Zwycięzca grupy (
FIS, SUT, SAT, DAV), @2.25, B365, 2/10
Mamy tutaj de facto zakład H2H z Sutilem (ok. @1.6 u różnych buków) bo bolidy Super Aguri (Sato i Davidson) są zdecydowanie najsłabsze w stawce i nie mają szans w walce z kimkolwiek.
Najszybsze okrążenie -
Massa, @2.62, LB, 1.5/10 (na BF da się wyżej)
Massa zdecydowanie najszybszy przez cały weekend, wykręca na pojedynczych okrążeniach rewelacyjne czasy i jak tylko podczas wyścigu będzie miał przed sobą trochę wolnego toru (a takie momenty będą) to powinien pokazać prawdziwą moc Ferrari. Boję sie troszkę tylko o Raikkonena, który najprawdopodobniej jako jedyny z czołówki jedzie na 1 pit stop i pod koniec 1-go sprintu będzie piekielnie szybki.
Miejsce Alonso po 1-szym okrążeniu -
Pow. 10, @2.25, B365, 1/10
Miejsce Buttona po 1-szym okrążeniu -
Pon. 9, @2.75, B365, 1/10
Generalnie chodzi mi o to, że Alonso wyprzedzi na starcie Buttona ponieważ Renault jest jednym z najlepiej startujących bolidów, podczas gdy Honda jest na dokładnie przeciwnym biegunie.
Nie mogłem się zdecydować na jeden z tych zakładów więc solidarnie podzieliłem 2 jednostki na oba.
Glock - Vettel, @1.6,
Bwin, 3.5/10
Glock ma szybszy bolid i startuje z lepszej pozycji, Vettel ma w Bahrajnie cały czas problemy z ustawieniem swojego bolidu i osiąga słabe czasy. Niech tylko Glock dojedzie do mety bez problemów technicznych, a będzie dobrze.