Witam wszystkich.
Kilka dni temu postawiłem zakład na
Bwin na basseball.
Postawiłem zakład TOTALS: under 9,5.
Mecz ten zakończył sie przed czasem, a konkretniej w 6 inningsie.
Wynik był korzystny dla mnie tzn ponizej 9,5.
W tym miejscu zaczęły się schody. Loguję się na drugi dzien a na koncie jest zwrot za ten zakład mimo, że regulamin wyraźnie pisze, iż powinien być on ważny.
Prosze pamiętać ze zasady specjalne są ważniejsze od zasad ogólnych i jesli takie istnieją zawsze one brane są jako piersze pod uwagę.
Cytuje:
"B1.1 Zasady dotyczące poszczególnych dyscyplin sportowych.
W niektórych dyscyplinach sportu i zakładach istnieje możliwość wyjątków lub odstępstwa od tych zasad. Należy zawsze zapoznać się z zasadami danej dyscypliny sportu “Zasady specjalne ”, ponieważ są one zawsze ważniejsze niż ogóle warunki zakładów."
Cytuje punkt 2 regulaminu zasad specjalnych na basseball, któy jest w tym momencie kluczowym:
"2.) Czas gry: Jeżeli mecz jest przerwany, jego rezultat zostanie uznany za oficjalny, tylko wtedy gdy rozegrano przynajmniej 5 inning'ów (4,5 inning'u, jeżeli prowadzą gospodarze). Zwycięzca jest ustalany na podstawie wyniku, który został uzyskany w ostatnim, do końca zagranym inning'u (chyba, że mecz zostanie przerwany w drugiej połowie inning'u, a drużyna gospodarzy prowadzi – w tym wypadku drużyna gospodarzy stanowi zwycięzcę).
Jeśli nie podano inaczej, zasada ta odnosi się do wszystkich zakładów."
Pisze maila z prośbą o prawidłowe rozliczenie zakładu na co
Bwin mi odpisuje powołując sie na punkt regulaminu z zasad specjalnych na bassebal:
"4.) Zakłady na „Run Line”: Zakłady zostaną rozstrzygnięte na podstawie oficjalnych wyników po 9 innings (8 ½ innings jeśli prowadzi zespół gospodarzy) włącznie z wszelkimi dodatkowymi innings."
Oczywiscie odpisuje im od razu, że to nie jest zakład na run line tylko na totals, więc zakład powinien być ważny.
Kolejny mail od
Bwin z następująca odpowiedzią(jest to punkt z regulaminu ogólnego więc wg zasady o wyższości zasad specjalnych nad ogólnymi nie powinien on miec w ogole miejsca):
"B1.11.3 Typowanie sumy punktów (wszystkie zakłady zawierające opcje typowań „Over” i „Under” („więcej niż” i „mniej niż”):
Jeżeli wydarzenie zakończy się przed czasem ukończenia, wszystkie zakłady zostaną unieważnione chyba, że najwyższa możliwa suma będąca przedmiotem zakładu została już osiągnięta – w takim przypadku wszystkie zakłady pozostają ważne."
Po ponownym mailu do
Bwin odpisują znów to samo dodając:
"W związku z tym, że w zasadach specjalnych dla zakładów na basseball nie ma informacji na temat zakładów na opcję typowań totals, dlatego też w tym przypadku branę są pod uwagę zasady ogólne z warunków zakładów"
W tym momencie prosze sobie przeczytać po raz kolejny 2 pkt regulaminu zasad specjalnych na basseball:
"2.) Czas gry: Jeżeli mecz jest przerwany, jego rezultat zostanie uznany za oficjalny, tylko wtedy gdy rozegrano przynajmniej 5 inning'ów (4,5 inning'u, jeżeli prowadzą gospodarze). Zwycięzca jest ustalany na podstawie wyniku, który został uzyskany w ostatnim, do końca zagranym inning'u (chyba, że mecz zostanie przerwany w drugiej połowie inning'u, a drużyna gospodarzy prowadzi – w tym wypadku drużyna gospodarzy stanowi zwycięzcę).
Jeśli nie podano inaczej, zasada ta odnosi się do wszystkich zakładów."
Bwin twierdzi, że jeśli nie jest napisane nigdzie o zakładach totals ważny jest regulamin ogólny...jakim prawem tak twierdzi jesli punkt 2 regulaminu wyraźnie mówi:
"
Jeśli nie podano inaczej, zasada ta odnosi się do wszystkich zakładów"
Wszystkich tzn. Totals równiez!
Czy to jest takie trudne do zrozumienia!
Prosze o pomoc gdzie mogę zgłośić tą sprawę, przecież oni jawnie zaprzeczają regulaminowi który jest na stronie
Bwin.