#2444971 - 25/06/2008 04:07
Re: BRITISH CLUB - III EDYCJA, Propozycje, uwagi, zapisy
[Re: SOUDAL]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Soudal, powody dla ktorych optuje za nie dawaniem mozliwosci podsumowania przez innych podalem wyzej. 80 czy 90 % ludzi zglosi, ze nie bedzie moglo podsumowac ale zawsze sie znajdzie 1 czy 2 osoby, ktore tego nie zrobia. Dostana -500 i bedzie placz, ze innych traktuje sie ulgowo, itp, itd. Im mniej furtek, ktore moga sprawiac problemy tym lepiej dla konkursu. Startuja tu dorosli ludzie wiec jesli komus zalezy na udziale to bedzie potrafic wygospodarowac 3 minuty na zrobienie podliczenia lub w danym tygodniu zrezygnuje z typowania.
Jeszcze jedna informacja: zawodnicy, ktorzy nie ukonczyli poprzednich edycji jesli chca ponownie wystartowac to moga to zrobic jedynie poprzez eliminacje. Jednoczesnie w nowym regulaminie znajdzie sie punkt mowiacy o tym, ze nieukonczenie konkursu wiazac sie bedzie z wykluczeniem z udzialu w BC w przyszlych edycjach.
|
Do góry
|
|
|
|
#2445162 - 25/06/2008 05:45
[Re: konstruktor1]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/12/2002
|
Im mniej furtek, ktore moga sprawiac problemy tym lepiej dla konkursu. 100% racja , popieram pomimo ze zdarzylo mi sie kilka razy w roznych konkursach przez "głupie" błedy stracic pkt.,czy awans , ale zasady musza byc jasne i respektowane , wiec przyjalem te "przypadkowe" porazki na klate Startuja tu dorosli ludzie wiec jesli komus zalezy na udziale to bedzie potrafic wygospodarowac 3 minuty na zrobienie podliczenia lub w danym tygodniu zrezygnuje z typowania. co do pierwszej czesci zdania : chciałbym w to wierzyc , druga czesc o 3 minutach powiem retorycznie : mam nadzieje ze w tym roku nie bede mial tak wiele wyjazdow jak do tej pory ps.jak sie zglosilem to znaczy ze akceptuje regulamin taki jaki bedzie w ostatecznej formie i trza bedzie go respektowac , ale podyskutowac mozna zanim sie zacznie , a nuz znajdzie sie "lepsze" rozwiazanie
|
Do góry
|
|
|
|
#2445193 - 25/06/2008 06:07
[Re: SOUDAL]
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki za zrozumienie, z drugiej strony widze, ze opozycja wobec tego punktu jest mocna i spedzilem dzis dluzszy czas rozmawiajac o tym z [T]-errorem. Dlatego zalozylem temat przed pojawieniem sie regulaminu aby tego typu szczegoly dopracowac. Jezeli rzeczywiscie ten punkt stanowi taki duzy problem to przemyslimy alternatywy. Ja jedynie mam obawy co do wystapienia spiec z tym zwiazanych w czasie trwania konkursu.
Chcialbym podkreslic jedna rzecz. Atmosfera w konkursie w zeszlym sezonie byla swietna i naprawde niewiele problemow jak na dlugosc trwania konkursu i ilosc uczestnikow. Wprowadzenie tego punktu nie ma byc votum nieufnosci w stosunku do zdecydowanej wiekszosci uczestnikow. Chodzi raczej o ubezpieczenie sie przed sytuacjami, ktore sa przykre kiedy ktorys z zawodnikow moze uznac, ze ktos inny jest faworyzowany. Jak dla mnie taki rozwoj spraw jest najgorszym koszmarem i za wszelka cene chce go uniknac.
Prowadzenie tego typu konkursu daje czasami w kosc i sa momenty, ze najzwyczajniej w swiecie czlowiekowi sie nie chce. Dlatego prosze tez o zrozumienie, ze jesli chodzi o prowadzenie chce go ustawic troszke pod siebie, w tym sensie, ze chce aby regulamin byl jak najprecyzyjniejszy i zebym ja jako prowadzacy mogl w kazdej sytuacji mogl sie do niego odniesc, zamiast podejmowac decyzje, ktore nie wszystkim moga sie spodobac. jasne, ze nie ma szans aby wszystkim wszystko sie podobalo ale ja po prostu nie cierpie nakladac kar, odejmowac punktow i tego typu spraw. Stad tez staram sie wyeliminowac jak najwiecej sytuacji gdzie trzeba bedzie interpretowac zaistniale fakty.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2445196 - 25/06/2008 06:11
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
|
Konstruktor - nie ustosunkowałeś się do moich uwag o tzw. "błędach pisarskich"..Jak będą traktowane np. omyłki w nazwie zespołów ? czy jeśli merytoryczna treść będzie oczywista - sorka powtórze się Rotherham-Rotherdam - to jako błąd z sankcjami- czy nie robimy z tego problemu..??
Ja uważam , że nie powinniśmy przesadzać w formaliźmie i jeśli treść zakładu jest oczywista to uznajemy ?? Pisalem o tym powyzej Wkleje jeszcze raz: Kwestia trzecia: bledy. Tu faktycznie zgodze sie ze byc moze moja propozycja byla zbyt drastyczna. Mysle, ze dobra propozycje podal rafael86, zeby istniala mozliwosc poprawki o ile dany zawodnik zorientuje sie lub ktos mu da o bledzie znac przed rozpoczeciem pierwszego meczu z jego zestawu. Poza tym nerti nie zagra chyba wiec jesli Rotherdam zagra z Bury nikt nie bedzie podejrzewal, ze chodzi o lige holenderska Chodzi bardziej o zapomnienie kursu, pomylke druzyn ( ja np. zamiast meczu Plymouth - QPR wpisalem Plymouth - Crystal P. ) , brak typu ( bo zdarza sie to tez czasami; zawodnik mysli o overze ale zapomni o tym napisac)
|
Do góry
|
|
|
|
#2446260 - 25/06/2008 21:58
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
co do podsumowania przez innego usera, to moze byc tylko wtedy jesli ktos przy swoich typach to zaznaczy, jesli takiej prosby nie bedzie to wtedy -500
taka moja propozycja no tak, ale jeżeli ktoś będzie sam chciał podliczyć, padnie mu internet na załóżmy 2 dni i co wtedy ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2447957 - 26/06/2008 06:23
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2448004 - 26/06/2008 07:26
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/12/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2448086 - 26/06/2008 15:02
[Re: antix_]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Wchodzę , w lipcu byc moze spotkam sie z Conradem i zahaczę Go wtedy o sponsora dla BC POZDRO ELDO
Edited by ELDORADO (26/06/2008 15:03)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|