#2759577 - 03/12/2008 15:37
Re: W co warto dziś inwestować? [4]
[Re: cyzo]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Sorry, że w tym temacie ale pytanie krótkie: Czy słyszał ktoś takiej firmie jak BOHEMIA IZ - =pośrednika firmy Capital Partners z siedzibą w Pradze? czy to nie jakaś..."wy ebka" ? Ja nie słyszałem , odpowiadam na Twoj post dlatego ze polecam ostroznosc na zasadzie : nie znasz - nie graj POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2761074 - 04/12/2008 07:28
[Re: andrzejek_84]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Warto w NFI Empik inwestować, święta się zbliżają, ludzie do Empików po prezenty będą chodzić.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761263 - 04/12/2008 16:34
|
Joker
|
10% oczywiscie w stosunku rocznym - podatek belki ale , jak ktos nie jest hazardzistą jak ELDO , to polecam własnie lokaty , banki teraz juz sa zasilane przez drukarnie i zapisy bitowe na kontach , budzi sie do zycia rynek miedzybankowy i wkrotce nie bedą potrzebowały one gotowki od ludnosci na gwałt , wiec tak wysokie oprocentowanie jak teraz na lokatach w warunkach panujacej obecnie deflacji odejdzie wkrótce na jakis czas w zapomnienie giełda dzisiaj powinna pojsc w gore czekamy na decyzje EBC w sprawie stóp , ale i tak otworzyłem longi w parze zloty/eur , wykresy nie kłamią , złoty bedzie słabł dalej. POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2763004 - 05/12/2008 22:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
GPW to szulernia i raj dla spekulantów Tzw. "leszcze" tak szybko na giełdę nie wrócą , więc na wzrosty zbytnio bym nie liczył [może jakieś korekty], tym bardziej, że OFE i TFI też się nie kwapią do zakupów. Co do obligacji to dziś pojawiło się wg mnie ciekawe info : "W listopadzie Allianz subfundusz Allianz Obligacji wypracował dla swoich klientów 13,98% "
|
Do góry
|
|
|
|
#2767812 - 08/12/2008 05:36
[Re: Baqu]
|
Joker
|
Najwyższe od rozpeczęcie tej hustawki na walutach są zwykle piątki przed łykendem , rynki są teraz zachwiane i inwestorzy dla ich spokoju przez łykend uciekaja od ryzykownych walut typu nasz zloty w euro czy dolara , co bedzie w przyszłym tygodniu na walutach ? raczej dalsze osłabienie złotówki , pisze raczej, bo złoty dosc długo juz sie osłabiał , wiec korekty w góre nie mozna do konca wykluczyc no i zbliza sie okres swiateczny kiedy zwyczajowo do tej pory złotówka sie umacniała, ale teraz mamy kryzys finansowy i perpektywa mocniejszych cięc stóp przez RPP , więc moim zdaniem dalej jedziemy w dół ze złótówką . Inną kwestią jest sposób w jaki chcesz upłynnic kurs przez kantor , bank, osobie prywatnej ? Przy wiekszej gotówce nalezy się targowac i to niezaleznie, czy robisz to w banku czy w kantorze i nigdy nie nalezy schodzic wtedy wyzej niz 3-4 grosze od kursu z fixingu
POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2769594 - 09/12/2008 18:08
[Re: z o ® r o]
|
Joker
|
Złotóweczka leci w dół , mysle w tym roku jeszcze ,zobaczymy euro za 4 zł . Ty naprawde zoRro grasz w przeciwną stronę ,ze co ,ze Słowacja ze tamtejszy kurs wymiany, to dla mnie nie argument wielki na takie granie , a Słowacy zapłacą za taki kurs odpowiednio większymi cenami w euro w swoich sklepach . Jarek nie poprze wejscie euro , wiec poczekamy sobie na to jeszcze pare latek , rynku wschodzące sa teraz innaczej widziane przez zagraniczną lichwę , rpp zetnie stopy i tak za pozno , bo trzeba było to robic kiedy złoty był mocny , a nie dmuchac bez przerwy w ten balonik coraz wyzszym ich oprocentowaniem , do tego dochodzi analiza techniczna złoty z wykresów bedzie dalej spadał ,naprawde nie widze teraz czynnikow wzmacniajaych złotego , a Ty jakies inne widzisz ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2771521 - 10/12/2008 18:22
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
EUR 3.97
|
Do góry
|
|
|
|
#2772885 - 11/12/2008 15:24
[Re: Baqu]
|
Joker
|
i kurde teraz nie wiem co robić, czuje, ze w tym tygodniu granica 4 poleci w sumie czuje, że w niedługim czasie możemy dość do 4,2... ale to tylko moje przeczucia a nie analizy poparte jakimi kolwiek faktami, rady rady rady - ELDO ? granica 4 zł moze peknac w piatek , czy pojdzie wyzej , ja w to zagralem na fotrexie , polecam tego longa , natomiast nie byłbym taki pewien , czy w najblizszym czasie dojdzie do 4,20 . Raczej optuje za tym ze dotknie tych 4 zł , a potem silna korekta wzrostowa na złotym , bardzi duzo graczy ma to na stop lossie ,a zydkom z morgana sie nagle odmienilo i prognozuja złotego na 2,91 do konca 2009 , szulernia jak widac niezła , ale jest jeszcze realna ekonomia , Polska w przyszlym roku poczuje recesje , złoty nie ma prawa w tych warunkach na dłuzszą mete sie umocnic POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|