Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2754844 - 30/11/2008 20:19 Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl
Kefir70 Offline
old hand

Meldunek: 28/11/2005
Nominacje WNN i zawarte w nich przemyślenia skłoniły mnie do założenia tego tematu.
Który z jednej strony jest miejscem do wymiany poglądów , a z drugiej apelem do osób mających realny wpływ na funkcjonowanie tego forum - o zmiany.

Podpisuje się pod większością tego co napisał w nominacjach napisał WNN , czyli w dużym uproszczeniu , że forum jako forum bukmacherskie pada. I przejawem tego są choćby moje nominacje jako typera roku. To nie jest przejaw fałszywej skromności ani oczekiwanie poklepywania teraz po plecach - ale przejaw zdroworozsądkowego spojrzenia . Po prostu w chwili obecnej na bezrybiu i rak ryba.

To forum - z nazwy i założenia bukmacherskie przekształca się w coraz większym stopniu w zwykłe forum dyskusyjne. Gdzie królową tematów jest Polityka - polegająca o maksymalnym obrzucaniu błotem osób o innych poglądach tudzież tematy na inne pierdóły , z bukmacherką nic nie mające wspólnego.
No i q-chat.
Ja nie mówię , że takich tematów miało by nie być. Ale jeśli stają się ono 95%zawartością forum - to jest bardzo źle..

A tego czego można by na forum bukmacherskim oczekiwać jest niestety coraz mniej.

Jako tako funkcjonuje jeszcze dział Lig brytyjskich - i tutaj duża zasługa przede wszystkim Konstruktora.

Kiedy wchodzę do działu ligi polskiej - to na dzień dobry ..konkurs.
Kiedy wchodzę w dział lig iberyjskich - jest link VII bodaj kolejka .. a tam ..konkurs...

Jako tako wygląda jeszcze francuska ale to tylko dzięki Vindom -owi
Coś czasami można jeszcze poczytać , niestety trochę niesystematycznie we włoskich..

I bardzo okazjonalnie w innych (pisze o piłce bo to tylko obstawiam).

Jeśliby zliczyć tych którzy biorą udział w merytorycznych dyskusjach o meczach , dają analizy - to w skali forum - mam na myśli piłkę - nie ma chyba więcej jak 10-15 osób.To jest tragedia.
A w działach tematycznych królują konkursy !! Dlaczego - skoro jest odrębny dział Konkursy..

A teraz konkluzje , czyli co moim zdaniem można trzeba zrobić..

1.wyrzucić wszystkie konkursy z działów tematycznych do działu konkursy. To sprawi , że przynajmniej poprawi się przejrzystość działów tematycznych.

2.niestety konieczna jest weryfikacja zachowań niektórych modów..bo ja napisze tak , być może gdybym miał naście lat, a moja obecność na forum polegała jedynie na puszczaniu tekstów "go go go" na q-chacie - to chamskie odzywki niektórych modów mniej by mi przeszkadzały.. Ale , że lat mam więcej i też coś w to forum wnoszę - to wejścia moda w dyskusję o meczu reprezentacji (gdzie kilku z nas wyraziło wcześniej negatywną opinię o grze Boruca) typu - "wszyscy którzy krytykują Boruca to idioci" czy też ordynarne bluzgi w temacie POlityka - przeszkadzają mi. No chyba , że kwintesencję funkcjonowania tego typu działów oddał jeden z tekstów typu - my tu się wzajemnie obrażamy ale nikt się tym nie przejmuje ( to nie jest dokładny cytata i nie moda). No to oświadczam , że ja faktycznie się przejmuję bo nie przywykłem do rozmów na poziomie rynsztoka..A jak ktoś ma takiego podejście to załóżcie dział "Zapasy w kisielu" ..W każdym razie albo admin i inni którzy maja na to wpływ zweryfikują swoją ocenę niektórych modów i ich zachowania oraz to czy faktycznie powinni być modami...albo Ci którzy oczekują od forum czegoś więcej jak politycznych pyskówek i monosylab na q-chacie - stopniowo forum będą opuszczać..I nie chodzi o to , że mod musi czasami podejmować niepopularne decyzje , zwracać mniej lub grzeczniej komuś uwagę...Jest różnica pomiędzy tym - a sytuacją kiedy mod całkowicie swobodnie i bezkarnie obrzuca kogoś epitetami i tekstami za które ktoś inny z miejsca dostałby bana.

Tyle. Mam nadzieję , że to coś zmieni..Niedawno zaczęłem się zastanawiać nad opuszczeniem tego forum..poszperałem trochę w sieci..i są miejsca gdzie nadal na 1 miejscu jest bukmacherka i to w ciekawym wydaniu..I nie rozumiem dlaczego tutaj nie może być podobnie..

Do góry
Bonus: Unibet
#2754849 - 30/11/2008 20:22 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Kefir70 Offline
old hand

tytuł się usrał... Gdyby któryś z modów mógł ewentualnie poprawić tytuł tematu na

Czym jest w chwili obecnej mecz.pl

Do góry
#2754870 - 30/11/2008 20:32 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Kefir70 zgadzam sie w 100% z punktem 1 Twojej wypowiedzi, zwracalem uwage jak zaczely powstawac w kazdej lidze odrebne konkursy ze to zabije dyskusje w tematach ligowych ale jakos wiekszego odzewu nie bylo. wiekszosc (90% userow) idzie na latwizne nie piszac zadnych analiz tylko wrzuci suche typy do konkursu. ja osobiscie nawet nie otwieram tematow konkursowych w ligach.

a co do nominacji Kefira do oskarow to akurat popieram bo jestes jedna z tych 10-15 osob ktore cos na forum jeszcze pisza!!
rispekt

jak najbardziej jestem za tym zeby wyrzucic konkursy z dzialow o ligach pilkarskich do odpowiedniego dzialu, lub zrobic z nimi to co dzieje sie z tematami umieszczonymi w nieodpowiednim miejscu

Do góry
#2754884 - 30/11/2008 20:38 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/06/2004
wprowadzić nagrody za aktywność tak jak jest na innych forach i sprawa załatwiona. Ilość analiz podniesie się dramatatycznie.

Do góry
#2754889 - 30/11/2008 20:40 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
Niestety kolega Kefir ma racje sprawe dzieje się już bodajże od roku kiedyś też pisałem o tym oczywiście było to zlane ciepłym moczem .

Wielu wartosciowych userów nie ma na forum bo dostawali ostrzeżenia i bany za to że zaklnał sobie na quasi badź popadł w jakas dyskusje z innym uzytkowniem badz moderatorem i tu moja uwaga po co te ostrzezenia bany ? czy to nie jest swojego rodzaju dziecinada ?? nie lepiej dac bana na jeden dzien by ktos mogl zrozumiec ze sle zrobil i przemyslal swoje zachowanie.

Tak jak napisał Kefir forum kształtuje sie w forum dyskusyjne a nie o sporcie a o dupie maryny i tu nastepna moja uwaga rozumie ze moderator to osoba ktora zajmuje sie swoim dzialem tzn zaklada tematy odpowiednie rozpoczyna dyskusje na dany temat a nie odezwie sie raz na miesiac w celu przytrzymania swojego wlasnego koloru , podejrzewam że wiele innych osób mogło by zajmować miejsce danego moderatora i robili to by to z wielkim podnieceniem .

Propounje zrobic sonde na dany temat o zmiane moderatorów działow którymi się nie zajmują przy czym możemy wyłonić kilku kandydatów na to miejsce , jeżeli sprawa przejdzie bokiem jak zwykle forum nadal bedzie cofac sie w rozwoju a nie rosac w sile !

Pozdrawim

Do góry
#2754904 - 30/11/2008 20:48 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: Dziabor
jak najbardziej jestem za tym zeby wyrzucic konkursy z dzialow o ligach pilkarskich do odpowiedniego dzialu, lub zrobic z nimi to co dzieje sie z tematami umieszczonymi w nieodpowiednim miejscu

Ja tez. I to juz od dawna.
Z rankingami w koncu udalo sie mi zrobic porzadek.

Konkury tez z dluga historia zostawilem, a reszta, ktora pozostala w dzialach, bo jest nie do tkniecia ze wzgledu na pewne osoby, ale to juz pretensje kieruj do nich \:\)

Do góry
#2754909 - 30/11/2008 20:51 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Jakubosiu]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Hmm, odkąd pamiętam, to taka dyskusja jest podnoszona średnio dwa razy w roku. Zawsze są górnolotne deklaracje, ale Conrad do tej pory głosu nie zabrał chyba ani razu - a bez niego to my tu sobie możemy dyskutować, dyskutować i na nic to się zda.

Do góry
#2754925 - 30/11/2008 20:59 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Radek_89]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: Radek_89
Hmm, odkąd pamiętam, to taka dyskusja jest podnoszona średnio dwa razy w roku. Zawsze są górnolotne deklaracje, ale Conrad do tej pory głosu nie zabrał chyba ani razu - a bez niego to my tu sobie możemy dyskutować, dyskutować i na nic to się zda.

no właśnie!
wiele osób to zauważa od dawna a nie zmienia się nic, jak myślicie dlaczego?
można przestać pisać (wariant prawdopodobny bo regularnie aktywność zmniejsza wielu wartościowych typerów), albo przenieść się gdzie indziej,
tu się za wiele nie zmieni, będzie nowy narybek, karawana jedzie dalej, idee padły, liczy się kasa

Do góry
#2754930 - 30/11/2008 21:02 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Radek_89]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Takie tematy pojawiaja sie pod koniec kazdego roku, gdzie zawsze jest okres refleksji itp.

Forum te to forum juz nie bukmacherskie, jak nazwa moglaby wskazywac, ale forum konkursowo-towarzyskie - gdzie od czasu do czasu pojawia sie jakies konkretne analizy i typy.

Zycie, a niekiedy folwark, ktorego jestem uczesnikiem, toczy sie w tematach/dzialach, ktore wymienil autor.

Zawsze ciekawie jest czytac te Nominacje a potem wyniki, poniewaz zawsze mozna sprawdzic lub utwierdzic sie w przekonaniu, ktore to grupy towarzyskie/wzajemnej adoracji oddaja glos na siebie, a potem osoby oddaja je z jeszcze przeslodszym komentarzem.

z wyrazami szacunku,
Ojro

p.s. wypowiedz nie odnosi sie do tematu 'Biathlonu'

Do góry
#2754940 - 30/11/2008 21:05 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Alko tak naprawde, to po co glownego zainteteresowanego ma obchodzic zawartosc merytoryczna poszczegolnych dzialow ? Najwazniejsze, zeby na stronie byl odpowiedni ruch i co miesiac zgadzala sie kasa na koncie z linkow referencyjnych.

Nie chce zeby brzmialo to jako zarzut, bo przeciez nirmalnym jest, ze Conrad nie robi tego charytatywnie, i nikt z nas pewnie by nie robil. Jezeli Conrad bylby niezadowlony z profitow, jakie przynosi forum, na pewno by zareagowal. Ale skoro wszystko dziala sprawnie, jak w szwajcarskim zegarku (nie mowie o zawartosci merytorycznej), to nie ma potrzeby zeby to zmieniac.

Smutne ? Byc moze. Jednak prawdziwe.

Do góry
#2754956 - 30/11/2008 21:12 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Ojro]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Pełna zgoda z tym co piszecie Panowie \:\) Mnie zastanawia jedno - co by się stało jakby zlikwidowano dział TiO oraz Quasi? Jak myślicie czy większośc ultrasów Quasi znika z forum wtedy? Myślę, że poziom na pewno by się poprawił. A jeśli już TiO ma zostac to tylko z rzeczowymi tematami, a wszystkie o dupie krówki czy prostowaniu orła natychmiast zamykane z banem dla autora. No i na koniec bardzo ważna rzecz. Nie chcę pisac personalnie, aby nie wywoływac kłótni bo i tak każdy wie o kogo chodzi, ale zachowanie niektórych userów i Modów jest SKANDALICZNE, a mimo to nie są wobec nich wyciągane żadne konsekwencje. Pytanie dlaczego tak jest wciąż pozostaje bez odpowiedzi...

Do góry
#2754979 - 30/11/2008 21:19 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Ojro]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Na tym forum rozpoczynalem swoja przygode z bukmacherka, stad pewien sentyment. Najpierw dosc dlugo jedynie czytalem forum zanim odwazylem sie napisac pierwszego posta (byl to temat w Private Picks i typ na Chester City po 1,61 \:\) ) - teraz czesc osob na forum tlucze posta za postem, traktujac je jak gg czy czat. Niektorzy w ogole nie zajmuja sie bettingiem (!!).

Konkursy to jest generalnie jakas wielka pomylka - nie wiem czy ktokolwiek tam zaglada poza uczestnikami, a odkad konkursy i rankingi zagoscily we wszystkich dzialach, liczba postow w tematach ligowych spadla do minimalnego poziomu.

Conrada jak sadze, ani to ziebi, ani grzeje dopoki ruch na forum sie zgadza.

Rozwiazanie:
Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej masci rankingow, a ruch ukierunkowac na tematy ligowe, przymykajac poczatkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja.

Do góry
#2754998 - 30/11/2008 21:28 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
Najpierw dosc dlugo jedynie czytalem forum zanim odwazylem sie napisac pierwszego posta

Hehe, były kiedyś takie czasy, że człowiek nawet będąc anonimowym, dbał o swój wizerunek w internecie i nie chciał pisać jakichś głupot. Dzisiaj ludzie mają w dupie czy się będzie z nich śmiać cała Polska czy tylko pół. Stąd tyle bzdurnych filmików na youtubie \:D

Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
Rozwiazanie:
Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej masci rankingow, a ruch ukierunkowac na tematy ligowe, przymykajac poczatkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja.

Amen

Do góry
#2755008 - 30/11/2008 21:33 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Ghost]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Wiecie, że macie rację i wiecie, że nic się nie zmieni.
Bullet, niektórych userów i modów.co to znaczy? brak odwagi cywilnej?
pzdr

Do góry
#2755031 - 30/11/2008 21:43 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Llama]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Nie ma co ludzi stresować, że mają napisać analizy - wystarczy, że ktoś pisze powód grania na dany typ i już jest ciekawie.

Do góry
#2755036 - 30/11/2008 21:44 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Llama]
Bullet Offline
Marat Safin

Originally Posted By: Llama
pzdr

Nie chcę wywoływac kłotni. Każdy kto choc trochę się orientuje wie o kogo chodzi. Wystarczy poszukac w kilku tematach. Ja to zachowam dla siebie. Nie chcę się żegnac z forum \:\)

Do góry
#2755041 - 30/11/2008 21:47 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Bullet]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
Originally Posted By: Bullet
pzdr

Nie chcę wywoływac kłotni. Każdy kto choc trochę się orientuje wie o kogo chodzi. Wystarczy poszukac w kilku tematach. Ja to zachowam dla siebie. Nie chcę się żegnac z forum \:\)

układ

Do góry
#2755079 - 30/11/2008 22:08 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Llama]
Kefir70 Offline
old hand

pzdr

Jeśli się ma nic nie zmienić to ja zmykam...i może jak zniknie reszta tych co mają coś do powiedzenia to niektórych skłoni to do pewnych refleksji..

jak dla mnie to podstawowa kwestia na dziś- WYRZUCIC KONKURSY Z DZIAŁOW TEMATYCZNYCH...nie ma jakiegokolwiek uzasadnienia dla ich istnienia ..
Kto o tym decyduje - konkretnie - Ligi polskie , kto ?
Liga hiszpańska - kto ?

Do góry
#2755130 - 30/11/2008 22:29 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Kefir70
Kto o tym decyduje - konkretnie - Ligi polskie , kto ?
Liga hiszpańska - kto ?

Jeden z Twoich ulubiencow z dzialu polityka ;\)

Do góry
#2755199 - 30/11/2008 23:07 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: lupus]
Llama Offline
Ana <3

Jeśli chcesz coś zachowywać dla siebie, to rób to od początku do końca. W przeciwnym razie wystawiasz się na śmieszność.

Znamienne jest to, co napisał WNN:

Rozwiazanie:
Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej maści rankingów, a ruch ukierunkować na tematy ligowe, przymykając początkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja.

Moderator roku: Goget, Experto - nie zawsze sie z nimi zgadzam, ale wydaje mi sie, ze swoja robote wykonuja bez zarzutu

otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł.
Zerknij na dziecinny QCZ, pokolenie letki plus, który pisze jakieś info, pseudo analizy, foty z bandażami(pamiętacie wklejkę Piomila?) właśnie w qcz.

tam jest źródło info, niestety. wspominałem kiedyś o tym, ale cóż, trudno. dział umarł.

kolejna ciekawostka: temat CZYM JEST W OBECNEJ CHWILI MECZ.pl powstaje w TO i OWO \:D a nie np w dziale forum dyskusyjnym. czemu? bo jest najpopularniejszy? nie cofniemy kijem wisły.

pzdr

Do góry
#2755201 - 30/11/2008 23:08 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: lupus]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Jak sobie przypominam ostatnią dyskusję o naprawie forum,to wyklęci byli Ci,co pisują w TiO, teraz biorący udział w konkursach i rankingach. Skąd przekonanie,że jak znikną rankingi,to nagle nastąpi wysyp super-merytorycznych postów w działach?

Ja biorę udział w rankingu i nie pisuję już postów w Stadionie Piłkarskim. Niemniej jednak przestałem pisać znacznie wcześniej i mój udział w rankingu nie ma nic do rzeczy.Przeciwnie,jest to jedyna rzecz, która sprawia,ze w ogóle pojawiam się w tamtym dziale i przy okazji zajrzę do niższych angielskich,czasem poczytam,co do powiedzenia ma Vindom w Lidze francuskiej itp.

Sprzeciwiam się także próbie wprowadzania równości userów na forum:) Nie można traktować,w mojej opinii, tak samo"zasłużonego"(wiem,wiem zasłużeni to leżą na Powązkach) usera, gdy mu czasem puszczą nerwy na QC i tak samo nastolatka, którego całkowity dorobek na forum stanowią okazałe wyzwiska na czacie. Stąd mój pomysł na brigowanie, czyli czasowy zakaz wstępu na forum w zależności od przewinienia od 3-14 dni takich zawiasów. Pod nickiem powinno się wyświetlać np. in the brig.

Kefir 70,takie strzelanie fochów w stylu,że jak nie wywalicie rankingu,to ja biorę sobie zabawki i idę do mamy,to najprostsza droga do całkowitej już degrengolady na forum(bo że nie jest dobrze,to się zgadzam). Nie leczmy dżumy cholerą. Postarajmy się znaleźć inne wyjście.

Do góry
#2755211 - 30/11/2008 23:12 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: lupus]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

wiec pytanie do Ignoratora i amkwisha??
zmieni sie cos jak Wasze konkursy zostana przeniesione do odpowiedniego dzialu?? bo ja mysle ze nic a bedzie to z korzyscia dla forum (tak mi sie wydaje) chocby ze wzgledu na to ze beda bardziej przejrzyste.

Pytanie do ludzi ktorzy maja moda w stadionie pilkarskim + Conrada (ktory pewnie nawet tu nie zajrzy) nie mozecie poprostu przeniesc/usunac tych tematow??

Do góry
#2755262 - 30/11/2008 23:32 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Llama]
Kefir70 Offline
old hand

Jeśli chcesz coś zachowywać dla siebie, to rób to od początku do końca. W przeciwnym razie wystawiasz się na śmieszność.

Rozwiazanie:
Wrocic do korzeni - pozbyc sie wszelkiej maści rankingów, a ruch ukierunkować na tematy ligowe, przymykając początkowo oko na typy bez analiz. Moze wtedy powroci na forum to co jest istota jego definicji - dyskusja.

Moderator roku: Goget, Experto - nie zawsze sie z nimi zgadzam, ale wydaje mi sie, ze swoja robote wykonuja bez zarzutu

otóż Goget w dziale KT tnie wszystko co popadnie i przez właśnie takich jak on ten dział umarł.
Zerknij na dziecinny QCZ, pokolenie letki plus, który pisze jakieś info, pseudo analizy, foty z bandażami(pamiętacie wklejkę Piomila?) właśnie w qcz.

tam jest źródło info, niestety. wspominałem kiedyś o tym, ale cóż, trudno. dział umarł.

kolejna ciekawostka: temat CZYM JEST W OBECNEJ CHWILI MECZ.pl powstaje w TO i OWO \:D a nie np w dziale forum dyskusyjnym. czemu? bo jest najpopularniejszy? nie cofniemy kijem wisły.

pzdr

Nie Llama - to że temat powstał tutaj to czysty przypadek..Zastanawiałem się czy nie napisać notki w Oskarach dyskuję ale stwierdziłem , że temat wart jest coś więcej.. To założyłem tutaj..
Ok. niech sobie będzie TiO i walka w kisielu w Polityce , ale powinno się uczynić wszystko aby promować to co jest kwintesencją forum bukmacherskiego - rzetelne typy, dyskusje nad nimi, wymianę poglądów w tym zakresie.

Płacenie za typy nic nie da. Moim zdaniem szanujący się typer ma gdzieś jakieś 20-30 czy ileś tam zł za dobrą analizę..Trzeba czegoś innego..coś co wypromuje inny typ zachowań..
Bo w tej chwili nie promuje się tych co mają faktycznie coś do powiedzenia..

Do góry
#2755267 - 30/11/2008 23:34 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
True02 Offline
veteran

Rozwiazanie:

pzdr

Nie Llama - to że temat powstał tutaj to czysty przypadek..Zastanawiałem się czy nie napisać notki w Oskarach dyskuję ale stwierdziłem , że temat wart jest coś więcej.. To założyłem tutaj..
Ok. niech sobie będzie TiO i walka w kisielu w Polityce , ale powinno się uczynić wszystko aby promować to co jest kwintesencją forum bukmacherskiego - rzetelne typy, dyskusje nad nimi, wymianę poglądów w tym zakresie.

Płacenie za typy nic nie da. Moim zdaniem szanujący się typer ma gdzieś jakieś 20-30 czy ileś tam zł za dobrą analizę..Trzeba czegoś innego..coś co wypromuje inny typ zachowań..
Bo w tej chwili nie promuje się tych co mają faktycznie coś do powiedzenia..

Co do tego zgoda, tylko co proponujesz?

Do góry
#2755270 - 30/11/2008 23:36 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: True02]
Kefir70 Offline
old hand

Originally Posted By: True02
Jak sobie przypominam ostatnią dyskusję o naprawie forum,to wyklęci byli Ci,co pisują w TiO, teraz biorący udział w konkursach i rankingach. Skąd przekonanie,że jak znikną rankingi,to nagle nastąpi wysyp super-merytorycznych postów w działach?

Ja biorę udział w rankingu i nie pisuję już postów w Stadionie Piłkarskim. Niemniej jednak przestałem pisać znacznie wcześniej i mój udział w rankingu nie ma nic do rzeczy.Przeciwnie,jest to jedyna rzecz, która sprawia,ze w ogóle pojawiam się w tamtym dziale i przy okazji zajrzę do niższych angielskich,czasem poczytam,co do powiedzenia ma Vindom w Lidze francuskiej itp.

Sprzeciwiam się także próbie wprowadzania równości userów na forum:) Nie można traktować,w mojej opinii, tak samo"zasłużonego"(wiem,wiem zasłużeni to leżą na Powązkach) usera, gdy mu czasem puszczą nerwy na QC i tak samo nastolatka, którego całkowity dorobek na forum stanowią okazałe wyzwiska na czacie. Stąd mój pomysł na brigowanie, czyli czasowy zakaz wstępu na forum w zależności od przewinienia od 3-14 dni takich zawiasów. Pod nickiem powinno się wyświetlać np. in the brig.

Kefir 70,takie strzelanie fochów w stylu,że jak nie wywalicie rankingu,to ja biorę sobie zabawki i idę do mamy,to najprostsza droga do całkowitej już degrengolady na forum(bo że nie jest dobrze,to się zgadzam). Nie leczmy dżumy cholerą. Postarajmy się znaleźć inne wyjście.

MI akurat nie chodzi o wyrzucenie rankingów i konkursów.. aż taki ultras nie jestem.. Sam biorę z dużą przyjemnością udział w jednym z konkursów..Ale nalezy zacząć od tego , że miejsce konkursów jest w dziale konkursów a nie w działach tematycznych.

Jesli hiszpańskie ma Amkwish - to prosty apel. Amkwish - przenieś konkurs do Działu konkursów. Myślę , że to tylko techniczna kwestia. Wiem , żę ja jestem szczególnie mało predysponowany do takiego apelu - ale pokaż , że jesteś nad urazy osobiste.

Do góry
#2755282 - 30/11/2008 23:38 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
wiec pytanie do Ignoratora i amkwisha??
zmieni sie cos jak Wasze konkursy zostana przeniesione do odpowiedniego dzialu?? bo ja mysle ze nic a bedzie to z korzyscia dla forum (tak mi sie wydaje) chocby ze wzgledu na to ze beda bardziej przejrzyste.

Konkretnie.

1.Zorganizowałem na tym forum dział US Sports.
Pierwsze co zrobiłem to...pozbyłem sie konkursu \:\)
Mineło troche czasu ,uległem namowom wiekszości ,konkurs wszedł do repertuaru

2.Temat Ligi Hiszpańskiej był prawie martwy.
Starałem sie w nim pisywac regularnie ,ale...nie mozna ciagle dyskutowac z samym soba.
Myslałem ,ze konkurs rozrusza równiez temat.
Nic z tego.
Na PW w rodzaju "Cze ,co dzis polecasz z hiszpańskiej ?" ,nie odpowiadam \:\)

3.Wielokrotnie pisałem ,ze forum schodzi na psy.
Byłem naiwny ,wierząc ,ze da sie to naprawic.

NIE DA SIĘ \:p

A wiecie dlaczego ?

Dlatego ,ze dla Admina i "topowych" userów liczy sie przede wszystkim KASA z banerów.

Im wiecej userów ,tym lepiej ,wieksza szansa ,ze poklikają w linki z promocjami u buków.

Nie zastanowiło nikogo ,ze nazwy buków podlinkowuja sie automatycznie ? \:\)

Forum jest darmowe.
Conrad musi miec środki na to ,by to utrzymać i tu koło sie zamyka.

Na forum myka sobie mnóstwo osób dawno zbanowanych.
Maja drugi ,trzeci i kolejny nick.

Tu liczy sie ILOŚĆ nie JAKOŚĆ i jezeli ktoś nie zdaje sobie z tego sprawy to bedzie wołał co jakis czas o "poprawę".

Z własnego doświadczenia wiem ,ze bedzie to głos wołajacego na puszczy.

Ci ,którzy dziś świecie wierza ,ze można cos zmienic na lepsze ,za pare miesiecy napisza post podobny do mojego.

I takie zdarzenie gram po 1,01 \:\)

AMEN !

Do góry
#2755295 - 30/11/2008 23:42 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

amk wiec skoro konkurs w hiszpanskiej nie przyniosl okreslonych celow wiec go skoncz, w ostatecznosci przenies do dzialu o konkursach, a w temacie o pilce iberyjskiej niech dalej panuje posucha, bo konkurs tego nie naprawil

Do góry
#2755296 - 30/11/2008 23:42 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Wiem , żę ja jestem szczególnie mało predysponowany do takiego apelu - ale pokaż , że jesteś nad urazy osobiste.

Nie mam do Ciebie żalu ,chociaz przegiałes troche z nominacjami

Mówiac szczerze nawet Cie troche polubiłem po tym ,co TU napisałeś.

Dlaczego ?

To proste ,jestes tak samo naiwny ,jak ja byłem rok ,dwa lata temu.
Cóż ,wielokrotnie nie przebieram w słowach ,ale...jestem sentymentalny \:\)

PS. W konkursie La Lega nie biore udziału.
Jest to konkurs z tak zwanym wpisowym ,a takiej formie przeciwstawiam sie na tym forum od zarania mojej tu bytnosci.

Ogrywa sie buka ,a nie siebie nawzajem !

Konkursu nie chciałbym przenosić bez zgody bioracych udział w konkursie.

Do góry
#2755301 - 30/11/2008 23:44 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
ale przeciez nie z kazdym dzialem tak jest...w koszykowce temat o PLK jest swietny, sezon trwa 2 miechy, a tam juz prawie 300 postow, liga hiszpanska tez calkiem dobrze sie trzyma, siatkowka podobnie, tam mamy coraz wiecej analiz, w korcie tenisowym nie jest tak dobrze jak kiedys, ale tragicznie tez nie jest, tematy o czelkach rozgrywanych u nas w Polsce sa prowadzone genialnie, wedlug mnie na tym forum mozna znalesc wszystko co dotyczy polskich lig i turniejow odbywajacych sie u nas, a to jest na takim forum najwazniejsze, bo wiedza o rodzimych ligach jest najlatwiej dla nas osiagalna, przejrzalem na szybko dzial pilki noznej i widze, ze tam o lidze polskiej tez jest sporo, tak wiec nie wiem skad te oburzenia, ze forum upada i to tylko TiO i qc

Do góry
#2755305 - 30/11/2008 23:45 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

a co to zmieni czy beda klikac w stadion pilkarski czy w dzial konkursowy?? zgodzili sie brac w nim udzial, wplacili wpisowe, napewno beda grac dalej jak konkurs bedzie w dziele konkursow i ja takie zdarzenie biore po kursie 1.01

Do góry
#2755307 - 30/11/2008 23:47 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

amk wiec skoro konkurs w hiszpanskiej nie przyniosl okreslonych celow wiec go skoncz, w ostatecznosci przenies do dzialu o konkursach, a w temacie o pilce iberyjskiej niech dalej panuje posucha, bo konkurs tego nie naprawil

Dziabor ,sam wiesz jak było.

Sam ze sobą miałem "dyskutować".

Słowo honoru ,ze nawet postu mi sie nie chce pisać ,nawet wtedy ,gdy mam naprawde dobre typy (na przykład na wczoraj).

Sam niczego nie zrobię ,jeżeli nie bedzie odzewu ze strony userów.

Wielu najchetniej zobaczyłoby post z typem i odgapiło.

Oczywiscie jak nie wejdzie to potrafia pierwsi "podziekować" \:\)

Cholera ,jakos ostatnio nie mam napedu do pisania "analiz".
Pewnie to chwilowe ,a moze jest to juz syndrom zniechecenia do forum ?
Mozliwe.

Do góry
#2755312 - 30/11/2008 23:50 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
Kefir70 Offline
old hand

a co to zmieni czy beda klikac w stadion pilkarski czy w dzial konkursowy?? zgodzili sie brac w nim udzial, wplacili wpisowe, napewno beda grac dalej jak konkurs bedzie w dziele konkursow i ja takie zdarzenie biore po kursie 1.01

Popieram - zacznijmy od czegoś .. jak mawiają chińczycy każdy najdłuższy marsz zaczyna się od pierwszego kroku..

Przenieśmy konkursy do konkursów..teraz jest tak , żę wchodzę , tak jak pisałem jest temat - np. XIX kolejka - mam nadzieję , żę przeczytam coś o zbliżających się meczach.. a tam konkurs...
TO PO PROSTU ZNIECHĘCA DO ODWIEDZANIA TEMATÓW O LIGACH

Do góry
#2755316 - 30/11/2008 23:51 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
forum mecz.pl upadlo nie ze wzgled na konkursy, tio, czy inne cuda tylko z powodu.... rozpwoszechnienia internetu

kilka lat temu gdy internet byl malo rozpowszechniny w pewnym sensie miala go elita, i to tacy ludzie budowali niezle tematycznie fora

z czasem gdy dostep do internetu zaczal miec kazdy kowalski internet zalał plebs (w polskiej wersji tzw. dzieci neo)
dzeciarnia zaczeła zalewac fora, obnizajac ich poziom, weterani zaczeli uciekac i zakladac wlasne poukrywane fora, lub z dzialalnosc forumowej totalnie rezygnoac

taki mechanizm zaobserowalem na wielu forach o naprawde zroznicowanej tematyce, hardwarowe, bokserskie, socjologiczne itd

oczywiscie przestarzala konstrukcja tego forum, paru niefajnych amdinow dzialaja in minus, ale nie maja decydiujacego wplywu

Do góry
#2755317 - 30/11/2008 23:51 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam ,ze nastepny post ,ale zapomniałem o jednym.

Chcecie poprawic forum ?

OK

1)Likwidacja wszelkiej masci konkursów (z wyjatkiem prestizowego PO)

2)Dział "To i owo" do smietnika

3)Usprawnienie oprogramowania tak ,by uniemozliwiać "neostradowcom" zakładanie kolejnych kont i wyelinowac multikontowców.

Dziekuje za uwagę \:\)

PS.1,2,3 - praktycznie niewykonalne ,szansa jeden na milion ,ale jak mawiał Lloyd..."to znaczy ,ze jednak jest szansa"

Do góry
#2755319 - 30/11/2008 23:52 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Kefir70 Offline
old hand

Ot teraz ...Stadion Piłkarski..VII kolejka ..klikam...konkurs.. niech sobie oczywiście będzie ..ale w Konkursach

Do góry
#2755325 - 30/11/2008 23:53 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

amk masz poparcie userow..... ja, Kefir70... od czegos trzeba zaczac wiec do dziela!

Do góry
#2755338 - 30/11/2008 23:57 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: amkwish

Chcecie poprawic forum ?

OK

3)Usprawnienie oprogramowania tak ,by uniemozliwiać "neostradowcom" zakładanie kolejnych kont i wyelinowac multikontowców.

PS.1,2,3 - praktycznie niewykonalne ,szansa jeden na milion ,ale jak mawiał Lloyd..."to znaczy ,ze jednak jest szansa"

podpisuje sie pod 1,2,3

ZROBMY COS bo i tak jest zle a moze bedzie lepiej

Do góry
#2755351 - 01/12/2008 00:00 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Amkwish]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Originally Posted By: amkwish

Chcecie poprawic forum ?

OK

1 i 2 jak najbardziej. Wystarczy jedynie kilka bezcennych kliknięć Conrada.

3 można pominąć. \:p

Do góry
#2755364 - 01/12/2008 00:06 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Gaske]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

A co TiO i konkursy przeszkadzają w pisaniu komuś w działach tematycznych?

Do góry
#2755371 - 01/12/2008 00:07 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Gaske]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
póki Conrad sie nie wypowie to dyskusja mija sie troche z celem... ja osobiscie myśle ze nie ma tak źle jak mówicie, znowu bez przesady... na dzień dzisiejszy w Polsce i tak lepszego forum nie znajdziecie.

Do góry
#2755384 - 01/12/2008 00:14 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: cobra]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Originally Posted By: cobra
póki Conrad sie nie wypowie to dyskusja mija sie troche z celem... ja osobiscie myśle ze nie ma tak źle jak mówicie, znowu bez przesady... na dzień dzisiejszy w Polsce i tak lepszego forum nie znajdziecie.

Z tym bym się kłócił, są co najmniej dwa mające działy tematyczne mocno rozbudowane z rzeczowymi analizami.

Ja jestem za tym by w dziale tenis pozwolić na wypowiedzi 1,2 zdaniowe z krótką informacją, często na QC toczą się bardzo ciekawe rozmowy. Nie każdy ma czas na pisanie długich analiz niestety.

Do góry
#2755402 - 01/12/2008 00:18 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: cobra]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Przyjmuję zakłady:

Zdarzenie: Czy Conrad wypowie się w tym temacie?
NIE: 1,00
TAK: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

I wierzcie mi, że kurs na TAK nie jest przeszacowany \:D

Co roku jest taka dyskusja, która nic nie zmienia, dlatego proponuję zakończyć temat.

Do góry
#2755411 - 01/12/2008 00:21 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: ciacho1984]
snaders Offline
old hand

Meldunek: 04/12/2006
Przynajmniej dwa fora maja rzeczowe analizy i świetne typy, trzymają zdecydowanie wyższy poziom niż niektóre tu i można sporo zarobić. Zainteresowanych nazwą zapraszam na priv.

Oczywiście żart, nie wysyłać mi privów! to tylko przykład manipulacji, ludzie narzekają jak tu źle reklamując inne fora na których sami działają i chcą ukraść stąd użytkowników ;\)

Do góry
#2755427 - 01/12/2008 00:24 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: snaders]
Kefir70 Offline
old hand

Likwidacja TiO i konkursów to utopia...To się nie da..

Ale warto zrobić to co się da...czyli po raz n-ty i do znudzenia powtórzę się - WSZYSTKIE KONKURSY DO KONKURSÓW

Do góry
#2755433 - 01/12/2008 00:25 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
snaders Offline
old hand

Meldunek: 04/12/2006
Ile jest tych konkursów?

Do góry
#2755438 - 01/12/2008 00:27 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: snaders]
Kefir70 Offline
old hand

Nie jest ważne ile - starczy , że są i akurat w działach tematycznych te działy zaśmiecają..

W dziale Konkursy są jak najbardziej ok..

A co do twojej poprzedniej sugestii - miałeś kogoś konkretnego na myśli ? mnie ?

Do góry
#2755440 - 01/12/2008 00:29 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: snaders]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Originally Posted By: snaders

Oczywiście żart, nie wysyłać mi privów! to tylko przykład manipulacji, ludzie narzekają jak tu źle reklamując inne fora na których sami działają i chcą ukraść stąd użytkowników ;\)

Nie mam zamiaru wysyłać adresów, google i przeglądnięcie pierwszych wyświetleń chyba nie sprawia problemu nawet średnio rozgarniętej osobie. Na forach tych nie pisuje, jednak czasem lubię poczytać analizy meczów, sam praktycznie już nie gram z braku czasu, a zapowiedź meczową wole poczytać na forach tematycznych niż w przeglądzie sportowym, który to obniżył jakość od chwili gdy przestało być wydawane tempo.

Do góry
#2755442 - 01/12/2008 00:30 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Maldini$$]
True02 Offline
veteran

Originally Posted By: Bankier$
A co TiO i konkursy przeszkadzają w pisaniu komuś w działach tematycznych?

Właśnie to samo pytanie chodzi mi po glowie?Niech ktoś mi wyjaśni w czym TiO przeszkadza mu w pisaniu merytorycznych analiz? Czy ktoś go zmusza do zaglądanie w temat:Ślicznotki i cichodajki?

Wyobraźmy sobie sytuację, że nie ma TiO, gimnazjaliści nie mogą od Pierniczka uzyskać porady na trapiące ich pytania,to nagle zaczną walić drzwiami i okami do działów typowo bukmacherskich się okaże, że w TiO przesiadywali wybitni specjaliści pierwszej ligi Kazachstanu, Mali czy Tadżykistanu? Nie jestem jakimś wielkim miłośnikiem TiO,ale naprawdę myślicie,że likwidacja tego działu to lek na całe zło? Powtarzacie jak mantrę hasło:zamknąć TiO,ale nie mówicie dlaczego TiO uniemożliwia Wam pisanie w innych działach...

Do góry
#2755447 - 01/12/2008 00:31 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Kefir70 Offline
old hand

na mecz.pl w aspekcie bukmacherskim z każdym rokiem jest gorzej...mając porównanie sprzed roku, 2 lat i 3 lat w dziale brytyjskim można to jednoznacznie stwierdzić..

Coraz mniej analiz, coraz mniej merytorycznych dyskusji ...coraz mniej piszących coś merytorycznie osób...

Do góry
#2755450 - 01/12/2008 00:32 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: ciacho1984]
True02 Offline
veteran

Originally Posted By: ciacho1984
Originally Posted By: snaders

Nie mam zamiaru wysyłać adresów, google i przeglądnięcie pierwszych wyświetleń chyba nie sprawia problemu nawet średnio rozgarniętej osobie. Na forach tych nie pisuje, jednak czasem lubię poczytać analizy meczów, sam praktycznie już nie gram z braku czasu, a zapowiedź meczową wole poczytać na forach tematycznych niż w przeglądzie sportowym, który to obniżył jakość od chwili gdy przestało być wydawane tempo.

Ach, to była gazeta. Wzruszyłem się.

Do góry
#2755452 - 01/12/2008 00:33 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: snaders]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
Dla przykładu Dział Piłka Nożna bo z regóły tylko tam zaglądam \:\)

Ostatnia kolejka Ekstraklasy - 34 posty, ale wcześniej były i kolejki po 8 postów.

W Europejskich Pucharach - ostatnia kolejka Uefy i 8 postów.

Wielka Brytania - tutaj jest bardzo dobrze. Chłopaki pokazują że jednak można \:\)

W Hiszpani/Portugalii - O (słownie zero) postów o Segunda Division.

Holandię ciągnie praktycznie tylko Maciek AG

Francja to Vindom i Prem. Druga liga - postów 1.

To tylko przykłady. Tak jest od dawna i wątpię, że się to zmieni.

Do góry
#2755455 - 01/12/2008 00:34 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: (J)]
(J) Offline
Carpal Tunnel

*reguły

Do góry
#2755457 - 01/12/2008 00:34 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: (J)]
True02 Offline
veteran

Originally Posted By: (J)
Dla przykładu Dział Piłka Nożna bo z regóły tylko tam zaglądam \:\)

Ostatnia kolejka Ekstraklasy - 34 posty, ale wcześniej były i kolejki po 8 postów.

W Europejskich Pucharach - ostatnia kolejka Uefy i 8 postów.

Wielka Brytania - tutaj jest bardzo dobrze. Chłopaki pokazują że jednak można \:\)

W Hiszpani/Portugalii - O (słownie zero) postów o Segunda Division.

Holandię ciągnie praktycznie tylko Maciek AG

Francja to Vindom i Prem. Druga liga - postów 1.

To tylko przykłady. Tak jest od dawna i wątpię, że się to zmieni.

Fakt, tylko mam pytanie, czy to wina TiO? Pytam ogólnie, nie chodzi i Ciebie (J) ;\)

Do góry
#2755460 - 01/12/2008 00:38 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Kefir70]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

po zamknieciu TiO mnostwo osob zniknie z forum, zostana Ci ktorzy w tematyce bukmacherskiej maja cos do powiedzenia i znaja sie na tym, znikna dzieci z podstawowek, gimnazjum i jeszcze mlodsi.

chcac sie pokazac na forum, bedzie trzeba pokazac to w dziale typowania a nie w dziale TiO podajac metody na swietny podryw, na super zupe, drinka, chwalac sie swoimi kolezankami...

Do góry
#2755469 - 01/12/2008 00:41 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: True02]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem czy to wina TiO.
Fakt, że wielu się wypowiada w tym temacie a tych co działają może jest 10-15 (mowa o Dziale Piłkarskim).

Ale co to za motywacja jak wchodzisz w temat, który Cię interesuje a tam ostatni post jest z przeszło 2 tygodni. Z samym sobą masz dyskutować?

Do góry
#2755473 - 01/12/2008 00:42 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: True02]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Zlikwidowanie TIO mogloby dac skutki odwrotne, Ludzie by zaczeli offtopowac w dzialach tematycznych, a tak teraz sie wyoftopują w tym dziale.

Wg mnie tylko technologiczna zmiana forum nawet na cos gotowego jak przemo moglaby cos zmienic. Przeciez ciezko obecnie znalezc jest tak niewygodne i przestarzale forum jak to.

Do góry
#2755482 - 01/12/2008 00:45 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
True02 Offline
veteran

po zamknieciu TiO mnostwo osob zniknie z forum, zostana Ci ktorzy w tematyce bukmacherskiej maja cos do powiedzenia i znaja sie na tym, znikna dzieci z podstawowek, gimnazjum i jeszcze mlodsi.

chcac sie pokazac na forum, bedzie trzeba pokazac to w dziale typowania a nie w dziale TiO podajac metody na swietny podryw, na super zupe, drinka, chwalac sie swoimi kolezankami...

Od tematów kulinarno-pijackich łaskawie proszę się odstosunkować ;\) Żart ;\)

Do góry
#2755485 - 01/12/2008 00:45 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: (J)]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: (J)
Nie wiem czy to wina TiO.
Fakt, że wielu się wypowiada w tym temacie a tych co działają może jest 10-15 (mowa o Dziale Piłkarskim).

Ale co to za motywacja jak wchodzisz w temat, który Cię interesuje a tam ostatni post jest z przeszło 2 tygodni. Z samym sobą masz dyskutować?

WNN praktycznie sam prowadzi temat o lidze walijskiej (no tak na pierwszy rzut oka nie chce nikogo urazić jeśli tez się tam wypowiadał) i został doceniony przez forum.

Do góry
#2755495 - 01/12/2008 00:48 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: tyson]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: tyson
Zlikwidowanie TIO mogloby dac skutki odwrotne, Ludzie by zaczeli offtopowac w dzialach tematycznych, a tak teraz sie wyoftopują w tym dziale.

od tego mamy szanowanych i swietnych w cieciu offtopow modow

Do góry
#2755499 - 01/12/2008 00:50 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: tyson]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Wow

a co takiego widzisz w przemo bo ja nie widze kompletnie nic i wiekszosc zakladanych obecnie for jest diabelnie niewygodna w obsłudze .Nawalone cudow ,ktore sa kompletnie nieprzydatne.

Jak juz sie wpisałem to jestem całkowicie przeciwny likwidacji To i owo. Co Wam ono przeszkadza pisac w tematach ligowych .Na dzieci neo tez mozecie przestac zganiac bo wiele ich juz tu nie zostalo .Rejestracja na forum jest od dluzszego czasu calkowicie zamknieta .Nie zauwazyliscie \:p i nie slyszalem by miala byc otwarta. Jesli jest ktos nowo zarejestrowany to z reguły jest on polecony przez moderatorow lub jest przedstawicielem jakiegos supportu.

Do góry
#2755504 - 01/12/2008 00:51 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Dziabor]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
hehe, chcecie, zeby Conrad zamknal jednyny dzial, ktory regularnie odwiedza? \:D

Do góry
#2755512 - 01/12/2008 00:54 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: yaaho]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Originally Posted By: yaaho
hehe, chcecie, zeby Conrad zamknal jednyny dzial, ktory regularnie odwiedza? \:D

czyli przeczyta ten temat .Proste

Do góry
#2755520 - 01/12/2008 01:01 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Llama]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Erazm nie rozbrajaj mnie. Nie przypominam sobie, żebym usunął jakikolwiek post w tym roku nie będący sucharem lub zawierający chociaż jeden w miarę sensowny argument. Większość postów zresztą nie usuwam tylko przenoszę do działu śmietnikowego, żeby nie było pretensji, że komuś usunąłem analizę. Skarg na moją pracę też sobie nie przypominam, wielokrotnie sam dostawałem privy od userów, żebym zrobił porządek w temacie. Ludzie potrafią się zmobilizować jedynie na szlemy i na początku roku. Przez resztę sezonu wygodniej podyskutować na quasi, tam nasz typ zniknie w gąszczu innych postów i nie będzie wstydu jak nie wejdzie. A jak będzie trafiony to wtedy szybko odkopujemy "ja gram na Davydenke" i wielka radocha i kozaczenie, że typ trafiony.

Czy Piostar, włodar, Kamel, Fro, Piomil, viva, Stich i jeszcze kilka osób nie piszą regularnie w Korcie właśnie przeze mnie, czy któregoś z innych modów ? Nie sądze. Widzę po swoim przykładzie, że jestem już wypalony jako typer forumowy i nie czuję potrzeby nikomu nic udowadniać. Dlatego ograniczyłem się do normalnych dyskusji. Ignorancja admina na pewne sprawy, też zrobiła swoje. Domyślam się, że tak jest też w przypadku pozostałych wymienionych przeze mnie osób. Niestety świeża krew w postaci grzesoli to już nie ta liga, na tenisowym quasi cała masa osób, które o tenisie mają takie pojęcie jak ja o NBA. Analogiczna sytuacja w innych działach. Prawdziwych speców od konkretnych sportów i lig nie ma tak dużo nie tylko tutaj na forum, ale w całej Polsce.

Znamienny jest temat założony przez Fro, czyli "relacje ze spotkań tenisowych". Na quasi widać, że każdy mecz ogląda po kilkanaście osób, ale nikt się nie pofatyguje żeby potem opisać jak on wyglądał. Sam byłem za zamknięciem tego działu, ale z wiadomych powodów to się adminowi nie opłaca.

Zresztą jak chciałeś zrobić z kortu tenisowego drugi Quasi Chat, to wystarczyło napisać, zrobilibyśmy głosowanie, a ja bym zostawiał suchary i posty księgujące trafione typy. Tylko czy wtedy zamiast w jakość nie pójdziemy w ilość ?

Do góry
#2755528 - 01/12/2008 01:07 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Goget]
Llama Offline
Ana <3

doskonale znasz moje zdanie na ten temat, poszukaj w administracji.
i nie dorabiaj ideologii, bo jeśli wysnuwasz wnioski typu:

Przez resztę sezonu wygodniej podyskutować na quasi, tam nasz typ zniknie w gąszczu innych postów i nie będzie wstydu jak nie wejdzie. A jak będzie trafiony to wtedy szybko odkopujemy "ja gram na Davydenke" i wielka radocha i kozaczenie, że typ trafiony.

to przez pryzmat własnej osoby, rozumiem? czy próbujesz teraz w bardzo wygodny sposób obrazić ogół, co jest podstawową bolączką takich for.

ja doskonale pamiętam tego typu cięcia.

Do góry
#2755532 - 01/12/2008 01:09 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: Bullet]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Teoria upadku forum

Pełna zgoda z tym co piszecie Panowie \:\) Mnie zastanawia jedno - co by się stało jakby zlikwidowano dział TiO oraz Quasi? Jak myślicie czy większośc ultrasów Quasi znika z forum wtedy? Myślę, że poziom na pewno by się poprawił.
(...)

Cały shit by się przelał do działów tematycznych.
Chyba tego nie chcemy, co? Tak przynajmniej cały syf jest w jednym dziale, a jak ktoś chce zadać debilne pytanie to sobie idzie na QC.

Originally Posted By: Robak1984
Przyjmuję zakłady:

Zdarzenie: Czy Conrad wypowie się w tym temacie?
NIE: 1,00
TAK: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

I wierzcie mi, że kurs na TAK nie jest przeszacowany \:D

Co roku jest taka dyskusja, która nic nie zmienia, dlatego proponuję zakończyć temat.

Bardzo chętnie bym coś Robal u ciebie postawił, jakie masz limity? Tak się składa że w podobnym teamcie jakiś rok temu Conrad się na koniec wypowiedział.

A jeśli chodzi o ten rejon forum gdzie głównie przesiaduję, czyli US Sports to w tematach o NBA jest regularna dyskusja i sporo wypowiedzi, więc tam żadnego problemu zamarcia nia ma. Pozdrowienia dla wszystkich tam piszących

Do góry
#2755658 - 01/12/2008 02:02 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Llama]
Goget Offline
Tenis Trader

i nie dorabiaj ideologii, bo jeśli wysnuwasz wnioski typu:

Przez resztę sezonu wygodniej podyskutować na quasi, tam nasz typ zniknie w gąszczu innych postów i nie będzie wstydu jak nie wejdzie. A jak będzie trafiony to wtedy szybko odkopujemy "ja gram na Davydenke" i wielka radocha i kozaczenie, że typ trafiony.

to przez pryzmat własnej osoby, rozumiem? czy próbujesz teraz w bardzo wygodny sposób obrazić ogół, co jest podstawową bolączką takich for.

Nigdy nie podawałem typów na quasi i śmieszy mnie to jak ktoś księguje swój typ podany w tym dziale, a na korcie nie poda żadnego argumentu, że akurat grał ten typ. Na pewno nie dlatego, że Goget jest tam moderatorem, który usuwa typy z analizami. Po prostu nie wiele osób ma odwagę, żeby podać typ na korcie, bojąc się że nie wejdzie, a na quasi pełen luz. Po drugie - nie przyszło Ci do głowy, że osoby, które kiedyś podawały typy już tego nie robią z tego samego powodu co Ty ? A Ty chyba tego nie robisz nie dlatego, że ja jestem tam moderatorem, tylko zwyczajnie nie masz na to czasu ani chęci.

Quote:
ja doskonale pamiętam tego typu cięcia.

Ja nie pamiętam, nawet w wykonaniu pozostałych moderatorów z kortu (nie licząc pojedynczych przypadków). Nie kojarze też żadnych skarg na ten temat ze strony innych użytkowników, ani Twoich w odpowiednim dziale. Teraz nagle wyskakujesz z tekstem, że kasuje posty na prawo i lewo, a obecny stan działu to moja wina. Ostatnia afera z notorycznym kasowaniem postów na korcie miała miejsce za czasów Schranzera, czyli jakieś 2 lata temu.

Zresztą znając Twoje uprzedzenie do mnie, nawet jakby 500 osób uznało mnie za moderatora roku to i tak z uporem twierdziłbyś, że to jakieś nieporozumienie świadczące o upadku forum.

Do góry
#2756654 - 01/12/2008 14:08 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Goget]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Czasem sobie tu wpadne. Tak jak teraz patrze i widze nominacje do oscarów no i tak sobie czytam te nominacje i myślę, że dawno nie było tego typu tematu o upadku forum. No ale po chwili patrze kilka tematów niżej w TiO i jest! Poprzedniemu dawałem z dwa tygodnie życia. Ten pociągnie pewnie troche mniej. Następny za rok jeszcze mniej a w nastepnym roku już nikomu się nie będzie chciało nic zakładać. Szkoda mi tylko np Kefira, który nie dość, że traci czas na pisanie w dziale to teraz jeszcze stracił zupełnie bezproduktywnie czas na wpisanie dość obszernego posta tutaj. I to nie jednego. Kiedyś bym się może łudził, że nagle objawi się po takim temacie ktoś od ligi Kamerunu albo choiaż Włoch czy Hiszpanii. Ale to było kiedyś.

Sam doszedłem do wniosku, że nie zamierzam udzielać się w miejscu, gdzie admin bardziej szanuje typowego nabijacza postów od kogoś, kto sensownie udziela się w działach.

Do góry
#2756704 - 01/12/2008 18:31 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Maxi]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Skoro padł mój nick to powiem że nie piszę w tenisie, bo mi się nie chce. Goget nie ma nic z tym wspólnego

Zobaczymy jak nowy sezon. Z początku zawsze mam większe chęci.

Do góry
#2756705 - 01/12/2008 18:33 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Maxi]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Teorii upadku forum było tyle ile tych o rozpadzie np. UE, itd.

Ostatnim razem jak się pojawiła kolejna teoria spiskowa o nadchodzącym armageddon to forum ustanowiło nowy rekord odwiedzin, tak więc te bajki się powtarzają najczęściej w najlepszej chwili. \:\)

Co do typów czy analiz to najwięcej narzekają ci co wiele oczekują a sami od siebie nic nie dają... daje to więc trochę do myślenia. O bezsensownych tekstach jak ten od Maxiego to nie będę się rozpisywał bo szkoda czasu na dziecinne bredzenie...

Druga sprawa to lenistwo. Są osoby, które chciałyby mieć wszystko podane na złotym talerzu, a samemu nawet nie wejdą do wielu działów aby zobaczyć co się tam dzieje. Ile osób wiedziało, że dzięki Skipperowi mieliśmy wspaniale opisane całe regaty America's Cup? Przed mundialem w krykieta było też sporo informacji i kto odwiedzał tego typu tematy zarobił. Mógłbym się dalej rozpisywać, ale po co skoro niektórzy jak nie otrzymają coś podane na talerzu to będą krzyczeć jak małe bachory że im to czy tamto nie pasuje, że nic nie ma, itd. \:\)

Do góry
#2756712 - 01/12/2008 18:53 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Conrad]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
jestem tu od poczatku i rzeczywiscie wtedy jak dla mnie forum prezentowalo najwyzszy poziom, pozniej 2-3 lata po powstaniu zaczely sie tematy o upadku forum, czyli wte4dy jak wiekszosc z was nie miala pojecia o tym forum \:\) po porstu kazdy sie uczy od tego mecz.pl a pozniej juz niczego wiecej nie potrzebuje, co do dzisiejszego stanu to rzeczywiscie ilosc konkursow przeraza i zasmieca dzialy, z tym by wypadalo cos zrobic (dac w jedna kupe). Ja proponuje kazdemu odwiedziec dzial pt Ekstrakklasa i napisac szczegolowe informacje przed nastepna kolejka o swoim klubie (wiekszosc z was komus kibicuje), ze swojej strony moge opisywac dokladnie to co sie dzieje w Polonii Bytom (zreszta tak ostatnio zrobilem prostujac np porazke z LKSem)

Do góry
#2756720 - 01/12/2008 19:12 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: jerome]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

dobra wygraliscie, nie chcemy naprawiac forum, nie chcemy czytac analiz, ciekawostek, informacji przydatnych przy obstawianiu meczy. widac jednak nic nie da sie z tym zrobic

to chociaz przeniescie konkurs z ligi polskiej i hiszpanskiej do dzialu o konkursach, bo nie chce mi sie bezsensownie klikac w stadion pilkarski aby zobaczyc nowe posty (suche typy) w Ekstraklasie typerow i A ti te gusta La Liga czy jakos tak....

wole w stadionie pilkarskim widziec caly czas biala koperte, a w weekend przeczytac 2 rzeczowe analizy

Do góry
#2756765 - 01/12/2008 20:51 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Dziabor]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
moze skoro konkursy sa tak popularne, to zorganizowac taki, ktory bedzie polegal na podawaniu typow z analiza? klasyfikacja wg trafionych typow czy yeldu? albo zbierac typy z analiz ze Stadionu Pilkarskiego i nakoniec sezonu/rundy nagradzac jakos najskuteczniejszych userow z kazdej ligi. Tylko to mi przyszlo do glowy :/

Do góry
#2756780 - 01/12/2008 21:37 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: xqwzts]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Taki temat powstaje srednio co 3 miesiace \:\)
Ciezko cos mi tutaj napisac o poszczegolnych dzialach, gdyz nie zagladam do pilki noznej, hokeja, us sports, tenisa i innych tematycznych, dlatego nie wiem co sie tam dzieje. Wczoraj spojrzalem do US Sports, widze niezle analizy Ghosta, nie wiem jak w innych dzialach, poniewaz mnie to nie interesuje.

Natomiast wiem co sie dzieje w moich dzialach;
Swiat Bukmacherstwa najwyzszy poziom w Polsce bez watpienia, kazdy moze sie wszystkiego dowiedziec o bukacherach, najczesciej odwiedzany dzial, ktos kto narzeka na ten dzial, nie ma pojecia o czym mowi.

Sports Insider tak jak napisal jerome na samym poczatku bylo to nam potrzebne, aby sie dowiedziec jak co funkcjonuje, teraz wiemy wszystko na temat systemow, strategii dlatego malo kto sie tam udziela, poniewaz doslownie wszystko zostalo juz powiedziane, dawno dawno temu.

To i Owo dzial rozrywkowy, temat polityka i inne to jak kabaret, mamy tu tematy dla milosnikow seriali i porady wielkich ekspertow od wyrywania panienek. Dzial w ktorym nie mozna sie nudzic ;\)

Wracajac do tego czemu nie interesuja mnie inne dzialy i czemu nie pisze analiz, przyczyna jest prosta, nie mam na to ochoty.
Nie chce mi sie pisac analizy, a gdy typ nie wejdzie jakis szczeniak pewnie wysmieje mnie od leszczy.
Wole podawac sobie picki w konkursie PLAYOFF niz udzielac sie w dzialach tematycznych. Swoja droga mamy tyle konkursow na forum ktore nic nie znacza ze to az smiech na sali, widze ze 3 konkursy na poziomie, poza najbardziej renomowanym PLAYOFF jest jeszcze znana PLK i EEL. Nie wspominajac o rankingach, zawsze chcialem to wywalic, ale chyba Goget i Fro strasznie tego bronili, a moze i lupus jeszcze...

Analizy to ja mam na gg/messengerze od znajomych, analizy to ja mam z zamknietych for i roznego rodzaju stronek gdzie ludzie sie staraja aby dobrze wypasc. Chociaz prawda jest taka ze nawet tego czasami nie czytam, grac tez niespecjalnie mi sie chce te typy, gram swoje aby nie miec pretensji do innych i zdecydowanie wieksza frajde mi to sprawia, ale pisac na forum nie zamierzam, bo to strata czasu a i tak pewnie ktos by mnie za to zjebal ze np. pensje przegral. Swego czasu gdy pisalem analizy to wlasnie takie privy przychodzily, co z tego ze yield na plus, skoro on zagral typ ktory nie wlazl \:\) Pomijajac te privy, to jednak jestem przekonany ze nie mialbym mobilizacji do pisania analiz, dla mnie to strata czasu, mam wszystko przeanalizowane w glowie, wspomagam sie statystyka, odpowiednimi programami ktore wyliczaja za mnie pewne kluczowe wskazowki i na co mi udzielanie sie na forum gdzie przeczytac to co napisalem moze kazdy. Mam swoich ludzi, moge sobie z nimi rozmawiac o roznych zdarzeniach, analizowac, pewnie wiekszosc userow starych userow tego forum ma podobnie jak ja, wiec tutaj sie nie da wiele zmienic. Kazdy mlody bedzie na poczatku staral sie pokazac na forum, kiedys to byly dobre typy, jednak teraz mamy nowe pokolenie i oni pokazuja sie z innej strony \:D Bez watpienia traktuje to forum jako rozrywke(TiO) oraz rywalizacje w konkursach(playoff i TT), oczywiscie w SB mozna sie dowiedziec o bukmacherach i to na plus tego forum, SI tam juz nic sie nie dowiem.

Jeszcze dzial Quasi, sporo znanych typerow traktuje go jako rozrywke, zauwazylem ze siedza wieczorami na LM i dosc dobrze sie bawia ;\)

Reasumujac, forum pobija rekory odwiedzin, ale sie zmienilo i nic nie jest w stanie tych zmian powstrzymac, to wlansie nowe pokolenie polakow, czy tez nowej matury ;\)

PS. Sorry za bledy jezykowe, ale nie mam zamiaru czytac tego jeszze raz, lenistwo - wplyw nowego pokolenie.

Do góry
#2756793 - 01/12/2008 21:55 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
lupus Offline
antimadrista

Ja bronilem rankingów?

Do góry
#2756795 - 01/12/2008 21:58 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: lupus]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Originally Posted By: lupus
Ja bronilem rankingów?

Bo to raz \:D ;\) ;\) ;\)

Nie no żartuje z tego co pamietam raczej byłes ich przeciwnikiem

Do góry
#2756999 - 02/12/2008 01:37 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: rafal08]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Ale to jeszcze trzeba się znać na czymś, o czym się pisze. Jak nie wiesz co się dzieje na świecie i cię to nie interesuje to jak masz pisac analizy i dyskutowac. Jak napisza na onecie ze Cristiano strzelil gola to to juz jest wiedza sportowa ? ;\)

A przeciez 98% userów forum taki wlasnie poziom reprezentuje, ze obejrzy lige mistrzow raz w tygodniu, poczyta newsy na onecie, obejrzy wiadomosci w TVP i 'się zna' a jak 'się znasz' to przeciez latwo wygrać mnostwo pieniedzy we wzajemnych zakladach bukmacherskich \:p \:p \:p

Do góry
#2757016 - 02/12/2008 01:56 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: muppet]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
Originally Posted By: muppet
Ale to jeszcze trzeba się znać na czymś, o czym się pisze. Jak nie wiesz co się dzieje na świecie i cię to nie interesuje to jak masz pisac analizy i dyskutowac. Jak napisza na onecie ze Cristiano strzelil gola to to juz jest wiedza sportowa ? ;\)

A przeciez 98% userów forum taki wlasnie poziom reprezentuje, ze obejrzy lige mistrzow raz w tygodniu, poczyta newsy na onecie, obejrzy wiadomosci w TVP i 'się zna' a jak 'się znasz' to przeciez latwo wygrać mnostwo pieniedzy we wzajemnych zakladach bukmacherskich \:p \:p \:p

nie prawda ,bo ktoś kto się zna perfekcyjnie na piłce czy sporcie może być w plecy a ktoś kto gra tak tylko o dla rozrywki może być w przód ,wiedza tu gra role drugoplanową ,co z tego że wiemy wszystko jak i tak boisko zweryfikuje nam wynik dyspozycja dnia ,my jedynie mamy świadomość że może być dobrze ... sztuka wyboru ,chodz są przypadki że analiza sie przyda da pewnośić więcej ale nie da tej 100 % chyba że ustawka na oczach własnych ...

Do góry
#2757028 - 02/12/2008 02:01 Re: Czym jest w chwili obecnej acjach WNN - tzn. mecz.pl [Re: lupus]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: lupus

Ja tez. I to juz od dawna.
Z rankingami w koncu udalo sie mi zrobic porzadek.

Konkury tez z dluga historia zostawilem, a reszta, ktora pozostala w dzialach, bo jest nie do tkniecia ze wzgledu na pewne osoby, ale to juz pretensje kieruj do nich \:\)

lupus, ale jak to się dzieje, że jesteś przeciwko rankingom & konkursom a zawsze je organizujesz... teraz np wziąłeś się za organizację "the ballers" i jeszcze nie w odpowiednim do tego dziale "inne konkursy" ?

Do góry
#2757057 - 02/12/2008 02:15 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: muppet]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

no a kto Ci bedzie pisal kto sie zna? moze jeden na 100 przy odrobinie szczescia. Zazwyczaj jak ktos sie zna to niechetnie sie dzieli wiedza, gdzie kazdy moze zajrzec, co jest jak najbardziej logiczne.

Do góry
#2757111 - 02/12/2008 02:27 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Ja na onecie czytam komentarze pod artykułami,
tam zawsze piszą ci co się znaja i podają gotowe kuponiki,
lece do "estesa" kładę dwójkę, i na drugi dzień przychodzę po kasiorę \:\)
Prosto szybko i bezpiecznie, a Wy się spinacie, wystarczy 10 minut dziennie, Eska mnie natchnął jakiś czas temu \:\)

Pozdrawiam

...:::::::::lajt lajff::::::::::...

kierwa, pomyliłem chyba ilość dwukropkuff \:o

Do góry
#2757142 - 02/12/2008 02:33 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Originally Posted By: Experto

no a kto Ci bedzie pisal kto sie zna? moze jeden na 100 przy odrobinie szczescia. Zazwyczaj jak ktos sie zna to niechetnie sie dzieli wiedza, gdzie kazdy moze zajrzec, co jest jak najbardziej logiczne.

No i tu mamy meritum sprawy, wg mnie stanowi pointę całej 'dyskusji'.

Do góry
#2757166 - 02/12/2008 02:40 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: muppet]
Kefir70 Offline
old hand

No i tu mamy meritum sprawy, wg mnie stanowi pointę całej 'dyskusji'.

ha , nie zgadzam się ..było tu wielu takich którzy bardzo długo dzielili się swoją wiedzą , którą juz długo wcześniej można byłoby zamknąć na jakimś zamkniętym forum..

a dzisiaj takim przykładem jest przecież WNN

Do góry
#2757174 - 02/12/2008 02:41 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: muppet]
cobra Offline
Luc Nilis

TO ZROBCIE ABONAMENT POWIEDZMY 30 - 50 ZŁ OD USERA, ZOSTANA TYLKO NAPRAWDE ZAINTERESOWANI BUKMACHERKĄ I MOZE POZIOM SIE PODNIESIE ? TYM NAJLEPSZYM CONRAD MOGŁBY COS ODPALAC ZA ANALIZY... MIELI BY SWÓJ RANKING, ITP, WG TEGO BY SIE ICH OPŁACAŁO, ICH WIEDZE, CZAS I TO ZE SIE TYM PODZIELĄ... POZDRAWIAM.

Do góry
#2757232 - 02/12/2008 02:53 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: cobra]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

To WNN jest wyjatkiem, ktoremu i tak przejdzie po jakims czasie ochota.

cobra to zaloz takie forum z abonamentem

Do góry
#2757241 - 02/12/2008 02:55 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
cobra Offline
Luc Nilis

experto, ja bym płacił gdyby oferta merytoryczna była ciekawa, ręcze. pzdr

Do góry
#2757298 - 02/12/2008 03:14 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Biszop]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: Biszop

...:::::::::lajt lajff::::::::::...

kierwa, pomyliłem chyba ilość dwukropkuff \:o

Biszop niekiedy piszesz rzeczoro i merytorycznie a niekiedy na prawdę zachowujesz się gorzej niż Wafel \:\) wiem, że to jest forum... i każdy czasem chce się powygłupiać i napisać coś co innych rozśmieszy, ale takimi postami bardzo obniżasz swoją dobrą, pozytywną i jak myślę czasem ciężko wypracowaną reputację na forum \:\)

taka też chwila refleksji na temat tych wszystkich ludzi co piszą o o "letkim plusie" i sami wystawiają się na śmieszność to pisząc ( uznając pewnie, że inni tak piszą więc i oni bo będą cool... wtf ?! )

jak dla mnie zmiany muszą wyjśc od Conrada, a nie od użytkowników, ewentualnie od moderatorów, jednak widać pewne podziały "u władzy" co pewnie sami "zieloni" odczuwają... beton na zawsze będzie betonem, viva PZPN ! viva mecz.pl !

może troszkę mnie poniosło \:p

pozdrawiam

Do góry
#2757371 - 02/12/2008 03:30 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Baqu]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
a Conrad to czyta i sie smieje, przeciez wiadomo ze mu zalezy na tym aby interes sie krecil, a im wiecej uzytkownikow tym wiecej kasy, ja sie mu nie dziwie, wiec dajcie spokoj z abonamentami, nic sie nie zmieni, konkursy trzymaja ludzi, wiec beda, ja bym po prostu to uporzadkowal, przez te wszystkie lata to chyba z 5 takich tematow bylo pt upadek mecz.pl czy zmiany czy takie tam, przez chwile nawet byly zmiany w takiej postaci, ze kazdy temat mial opiekuna, prowadzacego (nie pamietam dokladnie), poza tym angielskie zawsze dobrze staly.

Do góry
#2757396 - 02/12/2008 03:38 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Baqu]
Kefir70 Offline
old hand

"podziały"...Baqu jakie podziały.... cóż , ja już taki młody nie jestem ... i wbrew pozorom nie taki naiwny...ale jednak w błogiej nieświadomości wydawało mi się , że może faktycznie da się coś zmienić...bo ja wierzę w potęgę słowa \:\)

Ale zostało przecież napisane , że jest wszystko ok i jak należy zrozumieć będzie jak jest....

Macie rację wszyscy Ci którzy to napisali....wbrew pozorom kliknięcie WNN jest dokładnie takim samym kliknięciem jak Pawła Wafla...i tyle..

Do góry
#2757401 - 02/12/2008 03:41 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Kefir70]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

A teraz wyłącz komputer, wyloguj się z forum. To tylko internet,

Do góry
#2757409 - 02/12/2008 03:45 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
Kefir70 Offline
old hand

Reasumujac, forum pobija rekory odwiedzin

Rozumiem , że to jest najlepsze podsumowanie tej dyskusji..dla mnie bardzo smutne , ale i dające zarazem dużo do myślenia..
Jak rozumiem czy odwiedziny w Niższych angielskich czy w "Jak zagadnąć lachona" .. to wsjo radno...

Do góry
#2757415 - 02/12/2008 03:46 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Blackman]
Kefir70 Offline
old hand

Originally Posted By: Blackman

Dziwny tekst ...widzę , że nie tylko Amk uważa mnie za idiotę ..

Do góry
#2757422 - 02/12/2008 03:48 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Blackman]
Kefir70 Offline
old hand

I może jeszcze jedno.. może Cię to dziwi ale jak już coś robię to po pierwsze staram się to robić dobrze , a po drugie żeby to miało sens..i sta parę postów i wogóle ten temat

nawet zagadując lachona \:\)

Do góry
#2757433 - 02/12/2008 03:51 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Kefir70]
Kefir70 Offline
old hand

..i sta parę postów i wogóle ten temat

Co jak widać nie zawsze wychodzi... także zagadując lachona \:\)

Do góry
#2757459 - 02/12/2008 03:57 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: jerome]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Originally Posted By: jerome
a Conrad to czyta i sie smieje, przeciez wiadomo ze mu zależy na tym aby interes się kręcił

Ano się śmieje. Też to kiedyś zrozumiałem i już mam w dupie mecz.pl, dział o piłce latino, dyskusje o forum... Ale nadal uważam, że z mecz.pl można by wyciągnąć znacznie więcej niż teraz jest wyciągane. I nie wiem czy conrad ma tyle, ze już mu się nie chce czy mu się nie chce po prostu. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby tłumy dalej pisały o kłopotach sercowych w t&o, a jednocześnie inne tłumy waliły analizy w działach. I to regularnie. Kwestia woli, potrzeb i chęci "góry". Dopóki tego nie będzie, szkoda czasu na takie dysputy.

--
pzdr.bcn1899 *...*

Do góry
#2757704 - 02/12/2008 05:39 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Kefir70]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

I może jeszcze jedno.. może Cię to dziwi ale jak już coś robię to po pierwsze staram się to robić dobrze , a po drugie żeby to miało sens..i sta parę postów i wogóle ten temat

żle się wyraziłem , to jest cytat z pewnej piosenki, i nie "pieję" do Ciebie :]

Szanuje Ciebie i popieram, tylko czasami warto sobie dać na wstrzymanie, bo forum to tylko forum i zawsze tak pozostanie :]

Pzdro

Do góry
#2757713 - 02/12/2008 05:45 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Blackman]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

mecz.pl to nie forum to styl życia \:D

Do góry
#2757905 - 02/12/2008 07:37 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: jerome]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: jerome
dajcie spokoj z abonamentami, nic sie nie zmieni, konkursy trzymaja ludzi, wiec beda, ja bym po prostu to uporzadkowal, przez te wszystkie lata to chyba z 5 takich tematow bylo pt upadek mecz.pl czy zmiany czy takie tam, przez chwile nawet byly zmiany w takiej postaci, ze kazdy temat mial opiekuna, prowadzacego (nie pamietam dokladnie), poza tym angielskie zawsze dobrze staly.

Kwestia abonamentu pojawiała się wielokrotnie, nawet nie chodziło o zarobek tylko o to by powstrzymać natarczywych osób od kolejnych rejestracji na forum. ;\) Ale nawet jak byśmy mieli np. wymóg przesłania 5zł na cele dobroczynne by zatwierdzić rejestrację to nie powstrzymałoby to takich typów...

Zostało więc postanowione, że mecz.pl pozostanie otwartym forum dla wszystkich, choć ostatnio wprowadziliśmy mocny przesiew do końca roku pod względem "imigracji". \:\)

Jeśli chodzi o uporządkowanie konkursów to jestem oczywiście w 100% za tym, poruszę kwestię z Moderatorami i rozwiążemy to tak aby wszystkim było łatwiej. Trzeba rozważyć czy tego typu tematy grupować w dziale z konkursami czy umieszczać je we właściwym dziale o danej dyscyplinie sportowej.

Do góry
#2757998 - 02/12/2008 09:25 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Kefir70]
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002

Dziwny tekst ...widzę , że nie tylko Amk uważa mnie za idiotę ..

Mnie uważa za mentora, nie wiem czy tobie wspołczuć czy sobie. \:D
Wiesz co się stanie, jak bedziesz zostawał po godzinach w pracy, zeby wyrobić się z nałozonym na ciebie obowiazkami? Nic. Po prostu bedziesz pozniej wracał do domu. Jak bedziesz mial szczescie to nikt tego nie zauwazy, a jak zauwazy to dojebią ci nowymi obowiazkami, tak ze bedziesz musial spac w firmie zeby sie wyrobić. Na koncu wyleja cie z pracy, bo przestaniesz sie wyrabiać, albo wyjdziesz na frajera, który daja się wykorzystywać za marne parę złotych i nie potrafi żartować w temacie jak zagadać lachona, lub zrzucać obowiązki na inncyh, a samemu wychodzić po 8 godz pracy (czytaj, być zaradnym inaczej). Na forum mecz.org obowiązuje to samo. Po prostu pisz po nocach analizy, a kwestia czasu, zeby pojawiły się posty. A co sądzisz o tym meczu czy tamtym. Na koncu i tak dostaniesz zjebke ze cos nie weszło.
Rob co sprawia ci frajdę i mniej w dupie resztę zwłaszcza ludzi. Mam w dupie ich oraz ich pieniądzę opinię i poklask. Łazę po tesco dwie godz i bardzo często nie mam pojecia co sobie za te pieniądze kupic, może telefon z wysuwaną klapką, kamerą wideo i podswietlaną klawiaturą. Może samochod za 200tys z abs'em, żeby za chwilę po wyjechaniu z salonu stać za maluchem w korku trzy godz i klnac na świat, że nie ma sensu. No nie ma, bo on wydał 200zł, ja 200tys a obaj stoimi w tym jebanym korku tyle samo czasu.

Do góry
#2759157 - 03/12/2008 06:18 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: twist]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
"Może samochod za 200tys z abs'em, żeby za chwilę po wyjechaniu z salonu stać za maluchem w korku trzy godz i klnac na świat, że nie ma sensu. No nie ma, bo on wydał 200zł, ja 200tys a obaj stoimi w tym jebanym korku tyle samo czasu." - świetne porównanie @twist

A wracając do meritum. Moje zdanie odnośnie konkretnych działów tematycznych jest takie:

- Siatkówka - biorę to poniekąd na siebie. Zapewniam, że do końca sezonu nie zabraknie rzeczowych i rozbudowanych analiz przynajmniej w temacie o polskiej siatkówce. Giertyszek, Kellthorn i ja się tym zajmiemy. Ponadto jest jeszcze kilka osób w miarę regularnie piszących (nie chcę wymieniać, by nikogo nie pominąć) tak więc ten dział uważam za solidnie prowadzony.

- Koszykówka - tu jest podobnie. Temat o PLK żyję co kolejkę. Owszem, raz są to 2-3 posty, a raz 20 odnośnie jednej serii spotkań, ale coś się dzieje. Euroliga jeszcze w miarę OK, reszta sporadycznie. Oczekiwana lekka poprawa.

- US Sports - zaglądam rzadko, lecz kiedy sprawdzam, zawsze jest coś ciekawego do poczytania. Przynajmniej o NBA.

- Piłka nożna - i tu pojawia się problem. O ile w tematach o Ekstraklasie i ważniejszych meczach jest co poczytać to reszta praktycznie leży. Oczywiście są osoby, które starają się ze wszystkich sił pociągnąć tematy o konkretnych ligach (np niemiecka, hiszpańska czy też esencja typowania w postaci ligi walijskiej prowadzonej przez @WNN), ale bez wsparcie nie dadzą rady. Na świetnym poziomie piłka angielska, tu tylko brakuje mi równie wspaniale prowadzonego tematu o Premiership, ale zdaje sobie sprawę, że jest to liga cholernie ciężka do typowania.

- Tenis - tu szczerze mówiąc więcej konkretnych uwag pojawia się na QC...

To tak na szybko ode mnie.

Pozdrawiam, Kamil.

Do góry
#2759172 - 03/12/2008 06:26 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: twist]
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
w zasadzie juz wszystko tu zostalo napisane, z swojej strony dodam, a raczej przypomne bo o tym rowniez niektore osoby pisaly, ze co by nie mowic o mecz.pl, to jak sie chce to mozna sie tu wiele nauczyc (latwiej bylo oczywiscie dawniej - teraz trzeba sie troche naszukac )

i dalej : co wy z tym PLAYOFF'em ??!! - totolotek to w kolekturze na rogu, a nie na forum bukmacherskim \:D
(to tak mniej powaznie, kiedys sie zrazilem jak przy dobrym wyniku odpadlem ;\) )

oprocz wymienionych przez Experto konkursow znalazlo by sie jeszcze kilka innych niezlych, koniecznie trzeba je umiescic wszystkie w jednym dziale, latwiej bedzie dopasowac do wlasnych preferencji

i off : twist w bryce za 200tys wygodniej sie stoi w tym jebanym korku

Do góry
#2761626 - 05/12/2008 01:43 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: SOUDAL]
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
Originally Posted By: SOUDAL
i off : twist w bryce za 200tys wygodniej sie stoi w tym jebanym korku

w bryce za 200tys w korku po prostu szybciej się amortyzujesz. ;\) co do meritum tematu. Raz na rok taki temat trzeba odbębnić, tak samo jak odwołanie marszałka w sejmie. Bo do roboty to ja nie przekonam nikogo. Aż takim desperatem nie jestem.

Do góry
#2763312 - 06/12/2008 03:22 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: SOUDAL]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

i co z tymi konkursami w zlych tematach??

Do góry
#2763789 - 06/12/2008 07:14 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Dziabor]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Nie zauwazyliscie analogii mecz.pl <-> PZPN? \:D ;\)
pewnie sprawa bedzie rozpatrywana na kolejnym zjezdzie (zlocie) czlonkow

zmiany, zmiany... i po zmianach \:p

Do góry
#2763802 - 06/12/2008 07:24 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: xqwzts]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Originally Posted By: xqwzts
Nie zauwazyliscie analogii mecz.pl <-> PZPN? \:D ;\)

Może i taka jest, ale ...

nasz "Listek" ma dożywocie ;\)

Do góry
#2763803 - 06/12/2008 07:24 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: xqwzts]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Nic nie bedzie rozpatrywane.

Wlasnie sie dowiedzialem w Sports Insider ze najlepsi predzej czy pozniej odchodza z mecz.pl, to jedno z takich for;

http://www.hazardzisci.org \:D

Do góry
#2763807 - 06/12/2008 07:26 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
Goget Offline
Tenis Trader

Drugie to bogacze.com

Innej drogi nie ma

Do góry
#2763826 - 06/12/2008 07:40 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Goget]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Jakoś cały temat, nie tylko ten, ale ogólnie - temat Forum Mecz i tego co się z nim dzieje przypomniał mi debatę:

Debata ;-)

Do góry
#2763854 - 06/12/2008 08:36 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: connor]
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Nic nie bedzie rozpatrywane.

Wlasnie sie dowiedzialem w Sports Insider ze najlepsi predzej czy pozniej odchodza z mecz.pl, to jedno z takich for;

http://www.hazardzisci.org \:D

Szczerze mówiąc, to śmiem twierdzić, że temat Niższych lig angielskich w Stadionie Piłkarskim powoli umiera, a przynajmniej kończy się jego dotychczasowa formuła.
Jak ktoś to pociągnie, to będzie żył, ale pewnych osób możemy już tam nie uświadczyć.

Do góry
#2763920 - 06/12/2008 09:39 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: jinx]
Mike Avdi Offline
A7

Meldunek: 22/03/2006
Skasować forum i powołać sekcję szachową.

Do góry
#2778375 - 14/12/2008 22:02 Re: Czym jest w chwili obecnej mecz.pl [Re: Mike Avdi]
Bullet Offline
Marat Safin

Originally Posted By: Ignorator
Ja poświęciłem się swojej pracy i domowi, bo są ważniejsze sprawy. Być może działałbym aktywniej gdyby forum wyglądało inaczej. Czemu na innych forach może czytać ciekawe i treściwe analizy a u nas teksty typu : Legia gol, jak zgadać panienkę na dyskotece czy też poszukuje czegoś w Poznaniu. Na Boga, albo idziemy w prfeskę, albo w koniec forum. Podejrzewam, że w tą drugą stronę. Mało, że userzy są nie aktywni to także moderatorzy na Stadionie Piłkarskim chyba umarli, bo nic nie robią...

Jeśli chodzi o mnie to ja prowadzę nadal na mecz.pl konkurs - Ekstraklasę Typerów i tylko to mnie chyba trzeba.

Ze sportowym Pozdrowieniem Ignorator.

Postanowiłem przekopiowac słowa Ignoratora i swój post z tematu o oskarach bo tam może trochę nie na temat napisałem i może nikt się do tego nie odniesie. Przeanalizujmy może to co działo się w ten weekennd na Stadionie Piłkarskim. Anglia - DNO. Pół analizy nie było ani do PL ani do niższych, gdzie Panowie mam wrażenie, zgodnie z tym co napisali wcześniej odpuszczają wobec braku zmian. PD? Dyskusja o jednym meczu z całej kolejki. Do niedawna przez wiele kolejek NIKT nic nie pisał (ostatnio Wafel atakuje i to skutezcnie, chwała mu za to bo połowa kręci z niego beke, a chociaż chce mu się pisac). Niemcy? Znowu Wafel, a reszta ma to gdzieś mimo, że wiele osób się tam udzielało (Koski, Szczypior itd.) Eredivisie? Dopóki Maciek pisał i robił do bardzo dobrze było fajnie ale od pewnego czasu jego nie ma i temat umiera. Włochy i Francja? No tu stosunkowo najlepiej. Pytanie tylko co się stanie jak Vidomowi, Premowi czy Hakanowi i Szewie odechce się pisac??? Reasumując ktoś kto chciał w tym ten weekend coś poczytac o typach w topowych ligach miał do wyboru - samemu szperac po stronach klubowych lub poszukac innego forum. Czy tak ma to wyglądac i w tą stronę zmierza forum??? Jak długo będziemy udawac, że poziom się nie obniża??? Kiedy w końcu wszystkie rankingi i konkursy znajdą się w jednym dziale???

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08