#267228 - 06/03/2005 18:51
Re: S T O P R O C E N T O N L Y . . . sprawy organizacyjne
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/02/2003
|
Quote:
W podsumowaniu tygodnia 508 ambasador napisał:
"gratulujemy michelowi85 wspanialej taktyki - wypracowal sobie bardzo wygodna pozycje typujac trafnie raz na kwartal zgarnie wszystkie nagrody"
Moja rada jest taka trzeba ustalic minimalny kurs na poziomie np 1.20. poniewaz: Zalozmy sytuacje ktorej nie mozna wykluczyc - pojawia nowy typer i typuje caly czas kursy 1.01-1.05, czasem 1,10 prawdopodobienstwo trafienia w ciagu roku, czy pol roku np 18 meczy pod rzad ze skutecznoscia 100% ocenilbym na 95%. Gosc ma np 105 punktow i co i okazuje sie ze jest najlepszym typerem albo na pewno na podium. Fakt ze 1 blad niweczy wszystko, ale trudno pomylic sie przy takich kursach Dlatego mysle ze najlepszym rozwiazaniem bylo by ustalenie minimalnego kursu na np 1.20, co rozwiazalo by tez taki problem, ze ktos trafi pare meczy z wyzszym kursem a pozniej jedzie na niskich kursach i kasuje nagrode.
Zgadzacie sie ze mna?
|
Do góry
|
|
|
|
#267229 - 06/03/2005 19:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Quote:
Cała sztuka polega na tym, żeby podawać typy co tydzień i wykazać się wysoką skutecznością. ... jednak od lidera rankingu oczekiwałbym regularnego podawania typów (nie jednego na kwartał) oraz włączenia się do ich nominowania do zagrania, tym bardziej, że elita jest bardzo skromna. Pozdrawiam radmi
Nie mam nic do dodania.(na razie )
lajkonik
|
Do góry
|
|
|
|
#267233 - 06/03/2005 22:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Quote:
Również chyba czas przemyśleć grę o nagrodę bo ostatnio coś niefart mocny... a może nie niefart tylko źle ustalone zasady obracania nagrodą ?
Tu akurat uwazam ze jednak troche pech(bo przeciez nie bedziemy nikogo posadzac o nonszlancje w podawaniu typow)... a zasady? na jakie chcesz zmienic, przeciez ostatnio grane sa tylko A01,A02,A03, no to czyje typy maja byc grane jak nie Elity.
lajkonik
|
Do góry
|
|
|
|
#267234 - 06/03/2005 23:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2002
|
nagrode kwartalna mozemy zmodyfikowac - oczywiscie z odpowiednim wyprzedzeniem czy sa nowe sugestie? odrzucilem poniekad sluszna propozycje liczenia faktycznej serii w danym kwartale ze wzgledow praktycznych wymagaloby to osobnych tabel i pracochlonnego pilnowania rekord bity w danym tygodniu nie wymaga tyle zachodu gdyz podsumowanie robi sie automatycznie a mniej wiecej taki sam efekt (zakladajac, ze poprzedni rekordzista bedzie wpadal)
nie zgadzam sie z krytyka mojego komentarza n/t taktyki michela85 po pierwsze: moja ocena byla podszyta lekka ironia . . . po drugie: byla podszyta ironia ale nie do konca, gdyz powstala przeciez sytuacja, zmuszajaca konkretnego typera do typowania bez pudla a o to chodzi w tym temacie i po to jest ranking, zeby mozna bylo oceniac pewnosc typow majac na uwadze pozycje typera i wynikajaca z niej taktyke typowania wyobrazam sobie, ze michel85 bedzie teraz przez kilka tygodni szukal super pewniaka i jak nam go w koncu zaserwuje to bedziemy mogli podreperowac swoje konta
w uwadze radmiego doczytuje sie niebezpiecznej tendencji do wytwarzania presji na typerach moze to przypadek ale Dev potwierdza moje obawy: pol hazardowej Polski, a przynajmniej czytelnicy naszego tematu oczekuja od Deva, aktualnego mistrza STOPROCENTONLY, trafnych typow no i mistrz zaczal typowac troche na zamowienie odchodzac od swojej poprzedniej strategii, ktora go wyniosla tak wysoko w rankingu nie zmuszajmy zatem nikogo a zwlaszcza leadera do czestszego typowania moze doczekamy sie czasow kiedy STOPROCENTONLY bedzie mialo powiedzmy 10-u aktywnych typerow i kazdy z nich bedzie typowal raz lub dwa razy na kwartal przy takiej czestotliwosci/ostroznosci nalezy sie spodziewac trafnosci 85-95% i sredniej kursow 1,20-1,25 powinno to dac nam pewny zysk 10% czyli na poziomie oczekiwan profesjonalistow
odnosnie powracajacych propozycji ograniczania kursow - nie cenzurujmy kursow: wazna jest pewnosc typu a nie wysokosc jego kursu
|
Do góry
|
|
|
|
#267235 - 07/03/2005 17:35
|
old hand
Meldunek: 03/08/2002
|
W temacie STOPROCENTONLY. . . 432 ambasador napisał: w rankingu zmiana na prowadzeniu: radmi zajal pozycje leadera (gratulacje), ''musi'' jednak typowac i pod taka presja latwo o blad - zobaczymy jak sobie poradzi Musi w cudzysłowiu, owszem, ale ja jakoś czułem się w tym momencie zobligowany jako lider do podawania typów. Presja jest rzeczywiście wielka nawet bez ponaglania przez innych. Przyznam szczerze, że wtedy też przeszło mi przez myśl, żeby postąpić tak jak michel postępuje teraz, jednak tego nie zrobiłem. Nie udało mi się utrzymać na pozycji A01, ale nie żałuję i uważam swoje obecne osiągnięcie może nie za rewelacyjne, ale za całkiem przyzwoite. Wydaję mi się, że można by zastanowić się nad skróceniem okresu "hibernacji" w tym temacie z 13 do np. 5 tygodni. Rzadko się zdarza żeby ktoś przez dłuższy czas miał problem z wybraniem i podaniem jednego typu w tygodniu. Podoba mi się propozycja Coina dotycząca liczenia serii trafnych typów w danym kwartale i mimo trudności z prowadzenim dodatkowej klasyfikacji jestem za wprowadzeniem tej zasady od drugiego kwartału. Odnośnie grania typów to rzeczywiście czarna seria... Niezmiernie trudno jest opracować skuteczną metodę. Może wziąć pod uwagę serię trafionych typów i grać te podane przez typerów mających powiedzmy min. 5 trafnch typów z rzędu? Jasne, że każda passa kiedyś się kończy, ale można przetestować również ten sposób... Pozdrawiam radmi
|
Do góry
|
|
|
|
#267237 - 22/03/2005 08:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
Byłbym wdzięczny za podanie mi informacji,kiedy mogę powrócić do konkursu.
|
Do góry
|
|
|
|
#267238 - 24/03/2005 13:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2002
|
jaja jerszcze troche zapraszamy w tygodniu 521
Coin OK, jako argument, zeby nie liczyc prawdziwej serii kwartalnej podalem brak czasu na administrowanie takiej nagrody kwartalnej moze przesadzam, gdyz mozna np po tygodniu 526 sprawdzic najlepszych ile typow oddali w drugim kwartale bez koniecznosci prowadzenia cotygodniowych wykazow jezeli nie bedzie protestow to przy najblizszej okazji (otwarcie tygodnia 513) zaproponuje odpowiednia zmiane regulaminu - jest to ostatni dzwonek, zeby taka zmiane wprowadzic od drugiego kwartalu wlacznie
|
Do góry
|
|
|
|
#267239 - 27/04/2005 11:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|