Strona 9 z 12 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#2131778 - 05/03/2008 20:06 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Szewa]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Ja myślę że kurs 1.53 był za niski i go po prostu skorygowali. Osobiście podobnie jak ty uważam że Chelsea nie straci gola i zagrałem na to że Londyńczycy wygrają do zera po kursie 1.83 w party.

Do góry
Bonus: Unibet
#2131790 - 05/03/2008 20:11 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Jonathan Sarkos]
orpgad Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2005
W pełni zgadzam sie z tym co napisał Jonathan Sarkos.
Dodatkowym osłabieniem defensywy Realu będzie brak Ramosa (najlepszego obrońcy w tym sezonie imo). Obrońcy Królewskich mają skłonność do kiksów i różnych dziwnych zagrań, lecz najczęściej ratuje ich w porę Casillas. Dlatego do typów podanych przez J.S. dorzuciłbym typ over 2,5 bramek(średnia stawka). Przemawia za tym wynik poprzedniego starcia (2:1) oraz obecność w obu drużynach znakomitych, ofensywnych piłkarzy.
Powodzenia

Do góry
#2131862 - 05/03/2008 20:35 Re: LM - 1/8 Finału [Re: orpgad]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Real dzisiaj osłabiony brakiem Ruuda, który nie zdąrzył wykurować się na czas. Brak Robbena, który po faulu w stylu Taylora na Eduardo miał więcej szczęścia i tylko skręconą ma kostę ale to oznacza miesziąc przrwy. Ramos pauzuje za kartki. Po za tym nie ma starych kontuzjowanych jak Metzelder, Sneijder. Myślę, że kontuzja Ruuda nie będzie aż tak kluczowa jak brak byłby Robinho. Dlatego, że Holender od dobrych kilku tygodni pod formą. Brak bramek ale i słabsza gra Ruuda. Na pewno nie jest to obecnie ta maszyna do zdobywania bramek co w tamtym sezonie pod koniec i na początku tego. Robinho wnosi do gry Realu polot i fantazje. Sam potrafi stworzyć przewagę i wypracować bramkę golegom, a do tego coraz bardziej sam staje się człowiekiem od zdobywania bramek. Uważam, że Robinho to najlepszy zawodnik Realu z pola. Absencja Ramosa to osłabienie bo do tej pory gdy tylko mógł grał zawsze ale ostatnio też w słabszej formie a do tego nerwy mu puszczają zdecydowanie za szybko. W ostatnim meczu zawalona bramka i czerwona kartka oraz ubliżanie sędziemu za co dostał karę 2 meczów zawieszenia. Na ratunek obronie wraca Pepe, który swój kunszt pokazał w meczu z Barceloną i oby po kontuzji nie było śladu bo z Cannavaro tworzą dobry duet. Na lewej obronie zagra Heinze, który wie jak się gra w obronie, więc tak łatwo być nie powinno. Największe zagrożenie bedzie po stronie Torresa albo Salgado ale raczej zagra ten pierwszy.
W pomocy bez większych niespodzianek. Pod nieobecność Ruuda i godnego jego zmiennika Schuster chyba zdecyduje się na postawienie w śeodku Gago i Diarry. Po bokach Robinho i Guti oraz Baqtista, który będzie łącznikiem między pomocą, a najwyżej wysuniętym Raulem.
Real po dobrym meczu z Rzymie ale przegranym 1:2 dzisiaj gra na własnym stadionie i musi wygrać. Dzięki strzelonej bramce na wyjeździe ich sytuacja nie jest zła bo 1:0 daje im awans. Nie spodziewam się że Real rzuci się do ataków. W pierwszym meczu zostali skarceni za takie myślenie i dzisiaj raczej spokojna gra i czekanie na okazje. Więc jeśli padnie under2,5 to się za mocno nie zdziwie. Trzeba pamiętać, że od kilku sezonów Real nie może przejść tej rundy. Przegrywał z Bayernem, Arsenalem, więc trzeba być ostrożnym ale ja im zaufam i myślę, że wygrają. Warto jeszcze grać awans Realu bo kursy na to wyższea a Roma musi strzlić dzisiaj 2 bramki by nie było dogrywki co na pewno łatwe nie będzie.

Do góry
#2131889 - 05/03/2008 20:43 Re: LM - 1/8 Finału [Re: orpgad]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Ligi Mistrzów dzisiaj ciąg dalszy...

Zagrałem sobie 2 meczyki

Real win Chelsea win

Real w tym sezonie gra naprawde dobrze czy to w Primera Division czy Champions League. W lidze Mistrzów na własnym stadionie zawsze grał dobrze, szczególnie w waznych meczach. Ja rozumiem ze sa osłabienia w szeregach Królewskich ale co by nie mowic to w tym sezonie Real dysponuje w miare szerokim a co wazniejsze równym składem. Roma w meczach wyjazdowych po prostu mnie nie przekonuje. Licze na to ze nie wytrzyma presji tak samo jak to było z MU bodajze rok temu. W pierwszym meczu wygrała z Realem
2-1 ale to Królewscy byli lepsi...

Chelsea-Olympiakos, tutaj według mnie na poziomie 1/8 finału jest róznica klasy. Anglicy obyci z takimi meczami, majacy lepszych zawodników i grajacy u siebie powinni bez kłopotu ograc Greków. A Olympiakos dodatkowo sie po prostu zesra ze strachu i dodatkowo pomoze londynczykom. Delikatnie mozna tez zagrac na ich zwyciestwo do zera co napisali przedmówcy

pozdrawiam

Do góry
#2131975 - 05/03/2008 20:58 Re: LM - 1/8 Finału [Re: pescar]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Dla mnie mecz Real-Roma to No bet, można spróbowac Roma strzeli albo jakieś overki.

Chelsea też nie powinna mieć problemów z dalszym awansem, co do tego czy Oly nie strzeli to powinno wejść, ale jeśli już to lepiej zagrać to co proponuej Sosna, że The Blues wygrają do zera bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że obrona Oly w dwumeczu z Czelsi zachowa czyste konto.

Ja jednak skupie się na trzecim pojedynku FC Porto z Schalke 04. Tak przeglądają osiągnięcia drużyn niemieckich w CL to od sezonu 2001/2002 kiedy to Bayer Leverkusen grał w finale, tylko Bayernowi udawało się awansować do 1/4 finału gdzie odpadał. Jeśli chodzi o Szelki to jest to ich 3 wystep w LM gdzie w poprzednicj dwoch występach zakańczali rywalizacje na fazie grupowej. Z drugiej strony Porto, które praktycznie z roku na rok gra w CL, a kilka lat temu potrafili nawet zdobyć to trofeum. U siebie rzadko zostają pokonani. W lidze 12 pkt. przewagi nad drugą Benficą pozwala w spokoju jak narazie skupić sie na meczu. Co innego Schalke, które po porażce z przyszłym mistrzem Bayernem spadło an 6 miejsce i jesli chcą za rok ponownie zagrać w LM to poważnie muszą się wziąsć do roboty.
Jeśli chodzi o osłabienia to raczej nie ma takich które jakoś znacząco mogłoby wpłynąć na obie drużyny. Jeszcze co do doświadczenia (albo raczej jej braku) to właśnei wczoraj najlepiej pokazała Sevilla (debiut w LM) jak można odpaść już praktycznie witając się z gąską, a doświadczenie w pucharach zdecydowanie po stronie portugalczyków.

Co do typu to ja zagram Porto (-1 AH) po kursie 2.47 w bet365, jakoś wole to od grania awansu po 2.38 w PaddyPower. Porto to awansu potrzebuje 2 goli więcej, fakt w przypadku wygrania 1-0 jest dogrywka, ale w tym przypadku mam zwrot, tak samo jak i przy 2-1 co promuje S04. Tak więc to wydaje się o wiele ciekawsze. Stawka 6/10

Do góry
#2131987 - 05/03/2008 21:00 Re: LM - 1/8 Finału [Re: santiago]
verdasco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/09/2006
Champions League Second Leg:

FC Porto - Schalke 04

05.03.2008 20.45 Estadio Dragao, Porto

Typ: FC Porto -0.5

Kurs: 1.794

Buk.: Pinnacle

Stawka: 7/10

Moim zdaniem zdecydowanie najsłabsza para w gronie 16 najlepszych drużyn Champions League 07/08. Głównie poziom zaniża zespół z Gelsenkirchen. W ramach przypomnienia pierwszy mecz na Arena auf Schalke zakończył się rezultatem 1:0 dla gospodarzy, po bramce Kevina Kuranyiego. Oglądałem to spotkanie i powiem szczerzę, że byłem rozczarowany grą Porto, oba zespoły wypracowały sobie kilka dogodnych sytuacji, jednak takich akcji można było wyliczyć na palcach jednej ręki. Myślę, że najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis 1:1. Porto powinno wywieźć z niemiec przynajmniej dorobek jednej bramki. Ale koniec o przeszłości, trzeba omówić dzisiejsze spotkanie. Tutaj zdecydowanie stawiam na gospodarzy dzisiejszego boju o 1/8 LM. Dlaczego? A no dlatego, że tutaj na Estádio do Dragão zespół Porto bardzo mocny. Faza grupowa portowców bardzo wyrównana, na własnym boisku bardzo dobre wyniki (2 zw. i 1 rem.) i w konsekwencji 1 miejsce w grupie. Schalke całkiem dobrze radziła sobie w grupie w meczach wyjadowych, zdobywając 4 punkty. Moim zdaniem wielkim atutem podopiecznych Jesualdo Ferreiry jest kolektyw zbudowany na bazie mało znanych piłkarzy, w zespole oczywiście są gwiazdy, jednak nie są one specjalnie wytłuszczane. Trzon drużyny Ferreiry tworzą: Quaresma, Lucho Gonzalez, Sektoui, Assunscao czy Lisandro Lopez. To właśnie na ich barkach głównie leżeć będzie pole rażenia ofensywnego. Jeżeli chodzi o podopiecznych Mirko Slomki, myślę, że głównie defensyfnie zagra Schalke, z jednym Kuranyim na szpicy, licząc na szybkie kontry. Szczerzę, nie wyobrażam sobie, żeby około godziny 22:35 świętowanie rozpoczęli niemcy, to byłaby wielka niespodzianka.
Mój typ: 2:0

Do góry
#2132121 - 05/03/2008 21:24 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Jonathan Sarkos]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
[quote=Jonathan Sarkos]

Zaczne od tylu;-) tylko nie nerwowo

Roma to rowniez zespol ktory sie ciagle uklada, przeplatanie lepszych i gorszych wystepow to domena jednych i drugich,
za Realem przemawia dzis stadion, u siebie zawsze grozni mimo ze zdarza im sie przegrac, osobiscie najbardziej podoba mi sie Roma z sprzed paru miesiecy, ew jeszcze z koncowki zeszlego sezonu gdzie grali widowiskowo, strzelali sporo bramek, ich akcje ogladalo sie prawdziwa przyjemnoscia, efekty bywaly rozne stad tez stoleczni wzieli sie za cos czego do konca nie opanowali, chca grac czysto "z tylu" i pieknie z przodu, zadanie owszem wykonalne tylko jeszcze troche pracy.
Teraz taki maly banal;-) jesli Roma przejdzie Real to uwierze we wszystko ale najpierw niech im sie to uda, a w moim odczuciu bedzie o to niesamowicie ciezko,
Gospodarze moze i oslabieni ale znow odskoczyli Barcy w lidze, wygrali ostatni mecz, nie sa juz galaktycznymi, dookolna presja juz nie jest taka jak 2 sezony temu, graja madrzej i porazki w lidze sa w wiekszosci przypadkow spowodowane lekcewazeniem rywali, bo jesli tylko im sie zachce to wynik 7-0 odzwierciedla co potrafia.
Owszem Roma trafila Parme na 4-0 ale ani ten wynik ani wynik 7-0 Realu nie ma tu wiekszego znaczenia, zreszta dwa pierwsze gole dla Romy to bledy rywala i trudno nie korzystac z takich prezentow.
Roma w rewanzach grala dobra pilke tylko czesto dostawala lomot, sytuacja z Manchesteru sie dzis nie powtorzy ale korzystny rezultat bedzie bardzo ciezko, remis bedzie piekny, zwyciestwo w granicach szalenstwa zwlaszcza ze dzis mam swoje male swieto i zaszalalbym podwojnie;-)
TVP nie przyfarcila i na srode nie trafil im sie Boruc z rzeznikami to udalo sie wyszarpac Rome, mam nadzieje na bramki choc boje sie ze bedzie 1-0, 1-1, obym sie mylil.
Osobiscie nic nie gram w tym meczu, poczekam do rozpoczecia i na live moze cos zaloze, tak czy siak odradzam zbytni optymizm w graniu na Rome, chetnie sie przekonam ze nie mialem racji i bede plul sobie w brode jesli kurs na zwyciestwo gosci stanie niektorym po stronie wygranych;-)

Kolejny banal ale jesli szybko padnie bramka to nie bedzie powtorki z wczoraj na Camp Nou, posypia sie gole, to pewnik, reszta jest sprawa otwarta ze wskazaniem na gospodarzy.
Kursy ustalone sa w wiekszosci przypadkow poprawnie i ciezko cos wylapac godnego gry za to na live moze byc ciekawie oby tylko padla bramka dosc szybko.

No to co odliczamy czas, czyscimy ekran telewizora i powodzenia:)

prawdopodobne sklady:
Real->Casillas, Heinze, Cannavaro, Pepe, Salgado, Guti, Gago, Robinho, Drenthe, Raul, Baptista

Roma->Doni, Cicinho (Panucci), Juan, Mexes, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Taddei (Giuly), Perrotta, Mancini, Totti

sędziuje Grek: Kyros Vassaras
Nie chce snuc teori spiskowych ale akurat ten sędzia jest znany z tego ze nalezy do sędziow ktorzy ulegaja nieoficjalnym naciskom "glow" ze sztabu UEFA ze pomagamy zawsze lepszym (czyt. zasłużonym) klubom.

Do góry
#2132429 - 05/03/2008 22:54 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Biszop]
encepence Offline
enthusiast

Meldunek: 20/05/2007
Mam przeczucie, ze wejdzie taki kupon:
Real - Roma: 2:1
Chelsea - Olympiacos 1:1

Za drobe warto puscic - kurs galaktyczny i mysle ze cos z tych 2 wejdzie na 50%

Do góry
#2132499 - 05/03/2008 23:24 Re: LM - 1/8 Finału [Re: encepence]
duzy90 Offline
stranger

Meldunek: 05/03/2008
verdasco świetna analiza , ale warto dodac jeszcze ze czolowi gracze FC Porto odpoczywali w ostaniej kolejce. Osobiscie zagram na Porto

Do góry
#2132528 - 05/03/2008 23:32 Re: LM - 1/8 Finału [Re: encepence]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Real Madryt - AS Roma

Jako ze nie lubie Realu to pewnie obiektywny nie bede, ale dla mnie Roma to jeden z najbardziej ofensywnych druzyn we wloskiej Serii A, gdzie przy rownie ofensywnej grze Realu sklania mnie do zagrania overa 2.5. Jednak jak patrze na ostatnie wyniki zainteresowanych druzyn

Champions League 2001/2002
Real Madrid - Roma AS 1:1

Champions League 2002/2003
Real Madrid - Roma AS 0:1

Champions League 2004/2005
Real Madrid - Roma AS 4:2

chodzi mi po glowie awans Romy w Bwin za 2.15, a jak dobrze pamietam w unibecie tylko za 1.85, przy czym na Real jest taka sama stawka, wiec oceniaja szanse na 50 na 50. przy kursie 2.15 mysle ze warto sie zainteresowac.

Do tego chodzi mi jakies przeczucie po glowie ze Porto dzis nie da rady Schalke, ostatnia druzyna niemiecka w LM musi ratowac honoru, cale Niemcy na nich licza. Mysle ze z presja sobie poradza i odprawia dla mnie bezbarwne Porto.

Do góry
#2132550 - 05/03/2008 23:39 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Dziabor]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

jeszcze takie pytanko... moze sie ktos orientuje, czy jak Schalke dzis odpadnie to czy maja juz na tyle punktow zeby ich liga nie spadla w rankingu i stracila jakies miejsca w pucharach europejskich?? bo ja sie wogole nie orientuje... wiem tylko ze taki ranking jest

Do góry
#2132552 - 05/03/2008 23:39 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Dziabor]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Nie wiem jak wcześniej Dziabor ale teraz w Unibecie na awans Romy 1,97 a w BF równe po 1,99.

Do góry
#2132557 - 05/03/2008 23:42 Re: LM - 1/8 Finału [Re: 19marcin08]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: 19marcin08
Nie wiem jak wcześniej Dziabor ale teraz w Unibecie na awans Romy 1,97 a w BF równe po 1,99.

kolo godziny 13 bylo 1.85

Do góry
#2132565 - 05/03/2008 23:43 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Dziabor]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

przepraszam najmocniej w GB sa kursy po 1.85 na Real i Rome

Do góry
#2132569 - 05/03/2008 23:43 Re: LM - 1/8 Finału [Re: Dziabor]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
W GB są po 1,85

Do góry
#2132653 - 06/03/2008 00:17 Re: LM - 1/8 Finału [Re: 19marcin08]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Witam,

Patrzac na dzisiejsze sklady,a zwlaszcza ten Realu wydaje mi sie rozsadne grac cos zwiazane z Roma! Moim zdaniem brak takich zawodnikow jak tercet Holendrow Robben, Sneijder czy RVN to powazne oslabienia, dodajac do tego ramosa to Roma doskonale wie jaka szansa stoi przed nimi. Uwazam,ze Wlosi beda dzis grac swoja ostrozna, defensywna pilke, ktora z uplywem minut moze doprowadzic Real do braku cierpliwosci z uwagi na nbicie przez nich glowa w mur,a do tego z pewnoscia szukanie szans w kontrach przez Rzymian stwarza im niepowtarzalna szanse na dobry rezultat. Nie zapominajac jednak,ze Real to wielki klub, nawet z takimi ,,cieniasami" jak Gago w skladzie to ciagle wielki klub,wiec ostatecznie moja propozycja to Roma + 1,5 gola!

Do góry
#2132716 - 06/03/2008 00:34 Re: LM - 1/8 Finału [Re: ryzy9]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
przyznam że mimo iż serce i pieniądze podczas meczu w Mediolanie byly dla mnie ułożone wybitnie po jednej stronie to trzeba przyznać, że Arsenal zasłużył na wygraną i awans. młode wilczki w dwumeczu z wielkim Milanem nie straciły gola, w obu meczach prowadzili grę i stworzyli sobie więcej okazji strzeleckich. jak dla tmnie to bezdyskusyjny awans

co do dziesiejszych meczów, zacznę od hitu:

Real - Roma

cóż, moim zdaniem Królewscy wygrają i awansują dalej. oglądałem mecz w Rzymie od pierwszej do ostatniej minuty. Real przegrał ale prezentował się lepiej. wywiózł zresztą całkiem niezły wynik bo bramka strzelona na wyjeździe może mieć kluczowe znaczenie. u siebie Realowi wystarczy 1-0 więc Roma na pewno nie poleciała kurczowo trzymać się bramki. zresztą specyfika Satniago jest taka że tam Real ma atak we krwi. zwłaszcza w meczach o stawkę stadion odżywa i osiągnąc tam dobry wynik z Realem pragnącym wygranej to duża sztyka.
w meczu w Rzymie Real wydawał się być dojrzalszym zespołem, dłużej utrzymywal się przy piłce, akcje miał bardziej "klejone" i dokładne. gra Romulusów często przypominała mi taką zbyt rwaną, chaotyczną. wygrali trochę dzięki szczęsciu ale w Madrycie rolę się raczej odwrócą. oba zespoły mają wiele indywidualności które mogą przesądzić o wyniku meczu ale myślę że w obliczu spotkania o taką stawkę to Królewscy pokażą większą zadziorność i skuteczność.
bramkarz zdecydowanie lepszy po stronie gospodarzy. OBRONA. to jest właśnie ta formacja która może przynieść Realowi sukces. kto ogląda mecze Rzymian w tym sezonie to wie że defensorzy nie stanowią monolitu, często mają kłopoty z odpowiednią komunikacją i przez swą nonszalancję często ułatwiają rywalowi drogę do bramki. szturm miejscowych może więc okazać się zbyt dużym wyzwaniem dla pogubionych gości.
brak Ramosa to z pewnością spore osłabienie Realu, bo to taki kataloński Puyol. dlatego najbardziej obawiam się o prawą obronę Realu bo tamtą flanką goście mogą latać jak natchnieni tym bardziej że po tamtej stronie groźny, świetnie wyszkolony technicznie Mancini. dobrze że do defensywy gospodarzy wrócił Pepe.
z przodu oba kluby mają wielkie gwiazdy. brak Ruuda to osłabienie ale na pewno nie tak odczuwalne gdyby miało zabraknąć Robinho. to bezsprzecznie najlepszy obecnie piłkarz Królewskich, kreujący grę, stwarzający sobie i kolegom akcję "z niczego", niezwykle skuteczny i ,mimo młodego wieku, wytrzymujący presję - przecież Robinho jest autorem mnóstwa decydujących bramek w tym sezonie dla Realu. to wg mnie może być klucz do sukcesu gospodarzy.
zwycięstwo Romy z Parmą nie robi na mnie żadnego wrażenia bo tak samo się odnoszę do tego jak do pogromu Valladollid na Santiago. prawdziwą siłę zespołu poznaje się w meczach o najwyższą stawkę a nie w pojedynkach ze słabeuszami. Real ładnie się w lidze pozbierał i znów ma 5pkt przewagi nad Barcą. zwycięstwo nad Huelvą na pewno wzmocniło ich i skleiło psychicznie. ważna będzie obecność dziś na murawie Gutiego, piłkarza tradycyjnie niedocenianego, jednak ducha zespołu Realu.
Romja wystąpi w najsilniejszym składzie. Real nie będzie mógł skorzystać także z usług Robbena i to można także uznać za stratę, jednak zmienników na przednie formacje Real ma bardzo dobrych.
Roma nie jest typowym przedstawicielem włoskiego catenachio więc nie sądzę by dziś skrzętnie stali w tyłach i czekali na ataki Realu. w Madrycie tak grać po prostu nie można bo może skończyć się blamażem ważne będzie to kiedy padnie pierwszy gol dla Realu. im szybciej strzelą tym łatwiej później pójdzie
ja stawiam że ataki gospodarzy będą groźniejsze i przede wszystkim skuteczniejsze, nie wierzę by z taką grą Roma mogła wyrządzić dużą krzywdę Realowi na jego terenie.

Do góry
#2132832 - 06/03/2008 00:55 Re: LM - 1/8 Finału [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Porto -Schalke

bardzo interesująca para. spisywane na straty Schalke i uznawane za "czarnego konia" rozgrywek portugalskie Porto.
przyznam że przed 1 spotkaniami na kuponie na awanse dałem Porto ale na dziś dzień myślę odwrotnie. wynik w Niemczech uważam za bardzo dobry dla szalików. wygrana 1:0 to bardzo cenny rezultat. jeśli Niemcy strzelą w Portugalii gola to moga sobie pozwolić na stratę nawet 2 bramek a i tak awansują. na Arena auf Schalke oba zespoły stworzyły sobie kilka okazji do zdobycia bramek, śmiem twierdzić nawet że to Porto było lepsze, ale zabrakło wykończenia. pod koniec meczu Schalke jakby spuchło, Porto usilnie dążyło do wyrównania ale nic z tego nie wyszło.
faworytem jest Porto ale uważam że w tej parze ujrzymy niespodziankę i Niemcy awansują dalej. Portugalskie zespoły od dawna za wzgledu na umiejętnośc gry u siebie i całą plejadę uzdolnionych graczy, dobrze wyszkolonych technicznie, z urzędu są uznawane za niezwykle groźne dla najlepszych. Schalke to nie jest ekipa z najwyższej półki, ale paradoskalnie wydaje mi się że południowycom ciężej będzie zwyciężyć. ciśnienie na puchary w Niemczech jest bardzo wysokie, mimo nienajlepszych wyników śledzę poczynania S04 i uważam że to bardzo dobrze zorganizowany zespół, grający bardzo konsekwentnie, silny psychicznie, grający zawsze swoje do końća. Porto nie ma rywala u siebie w kraju stąd nie ma tak często możliwości sprawdzenia wlasnych umiejętności.
Portugalczycy są zespołem bardziej doświadczonym w pucharach ale patrzac na poszczególnych graczy trzeba stwierdzić że dla wielu to będzie nowość gra na takim etapie.
Porto ma fantastyczne możliwości ofensywne, sądzę jednak że dziś się zbyt zagalopują i zostaną skarceni przez jakąś kontrę. mam przeczucie że dziś zwycięży niemiecka dyscyplina, świetne założenia taktyczne i groźne ataki, które zaskoczą nienajlepszą (w moich oczach) defensywę (patrząc na skalę europejską).
liczę na to że S04 będzie skutecznie powstrzymywało huralne ataki gospodarzy i eketownie wykończą jakąś kontrę. przecież Kuranyi to bardzo groźny napastnik, jest "wzięty z siłowni" Asamoah. na skrzydłach są preferujacy różne kombinacyjne zagrania Kobiashvili czy Rakitic. Jones w środku - dla mnie bardzo solidny zawodnik, dobrze czytający grę.
moim zdaniem goście mają lepszego bramkarza. bardzo dobrą parę stoperów, dobrze się rozumiejącą Bordon-Krstajik. podobają mi się także ofensywni boczni obrońćy niebieskich.
dlatego Schalke jak dla mnei nie stoi na straconej pozycji i jest w zasięgu awansu. remis bądź jednobramkowa porażka (np.1:2) daje im awans i na moje to Niemcy dziś tego dokonają.
Porto gra z przodu świetnie , ale jeśli udaje się ich chwilę przetrzymać to łatwo wyprowadzić ich z równowagi i popełniają kiksy w obronie. ważne by Szalke zagrało konsekwentnie w tyłach i nie pozwoiliło gospodarzom w pełni rozwinąc skrzydeł
myśle że Niemców stać na niespodziankę także przestrzegam przed hurraoptymizem w graniu na Portugalczyków

Do góry
#2132860 - 06/03/2008 01:06 Re: LM - 1/8 Finału [Re: mura]
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
tak sobie pomyslalem \:\) tak tak czasami mysle

ze warto sprobowac dzisiaj gre na penalty w madrycie

@4.30 w Bwin na dokladnie 1 karnego
@3.40 w Bet-at-home na rzut karny

licze na wjazdy krolewskich w pole karne , czeste ostrzeliwanie obu bramek a moze pilka zahaczy o gorna konczyne ktoregos z blokujacych zawodnikow, no i licze tez na cwaniactwo tottiego ktory w pewnym momencie oszuka pepe zwodem a ten nie zdazy zabrac nogi ;\) ogolnie taka mam wizje ze albo pepe albo mexes zrobia karnego dla ktorejs ze stron, a moze grek cos druknie niechcacy bo tak jak ja sadze cwaniactwa w tym meczu zabraknac nie moze z racji ze graja tak doswiadczone 2 kluby a sedziowie miewaja slabsze dni \:\)
jakis minus dla tego zakladu to brak robbena , zawodnika ruchliwego czesto schodzacego do srodka ktory napewno moglby cos zdzialacna korzysc tego zakladu

analiza moze a raczej napewno nie jest wystarczajaco dobra
ale taka mam wizje co do dzisiejszego meczu

wiec usiade na tv i bede czekal na vasarasa i ruchreka w kierunku wapna ;\)

Do góry
#2132887 - 06/03/2008 01:17 Re: LM - 1/8 Finału [Re: kardynal20]
Maksiarz Offline
member

Meldunek: 05/03/2004
Dla mnie serce i rozum dziś po stronie Realu.
Zapomnieli już wszyscy o znakomitej grze królewskich od początku tego sezonu.Ostatnie tygodnie to tylko zasłona dymna.Przewaga w lidze powoduje w pewien sposób jakieś rozluźnienie i stad ostatnio slabsze wyniki.
Królewscy dziś napewno zmobilizowani i na gazie.
Roma typowy przeciętniak nic dziś nie wskóra i albo Real zagra asekuracyjnie i skończy sie na 1:0 albo dojdzie do pogromu, co wogóle by mnie nie zdziwilo.....

Do góry
Strona 9 z 12 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 >

Moderator:  Akhu, Biszop