Witam!
Po dłuższym zastanowieniu postanawiam założyć temat, który miał powstać już jakiś czas temu, kiedy podobna historia przytrafiła mi się po raz pierwszy.
Jestem poważnym człowiekiem i nie ma w tym co napiszę odrobiny żartu, naciągania, bądź fantazji.
Nie zwracam się również w tym temacie do nikogo konkretnie, uważam jednak, że o takich sytuacjach trzeba mówić/pisać.
Rzecz będzie o trzech powiązanych ze sobą kwestiach: koncie mailowym na portalu interia.pl, koncie w
Bet-at-home oraz koncie usera na mecz.pl.
Jakiś czas temu, ciężko powiedzieć dokładnie, myślę, że ok. 1 roku,
ktoś włamał się na moje konto mailowe na interii. Nierozważnie posiadałem wówczas takie samo hasło i login na mecz.pl i poczcie mailowej. Tam nieopatrznie w jednym z maili pozostawione było hasło do bahu. Moja wina - przyznaję. W ten sposób
ktoś wypłacił pieniądze z mojego konta.Gdzie związek z mecz.pl? W dziwnych zbiegach okoliczności. Dzień przed tymi wydarzeniami po raz pierwszy wkleiłem skan kuponu do odpowiedniego działu w TiO. Kolejny zbieg okoliczności -
osobnik, który mnie wówczas okradł, przed wypłatą pieniędzy zakupił jeszcze pewną ilość żetonów do kasyna. Dokładnie tego samego dnia (po całych wydarzeniach), przypadkiem natknąłem się na post pewnego usera na QC w pokoju pokerowym, w którym zawarta była propozycja wymiany pieniędzy z mb z dopłatą.Po napisaniu priva z pytaniem o wysokość kwoty i wyrażającym zainteresowanie taką wymianą, nie otrzymałem od tego usera odpowiedzi. Zbieg okoliczności ...
Sytuacje powyższą dość długo analizowałem i podjąłem pewne działania. Przede wszystkim poprawiłem swoje oczywiste błędy: pozmieniałem hasła, wykasowałem maile z hasłami do buka.
Jakiś czas temu ponownie wpłaciłem pieniądze na konto w
Bet-at-home. Oczywiście hasło do konta zostało zmienione. Również ostatnio kilkakrotnie wklejałem skany swoich kuponów w odpowiednim dziale TiO (to apropo zbiegów okoliczności ...). Wystąpiły problemy z logowaniem się na pocztę ... Wczoraj zaś jakiś
osobnikwłamał się na moje konto w
Bet-at-home i zagrał za całą kwotę pewien zakład (nota bene przegrany, ale to nieważne).
Kilka luźnych uwag na temat całej sytuacji:
- interia.pl i biuro obsługi klienta tego pseudo-portalu, to jest cyrk na kółkach
- zawsze mnie zastanawiało czemu tak wiele osób narzeka na weryfikację u buka. Czy to naprawdę tak wielki problem przesłać skan dowodu przy pierwszej wypłacie??? Moim zdaniem buki, które posiadają tego typu zabezpieczenie (lub podobne) są właśnie "sprzymierzeńcami" graczy, a nie odwrotnie!Gdyby
Bet-at-home posiadał tego typu zabezpieczenie, moja sytuacja wyglądałaby inaczej (przynajmniej jeżeli chodzi o pierwszą kradzież)
- jeszcze o
Bet-at-home-u: zauważyliście jak MIZERNY jest poziom zabezpieczeń w tym buku? Raptem przyznawany odgórnie numer konta gracza i do niego również automatycznie 5 cyfrowe hasło. Przecież to śmiech ...
NA KONIEC do złodzieja, który być może to czyta:
W myśl obowiązujących przepisów, czyn którego dokonałeś jest ze względu na wysokość kwoty przestępstwem w rozumieniu prawa karnego. Nie mówiąc o włamaniu na konto mailowe.