Wszyscy ak pieprzycie na ta Viste jakbyście nie wiem jak sie znali :/ ...jak wchodziło XP to też wszyscy tak gadali, że 98SE na zawsze i nigdy na XP nie wsiądę ...spokojnie, jeszcze Vista was dorwie, ja siedzę na niej od ponad pół roku i zachwalam sobie, fakt jest w niej jeden wkur***jacy mnie bład, ale cała reszta.... super

i wszystko działa
A co takiego cudownego ma Vista czego nie ma XP?
Jakieś tam małe udogodnienia są ale nic poza tym. Nie będę wspominał tych wodotrysków graficznych bo to i w XP da radę zrobić.
A tak poza tym to Vista wymaga porządnego sprzętu, często zamula nawet na niezlym kompie i ma jeszcze dziury, które pewnie poprawią za jakiś czas.
XP masz sprawdzony bo już z SP2 chodzi naprawdę elegancko.
A Vista to taki wynalazek, który jak zwykle MS wypuścił na rynek za szybko. Ale cóż - mają taki układ z producentami, że wszystko już niemal idzie jedynie z Vista. I w ten sposób na świecie są miliony ludzi, którzy zapłacili za to aby być testerami MS Vista.
Naprawdę ludzie, których znam nie są zbytnio zachwyceni Vistą. Może to jeszcze kwestia przyzwyczajenia ale jak do tej pory to jedynie mnie wkurzał ten system gdy musiałem z niego korzystać.
Gdybym teraz kupował laptopa to jedynie z XP albo bez systemu. Vista mi nie jest do niczego potrzebna.