#2448087 - 26/06/2008 15:02
Re: BRITISH CLUB - III EDYCJA, Propozycje, uwagi, zapisy
[Re: antix_]
|
stranger
Meldunek: 19/03/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2450467 - 27/06/2008 06:02
[Re: Kefir70]
|
member
Meldunek: 17/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2450938 - 27/06/2008 19:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Moja jedna generalna uwaga co do ewentualnych zmian.
Panowie..skoro konkurs naprawdę tak dobrze funkcjonował to nie zmieniajmy go na siłę..nie eksperymentujmy za dużo..BO PO CO?
Wg. mnie im więcej starych dobrych zasad Regulaminu pozostanie tym lepiej. W szczególności pozostawiłbym zasadę 5 typów..po co komplikować - jak spojrzymy na inne konkursy , właśnie te gdzie zasady są dużo bardziej skomplikowane (różnicowanie stawek, dowolna liczba typów, itp) - tam wykruszanie się zawodników jest ogromne. Zasada - 5 typów daje dużą przejrzystość i czytelność konkursu. A o to chodzi. W pełni popieram.
|
Do góry
|
|
|
|
#2450940 - 27/06/2008 19:20
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Moja jedna generalna uwaga co do ewentualnych zmian.
Panowie..skoro konkurs naprawdę tak dobrze funkcjonował to nie zmieniajmy go na siłę..nie eksperymentujmy za dużo..BO PO CO?
Wg. mnie im więcej starych dobrych zasad Regulaminu pozostanie tym lepiej. W szczególności pozostawiłbym zasadę 5 typów..po co komplikować - jak spojrzymy na inne konkursy , właśnie te gdzie zasady są dużo bardziej skomplikowane (różnicowanie stawek, dowolna liczba typów, itp) - tam wykruszanie się zawodników jest ogromne. Zasada - 5 typów daje dużą przejrzystość i czytelność konkursu. A o to chodzi. Zasada 5 typow jest ok, ale mysle ze mozna podyskutowac nad formułą rywalizacji wg.mnie wielkim uatrakcyjnieniem konkursu byłoby dodanie formuły pucharowej , czyli najpierw rumda zasadnicza według starych zasad 32 uczestnikow z tego do pucharów wchodzi 16 potem pary kojarzone sa na podstawie wynikow z rundy zasadniczej 1 z 16 2 z 15 itd potem 1/8 cwiercifinał połfinał i finał . Podstawową zaleta takiego systemu jest to ze kazdy z uczestnikow byłby żywo zainteresowany rozgrywkami do konca rundy zasadniczej i nie byłoby pewnego znuzenia rozgrywkami co ostatnio kiedy wyodrebnila sie szybko grupka kilku najlepszych , a pozostali uczestnicy konkursy wiedzieli ze juz w zasadzie jest po zawodach dla nich , Proponowana przeze mnie formuła rywalizacji i tak by wyłoniła tego najlepszego , ale poprzez wprowadzenie elementu szczescia i nieprzywidywalnosci nabrałaby jeszcze dodatkowego smaczku . Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2451739 - 28/06/2008 00:15
[Re: Feel-Tsu]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Podpisuje się w 100% pod tym co napisał Feel - Tsu.
Moim zdaniem wprowadzenie systemu pucharowego to bardzo bardzo zły pomysł.
Ja tez uważam , że Konkurs w BC w takim kształcie jak teraz pozwala naprawdę na wyłonienie najlepszych specjalistów tej Ligi. I nawet walka o zmieszczenie się np. w 10, 15 - w tak doborowym gronie jest pasjonująca.
A wprowadzenie systemu pucharowego wprowadzi dominację efektu przypadkowości. I moim zdaniem upodobni ten poważny konkurs do Koła Fortuny, Milionerów , itp. badziewia.
Zadajmy sobie więc pytanie - Czy chodzi nam o wyłonienie najlepszych typerów lig angielskich w połączeniu z zabawą.
Czy tez chodzi nam o ubaw , niekonwencjonalne zwroty akcji, operę mydlaną dla gospodyń domowych.
Moim zdaniem zmiana REgulaminu na system pucharowy to najgorszy pomysł , który padł do tej pory podczas dyskusji.
Oczywiście to nic osobistego ELDO i mam nadzieję , że bez urazy.
Kefir
|
Do góry
|
|
|
|
#2453189 - 28/06/2008 17:53
[Re: Zietek86]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Witam, dzieki wszystkim za opinie i zgloszenia.
Mam taka propozycje jesli chodzi o Puchar. Jak wiadomo Anglia to ojczyzna tego typu rozgrywek, wiec moze dodatkowo rozegramy Puchar BC. Podobne sytuacje mialy miejsce w Tabeli Typerow i zainteresowanie bylo spore. Jak wspominalem wczesniej chcialbym aby liczba kolejek nie przekroczyla 40 w tym roku zatem bedziemy miec kilka wolnych terminow. Kiedy graja np. reprezentacje na poczatku wrzesnia i pazdziernika zamiast grac ligi mozna rozegrac puchar. Podobnie z jakimis nieobsadzonymi middlami. Postaram sie przygotowac terminarz 40 kolejek jeszcze przed rozpoczeciem sezonu. Puchar, w ktorym zagraloby 32 zawodnikow to byloby dodatkowe 5 rund wiec absolutnie do zrobienia. Zeby podniesc jego range moglibysmy ustalic, ze zwyciezca Pucharu otrzyma 500 punktow do klasyfikacji generalnej, fionalista 300, polfinalisci po 100.
Apropo bonusow: postanowilismy jednak rozdzielic klasyfikacje bonusow dlugoterminowych i cotygodniowych za skutecznosc i zwyciestwa w kolejce. Bedzie tak: zwyciezca kazdej kategorii otrzyma po 750 punktow, 2 miejsce: 500, 3 miejsce: 300, 4 i 5 po 100. Zatem jesli przeszlaby propozycja rozegrania pucharu to maksymalnie zawodnik, ktory ugralby wszystkie mozliwe bonusy otrzymalby 2000 punktow. Niby sporo ale nie sadze, zeby komus sie to udalo. Zatem bonusy nie zadecyduja o ostatecznym wyniku ligi, ktora niewatpliwie jest najbardziej prestizowa rywalizacja.
Eldorado oczywiscie startuje bez eliminacji jako pomyslodawca calej zabawy. Mam nadzieje, ze pomysl z Pucharem przejdzie bo beda to dodatkowe emocje, zatem aby bylo parzyscie ostateczna liczba uczestnikow to beda 32 osoby. Dzieki temu szanse gry w glownym konkursie otrzyma dodatkowy zawodnik z eliminacji.
Pozdrawiam
Uaktualniona lista uczestnikow, ktorzy potwierdzili swoj udzial w III edycji:
1.[T]-error 2.Lord Devastator 3.jinx 4.konstruktor 5.Maxi 6.Dziabor 7.Szewa 8.rafael86 9.Piecia 10.michael89 11.Soudal 12.Killa Boom 13.remigiusz 14. Feel - Tsu 15. mopsiq 16. Eldorado
Dzikie karty:
17. Kefir70 18. Baqu 19. ryan20 20. grucha
Eliminacje:
1. Valverde 2. delfiedor 3. Ghost 4. roan79 5. Rivaldo 6. mgr 7. antix 8. airbus 9. Fab 10. Mindman 11. marlon 12. cienias 13. Dreju 14. Zietek86
|
Do góry
|
|
|
|
|
|