#289412 - 11/02/2005 11:39
Re: ATP - Buenos Aires, Marsylia, San Jose 07.02 - 13.02
|
old hand
Meldunek: 03/01/2005
|
a ja zagralem ze beda 3 sety w nadal gaudio:) za 2.5:)i mam andzieje ze intuicja mi pomoze:)aha i tat.golovin w dublu z nimi:)
|
Do góry
|
|
|
|
#289413 - 11/02/2005 11:48
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam! No Almagro zjadł mi sporo nerwów. Wogóle wczoraj wilka klapa. Zobaczymy jak to dzisiaj wyjdzie. Na wiele się nie skusiłem, ale coś trzeba zagrać. Nadal Parera R. v Gaudio G. 2 @ 1,65Dzisiaj dla mnie number 1. Jak przejrzałem posty to widzę, że wiele osób gra na Nadala. Ja jednak nei wierzę aby Gato mógł przegrać z młodym Hiszpanem. Prawdą jest że Nadal z sezonu na sezon jest coraz lepszy, będą z niego ludzie. Jednak Gaston to już wyższa półka, od Roland Garros regularnie robi finały w turniejach na glinie. Według mnie to jeden z głównych faworytów do wygrania w Buenos Aires. Acasuso J. v Almagro N. 1 @ 1,55Tutaj trochę bardziej sceptycznie, ale jadnak dam na Jose. Almagro - szczyl jeden - rozwalił biednego Mariano, dzisiaj Acasuso musi go pomścić. A tak na serio, Hiszpan wygrał z Zabą po bardzo zaciętym meczu, ale wykazywał się przy tym dużym brakiem doświadczenia, ratował go dobry serwis i słabsza dyspozycja Zabalety. Przyznam że troszkę się obawiam, ale mam nadzieję, że Almagro zmęczył się już i dzisiaj będzie skrajnie inny mecz (czyt. bezstresowe zwycięstwo Acasuso ) Ljubicic I. v Schalken S. 1 @ 1,42W tym meczu trochę na przekór innym Ljuba może nie na wyżynach swoich możliwości, ale generalnie nie można się czepiać. Dla Schalkena jedna niespodzianka powinna wystarczyć. Ostatnimi czasy nie zwykł przechodzić pierwszej rundy, a tutaj już w ćwierćfinale gra Za daleko się chłop zapędził. W tył zwrot... I to by było na tyle. Powidzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#289416 - 11/02/2005 12:48
|
journeyman
Meldunek: 29/11/2004
|
Nastraszyliście tym Schalkenem i rzeczywiście na początku 1 seta założył Ljubie break'a. Ale widzę że wszystko jest w normie.... Pozdr. Rumun
|
Do góry
|
|
|
|
#289417 - 11/02/2005 13:09
|
addict
Meldunek: 26/04/2001
|
Witam, Dzisiaj widzę to tak;
Mantilla - Martin, A. 1 W tym przypadku decydujące dla mnie jest head to head. Jest bardzo wymowne, od 99 r. do 03 r. grali czterokrotnie na clayu i czterokrotnie zdecydowanie wygrywał Mantilla w dwóch setach. Znają się bardzo dobrze. Grywają sparingi a doświadczenie po stronie Mantilli.
Haas - Mirnyi 1 Wszystko wskazuje na Niemca.
Również Roddick, Agassi, Moya i Gaudio.
Niespodzianke widzę w spotkaniu:
Johansson, J. - Beck, K. 2
Sądzę, iż Beck prezentuje grę kombinacyjną i potrafi uwidocznić dużą słabość strony bekendowej Johanssona.
|
Do góry
|
|
|
|
#289419 - 11/02/2005 13:39
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Drugim do wygrania jest Moya, który prawdopodobnie trafi w półfinale na Acasuso i wygra. W moim zamyśle Nadala od początku nie było w pierwszej czwórce. Pierwszego dnia turnieju ryzykowałem stwierdzenie że finał bedzie ponownie Gozno - Gaudio, jednak po wycofaniu się czylijczyka pozostaje Moya.
|
Do góry
|
|
|
|
#289420 - 11/02/2005 13:53
|
addict
Meldunek: 04/01/2005
|
Quote:
Patrzac na turniej w Marsyli zagralem tak:
Ljubicic - Schalken 1 Ancic - De Chanac 1 AKO 1,66 Gamebookers
Nie wydaje mi sie aby w tych meczach miala sie zdarzyc jakas niespodzianka.I nie ma sie tu specjalnie co rozpisywac.
Jesli patrzec na niespodzinaki to ewentualnie Beck chociaz to nie jest 100% underdog bo JJ gra swietnie w tym sezonie ale kurs na niego skandaliczny.Ostatecznie najprwadopodobniej odpuszcze mecz Beck - JJ. Lopeza z Dentem rowniez sobie odpuszcze a dlaczego pisalem wczoraj.
Zastanwia mnie bardzo mecz Gaudio z Nadalem i stawialbym tka na pierwszy rzut oka na Gaudio bo kurs na prawde wysoki.Ale finalna decyzje podejme po analizie
Pozdrawiam
TOMIMI
na twoim miejscu bałbym sie ancicia,zobaczysz on tego meczu nie wygra,a jak wygra to z wielkim trudem,młody francuz gra jak naćpany
|
Do góry
|
|
|
|
#289422 - 11/02/2005 14:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2002
|
Widzę, że niektórzy skłaniają się dziś ku Lopezowi. Otóż miałem okazję oglądać fragmenty wczorajszego meczu zarówno Feliciano jak i Taylora, i przyznam, że o wiele solidniej zaprezentował się Dent. Duża konsekwencja, zaciętość i nie nadmiernie dużo ue. Za 1,8 biorę Denta.
|
Do góry
|
|
|
|
#289423 - 11/02/2005 15:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
F.LOPEZ - Dent 1 1,80 ACASUSO - Almagro 1 1,50 AKO= 2,43 STAWKA= 7/10 Jezeli chodzi o F.Lopeza to w moich oczach jest on faworytem tego meczu. Jest graczem bardziej kompletnym niz jego rywal. Jak juz pisalem przy analizie poprzedniego meczu Denta, Taylor to tylko serwis i siatka. Nic wiecej. Natomiast F.Lopez w porownaniu do poprzedniego przeciwnika Amerykanina (Nalbandiana), posiada rowniez b.dobry serwis. Poza tym Feliciano potrafi grac z dobrze serwujacymi i atakujacymi zawodnikami. Pokazuje to chocby mecz w tym turnieju z Karloviciem, czy tez pojedynek z Jojo w AO. Jezeli chodzi o Denta to nigdy mi on nie imponowal, w przeciwienstwie do Lopeza. Tak wiec za taki kurs gram to w ciemno. Natomiast Almagro awansowal, tylko i wylacznie dzieki slabszej postawie Zabalety (takie jest moje zdanie). Bo jak inaczej mozna nazwac fakt, ze Zaba prowadzi 7/6 i przy stanie 4/5 i wlasnym serwisie popelnia 3 DF To tak jakby gral gema od stanu 0-40. Przeciez to jest skandal. Do tego jeszce problemy z noga Mariano spowodowaly, ze to bardziej Zabaleta ten mecz przegral niz Almagro go wygral. Poza tym poraz kolejny nadzieja Hiszpanow pokazala jak slabo ma psychike.A na przeciw niego staje b.dobrze dysponowany obecnie Acasusuo. Tym razem juz zartow i prezentow nie bedzie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#289424 - 11/02/2005 20:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Quote:
Grac dzis na A Martina mozna, pokonal Canasa a ponadto grac na glebie potrafi a Mantilla i tak daleko doszedl no i bardzo dobry jest KURS !!!
Kto nie spekal to i zagral!! A i kurs przed samym meczem byl 1.87 (expekt).
Dzis w nocy moze byc ciekawie w meczu AGASI - MELZER leworeczny austriak z dobrym serwisem moze powalczyc nie gral bym grubo przeciw Melzerowi!!
|
Do góry
|
|
|
|
#289426 - 11/02/2005 23:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
pkubik: To ja jestem kuerten, a ten wyżej to xeroboy (bez obrazy Ja miałem szczęście: Bo i Martin i Lopez weszli i nie twierdze, że łatwo im to przyszło. Został mi Haas, który jeszcze gra, ale jakoś o końcowy wynik się nie boję. Na jutro na pewno zagram JoJo z Lopezem na tego 1 i jutro pożegna się z turniejem Martin obojętnie, czy to będzie Nadal, czy Gaudio. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|