Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#2568561 - 26/08/2008 20:40 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: globus]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
Baszczu na srodku ? \:D lo boze, to jest typowy boczny obronca, ktory uwielbia wypady do przodu - nie potrafie sobie nawet wyobrazic, co on bedzie wyprawial na srodku

co by pan Skorza nie wymyslil, Wisla i tak bedzie w d... \:\)

dzis skapstwo Cupiala zostanie obnazone w sposob okrutny, jestem tego pewien ...

Do góry
Bonus: Unibet
#2568567 - 26/08/2008 20:49 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: globus]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Dynamo Kiev - Spartak Moscow 2 4,0 3/10 Unibet

Wynik pierwszego meczu nie był dla mnie wielką niespodzianką , moskwiczanie ewidentnie zagrali na wyrzucenie trenera (niesnaski miedzy byłym juz trenerem Czerczesowem, a dyrektor generalnym Spartaka Karpinem ) i stac ich na wygranie w rewanżu zwłaszcza ,ze obecne Dynamo nie jest jakąs wielką drużyną.

POZDRO
ELDO

Do góry
#2568576 - 26/08/2008 21:04 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: ELDORADO]
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
Baszczynski nie umie grac na srodku obrony juz lepiej zagrac 3 obroncow \:D

Do góry
#2568604 - 26/08/2008 21:29 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: globus]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Originally Posted By: globus
Originally Posted By: eclipse1977
to może lepiej że Wisła nie strzeli za @ 2,10 ?
majac w pamieci swietne wystepy Wisly w pucharach kilka lat temu nie ryzykowalbym, to nie ta sama Wisła ale jednak.

Właśnie - nie ta sama. Powiem więcej - słabsza i to zdecydowanie.

Dla mnie podstawową różnicą między "tamtą" Wisłą, która biła Schalke czy Parmę, a tą dzisiejszą, jest potencjał ofensywny i liczba możliwych kombinacji w ataku.

Wisła z Szymkiem, Kosą, Uche, Frankiem i Żurawiem miała nieporównywalnie więcej możliwości z przodu. Dla mnie najsmutniejsza w meczu na Camp Nou była nieporadność Wisły przy próbach wyjścia z jakimkowliek atakiem. Właściwie jedyny wariant (?) jaki zdołałem dostrzec, to była długa piłka na Brożka i liczenie na to, że on coś zrobi. Brożek nie zagrał z resztą tak źle, będąc osamotnionym w walce z Puyolem i resztą. Ale to za mało.

Patrząc na to jak będzie wyglądała druga linia Wisły w rewanżu w związku z absencjami, mam poważne obawy co do możliwości wykreowania czegokolwiek sensownego pod bramką gości. Jeżeli gol dla Wisły to moim zdaniem najprędzej z jakiegoś stałego fragmentu gry, ewentualnie jakaś udana ucieczka Brożka.

Pierwszy mecz dobitnie pokazał jak wielka różnica dzieli te dwa teamy, dlatego w rewanżu nie waham się ponownie zagrać Barcę w jakimś dublu oraz handi -1 na FCB.

Do góry
#2568614 - 26/08/2008 21:42 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: Mindman]
wincent1978 Offline
member

Meldunek: 21/06/2007
a ja wczoraj zagralem cos takiego
wisla-barca 2 kurs 1.60 sts wiadomo dlaczego powidzieli juz wyzej
atletico-schalke 04 1 kurs 1.83 atletico jest w cieniu realu ma gwiazdy z najwyzszej polki techunika szwiatowa z kolei niemieckie kluby coraz bardziej sie staczaja mysle ze w tym meczu atletico sie przzelamie
fenerbahce-partizan 1 1.27roberto carlos i koledzy postaraja sie o awans z calym szacunkiem dla partizana ale fenrbahce musi byc w LM
OM-brann bergen+1.5 1 kurs 1.65 rywal OM stacza sie coraz bardziej zle sie tam dzieje OM bedzie musialo dobic rywala i to potiwerdzi
olympiakos-anathorsis 1 kurs 1.18 na wlasnym boisku olympiakos jest niebezpieczny i dla realu takze nie watpie w zwyciestwo
liverpool-standard 1 kurs 1 .18 jest ktos kto sobie wyobraza Lm bez liverpoolu :)??? hehe
no i to tyle troche prostackie te moje typy ale nie bede szukal niespodzianek chce po prostu trafic ustosunkujcie sie do tego prosze

Do góry
#2569327 - 27/08/2008 02:06 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: wincent1978]
okocha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/07/2007
Dorzucam do tego Fc Basel...

Do góry
#2569479 - 27/08/2008 02:56 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: okocha]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
FC Basel - Vitoria Guimaraes 1

Pierwsze spotkanie obu drużyn zakończyło się bezbramkowym remisem, jednakże bliższa zwycięstwa była drużyna szwajcarska. FC Basel dobrze zaprezentowało się także w obronie. Przed środowym rewanżem faworytem są gospodarze, którzy stoją przed dużą szansą awansu do fazy grupowej LM. Piłkarze szwajcarskiego zespołu są bardziej doświadczeni w rozgrywkach europejskich, bardziej "zaprawieni" w meczach ligowych. Portugalczycy dopiero w miniony weekend rozpoczęli rozgrywki ligowe. Piłkarsko także gospodarze wydają się być lepsi, zwłaszcza w ofensywie. Vitoria dysponuje raczej przeciętnym potencjałem w tej formacji, czego koronne dowody dała zarówno w 1 meczu z Basel jak i w piątkowym meczu zaledwie remisując z Vitorią Setubal. W meczu ligowym z Neuchatel Xamax trener gospodarzy dał odpocząć kilku podstawowym zawodnikom, co tylko powinno zwiększyć świeżość drużyny. Moim zdaniem Szwajcarzy powinni ten mecz spokojnie wygrać.

Do góry
#2569598 - 27/08/2008 03:29 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: vindom]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Dynamo Kijów - Spartak Moskwa over 2.5

Wysokość wygranej Kijowian w pierwszym meczu była sporą niespodzianką, zwłaszcza, ze do tego czasu Dynamo grało nie specjalnie, formą nie grzeszyło. Nawet w 2 r eliminacji miało pewne problemy z irlandzką Droghedą grając u siebie. Od tego czasu dyspozycja drużyny ukraińskiej uległa jednak pewnej wyraźnej poprawie. W rzeczonym meczu ze Spartakiem nie można wykluczyć, że piłkarze moskiewskiej drużyny zagrali, tak jak zagrali by pomóc w zwolnieniu trenera, nie mniej na chwilę obecną także nie prezentują się dobrze, wątpliwe, żeby udało im się odrobić straty i awansować. W lidze spisują się bardzo przeciętnie do tego dochodzi słaba skuteczność. Mimo wszystko zespół rosyjski będzie chciał zmazać palmę z honoru, zapowiada się zacięty mecz, toteż i spodziewam się paru goli, choć kursy na over takie sobie.

Do góry
#2569809 - 27/08/2008 04:30 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: vindom]
sebechiv Offline
old hand

Meldunek: 16/09/2005
vindom

Trochę przesadziłeś, że "mięso" chciało pomóc w zwolnieniu Czerczesowa przegrywając z Dynamem. Przecież to grand derby Sojuza. To tak, jakby piłkarze Realu "zwalniali" trenera podczas meczu z Barcą.

Do góry
#2569851 - 27/08/2008 04:40 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: sebechiv]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: sebechiv
vindom

Trochę przesadziłeś, że "mięso" chciało pomóc w zwolnieniu Czerczesowa przegrywając z Dynamem. Przecież to grand derby Sojuza. To tak, jakby piłkarze Realu "zwalniali" trenera podczas meczu z Barcą.

Nie ja jeden w tym temacie o tym piszę.

Możliwe, że lekko przesadziłem, ale też trudno znaleźć inny argument w pełni uzasadniający tak wysoką porażkę z Dynamem, które jednak wielkim zespołem obecnie nie jest.

Do góry
#2570310 - 27/08/2008 05:42 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: bitnap]
Aandja Offline
old hand

Meldunek: 01/06/2003
Originally Posted By: bitnap
powiem tyle, kto jutro nie wezmie Barcy z handi ten jest ... skonczonym glupcem \:D
.....

\:D \:D \:D

Do góry
#2570365 - 27/08/2008 05:53 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: Aandja]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Originally Posted By: Aandja
Originally Posted By: bitnap
powiem tyle, kto jutro nie wezmie Barcy z handi ten jest ... skonczonym glupcem \:D
.....

\:D \:D \:D

Stary, napisz dwa słowa przed meczem, a nie wyskakuj z czymś takim

Do góry
#2570419 - 27/08/2008 06:17 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: vindom]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: vindom
Originally Posted By: sebechiv
vindom

Nie ja jeden w tym temacie o tym piszę.

Możliwe, że lekko przesadziłem, ale też trudno znaleźć inny argument w pełni uzasadniający tak wysoką porażkę z Dynamem, które jednak wielkim zespołem obecnie nie jest.

Nie chce mi się tutaj przedstawiać całej historii rozgrywek, ale o ile się orientuję, to Dynamo częściej gra w LM, można powiedzieć, że regularnie od momentu, gdy wrócili po dyskwalifikacji (chyba z wyjątkiem sezonu 05/06). A Spartaka jakoś co sezon w LM nie widzę. W lidze też regularnie walczą z Szachtarem o mistrzostwo.

Wiadomo, że do osiągnięć drużyny Łobanowskiego pewnie szybko nie nawiążą, ale zawsze prezentują równy poziom.

Poza tym o odpuszczaniu w takim meczu nie może być mowy. Sądzę, że Dynamo będzie chciało do końca pogrążyć Spartak. Dynamo ma solidny skład i mnie zwycięstwo w pierwszy meczu wcale nie dziwi. No może jego rozmiary są zaskakujące ;\)

Ja widzę tu zwycięstwo gospodarzy, ewentualnie over.

Do góry
#2570726 - 27/08/2008 19:41 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: Szewa]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Spartak zagra bez Pawliuczenki, który przeszedł do Tottenhamu.

Do góry
#2570737 - 27/08/2008 20:03 Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda [Re: Szewa]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Fenerbahce-Partizan B.

Turcy w pierwszym meczu musieli gonić wynik. Udało się ze stanu 0-2 doprowadzić do remisu 2-2, ale taki obrót spraw bardzo mnie zniechęcił do Fenerbache. Przypomnę że Partizan przystąpił do tamtego spotkania poważnie osłabiony a mimo to Fenerbache zaledwie zremisowało. W rewanżu podopiecznym Aragonesa wystarczy remis, 1.20 mnie nie satysfkacjonuje, a handi jakoś nie przemawia do mnie. Śmierdzi mi tu wałkiem i nie zdziwię się jeśli gospodarze pójdą po najmniejszej linii oporu i zremisują. Zastanwiałem się czy zagrać X czy może dw 1-1 or 0-0 ale znalazłem najbezpieczniejszą opcję, a mianowicie:

Fenerbahce-Partizan B.
Połowa lub koniec X
kurs: 2.50

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Akhu, Biszop