Strona 12 z 19 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 18 19 >
Opcje tematu
#288296 - 23/03/2005 12:50 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
Panowie,co tak cieniutko dziś :

Proszę, o informację na w/w spotkania,skłdy ,kontuzje,i.t.p.,i.t.d.

Do góry
Bonus: Unibet
#288297 - 23/03/2005 13:39 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Co tu duzo mowic

- CSKA musi zmazac plame za ubieglotygodniowy wał, powinni wygrać, iloma - to juz tylko od ich głów zalezy. Nie mam watpliwosci, ze wygraja, pytanie tylko co z handi -9.5 ? Wydaje sie jednak, ze dadza rade, REAL , co mozna wywnioskowac z wypowiedzi zawodnikow i trenerow, jedzie jakby bez wiary do Moskwy. I wcale im sie nie dziwie... Gdyby CSKA tydzien temu wygralo z Barcą, to sytuacja bylaby nieco inna, w takim ukladzie, nie widze mozliwosci wtopy. Warto zaryzykowac handicap na CSKA 5/10

- Climamio gra z Zalgirisem, ktore ponownie zagra bez Roberta Packa. 1.1 na gospodarzy ktorzy bezwzglednie musza wygrac... Moim zdaniem jednak handi +10.5 na gosci to calkiem fajna oferta, zwazywszy na to, ze zazwyczaj na wyjazdach graja oni lepiej niz we wlasnej hali - no ale byly to mecz a) o coś b) z Packiem w skladzie... Brak motywacji niedobrze zyczy, ale ja mysle, ze pare trojek + dzielna postawa Tanoki Bearda + 'samobojcza' gra Basile, czyli skutecznosc w granicach 30% orzy 10 tryliardach oddanych rzutow, spawi, ze bedziemy swiadkami rownego meczu, ktory wygra climamio, ale serdecznie życzę im przegranej

Teraz czas na trudniejsze mecze:
- Ulker podejmuje Sienę. No i co? Szczerze mowiac to nie mam pojecia
Ulker musi to spotkanie wygrac, najlepiej min. 13 punktami, zeby w bezposrednim pojedynku ze Siena miec przewage... Ale to chyba niemozliwa opcja, taki pogrom.

Siena juz bez Carltona Myersa, zwolnionego za brak dyscypliny. Czy poprawi/pogorszy to atmosfere w zespole Montepaschi? Raczej to pierwsze.

Siena jest niezlym zespolem, ale wydaje mi sie, ze maja za malo opcji ofensywnych. Nie maja lidera w stylu Parker/Brown/Rakocevic - i to jest ich problem. Vanterpool, Thornton, Zukauskas - no OK, oczywiscie ze to sa swietni zawodnicy, ale tam brakuje prawdziwego lidera, przywodcy, kogos kto bierze na siebie ciezar gry w koncowce. Przegrali dwa razy frajersko w Tel Aviwie w tym sezonie, przez to ze nie potrafili zachowac spokoju w ostatnich minutach (jak ja nie lubie Stefanova wrrr ).

Ulker ma mniejszy potencjał, ale wszystko niweluje większa motywacja + mecz we wlasnej hali. Gdyby nie fatalna 3. kwarta (i nie pisac mi tu ze żydki zaczely bronic!) z Maccabi, to moglo byc goraco w koncowce. Po prostu przestalo im wpadac, glupie straty...

Widze to tak - Ulker po przegranej pierwszej kwarcie wygrywa druga, w przerwie mamy wynik w okolicach remisu. W 3. kwarcie odjezdza Ulker na kilka punktow i w ostatniej partii wojna nerwow, a kto ja wygra to juz zalezy od liderow obu zespolow. Moze dogrywka? warto zagrac 0.5/10 na OT, to na pewno!

Lekko wieksze szanse daje Ulkerowi, niech wywalą tą bezjajeczną Siene - chociaz i Ulker taki jakis nijaki jest
Na gwiazde meczu typuje Stombergasa

Over 148.5 w betandwin wydaje mi sie najrozsadniejszym wyjsciem, po 75 pkt oba zespoly cisną raczej...Więc 4/10 na overek

- TAU vs Panathinaikos. Powtorka meczu z pierwszej rundy - Panathinaikos w dobrej pozycji, Tau z nozem na gardle. Wowczas, dosyc szczesliwie, zwyciezylo Tau. Teraz bedzie podobnie (uwaga - Tau to moj ulubiony zespol w Eurolidze, wiec tutaj sie subiektywizm pojawia )... Tau nie powtorzy bledu z Aten, gdzie zdekoncentrowali sie przy 20punktowym prowadzeniu, zaczeli odpier.dalac niepotrzebne rzuty, przytloczeni atmosfera w hali, glupie straty... No i wtopa. To sie nie powtorzy - mecz bedzie wyrownany, ale TAU wyjdzie z niego obronną ręką - jesli wszystko zagra nalezycie, to powinno byc dobrze. Do skladu wraca Calderon, zobaczymy jak dlugo pogra + w jakiej dyspozycji bedzie, ale licze dzis na Macijauskasa i Scolę. Jak nie beda koniczynkom wpadac trojeczki za bardzo (a to niestety jest mozliwe) to powinno byc dobrze, jednak to bardzo wyrownana para i wszystko moze sie zdarzyc. Ja wierze jednak w TAU
Tau @1.4 4/10

to tyle, pozdrawiam

Do góry
#288298 - 23/03/2005 14:19 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Co tu duzo mowic

- CSKA musi zmazac plame za ubieglotygodniowy wał, powinni wygrać, iloma - to juz tylko od ich głów zalezy. Nie mam watpliwosci, ze wygraja, pytanie tylko co z handi -9.5 ? Wydaje sie jednak, ze dadza rade, REAL , co mozna wywnioskowac z wypowiedzi zawodnikow i trenerow, jedzie jakby bez wiary do Moskwy. I wcale im sie nie dziwie... Gdyby CSKA tydzien temu wygralo z Barcą, to sytuacja bylaby nieco inna, w takim ukladzie, nie widze mozliwosci wtopy. Warto zaryzykowac handicap na CSKA 5/10

Cieszę się ,jak widzę takie opinie,bo sam juz postawiłem ten handicap.

Dzis mam jakiś "spiskowy" nastrój (vide NBA) i osmiele sie przypuszczać,że ruscy maja deal z Barceloną
- w meczu na styku (to nie byla inscenizacja )ogrywają Real w Madrycie
-przegrywają u siebie z Barcą,robiąc wał roku
-a dzisiaj ?

Idac powyższym torem powinni złoić sReal i w ostatniej kolejce pokonać Pesaro.
Do kompletu brakuje wygranej Barcelony z Pesaro,a wtedy awansuja ruscy i katalończycy.

Czy taki scenariusz jest mozliwy?
Mnie sie wydaje ,że tak,ale z Euroligi troche wypadłem,więc prosiłbym o opinie pasjonatów

Oprócz CSKA z handi zagram na 90% emelki na Ulker i Tau.

Do góry
#288299 - 23/03/2005 14:20 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Na dziś tylko Ceramika z Panata,tak jak napisał muppet,Ceramika gra całkiem dobrze na tym etapie rozgrywek,wzieli się chłopy w garść i już nie odwalaja takich kabaretów,jak wczesniej.W Atenach mogli spokojnie wygrać,ale zwariowali chyba przy tak wysokim prowadzeniu,jednak we własnej hali powinni ogolić Greków,którzy na wyjazdach nie czarują,jest to mecz o wszystko dla Hiszpanów i muszą go wygrać.

Do góry
#288300 - 23/03/2005 14:21 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

Dodam tylko, ze Tau jest w doskonalej formie, w lidze hiszpanskiej leją kazdego, kto się nawinie - więc forma jest, tylko kwestia, czy wystarczajaca na PAO, ktore do ułomków również nie należy

Wyniki weekendowych meczow naszych 'bohaterow' (niektorzy sie oszczedzali)

CSKA Sibirtelecom 114 : 76 (Puchar Rosji)
Real - Pujol Lleida (18. miejsce) 83 : 65

Scavolini (7. miejsce) - Climamio 79 : 71
Żalgiris nie grał

Darussafaka (9. miejsce) - Ulker 59:79
Montepaschi Siena - Roseto (14. miejsce) 81 : 77

Tau - Estudiantes Madryt (7. miejsce) 98 : 88 (do przerwy 55:37 )
Panathinaikos - Olimpia Larissa (11. miejsce) 88 : 67

Wlasnie znalazlem ciekawe info - w meczu pucharowym CSKA nie zagral Marcus Brown, plotki mowia o tym, ze powodem jego absencji bylo to, ze po meczu z Barcelona, Brown 'HAD A FIGHT WITH COACH IVKOVIC' Nie chce mi sie w to wierzyc, ale w kazdej plotce jest ziarnko prawdy...

Amkwish - deal, nie deal, nie od dzis wiadomo ze 'wielcy' Euroligi sobie pomagaja często... To mozliwe, no ale co to zmienia tak naprawde - skoro bedzie wlasnie tak jak piszesz, udowodnione lepszą grą na parkiecie i tyle...

Do góry
#288301 - 23/03/2005 14:22 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
a co do meczu Sieny,to skłaniam się do dwójki,ale to tylko dlatego,że moim zdaniem makarońce to lepsza ekipa,ale mecz bedzie wyrównany,i tutaj ciężko wskazać jednoznacznie faworyta,poprostu jest to mecz o 2 miejsce i licze na większą klase Włochów.

Do góry
#288302 - 23/03/2005 15:57 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

a sebkos zapadl w sen wiosenny...

Do góry
#288303 - 23/03/2005 16:27 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Quote:

a sebkos zapadl w sen wiosenny...

Nie nie zapadł
No dumam i dumam i pójdzie tak:
CSKA-Real {+9} -2
Climamio-Kowno {+11) - 2
Tau - Panata 1
Ulker - Siena 2
i z Fiba Europe Naharyia - BC Kijów 1

Do góry
#288304 - 23/03/2005 18:29 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Cypryjczyk Offline

Meldunek: 29/11/2004
AEK-Sopot zwyciestwo ponad 13pkt gospodarzy?Według mnie kurs 1.85 w GB kusi i powinien wejsc bo goscie juz raczej maja dosyc koszykowki na tle silnych rywali a ponadto ich sklad to jedna wielka niewiadoma,ciagle kontuzje,niezbyt dobra atmosfera po meczu z notecia ,a ponadto cienki trener MP ktoryniezmotywuje koszykarzy...

Do góry
#288305 - 23/03/2005 18:50 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

Prokom zagra bez Cirica, Millera i przede wszystkim - Jagodnika. Pacesas nie trenuje, jest kontuzjowany, jednak do Aten leci - ale pewnie nie pogra zbyt wiele.

W AEKu powraca Pero Antic (20 lat, 208 cm), niezly zawodnik, z Arisem rzucil 11 pkt - to na pewno poszerzenie skladu o jednego wartosciowego playera.

Jesli jutro AEK wygra, a Benetton przegra, to AEK bedzie w cwiercfinale

Prokom jest bez formy, tak naprawde - chocby nie wiem co mowili - bez motywacji

i przede wszystkim
bez żadnych szans

Do góry
#288306 - 23/03/2005 18:56 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
Toto-mix:

AEK - Prokom (+16) mysle ze spokojna jedynka..

oslabiony i zmeczony Prokom nie ma zadnych szans...
mysle ze spokojnie bedzie powyzej +20 dla AEK-u...

pozdro.

Do góry
#288307 - 23/03/2005 19:25 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

Dwa mecze za nami - CSKA zgodnie z przewidywaniami roznioslo Real w drobny mak, moglo byc wyzej, ale chyba im sie żal zrobilo gości... Handicap byl zagrozony przez pierwsza minutę meczu

Wbrew pozorom, koncowka meczu ULKER - Siena byla bardzo ciekawa, bo jak juz wczesniej wspomnialem, Ulker potrzebowal 13-punktowego zwyciestwa, zeby w razie identycznej ilosci zwyciestw, wyprzedzic Siene w tabeli. Wydawalo sie to niemozliwe - a jednak! Dusan Vukcevic pozbawil zludzen gosci boozer-shotem

I faktycznie, zgodnie z przewidywaniami: pierwsza polowa na remis, w III kwarcie Ulker lekko odjechal i pozostala ostatnia partia, w ktorej Siena ponownie udowodnila, ze sie gubi w decydujacych momentach. Juz nie mowie o wygranej, ale roztrwonic tę przewagę z pierwszego spotkania? Przydalby im sie psycholog A najlepiej dwunastu

I najwazniejsza sprawa - overek wszedl bez klopotow. Zobaczymy co będzie dalej

Do góry
#288308 - 23/03/2005 19:40 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Brawo Muppet:-) przewidziałes dokladnie przebieg meczu.

Jeden z pewniejszych ostatnimi czasy w EL spread(na CSKA) mamy zaksięgowany,Ulker również po bardzo ładnym kursie w Pinnacle(1,893).

Czekamy na Tau,ja mam to w kombosie z Karpat:P

Co do overa to dodałem w ostatniej chwili taki typ i wszedł fuksem,dzięki uprzejmosci CSKA,które pozwoliło sRealowi na więcej w 4 kwarcie.

Jutro raczej nie zdecyduje sie na granie.
Wczoraj pieknie wszedl ULEB,dzisiaj EL i nie ma co kusic losu,a 3 dni z rzedu nigdy w eurorozgrywkach pucharowych nie udalo mi sie byc na plusie:-)

Do góry
#288309 - 23/03/2005 20:06 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
nawet Stefanov sie serio zakrecił;pp, ale z Basile to pokaze jak sie gra w basket a nie taktyke samobójcza;p

Do góry
#288310 - 23/03/2005 21:42 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

No, dziś poszło całkiem nieźle

Krótki komentarz do wieczornych meczów:
- Żalgiris zagrał mniej wiecej, tak jak oczekiwalem, tylko że 6/25 za 3, czy popisy Timinskasa (3/12 za 2) i ogolna skutecznosc na poziomie 35% woła o pomstę do nieba.
Nie wiem co z Vujanicem, podejrzewam że doznał jakiegoś urazu - rzucił punkty, po czym zszedł i juz wiecej sie na parkiecie nie pojawil. Pewnie sobie kostkę skręcił, czy coś...
Co do Bazyla, to dzieki niemu, a wlasciwie dzieki temu ze nie gral (a jak gral to gral nijak, chociaz 9 zbiorek to ) Climamio gralo tak spokojnie, bez zadnych odpałów z 8 metra czy innych airballi, jak to Gianluca ma w zwyczaju czasem poczestowac wlasnych kibicow. Ogolnie dzis Wlosi zagrali jakby inaczej, np. Rombaldoni dostał trochę więcej czasu niz zazwyczaj.
Mecz bez historii, Żalgiris nie pokazał pazurków - a szkoda

- Tau. Co tu duzo mowic - po prostu fantastyczny mecz! Mimo braku Conleya i (praktycznie) Splittera nie pozostawili gościom złudzeń, prowadząc od początku spotkania. Było to najwyższe zwycięstwo dzisiejszego dnia, bardzo zasluzone zreszta.
Gospodarze byli lepsi od koniczynek w kazdym elemencie gry. Udanie powrocil Calderon, świetnie grali Hansen, Scola, Macijauskas, David - w sumie to nie ma o czym pisac, bo po prostu jako zespol zagrali doskonale.

PAO nie radziło sobie z Hiszpanami totalnie, stąd mnóstwo fauli. Nie mieli dziś żadnego lidera, nikt nie potrafil wziac na siebie ciezaru gry, zmienic czegokolwiek w tym meczu. Grecy niezle rzucali za 3 (9/19) ale nie widać tego w wyniku

Krotko mowiac, jestem pod wrazeniem tego co TAU zrobilo w tym meczu i mam nadzieje, ze za tydzien wygraja w Kownie, Climamio natomiast polegnie w Atenach i to Hiszpanie, a nie drewniaki z Bazylem na czele, awansują do ćwierćfinałów

Do góry
#288311 - 23/03/2005 21:44 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Co myślicie jutro o Barcelonie, chyba powinni sobie poradzić z włochami, po wyjazdowym zwycięstwie nad CSKA otwiera sie szansa awansu. Powinni chłopaki sie mocno zmobilizować bo ostatni mecz grają z Realem na wyjeździe a tam możę być ciężko.

Do góry
#288312 - 23/03/2005 22:14 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

Mecze jutrzejsze:

- AEK - PROKOM, pisalem juz wyzej. AEK wygra na pewno, a iloma, to juz tylko od nich zalezy. Mysle, ze cos w okolicach 18-23 punktow... Smutne trochę...

- Maccabi - Cibona. Szykuje sie showtime, over 167.5? Ok. Ale to mecz o pietruche, a nuz żydki beda chcialy zrobic psikusa?

- Barcelona - Scavolini... O tym jutro. Bo jeszcze nie wiem

I czas na danie dnia - BENETTON vs EFES

Benetton z nożem na gardle. Muszą wygrać, bo będzie z nimi krucho. Ale to nie bedzie latwe zadanie, wg mnie - niewykonalne

W pierwszym meczu tych druzyn padł kosmiczny wynik 52:43 dla Efesu. Przyznam szczerze ze nie przypominam sobie 95 pkt w jednym meczu w Eurolidze

Oba zespoly fantastycznie bronia. Stawka meczu jest olbrzymia... Jako ze nie wierze w zadne spiskowe teorie dziejow, typu 'zegnamy AEK Ateny', to...

typem tej kolejki jest dla mnie UNDER 144.5 pkt w tym meczu. Stawka, to cos w stylu 8/10

Dlaczego?
- Pierwszy mecz pokazał, jaką obroną dysponują oba zespoły, szczegolnie Efes
- Stawka tego meczu wskazuje na to, ze od poczatku bedziemy mieli do czynienia z megahardkorowa defensywą
- dla przykladu, Benetton w weekend przegral w Milanie 64:66 (total 130)
- Benetton w pierwszej rundzie, w meczu u siebie z Ulkerem przegrał 50:65, Ulker i Efes to jednak podobny styl gry, z tym ze Efes ma defensywe lepsza (wieksza sila pod koszem) + wiecej opcji w ataku
- rok temu, w Treviso, mielismy wynik 66:79 (total 145), tylko, ze
a) o takim wyniku zadecydowala ostatnia kwarta, w ktorej gospodarze dostali 14-32
b) w obu teamach gralo wiecej snajperow - Evans, Edney, Granger, Langdon...
Więc po co przywoluje ten przyklad? Po prostu, szkielet zespolu ze Stambulu pozostal niezmieniony, defensywne usposobienie obu teamow - także

Jutro będzie rzeź, hardcore i walka przez 40 minut (oby tylko 40... ), nie sadze, by ktorykolwiek z zespolow przekroczyl 70 punktow.

Benetton jest zwyczajnie słabszy, ten sezon nie będzie udany dla Włochów. Turcy mają olbrzymi potencjał pod koszem i beda miec w tym elemencie przewagę nad gospodarzami. W Treviso nie ma zawodnikow nie do zatrzymania, a jestem ciekawy jak gospodarze poradzą sobie z tym tłumem zawodnikow zdolnych rzucic >10 pkt w zespole Efesu...

Efes jest dla mnie faworytem, wiec +5.0 @1.87 w expekcie biorę rowniez, tylko jeszcze nie wiem za ile. Zalozmy, ze 5/10 (co nie znaczy, ze to pewniejsze niz dzisiejszy TAU, ktory wycenilem na 4/10)

Do góry
#288313 - 23/03/2005 22:19 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
jak dla mnie dobrym typkiem na jutro z tego co muwi muppet bedzie cibona+16 w toto kurs 1.9

Do góry
#288314 - 23/03/2005 22:42 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
muppet Offline
Carpal Tunnel

"We closed with injuries, like Basile, Vujanic, Smodis and Bagaric, but I hope to recover them for the next practice"

I wszystko jasne

Co do Maccabi, to roznie moze byc, ja jednak nie cenie Cibony totalnie... I mimo, ze znowu żydki sobie moga zaserwowac emocje na wlasne zyczenie, to chyba nie ma co dawac tego handi... Ten mecz mi wyglada tylko overowo, ale to moze byc rownie dobrze 95:75, jak i 85:84 dla Maccabi... albo Cibony

Gdyby Cibona jakims cudem wygrala, to mielibysmy pasjonujaca ostatnia kolejke

Do góry
#288315 - 24/03/2005 07:50 Re: EUROLEAGUE TOP 16 - sez.04/05
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
AEK Athens - Prokom Trefl Sopot
Handicap
1 -12.5 |1.87
2 +12.5 | 1.87

Mógłby ktoś mi napisać o to w tym chodzi bo nie zabardzo czaje te handicapy?

Do góry
Strona 12 z 19 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 18 19 >

Moderator:  Akhu, rafal08