Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#2202533 - 27/03/2008 08:15 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Originally Posted By: Eska
Aha a jak nie chce ci sie jezdzic to moge poszukac stary kupon z expekta. jesli jeszcze bedzie dostepny w histori i ci przesle na maila. Tam bylo cos ok 50 tys. Moze 40 juz nie pamietam dokladnie ale jak chcesz to prosze. Mozesz oprawic w ramke ;\)

aha kupon wygrany ;\)

Stary ales się wygłupił , wygrana 40 czy 50 tys nie robi na mnie wrazenia.Sam Ci moge przedstawic kilka moich wygranych w tej wysokosci i to na oryginalnych zaswiadczeniach na drukach ścislego zarachowania z MF a nie na jakis gownianych świstkach z Expektu.

Juz Ci mówilem , nie wysokosc wygranej mnie powala lecz Twoje stawki poniewaz sam nigdy w zyciu nawet nie zblizyłem sie do Twoich stawek.

Ale za 10 czy 20 tys jak chcesz zobaczyc ta magiczna chwile....

Jak bede stawiam za 10 tys kupon to cie powiadomie. I jesli wygram stawiam nawet hotel ;\) Jesli nie ty stawiasz. Co ty na to ;\) Nie ma problemu lubie spotykac nowych ludzi zawsze moze cos to wniesc do mojego zycia. Mowie nie ma problemu.

OK ciesze sie ze się zgodzies, piszę sie na to !!!

Gdy bedziesz mial w planie stawiac za 20 tys , powiadom mnie dzien wczesniej plus namiary itd.Przyjade na 100%.
Czekam niecierpliwie.

Do góry
Bonus: Unibet
#2202746 - 27/03/2008 17:59 Re: Moja gra na forex [2] [Re: dardaw]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Ale ja pisze ze ten kupon z Expekta byl GRANY za 40 tys czy ok 50 nie wiem dokladnie ale w tych granicach. Czyli wygrana byla 40 x kurs - okolo 3,0 jak zwykle. Czyli wygrana wynosila (mala zagadka)... ;\) To bylo jakis rok temu po tym zagraniu juz moge w expekci enajwyzej zagrac pociagi hehe

Ok jak bede stawial za 20 to powiadomie. teraz wtym tygodniu bede stawial za 5 - tez powiadomic? czy tylko 20 cie interesuje? Tylko teraz 5 na jeden kupon a 3 kupony. Czyli razem 15. jak chcesz to wpadaj.

Do góry
#2202751 - 27/03/2008 18:01 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
Eska Offline
Pooh-Bah

aha i dlatego polecam Expekta niektrorzy sie smieja ze expekta polecam ale dla mnei spoko buk. Duzo dal zarobic i jest uczciwy po tej wygranej nie bylo poblemow z wyplatami. A ze pozniej zalozyli bana na normalne granie to nawet to rozumiem bo ile mozna sie dawac ogrywac. Ale buk 1wsza klasa pod zgledem klasy. Zero problemow. Milo wspominam 'wspoprace' czego nie moge powiedziec o innych bukach w ktorych gralem

Do góry
#2203121 - 27/03/2008 22:23 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Tak samo jak by zwykly czlowiek zarabiajacy 2 tys nie bral z tego nic tylko odkladal to tez by mial wielki majatek. O przyklad tego bezdomnego z angli (polaka) co dostawal od opieki UK kase co miesiac na konto ale jej nie odbieral tylko zyl jak kloszard.

Różnica między zwykłym Kowalskim a Tobą jest zasadnicza. Kowalski zarabiając 2,000 miesięcznie przy 100%-owych oszczędnościach teoretycznie potrzebowałby 40,000 (czterdziestu tysięcy) lat żeby zgromadzić majątek taki jak Kulczyk. Ty natomiast - ponieważ A)"jesteś w stanie utrzymywać taki yield w nieskończoność", B)uważasz, że betfair przyjmie dowolną sumę pieniędzy - byłbyś to w stanie zrobić już w 4 lata. Widzisz różnicę?

Nie poświęciłbyś się i nie pożył przez 4 lata jak kloszard? Ja gdybym miał po tym okresie być miliarderem to bez wahania bym się zdecydował. Myślę, że 9 osób na 10 postąpiłoby tak samo. A po drugie, popraw mnie jeśli sie mylę, ale poświęcając 15 minut tygodniowo na typy zostaje trochę czasu na znalezienie innego źródła dochodu więc nie musiałbyś żyć jak kloszard.

Eska, wypisywaniem dyrdymałów w co drugim temacie na tym forum podkopujesz tylko swoją reputację, którą zdobyłeś dzięki dobrym typom choć połączonym z raczej kiepską metodą gry. Z każdym kolejnym Twoim postem więcej ludzi będzie skłonnych przypisywać Twoje wyniki raczej szczęściu niż umiejętnościom. Także na Twoim miejscu zmilczałbym już i zajął się typowaniem, bo to (jak na razie) najlepiej Ci wychodzi.

Do góry
#2203555 - 27/03/2008 23:54 Re: Moja gra na forex [2] [Re: z o ® r o]
Eska Offline
Pooh-Bah

Piszesz bez sensu o jakims kulczyku... to ci odpowiadam a nie pisze dyrdymaly.

I wcale nie uwazam ze BF przyjmnie kazda sumie pieniedzy. Nigdy tego nie pisalem. Pisalem ze przyjmnie naprawde duzo jak na gre polaka ktory ma zlotowki a stawiac musi w eruo zcy funtach. Wiec ten limit jeszcze sie powieksza bo 400 tys euro dla np niemca to jest mniej niz 400 tys euro dla polaka. Dla polaka to jest bardzo duzo bo musi pomnozyc x 3,6. I mowie ze gram max za 50 tys zl czyli zawsze BF przyjmnie mi moj zaklad. Nie chce zwiekszac stawki i dorobic sie jak kulczyk bo to bez sensu w tym 'zawodzie' Mozna latwo poplynac jesli sie chce wiecej i wiecej trzeba sobie ustalic jakas miesieczna pensje (dostosowana do kapitalu) i nia grac a nie co miesiac zwiekszac. Jesli w poprzednim zarobilem 20 tys zl to w tym musze 30 a w kolejnym juz 50... to nie o to chodzi i tak robic nie mozna bo sie poplynie z kapitalem. Wiec nie pisz ze pisze dyrdymaly bo ty je piszesz przyrownujac mnie do kulczyka. To nie ma sensu.

Zreszta nie rozumiem o co ci chodzi z tym kloszardem i 4 latami. Po co mam zyc jak kloszard jak dobrze mi sie zyje teraz jak wydaje duzo pieneidzy i jeszcze duzo mam zaoszczedzone. Ja nie chce byc milionerem to nie jest moj cel. Chce tylko dobrze zyc na dobrym poziomie przy maly nakladzie pracy. A jest to wykonalne przy bukmacherce a przy forexie srednio.

i tak wlasnie doszlismy od tego ze podjalem dyskusje ze buki sa lepszym zrodlem dochodu niz forex do tego ile zarobil kulczyk \:D

Co ma gowno do jabloni?

A skoro piszesz ze mam kiepska metode gry to jakim cudem mam najwyzszy yield ze wszystkich tematow i to co miesiac? Jak i glowny? Czary mary i kiepska metoda gry mi to dala \:D NIe?
Juz nie pisze ze temat jest od poczatku w EPP czyli jak tylko spelnil wymogi to sie tam znalazl i jest do konca w EPP bez spadku i coraz to wyzszym yieldem z miesiaca na miesiac. Jak jest to kiepski styl gry to mysle ze wielu by chcialo miec taki kiepski styl niz miec dobry ale yield miec niski jak i dochody...

Nie liczy sie jak dochodzisz do celu tylko czy ten cel uzyskujesz. Jak by metoda gry byla kiepska to by nic z niej dochodu nie bylo. Mowisz szczescie mi pomaga. Ok ale przez 8 miesiecy? Tylko i wylacznie szczescie? Jestem w czepku urodzony samo mi wszystko przychodzi, cokolwiek postawie wejdzie? Bo jestem szczesciarzem? Prosze cie... Wiec kto tutaj wypisuje dyrdymaly? Ja czy Ty? Zastanow sie.

Do góry
#2203596 - 28/03/2008 00:04 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
Marcin Offline
addict

Meldunek: 14/04/2004
Niewiele rozumiesz.

Proponuje przestac karmic Trolla.

Do góry
#2203612 - 28/03/2008 00:12 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Marcin]
Marcin Offline
addict

Wracajac do korzeni.

Dardaw... z Twoich danych w tym watku wynikaloby ze wchodzisz w jedna pozycja zancznie mocniej niz ogolnie przyjete 1-2%. Masz jakis wlasny poziom?
Podandto wywnioskowalem ( jesli bladze to mnie oswiec) ze dosc czesto dobrze przewidujesz moment wejscia ale czesto zamykaja Ci sie pozniej pozycje na TP=0. Przy jakim plusie w pipsach powyzej otwarcia tak przenosisz SL?

Do góry
#2203623 - 28/03/2008 00:14 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Marcin]
Marcin Offline
addict

Z tymi zwrotami cos pomieszalem, sorry, masz malo takich wynikow. Wiec pozostaje tylko pytanie jak ustawiasz maksymalne ryzyko na 1 transakcji.

Do góry
#2203866 - 28/03/2008 01:04 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Marcin]
ziuta Offline
newbie

Meldunek: 01/03/2008
Dla polaka to jest bardzo duzo bo musi pomnozyc x 3,6 mysl miesiaca \:\) \:\)

eska pisz jak najwiecej potem moze jakis tomik wydasz

ps.
mysle ze ten tekst "Mowisz szczescie mi pomaga. Ok ale przez 8 miesiecy" wiele wyjasnia chlopak jeszcze nie umie na spokojnie przyjmowac wiekszych wygranych, ma za malo danych aby zdac sobie sprawe ze robi z siebie idiote.
eska moze pochwal swoimi osiagnieciami mamie tacie czy jakims twoim znajomym to ci cisnienie na forum troche przejdzie bo widac ze czujesz sie niedoceniony przez otoczenie

Do góry
#2204195 - 28/03/2008 02:19 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Marcin]
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Originally Posted By: Marcin
Wracajac do korzeni.

Dardaw... z Twoich danych w tym watku wynikaloby ze wchodzisz w jedna pozycja zancznie mocniej niz ogolnie przyjete 1-2%. Masz jakis wlasny poziom?
Podandto wywnioskowalem ( jesli bladze to mnie oswiec) ze dosc czesto dobrze przewidujesz moment wejscia ale czesto zamykaja Ci sie pozniej pozycje na TP=0. Przy jakim plusie w pipsach powyzej otwarcia tak przenosisz SL?
Z tymi zwrotami cos pomieszalem, sorry, masz malo takich wynikow. Wiec pozostaje tylko pytanie jak ustawiasz maksymalne ryzyko na 1 transakcji.

Poprzeczkę postawiłem dosc wysoko więc musialem podjąc wysokie ryzyko.Stąd kilkukrotny całkiem niepotrzebny spory zjazd kapitalu.Ale dzialalo to tez w druga strone ,szybkie i wysokie odbicia w górę.
Na pewno to co przestawiłem w "mojej grze" nie nadaje się do nasladowania.Popelnilem zbyt sporo frajerskich błedów.
O ile jednak na naszej giełdzie mam jakies tam kilkunastoletnie doswiadczenie o tyle forexu ciagle się ucze.Jest to rynek potęzniejszy, dajacy wiecej mozliwosci ale i trudniejszy.Wejscie tutaj z GPW to jak przesiadka do ferrari.
Głownym celem mojej gry była oczywscie kasa ale i zainteresowanie szerszego grona forumowiczow tym rynkiem.Troche mi się z tym udało jednak ciagle za malo tu sie dzieje w tym dziale.

Powracajac do Twojego pytania.
Jak ustawiam stopy kiedys juz pisałem jednak dodatkowo wykorzystuje stara maksyme "graj za tyle ile nie żal Ci stracić"
Dlatego tez przy mniejszych kwotach , rzedu kilku tysięcy jestem sklonny zakceptowac 10% strat.Wraz ze wzrostem kapitału straty akceptowane przeze mnie sa coraz mniejsze.Powyzej 10 tys kapitalu strata która mog eprzebolec to z zasady 5% choc oczywiscie zdarzają sie wyjatki.Jednak jakis wysokich, oszałamiających kwot nie osiagam bo wolę częstsze choc mniejsze wypłaty.Nauczyłem sie brac łyczeczką a nie chochlą.
Nie robilem sobie od dawna zadnych statów ale wydaje mi sie iz osiągam 80-90% skutecznych transakcji co przy średnim akceptowanym zysku ponad 2% daje cos tam zarobic.Ale to tak na oko bo jak mowilem nie prowadze teraz zadnych statystyk.
Mysle ze sposób akceptacji pewnych strat jest lepszy niż samych suchych nic nie mówiacych pipsów, czlowiek wie na czym stoi.

Do góry
#2204489 - 28/03/2008 03:09 Re: Moja gra na forex [2] [Re: dardaw]
Marcin Offline
addict

80% skutecznosci to dla mnie powalajaca skutecznosc. Na razie nie chce pytac o szczegoly bo czuje ze nie jestem gotowy na nie.
Edukuje sie dosc intensywnie, AT Murphego, Zawod Inwestor Eldera, teraz Poziomy diNapolego. Przy okazji oczywiscie gram raczej dokladajac do tego...ale gram malutkim ulamkiem tego co chcialbym kiedys w to zainwestowac gdy juz bede bardziej gotowy...moze za rok....

Do góry
#2205584 - 28/03/2008 07:03 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Marcin]
Eska Offline
Pooh-Bah

No moze moze powodzenia. Ucz sie ucz nauka to potegi klucz \:D

Tylko za rok nie przegraj calego sianka. Jak juz sie nauczysz zaloz temat na live zobaczymy ile wytrzymasz z kapitalem...

Do góry
#2205686 - 28/03/2008 08:36 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
rivex - jak bys mial pojecie o zarzadzaniu kapitalem to bys wiedzial dlaczego raz kupon jest za 100 a a raz za 2 tys...

dlaczego

jak sam wielokrotnie pisales, stawki w Twoim temacie sa x-krotnie mniejsze od rzeczywistych. zatem nie wdajac sie w szczegoly, czyli konkretne kwoty, czy moglbys tylko napisac za jaki % kapitalu w realu grasz taki typ, ktory w temacie podajesz za rzeczone 100zl czy 2 tys zl?

p.s. czy masz zdiagnozowany słowotok?

Do góry
#2205947 - 28/03/2008 16:58 Re: Moja gra na forex [2] [Re: gruda]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Originally Posted By: gruda
[quote=Eska]rivex - jak bys mial pojecie o zarzadzaniu kapitalem to bys wiedzial dlaczego raz kupon jest za 100 a a raz za 2 tys...

\:D

Wiadomo, że potrzebny był esce mocny szum na forum, bo im bardziej będzie głośno, kontrowersyjnie tym więcej teraz zarobi na płatnych typach. Ludzi do abonamentu skłonis wielu - chociażby dla faktu, aby zobaczyli jak z hukiem upada jego mit.

Sorry Dardaw za wtrącenie, wracajmy już do właściwego tematu - eska przed chwilą ze wstydu zamknął temat, troll się skończył, za jakiś czas tylko pośmiejemy się jeszcze tak jak teraz z RAFTERÓW czy podobnych tworów.

Do góry
#2206172 - 28/03/2008 19:11 Re: Moja gra na forex [2] [Re: moonlight]
Eska Offline
Pooh-Bah

O siema moonlight \:D

Jak chcesz dam ci abonament za polowe stawki. Piszesz w moim temacie od poczatku jego istnienia i od pozcatku w nim trollujesz takze po starej znajomosci ;\)

gruda - nie chce mi sie po raz setny pisac tego samego. Temat sie skonczyl, nie chcieliscie go to ustawiajscie sobie stawki jakie chcecie i grajcie jak chcecie. A jak chcesz sie czegos nauczyc to przejzyj temat od poczatku to moze zrozumiesz o co chodzi jak jestes dosc kumaty.

Do góry
#2206185 - 28/03/2008 19:15 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
Eska Offline
Pooh-Bah

Kto mi zamknal temat w EPP? Chcialem jeszce troche z wami popisac \:D

moonlight - ty jestes spec od wszystkiego powiedz jak to sprawdzic kto zamknal

Do góry
#2206368 - 28/03/2008 20:11 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Gracie w FOREX Cup?
Ja sobie konto zalozylem ale jakos nie mam czasu na gre.
Widze, ze po 2 dniach niektorzy juz 50k mieli.
W konkursie dla studentow z woj. mazowieckiego po 2 tygodniach lider z 10k zrobil 270k.
Tutaj jest wiecej czasu i mnostwo uczestnikow.
Chyba zwyciezca to 600k co najmniej zrobi ...

Ogolnie to teraz gram na kontraktach FW20. Jakos na razie do FX mnie nie ciagnie.

Do góry
#2206370 - 28/03/2008 20:11 Re: Moja gra na forex [2] [Re: Eska]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Gracie w FOREX Cup?
Ja sobie konto zalozylem ale jakos nie mam czasu na gre.
Widze, ze po 2 dniach niektorzy juz 50k mieli.
W konkursie dla studentow z woj. mazowieckiego po 2 tygodniach lider z 10k zrobil 270k.
Tutaj jest wiecej czasu i mnostwo uczestnikow.
Chyba zwyciezca to 600k co najmniej zrobi ...

Ogolnie to teraz gram na kontraktach FW20. Jakos na razie do FX mnie nie ciagnie.

Do góry
#2206466 - 28/03/2008 20:53 Re: Moja gra na forex [2] [Re: rivex]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

ja oczywście gram.. próbuję.. uczę się..w końcu to wersja demo ;\)

zdecydowanie większość transkacji zamykam z +. mniejszym bądź większym ale są plusiki

ostatnie kilkadziesiat godzin skupiłem się na parze eur/usd. zadziwiająco zgadzają mi się tam poziomy Fibo. dodam do tego wolumen i parabolica + info makro ze świata (np. wczoraj od razu duża świeca po komunikacie o 13:30) i naprawdę można sporo % zarobić na tych ruchach. oczywiście wirtualnie \:\)
nie czuje sie na siłach jeszcze by zaatakować za realną kasę

co innego kontrkaty.. tam czasem można coś hapnąć \:\)

od spółeczek na razie trzymam się z daleka ale ostatnio zacząłem troche baczniej śledzić bo podczas tych wzrostowych korekt \:D niektóre akcje ładnie zyskują na wartości
i również by zbytnio nie stracić zmysłu analizowania troszkę popatrzałem sobie na wykresy i wskaźniki c/wk c/z
coś tam może na weekend wkleję jakieś moje przemyślenia

Do góry
#2206509 - 28/03/2008 21:13 Re: Moja gra na forex [2] [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
wg mnie warto interesować się powoli Gino Rossim

dlaczego? napiszę o tym w weekend w innym dziale \:\)

Do góry
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >