#2536375 - 13/08/2008 03:26
Re: Liga Mistrzów - kwalifikacje - III runda
[Re: Platini]
|
stranger
Meldunek: 28/10/2002
|
Choć rzadko tu bywałem, ale logowałem się z 5 lat wstecz, to wiem że tematy te były w miare oblegane. dzwi mnie dlaczrgo teraz nie (czyźby wszyscy anglo/niemickojęzycznie sie zorbili). Temat istotony bo tu kazdy chce awansować (moga się dogadać na rezultat np na polowy), ale kto tu nie bedzie wlaczyć do końca o awans. Pomijam mecze najpewniejsze. kursy od 1.02 (betako) i 1,03 prof. do ok. 1,3 na fenarbahce (prof.) Pytam tych co dlugo śledzą puchary (ja ponad 15 lat) lub mają mocna wiedze tematyczną Wisła kilk lat temu mogl;a wejsc do LM wygrywajc z Panthinaikosem. Panthinaikos wchodzi czasem do LM ale nic specjalnego nie pokazuje. Liga czeska jset sliniejsza. Dalczego Awans Sparty jest płatny 2,58 a Panath. 1,38 Widze tu też jeszcze jeden pomyłkowo(?) typowany mecz na awans...ale póki co pytam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2538081 - 13/08/2008 22:14
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
13/08 godzina 20:45 Partizan Belgrad VS Fenerbahce Stambuł Typ: Fenerbahce Stambuł
Kurs: 2,1 Stawka: 7j Bukmacher: Unibet
Dzisiaj kwalifikacje Ligi Mistrzów wkraczają w decydującą fazę. W trzeciej i ostatniej rundzie poznamy ostatnie drużyny, które będą miały zaszczyt wystąpić w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Zarówno Partizan Belgrad jak i Fenerbahce Stambuł musiały grać w drugiej rundzie kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów. Obydwie drużyny pokonały swoich rywali. Partizan Belgrad w dwumeczu wygrał (2:0) w Belgradzie i zremisował (1:1) w Baku z Interem. Z kolei Fenerbahce wygrało (5:0) w Stambule i (2:0) w Budapeszcie z MTK. Trzeba przyznać, że forma podopiecznych trenera Luisa Aragonesa budzi nasz podziw.
W trzeciej rundzie kwalifikacyjnej los skojarzył właśnie te dwie drużyny. Do pierwszego meczu dojdzie w Belgradzie. Niestety podopieczni trenera Slavisy Jokanovicia mają dość poważne problemy z ustawieniem wyjściowej jedenastki na to spotkanie. Zabraknie w sumie, aż siedmiu piłkarzy: Ljubomir Fejsa i Zoran Tosic są aktualnie na Olimpiadzie w Pekinie. Natomiast zawieszony za kratki jest pomocnika Almani Moreira a kontuzjowani są Juca i Kamel Zaiem z tej samej formacji. Także w słabej defensywie Partizanu zabraknie dwóch piłkarzy: Marko Jokanovicia i Aleksandra Lazevskiego. Trener Slavisa Jokanović zachowuje co prawda spokój i przypomina wielki sukces jakim było wyeliminowanie wielkiego Newcastle United i awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Niestety teraz schody są naprawdę wysokie. Poprzez wspomniane braki kadrowe Partizan stracił całą linię pomocy. W spotkaniach sparingowych Partizan grał tymi zawodnikami: Juca-Moreira-Tosić-Fejsa. Wszyscy są nie obecni z różnych powodów. W nadchodzącym meczu z Fenerbahe zagraja następujący zawodnicy: Knezević-Petrović-Lazić-Bogunović-Paunović. Jak widać zupełnie została zmieniona taktyka z 4-4-2 na 4-5-1. Zobaczymy jak to wyjdzie szkoleniowcowi Partizana, jednak ja wielkich nadziei dla Partizana nie widzę.
Zwłaszcza, że do Belgradu przyjeżdża wschodząca siła Europy - Fenerbahce Stambuł. Turecka drużyna w zeszłorocznej Lidze Mistrzów pokazała się z bardzo dobrej strony. Pokonanie (2:1) na własnym boisku Chelsea Londyn budzi respekt. Do tego przecież Fenerbahce zagrało, aż w ćwierćfinale Ligi Mistrzów. To pokazuje jak wielka różnica dzieli Partizan i Fenerbahce, ale to nie koniec mojego porównania. Po nieudanym zeszłorocznym sezonie w lidze tureckiej do klubu przyszedł sam mistrz Europy - Luis Aragones. Ten doświadczony szkoleniowiec ma za zadanie odzyskać tytuł mistrza Turcji a także co najmniej zajść do ćwierćfinału Ligi Mistrzów. Wszystkie te cele są realne, bo drużyna dysponuje wielkim potencjałem. W drużynie Fenerbahce występują, aż pięciu piłkarzy, którzy byli na Euro 2008 i doszli z tą reprezentacją do fazy półfinałowej. Dzisiaj jeszcze widzę wspaniały bój jaki stoczyli Turcy z Niemcami w półfinale. Dobrze pamietamy, że gwiazdami tego turnieju byli Kazim, Boral czy Semih Senturk i uwaga oni zagrają z Partizanem dzisiaj w Belgradzie.
Faworytem tego spotkania jest Fenerbahce, które dysponuje o wiele lepszy składem. Do tego warto wspomnieć, że gospodarze Partizan ma wielkie problemy z absencjami w swojej drużynie. Wyleciała cała linia pomocy, która miała grać w tym sezonie. Trener Slavisa Jokanović musiał zmienić związku z tym nawet system gry.
Pigułka: 1. Nie zbyt imponująca walka Partizana Belgrad w drugiej rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów. 2. Poważne problemy kadrowe trenera Slavisy Jokanovicia. Brakuje w zespole, aż siedmiu piłkarzy. 3. Niestety najwięcej braków jest w linii pomocy, aż czterech podstawowych piłkarzy nie dysponowanych. Zmiana system gry i wystawienie, aż pięciu nowych pomocników.
4. Fantastyczna walka Fenerbahce z MTK Budapeszt. Rywal w dwumeczu przegrywa, aż 0-7. 5. W zeszłorocznej Lidze Mistrzów Fenerbahce Stambuł dochodzi, aż do ćwierćfinału rozrywek. 6. Zatrudnienie Luisa Aragonesa ma być gwarantem osiągnięcia wspaniałych sukcesów w tym roku. 7. Gwiazdy Euro są w składzie Fenerbahce: Kazim, Boral czy Senturk.
.::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2538113 - 13/08/2008 22:20
[Re: Ignorator]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
ja napiszę krótko: analizując składy, formę drużyn- proponuję w singlach: Szachtar, Galata, Fenerbahce, Marsylia, Sparta, Schalke I Baselx2...
|
Do góry
|
|
|
|
#2538726 - 14/08/2008 01:10
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Ostatecznie zdecydowałem się na: Fenerbache DNB Galata under 2.5 Basel x2
|
Do góry
|
|
|
|
#2539074 - 14/08/2008 02:35
[Re: Hakan]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2005
|
TWENTE - ARSENAL
Twente w tym sezonie odłabiono znacznie odeszły 2 osoby odpowiedzialne na kerowanie gry Karim El Ahmadi oreaz Orlando Engelaar. Moim zdaniem te steraty nie są do uzupełnienia w perzeciągu perzerwy letniej, tymbardziej że nie poszalano z zakupami i do druzyny dołączył jeden dośc znany zawodnik Theo Janssen. Jednak największym ubytkiem w skaładzie będzie berak piłkaerza, który w ostatnich 5 sezonach!!! był najlepszym strzelcem drużyny. Blaise Nkufo, bo o nim mowa będzie pauzował w obu meczach przeciw Arsenalowi. Braki w Arsenalu są spore ale uważam, że nie prezeszkodzi to w dzisiejszym zwycięstwie i w awansie. Głowne ubytki w peorównaniu do poperzedniego sezonu to Hleb i Flamini. W tym meczu braki też są spore ale nie powinny przeszkodzic Kaonieerom w zwycięstwie. Kluczowe ubytki czyli Toure i Cesca najpeewniej ząstaną zastąpieni przez Djourou i Ramsey'a. Temu derugiemu będzie paretneerował Denilson, któery w meczu z zespołem któery odpadł w ligowej walce o CL, czyli Ajaxem, zaprezentował się bardzo doberze zapisując na swoim końcie asystę oeraz kluczowe podania przy 2 pozostałych bramkach. W Ataku Arse mocni z Ade i van Persiem oraz imponujaco wyglądającym w sparingach Velą i niezłym Bendtnerm.Najsłabiej wygląda pomoc, natomiast obrona nieźle ze świetnymi Sagną i Clichym. Spodziewam się, że Twente Fc nie będzie w stanie poeradzic sobie z obroną Aersenalu, natomiast Kanonierzy stwoerzą sobie spoero szans i pr+ezynajmniej 2 wykorzystają. Dlatego typy któr+e ger+am to : Twente nie sterzeli @ 2.2 oraz Aer+senal -1.5 @ 2.5 Gracze poza składem: "Kolo Toure, Philippe Senderos, Cesc Fabregas, Samir Nasri, Abou Diaby, Tomas Rosicky and Eduardo"
PS sorry za literówki, bert zalał mi klawiatuerę deszczem.
Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#2540341 - 14/08/2008 07:07
[Re: orpgad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2004
|
Troche zawiodla mnie Barca - myslalem, ze zagraja z wiekszym zaangazowaniem, moze po kilku minutach zobaczyli, ze nie bedzie trzeba biegac a bramki i tak wpadna ?? Z drugiej strony Wisla nie zagrala tak zle, nie wystraszyli sie zbytnio, dobrze zagral Pawelek, ale tak to juz jest, ze z wielkimi druzynami bramkarze graja "mecze zycia" i czesto ratuja przed blamazem. Szkoda, ze Hleb nie zagral od pierwszej minuty, fantastyczny pilkarz z futbolowej prowincji, nasz "wielki" Ebi nie wytrzymuje z nim porownania w zadnej kategorii. 4:0 to najmniejszy wymiar kary, pilkarze moga wstapic do katedry i podziekowac, ze Barca nie grzeszyla skutecznoscia i nie zalezalo im na pogromie, bo mysle, ze jakby potrzebowali wygrac 10:0 to by wygrali .... Za 2 tygodnie mysle, ze mimo wszystko Barca wygra, pewnie nie tak latwo jak dzisiaj, ale roznica klas jest ogromna i nawet jak caly mecz beda klepac w dziada to cos strzela...
|
Do góry
|
|
|
|
#2545638 - 16/08/2008 01:13
[Re: nitek]
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2546396 - 16/08/2008 07:56
[Re: kamasutra]
|
?
Meldunek: 23/09/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2552429 - 19/08/2008 00:19
[Re: fala]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
No to walkower dla barcy chyba musi byc. Na boisku pojawili sie Zienczuk i Malecki których nie ma w raporcie w powyzszym linku.A Kmiecika i Baretto to ja w środe nie widziałem.No i kim do cholery jest ten Rado? Bednarz sie chyba jednak postarał i z kapelusza nam transfer załatwił,brawo
|
Do góry
|
|
|
|
#2552437 - 19/08/2008 00:25
[Re: wHiTe_StAr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/01/2007
|
No i kim do cholery jest ten Rado? Bednarz sie chyba jednak postarał i z kapelusza nam transfer załatwił,brawo O patrzcie jaki fanatyk Wisły, nawet avatar ma z nią związany a nie wie kto to Rado.. Nie kojarzysz Artura Rado? Junior który do pierwszego składu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|