#3118009 - 08/05/2009 04:37
Re: Ekstraklasa - XXVII kolejka : 8-10 Maj
[Re: Kibickr]
|
veteran
Meldunek: 18/09/2005
|
A więc kilka słów o niedzielnym spotkaniu Wisła Kraków - Legia Warszawa Bilety na to spotkanie rozeszły się w ciągu kilku godzin. Spotkanie zostało okrzyknięte " Piłkarskim Spektaklem Wiosny" Mam nadzieję, że nie na darmo Wiślaków będzie wspierać 15,5 tys gardeł Będzie naprawdę niesamowity doping Wisła przystąpi do tego spotkania w najsilniejszym składzie, oprócz Baszcza, który już w tej rundzie nie zagra. Będzie to mecz o Mistrzostwo Także będzie to pojedynek dwóch snajperów - Brożek vs. Chinyama. Zawodnicy zapowiadają niesamowitą walkę. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania jak wygrana Wisły w tym meczu Choć wszystko jest możliwe. Stawiam na Wisłe Wisła Kraków - Legia Warszawa Typ:1 kurs: 1.9 5/10 Za to Ty sypnąłeś argumentami Ja tak na szybko opisałem, jak widzę ten mecz. Nie zdziwi mnie tam żaden wynik, ale osobiście widzę tam remis. Wisłą gra pod presją, Legia ma mocny środek, który pewnie mocno zagęści, do tego Wisłą MUSI wygrać, co da Legii możliwość gry z kontry. Właśnie kluczowym elementem(z resztą jak w każdym meczu na szczycie) będzie środek pomocy i forma Chinyamy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3118290 - 08/05/2009 06:45
[Re: Kopytko]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Ja jednak chyba sobie daruje mecz na szczycie. Moze to głupie określenie ale naprawde tam moze być wszystko, hahaha. Niby Wisła faworytem ale kursy też nie powalają.
W tej kolejce zdecydowanie godnym uwagi meczem jest spotkanie Lechii Gdańsk z Jagiellonią Białystok. Patrząc przez pryzmat ostatnich kilku meczy a tak przecież w naszej lidze trzeba patrzec dostrzegamy ze ostatnio Jaga jest w trendzie spadkowym. Słabsze kilka ost meczy, decyzja o punktach ujemnych. To wszystko przekonuje mnie ze Jagiellonia raczej pewna utrzymania wpadła w marazm. Po prostu gołym okiem widać ze nie graja dobrze szczególnie na wyjazdach. Inaczej ma sie sytuacja w Gdańsku. Po zmianie trenera zdecydowanie coś drgnęło. Wpadło troche punktów, poprawiła sie gra. Moim zdaniem Lechia idzie w góre.
LECHIA-JAGA 1 2,25
|
Do góry
|
|
|
|
#3118558 - 08/05/2009 16:11
[Re: Legia]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
z tego co pisza to Hajto akurat na przkor umowie bedzie gral... chyba ze podpuszcza w wywiadach
na ta chwile:
under 1,5 lub X
|
Do góry
|
|
|
|
#3118719 - 08/05/2009 18:05
[Re: Majtikroko]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
mysle ze on moze z wlasnej kieszeni wyplacic 100tys i zagrac przeciwko Gornikowi, zeby udowodnic ze pozbycie sie jego to blad.
Naiwne, szczegolnie jezeli chodzi o goscia, ktory nie gardzil mniejszymi sumami, posredniczac w sprzedazy fajek Z wlasnej kieszeni to on by moze i 100 tysiecy wyplacil, pod warunkiem,ze za udzial w tym meczu dostalby 200 tysiecy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3118727 - 08/05/2009 18:10
[Re: Biszop]
|
addict
Meldunek: 17/03/2009
|
Z takich ciekawostek, chodzą słuchy że Reiss może zagrać w ostatniej kolejce. Jestem ciekaw czy gdzieś można coś takiego zagrać.
Druga wieść niesie że nie kończy kariery, ma oferty z Cypru na przykład. Co do zagrania z Cracovią, to temat jest już od dość dawna, jednakże czy możesz powiedzieć, coś więcej na temat Cypru? Akurat o tym pierwsze słyszę, jakie źródło?
|
Do góry
|
|
|
|
#3118744 - 08/05/2009 18:17
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Dla mnie NO BET, ewentualnie ( biorac pod uwage motorykę obronców wisly i kondycje legii w drugich polowach)jesli gdzies bedzie to zagram liczba goli w drugiej polowie wieksza od goli w pierwszej.
W SB jest równiutkie @2 i wydaje się to dobrym pomysłem, choć kurs nie powala. Co do Reissa i kierunków południowych to już miało być w dzisiejszej prasie o tym, nie wiem nie czytałem, a wiem powiedzmy bezpośrednio ze zródła, choć to na razie luzne propozycje ale całkiem realne, wiadomo, kwestia kasy będzie ważna.
|
Do góry
|
|
|
|
#3118757 - 08/05/2009 18:21
|
Carpal Tunnel
|
widzisz amk, hajto to hanys i nie wiadomo co mu do glowy wpadnie. wedlug mnie zagra na pewno. Hmm..wydawalo mi sie ,ze Hajto to goral ,tyle, ze niskopienny. Nie pochodzi spod Nowego Sacza ? Mysle, ze za duzo szumu wokol tego meczu, poniewaz remis zadnej z druzyn wielkiej krzywdy nie zrobi,a porazka Gornika nie jest rownoznaczna z jego spadkiem w ligi. w 3 ostatnich meczach, jakie Gornik bedzie mial do rozegrania po spotkaniu z LKS-esem ma do zdobycia 9 punktow, z czego 6 juz zdobyl
|
Do góry
|
|
|
|
#3118768 - 08/05/2009 18:25
[Re: Amkwish]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Hajto pochodzi z Makowa Podhalanskiego lub Suchej Beskidzkiej [obie miejscowaosci blisko siebie] 6 pkt juz zdobyl, a z kim to Odra i Polonia ? Pilkarze LKSu dostali zalegle pieniadze i wyjechali na oboz. Wroca bezposrednio na mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3118845 - 08/05/2009 18:54
[Re: zecik]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Z takich ciekawostek, chodzą słuchy że Reiss może zagrać w ostatniej kolejce. Jestem ciekaw czy gdzieś można coś takiego zagrać.
Druga wieść niesie że nie kończy kariery, ma oferty z Cypru na przykład. Co do zagrania z Cracovią, to temat jest już od dość dawna, jednakże czy możesz powiedzieć, coś więcej na temat Cypru? Akurat o tym pierwsze słyszę, jakie źródło? http://polskatimes.pl/gloswielkopolski/sport/114331,czy-piotr-reiss-zakonczy-swoja-kariere-za-granica,id,t.html Dość obszernie potwierdzone o czym mówiono już wcześniej "za kulisami". Kasa to jedno, a z drugiej Reiss prowadził zawsze sportowy tryb życia więc mimo wieku może sobie jeszcze pograć sezon czy dwa w mniej wymagającej lidze. Swoją drogą jak go zamykali to szumu tyle że szok, gawiedz łykała wszystko, teraz jakoś cicho;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#3118874 - 08/05/2009 19:03
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3119043 - 08/05/2009 19:49
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
|
Hajto pochodzi z Makowa Podhalanskiego lub Suchej Beskidzkiej [obie miejscowaosci blisko siebie] 6 pkt juz zdobyl, a z kim to Odra i Polonia ? Jezeli "walczy o utrzymanie" to zdobyl W meczu na szczycie sklaniam sie do zagrania na remis. Nie wierze w zadna tam nadzwyczajna mobilizacje Wisly. Poza tym to Legia przyjedzie i polozy sie na boisku ? Przyjada zdezorientowani i zagraja rozkojarzeni ? Zaden argument za Wisla ta mobilizacja. Wrecz przeciwnie, Wislacy juz wystarczajaco razy udowodnili, ze grajac z nozem na gardle niczego nie uzyskali i w takich meczach najczesciej zawodza. Zagram X ,bo kurs na X2 jak dla mnie nieatrakcyjny i do tego najprawdopodobniej doloze Legia DNB Za Legia nie przepadam, ale byloby juz skrajnym przegieciem paly, gdyby Wisla w tym roku Wisla zdobyla mistrza, na ktory to tytul w zadnym wypadku sobie nie zasluzyla. W sumie to zadna z druzyn nie jest w tym roku godna tytulu, ale jakby uwazac, ze "na bezrybiu i rak ryba" to mistrz 2009 winien byc z Warszawy. Wisla bedzie do niczego, dopoki nie pozbedzie sie Cupiala ,Lech potrzebuje odrobine "dorosnac" (akurat chyba nie zarzad, tylko zawodnicy i trener) do zdobycia mistrza. Legia niczym nie zachwyca, ale na tle rywali prezentowala sie, mimo wszystko najlepiej i kto wie, czy "grozba" startu w eliminacjach CL nie wymusi jakichs fajnych transferow, wzmacniajacych ten zespol. W jednej chwili w Polsce nie ma co liczyc na 3 silne zespoly, niech wiec bedzie najpierw chociaz jeden, bo to juz naprawde ciezki wstyd poziomem klubow zrownywac sie z "potegami" na miare Moldawii, Albanii i Estonii, ze wymienie tylko 3 z nich
|
Do góry
|
|
|
|
|
|