#3095100 - 28/04/2009 16:49
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: ELDORADO]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Znowu dokupie dude chyba , dzisiaj zachowuje sie całkiem niezle , a S/L wywalił mi go na samym dzisiejszyn dołku echh ingbsk , jak ja kocham ten walor lotos bliski wywalenia ogólnie kiepsciutko juz ponizej 1700 pkt POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3096896 - 29/04/2009 05:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/08/2002
|
AT Akcje: Inter Cars Tomasz Gessner - DM IDMSA 28 Kwietnia 2009 21:24 Inter Cars - kurs spółki w ostatnich dniach konsolidował się tuż przy maksimach dotychczasowej fali wzrostowej. Jak na razie popyt ma tu bezwzględną przewagę i nawet schłodzenie na całym rynku w ostatnich dniach nie było w stanie pokrzyżować tutaj planów bykom. Takie zachowanie się kursu może więc sugerować, że walor może kontynuować dotychczasowy kierunek, natomiast za niepokojące należałoby uznać zejście kursu poniżej bariery 39,20, gdzie wyznaczyć można pierwsze, ważniejsze wsparcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3097243 - 29/04/2009 14:22
[Re: piotras]
|
Joker
|
Dzieki Piotras za info , przyjrze sie temu blizej Wczorajszy dzien na stratach , ale przyzacie umiarkowanych Dzis powinniśmy rosnąć , ale to nic pewnego wyniki kwartalne mogą przynieść czeste zmiany . Co u mnie w portflelu ? - nic nowego S/L wywalił mi Dude i Lotos . Wrociłem jednak po tym do tych walorów , w czwartek Duda ogłosi wyniki trzymam jesli beda dobre , a klimat na giełdach sie poprawi to powinniśmy tesować opor na 0,75 . Lotos , uwazam teraz za najlepszą spółke na wigu20 , bardzo duży potencjał do wzrostów W krótkim horyzoncie czasu, kurs Lotosu będzie wspierać informacja o potencjalnej bezprecedensowej zmianie polityki tworzenia rezerw obowiązkowych paliw w Polsce, która w swojej obecnej formie jest jednym z powodów, dla których polskie spółki naftowe są tak nisko oceniane przez podmioty zagraniczne. Jeśli propozycja Ministerstwa Gospodarki zostanie zaakceptowana w czerwcu, będzie to oznaczało dla Lotosu: potencjalne uwolnienie do 1,7 mld zł gotówki zamrożonejonej w zapasach. No i ogólnie to co tu nieraz pisałem surowce w tym ropa pójdą w niedalekiej przyszłosći w górę Warto wiec wykorzystac tą korektę i ubrać się w LOTOS Ciekawie na złotym , scenariusz się powtarza i to od dobrych paru miesiecy (sprzedaży złotego) w okolicach 20-25 dnia miesiąca i odsprzedaży jej (kupnie złotego) pod koniec miesiąca z zyskiem., zauważyliście foreksowwcy ? POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3097489 - 29/04/2009 19:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
zarabiamy dzisiaj po pachy wybacz Eldo, że ostatnio się nie udzielam ale mam naprawdę mało czasu. Obiecuje nadrobię to Późnym wieczorem zerkam tylko co się dzieje w temacie i widzę że pięknie sobie radzisz. Gratulacje. Racja dziś zarabiamy wszyscy Ja również jest bardzo zadowolony z obecnej sytuacji. Nadchodzą coraz to lepsze czasy na giełdzie ! Obserwatorom polecam coraz mocniej myśleć o poważniejszym wejściu na nasz parkiet. Dziś z tego co patrzyłem tak na szybko to bardzo dobre wyniki kwartalne odnotowały spółki. Oby tak dalej, Pozdrawiam, gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#3098879 - 30/04/2009 04:30
[Re: gool11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/08/2002
|
AT Akcje: Netia Tomasz Gessner - DM IDMSA 29 Kwietnia 2009 19:42 Netia - kurs spółki od ponad trzech tygodni konsoliduje się w wąskim zakresie zmienności tuż przy maksimach dotychczasowej fali wzrostowej. Takie zachowanie się waloru powoduje więc, że cały czas większym prawdopodobieństwem cechuje się kontynuacja dotychczasowego kierunku, natomiast o oddaleniu takich popytowych perspektyw w krótkim terminie można by mówić w przypadku wyłamania się z aktualnie budowanej konsolidacji dołem, a więc poniżej poziomu 3,42.
AT Akcje: MCI Tomasz Gessner - DM IDMSA 29 Kwietnia 2009 19:42 MCI - walor od około miesiąca ulegał systematycznemu schładzaniu po wyznaczeniu wcześniejszej, bardzo dynamicznej fali wzrostowej. Ta korekta jak na razie wyczerpała się w obszarze 38,2% zniesienia całej, poprzedniej zwyżki, co generalnie dość dobrze świadczy o możliwościach kupujących. Dodatkowo sam styl tego osłabienia przybrał kształt zbliżony do spadkowego kanału, a to z kolei może oznaczać, że jest to jedynie element formacji pro-wzrostowej flagi. Jeśli takowe założenie jest poprawne, to obecnie winniśmy być tu świadkami wyznaczenia nowej fali wzrostowej, której celem powinny być okolice 8zł (teoretyczny zasięg wynikający z flagi), bądź nieco wyżej również 9zł (kolejne opory po przekroczeniu kwietniowego szczytu na 6,15). Jeśli w krótkim terminie popyt miałby zdecydowanie przejąć inicjatywę, to za niewskazane należałoby uznać teraz zejście poniżej 4,33.
AT Akcje: Getin Tomasz Gessner - DM IDMSA 29 Kwietnia 2009 19:42 Getin - kurs spółki pomimo niedawnego przekroczenia linii trendu wzrostowego niespecjalnie się skorygował, natomiast ceny dość sprawnie wróciły w rejon poprzednich maksimów, w rejonie których od kilku dni trwa konsolidacja. Takie zachowanie tuż pod poziomem 5,02 generalnie dość dobrze rokuje rozwiązaniom popytowym, a więc w krótkim terminie szala zaczyna się coraz wyraźniej przechylać na korzyść wyznaczenia wybicia górą i kolejnej fali wzrostowej, której celem minimum byłoby 5,50 (kolejny opór - szczyt z początku roku)
jeszcze sa dostepne Analizy Techniczne dla spolek: Grajewo, Erbud, Capital, jesli kogos interesuja te spolki, to moge wkleic ale dopiero po polnocy..
|
Do góry
|
|
|
|
#3098970 - 30/04/2009 05:16
[Re: gool11]
|
Joker
|
dawaj dalej Piotras Jestem teraz w zbyt szmpańskim humorze,żeby pokusić sie o jakąś analizę , Stany się fajnie zamknęły , jutro zajadka czy zostawać z papierami przez długi łykend , a w butelce Bourbona zostało jeszcze co nieco , jutro z rana trzeba popatrzyć na futy ,żeby cos określić Dobrej Nocy ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3099277 - 30/04/2009 14:55
|
Joker
|
Tak sobie z rana przeglądam newsy z we wczorajszej sessji w Stanach i dochodzę do wniosku ,że to jakaś paranoja wczoraj podano dane o dalszym i mocniejszym niz przewidywali anale kurczenie się gospoadarki amerykańskiej , wydawać by się mogło ze po czyms takim spadki bedą tam jak w banku a Tu nie było odwrotnie , bo DreamWorks Animation. Kwartalny zysk producenta „Shreka” okazał się o prawie 50 proc. wyższy niż prognozowali analitycy i kurs akcji spółki poszedł w górę o ponad 25 proc , a to pociągnęło wiele spółek z WS i indeksy poszybowały w górę, Shrek napędza więc , idiothossę do dalszych wzrostów i u nas chyba dzisiaj również kiedy patrze na dodatnie w Stanach futy . Bolek i Lolek powinni wejść na giełdę bez dwóch zdań POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3099290 - 30/04/2009 15:11
[Re: Szewa]
|
Joker
|
Przechodząć do konkretów z mego portfela prognozy ingbsk -- to co nie zyskał wczoraj zyska dzisiaj ,stawiam na 270 lotos - up chyba nie sprzedam tej spolki ponizej 30 , ale stop loss wskazany , bo shrek moze sie w kazdej chwili obrazić bbz - up duda - tu moze byc roznie , dzisiaj wyniki , tu moj hazard tu moja gra POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3099291 - 30/04/2009 15:14
[Re: z o ® r o]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
No coz dobra kreskowke kazdy chyba lubi obejrzec A zeby nie bylo całkiem OT . Mimo,ze nie gram na gieldzie i raczej nie zamierzam to ten temat czytam codziennie .Duza klasa .Powodzenia i zeby jak najczesciej to co macie w portflach było na zielono P.S Chociaz na Dude korcilo mnie zeby sie skusic
|
Do góry
|
|
|
|
#3099320 - 30/04/2009 16:01
|
Joker
|
Przechodząć do konkretów z mego portfela prognozy ingbsk -- to co nie zyskał wczoraj zyska dzisiaj ,stawiam na 270 POZDRO ELDO 270 na starcie
|
Do góry
|
|
|
|
#3099437 - 30/04/2009 18:35
|
Joker
|
Już tylko parę punktów brakuje do 1800 na wigu , dzieki Shrek ingbsk nasz kolos świetnie się porusza na 280 silny opór , jak go przebije to spokojna jazda na 330 , polecam ustawić S/L na odpowiednio na wyzszym poziomie od wczorajszego zamkniecia , jak przebije opor co nawet dzisiaj jest mozliwe , to na poziomie dzisiejszego otwarcia POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3099456 - 30/04/2009 18:55
|
Joker
|
LOTOS , poszły dwa duże batony na 16,87 po 15 000 sztuk lubie obserwować te transy kiedy mój papier skupowany jest na coraz wyższym poziomie Duda i bbz - spokój na razie , Duda się dzisiaj powinien ruszyć po skonsolidowanych wynikach za ub rok , czort wie w którą stronę , 12-05-2009 wazniejsze wyniki za I Kwartał , trzymam ten papier choćby niewiadomo co na razie , gruby moze jeszcze zdołować kurs przed wystrzzłem w kosmos , na który tak liczę , ryzyk-fizyk jednym słowem wig niestety odbił się od oporu POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|