Mam nadzieje ze okaze sie to pomocne dla wszystkich odwiedzajacych - małe FAQ:
Poniżej - dokładny opis rejestracji wraz ze wskazówkami, które mam nadzieje okażą się pomocne:Nie ma żadnych opłat za otwarcie czy prowadzenie konta, wpłaty na konto w moneybookers też są bezprowizyjne, nie wielka prowizja jest jedynie przy wypłacie środków z moneybookers na Twoje konto bankowe.
Wejdź na stronę
www.moneybookers.com <= kliknij tutaj
W lewym górnym rogu kliknij na polską flagę a następnie na "ZAREJESTRUJ SIĘ"
Wypełnij formularz (pola oznaczone gwiazdką są przymusowe)
Kilka wskazówek:
Do logowania do serwisu będziesz używał maila i hasła dlatego zapamiętaj je dobrze, a najlepiej zapisz i przechowywaj w bezpiecznym miejscu.
Adres 1* - adres (ulica z numerem domu/mieszkania)
Adres 2 - adres opcjonalny (nie trzeba wypełniać)
Stan/Region - nie trzeba wypełniać, dotyczy USA
Kod pocztowy* - kod pocztowy, format XX-XXX
Numer telefonu* - numer telefonu, może być komórka
Po nie długiej chwili na Twoją skrzynkę pocztową przyjdzie mail z potwierdzeniem rejestracji, odbierz pocztę. W mailu będzie także kod (format XXXX-XXXX-XXXX-XXXX), który będziesz musiał podać na stronie moneybookers w celu weryfikacji e-maila, w tym celu:
Wejdź na
www.moneybookers.com i zaloguj się.
Po zalogowaniu powinna ukazać się tabelka z miejscem w które należy wpisać przysłany mailem kod.
Jeżeli nie ukazała się tabelka przejdź do zakładki MOJE KONTO => PROFIL, następnie pod LISTA ADRESÓW E-MAIL kliknij w DODAJ a następnie na ZWERYFIKUJ i wpisz kod.
Po wpisaniu kodu, czyli pozytywnym zweryfikowaniu adresu email (status "verified" obok maila) posiadasz już konto gotowe do pracy, możesz już wpłacić pieniądze na swoje konto w moneybookers, a następnie do bukmacherów
W celu pełnej aktywacji konta (potrzebna jest do wypłat pieniędzy) należy jeszcze zweryfikować swoje konto bankowe oraz tożsamość; najlepiej zrobić to w bardzo prostu sposób a mianowicie wpłacając pieniądze ze swojego konta bankowego
Aby dodać nowe konto bankowe:1. Po zalogowaniu w zakładce MOJE KONTO => PROFIL pod LISTA KONT BANKOWYCH kliknij ZARZĄDZAJ a następnie DODAJ w celu dodania własnego konta bankowego.
2. wpisz NR (Numer Rozliczeniowy) - inaczej kod banku, jest to 8 cyfr po pierwszych dwóch w pełnym 26 cyfrowym rachunku bankowym.
Twój pełny numer konta (26 cyfr) : XXyyyyyyyyXXXXXXXXXXXXXXXX
przy czym:
yyyyyyyy - to NR numer rozliczeniowy Twojego banku
3. wpisz w "account number" swój 26 cyfrowy numer konta (bez przerw) i przejdź dalej
Powinien pokazać się komunikat o pozytywnym dodaniu nowego konta i twoja lista rachunków bankowych zostanie uzupełniona.
Wpłacamy środki pieniężne na nasze konto przelewem (0-3 dni, żadnych prowizji) lub kartą (3% prowizji); jest to wpłata na polski rachunek bankowy w BRE Banku SA, wiec nie ma żadnych problemów; jeżeli założyliśmy konto w moneybookers w innej walucie niż PLN to nasza wpłata zostanie na nią przeliczona (również bez opłat) według aktualnego kursu. Jak tylko pieniążki znajda się Twoim koncie dostajesz potwierdzenie na maila.
Gdy chcemy wypłacić nasze pieniążki, po prostu wchodzimy w odpowiednią zakładkę, wpisujemy kwotę, zatwierdzamy i po 2-3 dniach pieniądze są już na naszym koncie bankowym, koszt takiej operacji wynosi tylko 1,8 Euro niezależnie od wypłacanej kwoty
OPIS WPŁATY przelewemWpłatę na swoje konto w moneybookers możemy dokonać poprzez przelew bankowy lub poprzez kartę płatniczą (3% prowizji).
Szczegóły wpłaty znajdziemy po zalogowaniu się w moneybookers w zakładce MOJE KONTO==> ŚRODKI WPŁACANE, powinno się ukazać okienko opisujące jak wypełnić przelew.
Przelewu możemy dokonać z każdego banku (konta), wystarczy w wybranej placówce odpowiednio wypełnić blankiecik wpłaty, czyli:
I. w polu NAZWA ODBIORCY wpisać: Moneybookers Ltd.
II. w polu TYTUŁEM, należy wpisać swój (!!!) numer ID, otrzymany podczas rejestracji; zawsze widnieje po zalogowaniu się moneybookers w zakładce MOJE KONTO==> ŚRODKI WPŁACANE po słowie ADNOTACJA
III. w polu NR KONTA natomiast 20114010100000327056001001
IV. w polu BANK (gdy jest to pole) wpisujemy: BRE Bank SA
V. w polu KWOTA PRZELEWU wpisujemy kwotę, którą chcemy przelać UWAGA!! nie ma żadnych minimalnych wpłat, możesz wpłacić ile chcesz
Operacja wpłaty zajmuje z reguły do trzech dni roboczych; po wpłynięciu pieniędzy zostaniesz o tym poinformowany na maila. Moneybookers nie pobiera żadnych prowizji przy wpłacie przelewem.
!! UWAGI !!
Adnotacja: To jest Twój numer ID w moneybookers, MUSI BYĆ PODANY
WYPŁATY Aby wypłacić pieniądze z konta moneybookers na konto bankowe należy przejść do zakładki MOJE KONTO => POBIERZ, wybrać numer swojego rachunku bankowego z listy, wpisać żądaną kwotę do wypłaty i zatwierdzić.
Opłata za wypłatę to 1,8 Euro nie zależnie od wypłacanej kwoty (w przypadku powyżej 1,8 Euro wg aktualnego kursu = 8,50 PLN); opłata pobierana jest z konta moneybookers.
Po 2-3 dniach roboczych (max 5) pieniądze są już na naszym koncie bankowym.
Pełna dowolność wypłacanej kwoty; możemy wypłacić zarówno 10 groszy, jak i 1000 PLN; opłata cały czas wynosi 1,8 Euro za transakcje
...........................................................
Przedstawilem tu wybrane fragmenty artykulu:
http://www.zakladybukmacherskie.pl/indexm01.phpmysle, ze kazdy powinien przeczytac go - jest bardzo pomocny, znajduje sie tam wiele odpowiedzi na pytania zawarte w tym temacie. Polecam rowniez lekture FAQ na
http://www.moneybookers.com/app/faq.plpozdrawiam
carvenko