#2360592 - 22/05/2008 22:38
II liga - 34 kolejka - 24 maja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2360613 - 22/05/2008 22:42
Re: II liga - 34 kolejka - 24 maja
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
|
Kto awansuje do EkstraklasyNa kolejkę przed końcem rozgrywek II ligi wciąż cztery zespoły walczą o awans do ekstraklasy. Przedstawiamy szczegółową analizę szans poszczególnych zespołów. Wciąż nie wiadomo, ile dokładnie zespołów będzie premiowanych awansem, zatem w rozpatrywanych wariantach analizujemy sytuację pod kątem zajmowanych miejsc w tabeli. Sytuacja jest na tyle zagmatwana, że może dojść do iście kuriozalnej sytuacji, że Arka i Znicz zmierzą się najpierw w barażu o prawo gry w barażu o Ekstraklasę. Jego zwycięzca zagra o Ekstraklasę z Jagiellonią, a z kolei zwycięzca tego barażu zagra w Ekstraklasie. Po utrzymaniu kary degradacji dla Zagłębia Lubin to prawo otrzyma także przegrany z barażu. Wreszcie po fuzji Dyskobolii ze Śląskiem zwolnione miejsce w Ekstraklasie zajmie także przegrany z barażu o prawo gry w barażu o Ekstraklasę. Pozostaje jeszcze kwestia, kiedy miałby odbyć się baraż o baraż, skoro II liga kończy rozgrywki 24 maja, a baraże o Ekstraklasę zaplanowano na 28 i 31 maja, ale to oczywiście mało znaczący szczegół. A teraz do rzeczy. Poniżej przedstawiamy tabelkę wyników meczów bezpośrednich drużyn walczących o Ekstraklasę. Oraz rozpisane wszelkie możliwe tabelki meczów bezpośrednich z układem dwóch, trzech lub czterech drużyn (jest takich możliwości jedenaście - jedna 4-drużynowa, cztery 3-drużynowe i sześć 2-drużynowych). więcej tutaj
|
Do góry
|
|
|
|
#2361109 - 23/05/2008 02:14
[Re: Piecia]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/07/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2361166 - 23/05/2008 02:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
Znicz jak wiadomo nie ma warunków na 1 ligę stadion , oświetlenie no i organizacyjnie też za pewne nie jest zbyt bardzo dobrze zorganizowana , dlatego uważam iż zbyt poważnie nie wyjdą w sobotę by koniecznie zdobyć pkt. potrzebne do awansu i liczę się z ich porażką by ustąpić miejsca tym którzy są na to bardziej gotowi . Mam tu na myśli Arkę i Piasta . Arka nie powinna mieć chyba problemu by pokonać przeciętny Motor wprawdzie ostatnia wpadka trochę namieszała , lecz wszystko można jeszcze wyprostować . Dlatego Arka w sobotę po 3 pkt. i przy porażce Znicza to właśnie Gdynia będzie w 1 lidze o ile oczywiście wygra i to jest scenariusz który biorę pod uwagę na sobotę . Jeśli chodzi o Piasta to tu trochę trudniej widzę to , można nawet liczyć się z podziałem pkt.
Odnośnie Znicza: Modernizujemy wciąż swój stadion i liczymy, że uda się go doprowadzić do takiego stanu, by otrzymać licencję na rozgrywanie na nim spotkań w ekstraklasie. Jeśli nam się to nie uda, wtedy będziemy rozmawiali z organizacjami odpowiedzialnymi za wynajem obiektów Legii i Polonii. Wstępne rozmowy z tymi instytucjami już przeprowadziliśmy, ale miały one charakter czysto informacyjny. Więcej będzie można powiedzieć za tydzień, kiedy będzie wiadomo, w jakiej klasie rozgrywkowej zagra w przyszłym sezonie Znicz." - kończy pracownik Znicza. Myśle ,że nie po to cały sezon drużyna grała na całych obrotach aby teraz odpuścić. W Pruszkowie jest ciśnienie na piłkę. Nie pochodzę z tego miasta ale raz byłem na meczu Znicza chyba z Arka u siebie . Widać ,że oczekiwania kibiców sa duże. Liczyłem ,że po świetnej jesieni w której stali sie gwiazdą drugiej ligi odpuszcza parę meczy na wiosnę aby nie pchać sie do OE. Jedna drużyna nadal starała sie grać to co na jesieni. Zatrudnienie Wójciki i potem go wywalenie można odbierać za sygnał ,że władze klubu szybko reagowaly na nie korzystne wyniki drużyny. Jak dla mnie mają dużą szanse zapukać do OE . Graja praktycznie z drużyna która o nic nie walczy. Czy można im zaufać ? Kurs ciekawy ale czy adekwatny do sytuacji. Ja chyba zaryzykuje i zaufam tej drużynie. Typ: 2 Stawka: 3/10 bo wiecej w II lidze nie warto dawać
|
Do góry
|
|
|
|
#2363814 - 24/05/2008 03:12
[Re: herkules]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
no to lecim z ostatnia kolejka **Warta-Śląsk W. -->2 Mecz przy Bulgarskiej, zapewne przy sporej ilosci kibicow z Wroclawia, jak mowi sam Tarasiewicz idealna murawa o wiele bardziej przysprzyja Slaskowi, co zreszta potwierdzaja wyniki Warty na stadionie Lecha jakos im nie idzie . Dla Slaska mecz o awans, dla Warty o nic. **Motor-Arka -->2 tutaj mam juz wieksze watpliwosci, acz mysle ze kwestia motywacji powinna zdecydowac. Arka spartolila sobie sytuacje niemilosiernie tym remisem z Odra, okazja do pelnej rehabilitacji w Lublinie. Jw. mecz o awans. Potencjaly nieporownywalne. **Odra-Tur -->x2 jesli dojdzie do fuzji Groclinsko-Wroclawskiej spada tylko 1 zespol. Przy tym zalozeniu Turowi potrzeba 1 punktu do utrzymania, jesli by wygrali z pewnoscia awansuja conajmniej na 16msc. Odra bez swojego GK Fecia. a Tur z Polonia w koncu ofensywnie i z polotem, moglo tych bramek pasc wiecej w srode. Czyzby mecz na 0-0? **Lomza-Kmita -->2 Kmita w meczu z Lowiczem byla o klase lepsza i az dziw ze nie wygrali spokojnie tego meczu i zapewnili sobie utrzymania. a/sa lepsza druzyna od Lomzy, b/to ze potrafia grac na wyjazdach pokazali chocby w Bielsku Bialej. Lomza rozbita przez Plock, bez kasy, druzyna bez przyszlosci. Czy beda walczyc jak lwy? Watpie osobiscie. **Jastrzebie-Plock -->x2 Od momentu gdy od graczy Wisly odwrocili sie kibice, Ci o dziwo zaczeli grac dobrze Dojdzie tam do gruntownego przebudowania zespolu a pilkarze graja o zachowanie kontraktow. Dla jednych i drugich mecz o pietruszke, biorac pod uwage jednak potencjal pilkarski x2 jak najbardziej. Wysokich wygranych zyczem
|
Do góry
|
|
|
|
#2364485 - 24/05/2008 17:15
[Re: Ryan20]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Polonia Warszawa - Piast Gliwice 2 kurs 2,4 Polonia Warszawa - Piast Gliwice(-1) 2 kurs 5,15 Polonia w tym meczu zagra samą młodzieżą...podobnie jak to było w Turku...gdzie przegrali z jedną z najgorszych ekip na drugim forncie...dla Tura była to pierwsza wygrana od października.... "Czarne Koszule kończą nieudany sezon meczem z walczącym o awans Piastem Gliwice. Piast może mieć w sobotę przy Konwiktorskiej (godz. 17) ułatwione zadanie. Prezes Polonii Jerzy Klockowski przekazał w piątek Jerzemu Kowalikowi decyzję właściciela klubu, aby w ostatnim meczu sezonu zagrali sami młodzi piłkarze. – Pierwszy raz w życiu spotkałem się z taką sytuacją. Przecież mecz z Piastem transmitowany będzie w telewizji – twierdzi trener Kowalik. Jego pole manewru zawężają też inne problemy. Z Piastem nie będą mogli zagrać Lumir Sedlacek i Piotr Kosiorowski, którzy pauzują za żółte kartki. Grzegorz Wojdyga nie wystąpi z powodu naciągnięcia mięśnia dwugłowego. Natomiast pod znakiem zapytania stoi występ Krzysztofa Bąka, który wczoraj tylko truchtał wokół boiska. Eksperyment z odmłodzeniem kadry nie przyniósł efektu w środowym meczu z Turem Turek, gdzie Polonia przegrała 0:2. W tej sytuacji trudno spodziewać się, że „Czarne koszule“ podejmą wyrównaną walkę z Piastem Gliwice, który musi wygrać w stolicy, by liczyć na awans do ekstraklasy." jak dla mnie pewna wygrana Piasta... http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota
|
Do góry
|
|
|
|
#2364672 - 24/05/2008 19:41
[Re: style]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
wszystko sie zgadza Polonia dzisiaj rezerwami zagra tylko czy Piast chce ten mecz wygrac i awansowac do 1ligi, bo to tez nie jest takie oczywiste. a co skontrują polonie która wystawia rezerwy i wystawią juniorów ??? to feralny mecz wybrano do transmisji telewizyjnej...jedni wystawią rezerwy...a drudzy zrobią wszystko żeby nie wygrać...:/ qrva niezły absurd mamy w tej polskiej piłce :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2364736 - 24/05/2008 20:18
[Re: Hakan]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Mnie dziwią kursy na ten mecz. Na Piasta aż @2,40 * Polonia gra dzisiaj rezerwami (już dość długo jest ta informacja potwierdzona) * co za tym idzie Polonia gra o nic. * Piast musi wygrać by marzyć o Ekstraklasie. Dlatego ja odpuszczę ten mecz bo mi bardzo śmierdzi. Wiem, że Polak musi się czegoś doszukiwać, ale nawet jeśli to promocja to ja jej nie biorę. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364737 - 24/05/2008 20:19
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
|
Czemu mieliby nie chcieć awansować do 1 ligi? Przecież nie po to wkładali tyle trudu w zdobywanie punktów by teraz gdy są tak bliscy pierwszej ligi nie chcieli do niej awansować .
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2364759 - 24/05/2008 20:28
[Re: Patrolinho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
A kto to tam wie?! Arka wydaje się być "pewna". Żeby nie było - napisałem "nie" (w sumie niepotrzebnie), dlatego że zagrałem dubla Arka+Podbeskidzie bo po prostu taki scenariusz zakładam, iż awansują gdynianie, a nie pruszkowianie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364769 - 24/05/2008 20:33
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
A kto to tam wie?! Arka wydaje się być "pewna". Żeby nie było - napisałem "nie" (w sumie niepotrzebnie), dlatego że zagrałem dubla Arka+Podbeskidzie bo po prostu taki scenariusz zakładam, iż awansują gdynianie, a nie pruszkowianie. moze idziesz na Warte ? to tak poza tematem. W sumie awans Arki by najbardziej pasował . Ale czy nadal są to czasy takich zmówin my odpuszczamy wy awansujecie ??? Sam juz nie wiem. Znicz w optymalnym skladzie wyjdzie. Przy remisie Znicza jak to bedzie wygladac ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2364778 - 24/05/2008 20:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Czemu mieliby nie chcieć awansować do 1 ligi? Przecież nie po to wkładali tyle trudu w zdobywanie punktów by teraz gdy są tak bliscy pierwszej ligi nie chcieli do niej awansować .
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ? Nie odpowiem na pytanie kto dzisiaj wygra a kto dzisiaj przegra, ale część Twoich wątpliwości mogę absolutnie rozwiać: Znicz chce awansować do Ekstraklay!
|
Do góry
|
|
|
|
#2364782 - 24/05/2008 20:39
|
Carpal Tunnel
|
http://90minut.pl/news.php?id=727346 <-- kto awansuje do Ektraklasy (jest wszystko rozpisane) ----- Poza tym.. "Dodatkowy mecz Arka - Znicz Nie można wykluczyć sytuacji, że po ostatniej kolejce dwie drużyny - Znicz i Arka - będą miały tyle samo punktów, po 62. Nie jest to jedyna możliwość, ale zdecydowanie najciekawsza. W dwóch spotkaniach Znicza z Arką był remis 2:2, a więc nikt nie jest lepszy w bezpośrednich meczach. Gdyby chodziło o pozycję w środku tabeli, o tym, kto byłby lepszy, decydowałby bilans bramek z całej ligi (lepsza jest Arka). Przepisy PZPN mówią jednak, że w przypadku walki o miejsce, które daje awans lub udział w barażu, przy identycznych wynikach bezpośrednich spotkań bramki się nie liczą i trzeba rozegrać dodatkowy mecz na neutralnym boisku! - Jeśli tak będzie, to w poniedziałek podejmiemy decyzję o przesunięciu barażów i wyznaczymy szybko termin rozegrania dodatkowego meczu Arka - Znicz - tłumaczy Jugo."
|
Do góry
|
|
|
|
#2364798 - 24/05/2008 20:45
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
|
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ? Nie odpowiem na pytanie kto dzisiaj wygra a kto dzisiaj przegra, ale część Twoich wątpliwości mogę absolutnie rozwiać: Znicz chce awansować do Ekstraklay! ja tez mysle ,że chce awansowac to kolega z Poznania ma inne zdanie a kurs nawet ok na Znicz
|
Do góry
|
|
|
|
#2364804 - 24/05/2008 20:48
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ? Nie odpowiem na pytanie kto dzisiaj wygra a kto dzisiaj przegra, ale część Twoich wątpliwości mogę absolutnie rozwiać: Znicz chce awansować do Ekstraklay! Tak, Znicz niewątpliwie chce, tylko pozostaje pytanie - po co? Na rozgrywanie spotkań na własnym stadionie nie ma szans, a używanie do tego celu obiektów Legii bądź Polonii według mnie trochę mija się z celem, skoro w Pruszkowie na mecze przychodzi dwa tysiące widzów. Ilu pojedzie do Warszawy?
|
Do góry
|
|
|
|
#2364836 - 24/05/2008 21:00
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Jeśli Znicz będzie grał swoje mecze na Legii, to może sie spodziewać kilka tysięcy kibiców więcej. I lepszego dopingu niż Legia. Obecnie duża część kibiców chodzi na CWKS i Hutnik. A na Łazienkowskiej brak dopingu i tylko jakieś docinki pod adresem ITI.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364845 - 24/05/2008 21:03
[Re: grucha]
|
Carpal Tunnel
|
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ? Nie odpowiem na pytanie kto dzisiaj wygra a kto dzisiaj przegra, ale część Twoich wątpliwości mogę absolutnie rozwiać: Znicz chce awansować do Ekstraklay! Tak, Znicz niewątpliwie chce, tylko pozostaje pytanie - po co? Na rozgrywanie spotkań na własnym stadionie nie ma szans, a używanie do tego celu obiektów Legii bądź Polonii według mnie trochę mija się z celem, skoro w Pruszkowie na mecze przychodzi dwa tysiące widzów. Ilu pojedzie do Warszawy? Na stadion Znicza przychodzi 2k widzów bo ...taka jest pojemność stadionu Niewątpliwie na początku Sezonu 2008/2009 zachodziłaby konieczność rozgrywania meczów na innym stadionie, najprawdopodobniej Legii (a stosunki pomiędzy kibicami obu klubów są bardzo przyjazne), ale nie trwałoby to zbyt długo. Wstępne rozmowy pomiędzy przedstawicielami Znicza, a włodarzami obiektów przy Łazienkowskiej i Konwiktorskiej już miały miejsce. Oczywiście nie były one zobowiązujące bo niewiadomo czy po zakończeniu tego sezonu temat w ogóle będzie aktualny. P.S. Pmmyśl zanim napiszesz
|
Do góry
|
|
|
|
#2364882 - 24/05/2008 21:18
|
Carpal Tunnel
|
Panowie poczytajcie sobie Nawet szóste miejsce może dać awans do ekstraklasy! także może się okazać, że Arka i Piast dzisiaj remis, i obie drużyny mimo wszystko awansują do I ligi :] btw, za zajęcie drugiego miejsca w lidze zespół Śląska Wrocław ma obiecane 1,5 mln zł premii do podziału, a dodam, że jest to zapewne ostatnie spotkania Tarasiewicza w roli wrocławskiego trenera.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364886 - 24/05/2008 21:19
[Re: MarcoviaMarki]
|
Carpal Tunnel
|
Jeśli Znicz będzie grał swoje mecze na Legii, to może sie spodziewać kilka tysięcy kibiców więcej. I lepszego dopingu niż Legia. Obecnie duża część kibiców chodzi na CWKS i Hutnik. A na Łazienkowskiej brak dopingu i tylko jakieś docinki pod adresem ITI. dokładnie Znicz może liczyc na doping ze strony kibiców Legii . Dlatego ja nadal upieram sie ,że nie poto grali caly sezon aby w osttanim meczu dac ciała . Wiadomo Podbeskidzie to niezla ekipa ale oni maja juz wakacje o nic nie graja. Paradoksalnie moze Arka sie zblokowac i dzis kilka kuponów do kosza wskoczy. Ale ja zaryzykuje Znicz+Arka . Licze na ambicje obu ekip
|
Do góry
|
|
|
|
#2364892 - 24/05/2008 21:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Powiem wam tylko tyle ze Piast chce awansowac a skad ? tego wam nie powiem Te ostatnie przegrane mecze sa spowodowane tym ze sa bez formy...
|
Do góry
|
|
|
|
#2364925 - 24/05/2008 21:37
|
Carpal Tunnel
|
Jeśli Znicz będzie grał swoje mecze na Legii, to może sie spodziewać kilka tysięcy kibiców więcej. I lepszego dopingu niż Legia. Obecnie duża część kibiców chodzi na CWKS i Hutnik. A na Łazienkowskiej brak dopingu i tylko jakieś docinki pod adresem ITI. dokładnie Znicz może liczyc na doping ze strony kibiców Legii . Dlatego ja nadal upieram sie ,że nie poto grali caly sezon aby w osttanim meczu dac ciała . Wiadomo Podbeskidzie to niezla ekipa ale oni maja juz wakacje o nic nie graja. Paradoksalnie moze Arka sie zblokowac i dzis kilka kuponów do kosza wskoczy. Ale ja zaryzykuje Znicz+Arka . Licze na ambicje obu ekip Arka tak, sam ją mam na moim kuponie, aczkolwiek ten Znicz mi coś śmierdzi, wiem, że Podbeskidzie niby o nic już nie gra, ale popatrz na ich ostatnie wyniki: i nie po to grali ostatnie spotkania na maksa ( co widac po wynikach ) zeby teraz sobie odpuścić i położyć na boisku, a formę mają bardzo dobrą, IMO skonczy się remisem i Śląsk zajmie 2 miejsce. czyli jednym słowem Arka + Śląsk + x2 Piast, 1/10 pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2364971 - 24/05/2008 21:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Co do meczu TS Podbeskidzia to ciężki orzech do zgryzienia.Fakt goście przyjadą po zwyciestwo, na wyjazdach graja lepiej niż u siebie no i mają realne szanse na awans.U gospodarzy jest nieco inaczej.Awans raczej nie realny.Tylko jest to ostatni mecz w sezonie.Jest to najlepszy sezon Podbeskidzia w 2 lidze.Do tego wydaje mi sie że kilku zawodników będzie chciało się pożegnać z bielska publicznościa.Nie ma co ukrywać że po świetnych występach zawodnicy znaleźli sie na listach zyczeń innych klubów.Jak dla mnie ciężki mecz do typowania.Jak bym miał coś grać to over 2,5.DO składu wraca Chrapek który w przodzie potrafi nieźle namieszać.Zapowiada się komplet widzów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364976 - 24/05/2008 21:59
[Re: Skorpion BB]
|
Carpal Tunnel
|
Co do meczu TS Podbeskidzia to ciężki orzech do zgryzienia.Fakt goście przyjadą po zwyciestwo, na wyjazdach graja lepiej niż u siebie no i mają realne szanse na awans.U gospodarzy jest nieco inaczej.Awans raczej nie realny.Tylko jest to ostatni mecz w sezonie.Jest to najlepszy sezon Podbeskidzia w 2 lidze.Do tego wydaje mi sie że kilku zawodników będzie chciało się pożegnać z bielska publicznościa.Nie ma co ukrywać że po świetnych występach zawodnicy znaleźli sie na listach zyczeń innych klubów.Jak dla mnie ciężki mecz do typowania.Jak bym miał coś grać to over 2,5.DO składu wraca Chrapek który w przodzie potrafi nieźle namieszać.Zapowiada się komplet widzów. dzieki za info ja odpuszczam ten meczyk zagram Arka+Śląsk i ruszam na meczyk Warty bo ladna pogoda w Poznaniu Ciekawa sie kolejka zapowiada.
|
Do góry
|
|
|
|
#2364989 - 24/05/2008 22:05
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
bardzo interesujaca i dziwna moze byc ta ostatnia kolejka bo:
- moze sie okazac ze znicz wygra swoj mecz,choc wielu upatruje tu remisu lub nawet wygranej podbeskidzia;
- slask ma spore szanse wygrac w poznaniu bo wygrywa i zajmuje 3 miejsce premiowane gra w extraklasie(brak barazy chyba)lub nawet 2 jesli znicz nie wygra,choc baniak twierdzi ze jego zespol jeszcze sie nie utrzymal i zapowiada walke ale tak samo walke ze slaskiem przed meczem zapowiadal kubicki,a jescze wczesniej pilkarze motoru a ci ostatni w dziwnie dogodnych sytuacjach w lublinie nie trafiali w bramke lub wykazywali brak zdecydowania koczon,krol,poplawski;
- z piastem to juz dziwna sytuacja skoro walczyc ma o awans do extraklasy to z rezerwowa polonia powinien zgarnac 3 punkty w stolicy bezdyskusyjnie tylko niektorzy sugeruja ze specjalnie piastowi nie zalezy na tych 3 oczkach,ostatni mecz zdaje sie to potwierdzac;
- arka traci dziwna bramke do szatni w ostatnim meczu i w dziwny sposob wyrownuje na koniec meczu lecz to tylko 1 punkt u siebie ze slabiutka odra czy im tez nie zalezy na awansie ?,wszak przed runda wiosenna to byl glowny pretendent do awansu.gra z motorem na wyjezdzie,ktory od 5 meczy nie moze nikomu strzelic bramki i dostarcza punktow od 5 meczu komu sie da,dlaczego mialby nie dostarczyc arce majacej szanse awansu do extraklasy w ostatniej kolejce;
- lechia,ktora awansowala juz do extraklasy,zdazyla podarowac 3 punkty slaskowi,czy bedac w szampanskich nastrojach pilkarze lechii znow beda rozprezeni i wynik na boisku bedzie sprawa 2- rzedna,tym bardziej ze to mecz o totalna pietruszke ? ciekawe w jakim skladzie lechia rozpocznie dzisiejsze spotkanie?
we wszystkich tych meczach wygrane gosci prawdobodobne ale jak bedzie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2365170 - 24/05/2008 22:56
|
addict
|
Nie interesuję się tą klasą rozgrywek więc liczę że zostanie sprostowana wypowiedź o rzekomym braku chęci piłkarzy z Gliwic by awansować bo być może jest coś o czym nie wiem. Z punktu widzenia czysto sportowego jak to przeczytałem nasunął mi się jeden wniosek: Paranoja. Podobnie jest ze Zniczem ogolnie ta liga jest lekko zakrecona . Wiec czy Znicz i Piast chca powalczyc o awans ? Nie odpowiem na pytanie kto dzisiaj wygra a kto dzisiaj przegra, ale część Twoich wątpliwości mogę absolutnie rozwiać: Znicz chce awansować do Ekstraklay! Tak, Znicz niewątpliwie chce, tylko pozostaje pytanie - po co? Na rozgrywanie spotkań na własnym stadionie nie ma szans, a używanie do tego celu obiektów Legii bądź Polonii według mnie trochę mija się z celem, skoro w Pruszkowie na mecze przychodzi dwa tysiące widzów. Ilu pojedzie do Warszawy? Na stadion Znicza przychodzi 2k widzów bo ...taka jest pojemność stadionu Niewątpliwie na początku Sezonu 2008/2009 zachodziłaby konieczność rozgrywania meczów na innym stadionie, najprawdopodobniej Legii (a stosunki pomiędzy kibicami obu klubów są bardzo przyjazne), ale nie trwałoby to zbyt długo. Wstępne rozmowy pomiędzy przedstawicielami Znicza, a włodarzami obiektów przy Łazienkowskiej i Konwiktorskiej już miały miejsce. Oczywiście nie były one zobowiązujące bo niewiadomo czy po zakończeniu tego sezonu temat w ogóle będzie aktualny. P.S. Pmmyśl zanim napiszesz Hmmm... Generalnie napisałeś to co ja. Jedynie rozgrywanie meczów na obcym stadionie wydaję się mijac z celem, bo zaprzyjaźnieni kibice to jednak nie to samo, co swoi fani. Pomijam już fakt kosztów wynajęcia obiektu, a także ochrony, co jeśli chodzi o stadion Legii byłoby dużym obciążeniem dla niewielkiego przypuszczam budżetu Znicza. Czy przypuszczasz, że jeśli stadion w Pruszkowie byłby większy, to przychodziłoby na mecze znacznie więcej kibiców? Pomijając oczywiście fanów drużyn przyjezdnych. Biorąc pod uwagę aspekt sportowy, póki co awans Zniczowi się należy, jednak w przypadku gdy stanie się on faktem boję się, że klub ten stanie się kolejną, z punktu widzenia kibica efemerydą piłkarską typu Świt Nowy Dwór. P.S. Myślę, zwłaszcza gdy wypowiadam się publicznie, starając się jednocześnie nikogo nie urazic. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2365233 - 24/05/2008 23:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Panowie poczytajcie sobie Nawet szóste miejsce może dać awans do ekstraklasy! także może się okazać, że Arka i Piast dzisiaj remis, i obie drużyny mimo wszystko awansują do I ligi :] btw, za zajęcie drugiego miejsca w lidze zespół Śląska Wrocław ma obiecane 1,5 mln zł premii do podziału, a dodam, że jest to zapewne ostatnie spotkania Tarasiewicza w roli wrocławskiego trenera. Baqu tylko nie wiem czy komuś będzie sie na tyle opłacało ryzykować i czekać na to czy ktoś jeszcze nie spadnie. Poza tym Jagi nie spuszczą bo nie kupowała aż w takim stopniu co inni zdegradowani, a była i jest stroną pokrzywdzoną przez działania korupcyjne innych klubów. Więc jak już w tym wypadku pkt karne. Co innego ma się z Koroną i tu spadek jest niestety realny.
|
Do góry
|
|
|
|
#2365275 - 24/05/2008 23:22
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Panowie poczytajcie sobie Nawet szóste miejsce może dać awans do ekstraklasy! także może się okazać, że Arka i Piast dzisiaj remis, i obie drużyny mimo wszystko awansują do I ligi :] btw, za zajęcie drugiego miejsca w lidze zespół Śląska Wrocław ma obiecane 1,5 mln zł premii do podziału, a dodam, że jest to zapewne ostatnie spotkania Tarasiewicza w roli wrocławskiego trenera. Baqu tylko nie wiem czy komuś będzie sie na tyle opłacało ryzykować i czekać na to czy ktoś jeszcze nie spadnie. Poza tym Jagi nie spuszczą bo nie kupowała aż w takim stopniu co inni zdegradowani, a była i jest stroną pokrzywdzoną przez działania korupcyjne innych klubów. Więc jak już w tym wypadku pkt karne. Co innego ma się z Koroną i tu spadek jest niestety realny. czyli co wg. Ciebie kobieta moze byc tak troche w ciazy? jezeli kupowali -sprzedawali to szanse na degradacje maja taka sama jak inne kluby!
|
Do góry
|
|
|
|
#2365336 - 24/05/2008 23:39
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
|
czyli co wg. Ciebie kobieta moze byc tak troche w ciazy? jezeli kupowali -sprzedawali to szanse na degradacje maja taka sama jak inne kluby! gremlin tak mowia przepisy, że jeżeli klub nie kupował nagminnie/czesto/dlugoterminowo spotkan to w takim wypadku jest karany w mniejszym stopniu, niż te kluby, które tak "działały" i nie jest degradowany z ligi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2365391 - 24/05/2008 23:59
|
old hand
Meldunek: 26/01/2004
|
czyli co wg. Ciebie kobieta moze byc tak troche w ciazy? jezeli kupowali -sprzedawali to szanse na degradacje maja taka sama jak inne kluby! gremlin tak mowia przepisy, że jeżeli klub nie kupował nagminnie/czesto/dlugoterminowo spotkan to w takim wypadku jest karany w mniejszym stopniu, niż te kluby, które tak "działały" i nie jest degradowany z ligi. co to znaczy ''niekupował nagminnie,często,długoterminowo spotkań'' korupcja to korupcja i do więzienia bez dwóch zdań nie ma litości dla przekręciarzy,
|
Do góry
|
|
|
|
#2365465 - 25/05/2008 00:24
[Re: robert76]
|
Carpal Tunnel
|
co to znaczy ''niekupował nagminnie,często,długoterminowo spotkań'' korupcja to korupcja i do więzienia bez dwóch zdań nie ma litości dla przekręciarzy, nie jestem prawnikiem, nie wiem jak to dokładnie jest napisane prawnie, chciałem tylko przybliżyć temat tak, żeby inni też mieli pełen obraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2365901 - 25/05/2008 02:12
[Re: robert76]
|
Carpal Tunnel
|
czyli co wg. Ciebie kobieta moze byc tak troche w ciazy? jezeli kupowali -sprzedawali to szanse na degradacje maja taka sama jak inne kluby! gremlin tak mowia przepisy, że jeżeli klub nie kupował nagminnie/czesto/dlugoterminowo spotkan to w takim wypadku jest karany w mniejszym stopniu, niż te kluby, które tak "działały" i nie jest degradowany z ligi. co to znaczy ''niekupował nagminnie,często,długoterminowo spotkań'' korupcja to korupcja i do więzienia bez dwóch zdań nie ma litości dla przekręciarzy, nie odniósł z korupcji żadnej korzyści. Pozostali do tej pory zdegradowani kupili przeważnie awanse do wyższych klas rozgrywkowych. W przypadku Jagiellonii jakoś klub poza jedną(?) osobą - prezesem, nie napchał sobie na korupcji kieszeni kasą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2365925 - 25/05/2008 02:21
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
czyli co wg. Ciebie kobieta moze byc tak troche w ciazy? jezeli kupowali -sprzedawali to szanse na degradacje maja taka sama jak inne kluby! gremlin tak mowia przepisy, że jeżeli klub nie kupował nagminnie/czesto/dlugoterminowo spotkan to w takim wypadku jest karany w mniejszym stopniu, niż te kluby, które tak "działały" i nie jest degradowany z ligi. co to znaczy ''niekupował nagminnie,często,długoterminowo spotkań'' korupcja to korupcja i do więzienia bez dwóch zdań nie ma litości dla przekręciarzy, nie odniósł z korupcji żadnej korzyści. Pozostali do tej pory zdegradowani kupili przeważnie awanse do wyższych klas rozgrywkowych. W przypadku Jagiellonii jakoś klub poza jedną(?) osobą - prezesem, nie napchał sobie na korupcji kieszeni kasą. Zawsze jest jakaś korzyśc z korupcji - trzy kupione punkty w danym meczu, pozwalające wspinac się w tabeli. Mnie osobiście śmieszy gadanie ten kupił 3 mecze, a tamten 33 i co z tego skoro jeden i drugi awansował? Nie mówie tu o Jadze, ale np. Arce i Zagłębiu L., Cracovii czy Kornie. Ja zabijesz człowieka to nie ważne czy zadałeś jeden czy sto ciosów nożem bo efekt był ten sam . Nas już ukarano, czekamy na resztę Pozdrawiam obiektynych
|
Do góry
|
|
|
|
#2366210 - 25/05/2008 03:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2366226 - 25/05/2008 03:42
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2366575 - 25/05/2008 05:23
|
Carpal Tunnel
|
2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub wiecej druyn, o zajetym miejscu decyduja: 2.1 przy dwóch zespołach: a) liczba zdobytych punktów w spotkaniach miedzy tymi druynami, b) przy równej liczbie punktów korzystniejsza rónica miedzy zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych druyn, c) przy dalej równosci, według obowiazujacej reguły UEFA, e bramki strzelone na wyjezdzie liczone sa „podwójnie”, korzystniejsza rónica miedzy zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych druyn, d) przy dalszej równosci, korzystniejsza rónica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek, e) przy dalszej równosci wieksza liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach całego cyklu, f) w przypadku gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów sa zespoły zajmujace 2 i 3 miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi, a take zespoły których kolejnosc decyduje o udziale w meczach barażowych badz o spadku stosuje sie wyłacznie zasady okreslone w punktach a,b,c, a jeeli one nie rozstrzygna o kolejnosci zarzadza sie spotkanie barazwe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN, boisku.
|
Do góry
|
|
|
|
#2366657 - 25/05/2008 05:36
|
Carpal Tunnel
|
To jest jeszcze bardziej zagmatwane niż myślałem... 2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub wiecej druyn, o zajetym miejscu decyduja:
2.2 Przy wiecej ni dwóch zespołach: a) liczba zdobytych punktów w spotkaniach miedzy tymi zespołami, b) przy równej liczbie punktów korzystniejsza rónica miedzy zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych druyn, c) przy dalszej równosci korzystniejsza rónica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek, d) przy dalszej równosci wieksza liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu. A zatem... mamy Piasta, Arkę i Znicz. a) wszystkie drużyny po 62 pkt. b) w spotkaniach bezpośrednich każda z drużyn ma remisowy bilans między bramkami strzelonymi i straconymi c) Arka +31, Znicz +26, Piast +22 Czy możecie mi powiedzieć, gdzie popełniłem błąd w swoim rozumowaniu...? Rozumiem, że kolejność Piast-Arka-Znicz jest taka dlatego, bo w spotkaniach bezpośrednich między tymi ekipami Piast miał bilans 7-7, Arka 6-6, a Znicz 5-5. Tylko gdzie w regulaminie rozgrywek jest to wyszczególnione jako czynnik decydujący o pozycji w tabeli...?
|
Do góry
|
|
|
|
#2366770 - 25/05/2008 06:01
[Re: tyson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
a). w spotkaniach pomiędzy tymi zespołami - Piast 6 pkt, Znicz 5 pkt, Arka 5 pkt b). bilans bramek Arka - Znicz 4-4 c). według UEFA wyjazdowe liczą się podwójnie ale tu znowu mamy 4-4 bo dwa razy po 2-2 było więc punkt f). w przypadku gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów sa zespoły zajmujace 2 i 3 miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi, a take zespoły których kolejnosc decyduje o udziale w meczach barażowych badz o spadku stosuje sie wyłacznie zasady okreslone w punktach a,b,c, a jeeli one nie rozstrzygna o kolejnosci zarzadza sie spotkanie barazwe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN, boisku. takie jest moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#2366864 - 25/05/2008 06:30
|
addict
|
Pogrubiony fragment regulaminu mówi o dwóch drużynach mających tyle samo punktów, a w tym przypadku są trzy. Fakt, że Piast przeskakuje o jedno miejsce wyżej niczego tu nie zmienia, gdyż zastosowano już jedną metodę klasyfikacji czyli mini tabelę trzech klubów. W tej sytuacji chyba nie można zastosowac przepisu, który zaznaczyłeś bo będzie to jakby podwójne klasyfikowanie. Zgadzam się, przepisy są zagmatwane i niespójne co długo będzie skutkowac podobnymi dyskusjami, a byc może nawet protestami ze strony pokrzywdzonych. Zastanawiam się także, co będzie jeśli ŁKS i Polonia nie dostaną licencji na grę w pierwszej lidze. Na ich miejsce wejdą Znicz i Podbeskidzie, już bez baraży... W tym momencie pokrzywdzona jest trzecia, czyli czwarta drużyna drugiej ligi, która mimo że lepsza od wyżej wspomnianych, to baraż musi rozegrac
|
Do góry
|
|
|
|
#2370219 - 26/05/2008 03:59
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2370746 - 26/05/2008 14:19
[Re: Paździoch]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2372778 - 27/05/2008 02:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/01/2008
|
Po tym artykule można domniemać iż działacze ustawili mecz , ale znając życie to pewnie zaraz zwolnią trenera i pojawią się komentarze że skoro nie grali już o nic to chcieli dać szansę debiutu młodym graczom którzy w przyszłości mogą stanowić trzon budowanej nowej drużyny . Ludzie widzieliscie skład zagrało 8 ludzi,co grali przez cała runde Od mecz zostałą odsunieta tylko starszyzna:Gilewicz,Wedzynski,Liberda,Majdan Reszta i tak nie mogła zagrać.. A wiadomo Kowalik musi na kogos wine zwalić..Kowalik Won płaczku tylko w gazetach..
|
Do góry
|
|
|
|
#2374465 - 27/05/2008 21:20
[Re: 19_Kamil_11]
|
Carpal Tunnel
|
NIEPOTWIERDZONE info odnośnie Arki:
"Czy prawdą jest,że w przeddzień jakże ważnego meczu barażowego ,który może zadecydować o przyszłości Arki,piłkarze,którzy w sezonie zawiedli po całości,teraz zamiast wziąć się w garść i wygrać dla nas te baraże,co by choć po części odkupić winy,zamiast posypać głowę popiołem i dać z siebie w meczu wszystko,grożą BOJKOTEM meczu domagając się nienależnych im w tej wysokości premii za awans ?!!!!!
Przed sezonem Krauze wabiąc ich by pozostali w klubie obiecał im furę, naprawdę dużą furę kasy (nie słyszałem jeszcze,aby za awans tyle płacić zespołowi) za awans bezpośredni ,oraz pół fury za awans przez baraże. Wczoraj grajki przyszły i zażądały gwarancji całej fury w przypadku przejścia Jagielloni. Straszyli,że jeśli gwarancji nie dostaną ODPUSZCZĄ mecze"
Dostałem od znajomka, z pewnego forum, nie ręczę za prawdziwość.
Jeżeli ktoś będzie coś więcej wiedział, niech się podzieli, może być PW.
|
Do góry
|
|
|
|
#2374909 - 27/05/2008 23:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
mura przecież to jest już 100% pewne ze zagra na swojej licencji Źródło? Fuzja ma być oficjalnie zaklepana w czwartek, ale czy do tego dojdzie nie wie nikt. Nie wiem co PZPN odjebał z tymi barażami. Dziś o 16:30 mają jakieś posiedzenie i będzie decyzja w ich sprawie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2374930 - 28/05/2008 00:07
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Skończy się na tym że będą grać na swojej licencji w europejskich pucharach..
|
Do góry
|
|
|
|
#2374931 - 28/05/2008 00:07
|
enthusiast
Meldunek: 06/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2374982 - 28/05/2008 00:30
|
Carpal Tunnel
|
mura przecież to jest już 100% pewne ze zagra na swojej licencji Źródło? Śląsk przejmuje Groclin, wiec gdyby sam nie awansował, klub z Grodziska wnosi do spółki licencję na grę w pierwszej lidze, aczkolwiek, nie jest to potrzebne, ze względu na to, iż Śląsk sam wywalczył awans i dalej gra na swojej licencji, z tego, też względu Groclin wnosi jedynie "licencję" na grę w Pucharze UEFA, ale to wszystko jest dość sporo zagmatwane, dlaczego tyle to trwa ciekawy wątek: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35757,5247425.html - Śląsk po awansie - Euforia na dwie godziny
|
Do góry
|
|
|
|
#2375013 - 28/05/2008 00:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Ustalono nowe terminy meczów barażowych tj. 7 i 11 czerwca 2008 roku. Zgodnie z weryfikacją tabeli II ligi dokonanej w dniu 27 maja 2008 roku mają w nich wystąpić kluby Jagiellonia Białystok i Piast Gliwice.
Ciekawe kto zwróci za wycieczkę nad morze ?
PZPN PZPN .....
|
Do góry
|
|
|
|
#2375683 - 28/05/2008 02:51
|
Carpal Tunnel
|
Skończy się na tym że będą grać na swojej licencji w europejskich pucharach.. "..z jednej strony klub w porozumieniu z Grodziskiem szykuje wniosek o grę na Oporowskiej w Pucharze UEFA, a z drugiej strony klub wysyła wniosek o grę w ekstraklasie jako Śląsk, który wywalczył awans."
|
Do góry
|
|
|
|
#2375722 - 28/05/2008 03:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
To sa jaja....
Prezes Piasta w wywiadach twierdzi ze jego klub nie bedzie gral w barazach. Ale jesli bedzie musial...
PZPN, PZPN, ................ PZPN.
|
Do góry
|
|
|
|
#2375809 - 28/05/2008 03:40
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
Śląsk przejmuje Groclin, wiec gdyby sam nie awansował, klub z Grodziska wnosi do spółki licencję na grę w pierwszej lidze, aczkolwiek, nie jest to potrzebne, ze względu na to, iż Śląsk sam wywalczył awans i dalej gra na swojej licencji, z tego, też względu Groclin wnosi jedynie "licencję" na grę w Pucharze UEFA, ale to wszystko jest dość sporo zagmatwane, dlaczego tyle to trwa ciekawy wątek: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35757,5247425.html - Śląsk po awansie - Euforia na dwie godziny Jest dokładnie tak jak napisał Baqu, w ostatnim wywiadzie którego udzielił Drzymała w gazetce podczas meczu Śląska z Lechią, powiedział on że klub będzie grał na licencji Śląska Wrocław a Groclin ze względów proceduralnych również składa wniosek o licencje i poprzez fuzje wnosi prawo do gry w pucharze UEFA. Sam jestem ciekaw jak zareaguje na to UEFA, a co ciekawe w ankiecie na portalu http://www.slasknet.com/ aż 56% głosujących chce aby Śląsk zagrał w pucharze UEFA
|
Do góry
|
|
|
|
#2375862 - 28/05/2008 04:00
[Re: thepilator]
|
enthusiast
|
Pamiętaj że ankieta była przeprowadzona na oficjalnej stronie Śląska na śląsknet jest tylko link, a wiadomo jak to jest z tego typu ankietami i sondażami esemesowymi , szkoda że takiej ankiety nie przeprowadzono na nieoficjalnych stronach jak np. fanslask,gwarantuje ci że wynik byłby odwrotny i to zdecydowanie.Jeśli o mnie chodzi to mam nadzieje że do fuzji nie dojdzie a Drzymała jak chce to niech przyjdzie jako sponsor a nie robi śmieszne fuzje.Zresztą macie tu linki do dokumentów i sami oceńcie jaka drużyna by grała w ekstraklasie i w pucharze uefa. http://www.slasknet.com/temp/fuzja.jpg http://www.slasknet.com/temp/fuzja1.jpg
|
Do góry
|
|
|
|
#2375898 - 28/05/2008 04:18
[Re: zombi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
a ja mam pytanie gdzie Sląsk będzie grał w przyszłym sezonie bo podobno na Oporowskiej ma być remont...
|
Do góry
|
|
|
|
#2375991 - 28/05/2008 04:52
|
Carpal Tunnel
|
Pamiętaj że ankieta była przeprowadzona na oficjalnej stronie Śląska na śląsknet jest tylko link, a wiadomo jak to jest z tego typu ankietami i sondażami esemesowymi , szkoda że takiej ankiety nie przeprowadzono na nieoficjalnych stronach jak np. fanslask,gwarantuje ci że wynik byłby odwrotny i to zdecydowanie.Jeśli o mnie chodzi to mam nadzieje że do fuzji nie dojdzie a Drzymała jak chce to niech przyjdzie jako sponsor a nie robi śmieszne fuzje.Zresztą macie tu linki do dokumentów i sami oceńcie jaka drużyna by grała w ekstraklasie i w pucharze uefa. http://www.slasknet.com/temp/fuzja.jpg http://www.slasknet.com/temp/fuzja1.jpg pamietaj tez ze sporo osob ktore są za fuzją są przeciwko grze Śląska w Pucharze UEFA, wiec nie jest to też żadnym wyznacznikiem tego ile osób chce tak na prawde połączenia, zresztą w tej ankiecie można głosować kilka razy, wystarczy zmienić ip ( jest mało profesjonalna ) wiec imo nie jest zadnym wyznacznikiem. btw co do tego pisma, podobno jest z przed miesiąca i jest całkowicie nieaktualne, a kazdy nie od dzis wie ze slasknet jest antydrzymałowy, wiec to co oni tam wypisują ( zauwazcie ze nie mozna komentowac juz newsow ) czasem staje się lekką "propagandą" i manipulacją IMO. pozdrawiam prawdziwych kumatych kibiców Śląska
|
Do góry
|
|
|
|
#2376214 - 28/05/2008 06:27
|
enthusiast
|
rzeczywiście podali że te dokumenty są nieaktualne,co nie zmienia faktu że mieli taki plan(i nie wiadomo czy dalej takiego nie mają). Co do Drzymały to opinia moja jest taka że jak chce zainwestować w Śląsk to jestem jak najbardziej za, ale pod warunkiem że Śląsk jest Śląskiem i gra na swojej licencji a nie na licencji innego klubu. Dziwie się tylko że działacze i Drzymała nie spotkali się dotąd z kibicami(a powinni i to już dawno)i nie wyjaśnili na jakiej zasadzie miało by wyglądać wejście Drzymały do Śląska i rozwiązać wszelkie wątpliwości. A jak sytuacja z fuzją wygląda wystarczy posłuchać wypowiedż Maćka Zielińskiego http://www.prw.pl/articles/view/6681/po-nie-chce-by-slask-wroclaw-zagral-w-pucharze-uefa-posluchajnawet pzpn nie wie kto ma zagrać w barażach
|
Do góry
|
|
|
|
#2376417 - 28/05/2008 15:32
[Re: VanTheMan]
|
newbie
Meldunek: 01/04/2002
|
Dlaczego Arka skoro ma lepszy stosunek bramkowy i bezpośredni bilans spotkań z Piastem, została zweryfikowana niżej od Piasta i nie gra w barażach?
|
Do góry
|
|
|
|
#2376449 - 28/05/2008 15:59
[Re: bebik]
|
Carpal Tunnel
|
Dlaczego Arka skoro ma lepszy stosunek bramkowy i bezpośredni bilans spotkań z Piastem, została zweryfikowana niżej od Piasta i nie gra w barażach?
lepszy bezpośredni bilans z Piastem ? z tego co wiem było 3:1 w gliwicach dla gospodarzy i 2:0 w Gdyni dla gospodarzy, a stosunek bramkowy z tego co wiem się nie liczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2376597 - 28/05/2008 17:46
|
Carpal Tunnel
|
Pamiętaj że ankieta była przeprowadzona na oficjalnej stronie Śląska na śląsknet jest tylko link, a wiadomo jak to jest z tego typu ankietami i sondażami esemesowymi , szkoda że takiej ankiety nie przeprowadzono na nieoficjalnych stronach jak np. fanslask,gwarantuje ci że wynik byłby odwrotny i to zdecydowanie.Jeśli o mnie chodzi to mam nadzieje że do fuzji nie dojdzie a Drzymała jak chce to niech przyjdzie jako sponsor a nie robi śmieszne fuzje.Zresztą macie tu linki do dokumentów i sami oceńcie jaka drużyna by grała w ekstraklasie i w pucharze uefa. http://www.slasknet.com/temp/fuzja.jpg http://www.slasknet.com/temp/fuzja1.jpg jeszcze odnośnie tych dokumentów Podczas spotkania jeden z dziennikarzy rozdawał wszystkim ksero pisma kancelarii prawnej z Poznania, która zajmuje się fuzją Ślaska i Groclinu. Zaskoczenie Zielińskiego i Jarosa wywołały niektóre punkty w piśmie. W jednym z nich było napisane, że Śląsk przeniesie sekcję piłki nożnej do Groclin-Dyskobolia S.S.A. oraz przeniesie na Groclin prawo własności do stadionu przy Oporowskiej. W tym samym tekście informowano równocześnie, że walne zgromadzenie Groclin-Dyskobolii S.S.A. podejmie decyzję o zmianie nazwie spółki na WKS Śląsk Wrocław oraz zmianie siedziby spółki z Grodziska Wielkopolskiego na Wrocław. Dlaczego pojawiły się takie zapisy?
- Przede wszystkim pismo kancelarii prawnej jest wyjęte z kontekstu i dotyczy wyłącznie jednego elementu fuzji, czyli prawa piłkarskiego i tego, gdzie i pod jaką nazwą w nowym sezonie będzie grał Groclin-Dyskobolia - tłumaczy Janicki. - Dla zrozumienia skomplikowanej fuzji Ślaska i Groclinu konieczne jest pokazanie całego procesu. Fuzja dotyczy dwóch klubów - wyodrębnionych przedsiębiorstw: Śląska i Groclinu. Wycenione wartości Śląska - zawodnicy, znaki firmowe oraz prawo do gry w ekstraklasie - zostaną po wycenie wniesione do spółki będącej właścicielem Groclinu-Dyskobolii, gdzie również dokonują się te same wyceny. Wówczas dojdzie do fuzji przedsiębiorstw i natychmiastowej zmiany nazwy nowej spółki na WKS Śląsk Wrocław SA. Dla zrozumienia sprawy bardzo ważne jest to, że obecny Śląsk (spółka akcyjna) docelowo będzie właścicielem 80 proc. akcji klubu, który po fuzji będzie grał w ekstraklasie. Stadion śląska nie zostanie przekazany Groclinowi, bo jego właścicielem jest miasto, a nie Śląsk - kończy Janicki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2376659 - 28/05/2008 18:14
|
Carpal Tunnel
|
"Wszystko wskazuje bowiem na to, że Śląsk i Groclin jeszcze w tym tygodniu się połączą i tym samym zwolnią miejsce w ekstraklasie. Ponadto w najbliższych tygodniach przesądzona powinna być także degradacja za udział w korupcji Zagłębia Lubin i zwolni się kolejne miejsce w pierwszej lidze." cytat z Gazety Wyborczej. Mam nadzieje że za taki coś ktoś zostanie SOLIDNIE ukarany Aha ciekawi mnie jeszcze kto zwróci Jadze pieniądze za wczorajszą "wycieczkę"...
|
Do góry
|
|
|
|
#2376710 - 28/05/2008 18:26
|
Carpal Tunnel
|
"Wszystko wskazuje bowiem na to, że Śląsk i Groclin jeszcze w tym tygodniu się połączą i tym samym zwolnią miejsce w ekstraklasie. Ponadto w najbliższych tygodniach przesądzona powinna być także degradacja za udział w korupcji Zagłębia Lubin i zwolni się kolejne miejsce w pierwszej lidze." cytat z Gazety Wyborczej. Mam nadzieje że za taki coś ktoś zostanie SOLIDNIE ukarany Aha ciekawi mnie jeszcze kto zwróci Jadze pieniądze za wczorajszą "wycieczkę"... Piłkarze połazili po bulwarze, powdychali jodu. Samo zdrowie. Szef Wydziału Dyscypliny PZPN Adam Gilarski spotkał się we wtorek z pracownikami wrocławskiej prokuratury, którzy prowadzą śledztwo w sprawie korupcji w polskiej piłce nożnej. W najbliższych tygodniach WD oczekuje dokumentów dotyczących kolejnych klubów zamieszanych w aferę korupcyjną. "Udałem się do Wrocławia na zaproszenie prokuratury. Przez ponad dwie godziny rozmawialiśmy o bieżących sprawach związanych z postępowaniami prowadzonym i zarówno przez prokuraturę, jak i Wydział Dyscypliny. Zapewniono mnie, że w najbliższych tygodniach otrzymamy dokumenty dotyczące kolejnych 'kilku' klubów pierwszej ligi. Proszono mnie o dyskrecję i nie podawanie ilu i jakich" - wyjaśnił w rozmowie z PAP Gilarski. "Nie sądzę, by dotarły one przed czwartkowym posiedzeniem WD, ale prosiłem, by było to jak najszybciej. Chcemy bowiem zakończyć kolejne postępowania przed rozpoczęciem nowego sezonu. Spotkało się to ze zrozumieniem prokuratorów" - dodał. W czwartek WD kontynuować będzie postępowanie wobec Kolportera Korony Kielce. Do Warszawy przyjadą przedstawiciele klubu, którzy już wcześniej mogli zapoznać się z dokumentami zgromadzonymi przez Wydział. "Nie spodziewam się jeszcze decyzji w sprawie Korony. Ze względu na informacje otrzymane we Wrocławiu będziemy chcieli przełożyć ewentualne decyzje" - wyjaśnił Gilarski. Wątek kieleckiego klubu został wyodrębniony z ogromnego postępowania dotyczącego korupcji w polskiej piłce nożnej. W marcu i kwietniu zarzuty korupcyjne usłyszało kilka osób związanych z Kolporterem Koroną, gdy w sezonie 2003/04 walczył o awans do drugiej ligi. Najbardziej znaną z zatrzymanych osób był ówczesny trener tego zespołu, były reprezentacyjny piłkarz Dariusz W.
|
Do góry
|
|
|
|
#2379118 - 29/05/2008 03:22
|
Carpal Tunnel
|
Mysle ze najlepszym rozwiazaniem w tej sytuacji byloby spuszczenie wszystkich druzyn zamieszanych w korupcje np. do 3-ciej ligi i bez wzgledu na to czy to byl epizod czy mialo to charakter ciagly! nadarza sie w tej sytuacji swietna okazja do zmniejszenia naszej i tak juz przepaslej ligi np. do 8-miu druzyn i wzorem innych krajow zupelnie zmienic system rozgrywek na wzor Szkocji Wegier itp a czemu nie na wzór Anglii gdzie podobno jest najlepsza liga świata? Chyba im więcej drużyn tym chyba lepiej? Albo najlepiej zlikwidować tą całą ekstraklasę po co ona komu
|
Do góry
|
|
|
|
#2379124 - 29/05/2008 03:26
|
Carpal Tunnel
|
a taki jestes peny??! ja jade na wzor Twojego slynnego ziomka " zeby nic nie bylo"- ale moze w tej sytuacji byloby to optymalne rozwiazanie? mala liga !
|
Do góry
|
|
|
|
#2379174 - 29/05/2008 03:46
|
Carpal Tunnel
|
jak ten "ziomek" to dla ciebie jakikolwiek wzór to gratuluję tak jak napisałem - co Ci zmieni mała liga? Tu kupował KAŻDY (no może poza Wisłą) więc co zrobisz lige? z kogo? Wisła, Tur Turek i jeszcze parę drużyn pokroju tej drugiej? Bombowy pomysł Ot. Baraże w Białymstoku z udziałem publiczności. Zdjęli karę dziś. Fajnie, będzie można zobaczyć dodatkowy sparing jakie "wzory" taka i druzyna - ale tak zupelnie bez zlosliwosci - skoro ten model sprawdza sie w ielu bardziej "cywilizowanych pilkarsko " panstwach to dlaczego nie sprobowac w Polsce? oczywiscie bedziesz zaraz rzucal inwektywami bo niestety dla Ciebie odbylo by sie to kasztem Jagielonii!
|
Do góry
|
|
|
|
#2380347 - 29/05/2008 20:22
|
Carpal Tunnel
|
Pogubiłem się w tym wszystkim Kiedy decyzja o degradacji Zagłębia Lubin? Na jakiej licencji zagra Śląsk? Mimo wszystko brawa dla Drzymały
|
Do góry
|
|
|
|
#2380489 - 29/05/2008 20:49
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
fragment z artykulu na onet.pl (...)Jeśli nie przygotujemy odpowiednich dokumentów to miejsce w Pucharze UEFA oddamy Lechowi Poznań. Jednak jeśli klub z Poznania nie zdecyduje się na występ, to nie będzie drugiego polskiego klubu w pucharze - mówił Drzymała(...)nie bardzo rozumiem, dlaczego Lech mialby sie nie zdecydowac na wystep w PUEFA Chyba duzo lepsze to niz Puchar Intertoto, w ktorym nota bene gra sie o prawo wystepu w...PUEFA. O ile sie nie myle PUEFA zaczyna sie pozniej, anizeli Intertoto, co za tym idzie jest wiecej czasu na przygotowania zespolu. Podobnie jak podstawek jestem ciekaw kto, jezeli Lech zagra w PUEFA, wystapi w Intertoto. Byleby nie bylo sytuacji typu, ze zgloszone zostanie Zaglebie, ktore pozniej zdegraduja i z Intertoto wycofaja, wrzucajac kogos innego. Chociaz sobie w Europie nie robmy wstydu, wystarczjaco juz go mamy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2380623 - 29/05/2008 21:19
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
kto mi wytłumaczy dlaczego Śląsk nie chce Uefa ? bo nie kumam Dutkiewicz i Drzymała byli za pucharami, chodzi głównie o kibiców, którzy nie utożsamialiby sie z tymi rozgrywkami gdyż to nie Śląsk je wywalczył, jeśli wywalczą je w sportowej walce w przyszłym sezonie to wtedy napewno kibice będa na to patrzeć inaczej. Mnie denerwuje to co sie teraz dzieje na http://www.slasknet.com/, ewidentne naginanie faktów przeciwko Drzymale, na meczach też większość kibiców skanduje obraźliwe hasła w jego kierunku, nastała teraz taka moda, tylko że w przyszłym sezonie jeśli Śląsk będzie sie liczył w walce o mistrzostwo to nagle Ci kibice będa pierwsi przy kasach i na stadionie a Drzymała będzie wtedy cacy...
|
Do góry
|
|
|
|
#2380774 - 29/05/2008 21:55
|
veteran
Meldunek: 19/10/2007
|
zapomniałeś dodać że Roger też jest Polakiem Według mnie dobrze się stało że podjęto taką decyzje a nie inną jak mają robić fuzję to powinno brać się pod uwagę sytuację Klubu do którego się przenosi czyli tutaj WKS! drugi wątek dot "KIBOLI" Kibice może i zbyt radykalnie do tego podeszli ale przynajmniej udowodnili że mają chociaż trochę do powiedzenia bo pewnie jak by zmienili nazwę klubu na Groclin Śląsk Wrocław to każdy Wrocławianin byłby dumny że Drzymała przyszedł i taki z niego dobrodziej że nazwę klubu zmienił...
|
Do góry
|
|
|
|
#2380845 - 29/05/2008 22:13
[Re: As]
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
a czy Lech to juz nie jest przypadkiem zgloszony do rozgrywek Intertoto? mozna tak szastac druzynami i przekladac je z jednego pucharu do drugiego? ciekawe co na to UEFA i czy byl w przeszlosci juz taki przypadek ze zespol odmowil gry w europejskich pucharach..... hehe jeszcze sie okaze, ze Lech zostanie w intertoto, a do UEFA - Piast Gliwice, ot tak w nagrodę, a w zasadzie przeprosiny za zamieszanie z barażami
|
Do góry
|
|
|
|
#2380917 - 29/05/2008 22:40
[Re: Feel-Tsu]
|
Carpal Tunnel
|
A kibice Lecha już urlopy, wizy i cały wyjazd na Białoruś zorganizowali..
Chce do Grazu za miesiąc na Intertoto!
|
Do góry
|
|
|
|
#2381008 - 29/05/2008 23:28
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze niech kibice Lecha zaprotestują, że oni nie chcą grać w UEFA, bo piłkarze nie wywalczyli awansu do tego pucharu Chociaż w 1993r nie prostestowali więc pewnie teraz też nie będą... Marna prowokacja.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381036 - 29/05/2008 23:35
|
veteran
Meldunek: 19/10/2007
|
"List otwarty kibiców klubu WKS Śląsk Wrocław My kibice WKS Śląsk Wrocław. Ponieważ do tej pory nikt z osób związanych z tak zwaną fuzją nie próbował przedstawić jakichkolwiek informacji dotyczących przyszłości naszego klubu jesteśmy zmuszeni ogłosić nasze stanowisko w tej jakże życiowej dla nas sprawie : 1. Nie zgadzamy się na grę w ekstraklasie naszego klubu WKS Śląsk Wrocław jeżeli nie zostanie wywalczony awans do tej klasy rozgrywek na boiskach piłkarskich. 2. Nie zgadzamy się na grę w meczach pucharów europejskich naszego klubu WKS Śląsk Wrocław w tym sezonie rozgrywkowym, ponieważ nasz klub nie wywalczył prawa do takich meczy na boiskach piłkarskich. 3. Nie zgadzamy się na jakąkolwiek zmianę nazwy, barw, herbu naszego klubu. 4. Nie zgadzamy się na trenowanie i rozgrywanie meczów jako gospodarz w miejscu innym niż miasto Wrocław. 5. Nie zgadzamy się na grę naszego klubu na licencji innych klubów piłkarskich. 6. Żądamy aby wpis do KRS dotyczył tylko i wyłącznie WKS Śląsk Wrocław. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione nie będziemy wspierać dopingiem drużyny która powstanie w wyniku fuzji. Nie będziemy uważać jej za WKS Śląsk Wrocław. Co więcej będziemy ją traktować jako intruza który zabrał nam nasz ukochany klub WKS Śląsk Wrocław i który nieprawnie rozgrywa mecze pod nazwą naszego klubu czy to we Wrocławiu czy na meczach wyjazdowych. W związku z tym będziemy zmuszeni prowadzić anty doping na tych meczach oraz działania którymi będziemy powodować przerywanie takich meczów i doprowadzanie do przegrania ich przez intruza w wyniku walkoweru. Desperaci WKS Śląsk Wrocław." http://www.ludziezasad.pl/ Stanowisko kibiców Sląska sprzed kilku tygodni bo patrze ze wszyscy zaskoczeni takim obrotem sprawy .
|
Do góry
|
|
|
|
#2381066 - 29/05/2008 23:50
[Re: Jaruzelski]
|
Carpal Tunnel
|
"List otwarty kibiców klubu WKS Śląsk Wrocław My kibice WKS Śląsk Wrocław. Ponieważ do tej pory nikt z osób związanych z tak zwaną fuzją nie próbował przedstawić jakichkolwiek informacji dotyczących przyszłości naszego klubu jesteśmy zmuszeni ogłosić nasze stanowisko w tej jakże życiowej dla nas sprawie : 1. Nie zgadzamy się na grę w ekstraklasie naszego klubu WKS Śląsk Wrocław jeżeli nie zostanie wywalczony awans do tej klasy rozgrywek na boiskach piłkarskich. 2. Nie zgadzamy się na grę w meczach pucharów europejskich naszego klubu WKS Śląsk Wrocław w tym sezonie rozgrywkowym, ponieważ nasz klub nie wywalczył prawa do takich meczy na boiskach piłkarskich. 3. Nie zgadzamy się na jakąkolwiek zmianę nazwy, barw, herbu naszego klubu. 4. Nie zgadzamy się na trenowanie i rozgrywanie meczów jako gospodarz w miejscu innym niż miasto Wrocław. 5. Nie zgadzamy się na grę naszego klubu na licencji innych klubów piłkarskich. 6. Żądamy aby wpis do KRS dotyczył tylko i wyłącznie WKS Śląsk Wrocław. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione nie będziemy wspierać dopingiem drużyny która powstanie w wyniku fuzji. Nie będziemy uważać jej za WKS Śląsk Wrocław. Co więcej będziemy ją traktować jako intruza który zabrał nam nasz ukochany klub WKS Śląsk Wrocław i który nieprawnie rozgrywa mecze pod nazwą naszego klubu czy to we Wrocławiu czy na meczach wyjazdowych. W związku z tym będziemy zmuszeni prowadzić anty doping na tych meczach oraz działania którymi będziemy powodować przerywanie takich meczów i doprowadzanie do przegrania ich przez intruza w wyniku walkoweru. Desperaci WKS Śląsk Wrocław." http://www.ludziezasad.pl/ Stanowisko kibiców Sląska sprzed kilku tygodni bo patrze ze wszyscy zaskoczeni takim obrotem sprawy . Jaruzelski, dawno już to omawialiśmy na tym forum kto mi wytłumaczy dlaczego Śląsk nie chce Uefa ? bo nie kumam Śląsk chce, zarząd chce, Drzymała chce, kibice chcą... KIBOLE nie chcą i Drzymała się ugiął przed nimi ( a szkoda, bo myślałem, że wreszcie pozbędą się tych faszystów z trrybun )
|
Do góry
|
|
|
|
#2381073 - 29/05/2008 23:52
|
Carpal Tunnel
|
Baqu - ale jak kibic Śląska ma chcieć grać w pucharach wywalczonych przez inny klub?!
|
Do góry
|
|
|
|
#2381077 - 29/05/2008 23:54
[Re: thepilator]
|
Carpal Tunnel
|
przepraszam na post pod postem Mnie denerwuje to co sie teraz dzieje na http://www.slasknet.com/, ewidentne naginanie faktów przeciwko Drzymale, na meczach też większość kibiców skanduje obraźliwe hasła w jego kierunku, nastała teraz taka moda, tylko że w przyszłym sezonie jeśli Śląsk będzie sie liczył w walce o mistrzostwo to nagle Ci kibice będa pierwsi przy kasach i na stadionie a Drzymała będzie wtedy cacy... mnie to wkurza ! wystarczy wejść i przeczytać pierwszy "artykuł", a kibole chyba nie pamiętają jak Śląsk miał się połączyć z Polarem i wtedy wszystko było cacy, tylko, że oni nienawidzą Pyr i w tym cały szkopół, zresztą nie wiem czy wszyscy wiedzą ale Śląsk Wrocław powstał dzięki połączeniu 2ch klubów... Kibole pewnie o tym nie wiedzą :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2381088 - 29/05/2008 23:57
|
Carpal Tunnel
|
Baqu - ale jak kibic Śląska ma chcieć grać w pucharach wywalczonych przez inny klub?! nie wiem, może mamy inne poglądy, ale ja to połączenia rozwarzam również przez pryzmat połączenia 2 firm sportowych, jedna wnosi 1 ligę, druga walkę w pucharze uefa, przecież w Śląsku będzie grało ok 9/10 piłkarzy Groclinu a to oni wywalczyli ten dorobek pucharowy ( trenerem nie wiem kto bedzie ), moim zdaniem była by to świetna promocja klubu i jedynie może ta gra przynieść same pozytywy, aczkolwiek mogę się mylić pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#2381275 - 30/05/2008 00:42
|
enthusiast
|
A ja się ciesze że Śląsk nie zagra w UEFA i żeby nie było to chciałbym bardzo aby Śląsk grał w pucharach ale żeby to były puchary wywalczone przez Śląsk a nie przez inny klub.Fajnie że w końcu doszło do spotkania Drzymały i władz Wrocławia z kibicami i doszło do porozumienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381314 - 30/05/2008 00:52
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Baqu - ale jak kibic Śląska ma chcieć grać w pucharach wywalczonych przez inny klub?! nie wiem, może mamy inne poglądy, ale ja to połączenia rozwarzam również przez pryzmat połączenia 2 firm sportowych, jedna wnosi 1 ligę, druga walkę w pucharze uefa, przecież w Śląsku będzie grało ok 9/10 piłkarzy Groclinu a to oni wywalczyli ten dorobek pucharowy ( trenerem nie wiem kto bedzie ), moim zdaniem była by to świetna promocja klubu i jedynie może ta gra przynieść same pozytywy, aczkolwiek mogę się mylić pozdr, Bardzo celne uwagi Nie chce nikogo obrazic ale mam wrazenie ze Drzymala musial negocjowac z ciezkimi ...hmm, nie nazwe tego tak jak mi przyszlo na mysl;-) Szczerze mowiac to Drzymala zrobil naprawde wielki krok w kierunku zbudowania jak najlepszych relacji na linii klub-kibice. Nie wiem o co chodzi kibicom, moze to jest na zasadzie ze mimo ze jest szansa na przywrocenie swietnosci na dluzej niz jeden sezon to trzeba pokrzyczec i postawic okoniem, ot tak na wszelki wypadek?? Wiele madrych glow pisalo jakiego on to nie ma interesu w tej fuzji, nie wiem czy ciezko sie nauczyc liczyc ale Drzymala naprawde juz sporo wlozyl w pilke i z tego co oficjalnie wiadomo to interesu zycia tutaj nie robi, bynajmniej nie twierdze ze mu sie to finalnie nie oplaci ale nie o pieniadze cala ta akcja. Jestem pelen podziwu jak do tej pory dla tego czlowieka i zycze i jemu i kibicom Slaska aby ten nowy rozdzial historii klubu zostal zapisany przez pasmo jak najwiekszych sukcesow.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381587 - 30/05/2008 02:05
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
mnie to trochę śmieszy że ktoś z Poznania czy Warszawy pisze jak mają się zachować kibice Śląska i czy mają akceptować Drzymałę czy nie to ich prywatna sprawa (kibiców Śląska), tak jak swego czasu drogę wybrali kibice bydgoskiego Zawiszy czy wielu innych klubów. to samo tyczy się kibiców Śląska, którzy od lat siedzą przy okazji każdego meczu WKS-u (nieważne czy u siebie czy na wyjeździe) jedynie przy futbol24. com i jedyne czym się jarają to wpisami w stylu : Śląsk go go go albo Śląsk 1111111111 ciekawe gdzie ci wszyscy kibice byli jak Śląsk tułał się po 3 lidze albo męczył się na zapleczu ekstraklasy. są ludzie, którzy na Śląska chodzą od lat, którzy od lat angażują się w akcje kibicowskie na recz klubu, którzy nawiązali na stadionie wiele trwałych znajomości, którzy bywali na wielu meczach, nie tylko tych u siebie ale i na wyjeździe. teraz swoją postawą pokazują że nie tylko pieniądz się liczy. przypomnę że całej sprawy by nie było gdyby inwestor Drzymała chciał zainwestować w Śląsk. ale ludzie którzy w ogóle albo raz w życiu byli na meczu po prostu tego nie zrozumieją. ciekawe dlaczego krzykacze sami nie poszli na spotkanie z Drzymałą. być może dlatego że w kibicowskiej braci nie mają kompletnie nic do powiedzenia? a może dlatego że poszła reprezentatywna grupa całkiem szerokiego grona ludzi, być może przeciwników przefarbowania Groclinu na Śląsk było znacznie więcej niż niektórzy tu myślą? oczywiście na spotkanie poszła gromada wielkich osiłków, z maczetami, karabinami i siłą i groźbami zmusili p.Drzymałę do takiej decyzji. mieli oczywiście też ze sobą przedstawiciela - mówcę, bo przecież sami nie potrafiliby ulepić 2 długich logicznych zdań. zresztą plotki mówią że córka troszkę się przestraszyła reakcji i zachowania kibiców podczas spotkań to że sukcesy przyciągają nowych kibiców to naturalne. tak było jest i będzie. będzie 1liga czy puchary to na stadionie pojawi się sporo nowych twarzy, ale po spadku większość z nich znikinie. głód piłki we Wrocławiu jest spory, ale nie można kosztem pewnych zasad akceptować wszystkiego w imię sportowego sukcesu. chyba że lepiej naturalizować 20 Brazylijczyków - wtedy naszej (?) kadrze będzie prościej regularnie grać w każdej wielkiej imprezie; może lepiej po zakończeniu sezonu wystawiać miejsce wywalczone na koniec sezonu na licytację. kto da więcej, komu puchary, komu utrzymanie? pewnie jest i grupa kibiców takich wrażeń - po najmniejszej linii oporu, wszystko w imię sportowego wyniku. tylko że trochę wypacza to ideę sportu jaką jest rywalizacja. @Baqu - nie wiem na jakiej podstawie piszesz że większość kibiców we Wrocławiu chciała fuzji na zasadach które były dyktowane kilka tygodni temu? może zasugerowałeś się obiektywaną Wybiórczą? coś musi jednak być na rzeczy skoro od jakiegoś czasu akcja protestacyjna trwała a przy skandowaniu "Wrocław cały bez Drzymały" do dopingu włączał się prawie cały stadion. więc ci którzy siedzą w domach i narzekają na to że komuś sie fuzja niech pokażą, zrobią coś by udowodnić jak bardzo zależy im na UEFA. coś więcej niż kliknięcie myszką w sondzie internetowej. co do piłkarzy to chyba to było już wyjaśniane. piłkarz wykonuje swój zawód, on zarabia i to na polskie warunki całkiem niemało podczas meczu. kibic przeciwnie - z własnej kieszeni wydają na bilety, kiełbaski, napoje, słoneczniki, gazety, kibicowskie akcesoria etc i poświęcają sporo swojego życia na swój klub. czasem kosztem pracy czy rodziny .. piłkarzy, którzy są w dużej mierze związani z klubem, wychowankowie, którzy zawsze dawali z siebie 100% na placu, a takze dbali o wizerunek klubu poza stadionem.. takich jest mało. a jeśli są to przeważnie cieszą się największą sympatią na trybunach. piłkarze-symbole klubu. większość jednak grajków pędzi żywot wiecznych migrantów, co ze względów czysto sportowych a także finansowych jest jak najbardziej zrozumiałe. jeśli taki podpisuje kontrakt ze Śląskiem tzn że ma w tym momencie dawać z siebie wszystko i grać jak najlepiej dla Śląska. jeśli odejdzie - nikt raczej za złe tego mu miał nie będzie. ale kibic zostanie. bo kibicem się jest a nie bywa, więc statystyczny kibic siedzi na trybunie w swojej "karierze kibicowskiej "dłużej niż trwają kariery zawodników
|
Do góry
|
|
|
|
#2381751 - 30/05/2008 02:40
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
|
bo kibicem się jest a nie bywa, więc statystyczny kibic siedzi na trybunie w swojej "karierze kibicowskiej "dłużej niż trwają kariery zawodników Dobrze napisane I dlatego właśnie klub to coś więcej niż kasa, sponsor, piłkarze, prezesi etc. To PRZEDE WSZYSTKIM historia, tradycja, barwy, kibice.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381783 - 30/05/2008 02:48
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
Tak mi na mysl przyszlo ze w ciagu tej dekady wielkie kluby europejskie zmienialy wlascicieli, czesto kibice mieli wiele do powiedzenia...zgoda.
wiec, co zlego zrobil lub robi Drzymala co tak denerwuje kibicow, - ugaduje sie z nimi, dla mnie oznaka szacunku, oczywiscie pomijam ze miedzy innymi dla kibicow zdecydowal sie na taki manewr.
- Slask gra dalej, nie Groclin, Dyskobolia czy jakkolwiek ich nazwac, uprzedzajac ew odpowiedz, wladze klubu moga (teoretycznie) kupic nowych pilkarzy, trenara...wszystkich z Groclinu, czy to cos zmienia??
- daje calkiem spore doswiadczenie organizacyjne, sportowe, plus gwarancje funduszy na konkretnym poziomie.
- zostaje prezesem, obejmuje 20% udzialow w nowej spolce, i decydujacy glos.
Krotka pilka, co zlego robi Drzymala??
Nie jest moim idolem, nie tyle ze sie wtracam w Wasze sprawy, poprostu strasznie mnie ciekawi o co jest taki raban, kibice z Warszawy dali przyklad i Wy chcecie usunac Drzymka zanim w ogole sie pojawi nie majac pojecia co chce zrobic ?? Nie wpuszczam listonosza bo moze ma wezwanie na policje???
|
Do góry
|
|
|
|
#2381800 - 30/05/2008 02:54
|
|
bo kibicem się jest a nie bywa, więc statystyczny kibic siedzi na trybunie w swojej "karierze kibicowskiej "dłużej niż trwają kariery zawodników Dobrze napisane I dlatego właśnie klub to coś więcej niż kasa, sponsor, piłkarze, prezesi etc. To PRZEDE WSZYSTKIM historia, tradycja, barwy, kibice. Gowno prawda. Z calym szacunkiem, historia, tradycja, barwy, kibice wszystko jest bardzo wazne ale rownie wazny jest madry prezes, dobry uczciwy sponsor i Ci wlasnie pikarze bo to wszystko dopiero tworzy KLUB. Bez tego bedziesz mogl sobie archiwalne zdjecia poogladac i po wspominac ze kiedys byl taki klub. Pelna symbioza albo tulaczka po nizszych ligach ewentualnie piekne wspomnienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381870 - 30/05/2008 03:06
|
Carpal Tunnel
|
raczej nazwałbym to sposobem patrzenia na świat. pewne rzeczy są niewymierne, jak choćby to w co człowiek wierzy a co do poruszonego przez Ciebie wątku: to pierwsza tak pozytywna reakcja Drzymały, pierwszy raz od początku trwania konfliktu wyciągnął rękę, więc nie dziw się ze do tej pory narzekali szczegóły z tego spotkania szerszej publiczności jeszcze nie są do końca znane ale kibice Śląska wyszli zadowoleni, co dobrze rokuje na przyszłość. zobaczymy jeszcze co się stanie oficjalnie po ruchach i decyzjach Rady Miejskiej, po oficjalnych i zakończonych ustaleniach "na wyższych szczeblach"
|
Do góry
|
|
|
|
#2381905 - 30/05/2008 03:13
|
|
Z całym szacunkiem Biszop, ale gówno prawda, że gówno prawda Tak jak napisałeś: SYMBIOZA. Wtedy ok. Zrozumienie drugiej strony. Sponsorzy wiadomo, że są niezbędni, ale nie róbmy z nich "mecenasów" futbolu. Oni naprawdę w większości traktują klub jak kolejną inwestycję. Wiecie co panowie, Szanuje zdanie innego rozmowcy ale argumenty ktorych uzywasz swiadcza o tym ze zyjesz w bajce... Takie czasy, wiernosc ukochanemu klubowi jak najbardziej rozumiem, z tego sie nie bede tlumaczyl ale do tego logiczne i przyszlosciowe myslenie... Bez kasy w dzisiejszym futbolu mozesz jednorazowo puknac Celtic i czesc piesni. Jesli chcesz sie liczyc musisz miec duzo czasu, pieniedzy i checi, a jak masz madrego sponsora, sensownego prezesa to zajdziesz duzo dalej, jesli ktos wierzy ze sila woli, utrzyma odpowiedni poziom to gratuluje dobrego humoru:) Slaskowi zycze jak najlepiej, czy wierzycie w to czy nie, bo jesli jedna i druga strona tego nie spie.r.doli to szykuje sie niezla sila przynajmniej w naszej lidze, a moze i z czasem w Europie, ja poprostu wierze Drzymale ze nie przychodzi tam na rok tylko po to zeby cos stworzyc, a dzisiejsza decyzja tylko mnie w tym utwierdza.
|
Do góry
|
|
|
|
#2381916 - 30/05/2008 03:19
|
Carpal Tunnel
|
Żeby było jasne - ja do Drzymały nic nie mam, tylko nie chcę żeby się z niego robiło "zbawiciela", bo nim po prostu nie jest. Do Śląska też nic nie mam Tzn. jego los jako klubu jest mi obojętny, ale w zaistniałej sytuacji, stanąłbym po stronie kibiców. I tak jak napisał mura : PEWNE RZECZY SĄ NIEWYMIERNE i to jest bardziej kwestia spojrzenia na świat. Trzeba rzeczywiście docenić gest Drzymały, może w ten sposób chociaż częściowo przekona trybuny do siebie, ale łatwo nie będzie, tego jestem pewien
|
Do góry
|
|
|
|
#2381945 - 30/05/2008 03:24
|
Carpal Tunnel
|
Biszop piszesz rzeczy oczywiste, który każdy wie i nikt tego nie neguje, że pieniądze są bardzo potrzebne w dzisiejszych czasach a to inna sprawa, że po prostu wiele osób we Wrocławiu nie godzi się na to by ich klub grał w pucharach i lidze na papierach innego klubu. temat już tyle razy wałkowany, że chyba nie ma co kolejny raz tego rozstrząsać nie sądzisz że "rzeczywistość kibicowska" jest zupełnie inna oczyma kibica siędzącego w domu i obserwującego jedynie wyniki i relacje w mediach a tego, który od x lat regularnie co tydzień czy dwa zasiada wśród "swoich" dla "swoich" ? ja uważam że było źle, ale po ostatich zawirowaniach wypada czekać na oficjalne decyzje aczkolwiek jak już wspomniałem - kibice wyszli zadowoleni więc wiele wskazuje na to że Wrocław w przyszłym sezonie będzie miał bardzo liczną i fanatyczną publiczność, czego serdecznie temu miastu życzę! jeśli sportowo będzie dobrze to naprawdę o Szlachcie z Wrocławia znów będzie w kraju głośno a z innej beki, ciekawe kto zostanie trenerem.... mimo całkowitego poparcia i wielu sympatii zanosi się na to że niestety nie będzie to Rysiu Tarasiewicz. szkoda.
|
Do góry
|
|
|
|
#2382764 - 30/05/2008 16:51
[Re: z o ® r o]
|
Carpal Tunnel
|
Przeważyła mniejszość (40%-56%) w sondzie na stronie, która za 10 lat będzie już będzie już wręcz ułamkiem (10%-90% jeśli nie mniej). Mniejszość chciała poczuć się ważna a Drzymała uległ. Nie wiem dlaczego, jeśli wiadomo, że prędzej czy później dojdzie jednak do konfrontacji bo ta grupa będzie nadal rzucać Śląskowi kłody pod nogi. No ale jestem o Drzymałę spokojny. To mądry facet i szybko zrozumie swój błąd a kolejnego już nie popełni.
naprawdę ludzie którzy są spoza Wrocławia albo mienią się kibicami Śląska a ostatni raz na meczu byli jak Śląsk grał w 1 lidze, mają lekko rozmyty obraz sytuacji, nie wiem może to wina mediów ? jeśli bierzesz wyniki śmiesznej sondy za wiarygodne źródło i podział sił między tymi którzy chcieli UEFA czy nie to -----> i nie bój się o to, że kibice Śląska będą rzucali klubowi kłody pod nogi. jeśli ułoży się wszystko wg ustaleń ze spotkania to już we Wrocławiu odpowiednie osoby zadbają o to by na stadionie był porządek. zresztą jeśli chodzi ci o zadymy na stadionie to nie dość że jest ich coraz mniej to liczba ta systematycznie będzie spadać, chociażby dlatego że ma zostać znowelizowana ustawa i ma wejść w życie przepis, w którym kibice za burdy na obiekcie będa karani kwotami od 10 000 zł wzwyż. we Wrocławiu głód piłki jest ogromny. jeśli porozumienie w p.Drzymałą będzie aktualne to w przyszłym sezonie Śląsk pokaże że ma wartościowych kibiców i nie dość że będzie licznie i głośno to jeszcze bezpiecznie. będzie dbanie o porządek, jak choćby na .. Lechu
|
Do góry
|
|
|
|
#2382780 - 30/05/2008 17:00
|
Carpal Tunnel
|
Czekamy, aż Arka zrezygnuje z awansu do pierwszej ligi bo nie wywalczyła awansu a Korona dokona samodegradacji.
Szkoda, że podjęta została taka a nie inna decyzja.
Przeważyła mniejszość (40%-56%) w sondzie na stronie, która za 10 lat będzie już będzie już wręcz ułamkiem (10%-90% jeśli nie mniej). Mniejszość chciała poczuć się ważna a Drzymała uległ. Nie wiem dlaczego, jeśli wiadomo, że prędzej czy później dojdzie jednak do konfrontacji bo ta grupa będzie nadal rzucać Śląskowi kłody pod nogi. No ale jestem o Drzymałę spokojny. To mądry facet i szybko zrozumie swój błąd a kolejnego już nie popełni. Oczywiście zrozumiałem ironicznym wydźwięk całego zdania , ale niejako przy okazji, jako kibic Korony, chciałem powiedzieć, że osobiście WOLAŁBYM gdyby mój klub został zdegradowany w tym sezonie.Serio. Wolę odpokutować za stare grzechy i z czystym sumieniem wrócić na szczyt, niż do końca życia wysłuchiwać słów frustratów powtarzających: " A pamiętacie jak w tamtym pamiętnym sezonie były dowody na Koronę a ona nie poleciała? To wszystko Korupter" itp. ble ble. To ciągnęłoby się w nieskończoność, bo w Polsce zawistna frustracja jest na porządku dziennym Vide - przykład z innej beczki: bramka puszczona przez Kuszczaka, wypominana mu w jakichś komentarzach co jakiś czas do tej pory (sic!) Sorry za to OT PS i powyższe nie jest skierowane do nikogo konkretnie - po prostu to takie moje "oficjalne oświadczenie" A co do tematu - masz trochę racji: Drzymała to naprawdę niegłupi facet, co udowodnił ustępując w tym sporze
|
Do góry
|
|
|
|
#2382789 - 30/05/2008 17:05
|
Carpal Tunnel
|
jak ten "ziomek" to dla ciebie jakikolwiek wzór to gratuluję tak jak napisałem - co Ci zmieni mała liga? Tu kupował KAŻDY (no może poza Wisłą) więc co zrobisz lige? z kogo? Wisła, Tur Turek i jeszcze parę drużyn pokroju tej drugiej? Bombowy pomysł Ot. Baraże w Białymstoku z udziałem publiczności. Zdjęli karę dziś. Fajnie, będzie można zobaczyć dodatkowy sparing jakie "wzory" taka i druzyna - ale tak zupelnie bez zlosliwosci - skoro ten model sprawdza sie w ielu bardziej "cywilizowanych pilkarsko " panstwach to dlaczego nie sprobowac w Polsce? oczywiscie bedziesz zaraz rzucal inwektywami bo niestety dla Ciebie odbylo by sie to kasztem Jagielonii! widzę pan anty-Jagiellonia nie odpuści żadnej szansy odpowiedzi. Jaka drużyna? Taka jaką byś zmontował bez kasy i po odejściu 3 kluczowych zawodników. Rozumiem że Anglia nie jest krajem "cywilizowanym piłkarsko" skoro nie możemy czerpać z niego wzoru ligi. szkoda. Jakimi inwektywami będę rzucał? jeżeli Jagiellonia brała czynny udział w korupcji, kupowała i osiągnęła z tego wymierna korzyść -> degradacja. jeżeli WD uznał ich za klub poszkodowany to pewnie skończy sie -> pkt karne i solidna kara finansowa. Jeżeli klub sobie na to "zasłużył" to nie widzę powodu żeby nie grali ligę niżej i nie będę płakał z tego powodu. Ale ty na pewno wiesz lepiej jakimi inwektywami będę rzucał
|
Do góry
|
|
|
|
#2382817 - 30/05/2008 17:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
jeśli bierzesz wyniki śmiesznej sondy za wiarygodne źródło i podział sił między tymi którzy chcieli UEFA czy nie to -----> Ale o jaki "podział sił" chodzi. Na noże, siekiery czy na pięści? Szczerze mówiąc to dziwią mnie wyniki tej sondy. Nie spodziewałem się, że aż 40% nie będzie chciało pucharu UEFA. Zwłaszcza, że sonda jest anonimowa. Ale myślę, że wiem jaki to był mechanizm. Na pewno nie taki, że każdy miał na ten temat swoje własne zdanie. "Poglądy" większości w tej grupie ustaliła starszyzna kibicowska. Gdyby każdego kibica zapytać z osobna i zaskoczenia przed fuzją to na pewno miażdżąca większość nie miała by nic przeciwko UEFA. I tak oto garstka osób wpłynęła na losy klubu - faktycznie muszą mieć dużą siłę. i nie bój się o to, że kibice Śląska będą rzucali klubowi kłody pod nogi. jeśli ułoży się wszystko wg ustaleń ze spotkania to już we Wrocławiu odpowiednie osoby zadbają o to by na stadionie był porządek.
Drzymała już swoje wykonał. Zobaczymy czy kibice dotrzymają swojego zobowiązania. ma wejść w życie przepis, w którym kibice za burdy na obiekcie będa karani kwotami od 10 000 zł wzwyż.
Chyba za wtargnięcie na boisko. A to nie to samo co burdy. we Wrocławiu głód piłki jest ogromny. jeśli porozumienie w p.Drzymałą będzie aktualne to w przyszłym sezonie Śląsk pokaże że ma wartościowych kibiców i nie dość że będzie licznie i głośno to jeszcze bezpiecznie. będzie dbanie o porządek, jak choćby na .. Lechu Oby
|
Do góry
|
|
|
|
#2382835 - 30/05/2008 17:28
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
no to jedna bardzo ważna rzecz, którą wszelkiego typu wynalazki nie mające pojęcia o kibicowskim światku, niech od razu sobie wbiją do głowy:
NA TRYBUNACH NIE MA DEMOKRACJI
i mogło być nawet 120% w sondzie "za", tylko ma się to właśnie tak jak internet do rzeczywistości
|
Do góry
|
|
|
|
#2382853 - 30/05/2008 17:36
|
Carpal Tunnel
|
[quote=z o R r o] Gdyby każdego kibica zapytać z osobna i zaskoczenia przed fuzją to na pewno miażdżąca większość nie miała by nic przeciwko UEFA. I tak oto garstka osób wpłynęła na losy klubu - faktycznie muszą mieć dużą siłę. [quote] twierdzę inaczej. kto ma rację? zależy gdzie zapytasz. jeśli na stadionie - miażdżąca większość powiedziałaby NIE dla UEFA jeśli chodziłbyś po domach jak akwizytor i przeprowadzał sondę to kto wie, może szanse byłyby bardziej wyrównane. tylko jaką wartość mają takie głosy kibiców którzy chodzą odświętnie na stadion. taki nie przyjdzie na Odrę Wodzisław, GKS Bełchatów czy w sytuacji gdy Śląsk będzie w ogonie tabeli. po spadku - zniknie. te parę tysięcy którzy chodzą regularnie bądź "stosunkowo regularnie" wiedzą co mówią. ewentualnie ta wg Ciebie "miażdżaca większość" może zrobić jakąś akcję, pisać petycje, poprosić szefa o spotkanko i wyjaśnić mu swoje stanowisko, zawalczyć o swoje skoro są w miażdżacej większosci dlaczego ma się nie udać??? zobaczymy jak to się dalej ułoży. ja bym chwilę jeszcze poczekał ale myślę że może być dobrze. kibice już nie raz pokazali że dane słowo bywa cenniejsze od pieniędzy. kto wie czy w przyszłym sezonie we Wrocławiu nie będzie jednej z najlepszych widowni w kraju skoro Drzymała "uległ" takiej "garstce" to chyba wiedział co robi, bo długoterminowo może mu się to bardziej opłacić. pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2382863 - 30/05/2008 17:41
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
|
NA TRYBUNACH NIE MA DEMOKRACJI
No właśnie. Jest dyscyplina partyjna. Kiedyś dawno miało dojść do fuzji Śląska ze Ślęzą (inny wrocławski klub dal mniej zorientowanych). Pamiętam na trybunach taką sytuację: mecz Śląska z Chrobrym GłogówKibice Śląska: (chórem) Je-bać fu-zję je-bać! Je-bać fu-zję je-bać! Kibic w szaliku 1: (do kibica w szaliku 2) Ty, a co to jest ta fuzja? Kibic w szaliku 2: Yyy, to chyba ten co strzelił bramkę dla Chrobrego. KURTYNA
|
Do góry
|
|
|
|
#2382872 - 30/05/2008 17:45
|
Carpal Tunnel
|
[ Kiedyś dawno miało dojść do fuzji Śląska ze Ślęzą (inny wrocławski klub dal mniej zorientowanych). Pamiętam na trybunach taką sytuację:
mecz Śląska z Chrobrym Głogów
Kibice Śląska: (chórem) Je-bać fu-zję je-bać! Je-bać fu-zję je-bać!
Kibic w szaliku 1: (do kibica w szaliku 2) Ty, a co to jest ta fuzja?
Kibic w szaliku 2: Yyy, to chyba ten co strzelił bramkę dla Chrobrego.
KURTYNA dobre. ja się uśmiałem jak kiedyś Szarmach (pracujący wtedy w Zagłębiu L.) poszedł do Kardeli (ówczesny prezes) i mówi że pilnie potrzebuje kupić nowego libero. na co Kardela: damy radę, a jak libero ma na imię?
|
Do góry
|
|
|
|
#2382877 - 30/05/2008 17:46
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2385086 - 31/05/2008 01:48
|
Carpal Tunnel
|
@Baqu - nie wiem na jakiej podstawie piszesz że większość kibiców we Wrocławiu chciała fuzji na zasadach które były dyktowane kilka tygodni temu? może zasugerowałeś się obiektywaną Wybiórczą? coś musi jednak być na rzeczy skoro od jakiegoś czasu akcja protestacyjna trwała a przy skandowaniu "Wrocław cały bez Drzymały" do dopingu włączał się prawie cały stadion. więc ci którzy siedzą w domach i narzekają na to że komuś sie fuzja niech pokażą, zrobią coś by udowodnić jak bardzo zależy im na UEFA. coś więcej niż kliknięcie myszką w sondzie internetowej. oj mura, cały ten Twój tekst jest przepełniony ironią i chyba żartem, dlatego nie będę Ci na niego odpisywał, bo już sam się pogubiłem, co sam myślisz, co piszesz, żeby tylko napisać, a czego kpisz. odniosę się tylko do słów skierowanych do mnie. Na podstawie moich rozmów z moimi kolegami kibicami, na podstawie reakcji zwykłych ludzi, którzy chcieli by chodzić na spotkania Śląska we Wrocławiu a nie mogą, po części na podstawie komentarzy na różnego rodzaju forach oraz ankietach ( na nich oczywiscie najmniej, wliczam manipulację ). nie przeczę, że czytam Wyborczą i analizuje to co w niej jest napisane, gdyż uważam, że to najciekawsza pozycja na rynku w Polsce, nie wiem, może polecisz mi Fakt, może Dziennik, ja stane przy swoim i mimo niedociągnieć GW i tak jest moim zdaniem najlepszym "graczem" na rynku. tak było "Wrocław cały bez Drzymały" ale nie wiem czy wiesz, było też "Wroclaw cały dla Drzymały", a stadion ? chodzisz na mecze ? pewnie wiesz jak to wygląda najczęściej w polskich realiach ? jest młyn a na nim ludzie chodzący na spotkania danej druznyny nawet przez kilkanascie lat ( szacunek dla nich ) i są ludzie, którzy chodzą do młyna "bo tam jest fajnie". i we wrocławiu jest tak, że jest tam tych kibiców załóżmy średnio 2000, z czego 50% to wyroski, chłoski, małolaty i różne takie "elementy" które robią, śpiewają, krzyczą dokładnie to co im się poda, 25% to kibole, a kolejne 25% to kibice + trybuna głowna, ktora juz tak zywiowłowo nie reaguje na ww hasło, buczenie na inny kolor skóry czy wyzywanie innych klubów etc etc. więc jeżeli mówisz, że do dopingu włączał się prawie cały stadion ( a wiesz, bo pewnie tam byłes ) to po części masz rację - prawie cały ale nie dziwi Cie to i nie zastanawia iż hasło to "Wrocław cały bez Drzymały" jest krzyczane nie przez tych ludzi, którzy chodzą na mecz aby zobaczyć dobre widowisko, aby dopingować swój klub, ale przez tych, którzy bili się z policją i głosili rasistowskie hasła ? pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2385141 - 31/05/2008 02:02
|
Carpal Tunnel
|
zapomniałem wkleić link pod koniec bardzo ciekawe ustalenia Kibice kontra Drzymała - http://www.fanslask.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=537&Itemid=38o dziwo w głównej mierze rozchodziło się jedynie o Puchar UEFA - chociaż teraz tak sobie myśle, że jeżeli wilk będzie syty i owca cała to czy jest w tym coś piękniejszego ? będziemy mieć pierwszą ligę samodzielnie wywalczoną, ze świetnym sponsorem i dobrą wizją na przyszłość - jedynie sie cieszyć teraz mówię szczerze ! i jeszcze tekst ze Slasknetu ( przeciwnemu Drzymale ) Liczy się siła?Po czwartkowej konferencji jedno jest już jasne, został spełniony najważniejszy dla mnie, a także wielu innych kibiców, aspekt fuzji, czyli brak gry w Pucharze UEFA. Odczuwam w związku z tym wielką ulgę. W całej tej historii były momenty, w których nie wierzyłem w pozytywny koniec. Jest jeszcze wiele niejasnych szczegółów, z których część może mi nie pasować. Ale cóż, i tak osiągnięto wiele. W całym tym zamieszaniu jedna sprawa budzi mój niesmak. Po dzisiejszej konferencji powinienem pogratulować Drzymale i Dutkiewiczowi rozsądku i wsłuchania się w głos dużej części kibiców, ale nie mogę. Nie mogę, ze względu na okoliczności związane z rezygnacją z Pucharów. Nie wiem dokładnie jakich argumentów użyli kibice na spotkaniu z Drzymałą, mogę się tylko domyślać. Wychodzi na to, że tylko dzięki nim osiągnięto sukces. Drzymała zignorował kibiców chętnych do dialogu i kompromisów, on na żadne ustępstwa nie miał ochoty. Musiał ugiąć się dopiero w konfrontacji z siłą, z której istnienia chyba nie do końca zdawał sobie sprawę. ( sorry ale ) I tu rodzi się zagadka, jak kształtować się będą stosunki Drzymały z kibicami w przyszłości? Czy nadal będzie ignorował większość z nich i zauważał dopiero wtedy, gdy sprawa zostanie postawiona na ostrzu noża? Czy też nauczył się już, że we Wrocławiu z kibicami należy się liczyć? Oto jest pytanie...btw Znicz ustalił ceny za piłkarzy:1,5 mln złotych za króla strzelców II ligi Roberta Lewandowskiego i 600 tys. zł. za prawego obrońcę Igora Lewczuka - za tyle Znicz Pruszków gotów jest sprzedać swoich dwóch najciekawszych piłkarzy. Na razie pruszkowianie dostają niższe oferty - 1 mln za Lewandowskiego i 400 tys. (z dwóch klubów) za Lewczuka. W Zniczu czekają na wyższe propozycje.
|
Do góry
|
|
|
|
#2385238 - 31/05/2008 02:24
|
Carpal Tunnel
|
dobra Baku, żadna ironia, zostańmy przy swoim, wątpię by którakolwiek ze stron przekonała drugą do swoich racji, może dzięki dyskusji niektóre osoby kompletnie niezorientowane w temacie mogły się czegoś dowiedzieć więcej i same wyciągnęły wnioski i racje które im bardziej pasują mnie się to całe podkupienie Wrocławia, Śląska i kibiców nie podobało od początku, więc teraz jestem względnie usatysfakcjonowany bo obecna sytuacja dobrze rokuje na przyszłość jesli się ułoży bezkonfliktowo to chciał czy nie w przyszłym sezonie na Śląsku może być bardzo kolorowo, licznie, głośno i bezpiecznie co do gazet to nie bede Ci nic polecał, sam masz swój rozum i wiesz co czytać, nie będę pisał co myślę o wyborczej bo znów będzie burza a nie o to mi chodzi, ja gazet praktycznie w ogóle nie czytam a moim źródłem wiedzy jest internet, czasem kupię sobie Parkiet albo Forbsa i tyle. z masówkami codziennymi mam tylko styczność jak chodzę do babci, cioci albo znajomych to przeglądam sobie czy gdzieś podnieśli poziom i jakie mają zapatrywania polityczne i na co kładą nacisk w codziennych newsach by wybić się na tle innych gazet. nie pozwalam sobie robić papki z mózgu, bo na co dzień dostrzegam dużo więcej problemów w kraju niż te sensacje które codziennie opisuje wyborcza czy inne co do dopingu wspomnę tylko tyle, że nie każdego stać na doping bo po prostu nie wszyscy mają taką osobowość że lubią dać upust emocjom, że lubią pokrzyczeć, niektórym "niewypada" bo za starzy, niektórzy przyjdą z dziewczyną, rodziną czy znajomymi z pracy i pragną zachować umiar. nie patrzę jednak na to w ten sposób że kto nie krzyczy jest przeciw. a w kwestii prowadzenia dopingu sprawa jest jasna, od tego jest gniazdowy, który dyryguje, intonuje i odpowiada za repertuar dopingu przez cały mecz. jeśli człowiek potrafi myśleć to przestaje śpiewać jeśli się z tym nie zgadza (albo np. nie bluzga), to naturalne. czasem potrzeba jednak takiego prowadzącego który ma gardło i stara się wykrzesać te emocje od innych, kto chce kibicować to dopinguje kto nie to siedzi cicho, od tego są też odpowiednie sektory. zresztą co taki kibic który nie ma reputacji może osiągnąć? nie ma odwagi by rozpoczac doping, boi sie chyba salwy smiechu bo nikt mi nie powie że "no name" poderwie trybuny do wspólnego śpiewu, zresztą jak się grupkami co innego śpiewa to sam pewnie wiesz jaki wychodzi z tego charmider na koniec podsumuję że wśród moich znajomych-bywalców stadionu zdecydowana większosc nie chciała uefa, natomiast wśród rodowitych wrocławian których znam rzeczywiscie głosy wyrównane lecz to są ludzie którzy na stadionie nie byli od lat, mówią że jakby była 1 liga i puchary to by chodzili cały czas jasne... suma sumarum jeśli będzie tak że bojkotu ligi nie będzie to nie jest tak źle dla popierających euroepjskie puchary, puchar uefa to i tak w naszym wymiarze krótki epizod więc wszyscy zgodnie będą chodzić na mecze w lidze
|
Do góry
|
|
|
|
#2385275 - 31/05/2008 02:30
|
Carpal Tunnel
|
chociaż teraz tak sobie myśle, że jeżeli wilk będzie syty i owca cała to czy jest w tym coś piękniejszego ? będziemy mieć pierwszą ligę samodzielnie wywalczoną, ze świetnym sponsorem i dobrą wizją na przyszłość - jedynie sie cieszyć teraz mówię szczerze ! no i tym miłym akcentem można zakończyć wszelką dyskusję. chociaż nie wszystko jest jeszcze do końca jasne więc poczekajmy na ostateczne rozstrzygnięcia, choć to co się dzieje we Wrocławiu to i tak tylko kawałek tortu którym teraz musi rozdzielać pzpn pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2411811 - 12/06/2008 03:41
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2411974 - 12/06/2008 04:44
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
|
Fajnie w ch.ja zrobili Drzymałę. Chłop zrezygnował z Uefa, a tu taki zonk. Trochę nie fair, ale nie znam szczegółów więc nie będę póki co szerzej komentował.
Dobrze, jeszcze by wywalił napis "Zdobywca 2 rundy Pucharu Uefa" na stadionie .. Tak jak z vice mistrzem Polski.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|