#3004879 - 25/03/2009 04:24
Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: Baqu]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Jutro jazda na dudzie, ale w drugą stronę , ostrzegałem ,ze to hazard , jednak nie radzę pekąć ,wniosek o upadłość KB to jeszcze nie upadłość, jesli zleci do poziomów od których dzisiaj wzrosło , to dokupię, jednak w to wątpię , bo dzisiaj grubasy po 16 tej kupowali paczki nie po to ,żeby zakończyć temat z 30% stratą POZDRO ELDo
|
Do góry
|
|
|
|
#3005350 - 25/03/2009 06:52
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/08/2007
|
ELDo dzięki za info, że nie pękamy i trzymamy dalej dziś był to "Teżewe" ale info o upadłości trochę studzi zapał do zysku w okolicach 100% i tu rodzi się poważne pytanie: hazard do końca czy jednak realizacja zysków? i bądź tu mądry.... a co z KGHM? czyżby czas korekty?
|
Do góry
|
|
|
|
#3005630 - 25/03/2009 15:19
[Re: gembol]
|
Joker
|
ELDo dzięki za info, że nie pękamy i trzymamy dalej dziś był to "Teżewe" ale info o upadłości trochę studzi zapał do zysku w okolicach 100% i tu rodzi się poważne pytanie: hazard do końca czy jednak realizacja zysków? i bądź tu mądry.... a co z KGHM? czyżby czas korekty? o 100% zyskach na dudzie można moim zdaniem, w tej chwili zapomnieć , a było już tak dobrze , ale kredyt bank zniszczył to , w ogóle banki to największa zakała i przyczyna tego kryzysu , a ich bezmyslne dofinansowanie odbije sie poteżna czkawką dla całego systemu . wracając do papieru , teraz na nim to tylko hazard , bedzie rzucany po bandzie raz w jedną a raz w drugą stronę, kiedyś jednak wyjdzie z tych kłopotów , Duda moze spłacić swoje zadłuzenie wobec KB z samego zysku operacyjnego , a nawet zakładając najgorszy scenariusz ktoś tą firmę przejmię, w świetle tego trzymanie tych papierów moze w dłuższej perpektywie odkazać sie trafem w 10-tkę kgh jest nadal w trendzie rosnącym 55-60zł do poważniejszego oporu z wrzescnia ub roku , jesli spadnie ponizej obecnej ceny to go dokupie , jesli nie ,dam sobie na razie z nim spokoj az pokona ten opór dzisiaj znowu patrzymy na futy w Stanach ,czerwien oznacza możliwą korekte , zielen szanse na dalsze wzrosty na gpw POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3005739 - 25/03/2009 17:28
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
o 100% zyskach na dudzie można moim zdaniem, w tej chwili zapomnieć , a było już tak dobrze , ale kredyt bank zniszczył to , w ogóle banki to największa zakała i przyczyna tego kryzysu , a ich bezmyslne dofinansowanie odbije sie poteżna czkawką dla całego systemu Rozumiem, że pod wpływem emocji to napisałeś. Mura ostrzegał parę postów wyżej, zresztą sam pisałeś, że to hazard. Duda to też jak widać hazardzista. Pożyczył pieniądze na grę. Przegrał, nie ma jak oddać (albo co gorsze nie chce) i liczy, że mu podarują. Tak jak to robią niektórzy na tym forum. Najpierw "Masz pożyczyć stówkę na mb?". Potem Barcelona idzie po 1,20. Jak wygra to odda, a jak przegra to nie odda a zwali winę na Messiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#3005753 - 25/03/2009 17:39
[Re: z o ® r o]
|
Joker
|
o 100% zyskach na dudzie można moim zdaniem, w tej chwili zapomnieć , a było już tak dobrze , ale kredyt bank zniszczył to , w ogóle banki to największa zakała i przyczyna tego kryzysu , a ich bezmyslne dofinansowanie odbije sie poteżna czkawką dla całego systemu Rozumiem, że pod wpływem emocji to napisałeś. Mura ostrzegał parę postów wyżej, zresztą sam pisałeś, że to hazard. Duda to też jak widać hazardzista. Pożyczył pieniądze na grę. Przegrał, nie ma jak oddać (albo co gorsze nie chce) i liczy, że mu podarują. Tak jak to robią niektórzy na tym forum. Najpierw "Masz pożyczyć stówkę na mb?". Potem Barcelona idzie po 1,20. Jak wygra to odda, a jak przegra to nie odda a zwali winę na Messiego. No nie tak do końca , bo jeśli taki bank przegra zakład walutowy czy udzieli złych kredytow , to mu pokrywaja straty , a prezes tego banczku w nagrodę wyjeżdza z call girls na Seszele na zasłuzone wakacje , populizm ? wcale nie, bo przecież takie przypadki się zdarzają ,a za udzielanie taakich kredytów płaci teraz cały świat . Na Dodzie w ciagu 2 dni zarobiłem 25 - 10 = 15 % mogłbym to teraz sprzedać , ale poczekam , bo duzi kupują te akcje nadal , my game my risk , ale koledzy którzy grają ze mna w Dudę niech rozważa swoją grę bo 15% na giełdzie w ciagu 2 dni n aspólce , to b.dobry zarobek POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3006150 - 25/03/2009 21:40
[Re: z o ® r o]
|
Joker
|
1900? Zobaczymy. Ja na razie zmieniam mój średnioterminowy target price dla WIGU20 ostrożnie z 1650 na 1700 no i 1600 juz blisko, więc zmień lepiej szybciej swój target do konca czerwca jedziemy na 1900 pięknie dzisiaj LOTOS korekta na kgh z okazją do zakupów pkobp systematycznie up Duda nie upadnie dobra okazja wiec do .... POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3006216 - 25/03/2009 22:27
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
wig przekroczył 1600 dokupiłem miedzi i otworzyłem nową pozycję w swym portfelu ING Bank Śląski S.A., polecam POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3006657 - 26/03/2009 00:30
[Re: andrzejek_84]
|
addict
Meldunek: 23/09/2005
|
Ładne wzrosty dzisiaj mamy:) NIestety mi zadziałało zlecenie sprzedaży i Lotos sprzedałem po 13.20 ale i tak zarobiłem 17%, podobnie na Getinie który dzisiaj zamieniłem na ING. I za radą Eldo kupiłem KGHM. Eldo co radzisz, wrócić na Lotos??
|
Do góry
|
|
|
|
#3007437 - 26/03/2009 04:30
[Re: andrzejek_84]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
Eldo jestem wyłączony z dyskusji, nie wiem czy dobrze rozumiem Twój przekaz, ale +25%-10% to nie jest 15% zysku. a widziałeś co tam w metropolii? --> http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=34138594&postcount=14892 dokupiłem 05 witkorię. prawodpodobnie dokupię jeszcze bo pobalansuje jeszcze trochę na tych poziomach a potem wystrzeli w górę. taki scenariusz określam jako bardzo prawdopodobny. niemalże peffka
|
Do góry
|
|
|
|
|
|