Strona 2 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#210907 - 04/11/2002 15:31 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
ZAPP Offline
enthusiast

Meldunek: 29/03/2002
W razie wygranego kuponu gracz otrzymuje oprócz profitu finansowego , dodatkowy duży punkt konkursowy.
Obstawienie ma miejsce wówczas gdy w meczu spotykają się dwaj gracze obstawiający. [ tzw. mecz obstawiany].
Jeżeli jeden z graczy nie zdeklarował się iż jest obstawiającym mamy doczynienia z meczem nieobstawianym. Brak deklaracji obstawiania zostanie przyjęty ze zrozumieniem gdyż:
1. Nie każdy z biorących udział w konkursie ma 18 lat [nie wpuszcza biedaka do buka]
2. Dysponuje kwota 2 zł.
3. JEST ODPOWIEDZIALNY
Jesli jednak zdecydujesz się na opcję obstawiania to bierzesz na siebie ryzyko wypłaty kuponu [ ktoś może skleić kupon wartości np. 25000 zł]
Nie wywiązanie się z zobowiązania to "wstyd i hańba" nie mówiąc o wykluczeniu z rozgrywek.
Dlatego też odpowiedzni kupon MUSI BYĆ podany na 48 godzin przed rozpoczęciem pierwszego zdarzenia. Dlatego też w przypadku deklaracji obstawiania proszę szczególnie śledzić przebieg i wyniki PLK.

Jeżeli ten pomysł wam sie podoba to proszę otworzyć temat " deklaracja PLK. Tam będziemy też kleić kupony [ dotyczy wszystkich lig]

Pozdrawiam iwo:

Do góry
#210908 - 04/11/2002 16:51 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
ZAPP Offline
enthusiast

Rosol, Raho i SheTee
AWANSE:

Odnośnie obcinania 25 % punktów przy każdorazowym awansie proponuję przyjąć stałą zasadę:
do V kolejki: 3 pkt
do X kolejki: 4 pkt
do XV kolejki 5 pkt
do XX kolejki 6 pkt

Uzasadnienie:

1]z moich wyliczeń wynika że gracz po 15 rundach który zgromadzi przykładowo 31 pkt straci 8 pkt.
trochę zbyt dotkliwa kara skazująca go na przegranej pozycji.
2]graczowi , który zgromadził więcej pkt na 1 pozycji, obcina się więcej niż awansującemu z 4.
Przyjęcie stałej będzie sprawiedliwsze.

Do góry
#210909 - 05/11/2002 02:22 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/09/2002
Ale ogrom informacji. Po kolei. Jestem przeciwny temu sklejaniu kuponików, ponieważ przedewszystkim nie kazdy kuma o co chodzi w bukmacherstwie !!!! Ja osobiscie prawie nic nie qmam z tego co napisales z tym AKO, i nie chcem kumać. Pomysl o graczach co ne maja o tym zielonego pojecia. Moim zdaniem to by za bardzo skomplikowało zasady rozgrywki.Uwazam tak poniewaz ja mam tylko 15lat i moj mozdzek nie trawi tylu informacji naraz . Jakby sie wprowadzilo te wszystkie nowinki to nie byl bym wstanie zrobic tabelki. A ty jak sam mowiles nie masz za bardzo dostepu do kompa wiec tez bys z tabelkami nie wyrobil. Ten post uplynol pod znakiem krytyki wiec powiem tak: ja jestem przeciwny tym zmianom ale to nie ja decyduje, mimo wszystko dzieki ze interesujesz sie liga i chcesz ja uatrakcyjniac.

Do góry
#210910 - 05/11/2002 20:39 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
ZAPP Offline
enthusiast

SheTee
AKO to nic innego jak kumulacja kursów:
przykład: wybierasz 3 mecze na weekend [oferta STS ]:
poz. 504 Groclin - Ruch X [remis] - kurs 3.5
poz. 510 Wisła Kr. - Płock 1 - kurs 1.32
poz. 650 Schalke - Leverkusen [remis] - kurs 3.1
AKO wynosi : 3.5 x 1.32 x 3.1 = 14.32
Stawiasz 2 zł - 10% podatek : więc na kuponie masz
1.8 x 14.32 = 25 złotych i 78 groszy.
To jest przykład sklejenia kuponu:
Ponieważ przegrałem z Tobą bezpośredni mecz nie wypijam dzisiaj iwo: lecz lecę do STS-u i wysyłam Ci ten kupon.
2. Nie martw się o tabelę. Ja będę śledził wszystkie obstawienia i w przypadku trafienia przez kogoś kuponu powiem komu dopisać w następnym tygodniu punkt. Tak na marginesie bedą one rzadko.
Ponieważ masz tylko 15 lat nie namawiam Cię do grania hazardowego ale wierz mi na tym forum wiekszość kuma o co chodzi. Jak przegrasz mecz to mogę wysłać za Ciebie kupon jak mnie do tego upoważnisz.
Pozdrowienia

Do góry
#210911 - 05/11/2002 20:50 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Ja gtam w Toto-Mixie, takie ni kumaty nie jestem . Ale wydaje mi sie ze jest juz taki konkurs i uwazam za niepotrzebne wprowadzanie takich dodatków. Zeby bylo sprawiedliwie to dogadajmy sie tak: AKO nie, Punkty przy awansie: tak. Tylko ze jeszcze trzeba cos zrobic z 3 liga, no bo np w tej kolejce koles awansuje z 11 punktami i mu odetna 6. To troche niesprawiedliwwe. W zwiazku z tym proponuje ale punkty byly obcinane tylko po pierwszych 5 kolejkach, bo potem i tak jest juz tak ze jak ktos jest 1 w 2 lidze i awansuje to w 1 lidze znajduje sie gdzies na 6 pozycji. Mam nadzieje ze sie zgodzisz z moimi propozycjami.

Do góry
#210912 - 05/11/2002 21:32 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
ZAPP Offline
enthusiast

SheTee
Też jestem przeciwnikiem i "ofiarą" obcinania punktów. Gdyby istniała jedna liga i gralibyśmy na dochodzenie oczywiście obcinania by nie było.
W tym jednak przypadku gracz I ligi powie. No tak taki ZAPP wszystko wygrwwa bo gra ze słabszymi kolesiami w niższych ligach i po 5 ciu meczach on ma 15 pkt i ja w I. Jak awansuje to od razu mnie wyprzedzi. Grałeś ze słabszymi trzeba Ci trochę odjąć. Odjęcie 5 pkt po 15 kolejkach to strata około 2 kolejek [trudno]. A co do graczy z III ligi to wiadomo że o zwycięstwo będzie im trudno, ale walczą o jak najlepszą pozycję, która będzie brana pod uwagę przy tworzeniu lig w następnej edycji PLK.
Co do "obstawianych meczy" jeżeli nie będzie większego zainteresowania ze strony uczestników [ niech się wypowiedzą] to temat umrze śmiercią naturalną. Ja uważam że dla III - ligowców [ i nie tyko ]do dodatkowa frajda.
Pozdrawiam

Do góry
#210913 - 05/11/2002 21:36 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Betsa vel L1n0 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
Czy ja dobrze zrozumialem? - za poprawnie wytypowany kupon potencjalny "hazardzista" otrzymuje jeden dodatkowy duzy punkt do tabeli - niesprawiedliwe, poniewaz nie kazdy ma ochote/checi wziasc udzial w nowo stworzonym koknursie, a w takim momencie bedzie stratny mozliwosci zdobycia dodatkowych punktow.

Gdy zapisywalem sie do ligi PLK bylo jasno powiedziane, ze punkty zdobywa sie po wygranym bezposrednim pojedynu oraz jako najlepszy typer kolejki.

Do góry
#210914 - 05/11/2002 21:38 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

No dobra - widze ze zostalem zmuszony do skumania . Ale uwazam ze nie powininieneś robic czegos takiego poniewaz mimo wszystko to jest to konkurs Rosoła i nie powinieneś o takich sprawac decydowac bez jaego wiedzy. Jesli chcesz bawic sie w jakies AKO to powinines zalozyc wlasny konkurs, no ale jak uwazasz, ja osobiscie jestem nadal przeciwny.

Do góry
#210915 - 05/11/2002 21:40 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Mam propozycje, wtedy bedzie wszystko jasne i mam nadzieje ze sie do niej przystosujesz. Usun temat dotyczacy kuponów i stwórz sonde z pytaniem kto sie zgadza na takie cos. Ustalmy termin np. 2 tygodnie. Jeśli większośc uczestników bedzie tego chciala to wtedy ulegne.

Do góry
#210916 - 05/11/2002 21:43 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał ZAPP:
[qb]W razie wygranego kuponu gracz otrzymuje oprócz profitu finansowego , dodatkowy duży punkt konkursowy.
[/qb][/QUOTE]A tego to ja nawet nie komentuje . Przychylam sie do zdania lino. Gracze grajacy tym twoim sposobem nie moga byc uprzywilejowani.

Do góry
#210917 - 06/11/2002 00:46 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
piil Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/01/2002
Jestem nowy w konkursie i III ligowy, wiec moje zdanie nie bardzo sie liczy.. ale jestem na NIE.

Za duzo zachodu i zamieszania, a zysk zaden. Kupon za 2zl moge sobie sam wyslac, nikt nie musi tego robic za mnie
A dodatkowe punkty.. bez komentarza

Do góry
#210918 - 06/11/2002 00:50 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Rosol Offline
member

Meldunek: 29/08/2002
panowie uwazam ze nie moze byc stu organizatorów i każdy bedzie wymyslał swoje zasady. jezeli sa chetni do współpracy to zapraszam. podzielimy sie praca. mysle ze sheete zapp raho napewno sie przyłączą jesli bedą inni chetni to zapraszam. moj kontakt pawelnysa@gazeta.pl

Do góry
#210919 - 06/11/2002 01:12 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Raho Offline
old hand

Meldunek: 19/12/2001
Tak ogólnie to dyskusja powinna być prowadzona tutaj a nie w innych tematach

Temat PLK -zakłady konkursowe - powinien zostac usuniety.

Terminarz powinien być na dochodzenie.

Duże Pkt. dodane osobom za najlepsze wytypowanie kolejki powinny być cofniete.

Do zakończenia 1 edycji ligi PLK nie powinny nastapić już zadne zmiany

To moje zdanie a co o tymmysli organizator???

Do góry
#210920 - 06/11/2002 01:42 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

A teraz ja mam głos . Ze wszystkim sie zgadzam poza cofnieciem 1 pkt dla najlepszego typera. To rozwiązanie powoduje ze gra sie ciekawiej a gracze maja wieksze ambicje do gry. Przykladowo ostatnia kolejka. 1 miejsce 40 pkt [+40] 2 miesjc e 37 pkt [+10]. Wedlug regulaminu gra ze soba 1 i 2 miejsce. Gracz na 2 pozycji, nawet wygrywajac mecz z graczem z 1 pozycji nie ma szans na dogonienie go. Przypuscmy teraz ze gramy ze najlepszy typer kolejki otrzymuje 1 punkt. Przed graczem nr 2 pojawia sie parspektywa na wygraną i zabawa staje sie bardziej zacieta i ciekawsza. To tylko jeden z wielu przykładów jakie mozna podac w związku z tym uważam ze 1 punkt dla najlepszego typera powinien pozostać, zaś co do reszty to zgadzam sie z toba. Mam swidomosc ze to nie ja tu rządze ( a chcialbym ) wiec prosze o wyglaszanie opini na temat tego dodatkowego punktu aby sprawe mozna bylo rozstrzygnac przed sobotnią kolejką. PS. A co z odejmowaniem punktów przy awansie ?? Ja uważam ze powinniśmy przyjąć propozycje złożoną przez ZAPPa.

Do góry
#210921 - 06/11/2002 01:56 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Betsa vel L1n0 Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Raho:
[qb]Co do sprawy 1 DUŻEGO pkt. dla osoby co typowała najlepiej daną kolejke...[/qb][/QUOTE]Jestem ogolnie za dodatkowymi sposobami na zdobywanie punktow w lidze.
Powinnismy stwarzac okazje wybicia sie osobom z posrod tlumu uczestnikow, biorac pod uwage typerow ktorzy awansowali z lig poprzednich, tych co rozegrali mniej kolejek...

Moim zdaniem powinien byc nadal promowany uczestnik, ktory najlepiej typowal dana kolejke, ale na troszke zmienionej zasadzie.
Na przprzyklad osoba ktora zdobedzie w kolejce minimum 13 pkt. jest kandydatem do otrzymania promujacego jednego DUZEGO punkcika.- mysle ze jest to odpowiedni przedzial.

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Raho:
[qb][...]bym był bardziej za tym by nagrodzić w jakiś sposób osobe która po 20 kolejkach będzie miała najwięcej małych pkt niż rozdawać co kolejke pkt...[/qb][/QUOTE]Jest to kolejna forma zbierania punktow, ktora wyrozni najlepiej spisujacego się typera po tych umowionych 20 kolejkach, tak wiec podpisuje się pod pomyslem.

Ostatnia kwestia dot. poszczegolnych pojedynkow..
Teraz obowiazuje system typowan: 1-2, 3-4, 5-6 etc. Nie do konca jest to sprawiedliwy sposob, ponieważ osoby zajmujace ostatnie miejsca w tabeli mimo ze graja np. w pierwszej lidze nie rywalizuja z tymi najlepszymi, tylko ciagle z ostanimi, najslabszymi.
Tak wiec jestem za systemem każdy z kazdym, wtedy utrzyma się naturalna kolej spadkow i awansow, gdy potencjalny zdzisiu awansuje, zagra z najlepszymi w danej lidze, jeśli bedzie się spisywal bardzo slabo – udowodni ze nie jest jeszcze na tyle dobry by grac w lepszej/wyzszej lidze dlatego spada i wraca do wczesniejszej i tak „ w kolo Wojtek”.

Po cichu domyslam się ze system zostal zmieniony z powodu braku czasu/dostepu do internetu przez samego prowadzacego, skoro sa teraz asystenci to moze wrocimy do starego lub wyzej opisanego systemu.

Do góry
#210922 - 06/11/2002 01:56 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Raho Offline
old hand

Meldunek: 19/12/2001
Co do tych nieszczesnych duzych pkt. za najwiecej małych pkt. to piszac ze jestem za zniesieniem Duzych pkt. co kolejke a przyznaniem po 20 kolejkach jakiejś nagrody dla danej osoby nie miałem na mysli przyznania mu duzych pkt. lecz częsci nagrody pięnięznej jesli takowa wogóle jest
Pozdrawiam

Do góry
#210923 - 06/11/2002 02:01 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Acha. No to uwazam ze tak niepowinno byc, nagroda pieniężna jest od 2 organizatorów i to od nich zależy jak ją ze tak powiem ulokują. Moim zdaniem tak powinien wyglądać podzial nagród ( mowie o nagrodach pieniężnych bo nie wiem czy sa jakies inne przewidzianie).

1 miejsce 50 % sumy nagród
2 miesjce 30 % sumy nagród
3 miejsce 20% sumy nagród

Do góry
#210924 - 06/11/2002 02:06 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Acha. No to uwazam ze tak niepowinno byc, nagroda pieniężna jest od 2 organizatorów i to od nich zależy jak ją ze tak powiem ulokują. Moim zdaniem tak powinien wyglądać podzial nagród ( mowie o nagrodach pieniężnych bo nie wiem czy sa jakies inne przewidzianie).

1 miejsce 50 % sumy nagród
2 miesjce 30 % sumy nagród
3 miejsce 20% sumy nagród

Do góry
#210925 - 06/11/2002 02:07 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
Betsa vel L1n0 Offline
Pooh-Bah

Prosze jeszcze rozpatrzyc kwestie poszczegolnych pojedynkow, o ktorych wspomnialem powyzej jest to kolejny aspekt do przeduskutowania, poniewaz jest to kolejna zmianka w regulaminie - prosze sie wypowiedziec.

Mam pytanko,
Kiedy sie konczy pierwsza edycja?

Do góry
#210926 - 06/11/2002 02:12 Re: PLK - Sprawy organizacyjne
szutek Offline
Pooh-Bah

Kończy sie liga po 20 kolejkach. Jeśli chodzi ci o zmiane terminarzu rozgrywek to raczej niestety nie ma szans poniewaz wszyscy ( oprocz ciebie ) sa zadowoleni z tego sposobu rozgrywek.

Do góry
Strona 2 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >