#2295113 - 26/04/2008 15:13
Samochody używane [2]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2295259 - 26/04/2008 17:40
Re: Samochody używane [2]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2298417 - 27/04/2008 23:32
Re: Samochody używane VW Polo[2]
[Re: Linc]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2300295 - 28/04/2008 22:27
|
old hand
Meldunek: 11/04/2004
|
jeden z nich ma przebieg 200tys, no sorry to chyba jednak za duzo i w ogole te ceny jakby z kosmosu, za ta cene lub wyzsza tylko o 2-3tys. mozesz kupic Punto II, P 206, Astre II, Seata Ibize lub Forda Focusa ... te wszystkie auta sa w nowszej budzie niz te stare Polo i w rocznikach od 1998 ... ale wybor nalezy do Ciebie 200 tys na samochod z `97 rocznika to realny przebieg. Lepiej kupić auto z przebiegiem 200 tys i o tym wiedziec niz kupic z kreconym przebiegiem 130 tyś zapłacić wiecej i jeszcze o tym nie wiedzieć. Co do ceny to są to VW i tak kosztują no może ten za 11 koła jest trcohe wygórowany i ja tez poszedłbym w co innego. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2300338 - 28/04/2008 22:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2004
|
jeden z nich ma przebieg 200tys, no sorry to chyba jednak za duzo i w ogole te ceny jakby z kosmosu, za ta cene lub wyzsza tylko o 2-3tys. mozesz kupic Punto II, P 206, Astre II, Seata Ibize lub Forda Focusa ... te wszystkie auta sa w nowszej budzie niz te stare Polo i w rocznikach od 1998 ... ale wybor nalezy do Ciebie no nie wiem czy za dużo, wg. mnie to i tak był cofnięty licznik, rozmawiałem z kolegą, który zajmował się ściąganiem samochodów i też potwierdził, że przebiegi są za małe. Jeżeli chodzi o marki, które wymieniłeś to żadna mi nie podchodzi, może poza Fordem, znajomy kupił nowego Fiata z salonu w max. wersji i mówi że żałuje, nigdy wiecej Fiatów, wolałby kupic 10 letniego "niemca" Peugot=Francuz, odpada, nawet na ten temat nie będe dyskutował  ...odnośnie Forda, czy naprawde sprawdza się powiedzenie Ford gówno wort ...ale szczeście, zaczynałem posta pisac i wpadł stary i mówi masz tu 9tyś kup coś lepszego...:D to teraz budżet mam większy, szkoda wszystkiej kasy wydać więc coś między 15-16 tyś + ubezpieczenie, ani ja, ani ojciec nie mamy zniżek, a szukać nie chcemy, wieć ubezpieczenie ze 2tyś. Zastanawiałem sie nad toyota carina, fordem focusem, honda accord, mazda 626, wszystko w dislu. jakies opinie?
|
Do góry
|
|
|
|
#2300613 - 29/04/2008 00:57
[Re: Skull]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
tak jak wspomnialem w poprzednim poscie " wybor nalezy do Ciebie ", ja tylko chcialem Ci przekazac ( pomoc ), co o tym wszystkim mysle, ja troszke sie tym interesuje ( znam ) i dochodze do wniosku, ze wole nowszy, mniejszy niz starszy a wiekszy i ponoc " lepszy ", takie wozy co teraz wymieniles Mazda, Toyota, Honda 10letnie z przebiegiem wiekszym 200tys. w dieslu to jest samobojstwo ... nie bede w ogole Ciebie przekonywal, ze popelniasz blad bo widze, ze masz juz swoje zdanie i tego nie zmienisz i zadne argumenty do Ciebie nie przemowia ... nie pisze tego zlosliwie, poprostu tak mysle ... pozdrawiam i zycze dobrego zakupu 
|
Do góry
|
|
|
|
#2300893 - 29/04/2008 02:55
|
Pooh-Bah
|
Chętnie bym zweryfikował, to co słysze, a tym co masz do powiedzenia, przypuszczam, że możesz być mechanikiem? Osobiscie mechanika żadnego nie znam i kontaktu nie posiadam, aczkolwiek wiedzę na temat samochodów czerpałem od handlarzy zajmujacych się sciąganiem samochodów z zagranicy, ale to wiedza raczej jak coś zakombinować niż... Jak masz czas i chęci Linc to posluchałbym tego co masz do powiedzenia, przypominam, że juz dysponuje wiekszą kwota, do 16tyś. Nie chciałbym francuza, to napewno i nie musi byc jakiś super wypasiony, z max. osiagami, nie w głowie mi osiagi sportowe, podstawa to spalanie, nie dużo.
|
Do góry
|
|
|
|
#2303104 - 30/04/2008 03:04
Re: Samochody używane Ford Focus może?[2]
[Re: MichuTN]
|
Pooh-Bah
|
Wbrew swoim zasadom znalazłem fajnego focusa i nawet mi się spodobał Ford Focus Golf jakikolwiek odpada... i zaczęłem się rozglądać za czymś w benzynie ale z gazem, sa o pare złotych tańsze, ogolnie Focusy zdają być się coraz większym konkurentem dla Toyoty. szukamy dalej...
|
Do góry
|
|
|
|
#2303206 - 30/04/2008 03:48
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Nie bede sie rozpisywał bo taka dyskusje mozna ciagnac bardzo długo. Focus to taki plastikowy samochodzik ,trabant exclusiv o cos w tym stylu.
Dla mnie nawet nie mozna porównac tego z Honda accord .Focus nie jest wart połowy swojej ceny.A jesli ktos go poleca to znaczy,ze nie jezdzil jeszcze dobrym samochodem.Oba miałem ,focusa na szczescie zona .Masakra samochód Focusa ciezko porownywac z Accordem bo to inne klasy aut  A tak poza tym to Focus ma najlepsze wlasciwosci jezdne z swojej klasie. Nawet jesli chodzi o bezawaryjnosc to w niemieckich rankingach jest dosc dobrze oceniany. Co do silnikow to bezyna 1.6 16v jest dosc ciekawa, diesel 1.8 TDDi tez nie jest zlym silnikiem. Uwazam, ze jesli ktores z tych aut ma byc przewartosciowana to bedzie nim Accord. Ceny są momentami zaporowe. Po czesci wynika to tez z tego, ze w Polsce byly one pare lat temu nie tak popularne jak inne marki klasy sredniej. Co do kupowania aut benzynowych z gazem: lepiej nie kupowac z instalacja. Skoro jest instalacja to takie auto pewnie wiecej jezdzilo. Czesto instalacja jest juz starsza, gorszej jakosci i to nie bedzie wcale takie dobre. Lepiej kupic auto bez, zalozyc samemu. Wtedy masz gwarancje itd. Czasami się zdarza, ze sprzedawca ma problem ze sprzedaza i wstawia jakas starsza instalacje aby to pchnąć. Takie rzeczy się zdarzają bo handlarze wiedza, że ludzie leca na instalacje w aucie. W przypadlu Focusa z tego co wiem to bez sekwencji się nie uda. Ogolnie silniki Forda na zwyklych instalacjach nie chodza. Kiedys moj wujek mial Mondeo w benzynie, to byly poczatki gazu i zalozyli zwyklą. Chodzil fatalnie, czesto jakies wybuchy itp. Sprzedał to, ktos się pewnie cieszyl, że z gazem ale potem były problemy.... Tak wiec ja odradzałbym branie z instalacja. A juz na pewno nie z zagranicy gdy są to jakies holenderskie itp. Wtedy nie wiadomo co to jest i ew. ciezko z naprawa. jesli bedziesz wiecej jezdzil to po jakims czasie i instalacja się zwroci. Chyba, ze nasz kochany rzad z liberałami na czele podwyzszy tak mocno akcyze na LPG jak to obiecuja.
|
Do góry
|
|
|
|
#2303210 - 30/04/2008 03:49
[Re: Skull]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Panowie mam 3 autka na oku HONDe CIVIC 1,4 - 1996rok ,90KM ,157 000 km , ABS,Cenntralny , wspomaganie,imobilaizer,autoalarm, el. lusterka,el,szyby,blokada skrzyni biegow ,2x komplet opon zima /lato,ksiazka serwisowa ,pierwszy wlasciciel. Cena 11.999 Almera : http://otomoto.pl/nissan-almera-klima-C4620533.htmlMazda 626 : http://loker.otomoto.pl/mazda-626-klima-stan-idealny-C4730060.html Co sadzicie o tych autkach na chwile obecna jestem nastawiony na HONDE . szukam autka do 15 k
|
Do góry
|
|
|
|
#2303211 - 30/04/2008 03:50
|
Pooh-Bah
|
Pewnie tyle ile ludzi, to i tyle opini, jedni zachwalaja pod niebiosa, drudzy narzekaja, że kupa złomu, w takim razie czym się sugerować przy kupnie autka: 1. Japoniec, Europejczyk czy Amerykański? Jakość Japońska, co dalej... nie znam się 2. Wygląd? raczej nie 3. Praktyczność? Jak najbardziej 4. Spalanie? Najlepiej żeby jeździł na powietrze 5. Estetyka wykończenia? Może być czarno, aby nie tzreszczało, skrzypiało i czysto  6. Bity/skorodowany? Podstawa, nie zawsze na pierwszy rzut oka widać... 7. Opinie posiadaczy? Najważniejsze, bez tego ani rusz? 8. Opinie tzn "pzrekazywaczy"  ? Co z tym fantem zrobić, niby moga miec racje, ale rownież mogą przenosić nie do końca żetelne informacje 9. Opinie mechanika? Również mechanik to podstawa go mieć przy sobie 10. Cena? 16tyś ile byś nie przeznaczył to i tak będzie mało, bo żebym dołozył jeszcze ze 2 to coć lepszego bym znalazł... kolejność przypadkowa
|
Do góry
|
|
|
|
#2303327 - 30/04/2008 04:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
Focusa ciezko porownywac z Accordem bo to inne klasy aut wiem tylko Skull sie na poczatku zastanawiał co do 4 marek i wybral chyba najgorsza z nich jesli chodzi o scislosc to Skull zastanawial sie nad modelami a nie nad markami, a to duza roznica, zgadza sie Ford z tych 4 marek jest najgorszy ale jesli juz mowimy o modelach to Focus niekoniecznie ale przede wszystkim trzeba sobie odpowiedziec co cenimi najbardziej w autach i co powoduje, ze akurat wybieramy akurat ten model ... Skull zdecyduj sie co dla Ciebie jest najwazniejsze w wyborze auta, oczywiscie oprocz kasy i nie moze to byc kolejnosc przypadkowa jak to ujales wyzej ... ja osobiscie wole Focusa 2000r niz 3-4 starszego wiekszego Japonca ... Accord, 626 i Carina ( za 15-16tys. ) to wizualnie do akceptacji jest tylko Accord ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|