#2626157 - 29/09/2008 23:15
Re: Puchar UEFA
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/01/2007
|
odrobina historii...
Parma - Wisła 2:1 Wisła - Parma ?:?
Wisła MUSIAŁA wygrać...
przykladów mozna podac jeszcze kilka Jesli przywolujesz historie to warto przywolać jeszcze mecze z Realem Saragossa czy Schalke...
|
Do góry
|
|
|
|
#2626224 - 29/09/2008 23:51
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
kontra w 1 polowie ? Skorza to trener, nie "trener" - przede wszystkim wysmienity taktyk smiem twierdzic, ze bedzie chcial wygrac ten mecz 1-0 - tak wiec bramki dla Spursow to ja teoretyczniew zakladam w koncowce przy wyniku remisowym no chyba, ze znowu Campbell przy biernej asyscie Diaza i drugiego kolegi, beztrosko dorosrodkuje na Benta mysle, ze pomimo 2-1 z WHL, na pierwszym miejscu bedzie defensywa, potem dopiero atak Wisla to jednak bardzo dojrzaly zespol, wpojona maja zelazna konsekwencje - nie zauwazylem, zeby grali na zasadzie "woz albo przewoz" Spursi to wciaz "tylko" ale i "az" Spursi, wiec mimo zenujacej formy, nikt ich nie bedzie lekcewazyl ja sklaniam sie coraz bardziej ku Wisle obysmy w Krakowie uslyszeli "Ramos you don't know what you are doing!" ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2626286 - 30/09/2008 00:44
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
kontra w 1 polowie ?
Skorza to trener, nie "trener" - przede wszystkim wysmienity taktyk ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Litości. Wysmienite było szczególnie ustawienie się na Camp Nou ,jak stado baranów na rzeź i oczekiwanie ,kiedy to (słaba ,podkreślmy to) Barca pyknie gola. Wysmienita była zmiana w II ,wprowadzenie Zieńczuka i....zakaz grania lewą stroną ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Szczytem kunsztu taktycznego było nieskorzystanie z lekcji, jaką 3 dni przed meczem z Kogutami sprezentowała Wisle Aston Villa. O laniu od starego Franka Smudy nie wspomnę. Stary Janas - Skorża - młody Janas (obserwator meczu Tottenham - Aston Villa ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ). I wszystkie niedoscigłe arkana "kunsztu" taktycznego zostaja w rodzinie. Nie upieram sie ,ze Wisła przegra ,powtórze ,ze ucieszyłbym sie szczerze z ich awansu ,ale usadawianie Skorży w Loży Wielkich Taktyków jest naduzyciem ,które wymaga riposty ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2626297 - 30/09/2008 00:56
[Re: Amkwish]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
kontra w 1 polowie ?
Skorza to trener, nie "trener" - przede wszystkim wysmienity taktyk ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Litości. Wysmienite było szczególnie ustawienie się na Camp Nou ,jak stado baranów na rzeź i oczekiwanie ,kiedy to (słaba ,podkreślmy to) Barca pyknie gola. Wysmienita była zmiana w II ,wprowadzenie Zieńczuka i....zakaz grania lewą stroną ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Szczytem kunsztu taktycznego było nieskorzystanie z lekcji, jaką 3 dni przed meczem z Kogutami sprezentowała Wisle Aston Villa. O laniu od starego Franka Smudy nie wspomnę. Stary Janas - Skorża - młody Janas (obserwator meczu Tottenham - Aston Villa ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ). I wszystkie niedoscigłe arkana "kunsztu" taktycznego zostaja w rodzinie. Nie upieram sie ,ze Wisła przegra ,powtórze ,ze ucieszyłbym sie szczerze z ich awansu ,ale usadawianie Skorży w Loży Wielkich Taktyków jest naduzyciem ,które wymaga riposty ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Ok, nawet jesli uważasz ze Skorża nie jest dobrym taktykiem to ja to rozumiem i nawet mógłbym sie z tym zgodzić. Ale gwarantuje Ci, że "słaby taktycznie" trener Wisły nie ustawi w pierwszej połowie frontalnego ataku. Myśle ze Wisła bedzie grała bardzo ostrożnie w pierwszej części
|
Do góry
|
|
|
|
#2626729 - 30/09/2008 04:29
[Re: Sabre]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2007
|
odrobina historii...
Parma - Wisła 2:1 Wisła - Parma ?:?
Wisła MUSIAŁA wygrać...
przykladów mozna podac jeszcze kilka Jesli przywolujesz historie to warto przywolać jeszcze mecze z Realem Saragossa czy Schalke... nie będę wredny ale ja mogę przypomnieć rewanż z Lazio
|
Do góry
|
|
|
|
#2626787 - 30/09/2008 04:56
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
FC Zurich - AC MilanCiężko na chwilę obecną powiedzieć coś o prawdopodobnym składzie Milanu na ten mecz. Nie wiadomo kogo Carlo powoła, kilku zawodników z podstawowego składu pewnie też odpocznie i zacznie mecz na ławce. Mimo to w najgorszym wypadku ten skład może wyglądać tak: ---------------Abbiati---------- Zambrotta--Bonera--Kaladze--Favalli -----Emerson--Flamini--Ambrosini-------- --------------Kaka--------------------- -----Shevchenko--Inzaghi(Pato, Ronaldinho) 1. Wątpię żeby Ancelotti wywrócił do góry nogami zestawienie formacji defensywnej. Na 99% da odpocząć Maldiniemu i któremuś z bocznych obrońców (według mnie będzie to Jankulovski). Nie sądzę też, żeby wystawił do gry Didę. To zbyt duże ryzyko, poza tym nie wszystko jest jeszcze przesądzone i nie warto eksperymentować z tak newralgiczną pozycją, jaką jest bramkarz. 2. W pomocy prawdopodobnie od początku zagra Flamini, który dwa ostatnie mecze zaczynał na ławce. Jak już wspomniałem, przedstawiłem teoretycznie najsłabszą jedenastkę, stąd Emerson w składzie. Ale może być też tak, że Flamini zastąpi Gattuso, który napracował się niemiłosiernie w trzech ostatnich meczach, a na środku pomocy zagra, podobnie jak z Interem, Seedorf. 3. Ofensywa. Inzaghi od wtorku ma być gotowy do gry. Nie wiem, czy zagra od początku, ale mój wariant "słabej" jedenastki zakłada, że tak ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Jeżeli tak się nie stanie, to jego miejsce zajmie ktoś z dwójki Pato/Ronnie. Szewa chyba wreszcie dostanie swoją szansę gry od początku. Kaka też powinien wybiec w pierwszym składzie. Niemniej, jakiekolwiek zestawienie osobowe wybierze Carlo, będzie to ciągle drużyna o kilka klas lepsza od rywali z Zurychu. Pozostaje oczywiście jeszcze kwestia mobilizacji, ale po ostatnich wynikach i wypowiedziach trenera/piłkarzy można dostrzec, że gra w piłkę znowu sprawia im przyjemność. Dlatego też siłą rozpędu i entuzjazmu mogą spokojnie pokusić się o zwycięstwo w czwartkowym spotkaniu. Ewentualne zlekceważenie rywala i strata bramki mogą wprowadzić niepotrzebną nerwowość w poczynania drużyny. Sądzę, że piłkarze zostaną odpowiednio uczuleni na taką możliwość przez sztab szkoleniowy. Założenie będzie proste: strzelamy bramkę i kontrolujemy grę. Dopiero dzisiaj zobaczyłem kursy i mocno się zdziwiłem. Myślałem, że na zwycięstwo Milanu buki dadzą jakieś 1.60-1.65. Po takim kursie tego bym nie zagrał. Ale widzę, że można złapać spokojnie 1.80 i ten kurs uważam już za warty gry. Drugi typ, to tradycyjnie over. Gospodarze przecież nie położą się na boisku, a ich bardzo dobra forma w lidze sprawia, że i w tym meczu będą w stanie coś ukłuć. Szczególnie, że znowu obrona wystąpi w nie najsilniejszym zestawieniu. A jeżeli Carlo wpadłby jednak na pomysł, żeby w bramce wystawić Didę, to ten zakład będzie tym bardziej warty gry ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Ja tu widzę wynik w granicach 2-1, 3-1 dla Milanu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2626836 - 30/09/2008 05:23
[Re: Dziadek69]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2626850 - 30/09/2008 05:28
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
"[i]Zapytaliśmy o powód tak wczesnego ustawienia rewanżu Wisła - Tottenham szefa redakcji sportowej TVP Roberta Korzeniowskiego. - Nie mieliśmy innego wyjścia, na taką godzinę naciskała angielska telewizja. Liga angielska jest silniejsza od naszej, więc musieliśmy się podporządkować..
Debil ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2626871 - 30/09/2008 05:36
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
"[i]Zapytaliśmy o powód tak wczesnego ustawienia rewanżu Wisła - Tottenham szefa redakcji sportowej TVP Roberta Korzeniowskiego. - Nie mieliśmy innego wyjścia, na taką godzinę naciskała angielska telewizja. Liga angielska jest silniejsza od naszej, więc musieliśmy się podporządkować..
Debil Wieczorem za to będą zawody strzelania z karabinka pneumatycznego- mistrzostwa powiatowe w Taszkiencie! Naprawdę warto. Z racji braku karabinków, przeniesiemy się zapewne na otwarte gminne mistrzostwa w strzelaniu z łuku (produkcja własna, tak by ne zabrakło) - gminne zawody o puchar sołtysa!
|
Do góry
|
|
|
|
#2627028 - 30/09/2008 08:20
[Re: Szewa]
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
A co to ma wspólnego z tematem ? Moim zdaniem ma, i to dużo, bo Wiśle potrzebny jest doping, a sporo (jeśli nie BAAARDZO sporo) ludzi pracuje w czwartki o godz. 15:40, podejrzewam że nawet większość (o zgrozo nie wszyscy są graczami bukmacherskimi, ale i pracują też w normalnych robotach?) ludzi pracuje w czwartki do 16-17 i zanim dojadą, to mogą obejrzeć końcówkę drugiej połowy na stadionie, albo początek drugiej połowy w telewizorze. Jasne, my olewamy czy mecz będzie o 13 czy o 20, ale jednak chyba w Polsce są też ludzie, którzy pracują na etatach? Rozumiem, że pan Korzeniowski ustalił z biednymi Brytyjczykami, że ci Polacy, którzy pracują, nie będą mogli być na stadionie, bo tego wymagają Brytyjczycy. Ja też się dziwię, o co takie halo, ze ktoś nie będzie mógł iść na stadion dopingować swoją drużynę, bo debil Korzeniowski ustalił coś z bogatymi Brytyjczykami. O co takie halo? Przecież mogą przeczytać sobie w piątek gazetę i dowiedzieć się jaki był wynik, prawda?
|
Do góry
|
|
|
|
#2627029 - 30/09/2008 08:22
[Re: Bombej22]
|
old hand
|
TO MA WSPOLNEGO Z TEMATEM, że na stadionie WISLY zabraknie dopingu ludzi, ktorzy pracuja na etacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2627032 - 30/09/2008 08:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Jak czytam wypowiedzi Pana Korzeniowskiego, dla ktorego szacunek za to co osiagnal,to mnie krew zalewa.... Bo liga angielska jest silniejsza to musimy pokazac mecz, kosztem polskiego kibica ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Co ma sie sila ligi do ustalenia godziny rozpoczecia?? Gramy u nas i to My powinnismy miec decydujace zdanie na temat godziny meczu... Juz dawno sie tak nie zagotowalem jak po tej wypowiedzi... ![mad](/forum/images/graemlins/default/mad.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2627033 - 30/09/2008 08:30
|
old hand
|
Jak przeczytalem obok informacji kursowej u bukmachera informacje, ze mecz Wisly w Polsce bedzie sie odbywal w srodku tygodnia w czwartek o 15:40, to napisalem do supportu, zeby poprawili godzine, bo to niemozliwe, zeby mecz w srodku tygodnia w Polsce odbywal sie o 15:40, gdzie ludzie sa albo w pracy, albo jada z pracy.
Okazalo sie, ze wszystko w Polsce (Polsce Korzeniowskiego) jest mozliwe. Grunt, zeby serial "Klan" byl o 17, a nie o 15:40.
Umiejscowienie jednego z wazniejszych meczow polskiej druzyny o 15:40 w czwartek, uwazam za nawet wiekszy skandal niz umiejscowienie tego kretyna Korzeniowskiego na stanowisku szefa redakcji sportowej.
I zamiast, SZewa, sie dziwic, powinienes zorganizowac jakis marsz protestacyjny na Woronicza pod TVP, a nie sie dziwic, ze wielkie halo, ze ktos nie pojdzie na stadion lub nie objerzy meczu, bo tak sobie zazyczyli Brytyjczycy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2627056 - 30/09/2008 10:09
[Re: Szewa]
|
old hand
|
Spoko, Szewa ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) po prostu wszyscy jestemsy nieźle podminowani decyzjami Korzeniowskiego ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) A MAster po prostu puscil ironiczna ilustracje ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Co do Korzenia - to spory skandal, ciekawe jak to skomentuja w prasie codzienniej, czy tez upiecze mu sie bez echa? Wedlug mnie po takim mega-numerze powinien spasc ze stolka.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|