Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6
Opcje tematu
#2243458 - 10/04/2008 03:00 Re: LM Ćwierćfinał [Re: RAM0S]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Dla grających United fakt że Diabły zagrają na utrzymanie wyniku może okazać się kiepską rzeczą. United kilkakrotnie grało na utrzymanie wyniku np. na remis na wyjeździe z beznadziejnym ustawieniem 4-5-1 (które mimo wszystko przyniosło zeszłoroczne 7-1) które więcej razy zawodziło niż przynosiło dobre rezultaty.

Mamy środę, mecz z Arsenalem w niedzielę. United ma ciężki terminarz bo czekają ich wyjazdy z Chelsea, Blackburn i do końca sezonu bodaj raz czy dwa zagrają na Old Trafford nie licząc potyczki z Arsenalem. Dlatego mając szeroką kadrę Ferguson może sobie pozwolić na oszczędzanie swoich asów, którzy w razie niepowodzeń mogą wejść na drugie 45 minut. Chociaż jak patrzę na wyjściowy skład to trochę tutaj jest eksperymentów ale myślę, że dadzą radę:

* 1 Van der Sar
* 4 Hargreaves
* 5 Ferdinand
* 6 Brown
* 8 Anderson
* 11 Giggs
* 13 Park
* 16 Carrick
* 19 Piqué
* 27 Silvestre
* 32 Tévez

Bench
* 29 Kuszczak
* 2 G. Neville
* 7 Cristiano Ronaldo
* 10 Rooney
* 18 Scholes
* 22 O'Shea
* 47 Welbeck

Warto zaznaczyć powrót Silvestre'a do gry. Francuz nie grał przez długi czas z powodu kontuzji i na pewno będzie trochę nieograny.

Tak czy siak zwątpiłem w spokojne zwycięstwo Manchesteru. Czekałem na składy i obawiam się coraz bardziej grania na gospodarzy. Nie mówię że nie wygrają ale jeśli mam sobie spieprzyć fajny wieczór lub niepotrzebnie się denerwować to ja podziękuję.

Awans United na pewno będzie... niemożliwością jest dla nich przegranie u siebie 0-2... poza tym gospodarze raczej coś ustrzelą więc zadanie dla rzymian utrudnione wraz z każdym zdobytym golem.

Tyle \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2243491 - 10/04/2008 03:13 Re: LM Ćwierćfinał [Re: VanTheMan]
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
jak dla mnie za paredziesiat minut bedziemy swiadkami przekonywujacego zwyciestwa Barcelony. Wlasciwie wszystkie argumenty wypunktowal juz amkwish, tak wiec pozostaje mi tylko wspomniec o jeszcze jednym aspekcie.

wynik pierwszego meczu, a wiec wyjazdowe zwyciestwo Barcy w Niemczech stawia gosci dzisiejszego spotkania w trudnej sytuacji. Schalke musi bowiem zaatakowac, aby odbrobic straty z pierwszego meczu. a chyba wszyscy zdaja sobie sprawe z potencjalu ofensywnego Barcelony, ktory powinien ujawnic sie dzisiaj chocby w kontratakach, jak rowniez potencjalu defensywnego (zdanie tendencyjne, z przekasem) kolegow Puyola (takiego kolokwializmu musze uzyc w stosunku do formacji katalonczykow powszechnie zwanej defensywa). tak wiec Schalke bedzie chcialo (musialo) zaatakowac Barcelone, i tutaj licze na bramki z kontr szybkich zawodnikow blaugrany.

wydaje mi sie ze zmotywowani zawodnicy Barcelony beda w stanie dzisiaj udzwignac presje i podolac oczekiwaniom, a przede wszystkim udowodnic wszystkim ze Barcelona pozostaje zespolem, wielkim zespolem

FC Barcelona - FC Schalke 04 (HC 0:1)
2,15
8/10

Do góry
#2243579 - 10/04/2008 03:28 Re: LM Ćwierćfinał [Re: bitnap]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Originally Posted By: bitnap

spodziewasz sie spokojnej i rozwaznej gry ze strony Diablow i liczysz na kontry Wlochow ...

Mialem na mysli ze napoczatku nie moga sie rzucic do ataku bo to bedzie woda na mlyn na gospodarzy i ze lepiej przeczekac poczatek i dopiero pozniej przejsc do ataku pozycyjnego, gdyz czyhanie przez caly mecz na kontry faktycznie im nic nie da. To ze MU bedzie gral spokojnie nie znaczy ze nie beda atakowac. Wiadomo ze Alex uczuli na bardziej defensywny styl bo po co sie anagazowac w ciagle ataki i tracic niepotrzebnie sily gdy ma sie klarowana sytuacje po 1 meczu. Nie nalezy jednak sie spodziewac ze Czerwone Diably sie calkiem cofna. Calkowite Oddanie incjatywy Wlochom moze sie zle skonczyc... Mysle ze pierwsze 15-20 minut bedzie przebiegalo spokojnie a dopiero pozniej zacznie sie widowisko... uwazam ze Rome stac na wywalczenie w tym meczu remisu a po cichu licze na wieksza niespodzianke \:p

Roma Roma mia tu sei nata grande e grande hai da resta

dorzucam wiec jeszcze

X2 2.15

Do góry
#2243592 - 10/04/2008 03:30 Re: LM Ćwierćfinał [Re: RAM0S]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/03/2007
Ma ktoś może jakieś w miarę aktualne składy tzn pewne na dzisiejsze mecze. Szczególnie chodzi mi o mecz MU-Roma.

W Barcelonie w pierwszym składzie pojawił się Thuram. Z tego powodu aż skoczył na Sportingbecie kurs na Barca na 1.40. To może trochę martwić jeśli chodzi o czyste konto po stronie Barcelony, bo Francuz ma już za sobą najlepsze lata gry za sobą i popełnia mnóstwo błędów. Do tego mało gra co na pewno odbija się na jego poczynaniach na boisku.

Skład Barcy według katalońskiego Sportu (stan na teraz):
Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal; Xavi, Touré, Iniesta; Eto'o, Bojan i Henry.

Do góry
#2243648 - 10/04/2008 03:42 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Hoho Ferguson zaszalal Rooney Ronaldo Scholes na lawce . zeby go ta pewnosc siebie nie zgubila...

Do góry
#2243659 - 10/04/2008 03:44 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
iksarp Offline
journeyman

Meldunek: 08/11/2007
Tevez strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 15.00
Giggs strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 31.00
Nani strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 41.00

Kazdy za 1/10 bet365.

Dlaczego takie typy? Manchester u siebie jest bardzo mocny i nie widze innej opcji niz ta, ze pierwszy strzeli bramke, nie mowiac o przegranej. Jako, ze Ronaldo i Rooney siedza na lawce to moim zdaniem ich bramkostrzelną role przejmie jeden z tych trzech graczy. Oczywiscie faworytem jest Tevez, ale Giggsowi tez cos sie moze z jakiegos wolneo fartnąc. A Nani na nos:) ma wielki potencjał, moze sie dzis wykaze:)

Do góry
#2244469 - 10/04/2008 05:47 Re: LM Ćwierćfinał [Re: iksarp]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Po obejrzeniu tego spotkania trzeba czym predzej pobrac 1 w niedzielnym spotkaniu Manchesteru - Arsenal. Roma wystraszona, zagubiona, liczne bledy w obronie, zawodnicy Mu za szybcy dla Rzymian i tylko dzieki fenomenalnej postawie Doniego i miejscami razacej nieskutecznosci gospodarzy skonczylo się tylko na 1-0. Czerwone Diably graly konsekwetnie swoje i jestem pod wrazeniem tego co zaprezentowali.

Do góry
#2244704 - 10/04/2008 07:06 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Hakan]
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
Mecz Manchesteru z Romą calkiem niezły Roma i tak zagrała lepiej w Teatrze Marzeń niż u siebie, karny moim zdaniem był z prespektywy sędziego tylko strzelec tandeciarz strzelił Panu Bogu w okno zamiast do bramki,sporo ciekawych akcji zagrań tylko skuteczność słaba.
Barcelona też zagrała przeciętny mecz dawno nie oglądałem ekipy Rijkajda ale co by nie powiedzieć są bez formy graja bez pomysłu koncepcji tak jakby grali za karę nie widać radości w tej piłce Barcy męczą sie strasznie jakby motywacji nie mieli,dzis wygrali dzięki obroncom Schalke którzy niefortunnie wybili piłkę pod nogi Toure,może jak będą grać z Realem lub Chelsea to się poprawią bo taką rozkojarzoną Barcelonę to zał oglądać nawet jeśli się jej nawet nie kibicuje.
Panowie odniosłem takie wrażenie że ogólnie ćwiercfinały tegorocznej LM nie były stały na słabym poziomie no może poza meczem Liverpool - Arsenal gdzie walka trwała do samego końca w tegorocznej edycji też jeszcze nie było spotkania, które można by nazwać spotkaniem sezonu oczekuje iż w półfinałach zobaczymy jakieś dramatyczne piłkarskie spotkanie.

Do góry
#2245059 - 10/04/2008 18:36 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Piotruś Pan]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Po tym co pokazuje ostatnio Barcelona już zaklepuje sobie typ na manchester. Katalonczycy graja nedze totalna, na stojaco, w poprzek, bez dynamicznych wejsc skrzydel. Byle co jednym słowem. Gdyby nie to ze trafili na nedzne szalke nie dotarli by do tego polfinalu.

Do góry
#2245199 - 10/04/2008 20:27 Re: LM Ćwierćfinał [Re: tyson]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
pewnie daltego ze od urodzenia jestem wielkim fanem Barcelony, podobal mi sie 2 tygodnie temu wywiad z Polem, gdzie mowil ze w tej edycji LM, po wyjsciu z grup, swietne mecze juz zagrala Roma przeciwko Realowi, Man Utd w formie tez jest, formy jak do tej pory w tej edycji nie zlapala Barca, i czekam na to ze zlapie ja w meczu z Man Utd, mysle ze do tej pory wykuruje sie juz Messi, i nawet jesli Barca odpadnie to po swientych meczach \:\)

VeB

Do góry
#2245238 - 10/04/2008 20:58 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dziabor]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Originally Posted By: Dziabor
podobal mi sie 2 tygodnie temu wywiad z Polem, gdzie mowil

Być moze sie myle, ale zaryzykuje, ze chodzi Ci o Steca.

Tez licze na to, ze Barcelona jest w stanie sie obudzic w ciagu 1 meczu... jak chocby Milan przed rokiem w polfinale z Manchesterem.

Moze taki byl plan ? Zeby forma przyszla jak najpozniej ? Moze Ryjek jest geniuszem ? \:D Kursy 2.2-1.6 na awans moim zdaniem bardzo dobrze oszacowane.

Do góry
#2245252 - 10/04/2008 21:10 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Zabielany]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Ja też liczyłem na to, że Milan obudzi się w rewanżu z Arsenalem \:D

Teraz gram awans MU i wydaje mi się to bardzo dobrą inwestycją. Wczoraj grali mocno przemeblowanym składem, a mimo to stwarzali sobie raz po raz świetne okazje do zdobycia bramki.

Jeżeli do czasu meczu z MU w grze Barcy nic się nie zmieni, to nie wróżę im sukcesu. Sam powrót Messiego nie wystarczy, tutaj potrzebne jest przebudzenie całego zespołu.

Do góry
Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6

Moderator:  Akhu, Biszop