od jakiegoś czasu pracuję na
Fujitsu LifeBook S SeriesPolecił mi go znajomy (pozdrawiam!) podczas pobytu w Azji...kupiłem i jestem baaaardzo zadowolony! Made in Japan to jednak coś znaczy

DJ
No sorry ale tu sie niezgodze zupelnie co do Fujitsu i Acera mialem ty laptopow multum w lapkach , kilku znajomych mialo owe lapki starsz jak i najnowsze modele. I glowan wada tych lapokow jest wykonanie jaki duza awaryjnosc. tzreszczacy platki iepskiej jakosci .W Acerach problemem jest zacinajaca sie i psujaca sie klawiatura. wlasciwie ten laptopy nie nadaja sie do pisania. Koles na studiach mial 3 modele Acera uzywal ich do robienia notatek ogolnie bardzo duzo pisal. we wszystkich 3 padla kalwiatura .Kupil lapka za 2 tys i po 2 tyg oddal na gware niby naprawili ale po tyg to samo dostal zupelnie nowy model od Acera nawet w lepszej konfiguracji wart 700zl wiecej niz ten ktory zakupil co z tego jak po 4 tyg klawaitua sie doslownie wysypala.
W Fujitsu problmem jest kiepska martyca ktora czesto sie przepala mialem dwa model w domu .Ja kuopilem swego lapka 2 lata temu po 3-4 miesiacach zaczely pojawiac sie wypalone piksele po 10 miesiacach uzywania lewy gorny rog byl zupelnie martwy kwadrat o wymiarach 3cm spzredalem to padlo za bezcen.
W styczniu brat zakupil sobie takze fujitsu za za 2.500 tys po miesiacy matryca przestala zupelnie dzialac. serwis naprawial lapka 3 tyg, az w koncu stwierdzil ze nie moze tego naprawic i da wzamian nowego lapka lub odda kase.dobzre ze sami zaproponowali takie rozwiazanie kase brat zabral i kupil Toshibe i jak do tej pory zero klopotow .
Ogolnie jak kupowac lapka to przedewszsytkim DELL ,HP,Toshiba nic innego ,IBm/Lenovo placisz za znaczek firmow a nie za sprzet .maja tragicznie kiepskie i drogie konfiguracje