#2755520 - 01/12/2008 01:01
Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl
[Re: Llama]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł. Erazm nie rozbrajaj mnie. Nie przypominam sobie, żebym usunął jakikolwiek post w tym roku nie będący sucharem lub zawierający chociaż jeden w miarę sensowny argument. Większość postów zresztą nie usuwam tylko przenoszę do działu śmietnikowego, żeby nie było pretensji, że komuś usunąłem analizę. Skarg na moją pracę też sobie nie przypominam, wielokrotnie sam dostawałem privy od userów, żebym zrobił porządek w temacie. Ludzie potrafią się zmobilizować jedynie na szlemy i na początku roku. Przez resztę sezonu wygodniej podyskutować na quasi, tam nasz typ zniknie w gąszczu innych postów i nie będzie wstydu jak nie wejdzie. A jak będzie trafiony to wtedy szybko odkopujemy "ja gram na Davydenke" i wielka radocha i kozaczenie, że typ trafiony. Czy Piostar, włodar, Kamel, Fro, Piomil, viva, Stich i jeszcze kilka osób nie piszą regularnie w Korcie właśnie przeze mnie, czy któregoś z innych modów ? Nie sądze. Widzę po swoim przykładzie, że jestem już wypalony jako typer forumowy i nie czuję potrzeby nikomu nic udowadniać. Dlatego ograniczyłem się do normalnych dyskusji. Ignorancja admina na pewne sprawy, też zrobiła swoje. Domyślam się, że tak jest też w przypadku pozostałych wymienionych przeze mnie osób. Niestety świeża krew w postaci grzesoli to już nie ta liga, na tenisowym quasi cała masa osób, które o tenisie mają takie pojęcie jak ja o NBA. Analogiczna sytuacja w innych działach. Prawdziwych speców od konkretnych sportów i lig nie ma tak dużo nie tylko tutaj na forum, ale w całej Polsce. Znamienny jest temat założony przez Fro, czyli "relacje ze spotkań tenisowych". Na quasi widać, że każdy mecz ogląda po kilkanaście osób, ale nikt się nie pofatyguje żeby potem opisać jak on wyglądał. Sam byłem za zamknięciem tego działu, ale z wiadomych powodów to się adminowi nie opłaca. Zresztą jak chciałeś zrobić z kortu tenisowego drugi Quasi Chat, to wystarczyło napisać, zrobilibyśmy głosowanie, a ja bym zostawiał suchary i posty księgujące trafione typy. Tylko czy wtedy zamiast w jakość nie pójdziemy w ilość ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2755532 - 01/12/2008 01:09
Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
[Re: Bullet]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Teoria upadku forum Pełna zgoda z tym co piszecie Panowie  Mnie zastanawia jedno - co by się stało jakby zlikwidowano dział TiO oraz Quasi? Jak myślicie czy większośc ultrasów Quasi znika z forum wtedy? Myślę, że poziom na pewno by się poprawił. (...) Cały shit by się przelał do działów tematycznych. Chyba tego nie chcemy, co? Tak przynajmniej cały syf jest w jednym dziale, a jak ktoś chce zadać debilne pytanie to sobie idzie na QC. Przyjmuję zakłady: Zdarzenie: Czy Conrad wypowie się w tym temacie? NIE: 1,00 TAK: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 I wierzcie mi, że kurs na TAK nie jest przeszacowany  Co roku jest taka dyskusja, która nic nie zmienia, dlatego proponuję zakończyć temat. Bardzo chętnie bym coś Robal u ciebie postawił, jakie masz limity? Tak się składa że w podobnym teamcie jakiś rok temu Conrad się na koniec wypowiedział. A jeśli chodzi o ten rejon forum gdzie głównie przesiaduję, czyli US Sports to w tematach o NBA jest regularna dyskusja i sporo wypowiedzi, więc tam żadnego problemu zamarcia nia ma. Pozdrowienia dla wszystkich tam piszących 
|
Do góry
|
|
|
|
#2755658 - 01/12/2008 02:02
[Re: Llama]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
i nie dorabiaj ideologii, bo jeśli wysnuwasz wnioski typu:
Przez resztę sezonu wygodniej podyskutować na quasi, tam nasz typ zniknie w gąszczu innych postów i nie będzie wstydu jak nie wejdzie. A jak będzie trafiony to wtedy szybko odkopujemy "ja gram na Davydenke" i wielka radocha i kozaczenie, że typ trafiony.
to przez pryzmat własnej osoby, rozumiem? czy próbujesz teraz w bardzo wygodny sposób obrazić ogół, co jest podstawową bolączką takich for. Nigdy nie podawałem typów na quasi i śmieszy mnie to jak ktoś księguje swój typ podany w tym dziale, a na korcie nie poda żadnego argumentu, że akurat grał ten typ. Na pewno nie dlatego, że Goget jest tam moderatorem, który usuwa typy z analizami. Po prostu nie wiele osób ma odwagę, żeby podać typ na korcie, bojąc się że nie wejdzie, a na quasi pełen luz. Po drugie - nie przyszło Ci do głowy, że osoby, które kiedyś podawały typy już tego nie robią z tego samego powodu co Ty ? A Ty chyba tego nie robisz nie dlatego, że ja jestem tam moderatorem, tylko zwyczajnie nie masz na to czasu ani chęci. ja doskonale pamiętam tego typu cięcia. Ja nie pamiętam, nawet w wykonaniu pozostałych moderatorów z kortu (nie licząc pojedynczych przypadków). Nie kojarze też żadnych skarg na ten temat ze strony innych użytkowników, ani Twoich w odpowiednim dziale. Teraz nagle wyskakujesz z tekstem, że kasuje posty na prawo i lewo, a obecny stan działu to moja wina. Ostatnia afera z notorycznym kasowaniem postów na korcie miała miejsce za czasów Schranzera, czyli jakieś 2 lata temu. Zresztą znając Twoje uprzedzenie do mnie, nawet jakby 500 osób uznało mnie za moderatora roku to i tak z uporem twierdziłbyś, że to jakieś nieporozumienie świadczące o upadku forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#2756705 - 01/12/2008 18:33
[Re: Maxi]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Teorii upadku forum było tyle ile tych o rozpadzie np. UE, itd.  Ostatnim razem jak się pojawiła kolejna teoria spiskowa o nadchodzącym armageddon to forum ustanowiło nowy rekord odwiedzin, tak więc te bajki się powtarzają najczęściej w najlepszej chwili.  Co do typów czy analiz to najwięcej narzekają ci co wiele oczekują a sami od siebie nic nie dają... daje to więc trochę do myślenia. O bezsensownych tekstach jak ten od Maxiego to nie będę się rozpisywał bo szkoda czasu na dziecinne bredzenie... Druga sprawa to lenistwo. Są osoby, które chciałyby mieć wszystko podane na złotym talerzu, a samemu nawet nie wejdą do wielu działów aby zobaczyć co się tam dzieje. Ile osób wiedziało, że dzięki Skipperowi mieliśmy wspaniale opisane całe regaty America's Cup? Przed mundialem w krykieta było też sporo informacji i kto odwiedzał tego typu tematy zarobił. Mógłbym się dalej rozpisywać, ale po co skoro niektórzy jak nie otrzymają coś podane na talerzu to będą krzyczeć jak małe bachory że im to czy tamto nie pasuje, że nic nie ma, itd. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2756712 - 01/12/2008 18:53
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
jestem tu od poczatku i rzeczywiscie wtedy jak dla mnie forum prezentowalo najwyzszy poziom, pozniej 2-3 lata po powstaniu zaczely sie tematy o upadku forum, czyli wte4dy jak wiekszosc z was nie miala pojecia o tym forum  po porstu kazdy sie uczy od tego mecz.pl a pozniej juz niczego wiecej nie potrzebuje, co do dzisiejszego stanu to rzeczywiscie ilosc konkursow przeraza i zasmieca dzialy, z tym by wypadalo cos zrobic (dac w jedna kupe). Ja proponuje kazdemu odwiedziec dzial pt Ekstrakklasa i napisac szczegolowe informacje przed nastepna kolejka o swoim klubie (wiekszosc z was komus kibicuje), ze swojej strony moge opisywac dokladnie to co sie dzieje w Polonii Bytom (zreszta tak ostatnio zrobilem prostujac np porazke z LKSem)
|
Do góry
|
|
|
|
#2756780 - 01/12/2008 21:37
[Re: xqwzts]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Taki temat powstaje srednio co 3 miesiace Ciezko cos mi tutaj napisac o poszczegolnych dzialach, gdyz nie zagladam do pilki noznej, hokeja, us sports, tenisa i innych tematycznych, dlatego nie wiem co sie tam dzieje. Wczoraj spojrzalem do US Sports, widze niezle analizy Ghosta, nie wiem jak w innych dzialach, poniewaz mnie to nie interesuje. Natomiast wiem co sie dzieje w moich dzialach; Swiat Bukmacherstwa najwyzszy poziom w Polsce bez watpienia, kazdy moze sie wszystkiego dowiedziec o bukacherach, najczesciej odwiedzany dzial, ktos kto narzeka na ten dzial, nie ma pojecia o czym mowi. Sports Insider tak jak napisal jerome na samym poczatku bylo to nam potrzebne, aby sie dowiedziec jak co funkcjonuje, teraz wiemy wszystko na temat systemow, strategii dlatego malo kto sie tam udziela, poniewaz doslownie wszystko zostalo juz powiedziane, dawno dawno temu. To i Owo dzial rozrywkowy, temat polityka i inne to jak kabaret, mamy tu tematy dla milosnikow seriali i porady wielkich ekspertow od wyrywania panienek. Dzial w ktorym nie mozna sie nudzic  Wracajac do tego czemu nie interesuja mnie inne dzialy i czemu nie pisze analiz, przyczyna jest prosta, nie mam na to ochoty. Nie chce mi sie pisac analizy, a gdy typ nie wejdzie jakis szczeniak pewnie wysmieje mnie od leszczy. Wole podawac sobie picki w konkursie PLAYOFF niz udzielac sie w dzialach tematycznych. Swoja droga mamy tyle konkursow na forum ktore nic nie znacza ze to az smiech na sali, widze ze 3 konkursy na poziomie, poza najbardziej renomowanym PLAYOFF jest jeszcze znana PLK i EEL. Nie wspominajac o rankingach, zawsze chcialem to wywalic, ale chyba Goget i Fro strasznie tego bronili, a moze i lupus jeszcze... Analizy to ja mam na gg/messengerze od znajomych, analizy to ja mam z zamknietych for i roznego rodzaju stronek gdzie ludzie sie staraja aby dobrze wypasc. Chociaz prawda jest taka ze nawet tego czasami nie czytam, grac tez niespecjalnie mi sie chce te typy, gram swoje aby nie miec pretensji do innych i zdecydowanie wieksza frajde mi to sprawia, ale pisac na forum nie zamierzam, bo to strata czasu a i tak pewnie ktos by mnie za to zjebal ze np. pensje przegral. Swego czasu gdy pisalem analizy to wlasnie takie privy przychodzily, co z tego ze yield na plus, skoro on zagral typ ktory nie wlazl  Pomijajac te privy, to jednak jestem przekonany ze nie mialbym mobilizacji do pisania analiz, dla mnie to strata czasu, mam wszystko przeanalizowane w glowie, wspomagam sie statystyka, odpowiednimi programami ktore wyliczaja za mnie pewne kluczowe wskazowki i na co mi udzielanie sie na forum gdzie przeczytac to co napisalem moze kazdy. Mam swoich ludzi, moge sobie z nimi rozmawiac o roznych zdarzeniach, analizowac, pewnie wiekszosc userow starych userow tego forum ma podobnie jak ja, wiec tutaj sie nie da wiele zmienic. Kazdy mlody bedzie na poczatku staral sie pokazac na forum, kiedys to byly dobre typy, jednak teraz mamy nowe pokolenie i oni pokazuja sie z innej strony  Bez watpienia traktuje to forum jako rozrywke(TiO) oraz rywalizacje w konkursach(playoff i TT), oczywiscie w SB mozna sie dowiedziec o bukmacherach i to na plus tego forum, SI tam juz nic sie nie dowiem. Jeszcze dzial Quasi, sporo znanych typerow traktuje go jako rozrywke, zauwazylem ze siedza wieczorami na LM i dosc dobrze sie bawia  Reasumujac, forum pobija rekory odwiedzin, ale sie zmienilo i nic nie jest w stanie tych zmian powstrzymac, to wlansie nowe pokolenie polakow, czy tez nowej matury  PS. Sorry za bledy jezykowe, ale nie mam zamiaru czytac tego jeszze raz, lenistwo - wplyw nowego pokolenie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2756793 - 01/12/2008 21:55
[Re: connor]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2756795 - 01/12/2008 21:58
[Re: lupus]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2756999 - 02/12/2008 01:37
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2757016 - 02/12/2008 01:56
[Re: muppet]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
nie prawda ,bo ktoś kto się zna perfekcyjnie na piłce czy sporcie może być w plecy a ktoś kto gra tak tylko o dla rozrywki może być w przód ,wiedza tu gra role drugoplanową ,co z tego że wiemy wszystko jak i tak boisko zweryfikuje nam wynik dyspozycja dnia ,my jedynie mamy świadomość że może być dobrze ... sztuka wyboru ,chodz są przypadki że analiza sie przyda da pewnośić więcej ale nie da tej 100 % chyba że ustawka na oczach własnych ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2757028 - 02/12/2008 02:01
Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
jak najbardziej jestem za tym zeby wyrzucic konkursy z dzialow o ligach pilkarskich do odpowiedniego dzialu, lub zrobic z nimi to co dzieje sie z tematami umieszczonymi w nieodpowiednim miejscu Ja tez. I to juz od dawna. Z rankingami w koncu udalo sie mi zrobic porzadek. Konkury tez z dluga historia zostawilem, a reszta, ktora pozostala w dzialach, bo jest nie do tkniecia ze wzgledu na pewne osoby, ale to juz pretensje kieruj do nich lupus, ale jak to się dzieje, że jesteś przeciwko rankingom & konkursom a zawsze je organizujesz... teraz np wziąłeś się za organizację "the ballers" i jeszcze nie w odpowiednim do tego dziale "inne konkursy" ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2757111 - 02/12/2008 02:27
[Re: connor]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Ja na onecie czytam komentarze pod artykułami, tam zawsze piszą ci co się znaja i podają gotowe kuponiki, lece do "estesa" kładę dwójkę, i na drugi dzień przychodzę po kasiorę  Prosto szybko i bezpiecznie, a Wy się spinacie, wystarczy 10 minut dziennie, Eska mnie natchnął jakiś czas temu  Pozdrawiam ...:::::::::lajt lajff::::::::::... kierwa, pomyliłem chyba ilość dwukropkuff 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|