą chcieli zapomnieć o tym sezonie. Myślami na wakacjach. Smuda już olał ten mecz i szuka nowego pracodawcy.

Niech Poznań przemówi jednym głosem i wiemy jak typować.

Wisła - Śląsk
Remis jak w mordę strzelił. Tarasiewicz chce żeby Wisła zdobyła mistrzostwo. Po meczu wspólna impreza Wisły i Śląska. Piłkarze sobie, kibice sobie. Po co to psuć. 1:1 i wszyscy happy.

Legia - Ruch
Legia chciałaby zakończyć sezon zwycięstwem, że niby "walczyliśmy do końca ale się nie udało". Tylko, że w Legii nie ma kto grać w piłkę. Jeśli nie było układu w pucharach to Legia nie wygra. Brak ambicji.

Arka - Odra
Arka za słaba na Ekstraklasę. Odra zagra dla Górnika i Arka nie wygra.

Górnik - Polonia
Górnik będzie walczył. Polonia też. Mecz, w którym nie padnie remis. Raczej Górnik, bo walczy na koniec sezonu. No i PZPN stoi za nim murem.

Reszta No bet

Do góry
#3169983 - 30/05/2009 04:21 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: kfjatek]
Legia Offline
The Famous McD

Górnik Zabrze-Polonia x2 kurs 2,052

Wojciechowski obiecał premie dla drużyny za awans do Europucharów , Grembocki ma jasno postawioną sytuację jeśli uda mu się zakwalifikować do Pucharów wtedy otrzyma kontrakt na nowy sezon, chociaż w Polonii wiadomo jaka jest specyfika tego klubu trenerzy zmianiają się tu średnio co 3 mecze. Obydwie drużyny walczą o odmienne cele i nie przez przypadek Polonia ma 22 punkty więcej niż Górnik , klimat śląski w tym sezonie bardzo odpowiada zawodnikom klubu disco , popularne Dyskopolo wygrało ze Śląskimi drużynami aż 9 razy oraz zanotowali jeden remis z Odrą Wodzisław.

A Górnik no cóż nic wielkiego nie pokazuje i nie przez przypadek ma obecnie nóż na gardle , myślę że graczom z Zabrza będzie towarzyszyła duża nerwowość i presja jutro która ich nieco usztywni i będzie plątała im nogi , z każdą minutą stres będzie narastał bo Górnik potrzebuje tutaj wygranej.

Biorąc pod uwagę całokształt sezonu , styl gry i to że chociażby takie wybitne niebywałe wręcz osiągnięcia Zabrzan jak strzelenie tylko 3 bramek w meczach wyjazdowych potencjał drużyny Górnika oceniam dużo niżej niż potencjał graczy Wojciechowskiego.

Do góry
#3169986 - 30/05/2009 04:21 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Lech - Cracovia

II wariant
Gwizdy dla piłkarzy - Brak Wam ambicji, Kolejorz brak Wam ambicji. Cracovia będzie gryzła trawę. Piłkarze Lecha zdołowani będą chcieli zapomnieć o tym sezonie. Myślami na wakacjach. Smuda już olał ten mecz i szuka nowego pracodawcy. Tutaj oczywiście Lech nie wygra.

Do góry
#3170194 - 30/05/2009 06:22 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Wiadomo, że Lech i Cracovia to wielcy przyjaciele (są nawet wspólna szaliki). Ciekawy jestem jak wpłynęłaby na tę zażyłość sytuacja gdyby wygrana Lecha w sobotę przesądziła o spadku Cracovii do I ligi?

Do góry
#3170224 - 30/05/2009 06:47 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
Wolf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2005
Originally Posted By: MarcoviaMarki

Wisła - Śląsk
Remis jak w mordę strzelił. Tarasiewicz chce żeby Wisła zdobyła mistrzostwo. Po meczu wspólna impreza Wisły i Śląska. Piłkarze sobie, kibice sobie. Po co to psuć. 1:1 i wszyscy happy.

nic mnie tak nie śmieszy jak ustawka na remis w tym meczu. A co Śląskowi daje remis? Po co denerować się cały mecz? Jak i tak ma mistrza zdobyć Wisła to nie lepiej zrobić szybkie 2-0 i grać sobie piknikowo do końca?

Ja osobiście nie wierze w żadne ustawki w tym meczu i myśle że będzie to czysty mecz a Wisła szczególnie u siebie to inna półka niż Śląsk i powinna to mimo wszystko wygrać. Kurs niski i raczej nieopłacalny.

Do góry
#3170244 - 30/05/2009 07:02 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Wolf]
dadycool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2002
Originally Posted By: Wolf

Wisła - Śląsk

nic mnie tak nie śmieszy jak ustawka na remis w tym meczu. A co Śląskowi daje remis? Po co denerować się cały mecz? Jak i tak ma mistrza zdobyć Wisła to nie lepiej zrobić szybkie 2-0 i grać sobie piknikowo do końca?

Ja osobiście nie wierze w żadne ustawki w tym meczu i myśle że będzie to czysty mecz a Wisła szczególnie u siebie to inna półka niż Śląsk i powinna to mimo wszystko wygrać. Kurs niski i raczej nieopłacalny.

Dokładanie... Pamietacie interwencje Pawelka z Lechia? wyobrazcie sobei cos takiego przy remisie w 89 minucie kiedy jzu wszyscy byli by wyluzowani i myslami przy fecie? nie ma opcji na remis.. Slask zupelnie nie gra o nic a Wisla nie bedzie kalkulowac no chyba ze lech przegrywalby z 3:0 do przerwy... w co chyba nikt nie wierzy z nas tongue to jets mecz dla mnie pewny... Oczywiscie to moj punkt widzenia...

Pozostale mecze to nie wiem ale wydaje mi sie ze górnik to nie jest do grania bo faktycznie polonia walczy o puchary i mysle ze im zalezy na nich a bełchatów raczej wygra ale kto to wie.. tak czy siak mecz ciezki do typowania...

Lechia wydaje mi sie do gry.. pokazali z Wisła ze im zalezy i grac potrafia a Piast ma wywalone w gre już... Motywacja to bardzo duzo szczegolnie ze obie drużyny mają podobny potencjał. W spółdzielnie zadna nie wierze bo górnik jak nie wygra to spadnie chyba ze zremisuja a lech wygra co bardzo prawdopodobne...
Jednym slowem Lechia i Wisła jak dla mnie.. za 8/10
A do tego Bełchatów ale to zaleznie od wyniku meczu Poloni W....

Do góry
#3170493 - 30/05/2009 15:37 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: dadycool]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Mi chodzi o to, że drużyna Śląska nie zapowiada walki o każdy metr pola. Wisła spokojnie będzie kontrolowała grę, bo tak im pozwoli przeciwnik. Przewiduję bardzo nudny mecz. Wisła udaje, że atakuje, a Śląsk się broni i nawet nie udaje, że atakuje. Trochę zmieniłem zdanie i teraz myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie:

Wisła - Śląsk under 2.5 8/10 (2.20) Tobet
Wisła - Śląsk under 1.5 2/10 (4.00) Tobet

Do góry
#3170500 - 30/05/2009 15:47 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
gembol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/08/2007
WISŁA-ŚLĄSK
pewien zagorzały kibic Śląska przypomniał mi pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, kiedy to miała być feta we Wrocławiu, bo Wisła miała się podłożyć, a skończyło się całkiem odmiennie....
Tarasiewicz ma to zdarzenie w pamięci i kto wie czy dziś nie będzie zemsty....
jeśli dobrze zmotywuje swoich piłkarzy to nici z fety w Krakowie.

Do góry
#3170504 - 30/05/2009 15:51 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: gembol]
Abarth Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
Jedna tylko jest zasada,
kto ma upaść niechaj spada,
ale nawet wie niewiasta,
nie drużyny - nie z Trójmiasta,
Choć bym był złosliwym starcem,
nie chcę z Gdańska źle słać Arce,
I też taką mam nadzieję,
że się niech co chce to dzieje,
Lechia bedzie, Górnik spadnie,
dla Trójmiasta będzie ładniej,
w piłce widać ciągle szczerby,
żyć nam dają tylko derby,
dajcie cieszyć sie niewisatom,
niechaj derby ma Trójmiasto
A kibice, Ci prawdziwi,
których nic już nie zadziwi,
Krzykną, żem we wspólnej walce,
Sukces Lechii żyć da Arce,
potem razem klasną w dłonie
i usiądą na stadionie,
bez asysty cnej policji,
i bez żadnej prohibicji,
razem i bez żadnych slubów,
wypijemy zdrowie klubów!
Minie wtedy czas złowrogi-
Lechia z Arką to nie wrogi,
może też nie przyjaźń jeszcze
lecz nie durnie ani leszcze,
minąć trzeba nam policję
trzeba złozyć koalicję,
która szansę ma - sie spełni
być naprzeciw Śląsk - spóldzielni
Jak nie będziem trzymać sztamy
I lige zawsze mamy...

Do góry
#3170510 - 30/05/2009 15:59 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: gembol]
okocha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/07/2007
Originally Posted By: gembol
WISŁA-ŚLĄSK
pewien zagorzały kibic Śląska przypomniał mi pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, kiedy to miała być feta we Wrocławiu, bo Wisła miała się podłożyć, a skończyło się całkiem odmiennie....

Był to rok 1982-już wiadomo oficjalnie, że wtedy część piłkarzy wzięło kasę(np. Andrzej Iwan-8000$) od Widzewa, który dzięki tej mobilizacji został mistrzem Polski. Wtedy sędzia gwizdnął karnego z rękawa dla Śląska, a na pytanie Iwana, co robi, odpowiedział, że nie bedzie robił jaj(był zaproszony na bankiet po meczu przez zarząd Śląska). A z karnym też ciekawa sprawa- kilku zawodników było kupionych przez Śląsk, ale nie wiadomo ilu. W każdym razie jeden z zawodników mówi do bramkarza-"Rzucaj się w lewo". Nasz bohater Iwan wyczuł sprawę i mówi -"RZucaj się w prawo" i posłuchał rad tego drugiego i obronił jedenastkę. Skrobowski strzelił na 1-0 dla Wisły a pod koniec zawodnicy Śląska wręcz błagali o podłożenie się mówiąc, że dostaną wszystko co chcą, na co Iwan-"Przykro mi, za późno...". Takie sytuacje zdarzały się w tych czasach i jak wiemy później co roku. Ale w tym roku, nie wierzę już w takie cuda, poza tym coś czuję, że Lech odpuści Cracovii. I mistrz może być tylko jeden!!

Do góry
#3170525 - 30/05/2009 16:20 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: okocha]
Legia Offline
The Famous McD

Górnik Zabrze był do gry ale z Odrą Wodzisław u siebie po kursie 2.0 jaki dał Unibet, natomiast nie rozumiem kompletnie faworyzowania Zabrzan w meczu z Polonią gdzie kursy są niższe niż łapałem na Górnik w meczu z Odrą , robienie na siłe z kogoś faworyta i wystawianie dalece nieadekwatnych kursów tylko dlatego że większość graczy wie że "że Górnik musi wygrać" jest pomyłką ...

Opiekun Górnika, Henryk Kasperczak, nie będzie mógł skorzystać w sobotnim spotkaniu z Damiana Gorawskiego (kontuzja) a także z Przemysława Pitrego (pauzuje za 4 żółte kartki). W dodatku dwóch podstawowych zawodników "Biało - niebiesko - czerwonych&#8221;, Janusz Kołodziej i Adam Banaś, będzie mogło zagrać tylko dzięki środkom przeciwbólowym.

Myślę że Kołodziejowi który złapał kontuzje w meczu z Cracovią środki przeciwbólowe nic nie pomogą i prędzej czy później zejdzie z boiska.

Do góry
#3170531 - 30/05/2009 16:28 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
wypowiedź z forum Jagi :

Jaga gra w tym meczu dla kibiców Polonii. Bo jakoś dziwnie nikt w Wawie nie wierzy, że Polonia nie podłoży się Górnikowi. Więc nadzieja na Ligę Europejską dla Polonii jest w Białymstoku, że wygra z Bełchatowem.
Kibice z K6 z większą nadzieją i emocjami będą patrzyli na B-stok niż na mecz własnej drużyny. Paranoja, ale tak jest.

Do góry
#3170532 - 30/05/2009 16:29 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: gembol]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Originally Posted By: gembol
WISŁA-ŚLĄSK

Taraś powie zawodnikom: "Panowie wy nie pamiętacie bo was wtedy nie było na świecie,ale ja nosze zadre do dziś za ten '82.Zrobcie to dla mnie i skopcie im tyłek.Fety nie bedzie,o takiego wała!". I wtedy każdy z grających Wrocławian dostanie skrzydła i trzecią noge.Tak to widzisz?

Zwykłe szukanie na siłe motywacji u Wrocławian,a zresztą na litość boską,jest jeszcze coś takiego jak umiejętności i klasa piłkarska.I choćby Tarasiewicz od 27 lat nie mógł spać po nocach myśląc tylko o chwili kiedy będzie się mógł zemścić,to niestety może być to troszke za mało...

Do góry
#3170533 - 30/05/2009 16:30 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
Górnik Zabrze-Polonia x2 kurs 2,052

Wojciechowski obiecał premie dla drużyny za awans do Europucharów , Grembocki ma jasno postawioną sytuację jeśli uda mu się zakwalifikować do Pucharów wtedy otrzyma kontrakt na nowy sezon, chociaż w Polonii wiadomo jaka jest specyfika tego klubu trenerzy zmianiają się tu średnio co 3 mecze. Obydwie drużyny walczą o odmienne cele i nie przez przypadek Polonia ma 22 punkty więcej niż Górnik , klimat śląski w tym sezonie bardzo odpowiada zawodnikom klubu disco , popularne Dyskopolo wygrało ze Śląskimi drużynami aż 9 razy oraz zanotowali jeden remis z Odrą Wodzisław.

A Górnik no cóż nic wielkiego nie pokazuje i nie przez przypadek ma obecnie nóż na gardle , myślę że graczom z Zabrza będzie towarzyszyła duża nerwowość i presja jutro która ich nieco usztywni i będzie plątała im nogi , z każdą minutą stres będzie narastał bo Górnik potrzebuje tutaj wygranej.

Biorąc pod uwagę całokształt sezonu , styl gry i to że chociażby takie wybitne niebywałe wręcz osiągnięcia Zabrzan jak strzelenie tylko 3 bramek w meczach wyjazdowych potencjał drużyny Górnika oceniam dużo niżej niż potencjał graczy Wojciechowskiego.

No kurs naprawdę ładny jak na x2.
Dobrze by było żeby Górnik poleciał.
Zaryzykuję tu opcję też 2 czystą.

Do góry
#3170540 - 30/05/2009 16:36 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Temat na ostatnią kolejke powinien nosic nazwe ,,moje prywatne fantazje'':D

Do góry
#3170550 - 30/05/2009 16:43 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
jools Offline
member

Meldunek: 20/02/2009
Wiec może ja podam moją prywatną fantazje smile
Wisła - Śląsk - remis prawdopodobny ale o wiele bardziej prawdopodobne mocne uderzenie Wisły od początku meczu a potem piknik jak to ktoś wcześniej napisał więc skłaniam się do gry Wisła 1/1 HT/FT @ 1.60
Przy takim obrocie sprawy w Poznaniu zaprzyjaźniony Lech może pomóc Cracovii i dlaczego nie może być np X/2 HT/FT @ 11.50 ?? smile
To tylko spekulacje ale można za mniejszą stawke zabawić sie w takie rozwiązanie

Do góry
#3170552 - 30/05/2009 16:46 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: royalflush

Podejrzewam że chodzisz na Górnik i za wszelką cenę nie wyobrażasz sobie że dziś nie wygrają.Bo pewnie chodzi Ci o fantazje że gramy Polonie.

Dla mnie nie ma żadnych argumentów takich przemawiających na Górnik, nie sory mam 1, własny kurnik.

Do góry
#3170556 - 30/05/2009 16:48 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Chodz też co wiele osób fantazjuje że Wisłą dziś remisuje.

Nigdy sie nie gra na remis.To jak samobójstwo.

Do 85 minuty muszą prowadzić 2 golami, a conajmniej w 90 minucie prowadzić muszą 1 golem wtedy będą spokojni.

Bo zawsze może to być jakiś kiks, samobój, lub karny z nieba.

Do góry
#3170622 - 30/05/2009 17:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Originally Posted By: pawel Wafel

Do 85 minuty muszą prowadzić 2 golami, a conajmniej w 90 minucie prowadzić muszą 1 golem wtedy będą spokojni.

Jak można pisać takie głupoty że nie gra się na remis bo to samobójstwo?

Mało widziałeś meczy tak ustawionych?
Jak nie pamiętasz to proszę bardzo
Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Podałem trzy przykłady z brzegu ze swojego podwórka a gdzie cała reszta ?

Ja gram remis w meczu Wisły i jakoś nie widzę w tym nic dziwnego że mecz przyjaźni może skończyć się wynikiem nie rozstrzygniętym

Do góry
#3170668 - 30/05/2009 18:06 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: blackjack

Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Ja gram remis w meczu Wisły i jakoś nie widzę w tym nic dziwnego że mecz przyjaźni może skończyć się wynikiem nie rozstrzygniętym

Chłopie mecze ustawione a mecze czysto sportowe to 2 różne bajki.Nie patrz na tamte lata gdzie były tylko przekręty.

Po pierwsze mecz przyjaźni będzie ale na trybunach, bo na boisku już będzie rywalizacja.Mecz przyjaźni był także w Gdańsku to czemu nie zakończył się remisem, bądz wygraną Lechii która potrzebowała pkt.A dziś musi walczyć w Gliwicach o byt ligowy.

Ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć i może paść głupi ten remis po czystej walce, i nie jeden pewnie tu wpisze a nie mówiłem że wałek.

Jak ktoś jest taki pewny tego remisu to providenty, kredyty można brać i inwestować.

I nie wiem bo chyba jak jesteś z zawodu piłkarzem to chyba wychodząc na boisko sobie wpajasz to że wychodzę by dać z siebie wszystko, by nie zawieść rodziny, najbliższych, kibiców i grasz o zwycięstwo.A jak ktoś się podkłada pod remis czy pod porażkę ewidentnie opuszczając nie powinien wcale wchodzić z herbem swojego klubu na piersi czy też reprezentacji.

Do góry
#3170709 - 30/05/2009 18:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
okocha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/07/2007
Originally Posted By: blackjack

Lech - Widzew 2-2
Widzew - Śląsk 0-0
Ruch - Widzew 1-1

Chłopie mecze ustawione a mecze czysto sportowe to 2 różne bajki.Nie patrz na tamte lata gdzie były tylko przekręty.

Po pierwsze mecz przyjaźni będzie ale na trybunach, bo na boisku już będzie rywalizacja.Mecz przyjaźni był także w Gdańsku to czemu nie zakończył się remisem, bądz wygraną Lechii która potrzebowała pkt.A dziś musi walczyć w Gliwicach o byt ligowy.

Ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć i może paść głupi ten remis po czystej walce, i nie jeden pewnie tu wpisze a nie mówiłem że wałek.

Jak ktoś jest taki pewny tego remisu to providenty, kredyty można brać i inwestować.

I nie wiem bo chyba jak jesteś z zawodu piłkarzem to chyba wychodząc na boisko sobie wpajasz to że wychodzę by dać z siebie wszystko, by nie zawieść rodziny, najbliższych, kibiców i grasz o zwycięstwo.A jak ktoś się podkłada pod remis czy pod porażkę ewidentnie opuszczając nie powinien wcale wchodzić z herbem swojego klubu na piersi czy też reprezentacji.

Ha ha, Ale jakby nie było Wisła o coś tam grała w Gdańsku....

Do góry
#3170711 - 30/05/2009 18:28 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

paweł Ty wiesz o czym piszesz?

Jak jesteś pewny jakiegoś meczu to bierzesz pożyczkę?

Jak można porównywać mecz przyjaźni Lechii z Wisła i dzisiejszy
Wisła miała oddać punkty Lechii i obejść się smakiem co do majstra?

Chyba za mało jeszcze znasz polskie realia i za mało widziałeś , też kiedyś nie mogło dojść do mnie że chodzę na ustawiane mecze jednak z czasem to zrozumiałem ( wiadomo nie każdy mecz jest taki jednak zdarzają się )

A co do zapieprzania po boisku i dawania z siebie wszystkiego to kończy się to z reguły w wieku juniora przynajmniej jak na polskie realia

Do góry
#3170748 - 30/05/2009 18:56 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

ale blackjack ty mi odpowiedz na jedno pytanie.Po jaką cholere ten jeden punkt jest Śląskowi potrzebny,że uważasz że będą sie ustawiać?

Do góry
#3170758 - 30/05/2009 19:02 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Skoro już mały quasi się tu zrobił.. Wisła to dziś pewnie wygrywa i tyle.

1/1 i X/2 faktycznie w dubelku faktycznie "za frytki" można próbować.

Do góry
#3170768 - 30/05/2009 19:05 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

ale blackjack ty mi odpowiedz na jedno pytanie.Po jaką cholere ten jeden punkt jest Śląskowi potrzebny,że uważasz że będą sie ustawiać?

nie jest potrzebny wcale smile

jednak ile to razy mecze przyjaźni kończą się remisami a na dodatek przy remisie Taraś na konferencji zawsze może powiedzieć
Widzicie nie podłożyliśmy się smile

Zagrałem sobie remis ponieważ uważam że jest prawdopodobny i kurs super. Zresztą kto nie będzie zadowlony z remisu w tym meczu?

Do góry
#3170781 - 30/05/2009 19:09 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: blackjack]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/03/2009
Wisła nie pozwoli sobie aby mecz toczył sie przy wyniku remisowym!! Jakis bład w koncówce meczu, kiks bramkarza, karny itp. itd.

Do góry
#3170807 - 30/05/2009 19:15 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wafe(L)nica]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Podejrzewam że chodzisz na Górnik i za wszelką cenę nie wyobrażasz sobie że dziś nie wygrają.Bo pewnie chodzi Ci o fantazje że gramy Polonie.

Dla mnie nie ma żadnych argumentów takich przemawiających na Górnik, nie sory mam 1, własny kurnik.

chodzi o wypowiedzi typu ,,Śląsk jedzie na zamste,,
wiekszosc meczy jest niezwykle ciezko wytypowac, Polonia jest zaspolem lepszym i posiada forme, Górnik musi wygrac za wszelką cene bo spadnie a z formą (no z tym roznie bywa)....Znając sytuacje Polonia zagra z kontataku i daje im wiekszą szanse na zwycieztwo jednak przy korzystnym wyniku w Białymstoku nie musze pisac co sie stanie wink
Jak zarabiac w tej kolejce to tylko na LIVE inaczej strata kasy

Do góry
#3170821 - 30/05/2009 19:19 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: M@rcin]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: M@rcin
Wisła nie pozwoli sobie aby mecz toczył sie przy wyniku remisowym!! Jakis bład w koncówce meczu, kiks bramkarza, karny itp. itd.

nawet jak Wisła ,,przegra'' to jest jeszcze mecz w Poznaniu..to by był dopiero smak porazki Cracovia X2 laugh

Do góry
#3170833 - 30/05/2009 19:24 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Zastanawia mnie kurs na Piasta Gliwice, wiadomo gdyby mecz odbywał sie kilka kolejek wczesniej kursy byłyby odwrotne, ale, ze to mecz ostatniej szansy dla Lechii... Mysle, ze Piast meczu nie pusci i zagra dla Górnika i Odry. 1x za 1,65 kusi tongue

Do góry
#3171351 - 30/05/2009 21:46 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: wHiTe_StAr]
MarcoviaMarki Offline
old hand

To ja Ci odpowiem. Po taką samą jak Wiśle trzy punkty. Obie drużyny wyjdą, trochę pościemniają, że niby walczą. Zakończy się remisem i po meczu napiją się szampana, pogadają o nowych kontraktach...
W tym meczu nie ma takiego ciśnienia, żeby zapieprzać. Brak motywacji z obu stron. Wisła będzie kontrolowała grę - to nie straci bramki.

Do góry
#3171492 - 30/05/2009 22:35 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
A ja zagram sobie 5z8, wszystko na remis.. Uważam, że wszystko się już rozstrzygnęło w zeszłej kolejce..

Do góry
#3171534 - 30/05/2009 22:54 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: MarcoviaMarki]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

To ja Ci odpowiem. Po taką samą jak Wiśle trzy punkty. Obie drużyny wyjdą, trochę pościemniają, że niby walczą. Zakończy się remisem i po meczu napiją się szampana, pogadają o nowych kontraktach...
W tym meczu nie ma takiego ciśnienia, żeby zapieprzać. Brak motywacji z obu stron. Wisła będzie kontrolowała grę - to nie straci bramki.

Według Ciebie zakonczy sie 0:0?

Do góry
#3171579 - 30/05/2009 23:04 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: M@rcin]
arturro Offline
old hand

Meldunek: 13/09/2007
Originally Posted By: M@rcin

Według Ciebie zakonczy sie 0:0?

Jaki jest sens grania Wisły po @1,25 ???????????? bo remis po @5,00 to widzę sens!!!

Do góry
#3171603 - 30/05/2009 23:11 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: M@rcin]
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Ludzie obudzcie się pisanie że Polonia wygra dziś na Górniku to głupota .

Po pierwsze Polonia już o nic nie gra w tym sezonie nic nie zmieni jej pozycji
Po drugie w 2004 roku Polonia została uratowana w ostatniej kolejce dzięki zwycięstwu nad Górnikiem - Górnik puścił ten
Po trzecie najważiejsze : trener Jacek Grembocki to legenda Górnika spędził w tym klubie blisko 10 lat zdobywając nie jedno mistrzostwo i co teraz pogrzebie swój klub
2,14 w betfair to jest życiowa okazja oczywiście wszystko jest możliwe ale ne sądze by jednak coś innego jak win Górnika mógł paść .
to jest 10/10 Górnik się utrzyma w Lidze
1986/87 Górnik Zabrze 26 0 mistrzostwo
1987/88 Górnik Zabrze 29 0 mistrzostwo
1988/89 Górnik Zabrze 21 1 superpuchar
1989/90 (w) Górnik Zabrze 15 0
1990/91 Górnik Zabrze 24 1
1991/92 Górnik Zabrze 17 0
1992/93 Górnik Zabrze 21 1
1993/94 Górnik Zabrze 29 4
1994/95 (j) Górnik Zabrze 5 0

Do góry
#3171609 - 30/05/2009 23:15 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Borinho]
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
sorry zapomniałem że po tym jak Lech zdobył Puchar Polski miejsce 4 w lidze daje Ligę Europejską w takiej sytuacji Górnik ma przekichane !!!. Nie wiadomo co będzie

Do góry
#3171614 - 30/05/2009 23:16 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Borinho]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Originally Posted By: Borinho

Po pierwsze Polonia już o nic nie gra w tym sezonie nic nie zmieni jej pozycji

Czy ja o czymś nie wiem ? Jezeli GKS zdąbedzie minimum pkt więcej w tej kolejce to Polonia leci na 5 miejsce i baj baj puchary wink

Do góry
#3172540 - 31/05/2009 04:21 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Borinho]
Legia Offline
The Famous McD

Ta głupota dała mi dziś około 7000 zł zysku netto . głównie x2 grałem po bardzo przyzwoitym kursie. W tym miejscu pragnę podziękować wszystkim naganiaczom którzy pompowali świetny kurs na x2 masowo grając Górnik Zabrze , merytorycznych przesłanek na zwycięstwo Zabrzan nie było żadnych ale to już pisałem kilka postów wyżej...graty dla wszystkich którzy to grali piwo

Do góry
#3172601 - 31/05/2009 04:47 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Ja osobiscie zagrałem 2 (draw no betting) a podobne posty po fakcie delikatnie mowiąc nie są na miejscu

Do góry
#3172649 - 31/05/2009 05:04 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: royalflush]
Legia Offline
The Famous McD

Ja osobiscie zagrałem 2 (draw no betting) a podobne posty po fakcie delikatnie mowiąc nie są na miejscu

pisałem przed meczem że Górnik nie da rady wink mocno w to wierzyłem więc mocno pograłem. do reszty spotkań miałem spory dystans i nie odważyłem się nic więcej grać , a szkoda bo cała kolejka praktycznie przewidywalnie rozstrzygnięta

Do góry
#3172868 - 31/05/2009 06:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004

Ta głupota dała mi dziś około 7000 zł zysku netto . głównie x2 grałem po bardzo przyzwoitym kursie. W tym miejscu pragnę podziękować wszystkim naganiaczom którzy pompowali świetny kurs na x2 masowo grając Górnik Zabrze , merytorycznych przesłanek na zwycięstwo Zabrzan nie było żadnych ale to już pisałem kilka postów wyżej...graty dla wszystkich którzy to grali piwo

Chłopie przestan sie napinac bo ten mecz to było typowe no bet i gdyby w 83 min Gornik wykorzystał sytuacje sam na sam to teraz bys cicho siedział

Do góry
#3172871 - 31/05/2009 06:29 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Legia]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
jestem zdania ze jakby w zabrzu zostal Hajto ten klub by sie utrzymal. a tak to nie bylo zadnego pilkarza ktory by twarda reka trzymal tych wszystkich obsmarkanych użelowanych pedalków. pozostaje tylko czekac jak kibole gornika zaczna ich wylapywac w miescie o nocnych knajpach. Kasperczak po raz kolejny pokazal ze jaja to ma ale co najwyzej na patelni. Po raz kolejny mamy przyklad ze pieniadze nie graja i taka biedniutka Polonia i dretwy Piast potrafily robic punkty ale mialy grajkow z charakterem w przeciwienstwie do tych mamei z Zabrza. Fakt spadniecia Gornika byl do przewidzenia po tym jak piekny Henio posciagal do Zabrza za 94932858929852zl Szczota ktory strzelil 235903289095329523 bramek, kaleke Straka "gram do tylu albo po skosie do tylu" i kaleke Gorawskiego - co trzeba miec w glowie zeby robic takie transfery ? Gornik jesli nie zmieni trenera i nie zmieni pomyslu na druzyne w 1 lidze zostanie na dluzej. Szkoda kibicow bo placili za bilety zeby pilkarzyki pajacyki ich wydymali bez mydla. ale mysle ze poniosa kare cielesna za to co zrobili

Do góry
#3172879 - 31/05/2009 06:37 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Sturmwind]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Za dużo narobiliście tutaj bałaganu i już teraz nie mam jak tego ogarnąc.

Proszę choć teraz o sensowne wypowiedzi smirk

cop

Do góry
#3172907 - 31/05/2009 07:00 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Sturmwind]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Originally Posted By: Sturmwind
jestem zdania ze jakby w zabrzu zostal Hajto ten klub by sie utrzymal. a tak to nie bylo zadnego pilkarza ktory by twarda reka trzymal tych wszystkich obsmarkanych użelowanych pedalków. pozostaje tylko czekac jak kibole gornika zaczna ich wylapywac w miescie o nocnych knajpach. Kasperczak po raz kolejny pokazal ze jaja to ma ale co najwyzej na patelni. Po raz kolejny mamy przyklad ze pieniadze nie graja i taka biedniutka Polonia i dretwy Piast potrafily robic punkty ale mialy grajkow z charakterem w przeciwienstwie do tych mamei z Zabrza. Fakt spadniecia Gornika byl do przewidzenia po tym jak piekny Henio posciagal do Zabrza za 94932858929852zl Szczota ktory strzelil 235903289095329523 bramek, kaleke Straka "gram do tylu albo po skosie do tylu" i kaleke Gorawskiego - co trzeba miec w glowie zeby robic takie transfery ? Gornik jesli nie zmieni trenera i nie zmieni pomyslu na druzyne w 1 lidze zostanie na dluzej. Szkoda kibicow bo placili za bilety zeby pilkarzyki pajacyki ich wydymali bez mydla. ale mysle ze poniosa kare cielesna za to co zrobili

z ust mi to wyjales smile
gosc ktory podpisal takie kontrakty z kopaczami Strak Szczot Gorawski Przybylski powinien odrobic ta kase wyrzucaona w "kasynie" przy sprzataniu ulic i innych pracach spolecznych
a henry skonczyl sie jako trener w poprzednim wieku

Do góry
#3173173 - 31/05/2009 16:03 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: jarko 33]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Szczot najlepszy transfer tego sezonu smile Zaraz po nim Wasiluk do Cracovii smile

Do góry
#3173178 - 31/05/2009 16:16 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: dadycool]
dadycool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2002
Originally Posted By: dadycool
Originally Posted By: Wolf

Wisła - Śląsk

Dokładanie... Pamietacie interwencje Pawelka z Lechia? wyobrazcie sobei cos takiego przy remisie w 89 minucie kiedy jzu wszyscy byli by wyluzowani i myslami przy fecie? nie ma opcji na remis.. Slask zupelnie nie gra o nic a Wisla nie bedzie kalkulowac no chyba ze lech przegrywalby z 3:0 do przerwy... w co chyba nikt nie wierzy z nas tongue to jets mecz dla mnie pewny... Oczywiscie to moj punkt widzenia...

Pozostale mecze to nie wiem ale wydaje mi sie ze górnik to nie jest do grania bo faktycznie polonia walczy o puchary i mysle ze im zalezy na nich a bełchatów raczej wygra ale kto to wie.. tak czy siak mecz ciezki do typowania...

Lechia wydaje mi sie do gry.. pokazali z Wisła ze im zalezy i grac potrafia a Piast ma wywalone w gre już... Motywacja to bardzo duzo szczegolnie ze obie drużyny mają podobny potencjał. W spółdzielnie zadna nie wierze bo górnik jak nie wygra to spadnie chyba ze zremisuja a lech wygra co bardzo prawdopodobne...
Jednym slowem Lechia i Wisła jak dla mnie.. za 8/10
A do tego Bełchatów ale to zaleznie od wyniku meczu Poloni W....

Lechia i Wisła piwo
I dla wszystkich którzy wierzyli w jakies spółdzielnie piwo
I dla tych którzy wierzyli w sprzedaze odpuszczanie meczów jeszcze... piwo

Panowie to nie lata 90 czy cos takiego... Polska to nie kraj komunistyczny nie wiem zacofany... mieliscie tu tego dowody... Kto ocos walczyl i byl lepszy wygral kto był słapszy to czy mial kase czy nie przegrywal..

Do góry
#3173451 - 31/05/2009 19:07 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: dadycool]
Legia Offline
The Famous McD

Lechia i Wisła piwo

Panowie to nie lata 90 czy cos takiego... Polska to nie kraj komunistyczny nie wiem zacofany... mieliscie tu tego dowody... Kto ocos walczyl i byl lepszy wygral kto był słapszy to czy mial kase czy nie przegrywal..

czyli co według Ciebie Włochy to kraj komunistyczny bo wczoraj w 2ej lidze tam gdzie była o coś walka były typowo "włoskie" rozstrzygnięcia...handelek meczami nie jest domeną krajów zacofanych...zbyt proste rozumowanie tutaj prezentujesz...tam gdzie stawka idzie o duże pieniądze to pokusa tym większa...

poręczysz głową że absolutnie wszystkie mecze z ostatnich kolejek były krystalicznie czyste , a masowe wpadki sędziów li tylko zwykłym zbiegiem okoliczności...???

Do góry
#3173727 - 31/05/2009 20:49 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Chaoz]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: Chaoz
Szczot najlepszy transfer tego sezonu smile Zaraz po nim Wasiluk do Cracovii smile

No niestety to prawda. Kwota transferowa, zarobki - zdecydowanie za duzo. Ale ja mowilem ze tak bedzie tongue

I Gornik spadl. Prawde mowiac nalezalo im sie to.
Teraz moze przejda jakies oczyszczenie w I lidze i szybko wroca od Ekstraklasy....
Oby tak bylo boks

Do góry
#3174408 - 31/05/2009 23:56 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: Chaoz]
xeper Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2003
Originally Posted By: Chaoz

piwo
Górnik jest teraz w niezłej dupie. Raz, że mają piłkarzyków na grubych, długich kontraktach. Dwa, że mają zarząd i trenera, którzy (sądząc po wypowiedziach) mają wszystko gdzieś, bo kasa od sponsora jest. Trzy, że mają garstkę "kibiców" pojebów przez których pewnie mało kto będzie chciał przyjść do Zabrza.

Do góry
#3174820 - 01/06/2009 01:18 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: xeper]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Dla tych, ktorzy juz widzieli upadek Gornika i odejscie glownego sponsora:

"Allianz Polska wspólnie z władzami Zabrza wprowadził w ostatnim sezonie wiele zmian w Klubie Górnik Zabrze w zakresie organizacji, zarządzania, finansów czy marketingu. Zdecydowanie poprawiła się sytuacja finansowa, Klub wyszedł z długów, osiągnął stabilizację. Jak widać jednak, nie wszystko da się zaplanować i przewidzieć, zwłaszcza w sporcie. Proces wychodzenia z dotychczasowej zapaści jest długotrwały i wymaga jeszcze więcej wysiłku.

W tym trudnym momencie Allianz Polska jednoznacznie potwierdza, że cele jakie sobie postawiliśmy pozostają niezmienne. Chcemy zbudować drużynę, która będzie walczyła o Mistrzostwo Polski, wiemy, że Miasto wybuduje nowoczesny stadion dla najbardziej utytułowanego Klubu w naszym kraju.

W związku z powyższym informujemy, że Allianz Polska nadal zostaje większościowym udziałowcem w Górniku. Mamy zamiar dotrzymać obietnicy o długoterminowym zaangażowaniu firmy w Klub. Zrobimy wszystko, by za rok Ekstraklasa wróciła do Zabrza. Obecna sytuacja wymaga zmian, dlatego musimy przeanalizować niezbędne działania. O konkretnych planach dotyczących najbliższego sezonu poinformujemy na specjalnej konferencji prasowej w czerwcu."

Zarząd Allianz Polska

Teraz okaze sie ktorzy to prawdziwi kibice. Ja juz wiem i wiedzialem ze mam tylko jeden klub w miescie, w ktorym mieszkam.
Wierze, baa jestem gleboko przekonany, ze kibice z poza Zabrze nie opuszcza Gornika piwo

Do góry
#3174896 - 01/06/2009 01:48 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: dadycool]
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005

Lechia i Wisła piwo

noooo zwłaszcza Piast Jaga i Śląsk walczyły jak o życie, rzeczywiście żadnego tam odpuszczania

Do góry
#3174933 - 01/06/2009 02:01 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: buster]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

panowie pilkarz to zawod a jak to w kazdym fachu bywa gdy wykona sie robote to sie odpoczywa (chyba proste) z jakiej okazji np taki Piast mial grać dla Zabrza..mają hojnego sponsora mogł zorganizowac zaszczyk motywacyjny dla grajków z Gliwic pozatym obie ekipy łączy jakachs sympatia widocznie wiecej warta niz zgoda Lecha z Pasami wink

Do góry
#3175502 - 01/06/2009 04:27 Re: Ekstraklasa XXX kolejka 30.05.2009 [Re: buster]
Wolf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2005
Originally Posted By: buster

noooo zwłaszcza Piast Jaga i Śląsk walczyły jak o życie, rzeczywiście żadnego tam odpuszczania

A nie przyszło ci na myśl że może umiejetności nie pozwoliły na wygranie tych meczów?
Piast - Śląsk 0-1, Śląsk - Legia 1-1, faktycznie o kim jak o kim ale Śląsku to można powiedzieć że nie walczył jak o życie. blush

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro