mogę powiedzieć tak najbardziej dochodowy jest trening obrońców , ja obecnie mam w założeniach trenowanie grajków do poziomu mistrzowski / światowej klasy i sprzedawanie z zyskiem conajmniej 10 milionów na każdym , dla zabawy postanowiłem że będę trenować tylko wychowanków...:) więc czasem i zaczynam w seniorach takiego obrońce szlifować i od poziomu przeciętny...trochę kaski tracę ....ale taką mam fanaberię
zresztą liczę że to co trace trenując od poziomu przec/zad zwróci mi się z prowizji od sprzedaży w kolejnych klubach , za kilka sezonów będę chciał w klubie wcychować multiskili będę trenował obrone i rozgrywanie już mam w juniorach kilku graczy do tego rozwiązania przewidzianych
praktycznie obecnie dla mnie wyniki sportowe są kwestią poboczną , obecnie założenia mam takie maksymalizacja zysku , minimalizacja kosztów funkcjonowania klubu >>> pensje , amortyzacja -spadek wartości grajków wraz z wiekiem
, teraz dodatkowo żeby jeszcze bardziej optymalizować zysk zaczne trenować na niewykorzystywanych slotach do treningu obrony graczom doświadczenie ( tylko tacy z solid przywództwem) tu oczywiście przuychody muszą być wyższe od utraconych korzyści z mniejszej ilości przychodów z biletów
no i co sezon dorabiam sobie na róznicy w cenach z końca i początku sezonu...kupno np 6-8 graczy po odpowiedniej cenie zajmuje mi nie więcej niż jakieś 1,5 może 2 godziny łącznie dla całego przedsięwzięcia...wystawiam graczy gdy jest najwyższy popyt czyli pierwsza sobota przed startem ligi z ceną tak ustawioną żeby wyjąć na czysto z grajka od 300 tysięcy do 1,5 miliona przeważnie jest to ok 500 tysi , dla przykładu w ubiegłą sobotę tylko jednego gracza z tego zaciągu nie udało mi się sprzedać a na pozostałych jestem jakieś 4,5 miliona na czysto
kupuje olśniewających bądź błyskotliwych w głównym skilu do spekulacji
męczyło mnie granie w 5ej lidze bo cały czas czegoś brakowało do awansu a potem i tak brak kaski byłby dużym problemem w 4ej lidze , dlatego wolę poświęcić kilka sezonów na zbicie kapitału i conajmniej w tej 3 lidze sobie popykać kiedyś
w tej grze kluczową rolę odgrywają pieniądze bo to z jednej strony gra piłkarska ale z drugiej również ekonomiczna
i hajs ma tu niebagatelne znaczenie .