#2626716 - 30/09/2008 04:24
Re: Betfair [16]
[Re: z o ® r o]
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Szanowne Betfair - na jakiej podstawie prawnej te prowizje? Naliczane wstecz?
|
Do góry
|
|
|
|
#2626765 - 30/09/2008 04:46
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Jesli nie wstecz to oznacza ze musieli dzis i tylko dzis wydzwaniac do tych klientow. 0,5% z ilus tam dziesiatek, moze setek tysiecy....linie sie grzaly. Jesli dzwonili wczesniej to znaczy ze sa jasnowidzami i wiedzieli kto w ostatnim tygodniu zagra na ponad 250 rynkach. Albo po prostu chca naliczac wstecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2627339 - 30/09/2008 19:13
|
enthusiast
Meldunek: 24/08/2004
|
Cały ten "burdel" bo inaczej tego nie można nazwać, działa mi na nerwy. Co się stało z Betfair?? Co się stało z firmą którą kilka lat temu można było z czystym sumieniem polecić do grania bez obawy o takie właśnie cyrki?? Betfair gratuluje. Bardziej zagmatwane to być nie może. Ja 250 rynków w miesiącu osiągam lekko, i co, mam się bać czyli??
|
Do góry
|
|
|
|
#2628861 - 01/10/2008 08:33
[Re: Vega1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Ja pytanie z serii lekkich Mało tam gram ostatnio. Jakieś drobne mam. Ale od jakiegoś czasu spamują mi skrzynkę pocztową jakimiś lipnymi reklamami. Powoli irytuje mnie mnie to... Inni też dostają pełno tych reklam? BF tak słabo idzie, że muszą się tak reklamować?
|
Do góry
|
|
|
|
#2629107 - 01/10/2008 18:14
[Re: Vader]
|
member
Meldunek: 24/06/2007
|
Ja pytanie z serii lekkich Mało tam gram ostatnio. Jakieś drobne mam. Ale od jakiegoś czasu spamują mi skrzynkę pocztową jakimiś lipnymi reklamami. Powoli irytuje mnie mnie to... Inni też dostają pełno tych reklam? BF tak słabo idzie, że muszą się tak reklamować? Ja również dostaje korespondencje z Betfair, ale przecież z każdego newslettera możesz zrezygnować. Podobnie możesz zrobić w przypadku mailingu z Betfair, skorzystaj z linku, bądź napisz do supportu i będzie po problemie, skoro tak Cię to irytuje. A czy jest go tak dużo? Z Betfair dostaje 1x/tydzień, dla porównania np. Bwin wysyła mi 3x/tydzień.
|
Do góry
|
|
|
|
#2629174 - 01/10/2008 19:40
[Re: Vader]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Ja pytanie z serii lekkich Mało tam gram ostatnio. Jakieś drobne mam. Ale od jakiegoś czasu spamują mi skrzynkę pocztową jakimiś lipnymi reklamami. Powoli irytuje mnie mnie to... Inni też dostają pełno tych reklam? BF tak słabo idzie, że muszą się tak reklamować? no popatrz,Ja też nagminnie dostaje spam reklamowy z Expektu,Bandytwin, Gamebookers,Betdaq,Betsson, Unibet itd. a nie mam tam nawet 1 grosza ps. może po prostu pójść w ślady Kaczyńskich i zdelegalizować to całe hazardowe gówno ? byłby spokój i po katolicku. BTW jak nie o opłaty to o poczte się przypieprzają
|
Do góry
|
|
|
|
#2629311 - 01/10/2008 21:38
[Re: AGASSI]
|
newbie
Meldunek: 05/09/2003
|
Betfair wlasnie rozpoczal zabieranie pieniedzy z kont w ramach Premium Charge. Na forum betfair ludzie podaja ile im zabrano (http://site.forum.betfair.com/jive3/betex/ThreadsFrameset.jsp?forumID=32&forumName=General+Betting&threadID=1688000&tName=*Official+post+the+amount+you+paid+in+PC+today*&schatname=null&iMessageCount=84). Sa juz osoby ktore stracily po kilka tysiecy GBP. Nikt z nich nie dostal wczesniej maila, nikt z BF do nich nie dzwonil. Po prostu pieniadze znikaja z kont bez uprzedzenia. Dla mnie to zlodziejstwo w bialy dzien i mysle ze tej pazernosci Betfair szybko pozaluje.
|
Do góry
|
|
|
|
#2629498 - 01/10/2008 23:48
[Re: ubbe]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Zobaczymy jak będzie, wierzę, że nikt z polskich graczy na tym nie ucierpi Też mnie to ciekawi. Tyle, że wiarę bądź niewiarę wolę zastąpić konkretnymi liczbami. Betfair wyliczyło, że opłaty dotknęłyby w zeszłym roku 0,5% klientów i 2% klientów wygrywających. Jesteś klientem wygrywającym? Szansa, że zapłacisz premium charge choć raz w ciągu najbliższych 10 lat jest blisko 20%. Teraz zadaj sobie jeszcze raz swoje pytanie (czy ktoś z polskich graczy na tym ucierpi?) i zastanów się nad odpowiedzią. A do prawidłowej możesz dojść różnymi drogami. Pisałem na przykład wyżej, że przy niższej prowizji wystarczy skuteczność 52,6% przy średnim kursie 2. Więc jeśli ktoś ma bardzo duże obroty to jest niemal pewne, że prędzej czy później będzie musiał dopłacić. A to, że nikogo to nie obchodzi? Przecież to oczywiste, że nie obchodzi z dwóch powodów: 1) albo o tym nie wie, 2) albo nie ma zamiaru płacić i w razie czego zatrzyma się na 249 rynku bądź w innym odpowiednim momencie. Także patrząc z tego punktu widzenia mnie również to nie obchodzi. Bardziej obchodzi mnie, że: 1) opłaty są wprowadzane po cichu (gdyby ktoś na forum nie napisał - nigdy bym o tym nie wiedział - najwcześniej prawdopodobnie na dzień przed terminem płatności), 2) opłaty są wprowadzane przed udostępnieniem klientom usługi pozwalającej kontrolować wskaźnik zysk brutto/zapłacona prowizja. Liczenie z 20 rynków zajęło mi 5 minut - ile zajęłoby z 250? Prosta matematyka. Jeśli miałbym coś do zapłacenia - podałbym tu kwotę co do grosza. Z tym że jak już pisałem płacić na 100% nie będę - patrz wyżej. Specjalnie dla Piostara przedstawiam publicznie moje dokonania od 22 września, czyli od dnia kiedy naliczane są premium charges: liczba rynków: 20 zysk brutto (wygrane brutto - przegrane): 991,96 € prowizja zapłacona: 95,54 € stosunek prowizja/zysk: 9,63% teoretyczna opłata premium na ten moment: 102,87 € Przemówiło do wyobraźni?
|
Do góry
|
|
|
|
#2629540 - 02/10/2008 00:13
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
|
Jak na razie Nikt od "nas" nie napisał,że Mu kasa zniknęła. Zdziwiłbym się. Należałoby się zastanowić ile osób "od nas" robi 250 lub więcej rynków na tydzień. Także z oceną istotności faktu, wstrzymałbym się jeszcze przynajmniej 2-3 miesiące.
|
Do góry
|
|
|
|
#2629623 - 02/10/2008 01:02
|
member
Meldunek: 24/06/2007
|
Jak na razie Nikt od "nas" nie napisał,że Mu kasa zniknęła. Zdziwiłbym się. Należałoby się zastanowić ile osób "od nas" robi 250 lub więcej rynków na tydzień. Także z oceną istotności faktu, wstrzymałbym się jeszcze przynajmniej 2-3 miesiące. z o R r o w najgorszym wypadku zrobisz sobie przerwę w grze Patrząc na większość postów Twojego autorstwa, jestem przekonany, że wyjdzie to z pożytkiem dla Twojego stanu zdrowia W Twoich wypowiedziach zawsze pojawiają się narzekania, jednocześnie z próbą pokazania, że wszyscy dookoła się nie znają, a Ty jesteś 'master'. Paradoksalnie, być może to właśnie dzięki Betfair, zaczniesz postrzegać świat w innym kolorze, a nie tylko czarnym
|
Do góry
|
|
|
|
#2629660 - 02/10/2008 01:16
[Re: ubbe]
|
Carpal Tunnel
|
z o R r o w najgorszym wypadku zrobisz sobie przerwę w grze Dokładnie tak. Piszę o tym na okrągło od kilku tygodni (przynajmniej ze 4 razy wspominałem). Rozumiem, że nie czytałeś całego tematu. Patrząc na większość postów Twojego autorstwa, jestem przekonany, że wyjdzie to z pożytkiem dla Twojego stanu zdrowia
Dziękuję za rady i za troskę. W Twoich wypowiedziach zawsze pojawiają się narzekania, jednocześnie z próbą pokazania, że wszyscy dookoła się nie znają, a Ty jesteś 'master'. Paradoksalnie, być może to właśnie dzięki Betfair, zaczniesz postrzegać świat w innym kolorze, a nie tylko czarnym Zastanawiam się co Ty i Agassi macie na celu (bo motywację Puntera UK i osobnika kryjącego się pod nickiem betfair.com rozumiem) podążając ślepo za betfair i broniąc każdej głupoty. Ja konstruktywną krytyką (a wskaż mi choć jeden punkt gdzie była niekonstruktywna) staram się przyczynić pośrednio do podniesienia jakości usług omawianej przez nas strony. A Wy? Chcecie żeby było miło i wesoło czy może coś jeszcze? Czekam na rzeczową odpowiedź.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|