Witam
hehe nie pisalem tutaj od lat , ale mam problem na ktory nie mam 100 % odpowiedzi dlatego pozwole sobie zadac je tutaj , moze ktos ze starszych forumowiczow jeszcze czasami tu zaglada

Jak wyglada sprawa podatku przy przelewach z zagranicy , niby za wszystko trzeba placic , nawet od darowizny , ale np znajomy powiedzmy z Neimiec czy z Francji robi mi przelew na konto , dajac przyklad np 100 tys euro , Jak to jest odnotowywane , co slyszalem od poczatku to kazda kwota ktora przekracza 10000 a nawet juz 1000 moze zostac sprawdzona , jednak ponizej 10k przewaznie nic takiego sie nie dzialo , z tego co sie dowiedzialme kilka dni temu , jedynie bank odnotowuje ile pieniedzy przeszlo na konto , i dopiero moze sie z tym cos dziac jesli jest jakis przekret , nie znam sie zbytnio na tym dlatego moze ktos ma na to odpowiedz , czy mozna normlanie przeslac wieksza czesc gotowki , czy lepiej juz jest jechac do danego panstwa odebrac gotowke i pozniej chowac ja na granicy

Dzieki za odpowiedzi i prosilbym o to ludzi ktorzy sie na tym znaja , nie nowy kabaret