#2160817 - 15/03/2008 00:01
LM Ćwierćfinał
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2160869 - 15/03/2008 00:17
Re: LM Ćwierćfinał
[Re: micha$]
|
journeyman
Meldunek: 10/03/2008
|
Tragedia. Chyba pozostanie ogladanie pierwszej kolejki w tv. Jedybnym ciekawym rozwiazaniem wydaje sie byc szukanie niespodzianki w Stambule.
|
Do góry
|
|
|
|
#2174781 - 18/03/2008 18:42
[Re: rng]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2181907 - 20/03/2008 20:34
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
To nie jest opowieść z serii "Kolejny odcinek spiskowej teorii dziejów"  Przed losowaniem powiedziałem do kolegi,że idziemy na MU. On na to "masz wyczucie ,ale MU zobaczymy w półfinale" i zaczął sie śmiać. Facet jest dość blisko klubu ,fakt ,ze załatwiał mi darmowy karnet na Barca - Real może o tym świadczyć. Mówił tez,ze Liverpool z Arsenalem sie wytną - trafił ?  Nie mam wątpliwości ,ze to całe losowanie to jeden wielki pic. Zresztą nie dotyczy to tylko CL. Wracając do meczów... Gram i polecam...progresję przeciwko Barcy.FCB Ligi Mistrzów nie wygra ,jestem tego pewien. Fakt ,ze losowanie było "sprzyjające",bo Schalke to chyba najsłabsza ekipa w ćwierfinałach ,a MU bardziej lezy Dumie Katalonii niż Liverpool ,Arsenal czy Chelsea. Tu liczą na finał,w finale jeden mecz ,może byc różnie ,ale...nie uda sie. Barca jest obecnie słaba ,rozbita ,zdziesiątkowana i skłócona. Kolejna afera wybuchła w poniedziałek ,po tym ,jak dokładnie przebadano Ronaldinho (łacznie z rezonansem magnetycznym) i oswiadczono ,ze zadnej kontuzji przywodzicieli nie ma. Koninho zmuszony był więc stawic sie we wtorek na trening i trenował... sześć minut  Xavi oswiadczył ,ze bez wzgledu na wszystko ,dziś w Walencji zobaczymy odrodzona Barce. Nie wierzę ,a zresztą ,co Hernandez ma mówić w tej sytuacji ? Mecz z Niemcami juz niedługo. Bez Ronaldinho i Messiego ,prawdopodobnie bez Toure i Deco. Schalke ma szanse pobic Barce w dwumeczu ,a jeżeli się nie uda ,to potem Fergusson zrobi z Ryja posmiewisko ,jak rok temu Benitez. Jezeli ktos zadaje sobie pytanie ,dlaczego ,kibicujac Barcy ,gram przeciwko to odpowiem. Nie chodzi tu o to ,ze "bukmacherka nie znosi sentymentów". Ja mam przekonanie ,ze im wcześniej zostanie czarno na białym udowodnione ,ze ten sezon FCB ma z głowy ,tym wcześniej Rijkaard dostanie kopa w tyłek ,a to tylko drużynie wyjdzie z pożytkiem. Ten sezon jest i tak stracony ,ale nie mozna zmarnować nastepnego. Aby tak sie nie stało ,zmiana na stanowisku trenera jest koniecznością.
|
Do góry
|
|
|
|
#2182330 - 20/03/2008 23:22
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Tu jest oryginalny link od ktorego sie zaczela cala afera. http://forums.icnorthwest.co.uk/viewtopic.php?t=33755&postdays=0&postorder=asc&start=0Wydaje mi sie, ze wielu osobom w UEFA nie podoba sie za bardzo, ze liga angielska urosla w sile do tego stopnia, ze gdyby w losowaniu Arsenal z Liverpoolem nie trafily na siebie moglibysmy miec sytuacje, ze 4 angielskie druzyny zagralyby w polfinale. Czy to prawda? Ktoz to wie. amkwish, musze Ci powiedziec, ze z zainteresowaniem odbieram Twoja opinie o Rijkardzie i jego taktycznej naiwnosci. Czasami rece mi opadaja jak czytam wypowiedzi kibicow Liverpoolu, ktorzy chetnie by wymienili Beniteza na Rijkarda. Rafa nie jest idealny i ma swoje slabosci ale zatrudnienie Holendra to bylby niewatpliwie krok w tyl dla klubu. Co do dalszego przebiegu tegorocznej LM to chcialbym tylko dodac, ze bede szczesliwy jesli nie bedzie "angielskiego" finalu  choc jesli opinie o fatalnej sytuacji w Barcy znajda potwierdzenie na boisku to nic nie zatrzymie MU, zwlaszcza z tak dobrze grajacym Ronaldo.
|
Do góry
|
|
|
|
#2216342 - 31/03/2008 04:41
[Re: micha$]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2005
|
Ja bym raczej na Romę nie stawiał. W bramce MU zagra wypoczęty Van Der Sar. Tego jeszcze nie wiadomo- VDS narzeka na pachwinę. Niestety czas Van Der Sar'a się kończy (jako piłkarza oczywiście  ) Niestety to nie jedyny problem United- Carrick, Ferdinand, Evra oraz Giggs oni także narzekają na zdrowie. Ewentualny brak Giggsa w tym meczu nie będzie dla United tragedią; Evra & Rio raczej powinni zagrać (pewnie nie zagrają na 100 % swoich możliwości ale jednak). Z obozu Romy wiadomo tylko, że prawdopodobnie nie zagra Totti, co dla United jest bardzo dobrą wiadomością 
|
Do góry
|
|
|
|
#2218733 - 01/04/2008 02:43
[Re: przemekwn]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/03/2007
|
Co do meczu Roma - Man Utd to jeśli nie zagra Totti to siła ofensywna Rzymian będzie bardzo przeciętna. Mimo wszystko obrona MU jest bardzo silna i nie przewiduję za dużych strat po stronie gości. Anglicy natomiast może nie prezentują się super doskonale, ale można to nazwać jako więcej niż przyzwoita forma no i C.Ronaldo w tym zespole to prawdziwy skarb. Giggsa pewnie nie zobaczymy jutro więc można się spodziewać występu coraz lepiej radzącego sobie Naniego. No i pewniak Rooney w ataku. Więc stawiam, że Mu na bank nie przegra w Rzymie.
Co do drugiego meczu, to jednak (nie ważne jest to że jestem fanem Barcelony) właśnie postawiłbym na Barcę. Może Duma Katalonii nie zachwyca, ale Schalke raczej krzywdy nie zrobi drużynie jeszcze trenera Rijkaarda. Jeśli obrona zbytnio nie zaszaleje i nie narobi jakichś głupich prezentów gospodarzom to Barcelona wywiezie dobry wynik z Niemiec. Do składu na szczęście wraca Milito i Marquez, więc tragiczny Thuram sobie odpocznie. Jeśli do tego w pomocy zobaczymy Yaya Toure, Xaviego i Iniestę, do tego w ataku Henryka, Eto'o i Bojana to będzie całkiem dobrze. Lista powołanych: Valdés, Pinto, Milito, Márquez, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Henry, Edmílson, Sylvinho, Giovani, Thuram, Abidal, Touré, Bojan. Patrząc na ten mecz zagrałbym over 2.5, w odróżnieniu do pierwszego opisywanego spotkania, gdzie bardziej pasowałby mi under.
|
Do góry
|
|
|
|
#2219825 - 01/04/2008 07:10
[Re: Dreju]
|
Pooh-Bah
|
Anglicy natomiast może nie prezentują się super doskonale, ale można to nazwać jako więcej niż przyzwoita forma  no tak... to chyba widzimy inne wyniki ostatnich meczy United i inną grę United. Mniejsza o to ... Chyba wszyscy pamiętamy ubiegłoroczną porażkę Romy na Old Trafford. U siebie wygrali 2:1 zaś w Anglii przegrali 1:7. Jeśli chodzi o ten sezon to drużyny te miały okazje się już spotkać albowiem znajdowały się w tej samej grupie - na Old Trafford wygrały Czerwone Diabły (1:0) zaś w Rzymie - 1:1. Wczoraj pisałem o tym, że VDS może nie wystąpić z powodu pachwiny, wydaje się jednak, że raczej wejdzie w podstawowym składzie, zaś na ławce zasiądzie Tomek. Nani niestety nie będzie mógł wystąpić w jutrzejszym meczu. Do kadry United wraca Silvestre. Giggs & Evra będą zdolni do gry. Roma osłabiona będzie brakiem Tottiego (chyba nikomu nie trzeba mówić jak bardzo znacząca jest to postać nie tylko pod względem piłkarskim dla Romy) oraz Juan. Roma ostatni mecz w LM przegrała właśnie z United (2.10.07), do tego czasu rozegrała jeszcze 6 spotkań ( 4 wygrane, 2 remisy). W lidze są na drugim miejscu, w ostatniej kolejce zgubili punkty na wyjeździe z Caligari. w l. włoskiej wygrali na swoim boisku 12 z 15 spotkań, 2 zremisowali, 1 pregrali. W LM 2 wygrali i 1 zremisowali. United zaś w LM przegrał ostatnio w maju zeszłego roku (z AC Milanem). W lidze ostatni raz zgubili punkty z Manchester City -10 lutego. Od tego czasu zanotowali 6 zwycięstw i starcili tylko 1 bramkę. Siłą ofensywną Romy w jutrzejszym meczu będzie przede wszystkim Vucinic, który mimo tego, że jest zazwyczaj rezerwowym to ustrzelił już 4 bramki w LM. Ważne jest to, że ostatnio z Villą odblokował się Rooney, o Ronaldo mówić nie trzeba, Tevez też w dość dobrej formie. O dobrej formie świadczą pomeczowe oceny jakie wystawiły angielskie media poszczególnym piłkarzom - WR -9, CR- 8, CT-9. Jutro czeka ciężki mecz United na Stadio Olimpico. Wydaje mi się, że na początku obydwie drużyny zagrają zachowawczo - tak aby nie stracić bramki czyli tradycyjne szachy. Wszystko zależy od tego która drużyna pierwsza strzeli bramkę- jeśli zrobi to United to pewnie padnie kilka bramek, jeśli Roma to zapewne skończy się na 1:0 dla Rzymian. Wg mnie mecz będzie bardziej overowy z lekką przewagą United. Obstawiam wynik 2:1 dla Manchesteru.
|
Do góry
|
|
|
|
#2220421 - 01/04/2008 18:38
[Re: arosamda]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Ja jestem zgoła odmiennego zdania. Dla mnie ciekawe wydają się opcję o dziwo z Bwin (zazwyczaj mają obniżone kursy): Roma - Man Utd. (handi 0:1) @1.44 oraz DNB @1.70 Manchester na fali, atak 'Czerwony Diabłów' wręcz błyszczy w ostatnich meczach. Ronaldo, w wybitnej jak dla siebie formie. Dodać do tego absencję Tottiego, i naprawdę ciężko jest mi wyobrazić sobie inny wynik, jak AW. Roma w najlepszym wypadku może pokusić się o remis, ale to wg mnie szczyt ich możliwości na chwilę obecną. Nie sugeruję się świetnymi statystykami Rzymian na własnym boisku, gdyż liga włoska ma się mimo wszystko nijak do LM na tym etapie. Dla zabawy zagrałem również takie opcje, ale to już za naprawdę małe stawki: Roma - Man Utd. (handi 1:0) 2 @5.75 Expekt oraz DW 1:2 @10 i 0:2 @14 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#2220433 - 01/04/2008 18:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Co do meczu Roma - Man Utd to jeśli nie zagra Totti to siła ofensywna Rzymian będzie bardzo przeciętna. Mimo wszystko obrona MU jest bardzo silna i nie przewiduję za dużych strat po stronie gości. . Skoro wspominamy o bardzo silnej obronie MU to nalezy takze zwrocic uwage na rzymska defenswye ktora na Stadio Olimpico jest trudna do sforsowania. Swiadczy o tym fakt ze w 9 ostatnich ligowych spotkaniach , Roma 7 razy konczyla spotkanie z czystym kontem. W ostatnim meczu z Cagilari, Sardczyncy zdolali oddac tylko jeden celny strzal na bramke Rzymian. To wszystko wrozy nielatwe zadanie przed jakim stanie ofensywna Czerwonych Diablow. Jezeli chodzi o ofensywne Romy to niepodwazalne jest to ze ucierpi ona na skutek absencji Tottiego ale takze z powodu zawieszenia Simone Perotty. Pod znakiem zapytania stoi wystep De Rossiego ktory jest chory i jezeli jeszcze jego zabraknie to faktycznie sila Gialorossi w ataku bedzie przecietna.
Edited by Logan (01/04/2008 20:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#2220659 - 01/04/2008 20:43
[Re: Hakan]
|
Dr. Watson
Meldunek: 18/01/2005
|
W bramce ManU najprawdopodobniej ostatecznie zobaczymy doświadczonego Edwina Van Der Sara. Holenderski golkiper cierpiał ostatnio na uraz pachwiny. Jednak czy warto na tak newralgiczną pozycję w zespole wystawiać nie w pełni zdrowego gracza – decyzję podejmie Ferguson, który w odwodzie ma Tomasza Kuszczaka. Dużym osłabieniem „Czerwonych Diabłów” będzie natomiast brak pomocnika Darrena Fletchera, dla którego sezon skończył się już w momencie kontuzji więzadeł kolanowych oraz portugalskiego pomocnika Naniego. Dodatkowo Ferguson nie może liczyć na francuskiego snajpera Luisa Sahę. Po ostatnim meczu z Aston Villą (wygranym gładko 4:0) na różne dolegliwości skarżyli się również: Michael Carrick, Patrice Evra, Rio Ferdynand oraz Ryan Giggs. Wydaje się jednak, że nie powinny one wykluczyć powyższej czwórki z udziału w spotkaniu na Stadio Olimpico.
R O M A (1-4-2-3-1) \ Trener: Luciano Spalletti \ ------------------- [32]Doni [3]Cicinho [2]Panucci [5]Mexes [22]Tonetto [8]Aquilani [16]DeRossii [11]Taddei [14]Giuly [30]Mancini [9]Vucinić -------------------------------------------------- Sędzia główny: Frank De Bleeckere (Belgia) -------------------------------------------------- [10]Rooney [32]Tevez [11]Giggs [18]Scholes [16]Carrick [7]C.Ronaldo [3]Evra [15]Vidić [5]Ferdinand [6]Brown [1]Van Der Sar ------------------- \ Trener: Alex Ferguson \ (1-4-4-2) M A N C H E S T E R
Obie drużyny grały ze sobą w tym sezonie już dwukrotnie, bowiem znajdowały się w jednej grupie rozgrywek. W Anglii triumfowali United, którzy zwyciężyli 1:0 po bramce Wayne'a Rooneya, natomiast na Stadio Olimpico obie drużyny podzieliły się punktami w przysłowiowym "meczu o pietruszkę", bowiem zarówno Czerwone Diabły jak i Roma miały zapewniony awans do dalszej rundy.
Wicemistrzowie Włoch wydają się być jednak drużyną zdecydowanie bardziej doświadczoną i zrównoważoną aniżeli w poprzednim roku. Zespół Luciano Spalettiego w pierwszym spotkaniu zagra jednak bez swojego kapitana i najlepszego strzelca - Francesco Tottiego, który nabawił się kontuzji uda. Legendarny zawodnik Romy prawdopodobnie wystąpi w rewanżowym meczu rozgrywanym w Teatrze Marzeń.
Oba zespoły miały ciężkie przeszkody do pokonania już w 1/8 finału. Mistrzowie Anglii mierzyli się z Lyonem (1:1 na wyjeździe, 1:0 u siebie), a Roma z Realem Madryt (2:1 u siebie, 2:1 na wyjeździe).
Na gotowego do gry w szeregach Red Devils wygląda Edwin van der Sar, który z powodu lekkiej kontuzji pachwiny pauzował w meczu z Aston Villą. Wszystko wskazuje na to, że Tomasz Kuszczak, który zaliczył udany występ we wspomnianym wcześniej spotkaniu rozpocznie spotkanie na ławce rezerwowych.
Inaczej ma się sprawa z Nanim oraz Louisem Sahą. Portugalczyk nabawił się urazu w spotkaniu z Liverpoolem, przez co nie mógł zagrać w ostatnim meczu reprezentacji. Jak się teraz okazuje - nie wystąpi również z Romą. Francuski napastnik, jak to ma w zwyczaju - nabawił się kolejnej kontuzji. Nie wystąpi również Darren Fletcher, który nie zagra przez najbliższe 6 tygodni.
Drobnych urazów w meczu z Aston Villą nabawili się Rio Ferdinand, Patrice Evra, Michael Carrick oraz Ryan Giggs i ich występ stoi pod znakiem zapytania. Z kolei dobrą wiadomością dla kibiców United z pewnością jest powrót Mikaela Silvestre. Do kadry meczowej kolejny raz nie został powołany Gary Neville, który zdawał się powoli pukać do drzwi pierwszego zespołu po wielu nękających go kontuzjach, jakie towarzyszyły mu przez ostatnich 12 miesięcy.
W zespole z Rzymu, jak już wcześniej było wspomniane, nie zagra Francesco Totti. Jego miejsce zajmie prawdopodobnie Mirko Vucinic - żelazny rezerwowy, który ustrzelił już jednak aż 4 bramki w tej edycji Champions League. Oprócz kapitana Giallorossich pauzować będzie Juan, narzekający na uraz stopy.
Mój typ: X2 6/10 Ew. CS :0-1 2/10 lub 1:1 2/10 no i trzeba cisnąc do sąsiada na NSPORT...
|
Do góry
|
|
|
|
#2220851 - 01/04/2008 22:35
[Re: Warren]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Ja dzisiaj mimo wszystko gram na Katalończyków gdzie można ich złapac w Centrebet po kursie 2.35. Wiem, że FC Barcelona gra piach, ale S04 to od kilku lat jest to dla mnie drużyna przeciętna i chyba najsłabsza z pozostałych ekip bo nawet Fener sobie chyba wyżej cenie. To co zrobiła Barca w Sevilli w sobote to jest smiech, ale jakoś nie widzi mi się ich przegrana w niemczech. LM to już jedyne miejsce gdzie jeszcze Barca moze coś ugrać, choć i tak w następnej kolejce prawdopodobnie Man U nie da im najmnijeszych szans. Eto'o, Henry, Iniesta, Xavi czy coraz lepszy Krkic to o niebo lepsi zawodnicy niz Kuranyi czy Asamoah. Nawet Ryjek nie będzie potrafil tego popsuć. S04 zapewne będzie miało za cel zagrać na zero z tyło i to będzie gwoździem do trumny bo Barca na bank coś ukluje bo ma potencjał. Tak sobie myśle z kim dobrym Szelki ostatnio wygrały?? Z Valencią co ma jeszcze większogo gamonia na ławce niż Barca.
S04 - FCB 2 2.35 Centrebet
Co do drugiego meczu to ja pograłem BTS po kursie 2.00 w bet365. Niby nie zagra Totti, ale może to i lepiej bo piłki bedą szły do moim zdaniem świetnego w tym roku Vucinicia, a VdS już nie jest tak szybki jak dawniej. Z drugiej strony niesamowity potencjal ofensywny Man U. Ronaldo będący niezwykle skuteczny oraz Ronney, który wreszcie zdobył 2 bramki w meczu z AV no i Tevez.
|
Do góry
|
|
|
|
#2220888 - 01/04/2008 22:57
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/02/2008
|
Zeby nie powtarzac tego co wczesniej zostalo powiedziane, moim glownym argumentem przemawiajacym za graniem na ekipe z Manchesteru jest forma, ktora na chwile obecna prezentuja obie ekipy. Zreszta w porownaniu ligowych potyczek obu druzyn z ostatniego czasu nie mozna stawiac na rowni zwyciestw ManUtd z seria Romy (9 ostatnich meczow u siebie i 6 w ogole bez porazki), poniewaz liga wloska- nie oszukujmy sie- nijak ma sie do ligi angielskiej (taka jest moja opinia) czerwone diably absolutnie dominuja na krajowym podworku, majac na chwile obecna 5 pkt przewagi nad reszta stawki i bedac najwiekszym faworytem do koncowego triumfu. roma natomiast ciagle goni Inter i nie potrafi skutecznie zniwelowac roznicy punktowej dzielacej ja od ekipy z Mediolanu.
Jesli chodzi o personalia na dzisiejszy mecz wszystko zostalo juz powiedziane, osobiscie uwazam ze zagra zarowno VdS jak i wspomniana 4 graczy narzekajacych na lekkie urazy (Rio Ferdinand, Patrice Evra, Michael Carrick oraz Ryan Giggs).
Druzyna z Old Trafford to mloda ekipa, rzadna sukcesow (zarowno na krajowym podworku, gdzie dzieki zaliczce 5 pkt maja w miare spokojna sytuacje) jak i na arenie miedzynarodowej) dzisiejszy mecz (tegoroczna edycja LM) sa okazja do zamkniecia ust wszystkim krytykom dla CR, zawodnika ktorego niektorzy uwazaja za wielkiego tylko w starciach z przecietnymi druzynami. mysle wiec ze bedacy w kapitalnej formie Ronaldo, wespol z Rooneyem, Tevezem (jesli Ferguson nie zagra wariantem z jednym napastnikiem) oraz reszta doswiadczonych pilkarzy Red Devils pociagna dzisiaj gre swojego zespolu w ofensywie, strzeli szybko bramke i pozniej bedzie tylko czekala na szybkie, blyskotliwe kontry.
moj typ:
AS Roma - Manchester United DNB 1,70
|
Do góry
|
|
|
|
#2220964 - 01/04/2008 23:35
[Re: HenkSiracius]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
jak dla mnie sporo osob za bardzo przecenia gre MU i z drugiej strony nie docenia gry Romy, patrzac do tego pod katem zeszlorocznego wielkiego blamazu 7-1 na OT  Tottiego nie ma, ale jest Vucinin i szczerze mowiac, nie wiem czy to Rzymianom wbrew pozorom nie wyjdzie na dobre - Serb czesto potrafi sie znalezc tam, gdzie obroncy sie tego nie spodziewaja i strzelic bramke(nie kto inny jak wlasnie on dobil Real), jest szybki, nierzadko przebojowy i bardzo dobrze gra glowa  1X za @1.6 spokojnie powinno wejsc, a i nie skreslalbym wyniku w stylu 1-0  nie zapominajcie koledzy, ze to dwumecz i z pewnoscia Diably nie beda nacierac wsciekle do przodu, by strzelic 3 czy 4 bramki bo w perspektywie rewanzu na Old Trafford wynik moze nie 0-0, ale juz 1-1 jest wynikiem dla nich bardzo dobrym  nie gram tego meczu, ale osobiscie polecalbym 1 ewentualnie X[najlepsza opcja 1X], for fun cs 1-0
|
Do góry
|
|
|
|
#2221140 - 02/04/2008 00:37
[Re: bitnap]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
mam pytanko. Wszyscy tu pisza o tym, ze Diably dominuja w Anglii i ze liga angielska jest o wiele silniejsza, ale czym sie rozni Aston Villa od Empoli? Niczym, mocni w tych ligach musza zdobyc po 3 pkt., a czy wygraja 4:0 czy 2:1, punktow bedzie tyle samo. Nie wiem dlaczego niektorzy sadza, ze Roma jest bez formy? Na jakiej podstawie? Czyzby porazka z Lazio Wam o tym mowila? Roma mnie bradzo pozytywnie w ostatniej rundzie LM zaskoczyla, Roma jest na fali, jeszcze pare tygodni temu Inter byl niemal pewnym mistrzem Wloch, a dzis? Kto sie odwazy tak powiedziec?
MU przegralo z Portsmouth u siebie, a ten zelik, ktorego ochrzciliscie najlepszym pilkarzem swiata nie jest w stanie wpakowac galy do pustej bramki z 5 m. Dlaczego o tym nikt nie pisze? Czyz nie na potrzebe swojej analizy?
Nie wiem jak sie uklada w lidze wloskiej, ale w LM Totti wcale rewelacyjnie nie gral i szczerze powiem, ze mnie nie przekonuje argument, ze jego nie bedzie. Vucinic to swietny gracz, moze nie jest znany z tego, ze jak cos powie, to sie smieja cale Wlochy, ale grac w pilke potrafi.
Obrona Romy tez bardzo pewna, MU zagra raczej defensywnie i nie nalezy sie nastawiac na bramki i piekne akcje z ich strony. Dla nich 0:0 to bedzie dobry wynik.
Co wiecej runde temu tez MU mial zniszczyc i jaks ie skonczylo? Z wyjatkowo slabym Lyonem mieli spore problemy, przegrwyali w I meczu 0:1, doprowadzili do wyrownania w samej koncowce. W rewanzu mieli zniesc Francuzow, i co? I 1:0 ledwo ledwo, bo Lyon w tych fragmentach, ktore ogladalem byl dla Angoli grozny. A chyba Lyon to na dzis jednak klub polke nizej niz Roma, czy nie?
Ja sam bardzo chetnie dolozylem 1x do swojego kuponu, jak bedzie przekonamy sie po meczu, ale dla mnie wiecej szans na sukces ma dzis Roma.
|
Do góry
|
|
|
|
#2221201 - 02/04/2008 00:54
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
I Ja coś zaproponuję  AS Roma - Manchester United Czy gospodarze zdobędą gola? NIE @2,60 3/10 Expekt Już wczoraj przeglądałem jak kształtują się kursy na to spotkanie i muszę powiedzieć że gdybym wczoraj zagrał to zdarzenie to złapałbym to po kursie @2,75 również w Expie. W zasadzie Rome mam okazje oglądać w każdym meczu, który rozegrają w Serie A i wiem tyle że Rzymianie nie są zespołem, który w tym roku będzie w stanie zdobyć LM. Wygrali z Realem ale Ja bym z tego olbrzymiej furory nie robił. W pierwszym meczu, który wygrali 2-1 w Rzymie dostali na tacy Real, który akurat wchodził w faze kryzysu. W Madrycie Real już po boisku nie biegał lecz się po nim snuł. Jest to tylko moja opinia i nie chcę absolutnie aby fani Romy mieli pretensje że odbieram im te zwycięstwa. Roma zagra dzisiaj bez Tottiego i Juana. Manchester jest jak dla mnie obencnie najlepszym zespołem w Europie i nawet bez Fletchera, Sahy i Evry wyeliminują Rome. Czy będzie to już wiadomo na Stadio Olympico czy też dopiero w "Teatrze Marzeń" o tym przekonamy się dzisiaj ok. 23:00. --- Schalke 04 - F.C Barcelona 2 @2,27 3.5/10 5dimes Tutaj jak dla mnie nie ma co za bardzo kombinować. Schalke przeszło z Porto bo ich bramkarz miał zapewne jeden ze swoich najlepszych dni w karierze (jak nie najlepszy oczywiście). Niemcy nie grają nic specjalnego i czarnym koniem tych rozgrywek być nie powinni. Barca bez formy a być może ma po prostu pecha...  Ale prawda jest taka że nawet Barca bez Henryego, Eto czy choćby jeszcze bez kilku gwiazd powinna ograć to Schalke, które obecnie gra w LM bo jak dla mnie zespół z Niemiec nie prezentuje odpowiedniego poziomu. Wydaje mi się że Barcelonie zdecydowanie "leżą" niemieckie zespołu. Pamiętam pojedynki z Werderem gdzie było widać różnice dwóch klas między zespołami. Cześć  P.S Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#2221229 - 02/04/2008 01:02
[Re: polskignom]
|
Io sono Interista
|
mam pytanko. Wszyscy tu pisza o tym, ze Diably dominuja w Anglii i ze liga angielska jest o wiele silniejsza, ale czym sie rozni Aston Villa od Empoli? Niczym, mocni w tych ligach musza zdobyc po 3 pkt., a czy wygraja 4:0 czy 2:1, punktow bedzie tyle samo. Nie wiem dlaczego niektorzy sadza, ze Roma jest bez formy? Na jakiej podstawie? Czyzby porazka z Lazio Wam o tym mowila? Roma mnie bradzo pozytywnie w ostatniej rundzie LM zaskoczyla, Roma jest na fali, jeszcze pare tygodni temu Inter byl niemal pewnym mistrzem Wloch, a dzis? Kto sie odwazy tak powiedziec? Ja się odwarzę powiedzieć  Gdyby Roma był tak kapitalnym zespołem i grała tak wspaniale to obecnie mieli by już lidera lub góra jeden punkt straty do Interu. Bo gdyby Roma przez własną głupote nie przegrała meczu z Lazio i wygrała z jednym z najsłabszych zespołów w lidze to tak zapewne właśnie by dzisiaj było. Inter jest w strasznym kryzysie i wiem że już do końca sezonu się podniosą. Najbardziej boli to że sami zawodnicy się nie boją do tego przynać, mam na myśli choćby przykład ostatniej wypowiedzi Stankovica czy Julio Cesara. I to tyle ode mnie! Nie róbcie z Romy tak wielkiego zespołu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2221275 - 02/04/2008 01:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
 "Żelik" nie strzelił z 5 metrów do pustej bramy Ports, bo ... stwierdził, że to trochę niegrzecznie mieć więcej bramek strzelonych w sezonie niż nominalni super-napastnicy np: Torres i Adebayor ... CR zdobył w tym sezonie 26 bramek w jednej z najlepszych lig świata,a sezon jeszcze się nie skończył. Dla mnie wystarczy  Stereotypy ciągną się dalej, a ja już nie mam siły z nimi walczyć. Niech odpowie murawa. Każdy ma swoje zdanie, ja też. Dla mnie CR to obecnie najlepszy piłkarz świata  Co do dzisiejszego meczu: bardzo wiele zależy od tego na jakie ustawienie zdecyduje się SAF. W moim odczuciu: jeżeli Man U wyjdzie 1-4-4-2 czyli odważnie (Tevez i Roo z przodu CR i Ryan/Nani na skrzydłach) to rezultat będzie dla Diabłów korzystny  Tego właśnie bym sobie życzył. Mam nadzieję, że SAF nie wystawi z przodu osamotnionego Rooneya. Nie będę się rozpisywał, bo wiele już zostało napisane. Ja widzę w tym spotkaniu takie typy: Man U to scoreMan U X2PS moim zdaniem Aston Villa jest sporo lepszym zespołem od Empoli 
|
Do góry
|
|
|
|
#2221280 - 02/04/2008 01:15
|
Pooh-Bah
|
mam pytanko. Wszyscy tu pisza o tym, ze Diably dominuja w Anglii i ze liga angielska jest o wiele silniejsza, ale czym sie rozni Aston Villa od Empoli? Niczym, mocni w tych ligach musza zdobyc po 3 pkt., a czy wygraja 4:0 czy 2:1, punktow bedzie tyle samo. Nie wiem dlaczego niektorzy sadza, ze Roma jest bez formy? Jeśli niczym się nie różnią to czemu Roma nie wygrała 4:0 i nie straciła bramki ? Tak, będzie tyle samo ale na tym przykładzie pokazałeś potencjał strzelecki jednych i drugich (biorąc pod uwagę, że AV i Empoli to identyczny poziom). Jasne- 3 pkt to 3 pkt i nic tego nie zmieni tylko United zdobywa 4 bramki nie traci ani jednej a Roma zdobywa 2 i traci 1, i kto jest lepszy na podstawie poprzedniej kolejki ? Nie powiedziałem, że Roma jest bez formy. Ale o tym, że jest na fali też mówić raczej nie można - kolejne porównanie - ostatnie 10 meczy obu drużyn w ligach to : Roma -6 zwycięstw,2 remisy, 2 porażki br. strzelone 17, br stracone 9 ; United- 8 zwycięstw, 1 remis, 1 porażka br strzelone 24 br stracone 4. Jeśli chodzi o Ronaldo .... tak uważam, że jest to mało istotne patrząc na to jak dużo robi dla zespołu w innych meczach. Powiedzmy , że w meczu z AV zrehabilitował się za to strzałem z 5 (?) metrów piętką. Jeśli chodzi o Tottiego i o jego grę to wydaje mi się, że jest to postać odgrywająca dużą rolę w zespole; i nie chodzi mi tu tylko o wątek piłkarski... tak pewna osoba na pewnym portalu napisała o absencji Tottiego : Siła ognia drużyny bardzo ucierpiała przede wszystkim po stracie kapitana i serca Romy w jednaj osobie – Francesco Tottiego. Wątpie, żeby Ferguson powiedział piłkarzom w szatni, żeby grali na 0:0, bo to wcale nie będzie dobry wynik- wydaje mi się, że United pojedzie tam po zwycięstwo, a jak nie po zwycięstw to na pewno po bramkę. Fakt, we Francji było ciężko, ale w Anglii, United kontrolowało mecz, mimo kilku groźnych akcji Lyonu to właśnie Manchester zasłużył na przejście do dalszej rundy. Nie słyszałem o tym, że United w rewanżu miał znieść Francuzów - wiedziałem, że będzie ciężko ich wyeliminować. Ja dalej podtrzymuje swoje typy. Nie zauważyłem wczoraj, że jeszcze Perrotta nie zagra za kartki a to też nie za dobrze dla Romy. Jedyne co mnie martwi w tym meczu to chęć zamazania plamy sprzed roku...
|
Do góry
|
|
|
|
#2221419 - 02/04/2008 01:39
|
Pooh-Bah
|
to tak w roli przypomnienia : United- Lyon posiadanie piłki 54.4 -45.6 strzały 13-14 strzały na bramkę 2-1 rzuty rożne 7-3 faule 15-17 spalone 4-2 dokładne podania 333-272 złe podania 76-63 To jest na chwile obecną mało ważne - zobaczymy co pokaże boisko. Dobrego meczu 
|
Do góry
|
|
|
|
#2221735 - 02/04/2008 02:37
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
|
Barca bez formy a być może ma po prostu pecha...  Wydaje mi się że Barcelonie zdecydowanie "leżą" niemieckie zespołu. Pamiętam pojedynki z Werderem gdzie było widać różnice dwóch klas między zespołami. Barca ma wielkiego pecha ,nazywa sie Rijkaard  Co za pech ta przegrana z Betisem  Atmosfera w Barcelonie pod psem. Piłkarze i tzw.trener deklarowali wygraną w Gelschenkirchen. Moze rok temu dałbym sie nabrać ,ale nie dziś. Typ na ten mecz : Schalke strzeli/obie druzyny strzelą -do wyboru Co poza tym ? Zdecydowanie do rozważenia 1X po przyjemnym kursie (ja daje w dublu z X2 na MU). Correct ?  Hmm....1:1 mi bardzo pasuje ,ale to moze byc wymiana ciosów ,bo Schalke z kontry musi pokonac Valdesa ,cieniutka dzis obrona Barcy pomoże  Z kolei Barca powinna jakąś bramke "wyklepać" ,Schalke też nie potega. Co do meczów z Werderem to przypominam ,ze w Bremie gospodarze mieli multum okazji i wynik nie odzwierciedla tego co działo sie na boisku. Poza tym wtedy doskonale bronił Valdes. Jemu to nie zdarza sie czesto ,wiec w tym roku norme na Niemcy wyczerpał. Zagralem równiez na awans Schalke do nastepnej rundy. Przepraszam,ze tak chaotycznie ,ale czas mnie goni.
|
Do góry
|
|
|
|
#2222080 - 02/04/2008 03:27
[Re: Amkwish]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
MU, MU i MU, co to pastwisko??  Zarty na bok Panowie, owszem dzis dzien zartow ale bez przesady. Roma zapewne jest slabsza od Manchesteru ale pisanie ot tak sobie ze jest slaba to jakies pierdoły. Nie będe sie rozwodzil w tym temacie bo szkoda czasu ale jedyna najwazniejsza rzecz ktora przemawia dzis za goscmi to kurs:) No moze przesadzam ze tylko kurs ale na W Rzymie gospodaze graja dobrze, zwlaszcza z dobrymi rywalami, a taki na pewno wybiegnie na murawe za jakie 20 minut. To ze Manu nie jest takim pewniaczkiem wiedza doskonale buki wystawiajac takie a nie inne kursy, nie oszukujmy sie, mnie mozna posadzic o brak obiektywizmu ale nasze kochane buczki juz nie;-) Osobiscie uwazam ze Roma nie przegra, tego nie postawie ale postawie over 1,5 w pierwszej polowie za 3,75. Pyszny kurs i mimo ze mam swiadomosc ze Roma dzis nie bedzie grac az takiej otwartej pilki jak zawsze to nadal kurs jest wyborny. Goscie przyjezdzaja po bramke, a nawet jak straca dwie to nie bedzie to wielki problem. Jedyne co mnie martwi to to ze Roma ostatno mecze rostrzyga w drugiej czesci spotkania ale 3,75 jak dla mnie pychota za 5/10. Tak czy siak koszulka na grzbiet i kibicujemy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2223440 - 02/04/2008 21:43
|
?
Meldunek: 23/09/2006
|
Dlatego wynik 0-0 o ktorym to wspomina Wenger ze nie bylby zlym rozstrzygnieciem, nie jest tez rezultatem ktory napawa optymizmem. Najwazniejsze to oczywiscie nie stracic gola, ale zeby miec realne szanse na wygranie tej batali wypada jednak zdobyc przynjamniej jednego gola.
Faktem jest, że takowy wynik w potyczkach tych dwóch zespołów padł dawno temu bo 09.01.99 na stadionie Kanonierów. Jednak, przynajmniej dla mnie dużym argumentem przemawiającym właśnie na rzecz wyniku 0-0 w dzisiejszym spotkaniu w Londynie jest terminarz spotkań. Dzisiaj wieczorem LM, w sobotę o 13:45 spotkają się znów tym razem w ramach rozgrywek ligowych by 9 kwietnia rozegrać rewanż dzisiejszego spotkania. To jest tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena sytuacji. Wydaje mi się, że za równo Benitez jak i Wenger nie będą przemęczać swych drużyn. Ale jak będzie pokaże boisko. Dla mnie wynik 0-0 jest najbardziej prawdopodobny 
|
Do góry
|
|
|
|
#2223448 - 02/04/2008 21:52
[Re: fala]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
Dlatego wynik 0-0 o ktorym to wspomina Wenger ze nie bylby zlym rozstrzygnieciem, nie jest tez rezultatem ktory napawa optymizmem. Najwazniejsze to oczywiscie nie stracic gola, ale zeby miec realne szanse na wygranie tej batali wypada jednak zdobyc przynjamniej jednego gola.
Faktem jest, że takowy wynik w potyczkach tych dwóch zespołów padł dawno temu bo 09.01.99 na stadionie Kanonierów. Jednak, przynajmniej dla mnie dużym argumentem przemawiającym właśnie na rzecz wyniku 0-0 w dzisiejszym spotkaniu w Londynie jest terminarz spotkań. Dzisiaj wieczorem LM, w sobotę o 13:45 spotkają się znów tym razem w ramach rozgrywek ligowych by 9 kwietnia rozegrać rewanż dzisiejszego spotkania. To jest tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena sytuacji. Wydaje mi się, że za równo Benitez jak i Wenger nie będą przemęczać swych drużyn. Ale jak będzie pokaże boisko. Dla mnie wynik 0-0 jest najbardziej prawdopodobny nie wiem jaki tam bedzie wynik, ale pisanie ze ktoś nie bedzie przemęczał piłakarzy w meczu otwarcia z powodu meczu ligowego, proszę cię , podejrzewam ze jakby grali ze soba w ubiegła sobotę to napisałbys to samo w odwrotnym kontekscie, w mojej opinii bzdury, co do wyniku możliwy 0-0, ale uważam ze tam padną bramki,pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2223461 - 02/04/2008 22:04
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Faza playoff  pierwsze starcia maja chakater typowo taktyczny, defensywny - to w rewanzach mozna liczyc na ciekawsza, bardziej otwarta gre. Dzisiejszy pojedynek Arsenalu z Liver w mojej ocenie to typowe szachy.. bardzo zdziwie sie jezeli ktorej z druzyn uda sie dzis strzalic 2 bramki. Dla mnie mimo niskiego kursu najlepsza opcja jest under. Oczami wyobrazni widze wynik na styku 1-0/0-0/ ewentuanie 1-1  Strona dominujaca w dziejszym meczu powinni byc piłkarze Arsenalu, bo na terenie Liver w rewanzu moze byc im ciezko - trzeba szukac szyansy na wlasnym terenie. Jezeli dzis bedzie remis, to w rewanzu Liver stac na 1-0 mistrz Rafa o to zadba Kto awansuje ? czysto sportowo kibicuje Carsbergom  dzis under, w premier over 
|
Do góry
|
|
|
|
#2223694 - 02/04/2008 23:44
[Re: mefistofeles]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
Chodzi za mna wynik 2:1 na korzysc kanonierow i over w tym meczu poniewaz musza oni strzelic przynajmniej dwie bramki aby to dzis wygrac i byc w bardziej komfortowej sytuacji przed rewanzem. Jak to bedzie zobaczymy,ale mam nadzieje ze widowisko bedzie przednie.
a nie Pool nie musi??? troche glupie gadanie. to nie jest granie o pietruszke.
|
Do góry
|
|
|
|
#2223730 - 03/04/2008 00:00
|
newbie
Meldunek: 10/05/2005
|
witam-moim zdaniem remis lub under w tym meczu super prawdopodobny gdyż tak naprawde ten mecz nie rozstrzygnie niczego i dopiero rewanz na Anfield Road pokaże kto przejdzie dalej.O Arsenalu i L"pool napisano już wszystko a więc nie bedę się rozwodził.Jestem przekonany ze na tym etapie rozgrywek przy tej klasie zawodników i trenerów handicap własnego boiska nie odgrywa wielkiej roli.Poprostu grajac co tydzień o taką stawkę i zawsze licznej publiczności wchodzi to w krew.
|
Do góry
|
|
|
|
#2223772 - 03/04/2008 00:19
[Re: $port]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
dziś polecam Arsenal, sam to zagrałem dość mocno jak na moje możliwości. a angielską ligą jestem na bieżąco. możecie pisać o spadku formy Arsenalu ale oni w remisowej serii mieli również sporo pecha. podobnie z Chelsea, choć na Stamford nie wygrał już od dawna niktm a tego dnia The Blues zagrali naprawdę b.dobry mecz. ostatni wyjazd na Bolton - zwycięstwo niezwykle ważne mentalnie a co najważniejsze w pełni zasłużone. Klusaki w 1 połowie zrobili 1 akcje a prowadzili 2:0. Kanonierzy grając w dziesiątkę mieli chyba z kilkanaście okazji w 2połowie żeby strzelić gola, cóz udało się tylko 3 razy  L'pool po świetnym runie już tak ostatnio mnie nie przekonuje. słabo z MU (niezależnie od czerwa), w wielkich derbach miasta w 2połowie już nie starczało im sił i grali jakby bez koncepcji. to że oba kluby grają w weekend razem nie ma dziś żadnego znaczenia. ciśnienie w obu zespołach na mecz jest spore. cóż, Arsenal potrafi u siebie zrobić taki kocioł, któremu oprzeć może się co najwyżej włoska drużyna (Milan :)) także gol dla Arsenalu wg mnie bliski pewności, natomiast czy stracą - hm już taki przekonany nie jestem  L'pool na dziś dzień w pełnym składzie. w Arsenalu niestety zabraknie Sagny i Rosickiego. oczywiście nie zagrająteż Eduardo i Agger(L'pool) bramkarze w porównywalnej formie, obrona Arsenalu poukładana, dalej poza magiczną standartową pomocą - strasznie rozgrywa się młody Walcott - może dziś być asem z rękawa. świetne wrażenie sprawia Diaby (dziś może oczywiście grać), rozgrywa się Bendtner. Adebayor ostatnio nic nie strzela, ale odpoczął sobie trochę (można rzec że zagrał ostatnio ogon) - dziś głodny gry, u siebie, z pewnością dostanie wiele dokładnych piłek od reszty pomocników: Fabregasa, Hleba czy Flaminiego. myśle że Wenger ma kilkunastu wartosciowych graczy, którymi moze ładnie zatasowac. co do Liverpoolu - mam wrażenie że od dłuższego czasu o obliczu zespołu decyduje dwóch zawodników: Gerrard i Torres. jeśli Stevovi najdzie jakaś bomba z daleka, albo Torresowi wyjdzie taniec to może być rzeczywiście groźnie. ale reszta znacznie odstaje. Babel jest groźny ale tylko gdy wchodzi z gry, gdy gra od poczatku - jakos mi sie nie widzi. Crouch i Kuyt to ostatnio w ogóle żenada. obrona dla mnie zbyt stała i stara  czuje dziś jakąś wyj*bkę Fina  mecz powinien być dobry, zresztą po tym co wczoraj oglądałem w Gelsenkirchen mam wrażenie że gorzej być nie może. liczę dziś na Arsenal i czuję że wygrają, więc gram pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#2223795 - 03/04/2008 00:29
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2223841 - 03/04/2008 00:47
[Re: mgr]
|
old hand
Meldunek: 24/05/2007
|
Analogicznie Milan co roku też był wysoko - i co ? W tym roku Liver też nie musi grać w finale.
|
Do góry
|
|
|
|
#2223857 - 03/04/2008 00:52
[Re: rayo76]
|
Io sono Interista
|
Wczoraj kilku z Was pisało o tym jaka to niby AS Roma jest wspaniała, szkoda tylko że dzisiaj już nikt o o wczorajszym wyniku nawet nie wspomniał. Roma zagrała średnio bo na więc ich nie stać. W wczorajszym poście już starałem się Was uświadomić że Roma nie da rady pokonać Man-u. Ja tak bardzo w to wierzyłem że postawiłem iż Rzymianie nie zdobędą gola i tak też się stało. W drugim meczu grałem na Barce po kursie @2,27. Po obejrzeniu skrótów z tego spotkania mogę powiedzieć tylko tyle że kurs nie był warty zachodu ale na całe szczęście wszystko skończyło się po mojej myśli. Barcelona w drugiej połowie już tylko się broniła ale dzięku Bogu dowiozła 1-0 do końca.  Dzisiaj mam również kila typów z którymi zapewne wielu się zgadzać nie będzie no ale raz kozie śmierć  --- Fenerbahce - Chelsea Londyn Drużyna gości - Liczba goli over 1,5 @2,19 2/10 Betsson Chelsea to już nie jest ten zespół, który grał w LM dwa sezonu temu gdzie "zimny" Jose Mournho miał cały mecz miał poustawiany w głowie i wszyscy się z nim musieli liczyć. Dzisiaj trenerem jest Grant relacje zespołu z tym panem nie są najlepsze i The Blues kurczowo taktyki zapewne trzymać się nie będą. Co za tym idzie? Przypuszczam że gdy strzelą pierwszą bramkę dość szybko to nie powinni się cofnąć. O Fenerbahce już zrobiło się bardzo głośno ponieważ wyeliminowali Seville wcześniej w fazie grupowej pokonali Inter Mediolan. Jednak jak dla mnie jest to nadal zespół, który musi się jeszcze sporo nauczyć i wątpie by dzisiaj postawili trwardo czoła The Blues. Ten over 1,5 stawiam jeszcze z jednego powodu. Ponieważ uważam że siła Fenerbahce jeśli tak owa dzisiaj się ujawni to stanie się to raczej po przez otwartą grę a nie ścisłe i dobre krycie. Czy D.Drogba zdobędzie gola? Tak @2,75 3/10 Expekt Tutaj wyznaje bardzo prostą zasadę. Drogba w polu karnym potrafi zrobić wszystko. Uderzyć z głowy, dostawić nogę w odpowiednie miejsce, kiwnąć itd. Z po za pola karnego również potrafi uderzyć tak więc grzechem było by nie spróbować takiego zakładu. Tym bardziej że osobiście licze iż Chelsea gole dzisiaj zdobędzie. --- Arsenal - Liverpool Czas pierwszej bramki Od 31-szej minuty lub później @2,05 3/10 Expekt Arsenal - Liverpool 2 @3,70 1.5/10 Expekt Przy okazji tego spotkania jedyna rzecz warta zagrania to under 2,5! Kurs jednak mnie nie zadawala więc postanowiłem poszukać alternatywy i znalazłem. Przez pierwsze dwadzieścia kilka minut zapewne zobaczymy typowe szachy bo nikt rychło nie będzie chciał zaryzykować co wydaje się być normalne w meczu o taką stawkę. I teraz dlaczego Liverpool. hmm... tak naprawdę sam nie wiem więc napisze krótko. Arsenal tak samo jak i Roma dużo straszy ale na koniec sezonu w Europie i w rodzimej lidze nie zdobędzie nic. Liverpool kolejny sezon w którym już teraz może nastawiać się na lige mistrzów. Jeśli w tym meczu ktoś zaryzykuje to zapewne zrobi to Arsenal by do maksimum wykorzystać atut własnego stadionu a The Redds, które jest mocne w kontrach w szczególności gdy na szkrzydle jest Babell a w środku niesamowice skuteczny Torres ma spore szanse by jedną z tych kontr wykorzystać. Oczywiście nie jest powiedziane że Arsenal nie zdobędzie dzisiaj gola ale jaka stawka to i taki ciężki bet do trafienia. Może być różnie jednak kusząco wyglądające @3,70 biorę za drobne. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2223892 - 03/04/2008 01:07
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
dziś polecam Arsenal, sam to zagrałem dość mocno jak na moje możliwości. a angielską ligą jestem na bieżąco. możecie pisać o spadku formy Arsenalu ale oni w remisowej serii mieli również sporo pecha. podobnie z Chelsea, choć na Stamford nie wygrał już od dawna niktm a tego dnia The Blues zagrali naprawdę b.dobry mecz. ostatni wyjazd na Bolton - zwycięstwo niezwykle ważne mentalnie a co najważniejsze w pełni zasłużone. Klusaki w 1 połowie zrobili 1 akcje a prowadzili 2:0. Kanonierzy grając w dziesiątkę mieli chyba z kilkanaście okazji w 2połowie żeby strzelić gola, cóz udało się tylko 3 razy  L'pool po świetnym runie już tak ostatnio mnie nie przekonuje. słabo z MU (niezależnie od czerwa), w wielkich derbach miasta w 2połowie już nie starczało im sił i grali jakby bez koncepcji. to że oba kluby grają w weekend razem nie ma dziś żadnego znaczenia. ciśnienie w obu zespołach na mecz jest spore. cóż, Arsenal potrafi u siebie zrobić taki kocioł, któremu oprzeć może się co najwyżej włoska drużyna (Milan :)) także gol dla Arsenalu wg mnie bliski pewności, natomiast czy stracą - hm już taki przekonany nie jestem  L'pool na dziś dzień w pełnym składzie. w Arsenalu niestety zabraknie Sagny i Rosickiego. oczywiście nie zagrająteż Eduardo i Agger(L'pool) bramkarze w porównywalnej formie, obrona Arsenalu poukładana, dalej poza magiczną standartową pomocą - strasznie rozgrywa się młody Walcott - może dziś być asem z rękawa. świetne wrażenie sprawia Diaby (dziś może oczywiście grać), rozgrywa się Bendtner. Adebayor ostatnio nic nie strzela, ale odpoczął sobie trochę (można rzec że zagrał ostatnio ogon) - dziś głodny gry, u siebie, z pewnością dostanie wiele dokładnych piłek od reszty pomocników: Fabregasa, Hleba czy Flaminiego. myśle że Wenger ma kilkunastu wartosciowych graczy, którymi moze ładnie zatasowac. co do Liverpoolu - mam wrażenie że od dłuższego czasu o obliczu zespołu decyduje dwóch zawodników: Gerrard i Torres. jeśli Stevovi najdzie jakaś bomba z daleka, albo Torresowi wyjdzie taniec to może być rzeczywiście groźnie. ale reszta znacznie odstaje. Babel jest groźny ale tylko gdy wchodzi z gry, gdy gra od poczatku - jakos mi sie nie widzi. Crouch i Kuyt to ostatnio w ogóle żenada. obrona dla mnie zbyt stała i stara  czuje dziś jakąś wyj*bkę Fina  mecz powinien być dobry, zresztą po tym co wczoraj oglądałem w Gelsenkirchen mam wrażenie że gorzej być nie może. liczę dziś na Arsenal i czuję że wygrają, więc gram pozdro Mura, wybacz ale musze sie doczepic. Kilka tygodni temu byles jednym z najwiekszych krytykow obroncy Birmingham Taylora po tym jak zlamal noge Eduardo. Teraz kiedy Diaby popelnil identyczny niemal, rownie niebezpieczny faul twierdzisz, ze prezentuje sie niezle? Dziwny brak konsystencji moim zdaniem. Idac dalej. Bendnter przez 60 minut w meczu z Boltonem nie pokazal absolutnie nic co mogloby upowaznic do stwierdzenia, ze sie rozgrywa. Dopiero wejscie Adebayora odmienilo sytuacje. Obrona Arsenalu z Toure i Gallasem w srodku to prawdopodobnie najszybsza defensywa w lidze. Przeciwko nim Torres na pewno sporo stracilby ze swego glownego atutu czyli... szybkosci. Jednak Senderos to zupelnie inna historia. Najslabszy technicznie w calej druzynie, niezbyt szybki i czesto niepewny ( vide: gol stracony przeciw Villi). Kontuzja Sagny to bardzo powazny dla nich problem. Toure moze i nie jest wiele gorszy grajac na prawej stronie ale powoduje to powstanie powaznej luki w srodku zwiaznej z gra Senderosa. Jesli chodzi o Liverpool to faktycznie nic specjalnego nie pokazali w II polowie przeciw Evertonowi ale w miare spokojnie dowiezli 3 punkty. Jedyna szanse dla Evertonu mial Osman, a i tak trudno nazwac ja "setka". Absolutnie nie uwazam, ze Liverpool jest faworytem tego dwumeczu. Arsenal nie raz, nie dwa pokazal jakie drzemia w nich mozliwosci, jednak moim zdaniem, zeby myslec o awansie musza strzelic co najmniej 2 bramki na dodatek nie tracac. Ktos wczesniej pisal, ze atut gry na wlasnym boiksu nie odgrywa wielkiej roli. Pozwole sobie nie zgodzic sie z tym. W czasie europejskich nocy Anfield to magiczne miejsce i w ostatnich latach przekonaly sie o tym najwieksze tuzy europejskiej pilki. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2223985 - 03/04/2008 01:34
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
|
Jose jest takie przyslowie "raz do roku to i mucha pierdnie"  rzecz jasna to zart  ale po co te prowokacyjne teksty o tym, ze ja czy tez inni "wychwalali Rome" ? dobrze wiesz, ze z zakladem na to, ze Roma nie strzeli, miales mnostwo szczescia  co zrobil Perotta nie mam pojecia a ogolnie gdyby mecz zakonczyl sie wynikiem 2-1, nikt do nikogo nie moglby miec pretensji  no ale szczescie tez jest czasem potrzebne 
|
Do góry
|
|
|
|
#2223987 - 03/04/2008 01:34
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
|
czesć Konstruktorze  krótko po kolei, inne obowiązki wzywają  o Diabym mam bardzo dobre zdanie jeśli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, wg mnie lepsza wersja Sissoko, ciut gorsza Vieiry, będzie z niego wielki piłkarz co do faulu - cóż, nie chcę po raz kolejny rozstrząsac tematu brutalnych fauli. faul był. brutalny? hm. powiedzmy że bardzo groźny. wg mnie jednak znacznie się różnił od tamtego, Taylor nie cofnął nogi i całym środkiem ciężkości od samego poczatku do końca wjechał Eduardo w noge. Diaby - wydaje mi się że gdy już "nawiązał kontakt" z Trottersem to nie napierał już tak i lekko cofnał girę. poza tym Eduardo był zaatakowany w stopę, Kłusak w ochraniacz, przy faulu Taylora nazwałbym to muśnięciem  Bendtner - może źle patrzę bo na napastnika trzeba patrzeć przez pryzmat goli. ale on ładnie się uwalnia i ściaga rywala do siebie, dobrze się przepycha, tracą przy nim sporo zdrowia  groźny w powietrzu. różnica z Adebayorem to jednak nie tylko centymetry, rzecz oczywista brak Sagny b.duża strata. wolałbym Eboue, Toure Gallasa i Clichiego w obronie ale rzeeczywiscie wyglada na to że zagra Senderos dwa weekendowe mecze obejrzane od dechy do dechy - znacznie lepsze wrażenie sprawił Arsenal stawiam dziś 1:0, 2:0.. no chyba że się chłopaki rozstrzelają to 3:1.. i na Anfield będzie spokojniej. zresztą w lidze na Anfield to Liverpool powinien się z remisu cieszyć, nieprawdaż?  pozdrawiam, życzę emocji podczas meczu, jeśli czas pozwoli to odbiję jeszcze piłeczkę bo riposta pewnie znó będzie. jeśli nie - spotkamy się na weekend na lidze :)))
|
Do góry
|
|
|
|
#2224497 - 03/04/2008 03:34
[Re: ogorek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
Z uwagi na brak wiekszej kasiorki zdecydowalem sie na rekreacyjne typki.
Mam juz zgrany under 10.5 roznych po 1,65 (obydwa zespoly nie grzesza ta statystyka w lidze, a przy takiej stawce dojdzie dodatkowy aspekt ostroznosci w grze).
Zastanawiam sie nad overem kartkowym w meczu Chelsea. Co sadzicie o sedziujacym Clausie Bo Larsenie? powinieneś zadać chyba pytanie co sądzicie o zawodnikach obu drużyn czy będą oni ostro grali a nie jaki jest sędzia. Owszem wiele zależy od sędziego ale w dużej mierze wszystko w głowach zawodników.  Nie chciałbym powtarzać tego co tutaj już napisaliście odnośnie meczu który będziemy mieli okazje oglądać Arsenal-Liverpool. Ja jestem zdania że ten mecz zakończy się remisem.I tak sam gram po kursie 3,30 w Megatypie i Bet365 3.10 te zdarzenia. Miłego oglądania  Pozdrawiam,  gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#2225225 - 03/04/2008 06:19
[Re: gool11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
Z uwagi na brak wiekszej kasiorki zdecydowalem sie na rekreacyjne typki.
Mam juz zgrany under 10.5 roznych po 1,65 (obydwa zespoly nie grzesza ta statystyka w lidze, a przy takiej stawce dojdzie dodatkowy aspekt ostroznosci w grze).
Zastanawiam sie nad overem kartkowym w meczu Chelsea. Co sadzicie o sedziujacym Clausie Bo Larsenie? powinieneś zadać chyba pytanie co sądzicie o zawodnikach obu drużyn czy będą oni ostro grali a nie jaki jest sędzia. Owszem wiele zależy od sędziego ale w dużej mierze wszystko w głowach zawodników.  Nie chciałbym powtarzać tego co tutaj już napisaliście odnośnie meczu który będziemy mieli okazje oglądać Arsenal-Liverpool. Ja jestem zdania że ten mecz zakończy się remisem.I tak sam gram po kursie 3,30 w Megatypie i Bet365 3.10 te zdarzenia. Miłego oglądania  Pozdrawiam,  gool11 no i się udało 1-1 chodź było niezwykle ciężko 
|
Do góry
|
|
|
|
#2225833 - 03/04/2008 18:23
[Re: gool11]
|
Io sono Interista
|
W wtorek LM dała a w środę zabrała  Liverpool z Arsenalem strzelili wszystkie gole do 30-stej minuty, Drogba mimo kilku dobrych okazji nie zdołał trafić do siatki. Chelsea over 1,5 to już strasznie pechowo poszło. Gdy w 13 minucie było już 1-0 dla The Blues to w zasadzie byłem pewien że mogę ten bet z współczynikiem @2,19 ksiegować a tu taki klops! Do usłyszenia w czasie rewanży 
|
Do góry
|
|
|
|
#2238906 - 08/04/2008 04:25
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
No wlasnie, juz jutro mecze rewanzowe..
Chelsea v Fenerbahce 1.30 5.00 10.00 Liverpool v Arsenal 2.40 3.00 3.10 FC Barcelona v Schalke 04 1.44 4.00 7.50 Manchester Utd v AS Roma 1.67 3.60 5.00
Mecz w Barcelonie dla mnie nie do ruszenia.. Zastanawiam sie jednak nad overami 2.5 we wszystkich pozostalych meczach.
Turcy tanio skory nie sprzedaja, wszyscy na nich licza, oczekiwania sa ogromne, a wynik w pierwszym meczu dobry.. Mysle, ze Fener jedna bramke strzeli, a wtedy Chelsea postawi wszystko na jedna karte..
Roma tez IMO sie jeszcze nie poddala.. MU lekki dolek w lidze, byc moze wlasnie na CL sie skupiaja.. 2:0 to spora zaliczka, wydaje mi sie jednak, ze Roma wygra 2:1 w rewanzu.
L'pool - Arsenal.. Oststnie dwa mecze zakonczyly sie po 1:1. L'pool strzelil po bramce na wyjezdzie.. Teraz graja w domu i mysle, ze wlasnie ten aspekt bedzie decydujacy.. Boje sie rozstrzygniecia po 90 minunach.. Jednak powinno to wygladac tak, ze Arsenal cos ustrzeli, ale mecz przegra..
Z tych trzech meczu na dzien dzisiejszy over 2.5 w kazdym z nich wychodzi 8.46, jestem juz prawie zdecydowany..
Czekam na kolejne opinie..
|
Do góry
|
|
|
|
#2238943 - 08/04/2008 04:46
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
|
Mecz w Barcelonie dla mnie nie do ruszenia.. Zastanawiam sie jednak nad overami 2.5 we wszystkich pozostalych meczach.
OVER w Barcelonie polecam jako potencjalny over numer 1  Po tym co widzialem wczoraj na Camp Nou ,po zakonczeniu meczu z Getafe ,tylko przekonywujace zwyciestwo nad Schalke jest w stanie uratowac Laporte ,Ryja i grajkow przed linczem  Nie przesadzam ani slowem ,bowiem wczoraj wyjezdzali ze stadionu pod eskorta policji. Miarka sie przebrala i takiego dziadostwa socios tolerowac nie beda. Wczoraj ,pomimo zapowiedzi bojkotu meczu ,na Camp Nou bylo 93 tysiace ludzi. Z Schalke na taka frekwencje nie ma co liczyc ,ale bez wzgledu na to Barca jest pod presja osiagniecia wysokiej wygranej i smiem twierdzic ,ze Schalke wyjedzie z pokaznym bagazem bramek. Over Barca - Schalke....albo bedzie potezna awantura w stolicy Katalonii. Proponuje postawic na to ,ze pseudotrener i grajkowie beda chcieli uniknac zadymy za wszelka cene. Na marginesie to wyrok na Ryja juz zapadl ,podobno ma go zastapic Pep Guardiola. Mysle jednak ,ze przewazy chec zachowania resztek prestizu ,bo Barcie juz nic inneo nie pozostalo. Tak wiec overowa wygrana z Schalke i....przygotowania do Gran Derby ,aby w Madrycie sie nie zblaznic.
|
Do góry
|
|
|
|
#2238967 - 08/04/2008 04:59
Re: LM Ćwierćfinał *DELETED*
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2238969 - 08/04/2008 05:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Na marginesie to wyrok na Ryja juz zapadl ,podobno ma go zastapic Pep Guardiola.
jesli to prawda, to jest rewelacyjna informacja dla Barcelony. No rewelacja. Mlody trener, bez doswiadczenia w najwyzszej klasie rozrywkowej, trenujacy rezerwy...ktory jest wielka niewiadomo. Lepiej byc nie moglo. Wielki klub potrzebuje wielkiego trenera! Nie ma zadnych komromisow... Mourinho..albo Rafa...o ile kibice Poolu zgodza sie na wymiane za Ryjka.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2239067 - 08/04/2008 05:45
|
Pooh-Bah
|
Powiem krótko. Żaden z tej trójki nie nadaje się na trenera Barcy, ale.. No właśnie. Po pierwsze mogą postawić na Guardiolę, bo lubią takie sprawy, tzn. stawiać na ludzi związanych z klubem w przeszłości, a to dobre posunięcie jeśli chce się udobruchać rozwścieczonych socios.
Mourinho, po tym co mówił o Barcelonie to zabroniłbym mu nawet wstępu do miasta, ale jak to mówią: jak trwoga to do boga.
Kandydatura Beniteza zupełnie odpada, bo osiągnięcia jako trener ma dość dziwne. Potrafi zbudować drużynę turniejową, ale już w lidze nie za bardzo coś potrafi ugrać. I te jego statystyki: nie wygrał żadnego meczu wyjazdowego z zespołami z czołówki.
Co do LM. Jak dla mnie będzie OVER w meczu Chelsea-Fenerbahce. To będzie mecz otwarty. Turcy chyba nie będą w stanie zagrać na 0 z tyłu, a Chelsea wydaje się być w dość dobrej formie. Najlepsi odpoczywali, a klub ze Stambułu do ostatniej minuty bił się o wygraną w lidze.
Mecz Barcy. Na wygraną dość mały kurs, ale 1.44 można brać i dołożyć coś do tego. Nie wierzę, że Barca nie wygra, ale już nad OVEREM czy UNDEREM bym się zastanawiał, bo kij wie jak to będzie.
W meczu Liverpool-Arsenal raz, że coś mi śmierdzi wygraną Arsenalu, a dwa OVEREM. Tak mi podpowiada coś wewnątrz. Mecz zupełnie nie do stawiania jak dla mnie.
I mecz MU-Roma. Manchester tak jak Roma miał dość ciężki mecz. United do tego grali na ciężkiej nawierzchni przy sypiącym śniegu. Do tego C.Ronaldo został dość mocno pokopany. Nie wiem co ze zdrowiem Ferdinanda, ale jak on nei zagra to MU będzie bez podstawowej pary stoperów (Rio-Vidic). To szansa dla Romy, ale raczej nie na awans... i chyba na wygraną też. Jeśli MU strzeli gola to chyba można na live pobawić się w remis.
|
Do góry
|
|
|
|
#2239106 - 08/04/2008 06:01
|
Carpal Tunnel
|
Liver-Arsenal over 1,5 jest dla mnie swietnym typem, gram go w dublu z Barca, argument? Arsenal musi strzelic aby mógł liczyć na awans, takze napewno bedzie atakował, a Liv kontrował, bramki padmną  potencjały są na to ma wystraczające, Barca co by o jej obecnej grze nie napisać takie Szalke u siebie zje, apózniej moze uda jej się zremisować w Madrycie, bo Real rewelacji nie gra.
|
Do góry
|
|
|
|
#2239293 - 08/04/2008 08:23
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
Liver-Arsenal over 1,5 jest dla mnie swietnym typem, gram go w dublu z Barca, argument? Arsenal musi strzelic aby mógł liczyć na awans, takze napewno bedzie atakował, a Liv kontrował, bramki padmną identyczna sytuacja miala miejsce tydzien temu...Arsenal atakowal , Liverpool kontry , jak sie to skoczylo wszyscy wiemy  niestety nie wiem jak wygladala gra w ich spotkaniu ligowym , ale rowniez padl 'underowy' wynik , wiec wcale bym sie nie zdziwil jakby rowniez jutro padl wynik 1:1 i co za tym idzie dogrywka.  no ale z drugiej strony jak to sie mowi do trzech razy sztuka  wiec moze tym razem wpadnie ten over. Jak dla mnie w tym meczu ciezko bedzie wytypowac under/over. W tym meczu zdecydowanie wole brac obie druzyny strzela , zapene po mniejszym kurscie ale za to duzo pewniejsze 
|
Do góry
|
|
|
|
#2239379 - 08/04/2008 15:16
[Re: Remik_]
|
Io sono Interista
|
Cześć Remik  Widziałem pierwszą połowe meczu L'pool - Arsenal. Arsenal strasznie chaotycznie w ataku w zasadzie atakiem pozycyjnym w ogóle nie umieli sobie stworzyć okazji do gola. Goście przeważali w środkowej strefie boiska mimo iż nie grał Gerrard. Gol dla L'pool trochę śmieszny bo wykop Reiny od bramki i na 25 metrze piłke przechwytuje Crouch, który uderza piłke ta leci przy samym słupku i można powiedzieć że hiszpański bramkarz Arsenalu bez szans. W pierwszej połowie delikatna przewaga The Redds, którzy grali bardzo mądrze. Arsenal jak to Arsenal! Młodzież, która jest nie obliczalna w pierwszej połowie grali tak sobie a na drugą wyszli starsi o kilka lat i doprowadzili do remisu.  Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2239391 - 08/04/2008 15:54
[Re: Jose]
|
journeyman
Meldunek: 10/02/2008
|
cześć panowie
Na dwa dzisiejsze spotkania w LM nasuwają się dwa typy.
Chelsea-Fenerbahce jeżeli chodzi o tą konfrontację nie widze innej opcji jak zwycięstwo gospodarzy.Oczywiście zgadzam się z opiniami że Turecka ekipa nie jest słaba ale.......i tu właśnie nie widze szans Fenerbahce ponieważ mocni są ale jedynie na własnych śmieciach przy fanatycznie reagujących kibicach. Chelsea już przed pierwszym meczem była faworytem i moim zdaniem po wyniku 1-2 na wyjeżdzie jest nim dalej,bramka strzelona na wyjeżdzie zbliżyła ich do kolejnej rundy aby dzisiaj tylko i wyłącznie postawić kropkę nad i.....3-1,4-1 dla Chelsea !!!! Łatwe zwycięstwo Londyńczyków i Over w tym spotkaniu .
Mecz drugi to dla niektórych typowy mecz nie do gry, ale ja zaryzykuję.
Liverpool-Arsenal trudny pojedynek z jednej młoda i głodna sukcesów ekipa A.Wengera z drugiej zaś drużyna stworzona chyba do gry w LM, zespół The Reds. W LM 1-1 w lidze 1-1 nasuwałby się zakład na under ale moim zdaniem w dzisiejszym spotkaniu padnie więcej bramek prawda jest taka że juz w pierwszym meczu powinno ich być więcej.Arsenal musi zaatakowć ponieważ rezultat bezbramkowy nic im nie daje a tak doświadczona ekipa jak Liverpool wykorzysta to nie miłosiernie. Arsenal już pokazał że potrafi wygrywac i aw na wyjazdach ale z całym szacunkiem kosztem słabitkiego Milanu który jak i w swojej lidze jak i w LM nic wielkiego nie pokazał.
Liverpool awans i Over w meczu 2-1 3-1 dla The Reds!!!!!
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2239590 - 08/04/2008 19:37
[Re: Moro-Typ]
|
Carpal Tunnel
|
Remik Ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem, przeciez napisałem over 1,5, był przed tygodniem i w sobote również , typuje ze dzisiaj równiez bedzie  pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2239597 - 08/04/2008 19:40
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
Remik Ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem, przeciez napisałem over 1,5, był przed tygodniem i w sobote również , typuje ze dzisiaj równiez bedzie  pozdro tak sory nie zauwazylem ze napisales 1,5  jakos mi sie pokrecilo i myslalem ze to bylo 2,5 , to chyba bylo spowodowane pozna godzina mojej odpowiedzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#2239679 - 08/04/2008 20:47
[Re: Remik_]
|
?
Meldunek: 23/09/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2239822 - 08/04/2008 22:43
|
veteran
Meldunek: 23/12/2005
|
Arsenal w weekend miał 5 zmian w składzie w porównaniu do meczu z LM, trudno więc mówić o "niemal najsilniejszym składzie". Po tym co widziałem w pierwszym spotkaniu w Londynie nie odważyłbym się zagrać na Pool. Chłopaki z Anfield byli ogrywani bezproblemowo i tylko szczęściu oraz niesamowicie słabemu sędziowaniu zawdzięczają 1 punkt. Oczywiście jest to punkt zaplanowany przez Beniteza i taktyka pod taki wynik była ustawiona. Ciekawe jest jak dzisiaj zostanie ustawiony przez Rafe. Wątpię by grali na 0-0, gdyż byłoby to wyjątkowo nieroztropne. Natomiast nastawienie Arsenalu musi być ofensywne, wiadomo żeby liczyć na awans muszą dziś strzelić. Dla mnie to jest typ warty zagrania, choć kurs nie zachwyca i oscyluje koło 1,4.
Składy:
Liverpool (from): Reina, Finnan, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Skrtel, Riise, Aurelio, Babel, Benayoun, Gerrard, Mascherano, Alonso, Lucas, Torres, Voronin, Crouch, Kuyt, Itandje.
Arsenal (from): Lehmann, Diaby, Fabregas, Toure, Senderos, Gallas, van Persie, Hleb, Flamini, Song, Gilberto, Clichy, Almunia, Adebayor, Bendtner, Eboue, Hoyte, Walcott.
|
Do góry
|
|
|
|
#2239893 - 08/04/2008 23:15
[Re: orpgad]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Benitez dzisiaj wystawi zasieki z drutem kolczastym, rowy wypełnione smołą, pole minowe przed polem karnym, do tego rzesza wytresowanych najemnikow na swojej polowie oraz dwoch harpaganów majacych kąsać przeciwnika z przodu, do tego osławiony w bojach "Kałt" ktory przebiega nascie kilometrow i mimo ze przed chwila byl pod twierdza rywala to juz zdazyl wrocic i powalic na ziemie wroga tuz pod swoja twierdza w rejonie umocnionym.
Rafa osiagnał cel ktory wyznaczyl sobie w operacji Londyn, nie przegral i strzelil bramke, remis 1-1 stawia ich w roli faworytow tu nie ma watpliwosci, kwestia kursu ktory nie powala no bo skadinad nie moze.
Najciekawsze zdarzenie jakie sobie wymyslilem na dzisiejszy mecz to ze wiecej bramek padnie w drugiej polowie. To ze wiecej bramek padlo w 1 polowie pierwszego meczu mnie nie zdziwilo, nie tyle dokladnie tak gralem ale liczylem na to ze londynczycy nie bda kalkulowac tylko zmusza The Reds do gry w pelnym tego slowa znaczeniu i tak sie stalo bo na reakcje po stracie bramki przez Liverpool nie trzeba bylo czekac, druga polowa o tyle dziwna ze sytuacji nie brakowalo ale niestety nic nie padlo.
Dzis powinno byc dokladnie odwrotnie, pierwsza polowa bedzie relatywnie ostrozna, znow goscie beda chcieli strzelic jak najszybciej ale ta sztuka na Anfield nie jest latwa sztuka, Rafa dokladnie wytrenowal swoich podopiecznych i oni w wiekszosci wypadkow realizuja jego zalozenia bardzo skrupulatnie, gra powinna sie rozwinać w 2 polowie, goscie beda co raz bardziej atakowac, a gospodarze uwielbiaja grac z kontry i statystyki mowia same za siebie ze ta sztuka im nie jest obca.
Ciekawie bedzie tez pod wzgledem kartek, mecz na tym etapie, mlode gorące glowy londynczykow i przy powyzszym scenariuszu kartek nie powinno zabraknac, ja poszukam sobie czerwonej kartki w meczu i zagram delikatnie, warto tez pograc na sume kartek, dzis nie powinno ich zabraknać.
Drugi mecz raczej odpuszczam, ciekawie wyglada over i ze goscie strzela, jednak tu sobie poczekam do samego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2239961 - 08/04/2008 23:29
[Re: Biszop]
|
old hand
Meldunek: 15/12/2007
|
Witam  To i ja cos tu naskrobie  Ogolnie z tego co sie orientuje jest masowka na Chelsea, bo przeciez musza wygrac aby pojsc dalej... Ja tutaj szukam niespodzianki. Jakis czas juz w LM tzw.'czarne konie' za wiele nie ugraly, a powiem szczerze kebaby sa moim czarnym koniem tegorocznych rozgrywek. Morale Chelsea na pewno nie sa dobre po utracie swojego nr1 bramkarzy. Chelsea wcale nie zachwyca i uwazam, ze zlekcewaza przeciwnika nawet po tym, jak to przegrali spotkanie wyjazdowe, bo przeciez teraz graja u siebie i nic zlego juz sie nie moze wydarzyc, a inny wynik nie jest mozliwy jak tylko win gospodarzy. Fenerbahce jest na tyle nieobliczalne w tym sezonie, ze remis moze ugrac. Niechcialbym byc tutaj zlym prorokiem, ani nie zamierzam sie z nikim wyklucac, ale jak dla mnie kebaby awansuja do 1/2. Kursy na gospodarzy sa mizerne i raczej niewiele idzie na tym zarobic, a remis uwazam za dosc prawdopodobny i dajacy awans turasom. Chelsea - Fenerbahce typ: X @ 6,2 betfair  P.S. Nie namawiam nikogo, ja tu szukam po prostu niespodzianki, a ze to Puchary i nikt w tej fazie rozgrywek nie znalazl sie przez przypadek uwazam, ze wszystko sie moze zdarzyc  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2239972 - 08/04/2008 23:31
[Re: orpgad]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Witam Liverpool - Arsenal typ 2 3,40 Bwin 3/10 Buki w ocenie tego meczu nie sa jednomyślne , ale dominują spadki kursów na zwycięstwo , The Reds Dla mnie kurs powyżej 3 na wygraną kanonierów to value bet i gram to za small stake , pierwszy mecz pokazał mimo remisowego wyniku ,że Arsenal jest w tej chwili lepszą drużyną , natomiast handicap własnego boiska The Reds przy tej klasie obu zespołów i w grze o taką stawkę nie będzie tu czynnikiem decydującym W remis zaś nie wierze , chocby dlatego za dużo ich było ostatnio w H2H miedzy tymi zespołami POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2240061 - 08/04/2008 23:59
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
|
zajczyk po 1 primo przypomne ci tylko, ze wcale nie tak dawno Petr po strzale kolanem w glowe, musial byc operowany i pauzowal bodajze ponad 3 miesiace[kask]  Cudicini to nie byle bramkarz z lapanki i o tym wie caly Londyn, Anglia i 9/10 calego swiata  czy to wplynie na morale ? nie sadze ... mecz w Turcji okreslilbym mianem "Chelsea grala, Fener strzelalo" - Drogba wie, ze takie sytuacje jakie zmarnowal w tamtym spotkaniu, dzis musi wykorzystywac ... i nie bylbym taki pewien czy znow wyjdzie Deividowi strzal zycia ... to juz nie tureckie pieklo  jak dla mnie bezdyskusyjny awans The Blues, handi wg mnie tez raczej przeskocza, bo obrona Fener do monolitow nie nalezy a przy 1-0 rusza do przodu jak amerykanska torpeda ...  Volkan dzis peknie i to nie jeden raz ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2240174 - 09/04/2008 00:29
[Re: zajczyk]
|
Carpal Tunnel
|
jesli szukasz niespodzianki to predzej zerkalbym na bratobojcza angielska pare  co roku jest ta sama spiewka "wszystko zdarzyc sie moze" ... i niestety albo i stety ci ktorzy karty rozdawac powinni, robia to do samego konca  pisalem to na quasi przy okazji spotkan 1/8 ... Chelsea to dla mnie bardzo mocny faworyt do wygrania LM - ich szanse oceniam wyzej niz MU, Barcy, Arsenalu badz Poolu  zajczyk
|
Do góry
|
|
|
|
#2240347 - 09/04/2008 00:59
|
Carpal Tunnel
|
Kandydatura Beniteza zupełnie odpada, bo osiągnięcia jako trener ma dość dziwne. Potrafi zbudować drużynę turniejową, ale już w lidze nie za bardzo coś potrafi ugrać. 2 raz awans do Primera Division 2 razy mistrzostwo Hiszpanii Po 1 drazni mnie uzywanie zwrotu mlodziez z Emirates, mlodziez z Arsenalu itp, itd. Przeciez to kompletna bzdura. Sklady podane za Marcą, srednia wieku Arsenalu 25.54, srednia wieku Liverpoolu niespelna 27. Z cala pewnoscia Liverpool gra bardziej wyrachowana pilke, wiecej uwagii poswieca taktyce, ale pisanie, o Arsenalu w kontekście niedoświadczonych gówniarzy to stek bzdur. Typ na to, ze wiecej bramek na Anfield padnie w drugiej polowie wydaje sie racjonalny. 3 wyniki biore pod uwage. 1-0, 0-0 lub po raz trzeci z rzedu 1-1. Pierwsza polowa powinna przebiegac pod haslem "byle nie stracic" z dwoch stron. 0-0 ht @2.50 to moim zdaniem optymalny typ. O Chelsea pisalu Stecu ostatnio: http://www.sport.pl/pilka/1,65043,5099396.html1.3 to zdecydowanie za malo na ta faze ligi mistrzow, juz nie takie cuda sie dzialy, a podopieczni Zico pokazali, ze na goracych terenach grac juz potrafia. 1.45 na awans 3 angielskich zespolow, co w praktyce przeklada sie na awans samej Chelsea..duzo smaczniejsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2240397 - 09/04/2008 01:08
|
Carpal Tunnel
|
a ja zagrałem na półfinał Chelsea-Arsenal The Blues powinni sobie spokojnie poradzić i upatruję w Londynie zwycięstwa gospodarzy w handicapie. Chelsea jest w formie, gdy kilkanascie tygodni temu na Wyspach ogladalismy hegemonie MU i Arsenalu i wtedy nikt zbytnio nie uważał że mogą powalczyc o mistrza, Ci skrzętnie gromadzili punkty, czaili się i dziś są niemal o włos od lidera. Chelsea gra równo, swoje, od meczu z Arsenalem w grudniu nie przegrali meczu (trafiło się kilka remisów), o tym jak mocny mają skład niech świadczy weekendowy mecz w City gdzie zabrakło pół składu i na stojąco pojechali Manchester. Fenerki to dla mnie typowy przedstawiciel z tamtej częsci świata, jak to Turasy połowe wartości tracą na wyjazdach. w Stambule Chelsea wyraźnie zagrała na pół gwizdka, trochę pechowo przegrała ale dziś różnica klas będzie już mocno widoczna. piłkarsko Kebaby na pewno sporo odstają od The Blues i dziś chyba tylko jakiś cud może pomóc im awansować. doświadczenie, klasa, publiczność, pieniądze, sława, umiejętności - wszystko po stronie gospodarzy wiec spokojnie Chelsea czeka na rywala, będzie izi  Turki najprawdopodobniej schowają się za podwójną gardą bo otwarta gra może się dla nich bardzo źle i szybko skończyć, jak Chelsea strzeli 1 gola to potem powinno już pójść łatwiej. na Stamford w ostatnich kilku latach wygrała w końcu tylko Barcelona:) w 2 parze gram oczywiscie Arsenal i wydaje mi sie że najgorsze co może spotkać Kanonierów to 1:1 i dogrywka, ewentualnie karne. Piłkarsko goście są na pewno lepsi, i jeśli ma wygrać futbol to właśnie Arsenal powinien dziś awansować:) dla obu ekip to póki co mecz sezonu, choć paradoskalnie Arsenal nie stracił jeszcze szansy na mistrza, straci takową jeśli w weekend nie wygra na Old T. dlatego dla dzieciaków Wengera najbliższe kilka dni zadecydują o losach sezonu. L'pool ma ligę już z głowy, ale ciekawe ile by dali by choć jeden sezon usiąść w kraju na tronie:) na Anfield The Reds nie beda juz tak kurczowo trzymać się swojej bramki bo tak nie potrafią, będzie więc wymiana ciosów i tu liczę na nokautujące ciosy tych którzy potrafią grać w piłkę a nie tylko stoją na 30m i wybijają piłki  młodzież z Londynu już raz miała w tym sezonie na Anfield nie wytrzymać presji The Kop. padł wynik 1:1 i to Liverpool powinien być zadowolony z remisu. piłkarskie umiejętnosci są po stronie gosci, gospodarzy może ratować historia ostatnich sezonów w LM ale gdyby kierowac sie tylko przeszłoscia to w bukmacherce szybko można by było zostać bankrutem. składy raczej znane, nie sądzę by któryś z coachów jakos specjalnie zaskoczył. liczę ze to Wenger uniesie dziś pięść do góry. liczę dziś na van Persiego bo chłop w weekend odpoczął a w ostatnich 2 meczach z Boltonem i L'poolem zmarnował kilka setek i ten mecz powinien być dla niego dobrą okazją do rehabilitacji. co ciekawe - w pierwszym meczu Kanonierzy kompletnie wyłączyli w 2połowie z gry Gerrarda(szkoda że w pierwszej się nie udało:) niemniej później chłop nie istnial, a uważam że on i Torres i ostatnia deska ratunku dla Czerwonych. jeśli dziś ścisną serce Liverpoolu a Gallas przyklei sie do Torresa to może się okazać że skwapiliwe poniewierane na forach łebki z Londynu sprawią niespodziankę:) kombiacja akcji ofensywnych po stronie gości-a dziś naprawde nie spodziewam się Liverpoolu czekajacego na swojej połowie na rywala.
|
Do góry
|
|
|
|
#2242688 - 09/04/2008 21:51
|
Pooh-Bah
|
Z tymi strzałami to byłbym ostrożny. Po pierwsze, może Barca jest ostro nastawiona na ten mecz, ale wciąż gra słabo. Nie przesadzajmy. Po drugie, Barca gra ostatnio w poprzek, powoli i do tego pcha się środkiem i to może być trochę problem. Ale tak jak zaraz napiszę, to stawiam, że Schalke nie zdobędzie gola. Ale jest jedno pocieszenie, taki mój osobisty talizman. Wożę w aucie szal Barcy na tylnej szybie i tu uwaga. Jak szal leży prosto, jest ładnie ułożony to Barca gra dobrze, jak nie to niestety gra piach. Dziś szaliczek leży pięknie i równiutko więc będzie spokojna wygrana i do tego bez straty gola Co do drugiego meczu MU-Roma to jednak wszystko wskazuje na wygraną Angoli. Raz, że grają u siebie, a MU nie ma zwyczaju u siebie przegrywać, po drugie historia, a po trzecie osłabienia. Roma nie ma znów Tottiego więc z przodu będzie krucho. Co prawda w United nie zagra para środkowych obrońców, czyli Ferdinand i Vidic, ale myślę, że Brown z Pique sobie poradzą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2242714 - 09/04/2008 22:11
|
Carpal Tunnel
|
Z tymi strzałami to byłbym ostrożny. Po pierwsze, może Barca jest ostro nastawiona na ten mecz, ale wciąż gra słabo. Nie przesadzajmy. Po drugie, Barca gra ostatnio w poprzek, powoli i do tego pcha się środkiem i to może być trochę problem. Potwierdzam. W ostatnim meczu z Getafe Barca strzelała ZERO razy na bramke przeciwnika spoza 16 metrów !!! (nie licze 2 zablokowanych strzałów Iniesty ,bo takie do u/o się nie liczą). Miała 2 wspaniałe okazje na poczatku meczu (Milito z 2 metrów w bramkarza i Eto'o w słupek z 8 metrów). W drugiej połowie głowka Eidura w Pato z 3 metrów i....koniec. Takze ,Gnom ,z tym overem jeszcze bym sie zastanowił. Maniera wjeżdżania z piłką do bramki nadal króluje w grze Barcelony. Zresztą ,kto taki uderzy z dystansu, skoro Yaya nie kwapi sie do ofensywy ,Xavi zaangazowany w rozgrywanie ,a Iniesta jakby z meczu na mecz słabnie. Zapowiadając wyraźne zwyciestwoBarcy bardziej liczę na wysoka skuteczność (Bojan ,Eto'o) niż na bombardowanie niemieckiej bramki. Dreju....moim zdaniem na dzis ,jedynym wartosciowym defensorem jest Puyol ,reszta....brak słow. To ,co wyprawiali Milito i Marquez nie miesci sie w głowie. Barca na zero ? Hmm...nie podoba mi sie ten typ ,wole over 2,5 i nie wykluczam udziału w nim gosci.
|
Do góry
|
|
|
|
#2242876 - 10/04/2008 00:21
|
Carpal Tunnel
|
Hakan z typem zgadzam sie w 100%(w unibecie @1.6) ale wytlumacz mi jedno ... spodziewasz sie spokojnej i rozwaznej gry ze strony Diablow i liczysz na kontry Wlochow ... po 1 z czego maja te kontry w takim razie wynikac jesli Anglicy beda grac spokojnie, nie ryzykujac szalenczych wypadow do przodu? po 2 Wlosi w tym meczu niestety sa SKAZANI na prowadzenie atakow pozycyjnych, bo wynik z 1 meczu nie daje im zadnego prawa do gry z kontry  po 3 Fergusen do przede wszystkim znakomita szkola taktyczna, nie wierze, ze przy wyniku 0-2 z pierwszego meczu, nie nakaze zespolowi grac duzo bardziej defensywnie, probujac zniszczyc rywali ich wlasna bronia  a Roma ... Roma MUSI zdecydowanie rzucic wieksze sily do przodu od pierwszego gwizdka ... przy szybkosci czy CR czy Rooneya czy Teveza kontrataki Anglikow moga okazac sie zwyczajnie ... zabojcze  ja wobec braku Vidica i prawdopodobnie Rio, widze tylko jedno: Both To Score 1,80 10/10i tak zagram 
|
Do góry
|
|
|
|
#2243173 - 10/04/2008 01:48
|
Carpal Tunnel
|
wiem, wiem, ogladalem mecz z Getafe, ale...mysle, ze dzis troche strzalow zobaczymy, poza tym pamietajcie, ze gole to tez shots on goal  Wobec tego troche ustapie z negacji Twojego typu  W miedzyczasie ktos podał ,moim zdaniem ,bardzo dobry typ na handi w kornerach. Dodam tylko ,ze również w każdym meczu ligowym Barca ma wiecej rogów. Inna sprawa ,ze niewiele z tego wynika ,bo po rzutach roznych zdobywa bardzo mało bramek ,ale to nie tyczy sie powyższego typu. Dziś do południa do szatni pofatygował sie Laporta ,który (podaje za TV3 Catalunya) miał ponoć mocno mobilizować piłkarzy. Oby nie tak jak przez CdR z Walencją  W Barcelonie całą noc padało ,cały dzien był pochmurny,teraz temperatura spadła do 15 stopni. Warunki boiskowe są wiec na korzyść Schalke. Na mecz sie nie wybieram ,ale dzwoniłem niedawno do kas i biletów nie brakuje. Zapowiada sie chłodny wieczór na Camp Nou i chłodna atmosfera na trybunach. Moze w tych warunkach Barca wreszcie udowodni ,ze niedzielne machanie białymi chusteczkami i wykrzykiwanie "Fuera ! Fuera !" było na wyrost.
|
Do góry
|
|
|
|
#2243458 - 10/04/2008 03:00
[Re: RAM0S]
|
veteran
Meldunek: 29/03/2005
|
Dla grających United fakt że Diabły zagrają na utrzymanie wyniku może okazać się kiepską rzeczą. United kilkakrotnie grało na utrzymanie wyniku np. na remis na wyjeździe z beznadziejnym ustawieniem 4-5-1 (które mimo wszystko przyniosło zeszłoroczne 7-1) które więcej razy zawodziło niż przynosiło dobre rezultaty. Mamy środę, mecz z Arsenalem w niedzielę. United ma ciężki terminarz bo czekają ich wyjazdy z Chelsea, Blackburn i do końca sezonu bodaj raz czy dwa zagrają na Old Trafford nie licząc potyczki z Arsenalem. Dlatego mając szeroką kadrę Ferguson może sobie pozwolić na oszczędzanie swoich asów, którzy w razie niepowodzeń mogą wejść na drugie 45 minut. Chociaż jak patrzę na wyjściowy skład to trochę tutaj jest eksperymentów ale myślę, że dadzą radę: * 1 Van der Sar * 4 Hargreaves * 5 Ferdinand * 6 Brown * 8 Anderson * 11 Giggs * 13 Park * 16 Carrick * 19 Piqué * 27 Silvestre * 32 Tévez Bench * 29 Kuszczak * 2 G. Neville * 7 Cristiano Ronaldo * 10 Rooney * 18 Scholes * 22 O'Shea * 47 Welbeck Warto zaznaczyć powrót Silvestre'a do gry. Francuz nie grał przez długi czas z powodu kontuzji i na pewno będzie trochę nieograny. Tak czy siak zwątpiłem w spokojne zwycięstwo Manchesteru. Czekałem na składy i obawiam się coraz bardziej grania na gospodarzy. Nie mówię że nie wygrają ale jeśli mam sobie spieprzyć fajny wieczór lub niepotrzebnie się denerwować to ja podziękuję. Awans United na pewno będzie... niemożliwością jest dla nich przegranie u siebie 0-2... poza tym gospodarze raczej coś ustrzelą więc zadanie dla rzymian utrudnione wraz z każdym zdobytym golem. Tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#2243491 - 10/04/2008 03:13
[Re: VanTheMan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/02/2008
|
jak dla mnie za paredziesiat minut bedziemy swiadkami przekonywujacego zwyciestwa Barcelony. Wlasciwie wszystkie argumenty wypunktowal juz amkwish, tak wiec pozostaje mi tylko wspomniec o jeszcze jednym aspekcie.
wynik pierwszego meczu, a wiec wyjazdowe zwyciestwo Barcy w Niemczech stawia gosci dzisiejszego spotkania w trudnej sytuacji. Schalke musi bowiem zaatakowac, aby odbrobic straty z pierwszego meczu. a chyba wszyscy zdaja sobie sprawe z potencjalu ofensywnego Barcelony, ktory powinien ujawnic sie dzisiaj chocby w kontratakach, jak rowniez potencjalu defensywnego (zdanie tendencyjne, z przekasem) kolegow Puyola (takiego kolokwializmu musze uzyc w stosunku do formacji katalonczykow powszechnie zwanej defensywa). tak wiec Schalke bedzie chcialo (musialo) zaatakowac Barcelone, i tutaj licze na bramki z kontr szybkich zawodnikow blaugrany.
wydaje mi sie ze zmotywowani zawodnicy Barcelony beda w stanie dzisiaj udzwignac presje i podolac oczekiwaniom, a przede wszystkim udowodnic wszystkim ze Barcelona pozostaje zespolem, wielkim zespolem
FC Barcelona - FC Schalke 04 (HC 0:1) 2,15 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2243579 - 10/04/2008 03:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
spodziewasz sie spokojnej i rozwaznej gry ze strony Diablow i liczysz na kontry Wlochow ...
Mialem na mysli ze napoczatku nie moga sie rzucic do ataku bo to bedzie woda na mlyn na gospodarzy i ze lepiej przeczekac poczatek i dopiero pozniej przejsc do ataku pozycyjnego, gdyz czyhanie przez caly mecz na kontry faktycznie im nic nie da. To ze MU bedzie gral spokojnie nie znaczy ze nie beda atakowac. Wiadomo ze Alex uczuli na bardziej defensywny styl bo po co sie anagazowac w ciagle ataki i tracic niepotrzebnie sily gdy ma sie klarowana sytuacje po 1 meczu. Nie nalezy jednak sie spodziewac ze Czerwone Diably sie calkiem cofna. Calkowite Oddanie incjatywy Wlochom moze sie zle skonczyc... Mysle ze pierwsze 15-20 minut bedzie przebiegalo spokojnie a dopiero pozniej zacznie sie widowisko... uwazam ze Rome stac na wywalczenie w tym meczu remisu a po cichu licze na wieksza niespodzianke Roma Roma mia tu sei nata grande e grande hai da resta dorzucam wiec jeszcze X2 2.15
|
Do góry
|
|
|
|
#2243659 - 10/04/2008 03:44
|
journeyman
Meldunek: 08/11/2007
|
Tevez strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 15.00 Giggs strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 31.00 Nani strzeli gola jako pierwszy i ManU 1-0 - 41.00
Kazdy za 1/10 bet365.
Dlaczego takie typy? Manchester u siebie jest bardzo mocny i nie widze innej opcji niz ta, ze pierwszy strzeli bramke, nie mowiac o przegranej. Jako, ze Ronaldo i Rooney siedza na lawce to moim zdaniem ich bramkostrzelną role przejmie jeden z tych trzech graczy. Oczywiscie faworytem jest Tevez, ale Giggsowi tez cos sie moze z jakiegos wolneo fartnąc. A Nani na nos:) ma wielki potencjał, moze sie dzis wykaze:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2244704 - 10/04/2008 07:06
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Mecz Manchesteru z Romą calkiem niezły Roma i tak zagrała lepiej w Teatrze Marzeń niż u siebie, karny moim zdaniem był z prespektywy sędziego tylko strzelec tandeciarz strzelił Panu Bogu w okno zamiast do bramki,sporo ciekawych akcji zagrań tylko skuteczność słaba. Barcelona też zagrała przeciętny mecz dawno nie oglądałem ekipy Rijkajda ale co by nie powiedzieć są bez formy graja bez pomysłu koncepcji tak jakby grali za karę nie widać radości w tej piłce Barcy męczą sie strasznie jakby motywacji nie mieli,dzis wygrali dzięki obroncom Schalke którzy niefortunnie wybili piłkę pod nogi Toure,może jak będą grać z Realem lub Chelsea to się poprawią bo taką rozkojarzoną Barcelonę to zał oglądać nawet jeśli się jej nawet nie kibicuje. Panowie odniosłem takie wrażenie że ogólnie ćwiercfinały tegorocznej LM nie były stały na słabym poziomie no może poza meczem Liverpool - Arsenal gdzie walka trwała do samego końca w tegorocznej edycji też jeszcze nie było spotkania, które można by nazwać spotkaniem sezonu oczekuje iż w półfinałach zobaczymy jakieś dramatyczne piłkarskie spotkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2245238 - 10/04/2008 20:58
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
|
podobal mi sie 2 tygodnie temu wywiad z Polem, gdzie mowil Być moze sie myle, ale zaryzykuje, ze chodzi Ci o Steca. Tez licze na to, ze Barcelona jest w stanie sie obudzic w ciagu 1 meczu... jak chocby Milan przed rokiem w polfinale z Manchesterem. Moze taki byl plan ? Zeby forma przyszla jak najpozniej ? Moze Ryjek jest geniuszem ?  Kursy 2.2-1.6 na awans moim zdaniem bardzo dobrze oszacowane.
|
Do góry
|
|
|
|
#2245252 - 10/04/2008 21:10
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Ja też liczyłem na to, że Milan obudzi się w rewanżu z Arsenalem  Teraz gram awans MU i wydaje mi się to bardzo dobrą inwestycją. Wczoraj grali mocno przemeblowanym składem, a mimo to stwarzali sobie raz po raz świetne okazje do zdobycia bramki. Jeżeli do czasu meczu z MU w grze Barcy nic się nie zmieni, to nie wróżę im sukcesu. Sam powrót Messiego nie wystarczy, tutaj potrzebne jest przebudzenie całego zespołu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|