AKO SUPER LEAGUE Witam wszystkich.
Kolejny ciekawy pomysł przyszedł mi do głowy, trzeba trochę to forum urozmaicić
Po skonsultowaniu tego pomysłu z Ronnim, Rivaldinho, Bobsleyem i Lopezem, otworzyłem temat i stworzyłem regulamin.
Zabawa będzie polegała na tym, że wybraliśmy znajomych nam typerów i połączyliśmy się w pary. Pary te tworzą drużyny. Na przykład ja będę w drużynie razem z Rivaldinho i razem będziemy konsultować kupony i je tu wysyłać.
Powstało 8 drużyn (a więc z 16 typerów). Niestety niemożliwe było zrobienie tematu ze zgłoszeniami i eliminacjami bo potrzebowaliśmy tylko 8 par, a zgłosiłoby się ich pewnie mnóstwo. Tak więc wyszła nam liga z typerów którzy znają się z gg itp.
Te 8 drużyn ma na celu pomóc wszystkim forumowiczom w składaniu kuponów, a my przy okazji chemy się fajnie pobawić
ZASADY GRY:
1. Liga składa się z 8 drużyn. Każda drużyna rozgrywa z kążdą mecz i rewanż. Czas trwania meczu to kilka dni (będziemy ustalać na bieżąco ze względu na różnorodność oferty spotkań).
2. Podstawą meczów jest tworzenie wspólnych kuponów przez typerów danej drużyny i rywalizacja z drużyną przeciwną która tworzy swoje kupony.
Drużyna tworzy 3 kupony na każdą kolejkę .
3. Najważniejsza rzecz: trafione AKO zamieniamy na gole.
PUNKTACJA
- AKO: 2.00 - 3.49 -> 1 gol
- AKO: 3.50 - 5.99 -> 2 gole
- AKO: 6.00 - wyżej -> 3 gole
Drużyna może sobie wybrać ile goli chce zdobyć. Można zdobyć maksymalnie 9 goli, jeśli się trafi 3 kupony z AKO > 6.00
Jeśli AKO będzie mniejsze niż 2.00 to kupon będzie nieuznany.
4. BONUS: Drużyny mają prawo
jeden z tych kuponów uznać za najpewniejszy i zwiększyć jego wartość!! Przy czym:
- gospodarze zwiększają wartość kuponu o 2 gole
- goście zwiększają wartość kuponu o 1 gol
Pamiętajcie że tylko raz w danej kolejce można zwiększyć wartość kuponu.
5. SAMOBÓJ: Uwaga - dotyczy kuponów z co najmniej 2 typami - jeśli wszyskie typy na kuponie będą nie trafione, to drużyna strzela sobie samobója!! Czyli punkt dla drużyny przeciwnej. Jeśli ten kupon "samobój" był zaznaczony jako pewny - ze zwiększoną wartością goli - to drużyna przeciwna otrzyma jeszcze dodatkowego gola
6. PODSUMOWANIA: Podsumowania kuponow każda drużyna robi za siebie. Uwaga - wpisujemy podsumowanie z wynikami tylko do
trafionych kuponów, żeby nie było zamieszania bo trochę tego będzie
24 kupony w każdej kolejce.
7. BUKMACHER: Korzystamy z następujących bukmarcherów: Betandwin, Expekt, STS, Profesjonał, Toto-Mix. Oczywiście wszystkie kursy na kuponie muszą pochodzić od tego samego buka.
8. POWTÓRZENIA:
- Nie można powtarzać typów drużyny przeciwnej.
- Nie można powtarzać kuponu który został puszczony przez inną drużynę, to byłoby nie fair.
9. WYNIKI: Wyniki meczów pomiędzy naszymi drużynami oraz tabela będą umieszczone w temacie "AKO SUPER LEAGUE - wyniki, tabela, komentarze". A ten temat jest tylko do wysyłania i podsumowywania (trafionych) kuponów.
10. UMIESZCZANIE KUPONÓW:
Oto schemat umieszczania kuponu:
drużyna a - drużyna b
drużyba b: Betadnwin typ1 - kurs
typ2 - kurs
AKO = 3.55 +
piłeczki oznaczają ilość możliwych goli do zdobycia, piłeczka po znaku '+' oznacza że wartość tego kuponu zwiększyłem o 1 gol (czytaj punkt 4)
Na razie to wszystko.. jeśli coś wymyślimy, to się coś doda lub zmieni. Lista drużyn i typerów jest już prawie gotowa, ale umieszczę ją najprawdopodobniej dziś wieczorem.
Proszę nic tu nie pisać bo chcę żeby lista typerów była tuż pod regulaminem Jak coś to priv.