Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#2106883 - 27/02/2008 20:53 Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro
awax76 Offline
old hand

Meldunek: 16/07/2007
Opiszę tutaj sytuację jaka mnie spotkała w kontaktach z firmą Betsafe (nomen omen).

W piątek 25.01.2008 r. po południu przeglądałem ofertę bukmachera i zwróciłem uwagę na mecz FA Cup Liverpool – Havant Waterlooville a dokładnie na dość wysokie w moim przekonaniu kursy zakładów „Havant strzeli bramkę” po 10.0 i „Obie drużyny strzelą” po 11.00. Przez pewien czas wahałem się czy to zagrać. Szansa, że prowincjonalny klubik strzeli bramkę na Anfield Road była rzeczywiście znikoma, ale z drugiej strony kurs też był kuszący (wiadomo, rykoszet, przypadkowa ręka w polu karnym itp.) Postanowiłem zaryzykować i wpłaciłem kasę przez MB, a następnie postawiłem po kursie 11.0. System przyjął za 115 euro a resztę postawiłem po kursie 10.0 Potem jeszcze trochę wpłaciłem i próbowałem obstawić za więcej, system znów pozwolił do wysokości 115 euro. Próba ponownego obstawienia spowodowała odrzucenie stawki. Oto te zakłady:

http://img522.imageshack.us/my.php?image=liverpool1cm8.jpg

Po kilkunastu minutach znów popatrzyłem na kursy i zobaczyłem, że po pewnym czasie zostały zmienione na odpowiednio 5.25 i 5.0 Moje zakłady jednak dalej były otwarte i takimi pozostały aż do meczu, który był rozgrywany następnego dnia o 16.00

Rzecz jasna radość moja była wielka, gdy Havant, a zaraz potem Liverpool strzeliły gole (mecz zakończył się wynikiem 5-2). Wygrałem na czysto 2185 euro! Zakłady zostały rozliczone prawidłowo, a ja postanowiłem wypłacić część wygranej w wysokości 1000 euro. Przez całą niedzielę transakcja wisiała jako „pending” aż do poniedziałku, kiedy o godz. 01:28 zwrócono wypłatę na konto a minutę później rozliczono zakłady po kursie 1.0 i odjęto wygraną sumę. Oto historia transakcji:

http://img210.imageshack.us/my.php?image=liverpool2qm0.jpg

Oczywiście zaraz jak to zobaczyłem napisałem maila, z pytaniem o co chodzi? I dlaczego anulują zakłady 2 dni (!!!) po zdarzeniu? Otrzymałem odpowiedź, że mieli błąd („misunderstanding between risk department and the compiler”) i że mają takie prawo. Powołali się na regulamin i zapis, że mogą anulować zakłady zawsze, nawet długo po zdarzeniu. Bezczelnie dodali, że na drugi raz jak zauważę błąd, to mam ich o tym powiadomić!

Oczywiście nie odpuściłem tematu i odpisałem, że domagam się kategorycznie wypłacenia uczciwie wygranych pieniędzy. Otrzymałem odpowiedź, że wprawdzie nie musieli tego robić, ale zdecydowali się jednak wspaniałomyślnie rozliczyć moje zakłady po kursie wg nich właściwym 5.25 Na koncie pojawiła się kwota 977,5 euro. Dodali bezczelnie, że właściwie powinienem się cieszyć i być im wdzięczny, bo robią to w drodze wyjątku a zwykle w takich wypadkach robią „cancell” i do widzenia.

Moje kolejne maile z żądaniem wypłaty pozostałej kwoty 1207,5 euro, choć poparte rzeczowymi argumentami nie przyniosły rezultatu. Także przesłana im informacja o możliwości powiadomienia stosownych instytucji (SBR itp.) czy najbardziej znanych for internetowych nie odniosła skutku. Odpisali, że się nie boją i temat uważają za zamknięty.

Konkluzje są wg mnie takie:

1. bukmacher miał ok. 26 godzin na anulowanie zakładów w jego mniemaniu zawartych po błędnych kursach, ale tego nie zrobił. Uznał prawdopodobnie, że nie ma takiej potrzeby, skoro szanse ich powodzenia są znikome. Dodać należy, że bukmacher miał pełną wiedzę, że zakłady po (w jego przekonaniu) zawyżonych kursach zostały zawarte, bo właśnie na tej podstawie w ciągu krótkiego czasu zostały one zmienione. Opowieści o czyimś błędzie czy przeoczeniu należy więc włożyć między bajki.
2. Zakłady anulowano 2 dni (!) po zdarzeniu i to dopiero w sytuacji kiedy klient zlecił wypłatę części wygranej.
3. Bukmacher zdecydował się na wypłatę części wygranej dopiero w sytuacji kategorycznego żądania ze strony klienta (gdybym się nie upominał nie otrzymałbym nawet tego).
4. Czy w sytuacji kiedy zakłady byłyby przegrane, bukmacher też zarządziłby zwrot i rozliczenie po kursie 1.0?

Podsumowując, firma Betsafe jest dla mnie zwykłym złodziejem! I można tam bezpiecznie jedynie przegrywać!

Na koniec moje pytanie do użytkowników forum, czy uważacie, że warto zainteresować tym tematem jakąś instytucję? A jeśli tak, to jak oceniacie szanse powodzenia takiej akcji?

pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#2106980 - 27/02/2008 21:12 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: awax76]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Jeśli mogę...
Musze przyznać że co jakiś czas pojawiają sie w polskiej sieci informacje że jakiś buk kogoś oszukał itd. ale twoja sytuacja jest tak oczywista że nie trzeba nawet dwa razy czytać twojego postu aby być o tym przekonanym. Bardzo dobrze że zrobiłeś screeny "otwarych" zakładów po kursach 10.00 i 11.00 - to niepodważalny dowód. Betsafe w tej sprawie złamał podstawową zasadę - "gracz nie miał szansy na wygranie zakładu". Późniejsze zachowanei buka (wypłata tylko częśli wygranej itd.) to pogrążanie się i niejako przyznanie do swojej winy. Ja bym tego tak nie zostawił, sytuacja jest zbyt oczywista. Na początek oczywiście pisz do IBAS'u, dołącz screeny, korespondencję itd. Jedyne co się jeszcze zastanawiam to czy nie warto by było spróbować wypłacić wszystkiego co teraz masz na koncie gracza w Betsafe bo jak pójdziesz z nimi "na wojnę" to różnie może być...

DJ

PS: Buk żałosny. Nie grałem tam nigdy i teraz to już mała szansa że w ogóle tam zajrzę...

Do góry
#2107017 - 27/02/2008 21:19 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: DJ SOSNA]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
DJ ma racje......wpierw wypłać wszystko a potem Im dowal jak mocno się da.

Do góry
#2107028 - 27/02/2008 21:22 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: DJ SOSNA]
awax76 Offline
old hand

Originally Posted By: DJ SOSNA
Jedyne co się jeszcze zastanawiam to czy nie warto by było spróbować wypłacić wszystkiego co teraz masz na koncie gracza w Betsafe bo jak pójdziesz z nimi "na wojnę" to różnie może być...

to co miałem wypłaciłem zanim zacząłem w mailach wspominać im o możliwości informowania o ich procederze

Do góry
#2107106 - 27/02/2008 21:41 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: awax76]
blacky82 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2004
nie popusycyaj starz walcy o swoje

Do góry
#2107109 - 27/02/2008 21:42 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: blacky82]
blacky82 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2004
ctsl+ shift.

mialo byc nie popuszczaj stary walcz o swoje bo nastepnym razem moze sie bardziej rozochocza

Do góry
#2107175 - 27/02/2008 21:55 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: blacky82]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
niestety ten buk jest zenujacy, wyplaty czasem szly mi ponad tydzien, jednej (mniejszej) wogole nie dostalem na konto MB, nawet maila nie pomogly.

Limity praktycznie do 1 Euro mam, lepiej trzymac sie z dala od tych burakow, choc kursy maja dosc wysokie co moze przyciagac nowych klientow

Do góry
#2107467 - 27/02/2008 23:09 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: HAGIi]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Taki betsafe, gdzie pracuje kilku/kilkanascie osób, których miesięczne pobory sięgają w sumie kilka/kilkanaście tysiecy euro, na które firma musi zarobic, to dziwie się strasznie, że muszą stosować takie praktyki jak oszustwo gracza na marne 1000e...
Nie mam pojęcia co o tym sądzić, brak słów.

Do góry
#2141003 - 08/03/2008 07:17 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: moonlight]
tmieszko Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2005
Był jakiś kolejny etap walki?? udało się??

Pozdrawiam

Do góry
#2145483 - 09/03/2008 23:08 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: tmieszko]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
No wiadomo ze betsafe to gownniany buk.

Mnie tylko zastanawia po co ludzie graja w takich bukach jak jest wiele normalnych bukow. Tylko ze wnormalnych oczywiscie nie ma takich kursow. Wiadomo ze wina buka i trzeba go dobrze zorac zeby nie mysleli ze wszystko moga ale druga strona jest taka ze wiedziales ze moga anulowac ci zaklad bo kurs jest wysoki. Inaczej nie robilbys screenow bo po co?

Mozna grac u normalnych bukow a najlepiej juz w BF albo expekcie. Nie zdarzylo mi sie nigdy zeby mnie tam ktos oszukal.

W expekcie mam limit juz od dluzszego czasu ale nie denerwuje sie na buka bo dal mi dobrze zarobic przez kilka lat i nigdy nie bylo problemow. Oczywiscie moglbym teraz pisac ze expekt mnie oszukuje ze daje smieszne limity no ale takto juz jest w tej branzy.

Nie marudze tylko gram w betfair...

tak ja to widze. No ale oczywiscie zachowanie buka ponizej krytyki ale... czego sie spodziewales? Buk nie ma ani renomy ani tradycji nic nie ma.

Do góry
#2146976 - 10/03/2008 03:22 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Eska]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Eska chce ci sie? Który juz raz ktoś pisze - po co gracie u takich buków, skoro mozna u renomowanych....
Widać sie opłaca, nawet przy ryzyku rzetelności buka. A że Awax porobił screeny, normalka grał znacznie zawyżone kursy, był deko sprytnijeszy niz oddsmakerzy betsafe, lepiej sie zabezpieczyć. Niejeden nawet "renomowany" buk potrafi anulować nawet przed meczem taki zakład, jeśli sie okaże że za dużo osób złapało okazje.
A że betsafe bez renomy bez tradycji - dotychczas aż tak najgorzej nie było, nie było bonusów to i nie było kłopotów, nie było skarg. Przed grubszym graniem zabezpieczali sie szybkimi limitami. Niestety Awax musiał im przypieprzyć praktycznie ze świeżego konta. Generalnie owszem złodzieje, ale i tak najgorzej na tym nie wyszedł. Przyznali mu chociaż wygraną po niższym kursie, a nie wogle anulowali zakład. A to już w sumie niezła pozycja wyjściowa do skargi do SBR

Do góry
#2148042 - 10/03/2008 07:43 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: gryzonko]
Eska Offline
Pooh-Bah

No ok jak komus sie chce grac takie rzeczy i liczyc na to ze buk go nie wycycka to spoko. Ja nic nie mam do tego. Tylko po co to pisac i sie zalic jak z gory bylo wiadomo ze moga anulowac. Oczywiscie mozna jak ktos lubi sie bawic szukac takich okazji...

Tak tylko napisalem ze lepiej wg mnie dac zarobic betfair albo jakiemus bukowi rzetelnemu niz zlodzieja co za swoje winy obarczaja graczy... Moze wtedy te 'liche' buki by zniknely i zostaly tylko te normalne.

Do góry
#2148051 - 10/03/2008 07:54 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Eska]
minotauro Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2007
Nie gadajcie bzdur o jakiś renomowanych bukach itd. W 90% przypadków buk jeśli zauważy, że popełnił błąd kursowy robi zwroty i np. Expekt spokojnie to samo robi...

Do góry
#2148055 - 10/03/2008 07:58 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: minotauro]
Eska Offline
Pooh-Bah

No ja gralem w expekcie sporo czasu kilka lat i nigdy mi nie zrobil zwrotu. Owszem limity daje ale to wiadomo odrazu ze za wiecej nie postawisz wiec ok.

Chociaz moze ja nie gram takich w sumie rzeczy zeby mozna je anulowac. Takze fakt - nie wypowiadam sie.

Najlepiej grac normalne typy i jak sie jest dobrym w typowaniu to zawsze sie wyjdzie na swoje i nie potrzebna jest do tego łaska buka...

Do góry
#2148062 - 10/03/2008 08:08 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: minotauro]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Buki nie oszukują tylko tych którzy u nich przegrywają.

Pamiętam jeszcze czasy gdy w necie nie było żadnych zapisów w regulaminie o pomyłkach kursowych ,Unibet ,ex wyplacali takie fixy az milo ,niestety teraz duzo ludzi gra czasy sie zmienily.

Mialem podobna sytuacje z Stan James gdzie zostalem oszukany na 2,5 tys e ,kolega na okolo 20 tys e (z reszta ktory buk mnie nie oszukal ,chyba nie ma takiego oprocz naziemnych).

Gralismy zawyzone kursy ,nie oczywistą pomylke !!! Ja dalem sobie spokoj kolega pisal do SBR i nic nie wskoral ,ba ! SJ nawet polecil zeby do nich napisac \:\)

Do góry
#2148216 - 10/03/2008 16:18 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: minotauro]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Originally Posted By: minotauro
Nie gadajcie bzdur o jakiś renomowanych bukach itd. W 90% przypadków buk jeśli zauważy, że popełnił błąd kursowy robi zwroty i np. Expekt spokojnie to samo robi...

jesli przed meczem nie ma sprawy jesli po no to juz chyba jego strata
'polecam' gre w SSP: kazda kwote pzyjma kursy na do konca czasem 50% wyzsze niz u konkurencji, zadnych korekt kursu do samego meczu bo i po co, limity - nie znaja takiego pojecia - male ale: nie znaja tez pojeci wyplata i potem trzeba pieniadze przearbitrazowac w jakies wypacalne miejsce czekajac na okazje
Ale gdzie indziej takie kursy miodzio i jeszcze o limitach nie slyszeli w ostatecznosci zawsze mozna sie przejechac do siedziby firmy po swoje ew 'sprawe dla reportera' zainteresowac \:D

Do góry
#2148331 - 10/03/2008 19:10 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Eska]
awax76 Offline
old hand

Originally Posted By: Eska

Mnie tylko zastanawia po co ludzie graja w takich bukach jak jest wiele normalnych bukow.

Już odpowiadam. W mniej znanych bukach gra się czasem ze względu na szczególny typ zakładu który oferują, a który jest niespotykany u innych "normalnych buków". Przed zmianą wyglądu strony mieli taki rodzaj zakładu, na którym baaardzo dobrze można było zarobić, dlatego u nich grałem. Anulowane zakłady to był przypadek, zauważyłem kurs i zagrałem.

wiedziales ze moga anulowac ci zaklad bo kurs jest wysoki. Inaczej nie robilbys screenow bo po co?

Zawsze robię screeny w sytuacji kiedy gram za duże kwoty, albo tam gdzie można dużo wygrać. To może uchronić przed całkowitym "wymazaniem z pamięci systemu" takiego zdarzenia. Myślę, że w tym przypadku opłaciło się, bo kto wie czy wypłaciliby mi część wygranej, gdyby nie mieli pewności, że takie screeny posiadam.

tak ja to widze. No ale oczywiscie zachowanie buka ponizej krytyki ale... czego sie spodziewales? Buk nie ma ani renomy ani tradycji nic nie ma.

Na takie uwagi zawsze odpowiadam w jeden sposób. Skąd masz pewność, że podobna sytuacja nie przydarzy Ci się jutro u tzw. "renomowanego bukmachera"? Czy dałbyś głowę, że taki np. Expekt Cię nigdy nie oszuka? Ja sam po sobie wiem, że często bagatelizujemy złe doświadczenia opisywane przez innych, bo mamy takie wewnętrzne przekonanie, że nas to nie dotyczy, na pewno nas coś takiego nie spotka. Ale do czasu... do czasu, aż... no właśnie.

Do góry
#2148365 - 10/03/2008 19:39 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: awax76]
Gandhi Offline
addict

Meldunek: 19/01/2007
Nigdy nie robiłem screenów w celach innych niż demonstracyjne... Nie oszukujmy się, jaką wartość dowodową ma takowy screen? Zerową. Spreparowanie czegoś takiego jest łatwiejsze, niż wypicie małego piwa. Nie sądzę, żeby ktoś, kto podejmuje jakieś decyzje, traktował screeny poważnie.

Do góry
#2148385 - 10/03/2008 19:54 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Eska]
awax76 Offline
old hand

No ok jak komus sie chce grac takie rzeczy i liczyc na to ze buk go nie wycycka to spoko. Ja nic nie mam do tego. Tylko po co to pisac i sie zalic jak z gory bylo wiadomo ze moga anulowac.

Po co pisać i się żalić? No to co, lepiej w ogóle nie pisać o takich sprawach? Na forum ma królować tylko optymizm i sprawy miłe? Przecież nie opisałem tej sytuacji po to aby wzbudzić w Was uczucie współczucia, ale po to, żeby ostrzec przed nieuczciwymi praktykami bukmachera.

Najlepiej grac normalne typy i jak sie jest dobrym w typowaniu to zawsze sie wyjdzie na swoje i nie potrzebna jest do tego łaska buka...

No właśnie, jakie to są wg Ciebie te "normalne typy"? Tylko 1X2 i under/over? I kto jest w tym fachu "dobry"? W moim przekonaniu dobry jest ten, który jest na plusie, i nie jest tu ważna metoda ani rodzaj granych zakładów.

ps. Znam całe mnóstwo "dobrych typerów" grających tylko 1X2, jedyny problem jest taki, że są na minusie.

Do góry
#2148413 - 10/03/2008 20:11 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: awax76]
Eska Offline
Pooh-Bah

Normalne typy to takie ktore widac ze nie sa pomylka buka. Bo jak na jednej stronie bukmacherskiej masz kursz 2,0 a na innej 10,0 i tylko tam jest tak wysoki kurs to wiadomo ze ktos siepomylil przy wystawianiu kursu i jak buk jest jakis 'lewy' to uniewazni zaklad nawet i po meczu. Mysle ze w bukach na poziomie gdyby byla taka sutuacja ze postawili za wysoki kurs to jeszcze przed meczem by go zmienili.

Ja gram juz sporo czasu u roznych bukow ale ogolnie tych renomowanych i jeszcze nigdy nie mialem sytuacji zeby mnie ktos wydymal na pieniadze. Poprostu daja limit i przenosze sie do kolejnego buka. Fakt troche to denerwujace te limity dlatego teraz gram glownien a betfair i mam wszystko w dupie. Innym tez to radze co maja jakies problemy z bukami. Moze jak nie bedzie sie grac u gownianych bukow to one poprostu padna... Chociaz wiem ze to nie mozliwe bo zawsze sie znajdzie kto kto bedzie chcial zarobic dodatkowy grosz i widzac wysokie kursy bez myslenia wplacic kase i zagra. Pozniej sa problemy ze buk sie zwinal albo oszukal.

Jeszcze nie slyszalem ze jakis buk z europy sie zwinal z kasa. Tylko ze oni nie maja wysokich kursow. No ale cos za cos.

BTW: informuj jak sie sprawa toczy. Czy cos wskurales...

Do góry
#2148416 - 10/03/2008 20:13 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Gandhi]
awax76 Offline
old hand

Originally Posted By: Gandhi
Nigdy nie robiłem screenów w celach innych niż demonstracyjne... Nie oszukujmy się, jaką wartość dowodową ma takowy screen? Zerową. Spreparowanie czegoś takiego jest łatwiejsze, niż wypicie małego piwa. Nie sądzę, żeby ktoś, kto podejmuje jakieś decyzje, traktował screeny poważnie.

sam mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o wartość takich screenów... pewnie bardziej chodzi o to, żeby uspokoić własne sumienie i "w razie czego" mieć cokolwiek co przypominałoby jakiś dowód w sprawie, tak aby nie być zupełnie gołosłownym

Do góry
#2148420 - 10/03/2008 20:16 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: awax76]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Screen screenowi nierówny. Robię także często prt sc w "kluczowych" dla mnie typach, na wszelki wypadek, szczególnie jeżeli na screenie widnieje ID lub jakiś identyfikator przyjętego zakładu, dokładny czas, itp..

Do góry
#2148503 - 10/03/2008 21:25 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: moonlight]
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
oczywiście,że screeny nie są żadnymi dowodami.Niestety.tu jest ten jeden jedyny plus ziemniaka,że masz papier w ręce,co samo w sobie stanowi już formę umowy miedzy tobą a lokalem i wszystko masz pewne,natomiast przez internet to zdarzają sie zonki .

Mi ostatnio nie dużo brakowało,a troche straciłbym an grze gootballglobal w canbet,bo im sie soft zawiesił,ale oni akurat mają rozumny support

Do góry
#2148518 - 10/03/2008 21:40 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Kacpro]
Vega1 Offline
enthusiast

Meldunek: 24/08/2004
Piszecie o renomowanych bukach?? Mi ostatnio Betfair anulował kilka zakładów w 12 godzin po rozliczeniu ich jako wygrane.
Zresztą jak sami piszą "zrobili to zgodnie z regulaminem" \:D

Więc jedno tylko jest pewne. Jak zechcą zawsze znajdą punkt w regulaminie, który pozwoli im praktycznie na samowolkę.

Do góry
#2148521 - 10/03/2008 21:41 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Vega1]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Gdyby wszystko było Ok to by ci nie anulowali \:\)

Do góry
#2148662 - 10/03/2008 23:39 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
DoQ Offline
enthusiast

Meldunek: 27/07/2005
[/quote] polecam' gre w SSP: kazda kwote pzyjma kursy na do konca czasem 50% wyzsze niz u konkurencji, zadnych korekt kursu do samego meczu bo i po co, limity - nie znaja takiego pojecia - male ale: nie znaja tez pojeci wyplata i potem trzeba pieniadze przearbitrazowac w jakies wypacalne miejsce czekajac na okazje
Ale gdzie indziej takie kursy miodzio i jeszcze o limitach nie slyszeli w ostatecznosci zawsze mozna sie przejechac do siedziby firmy po swoje ew 'sprawe dla reportera' zainteresowac \:D [/quote]

o jakim buku mowisz ?

Do góry
#2148736 - 11/03/2008 00:25 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Originally Posted By: Lord Devastator
i potem trzeba pieniadze przearbitrazowac w jakies wypacalne miejsce
Hahaha!

Całkiem niezły pomysł. Mnie ukradli dziś koła z piwnicy o wartości 2000 zł. Chyba "przearbitrażuje" to sobie na betfair żeby wyjść na zero ;\)

Do góry
#2148757 - 11/03/2008 00:33 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Postawię koła (których nie mam) na Nantes po kursie 2.5 a sprzedam na betfair po 1.85. Jak wygra Nantes to założe, że miałem 10 kół a nie 4. Co Wy na to? Ja myślę, że to całkiem ciekawy pomysł ;\)

Do góry
#2149432 - 11/03/2008 03:37 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: z o ® r o]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: z o R r o
i potem trzeba pieniadze przearbitrazowac w jakies wypacalne miejsce
Hahaha!

Całkiem niezły pomysł. Mnie ukradli dziś koła z piwnicy o wartości 2000 zł. Chyba "przearbitrażuje" to sobie na betfair żeby wyjść na zero ;\)

http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?...&gonew=1#UNREAD
Milan wałek tu jeszcze zadawalem pytanie
ale tu juz byłem pewien ze mecz jest ustawiony i gospodarze nie wygraja:
http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2118737&page=1&fpart=3 godzina 17:49
Takie mecze co chwila sa a ze nie wykrywam wszystkiego to czlowiek nie wielblad spac i pic musi
Jeszcze jakis 'przebłysk geniusu' do skasowania w 5 minut? Alez mnie bawia takie 'hahaha'
Co do przykladu: nawet jesli wygrasz 10 razy u zlodziei z SSP to wszystko mozna przetransferowac jednym pociagnieciem jak widzisz do wyplacelnego bukmachera lub na gielde a trzeba grac w 2 strony? Zawsze moze byc 'wałek wałka' - dalej 'hahaha'??

Do góry
#2149625 - 11/03/2008 04:11 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
SyKo Offline
old hand

Meldunek: 29/03/2004
Lord - juz ktorys raz piszesz i arbitrazowaniu kasy w bezpieczniejsze miejsca. Ja nadal nie moge zrozumiec jaka masz gwarancje, ze Ci sie to uda i ze nie zostaniesz z wiekszymi pieniedzmi w buku w ktorym chciales miec zero. Jesli jestes pewny tych typow to po co wogole bawic sie w arbitraz. Graj w jedna strone w betfairze i tez zarobisz bez ryzyka utkniecia z wieksza kwota w buku "syfie"..
Przykladowo masz 1 tys EUR w SSP, grasz tam cos po kursie 2, nastepnie wystawiasz to na betfairze tak ze wygrywasz 1 tys, lub przegrywasz tyle samo. Jesli wiesz ze zaklad wejdzie w betfairze, to po co wogole grac w smiesznym buku - po to aby ryzykowac, ze bedziesz mial tam 2 tys EUR w SSP po tym zakladzie?
Mam propozycje dla Ciebie .. Mam troche pieniedzy w betchance, raczej bez szansy na odzyskanie srodkow. Moze przetrasferujesz mi te pieniadze do lepszego buka? Polowa tych pieniedzy bedzie dla Ciebie. Powiesz mi tylko co mam zagrac, a ty sobie skontrujesz gdzie bedziesz chcial.. Tylko jaki w tym sens, jesli w przypadku gdybys zrobil to samo bez mojego udzialu, mialbys 2x wiekszy zysk, mam racje? \:\) Ale jesli jest inaczej to moja propozycja jest jak najbardziej serio..
A pol zartem to w pointbecie mialem tez troche pieniazkow, jak wiadomo juz ich nie zobacze, ale moze dzieki Tobie jakos bede w stanie je odzyskac? \:\) Bo w zasadzie ja podobnie jak z o R r o nie widze roznicy miedzy wirtualnymi pieniedzmi jak w pointbecie, a tymi ktore mam w betchance, bo wprawdzie on tam na koncie sa, ale przeciez i tak ich nie zobacze. Mam nadzieje ze dobrze zilustrowalem moje podejscie do Twojego sposobu.
Moze to ja czegos nie rozumiem, jesli tak jest - prosze oswiec mnie \:\)

Eska - czy Expekt to dla Ciebie renomowany buk? Moze Ciebie nie oszukal, ale ja juz nie mialem takiego szczescia. Sytuacja powtorzyla sie 3 razy, wiec nie bylo mowy o przypadku. Podczas gry na live notorycznie odrzucali moj zaklad,a wiesz keidy przyjmowali? Jesli to byl zaklad na under to w tym samym momencie gdy padala jakas bramka \:\)
Co do pokazywania europejskich bukow, ktore "ukradly" pieniadze graczy tez nie trzeba szukac daleko.Wspomniany Betchance z licencja na Malciem czy tez premierbet - nie wiem jak skonczyla sie ta sprawa, ale skoro juz buk z licencja w UK sie zmywa to dla mnie nie istnieje cos takiego jak pojecie "buk renomowany".

Do góry
#2149655 - 11/03/2008 04:23 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Już nie 'hahaha' tylko 'hahahahahaha' \:\)

Szczególnie to "jednym pociągnięciem" mi się podoba. Wpłaciłem 500$ gram va banque po 4.8 i nagle robi się prawie 2500. I co to też jednym pociągnięciem, może tym razem po wyższym kursie np 8.5 żeby "mieć pewność", że nie wejdzie?

Pytanie poza konkursem. Straciłeś kiedyś kilka-klikanaście tysięcy $ z powodu bankructwa, niewypłacalności buka?

Może rozwiniesz myśl o graniu w dwie strony bo chyba nie zrozumiałem. Wydawało mi się, że takie jest założenie.

Ogólnie metoda rzeczywiście cudowna. Skoro są wałki.. Można sobie "przearbitrażować" na swoje konto wszystko, nawet spadek Paris Hilton. Tyle, że jest to zwykła gra, i choćby była i mało ryzykowna, to z arbitrażem nie ma niestety nic wspólnego.

Do góry
#2149690 - 11/03/2008 04:31 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: SyKo]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

SyKo trafiłeś w 10 z tym komentarzem. Lepiej tego nie można było napisać Zaraz się kolejka do Lorda ustawi. Ja daję nawet 70%.

Do góry
#2149787 - 11/03/2008 04:55 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: z o ® r o]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Bardziej mi chodzi o to co masz - teoretycznie pieniadze w SSP sa na koncie i zawsze mozn zrobic maly zajazd i siedzibe zdmuchnac z ziemi bo ona jak najbardziej fizycznie znajduje sie nawet niedaleko ode mnie
A grac nalezyw dwie strony bo tak w przypadku 'wałka wałka' gdy nawet najwieksze zmiany kursow przed meczem nie sprawdza sie co jak w zyciu zawsze jest mozliwe to w wypadku zagrania w jedna strone zostaje NIC a w drugim kolejne pieniadze w SSP i kolejna proba
jak nie umiecie takich meczow znajdywac to przeciez nie bede calego swiata uszczesliwial sam to gram proste czasem cos wrzuce ale to rzadko - napisalem jest wałek i byl wiec to chyba zamyka i przesadza sprawe - chyba nie ma tu 'hahaha'
Aha i ja sie nie daje zagryzac hienom tak wiec prosze sobie 'hahahahać' i

Do góry
#2149814 - 11/03/2008 05:01 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

A juz wracajac do tematu no to chyba ogolnie bukmacherzy jako calosc schodzi to na psy - tam sie zwijaja z pieniedzmi, tu limituja, jeszcze inni ustawiaja mecze, tez nie mam ochoty uzerac sie z jakimis (bet)syfami i wspomniana akcja w SSP byla w momencie gdy zostalem z kasa u nich i musialem ja przeniesc - napewno to nie jest biznes jak niektorzy zapewne juz wietrza i chcieliby robic no ale wymagane jest minimum inteligencji zeby zrozumiec cudzyslow przy slowie 'polecam' - przeciez nie pracuje dla tych szuj

Do góry
#2149932 - 11/03/2008 05:39 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Nie wiem gdzie siedzibe ma SSP, ale grałem juz u niejednego bukmachera z Kostarykia to juz troszke dalej. Tam to juz chyba wycieczka nie wchodzi z gre... \:p

Do góry
#2149950 - 11/03/2008 05:49 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: gryzonko]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: gryzonko
Nie wiem gdzie siedzibe ma SSP, ale grałem juz u niejednego bukmachera z Kostarykia to juz troszke dalej. Tam to juz chyba wycieczka nie wchodzi z gre... \:p

SSP International Sports Betting Ltd.
UK Office:
189 Caledonian Rd
London
2 ostatnie linijki do wpisania na google mapsach
i nawet zblizenie da sie zrobic ciekawe w ktorym pokoju ten Mr Hall ma wiecznie mitingi
swoja droga cywilizowana Europa niby a oszusci dzialaja sobie w swietle dnia w najlepsze i siedzibe maja chyba ze to jakas czarna dzielnica to zrozumiem
Co jak co ale tej przygody nie zapomne dopiero po ptokach czytam na forach SBR czy jakos tak i \:D \:D \:D

Do góry
#2149996 - 11/03/2008 06:07 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: gryzonko

SSP International Sports Betting Ltd.
UK Office:
189 Caledonian Rd
London
2 ostatnie linijki do wpisania na google mapsach
i nawet zblizenie da sie zrobic ciekawe w ktorym pokoju ten Mr Hall ma wiecznie mitingi
swoja droga cywilizowana Europa niby a oszusci dzialaja sobie w swietle dnia w najlepsze i siedzibe maja chyba ze to jakas czarna dzielnica to zrozumiem
Co jak co ale tej przygody nie zapomne dopiero po ptokach czytam na forach SBR czy jakos tak i \:D \:D \:D

Chyba tak, naprzeciwko jest etiopska restauracja

Do góry
#2150014 - 11/03/2008 06:15 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Szewa]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
AC Fiorentina - Genoa
Football: Italy, Serie A 2007/2008
16/03/08 14:00

1 polowa

typ 1 @ 3,42

Juventus FC - Napoli
Football: Italy, Serie A 2007/2008
16/03/08 19:30

1 polowa

typ 1 @ 3,0

pograjcie sobie i potem piszcie do SBR \:\)

Do góry
#2150037 - 11/03/2008 06:26 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Szewa]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Szewa

Chyba tak, naprzeciwko jest etiopska restauracja

-Co to za pub?
-Samoański.
-Co to jest?
-Koktail -zamawiałeś koktajl
-Chciałem, byś przyniósł mi orzeźwiającego drinka.
-Nie oczekiwałem pieprzonego lasu deszczowego.
-Chcesz ćwiartkę, idź do pubu.
-Myślałem, że to pub.
-To samoański pub.

Do góry
#2150308 - 11/03/2008 15:11 Re: Jak Betsafe oszukał mnie na 1200 euro [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Podsumowując ten OT miałeś więcej szczęścia niż rozumu.

"Wjazd na chatę?" \:D Nawet jak ktoś na forum oszuka kogoś z tego samego miasta to zwykle kończy się niczym, choć zapowiedzi mrożą krew w żyłach. A standardowo cała akcja przebiega pewnie tak:

dzwonek domofonu
-Dzień dobry! Czy tu mieszka xxx?
-Nie. Wynocha!
-Do widzenia.

A co dopiero mówić o wycieczce do Londynu po to żeby się przekonać, że siedziba ani ludzie nie istnieją. O wyprawie na jakiś nikomu nieznany archipelag w Indonezji już nawet nie wspominam. Bo już nawet nie chodzi o to, że koszty przedsięwzięcia przekroczą kilka razy zdeponowane u buka pieniądze ani o to, że szansa odzyskania czegokolwiek jest zerowa ale, że biorąc pod uwagę akcję z domofonem, można by się zastanawiać czy śmiałkowie w ogóle powrócą z tej imprezy \:\)

Trzeba uważać bo takie buki kontakty w półświatku mają często dużo szersze niż można by przypuszczać. Obawiam się, że zebranie chłopaków z osiedla może nie wystarczyć do tego, żeby nie wrócić w gipsie a z niektórych części świata w trumnie.

Po prostu wyżyjesz się trochę na forum i zaakceptujesz stratę. Albo będziesz ją pogłębiał, ale to też tylko do pewnego momentu.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08