Aktualny jeszcze mistrz globu w snookerze, Ronnie O'Sullivan, odpadł w 1/4 finału z rozgrywanych w Sheffield mistrzostw świata. Anglik przegrał z Peterem Ebdonem 11-13.
- Najprawdopodobniej nie będę grał w snookera w przyszłym sezonie. Zrobię sobie roczną przerwę. To nie jest decyzja podjęta pod wpływem chwili, po porażce. Dużo się nad tym wcześniej zastanawiałem i myślę, że tak będzie dla mnie najlepiej - powiedział O'Sullivan.
Dwukrotny mistrz świata dodał, że czuje przesyt. Snooker nie sprawia mu radości. - Być może przerwa potrwa nie rok, a dwa lata. Zobaczymy - dodał.
Zwrócił się także do swoich wiernych fanów: - Wszyscy macie szczególne miejsce w moim sercu. Dziękuję za wasz doping, za wasze wsparcie.
Pogromca O'Sullivana, Peter Ebdon, gdy dowiedział się o decyzji mistrza powiedział: - Mam nadzieję, że to nieprawda. Snooker bez niego nie będzie już ten sam. Ronnie mnie i innych graczy inspiruje. Powiem szczerze, że nie bawi mnie oglądanie snookera. Wyjątek robię tylko wtedy, gdy gra Ronnie. Oglądam jego grę z zapartym tchem, On jest geniuszem.
Onet.pl