Myśleliście, że porzuciłem Curling na rzecz innych pasji... Nic bardziej mylnego!
Oglądam, obstawiam, tylko czasu na dzielenie sie swoimi spostrzeżeniami za nad to nie mam...
Nie wiem czy ktoś widział podczas wieczornej transmisji ostatnie zagranie Wang w 6-tym endzie (dające jej zwycięstwo 2:0).
To co ta dziewczyna zrobiła to był po prostu majstersztyk! Absolutne top 3 najlepszych curlingowych zagrań jakie w swoim życiu widziałem!
Oj ma ona potencjał... jeszcze niejeden medal na MŚ w swoim życiu zdobędzie!
Ale żeby nie być gołosłownym to zarzucę coś od siebie na ostatnią serię spotkań.
Próbuję
Czeszki po
@3.27 w
Pin za rekreacyjną stawkę. Pewnie, że to najsłabsza ekipa tej imprezy a bilans 0-10 mówi sam za siebie, ale no w kilku spotkaniach na prawdę dziewczyny walczyły jak równy z równym i zabrakło tej odrobiny szczęścia. Szkocja słaba... bardzo słaba... myślę, że istnieje realna szansa na odniesienie przez Czeszki 1-go i ostatniego zwycięstwa na tej imprezie.
Natomiast zdecydowanie solidniej biorę moje ulubione
Szwajcarki po
@1.50 w
UB z będącą w słabej formie Privivkovą. Szwajcaria walczy o top 2, jakże ważne przed grą o medale, i na pewno to spotkanie zagra absolutnie na 100%. Rosja też nie odpuści bo każdy punkt do rankingu może sie okazać na wagę złota no ale to już zupełnie inny rodzaj motywacji. Poza tym jeśli by nawet odjąć ten aspekt motywacyjny to wystarczy spojrzeć na grę i wyniki obu ekip na tych Mistrzostwach. Szwajcarki idą jak burza i pewnie zmierzają po upragnione top 2 przed faza Playoff, natomiast Rosjanki bardzo niemrawe z dużą ilością na prawdę prostych błędów Privivkovej. Spodziewam się tutaj przekonywającego zwycięstwa ekipy Szwajcarii. Ale czy mam rację...?