Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#2355298 - 20/05/2008 23:20 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Szewa]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
no dobra, moze i za bardzo typ na Chorwacje potraktowalem ogolnie, ze juz kazdy uwaza, ze ona moze namieszac...zwracam honor tym, ktorych nieslusznie osadzilem jako entuzjastow chorwackiej propozycji

z ta Rosją to juz naprawde sam nie wiem co mam myslec, niby to byla moja pierwsza propozycja do wygrania Eurowizji, ale cos mi podpowiada, zebym coraz bardziej pomyslal o Armenii.

Igor wybacz ze mam zbrakowana klawiature i nie moge wystukac S z ogonkiem, ale coz moj blad. ale tak na serio to zgadza sie ze kazdy moze miec wlasne zdanie i o to wlasnie chodzi, zebysmy wymieniali sie pogladami na temat tego konkursu. to czy komus bardziej przypadla Chorwacja czy Bośnia ma sens, bo tworzy sie w ten sposob dyskusja, ale panowie na spokojnie.. \:\)

wazne ze dzis jest polfinal numer 1 i w sumie to moze sie jeszcze okazac ze pogodzi nas fakt, ze do finalu dzis awansuje Czarnogora i po odczytaniu wynikow bedziemy w szoku. Czarnogora chyba dzis rozpoczyna konkurs i kolejnosc tez moze miec znaczenie.
na koniec pokazą skrot wszystkich propozycji i Czarnogora rozpocznie ten przeglad. moze sie okazac ze wielu mieszkancow bylej Jugoslawii i okolic Balkanow wiedzac ze nie moze glosowac na swoj kraj bedzie szukac sasiadow. Czarnogora rozpocznie skrot i w tym momencie Jugole wezma telefony w reke i zaczna wysylac sms-y na Czarnogore, a potem okaze sie ze zdobeda okolo 50-60 oczek i awansuja do finalu np. z 8. pozycji.....

ale to juz wyszło mi z herbacianych fusów.. a co wróżyć też można sobie czasem, a tym bardziej przy okazji Eurowizji \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2355304 - 20/05/2008 23:24 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
@Feel-Tsu

Ja już na początku napisałem, że Czarnogóra ma dosyć fajną piosenkę i nie zdziwię się jeżeli wejdą do finału \:\)

Do góry
#2355308 - 20/05/2008 23:26 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Szewa]
Feel-Tsu Offline
veteran

hehe Szewa widze ze masz alibi na wszystkie piosenki z dzisiejszego polfinalu \:\)

no dobra zaznaczyles juz wczesniej o Czarnogorze, tak wiec jakby cos Czarnogora jest Twoja, ale pamietaj JUTRO wchodzi "mój typ" na awans Łotwy - ja byłem pierwszy \:\)

Do góry
#2355314 - 20/05/2008 23:29 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Na tą akurat mam, ale nie na wszystkie ;\)

Do góry
#2355359 - 20/05/2008 23:46 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: Feel-Tsu
z ta Rosją to juz naprawde sam nie wiem co mam myslec, niby to byla moja pierwsza propozycja do wygrania Eurowizji, ale cos mi podpowiada, zebym coraz bardziej pomyslal o Armenii.

Dima Bilan w 2006 roku był na drugim miejscu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_in_the_Eurovision_Song_Contest
\:\)
A to jego piosenka z Eurowizji, z 2006 roku:
http://www.youtube.com/watch?v=mbyv_FpeMk8

Zastanów się dobrze ;\)

Do góry
#2355367 - 20/05/2008 23:51 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Igor]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Dodam jeszcze że rosyjski zespół Zenit Saint Petersburg wygrał w tym roku PUEFA, a rosyjscy hokeiści w Kanadzie wygrali. W tym roku Rosja wszystko wygrywa. Czy Eurowizję też wygra? ;\)

Do góry
#2355374 - 20/05/2008 23:54 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Igor]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Igor
Zenit Saint Petersburg

Ups... powinno być Zenit Sankt Petersburg.
To wszystko przez ten wpływ kultury amerykańskiej \:\)

Do góry
#2355397 - 21/05/2008 00:02 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Igor]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Igor, miałem napisać o tym samym \:D

Można jeszcze do tego dodać, że finał LM zostanie rozegrany w Moskwie, a wystąpi w nim zespół rosyjskiego właściciela. Poza tym Rosjanie awansowali do ME i znacząco przyczynili się do tego, że nie zagrają w nich Anglicy

Rosjanie są w ofensywie w tym roku ;\)

Do góry
#2355917 - 21/05/2008 02:22 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Szewa]
Filozof_ Offline
enthusiast

Meldunek: 15/07/2004
A jednak w Unibecie laczyc mozna zaklady tylko z roznych polfinalow... \:\(

Do góry
#2356993 - 21/05/2008 16:08 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Filozof_]
Feel-Tsu Offline
veteran

musze przyznac ze jestem troszke zaskocozny rzostrzygnieciami we wczorajszym polfinale.
spodziewalem sie ze takie kraje jak Andora, Słowenia czy Irlandia powalcza o final, a tu jednak klops \:\)
uwazam ze prowadzacy Artur Orzech mial czesciowo wplyw na wysylane sms-y z naszego kraju. w trakcie konkursu komentowal tuz przed i po wystepie niemal kazdego wykonawcy. chociazby Słowenia - zanzaczyl na poczatku, ze to najslabszy wokal w calej stawce w opinii dziennikarzy, choc po zakonczeniu utworu dodal, ze slyszal juz gorsze wykonania, ale slowa poszly w eter i zapewne Słowenia dostala od nas "zero"
natomiast punkty od Polakow z pewnoscia trafily do Izraela (Boaz to jeden z faworytow Orzecha), a także Rumunii.
na pewno nie dostaly nic rowniez : teatr kukiełek w wykonaniu Dustina.

szkoda,. ze nie znamy wynikow dokladnych tego polfinalu bo mogloby to nam naprawde duzo pomoc w typowaniu zwyciezcy
pokusze sie jednak o małą analizę IMO

z pewnoscia sporo punktow zdobyly Armenia i Rosja i zapewne ktorys z tych krajow wygral ten polfinal. choc przyznam, ze Sirusho jakos tak wokalnie nie wygladala super. ale zrobila show na scenie i w tym roku to jest chyba w cenie. zdziwila mnie spora liczba armenskich flag na widowni - moze to jednak swiadczyc o tym, ze troche Ormian jest rozsianych po Europie i mozna sie spodziewac kilku 12-ek w finale.

sporo oczek zarobily zapewne Grecja, ktora jednak ma wielu fanow i nawet jesli piosenka jest dretwa (choc Kalomira nadrabia uroda : ) to i tak final Grecja bedzie zawsze miala
a takze Bośnia
bo wychodzi jednak na to ze Bałkany glosuja na Lakę i Mirelę. widocznie jednak Jugole postawily na Bośniakow, a Czarnogora i Slowenia dostawaly "ogony" (czytaj po kilka oczek)
glosy z Bałkanów i Mołdawii zapewnily awans Rumunii, ktora moze jednak liczyc na wsparcie takze innych krajow. ludzie potrzebuja jednak w tym roku ballad, spiewanych delikatnie, nastrojowo i moze być rowniez po włosku (to dobry znak dla Szwajcarii na dzis)

fani Eurowizji stawiaja rowniez na ostrzjesze granie - Finlandia i Azerbejdzan. awans obu jest niespodzianka, choc dla mnie duzo wieksza top10 dla Azerow, ktorzy na pokonkursowej konferencji prasowej sie nie stawili z powodu slabej znajomosci jezyka angielskiego \:\)

The delegation members were asked why there were no artists on the press conference stage. The head of delegation said that the reason was the poor mastering of English of Elnur & Samir, and the lack of possibilities to have a translator on stage. (eurovision.tv)

z tego powodu nie wierze, ze Azerowie zostali wybrani przez jury. zapewne widzieli ze chlopaki maja problemy z jezykiem angielskim i nie byli za bardzo za tym, aby debiutanci wystapili w finale.
na to wiec wychodzi ze jury do finalu dokoptowalo kogos z trojki Izrael, Norwegia, Polska. nie wiem jaki jest sklad tego jury, jakie kraje albo osoby tam wchodza, gdybysmy wiedzieli to mielibysmy kraj, ktory moze nie miec najmniejszych szans w finale. i w razie czego przegra w swojej parze \:\)

jak dla mnie tym krajem byliśmy albo MY (Isis ) albo Norweska wokalistka z bicepsem dwa razy wiekszym od bośniackiego Laki \:\)

jednym slowem - trzeba w finale uwazac na Grecję (sporo fanow) i Bośnię (Bałkany idą za Laką). ktorys z tych krajow na pewno trafi do TOP5..

Do góry
#2357050 - 21/05/2008 16:34 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
W drugim półfinale w zasadzie dwie faworytki - Szwecja i Ukraina, inne piosenki jakoś zdecydowanie odstają poziomem.

Do góry
#2357104 - 21/05/2008 16:58 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Giertyszek]
Feel-Tsu Offline
veteran

w pierwszym semi tez odstawaly poziomem a mimo to powalczyly
w drugim polfinale zapowiada sie wiec ciekawa walka o awans

klucz geograficzny na ten polfinal moze byc taki:

A: Islandia, Szwecja, Dania
B: Ukraina, Litwa, Białoruś, Łotwa, Gruzja
c: Turcja, Albania, Chorwacja, Macedonia, Bułgaria, Węgry, plus do tego jednak Cypr i Malta
D: Szwajcaria, Czechy - jako przedstawiciele grupy uniwersalnej, ale jak dla mnie CZesi bez szans

slyszeliscie o tym, że piosenka Szwajcarska moze byc plagiatem jakiejs szwedzkiej kompozycji spiewanej przez mlodą Amy Diamond. Ciekawe jak to wplynie na glosy ze Skandynawii? czy beda glosowac bo znaja melodie czy raczej nie bo potraktuja to jako oszustwo...

z tego podzialu moze wynikac ze z grupy A wchodzi Szwecja
B: kraje bylego ZSRR moga dokoptowac na pewno dwie piosenki - Ukraina jako jeden z faworytow calosci oraz np. Łotwa jako wpadajace w ucho popisy piratow
ciekaw jestem jak wypadnie Litwa, ktora jest polaczeniem niby rockowego brzmienia i ballady, dlugowlosy Litwin moze dostac kilka glosow \:\)

grupa C: nie ma tu jednak jakiegos wielkiego faworyta ale na pewno Turcja ma wielu fanow rozsianych po kontynencie i to moze dac jej pewny awans, a moze nawet wysokie miejsce
kolejny eksperyment Bułgarow (tym razem DJ take me away) to takze pierwsza dziesiatka tych eliminacji, zwlaszcza ze ta moja potencjalna grupa geograficzna jest silna (liczba krajow)
niepowodzenie krajow Balkanskich w pierwszym polfinale (tylko Bosnia awans) Jugole moga sobie powetowac tym razem wprowadzajac jedna lub dwie piosenki. to faktycznie moze byc jednak Chorwacja, ale rownie dobrze to moze byc Albania.
aha i idac rozumowaniem z wczoraj i awansem Izraela - nie zdziwie sie jesli do finalu wejdzie ktos z wielkich eurowizyjnych - Cypr lub Malta. jesli nie z glosow widzow to zawsze moze to byc prezent od jury...

a co do Szwajcarii to moze ja spotkac taki sam los jak wloskie wykonanie Rumunii, ale rownie dobrze moze to byc brak przepustki do finalu. wiele zalezy od Skandynawii \:\)

Do góry
#2361774 - 23/05/2008 07:42 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Igor Offline
Carpal Tunnel

To mamy kolejną dziesiątkę w finale:
Ukrajina - Ani Lorak"Shady Lady" (redni broj u finalu 18)
Hrvatska - Kraljevi Ulice & 75 Cents "Romanca" (redni broj u finalu 9)
Albanija - Olta Boka"Zemrën E Lamë Peng" (redni broj u finalu 3)
Island - Euroband"This Is My Life" (redni broj u finalu 11)
Gruzija - Diana Ghurtskaia"Peace Will Come" (redni broj u finalu 17)
Danska - Simon Mathew"All Night Long" (redni broj u finalu 16)
Švedska - Charlotte Perrelli"Hero" (redni broj u finalu 15)
Letonija - Pirates Of The Sea"Wolves Of The Sea" (redni broj u finalu 14)
Turska - Mor ve Ötesi"Deli" (redni broj u finalu 12)
Portugal - Vânia Fernandes "Senhora Do Mar" (redni broj u finalu 13)

Ja nadal liczę, że Srbija i Hrvatska będą w czołówce finału ;\)

Do góry
#2361934 - 23/05/2008 16:45 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Igor]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Igor, gratuluję wyczucia Chorwacji \:\)

Ja wczoraj, podczas oglądania drugiego półfinału, gdy zobaczyłem występ Chorwacji zdecydowałem się zagrać na ich awans. Naprawdę podobało mi się to wykonanie. I widocznie nie tylko mnie \:\)

Do góry
#2361999 - 23/05/2008 17:33 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Szewa]
Feel-Tsu Offline
veteran

ja również zwracam honor za Chorwację
ogladalem wczorajszy polfinal na portugalskim RTP i przyznam szczerze, że Chorwacja zrobila na mnie najwieksze wrazenie i rzeczywiscie moze namieszac w finale
nie wiem czy nie posune sie za daleko, ale smiem twierdzic ze Chorwacja jest ciekawsza propozycja od Serbii

Szwajcaria jednak odpadla, widocznie Skandynawia (ktora notabene wystapi w finale w komplecie!!!) uznala ze na plagiat glosowac nie mozna

i po wczorajszym polfinale musze przyznac ze ciekawiej wygladala Szwecja niz Ukraina. sporo entuzjazmu na scenie a takze wokol Charlotty Perelli, publicznosc reagowala lepiej podczas wystepu Szwedki niz Any Lorak, ktora chyba za bardzo poszla w jakies przedstawienie na scenie
ciekawe jak sie zmienia kursy na Szwedkę, ale moze byc naprawde wysokie miejsce

no i w finale o 10-tke moze powalczyc Albania, ktora w tej chwili cenię wyżej niż Łotwę (awans zgodnie z moimi oczekiwaniami wywalczyli, ale w sumie wystep sredni)

moim zdaniem jury dokoptowalo do 9-tki: Portugalię lub Gruzję \:\)

Do góry
#2362305 - 23/05/2008 19:11 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Feel-Tsu]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Feel-Tsu
moim zdaniem jury dokoptowalo do 9-tki: Portugalię lub Gruzję \:\)

Jeśli tak to prędzej Gruzję niż Portugalię ze względu na obecną sytuację polityczną w Gruzji ;\)

Do góry
#2363399 - 23/05/2008 23:38 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Igor]
budzias Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2004
btw: kto wygral 2-gi polfinal?

Do góry
#2363490 - 24/05/2008 00:03 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: budzias]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
Originally Posted By: budzias
btw: kto wygral 2-gi polfinal?

w sobote po finale beda oficjalne wyniki obu polfinalow ;\)

Do góry
#2364269 - 24/05/2008 07:15 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: Linc]
antybuker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2007
Panowie, warto to zagrać: Polska da Ukrainie 10 lub 12 punktów oraz Niemcy Turkom 10 lub 12? W Bwin jest taka możliwość

Do góry
#2364299 - 24/05/2008 07:36 Re: Eurowizja 2008 - międzynarodowy konkurs piosenki [Re: antybuker]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: antybuker
Panowie, warto to zagrać: Polska da Ukrainie 10 lub 12 punktów oraz Niemcy Turkom 10 lub 12? W bwin jest taka możliwość

To drugie na pewno \:\)

Do góry
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08