#2075938 - 19/02/2008 04:14
Re: 18 kolejka Orange Ekstraklasa
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wraca rodzima liga, w końcu! Czegoś w życiu zawsze zimą mi brakuje Ojro, wg mnie 1 kolejka naprawdę ciężka do typowania. Na pierwszy rzut oka, to tylko Legie jest skłonny zaryzykować - ale jeszcze będzie czas. PS. Ojro, w Zabrzu śmierdzi remisem. Szkoda że mnie nie będzie :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2076580 - 19/02/2008 06:45
[Re: kfjatek]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Ja z checia wezme jakiegos AH na LEcha. Nie wiem dlaczego tak niski kurs na Gornika i dlaczego to akurat on jest faowrytem. No dobra: - finansowe zaplecze - kibice - dobre zakupy
ale Lech bedzie walczyl o top3 OE a mimo wszysstko kurs 3,25 ! Analke + typy pod koniec tygodnia
Jestem rowniez zainteresowany Wisla, Polonia [wg mnie spore value i druzyna ta jest niedoceniana] i Ruchem [moze sprawic wiele niespodzianek wiosna]. Ale to moze pozniej jak wiecej wiadomosci bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2076673 - 19/02/2008 07:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Jestem rowniez zainteresowany Wisla, Polonia [wg mnie spore value i druzyna ta jest niedoceniana] i Ruchem [moze sprawic wiele niespodzianek wiosna]. Ale to moze pozniej jak wiecej wiadomosci bedzie. Ojro nie zgodzę się z tobą, że kurs na Polonię jest zawyżony. Moim zdaniem wcale nie, bo ta drużyna jest na nowo nie jako budowana. Trener Michał Probierz ma inną wizję budowanie klubu niż Dariusz Fornalak i to widać zdecydowanie choćby w facie, że na stoperce stawia Słowaka Stanko a przecież jak gra to widzieliśmy jeszcze w zeszłej rundzie spotkań. Także nie wystawia najszybszego napastnika jakiego ma w składzie czyli Michała Zielińskiego. A wracając do kursu to on jest tak wysoki na Polonię ze względu na to, że Cracovia to drużyna własnego boiska. Do tego doszły wzmocnienia i zmiana system gry z 3-5-2 na 4-4-2 co została przez zawodników przyjęte z dużą ulgą nawet prasa krakowska nie kryje optymizmu z tego względu. Zgadzam natomiast Ojro się z tobą w kwestii Ruchu Chorzów. Tutaj nie wiedzieć czemu bukmacherzy wystawili równy kurs. Fakt, że Ruch ledwo u siebie wygrał w pierwszej rundzie spotkań (1:0), ale dzisiaj ta drużyna wzmocniła się i nie jest już tą co grała na jesienni. Widać to z resztą po wygranych sparingach i dobrej grze "Niebieskich". Także transfery dość imponujące pozyskanie Gabora Straki z wicemistrza Słowacji - Artmedii Petrżalka czy wypożyczenie Piotra Ćwielonga. Z kolei jeśli popatrzymy na rywala Ruchu w pierwszej kolejce to widzimy zespół, który już pogodził się z degradacją, ba nawet zarząd klubu już bardziej myśli o przyszłości tej drużyny niż teraźniejszości. Z częściom zawodników pożegnano się także dokonano zmiany na stanowisku szkoleniowca klubu. Moim zdaniem te drobne zmiany nie pomogą. Zagłębie Sosnowiec prezentowało się fatalnie o czym mówił nawet sam szkoleniowiec Romuald Szukiełowicz, że zawodnikom brakuje wiary we własne możliwości i było to widać na boisku. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2077903 - 19/02/2008 22:52
[Re: DJ SOSNA]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Mało ciekawie wygląda sytuacja w ŁKS.Chaoz co do tego czy kurs na ŁKS jest atrakcyjny czy nie poczekałbym co najmniej do jutra tudzież czwartku i dopiero potem podjął jakąś decyzję. U Nas działacze (czyt. pseudo działacze) zaledwie 4 dni do rozpoczęcia rundy wiosennej, do arcyważnego meczu z Jagiellonią a tutaj podpisany jeden kontrakt, dzisiaj przyleciał jakiś Słowak (obrońca! Czy Oni na prawdę nie myślą? ŁKSowi od 2-3 lat potrzebni są napastnicy!) W sparingach bardzo dobrze grał Haliti a wyróżniał się Gabor Vayer na co oni czekają? Świerczewski sam zadzwonił do klubu czy nie znalazłoby się dla niego miejsce - no ale znów nie wiadomo dlaczego czekają na Bóg wie co. Jedyny poważny kontrakt który podpisali to z obrońcą Adamskim. Kadra powinna być znana najpóźniej do ubiegłej niedzieli - to moim zdaniem i tak za późno. Ten tydzień powinni poświecić na rozpracowanie najbliższego rywala. A tutaj nie wiadomo jakim składem wybiegną w piątek Jeżeli dzisiaj czy jutro nie podpiszą umów z w/w zawodnikami to nie wiem. A zapomniałbym,że dzisiaj pojawiło się info odnoście Pawała Abotta który miałby grać w ŁKS, no ale znając ludzi pracujących w tym klubie pewnie nic z tego nie wyjdzie. Poczekałbym jeszcze co najmniej do jutra, bowiem jutro ma odbyć się prezentacja zawodników, zobaczymy czy będzie kogo prezentować
|
Do góry
|
|
|
|
#2079210 - 20/02/2008 03:16
[Re: 19marcin08]
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
[b]podpisany jeden kontrakt, dzisiaj przyleciał jakiś Słowak (obrońca! Czy Oni na prawdę nie myślą? ŁKSowi od 2-3 lat potrzebni są napastnicy!) Onie nie sprowadzają tego kto mógłby się przydać do drużyny ale tego którego można kosztem ŁKS wypromować i sprzedać gdzieś dalej - przykre ale prawdziwe Ojj, wydaje mi się że w przyszłym sezonie nie będzie I ligi w Łodzi!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2080287 - 20/02/2008 05:40
[Re: MR.FREESTYLE]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
Obrona w Jage mocno przetrzebiona ale może właśnie dlatego zastanawiam się w tym meczu nad underem. Czemu? Po pierwsze ŁKS nie ma kim postraszyć z przodu. Niby Arifovic postrzelał coś tam w sparingach (chyba z 6 bramek?), ale to ciągle sparingi i jakoś wcześniejsze jego dokonania w Ekstraklasie nie mogą być podstawą do snucia teorii, że teraz nagle zacznie strzelać. Zresztą może w najbliższym pojedynku zagra przeciwko swoim dotychczasowym pracodawcom. Drugi argument za underem to chaos w strefie obronnej. Moim zdaniem obejrzymy nieciekawy pojedynek z typową kopaniną i wybijanką. Jeżeli coś wpadnie to tylko ze stałych fragmentów lub przypadkiem Czekam na kurs na under i wtedy zastanowię się czy opłaca się grać. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2081046 - 20/02/2008 10:00
[Re: (J)]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Przygladalem sie troche piatkowym meczom i nrazie wyhcodzi mi, ze wszystkie zespoly oporcz Korony maja mniejsze lub wieksze klopoty.
Jagiellonia ogromne problemy z obrona. Łatka pauzuje, Nowotczynski kontuzja, Rodnei narazie szuka klubu, ale jeszcze jest mala szansa ze zostanie. Co ciekawe na lewa obrone ma byc przesuniety Jarecki, Na pewno zagraja nowi : SOkolowski (lewa pomoc) i BRuno (srodek pomocy ?)
ŁKS
Tomek Kłos, Adamski, WYparło i Madej to filar druzyny. Problem w tym, ze tylko MAdej to gracz ofensywny. Ciekawym zawodnikiem bylby Vayer, ale stawia duzo wymogi w sprawie kontraktu, Arifovic byc moze odejdzie do Jagi, transfer Abotta jedna wielka niewiadomo, Klatt chce odejsc, z Swierczewskim Korona nie chce tak latwo rozwiazac kontraktu. Narazie nie wiem, kto ma tam konstruowac jakies ofensywne akcje.
Wisła
PAweł Brozek nie wiadomo czy wystapi, uraz w czasie meczu z Polonia Bytom, DUdka takze nie trenowal (nie znam przyczyny) Matusiak jeszcze nie w pelni formy (gral w za malo sparingach), Boguski takze nie w pelni sli (niedawno mial uraz)
|
Do góry
|
|
|
|
#2081278 - 20/02/2008 19:02
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Sorki za OT ale myslę że prawdziwy kibic powienien to zobaczyć i sam ocenić http://www.youtube.com/watch?v=gNmtc7ZgYjwPozdrowienia dla fanów kopanej
|
Do góry
|
|
|
|
#2082871 - 21/02/2008 00:56
[Re: MR.FREESTYLE]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
@ kfjatek Mnie doszly sluchy ze jest w planach jakas sztama kibicow Gornika i Lecha. SLyszales o tym moze? Bo jesli byloby tak rzeczywiscie, to kto wie, kto wie, moglby sie odbyc mecz przyjazni a wtedy remis jeszcze bardziej prawdopodobny A nie ma co ukrywac oba kluby nie dokonaly jakis spektakularnych transferow. Ogolnie mysle, ze pierwsze 3 kolejki moga byc dosc "dziwne". Wprawdzie zespoly graja w tym czasie sparingi, ale mecz towarzyski to nie jest to jak gra o 3 punkty. W Zabrzu pojawi sie prawdopodobnie nowy napastnik. Yannick Mbengono Ondoa urodził się 11 czerwca 1987 roku. Mierzy 167 centymetrów a ostatnio występował w drużynie lidera II ligi węgierskiej, Kecskeméti FC. Po 15. kolejkach sezonu 2007/08 na swoim koncie ma(albo mial ) 6 bramek.Jesli sprawdzilby sie na Slasku z klubu odejdzie prawdopodobnie Moskal. Uwazajcie na Legie. McDziarz ostrzega to trzeba to wziasc pod uwage. I w tych slowach nie ma zadnej ironii, bo tak mysle powaznie. Za to uwage zwrocilbym na pojedynek dabrowsko - slaski. Zaglebie wypozyczylo Maleckiego z Wisly i o ile sie nie myle to jedyne takie "mocniejsze" wzmocnienie Zaglebia. Ruch, myslacy o wejscu na NewConnect'a zadomowil sie w OE. Moze wiec warto rozwazyc gre na Chorzow. A za tydzien Derby A dziwi mnie troche fakt ze jeszcze nikt nie napisal nic o meczu Korony z Wisla. Bez watpienia hit kolejki. Poukladana Korona z Gibonem w skladzie podejmuje obecnie najsilnieszy zespol w Polsce, wzmocniony kilkoma zawodnikami. Trener Zielinski vs Skorza. Ktory okaze sie lepszy? Problem z napastnikami Wisly: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4944406.html
|
Do góry
|
|
|
|
#2083286 - 21/02/2008 02:30
[Re: kedzior]
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2007
|
czy orientuje sie ktos w sprawie zawieszenia legi w pucharach bo jesliby byli zawieszeni to wiadome by było czemu sie nei wzmocnili i staraja sie ograniczyc wydatki(odejscie grosickiego) i nie beda zapewne wlaczyc na calgo bo skoro itak nie zagraja w pucharach to poco Legia ma zawiasy na 5 lat i dotycza one odpowiedniego zachowania kibicow podczas meczy a nie polityki transferowej klubu! Legia nie kupowala bo po pierwsze lepiej postawic na lepsze zgranie zespolu ktory w letnim okienku trasnferowyzm byl generalnie odmieniony, po drugie Legii potrzeba na prawde pozadnych wzmocnien a nie tam kolejnych Eltonow, Hugo cyz kim jam wie kogo jeszcze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2083304 - 21/02/2008 02:34
[Re: madel]
|
enthusiast
|
i przede wszystkim, Legia moze grac w Europejskich Pucharach, maja jedynie zawiasy na 5 lat podczas ktorych nie moze dojsc do zadnych ekscesow z kibicami
p.s.1. sory za pisownie ale klawiatura mi siadla p.s.2. sory za drugi post z rzedu ale nie zdazylem zeedytowac poprzedniego posta
|
Do góry
|
|
|
|
#2084403 - 21/02/2008 06:08
|
Carpal Tunnel
|
ŁKS - Jagiellonia 19:00 22.02.2008 W Jagiellonii kontuzjowany Nawotczyński, za kartki pałzuje Łatka, odszedł z klubu Rodnei. To trzy filary białostockiej obrony w rundzie jesiennej. Trener Płatek ma nie lada dylemat. Cofnąć Markiewicza? Czy może w szykach obronnych próbować Jareckiego? Postawić na środku na wolnego Kałużnego czy ostanio bez formy Wasiluka? A może Napierała? Podobna niepewność trapi trenera w formacji ataku. Jaga ciągle nie posiada klasowego napastnika. Miały być wzmocnienia a skończyło sie jak zwykle. Odszedł rozkręcający się Geworgian a Jaga przespała przerwę zimową. Może fundusze na transfery są mizerne ale kilku ciekawych zawodników będących na liście trenera nie udało się kupić a naprawdę nie były to jakieś astronomiczne kwoty. Ostatecznie przyszedł Sokołowski - 38 letni weteran. Jak powiedział sam Płatek do nauki młodzieży. Piekarski polecił kolejnego brazylijczyka i tak przy Słonecznej ujrzymy na wiosnę pomocnika Bruno. Kilku młodych zawodników przesunięto z rezerw i zespołu ME. To wszystko. Nikt nie jest zadowolony. Ale trzeba grać tym co się ma. Jadze z 23 punktami naprawdę niewiele brakuje do utrzymania. Dlatego priorytem będą spotkania w roli gospodarza a kluczowe pojedynki z Cracovią, Zagłębiem S. i Odrą Wodzisław. Oczywiście super prestiżowe mecze z Legią i Wisełką \:\) to ozdoby rundy wiosennej na stadionie przy Słonecznej. Podsumowując Jaga nastawiona na mecze na swoim stadionie gdzie powinna bez problemu zdobyć brakujące do utrzymania punkty (ktoś niby wyliczył, że potrzebne jest 30 pkt). Co można powiedzieć o najblizszym wyjazdowym rywalu? ŁKS też nie wzmocnił się w przerwie zimowej. Klub jest jedną nogą w 2 lidze. A pojawienie się w Łodzi "menedżera" z Litwy dobrze temu klubowi nie wróży. Czas na typ. Jaga mało strzela na wyjadach. ŁKS to wogóle typowo underowa drużyna. Dodatkowo braki w obronie Jagi moga spowodować, że Płatek poukłada zespół bardzo defensywnie co w połączeniu z podobnym stylem Łodzian może dostarczyć nam niezapomnianych wrażeń...wrażeń w postaci bezwładnej kopaniny i grze na zwłokę. Jeżeli coś wpadnie to tylko ze stałego fragmentu lub przypadkiem. Typ: under 2,5 Kurs: 1.65 Stawka: 3/10 Buk: Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#2084878 - 21/02/2008 07:24
[Re: (J)]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Piekarski polecił kolejnego brazylijczyka i tak przy Słonecznej ujrzymy na wiosnę pomocnika Bruno. nie wiadomo czy zagra z ŁKS bo wciaz nie ma certyfikatu..
|
Do góry
|
|
|
|
#2084931 - 21/02/2008 07:38
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
|
ŁKS - Jagiellonia
W piątek o godzinie 19:00 w Łodzi rozpoczniemy rundę wiosenną. Tamtejszy ŁKS podejmować będzie Jagiellonia Białystok. Gospodarze to wg mnie główny kandydat do spadku. Klub ten był mało aktywny na rynku transferowych, dopiero w ostatniej chwili ożywili się, ale to już trochę za późno. Do składu dołączyl między innymi Adamski, który razem z Kłosem, Wyparłem i Madejem tworzyć będą trzon drużyny. Innymi zawodnikami są Haliti i Vayer. Nie wiadomo czy oni wystąpi, ponieważ jeszcze nie dotarły do Polski ich certyfikaty. O ile na certyfikat drugiego z nich jest spora szansa przed piątkowym meczem, to „papierek” Halitiego raczej na pewno nie dotrze. Nieciekawie jest w ofensywie Łodzian, Marcin Klatt chce odejść, Arifovicem interesuje się właśnie ich rywal, Jagiellonia. W kręgu zainteresowań są jeszcze Abbott i Świerczewski, ale jeszcze nic dokładniej nie wiadomo. Z kolei Jagiellonia jest niemal pewna utrzymania, Jak sam trener Płatek mówi, zespół musi zdobyć minimum 7 punktów i chyba w tym meczu liczy na co najmniej 1, bowiem „Jaga” u siebie w tej rundzie ma zaledwie 1 zespól, z którym powinna spokojnie wygrać (Zagłębie Sosnowiec). Z klubu więcej zawodników odeszło niż przyszło. Odeszli między innymi Gevorgyan, Everton, Rodnei, którego może uda się „uratować”, ale jest mała szansa na to. W tym spotkaniu ponadto nie może zagrać Łatka i Nowotczyński. Jak widać obrona gości wyglądać będzie w tym spotkaniu zupełnie inaczej niż jesienią. Do klubu trafili Tomasz Sokołowski i Bruno. Obaj zagrają w tym meczu. Do występu na lewej obronie zmuszony będzie Jarecki. Jak widać oba zespoły mają znaczne kłopoty z skompletowaniem składu. Początkowo myślałem o liczbie bramek poniżej 2.5, ale jednak odrzucam tą myśl. Spodziewam się meczu walki, z dużą ilością błedów, które powinny być wykorzystane przez napastników, ale jak będzie przekonamy się już w piątek.
Edited by Ignorator (22/02/2008 06:29)
|
Do góry
|
|
|
|
#2084977 - 21/02/2008 07:56
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Gornik Zabrze - Lech PoznanLech Poznan [+0.25] @ 2,06 Pinnacle 7/10 Mialem sie wstrzymac az do soboty, ale nie moge przejsc obojetnie obok takiego kursu. Wieksza czesc mojej 'analki' zajmie, ze zrozumialych wzgledow, Gornik Zabrze. Dlatego chetnie poczytam akutalnosci z poznanskiego obozu. Przede wszytskim nie moge zrozumiec dlaczego bukmacherzy faworyzuja gospodarzy. Moze bo: - spodziewany jest komplet widzow - jutro rusza przedsprzedaz biletow - na stadionie ma byc od 11 - 20 tys kibicow [trudno okreslic konkretna ilosc ze wzgledow bezpieczenstwa, osobiscie uwazam ze bedzie ok. 16 500 lebka], a w Zabrzu kibice niejednokrotnie pokazali ze sa 12 zawodnikiem - stabilna sytuacja finansowa - nie pamietam tak dobrej kondycji finansow Mojego klubu - pilkarze maja za cel zajecie min. 8 miejsca, im wyzsze miejsce tym wieksza premia finansowa na koniec sezonu - ale glownym powodem dla ktorego pilkarze z Zabrza mogliby podwojnie walczyc jest wypowiedz Smudy: „Dziwi mnie jak w kadrze postępują z Rafałem Murawskim. Jak jesienią trzeba było grać z Serbią, to pojechał na to trudne spotkanie i spisał się świetnie przez 90 minut. A teraz pojechał na zgrupowanie i w dwóch meczach z Finami i Czechami dali mu pograć po parę minut. Nie było dla niego miejsca na boisku, a było dla jakichś z Górnika Zabrze, których nazwisk nawet nie znam. Dla mnie to niezrozumiałe” - stwierdził Smuda. Z nowych twarzy: Sebastian Nowak (Ruch Chorzów), Patrik Pavlenda (FC ViOn Zlaté Moravce), Marko Bajić (FK Modriča Maksima), Mariusz Magiera (Wisła Kraków). Wytluszczony pilkarz to Serb, ktory uwazany jest za wileki talent i nastepca Brzeczka w srodku pola. No dobra ale teraz powort do typowania. Biore ten zaklad poniewaz wydaje mi sie bardzo bezpiecznym. Osobiscie typuje remis 0:0 lub 1:1, ze wskazaniem na ten pierwszy. Moze powodem ze faworytem jest Gornik sa jego wyniki w sparingach. Lech, z tego co czytalem, az tak dobrze nie gral. Jednak wydaje mi sie ze to Poznaniacy maja bardziej doswiadczony zespol. Gornik poza Brzeczkiem, Hajto, Peskovicem i moze 2-3 innymi to mlodziezowcy. Badz co badz utalentowani ale nie majacy takiego doswiadczenia ligowego jak Lechici. Dodatkowo, Poznaniacy powinni wykorzystac fakt iz Legia nie jest az tak mocna i powalczyc o 2 miejsce premiujace gra w PUEFA. To na razie na tyle, moze co nie co dodam pozniej. Chce tylko podkreslic kurs i typ zaproponowany w Pinnacle, a jako zagorzaly i wierny kibic Gornika typerzy powinni wziazc pod uwage na kogo bym postawil.
|
Do góry
|
|
|
|
#2085140 - 21/02/2008 09:23
|
Carpal Tunnel
|
23/02 godzina 16:00Cracovia Kraków VS Polonia Bytom Typ: Cracovia Kraków Po blisko dwóch miesięcznej przerwie czas wrócić do rywalizacji na polskich boiskach. Już w piątek czeka nas wielki hit Korona Kielce-Wisła Kraków. Jednak moim zdaniem bardziej interesująca rywalizacja odbędzie się dzień później u rywala Wisły zza miedzy czyli Cracovii. Dobrze jeszcze mamy w pamięci grę popularnych "Pasów" w zeszłej rundzie spotkań Orange Ekstraklasy. Ten bezbarwny styl gry i zawodników, którzy po meczu mówili, że dobrze bronili i zagrali dobre zawody. Tyle tylko, że na tablicy świetlnej widniał wynik (1:3) tak było jeszcze w 12 kolejce. Wówczas w Poznaniu miejscowy Lech podejmował właśnie Cracovię. Dziś ten obraz staje się bardziej różowy i widać już to było po grach sparingowych. Na obozie przygotowawczym do rundy wiosennej Cracovia była w stanie pokonać choćby Cvenę Zvezdę Belgrad (2:1). Warto w tym miejscu zaznaczyć, że podobna sztuka nie udała się w Pucharze UEFA Groclinowi Grodzisk Wielkopolski, który jest wyżej w ligowej tabeli niż Cracovia, ale nie jest to jedyny pozytyw.
W końcu prezes Filipiak rzucił parę groszy na transfery i trzeba przyznać, że doktor Majewski skutecznie wykorzystał przyznane mu środki finansowe. Popularne "Pasy" pozyskały bardzo obiecującego obrońcę Piotra Polczaka z GKSu Katowice a także Łukasza Tupalskiego z Groclinu Grodzisk Wielkopolski. Bardzo dobry ruchem może być pozyskanie Węgra - Majorosa, który ma szansę od razu wbić się do podstawowej jedenastki. Oczywiście to nie jedyne zmiany, ale już widoczne. Dawno nie było sytuacji aby profesor Filipiak dał konkretne pieniądze na wzmocnienia a teraz dokładnie to widzimy. Co ważne są to przemyślane ruchy transferowe, które zapewne nie raz w tej rundzie zaprocentują. Także rewolucyjne może być podejście trenera Stefana Majewskiego do systemu gry. Co ciekawe to głównie dzięki zmianie systemu z 3-5-2 na 4-4-2 udało się zagrać bardzo dobre zawody w towarzyskim spotkaniu z Cveną Zvezda Belgrad. Zawodnicy przyjęli z dużym zadowoleniem decyzję trenera właśnie odnośnie taktyki. Podczas rundy jesiennej często mówili o problemach w grze obronnej przy trójce nominalnych obrońców. Wiadomo system gry z trójką w tyle wymaga od tych zawodników więcej biegania i wysiłku. Z czwórką zawodników w tylnej formacji Cracovii powinno być łatwiej w nadchodzących spotkaniach. Także atmosfera w drużynie powinna się polepszyć, bo to głównie ona popsuła bardzo mocno relację w klubie, bo jak można inaczej tłumaczyć kuriozalne porażki z Ruchem Chorzów (0:2) czy Polonią Bytom (0:1). Myślę, że nadchodząca runda będzie o wiele lepsza od poprzedniej. Pierwszym dowodem na to będzie mecz z Polonią Bytom. Co prawda w 3. kolejce bieżącego sezonu podopieczni trenera Stefana Majewskiego musieli uznać wyższość beniaminka. Jednak wówczas piłkarze Cracovii po prostu zlekceważyli rywala. W nadchodzącym spotkaniu już tak nie powinno być. Polonia Bytom w trakcie przerwy zimowej zmieniła swoje oblicze. Duży wpływ na taką sytuację mieli działacze bytomskiego klubu, którzy odwołali z funkcji szkoleniowca Dariusza Fornalaka, który awansował z zespołem do ekstraklasy i do tego ze słabymi zawodnikami potrafił zgromadzić, aż 14 punktów. Pomimo tego nowym szkoleniowcem beniaminka został Michał Probierz, który już potrafił obronić Polonię przed spadkiem do trzeciej ligi. Po tym odszedł do Widzewa Łódź a teraz powraca z misja powtórzenia "cudu".
Niestety będzie to naprawdę trudne. Zespół został przebudowany, ale zabrakło konkretnych ruchów na rynku transferowym. Podejrzewam, że podobnie jak ma to miejsce w Jagiellonii Białystok tak i w Polonii bytom lista z życzeniami szkoleniowców minęła się totalnie z dokonanymi zakupami na rynku. Polonii udało się pozyskać: Seweryna Kiełpina, Walerija Sokolenkę, Pawła Wojciechowskiego, Mariusza Przybylskiego, Marka Bażika i Mariusza Sołeckiego. Muszę przyznać, że tylko dwa nazwiska mi coś mówią: Sokolenko i Wojciechowski, ale naprawdę trzeba być dużym fanatykiem aby znać tych piłkarzy. Obaj są przeciętni i nie jest przypadkiem, że Górnik Łęczna i Cracovia Kraków ich skreśliła. Jednak nie tylko transfery martwią, ale także pomysły Michała Probierza. Otóż strasznie się zdziwiłem kiedy zobaczyłem, że w sparingach Polonii Bytom na stoperze gra dwójka Słowaków: Radoslav Kral i Pavol Stanko. Obaj ci panowie prezentują poziom drugoligowy a tego dowody mieliśmy w rundzie jesiennej. Obrona Polonii z nimi w tyłach była dziurawa niczym ser szwajcarski. Na swoim koncie panowie zapisali dziewięć straconych bramek. Głównie w meczu z Górnikiem Zabrze (0:4) i Wisłą Kraków (0:5). Właśnie po tym ostatnim spotkaniu trener Dariusz Fornalak dokonał zmiany Słowaków. Na ich miejsce weszli Grzegorz Jurczyk i Jakub Dziółka. Efekt był piorunujący Polonia bytom pokonał mistrza Polski - KGHM Zagłębie Lubin. Niestety trener Michał Probierz wraca do ustawiania w tyłach Słowaków dla Cracovii może być to woda na młyn. W końcu "Pasy" mają bardzo dobrze usposobionych ofensywnie zawodników. Faworytem zbliżającej się konfrontacji będzie Cracovia Kraków, która jest już inną drużyną niż w rundzie jesiennej. Powinniśmy w sobotnim meczu zobaczyć stare dobre "Pasy", które na swoim boisku potrafią zmiażdżyć każdego przeciwnika. Jeśli chodzi o Polonię Bytom to w tym klubie jest wiele problemów od braku pieniędzy po brak odpowiedniego stadionu. P.S kurs wystawiony przez buków @1,6 w niektórych przypadkach @1,65 jest promocją. Trudno mi zgadnąć dlaczego buki tak słabo oceniają możliwości Cracovii. Dobry kurs i prawidłowy widziałem tylko w bwinie @1,45. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2085458 - 21/02/2008 16:54
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
|
[quote=michael89]Odeszli między innymi Gevorgyan, Everton, Rodnei, którego może uda się uratować,ale jest mała szansa na to. W tym spotkaniu ponadto nie może zagrać Łatka i Nowotczyński. Jak widać obrona gości wyglądać będzie w tym spotkaniu zupełnie inaczej niż jesienią. Do klubu trafili Tomasz Sokołowski i Bruno. Obaj zagrają w tym meczu. Do występu na lewej obronie zmuszony będzie Jarecki. [quote] eh czytaj trochę temat. Po 1 nie wiadomo czy zagra Bruno ponieważ nie doszedł certyfikat więc nie jest zgłoszony do rozgrywek. Po 2 narazie jeszcze wcale nie odszedł Everton bo trenuje dalej z Jagą. Po 3 na lewej obronie może zagrać Wasiluk (gdzie zresztą grał całą poprzednią rundę) ale to wszystko zależy jaka dwójka wybiegnie na środku obrony.
Na dwa dni przed wznowieniem rozgrywek ekstraklasy ŁKS dokonał czterech transferów, ale tylko dwa z nich są w pełni sfinalizowane. Oznacza to, że trener Mirosław Jabłoński przed meczem z Jagiellonią Białystok ma do dyspozycji zaledwie 12 wartościowych zawodników. Na początku lutego podpisano kontrakty z Marcinem Adamskim i Piotrem Leciejewskim, a wczoraj z Gaborem Vayerem i Labinotem Halitim. Węgier będzie piłkarzem ŁKS przez dwa i pół roku, a Albańczyk - o rok krócej. Ale ich występ w jutrzejszym spotkaniu z Jagiellonią stoi pod dużym znakiem zapytania. Przyczyną jest brak certyfikatów. - Myślę, że Gabora uda się potwierdzić do piątku - zapewnia Karol Glomb, menedżer Węgra. Gorzej może być z Halitim.
Do rozgrywek ekstraklasy można zgłosić 25 piłkarzy. W kadrze ŁKS na wiosnę jest obecnie 23 zawodników, lecz sześciu z nich jest kontuzjowanych. Trener Mirosław Jabłoński nie może w najbliższym czasie liczyć na Zdzisława Leszczyńskiego, Paulinho, Nazada Assada, Mladena Kaszczelana, Miroslava Opsenicę i Mieczysława Sikorę. To nie koniec problemów, bowiem Georgas Freidgeimas i Deividas Matulevicius, którzy byli blisko podpisania kontraktów, są kontuzjowani. Przynajmniej przez dwa tygodnie nie będą do dyspozycji trenera Jabłońskiego.
źródło:Gazeta Wyborcza Łódź
|
Do góry
|
|
|
|
#2085833 - 21/02/2008 20:18
|
addict
Meldunek: 23/08/2007
|
Co do sytuacji kadrowej Legii to wczoraj okazało się, ze włodarze nie poczynili żadnego transferu, bo stoper Mario Booysen został odesłany do domu (jak słaby to moze to i dobrze, w sparingu przeciw drugoligowcom z GKS sie nie popisał). Jest informacja o rzekomym pojawieniu się napastnika i obroncy z Hiszpanii, ale to juz w przyszlym tygodniu. Niewyjaśniona jest sytuacja Burkhardta i Smolinskiego. Burkhardt chce odejsc do Szwecji, Smolinskim zainteresowany jest ŁKS. Zresztą obaj jak zostaną to i tak będą grzać ławę. W druzynie ostatecznie zostanie Augustyn. Co do meczu, w Grodzisku z podstawowych piłkarzy zabraknie oczywiscie kontuzjowanego Choto i pauzującego za kartki Vukovicia. Duzym wzmocnieniem jest powrot po kontuzji Szałachowskiego, ktory jeszcze jednak całych meczów nie będzie grał, ale w drugiej połowie w Grodzisku na pewno się pojawi. Skład wyjsciowy prawdopodobnie bedzie wygladał tak (nie jestem tylko pewny obsady na lewej obronie, ale z tego co mowil Urban to Kiełbowicz wygral rywalizacje z Wawrzyniakiem). Mucha - Rzezniczak, Szala, Astiz, Kiełbowicz - Radovic, Roger, Giza, Edson - Grzelak, Chinyama. Co do typow na ten mecz, to nie podejmuje sie na razie wytypowania zwyciezcy. Dobrze wyglada under, mysle ze Dyskobolia nie popełni juz takich błędów w defensywie jak wczoraj z Odrą. Pomyslimy o dwójeczce jak Wisła straci punkty w Kielcach
|
Do góry
|
|
|
|
#2086013 - 21/02/2008 21:33
[Re: Pewniok]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Korona Kielce - Wisla Krakow Hit kolejki, w Kielcach Wisla prawie juz pewna mistrzostwa zmierzy sie z Korona ktora walczy o udzial w pucharach, wzmocnienia Wisly kapitalne, mierza wysoko, ale jak spadac to z wysokiego konia Co prawda jak na polskie warunki to wzmocnienia bardzo dobre, jednak zobaczymy jak te wzmocnienia pograja na arenie miedzynarodowej. Trudno tu przewidziec wynik co do tego kto wygra, choc buki mocno wierza w Wisle, ja natomiast wierze ze Wisla z taka przewaga, z takimi wzmocnieniami straci troche na wartosci bo beda zbyt pewni siebie, chociaz z drugiej strony Skorza to swietny nowowczesny trener, wiec zadba napewno o to azeby tak nie bylo. Jedyne wzmocnienie Korony to Gibon-Kowalewski, bramkarz o duzej renomie na wschodzie i mysle ze w Polsce takze. Jesli zagra od pierwszego meczu to nie wierze azeby byl juz tak zgrany z obroncami jak Mielcarz. Napewno kilka bledow sie przydazy, a z sila ofensywna Wisly napewno kilka z nich zostanie zamienionych na bramki. Wisla zajeta swoimi ofensywnymi akcjami, nie bedzie tak uwaznie strzec wlasnej bramki, co stawia Korone w sytuacji dobrej do kontrowania. Nie bede sie bawil w typowanie kto wygra ten mecz, czy moze bedzie remis. Dla mnie glownym typem na ten mecz jest over 2.5, i tak tez zagram. Jedyne co moze temu przeszkodzic to bardzo zachowawcza gra obu druzyn, ktorej NIE CHCIALBYM ogladac. Jednak po przerwie zimowej przeciwnicy napewno beda chcieli sie wybadac kogo na co stac. Wisle napewno na bardzo duzo w takim skladzie w Polsce, chcialbym zeby takze i w Europie ( mimo mojej niecheci do tego klubu, ale to temat do innego forum ) Moje typy over 2.5 X HT 1:2 albo 2:2 correct score
|
Do góry
|
|
|
|
#2086057 - 21/02/2008 21:47
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
|
Kadra Jagiellonii na mecz z ŁKS-em Łódź:
Bramkarze: Jacek Banaszyński, Grzegorz Sandomierski.
Obrońcy: Adrian Napierała, Marek Wasiluk, Radosław Kałużny, Kamil Stankiewicz.
Pomocnicy: Dariusz Jarecki, Michał Renusz, Bruno Coutinho Martins (jeszcze nie ma certifikatu ), Bartłomiej Niedziela, Tomasz Sokołowski, Mariusz Marczak, Jacek Falkowski, Jacek Markiewicz, Aleksander Kwiek.
Napastnicy: Remigiusz Sobociński, Vuk Sotirović, Marcin Truszkowski.
|
Do góry
|
|
|
|
#2087560 - 22/02/2008 03:35
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
|
W Koronie nie zagra Sasin, Zablocki oraz Celeban z powodu drobnych urazow. Celeban nie zostal przypadkiem wypozyczony? Drfocus jakbys mogl to sprostuj to.
|
Do góry
|
|
|
|
#2087586 - 22/02/2008 03:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
W Koronie nie zagra Sasin, Zablocki oraz Celeban z powodu drobnych urazow. Celeban nie zostal przypadkiem wypozyczony? Drfocus jakbys mogl to sprostuj to. sorki za blad, prawda Celeban zostal wypozyczony, a nie zagra oczywiscie Drzymont, sa do siebie podobni i dlatego ich pomylilem
|
Do góry
|
|
|
|
#2087594 - 22/02/2008 03:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
W Koronie nie zagra Sasin, Zablocki oraz Celeban z powodu drobnych urazow. Celeban nie zostal przypadkiem wypozyczony? Drfocus jakbys mogl to sprostuj to. Tak Celeban wypożyczony do Śląska Wrocław
|
Do góry
|
|
|
|
#2087905 - 22/02/2008 04:48
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
|
To ja też sorki, ale niby dlaczego mieliśmy to oglądać? Nie róbmy z tego miejsca, forum kibicowsko-klubowego. McDziarz piszesz o polityce kadrowej Legii i skupiłeś się na bardziej długofalowych aspektach. Dlaczego jednak Legia w składzie: Mucha - Rzezniczak, Szala, Astiz, Kiełbowicz - Radovic, Roger, Giza, Edson - Grzelak, Chinyama - miałaby nie pokonać Dyskobolii na ich terenie? Wg mnie kurs jaki zaproponował Unibet (2.6) jest na pewno warty ryzyka. Ignorator - przekonałeś mnie do Cracovii
|
Do góry
|
|
|
|
#2088506 - 22/02/2008 06:15
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
Korona - Wisła
Jak dla mnie hit kolejki. Zdecydowany faworyt do mistrzostwa Polski przyjeżdża do Kielc, gdzie podejmować ich będzie Korona Kielce. Gospodarze jesienią grali u siebie świetny futbol tylko raz przegrywając. Do klubu sprowadzono doświadczonego bramkarza, Wojciecha Kowalewskiego, który ma ambicje zagrać na tegorocznym Euro. I to byłby koniec zakupów. Z kolei z klubem pożegnali się Tomasz, Piotr Leciejewski, Maciej, Piotr Celeban oraz na dniach Świerczewski, który rozegrał 9 spotkań. Wisła Kraków z kolei sprowadziła bardzo wartościowych zawodników: Łobodziński, Matusiak, Diaz, to piłkarzy grający w reprezentacjach. Niestety z Wisła pożegnał się Kosowki, który przeniósł się do Hiszpanii. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Korona nie ma większych szans z Białą Gwiazdą, ale ......... Popatrzmy na zawodników, którzy nie zagrają. W zespole gości zabraknie Pawła Bróżka, Dudki i Pawełka. W kadrze na mecz jest Baszczyński, ale jego występ także jest wątpliwy. Więc jak widzimy zabraknie 4 podstawowych zawodników. Oczywiście Wiślacy mają jak na polskie warunki wyrównany skład, ale na pewno Pawełek jest lepszy od Juszczyka, Boguski i Matusiak jeszcze nie są w pełni sił. W Koronie zabraknie Zganiacza (lekki uraz) i Drzymonta. O wiele bardziej osłabiony jest zespół z Krakowa. Jeśli dodamy do tego trudny teren w Kielcach, wspaniały doping kibiców, to wcala gospodarze nie stoją na przegranej pozycji. Myślę, że piłkarze stworzą wspaniałe widowisko. Ciekawym typem, mógłby być zakład na kartki w tym meczu (np. over 3.5), ale niestety nikt na razie takiego nie włączył do swojej oferty. Innym godnym uwagi typem, jest strzelenie bramki przez Robaka, który imponował skutecznością w sparingach (3.60 ).
Edited by Conrad (22/02/2008 23:01)
|
Do góry
|
|
|
|
#2089370 - 22/02/2008 18:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
kolego McDziarz z ocena sytuacji w Legii troche przesadziles. w klubie nie ma żadnych transferów...Walter zapomina że latem sporo zarobił...a może nie chce pamiętać boapewne te pieniądze już wytransferował z klubu... i mówi że sytuacja jest tragiczna i trzeba płacić za błędy Wdowczyka...niezły krętacz kilka milionów EURO !!! jest do przodu na transferach... a on mówi że sytacja transferowa się załamała i dźwigają jeszcze ciężar błędnych decyzji Wdowczyka...z takim dyletanckim podejściem on chce budować potęgę Legii ??? po niezłym zarobku na Janczyku postanowił promować wprowadzanie młodych zdolnych do Legii... Nawet transfery Janczyka czy Fabianskiego nie pokryly strat jakie ITI ponosili z Legia. Po drugie, to nei jest tak ze Walter nie daje pieniedzy Gdyby sie znalazl przyzwoity i sprawdzony napastnik za przyzwoita cene, to by go na pewno kupili. Kolejnego kota w worku dzieki Bogu nie chca kupowac... obrona jest dziurawa po kontuzji Choto , wystarczy że za kartki konuzje wyleci Astiz Szala i będzie tragedia...brak długofalowej polityki...niestety za taką postawe dyletanckich działaczy LEGII przyjdzie zapłacić frycowe w lidze !!! kadra jest bardzo wąska...a wyniki meczów sparingowych dobitnie pokazują że zawodnicy pozostający w obwodzie nie są gotowi do gry w pierwszym składzie... wystarczy że za kartki konuzje wyleci Astiz Szala i będzie tragedia, ale nie wyleca przeciez tak poprostu. Mimo nieobecnosci Choto srodek obrony i tak jest bardzo mocny. W obwodzie jest jeszcze coraz pewniejszy Rzezniczak, nie zapominajmy tez o Wawrzyniaku. w meczu z Groclinem pauzuje Vuko i wobec kontuzji Ekwueme z konieczności (krótka ławka i brak wartościowych zmienników) bedzie musiał zagrać systemem 4:4:2 i wystawić niepewnego chimerycznego Grzelaka Wlasnie w absencji Vuko szukalbym najwiekszego oslabienia Legii. Ale na pozycje defensywnego pomocnika wzmocnien tez NIE potrzeba. Oprocz Vuko jest Ekwueme, do kadry pierwszego zespolu glosno puka Ariel Borysiuk, naprawde duzy talent. Do tego ewentualnie na pozycji defensywnego pomocnika moze przeciez zagrac Wawrzyniak. 'Krotka lawka'... Nie oczekujmy ze zespoly w polskiej lidze beda mialy po trzech zawodnikow na kazda pozycje. wobec IDIOTYCZNEGO RUCHU i puszczenia Grosickiego za marne grosze Urban może mieć niezły ból głowy bo pole manewru się zawęża... Idiotycznym ruchem byc moze byloby zostawienie go w Legii. Grosicki zostal wypozyczony, nie sprzedany. Przy powrocie do zdrowia Szalachowskiego mialby duzo mniej szans na gre niz w poprzedniej rundzie. Radovic jest w coraz wyzszej formie. Moze poprostu w Legii boja sie ze Grosik moglby nie wytrzymac rywalizacji, lub znowu zaczac chodzic do kasyn Jesli w Szwajcarii bedzie gral w pierwszym skladzie, ruch okaze sie nie idiotyczny, a swietny. Tam powinien sie chyba rozwinac pilkarsko bardziej niz w Polsce. Co do wzmocnien, to na jaka pozycje Legia ma ich szukac oprocz ataku...? W bramce Bardzo dobrze spisujacy sie Mucha, troche w tyle zostaje Skaba ale to tez nie kelner. Obrona to przezywajacy druga mlodosc Kielbowicz i Szala, szczegolnie ten drugi zaskakujaco dobrze prezentowal sie na zgrupowaniach. Astiz - tu nie trzeba komentowac, absenca Choto jest duza strata, ale jest jeszcze Wawrzyniak, Rzezniczak. Pomoc Radovic, Szalachowski, Giza, Roger, Vuko, Edson Nie sadze zeby znalezli lepszych od nich (za pieniadze na polskie warunki oczywiscie). Jedyna formacja gdzie przydaloby sie wzmocnienie, to oczywiscie atak. Nieskuteczny Chinyama i Grzelak, choc ten drugi jest w coraz wyzszej formie, moze w koncu sie przelamie i zacznie grac lepiej. Sklad Legii jest bardzo dobry i wystarczy ze Urban polaczy wszystko w jedna calosc (co jest najwiekszym problemem) A Legia bedzie nie do zatrzyamnia. Co do graczy rezerwowych Legii, to nie warto patrzec na nich pod wzgledem meczu z GKS. Calkowicie inaczej zawodnik prezentuje sie gdy gra z innymi rezerwowymi, tak jak np. w tym meczu, a inaczej gdy gra w meczu z pierwszym skladem. Pokazali to wchodzac z lawki na koncowki meczow w rundzie jesiennej. W meczu rowniez jestem za postawieniem na Legie. Atmosfera jest dobra jak nigdy, motywacja duza, zawodnicy jeszcze wierza w odrobienie straty do Wisly. Po takim kursie jaki oferuja buki mozna chyba zaryzykowac
|
Do góry
|
|
|
|
#2089381 - 22/02/2008 18:56
|
Carpal Tunnel
|
Tyle było dni do utraty tchu.... Przerwa zimowa dobiegła końca i zapewne wielu z nas nie mogło się doczekać rozpoczęcia sezonu. Tymi słowami rozpocznie się też runda wiosenna w Kielcach. Nie lubie pisac wypracowań, bo im dłuższe tym mniejsza szansa, że typ nie wejdzie . Fakt z tym typem nie będe obiektywny z racji sympatii dla obu klubów, daltego każdy samemu powinien rozważyć co i jak. Ja tylko podam kilka argumentów czemu gram na KORONe Korona Kielce - Wisła Kraków Niestety na stadionie nie będzie kompletu, ale także nei zobaczymy kibiców przyjezdnych . Cóż trudno, mimo tego na trubunach przez większość meczu będą panowały pozdrowienia dla drużyny przyjezdenj . Ale wróćmy do meczu. 1. Składy i osłabienia. Jak już napisał michael89 Wisła przyjechała bez Pawełka, Dudki, Brożka i Niedzilena, a Baszczyński nie do końca sprawny. Warto też zaznaczyć, że dość późno przyszli Matusiak i Łobodziński co więcej na zgrupowaniu kadry byli jeszce Kokoszka i Zieńczuk, także cały okres przygotowawczy z Krakowianami przepracowało tylko kilku podstawowoych zawodników. 11 jaka dzisiaj wyjdzie raczej nie pograła ze sobą za wiele i ten Juszczyk na bramce, hmmm szczerze to za bardzo nie mam pojęcia co prezentuje, ale zapewne doświadczenia Pawełka czy Kowalewskiego nie ma. Zieńczuk natomiast miał wyśmienitą jesień, ale mnie ten zawodnik jakoś nie przekonuje i uważam, że wiosna już taka dobra w jego wykonaniu nie będzie, tym bardziej że nie będzie Kosy co mu zagrywal świetne piłki. Jeśli chodzi o Korone to z powodu kontuzji nie zagra Drzymont oraz niepewny jest mecz Zganiacza choć i tak w sparingach na środku grał Hermes z Wilkiem. Niestety środek pola to będzie dominacja Krakowian gdzie będzie Sobolewski z Cantoro. Warto tez zauwazyć, że z Korony nie odszedl żaden kluczowy zawodnik, co wiecej w okresie przygotowawczym obylo się bez powazniejszych kontuzji, a jedyną powazniejszą absencją był wyjazd Kusia na kadre. Zgranie piłkarzy owocowało także wynikami w sparingach, gdzie Korona przegrała tylko jeden mecz na początku zgrupowań i do byl pojedynek ze Spartą Praga. Trener Zieliński bardzo zadowolony jest z Robaka i Wilka. No i co do wzmocnień do przyszedł zawodnik na pozycje na której Koronie bardzo brakowało klasoweko gracz i nie musze pisać o kim mysle. Niestety odnosze wrażenie, że niektórzy piłkarze woleli by w bramce Maćka Mielcarza, który jest w Kielcach do 3 lat - mam nadzieje, że świetnymi interwencjami Gibon przekona do siebie wszystkich. Trener Skorża w swoich wypowiedziach troszke podchodzi asekurancko, a to mówi że nie wie na co Korone stac gdyż Kileczanie nie zagrali żadnego sparigu w Polsce, a to mówi, że dla nich najważniejsze jest mistrzostwo i jeszcze jest duzo meczy i że musi zgrywac zawodników. Cóż, hmmm tak mi się wydaje zę Skorża remis by wzial w ciemno. Teraz kilka statystyk. Wisła jeszcze nie wygrała w Kielcach od czasw 1 ligi. Co więcej przy ul. Ściegiennego jeszcze nie strzeliła bramki. W pojedynku na jesieni Wisła wygrała 4-0, ale wiele osób mowiło że pojedynek byl wyrównany - czas na rewanż. Wisła ma iponujący bilans na wyjeździe 7-2-0 lecz zauwazmy, że przed nimi potyczki z drużynami z czołowej piątki (Korona, Legia, Lech, Dyskobolia) a z 6 Bełchatowem był remis 0-0. Kielczanie natomiast mają bilans 6-1-1, gdzie porażki doznali z miedziowymi (zresztą jak zawsze z nimi) i remis z GKS Bełchatów, a pokonali m.in Legie (przerywając serie 7 wygranych z rzędu) oraz Lecha. Ogólnie Kielczanie bardzo dobrze grają z silnymi ekipami na swoim stadionie. Z Legią (3-1, 2-2, 1-0) i 2-0 w PP Z Wisłą (1-0, 0-0) Z Lechem (2-2, 0-0, 1-0) i 1-0 w PP Z Lubinem (1-1, 1-2, 1-4) - dobrze że Lubin degradują Z Dyskobolią (3-0, 2-0) Sędzią tego spotkania jest Pan Bakulak, cociekawe sędziował 3 mecze na stadionie w Kielcach i wszystkie wygrała Korona, natomiast jeśli chodzi o mecze Wisły na wyjazdach to na dwa mecze Wisła przegrała i byl remis (ostatnie 3 sezony) Takze moje typy: Korona 1 DNB kurs 2.55 (betsson) 7/10 Korona 1 kurs 3.86 (Expekt) 3/10 Korona wygra i zachowa czyste konto 6.70 (betsson) 1/10 Korona 1/1 kurs 7.00 0.5/10 A no i jeszcze flaszka z bazylem Korona DNB
|
Do góry
|
|
|
|
#2089491 - 22/02/2008 20:01
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Tak sobie mysle o typach na OE i najpewniejszym meczem wydaje mi sie byc Cracovia - Polonia. Patrzac na typy w konkursie z tego spotkania zrobila sie 'peffka' Kolejnym ciekawym meczem jest pojedynek zaglebiowsko - slaski. Jednak jezeli ktos chcialby grac to spotkanie radzilbym uwazac ze stawka. Dlaczego? Dlatego ze na Slasku kazdy zyje Wielkimi Derbami. Sezon zaczyna sie od spotkania na Stadionie Slaskim - tak niektorzy uwazaja. I boje sie ze Niebiescy moga podejsc nie wpelni zmotywowani do tego meczu. Rozmawialem i z kibicem Ruchu, i z kibicem Zaglebie, i wieksza motywacja wydawala sie byc po stronie gospodarzy. Coz, w koncu za tydzien (znow to powtorze) Wielkie Derby, ktorymi zyje caly Slask. Artykul potwierdzajacy moje slowa: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4952269.htmlPodobna sytuacja moze byc w Zabrzu. Trener Smuda podgrzewa atmosfere twierdzac ze nie zna slaskich reprezentantow. Ciekawe Niedzielne spotkanie Górnik - Lech Poznań poprowadzi Tomasz Mikulski z Lublina. Prawdopodobnie nie zagra czarnoskory napastnik o ktorym pisalem w poprzednim swoim poscie. Mysle, ze najlepsza propozycje co do tego niedzielnego meczu przedstawil Ojro. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2090044 - 22/02/2008 22:57
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
Tyle było dni do utraty tchu.... Przerwa zimowa dobiegła końca i zapewne wielu z nas nie mogło się doczekać rozpoczęcia sezonu. Tymi słowami rozpocznie się też runda wiosenna w Kielcach. Nie lubie pisac wypracowań, bo im dłuższe tym mniejsza szansa, że typ nie wejdzie . Fakt z tym typem nie będe obiektywny z racji sympatii dla obu klubów, daltego każdy samemu powinien rozważyć co i jak. Ja tylko podam kilka argumentów czemu gram na KORONe Korona Kielce - Wisła Kraków Niestety na stadionie nie będzie kompletu, ale także nei zobaczymy kibiców przyjezdnych . Cóż trudno, mimo tego na trubunach przez większość meczu będą panowały pozdrowienia dla drużyny przyjezdenj . Ale wróćmy do meczu. 1. Składy i osłabienia. Jak już napisał michael89 Wisła przyjechała bez Pawełka, Dudki, Brożka i Niedzilena, a Baszczyński nie do końca sprawny. Warto też zaznaczyć, że dość późno przyszli Matusiak i Łobodziński co więcej na zgrupowaniu kadry byli jeszce Kokoszka i Zieńczuk, także cały okres przygotowawczy z Krakowianami przepracowało tylko kilku podstawowoych zawodników. 11 jaka dzisiaj wyjdzie raczej nie pograła ze sobą za wiele i ten Juszczyk na bramce, hmmm szczerze to za bardzo nie mam pojęcia co prezentuje, ale zapewne doświadczenia Pawełka czy Kowalewskiego nie ma. Zieńczuk natomiast miał wyśmienitą jesień, ale mnie ten zawodnik jakoś nie przekonuje i uważam, że wiosna już taka dobra w jego wykonaniu nie będzie, tym bardziej że nie będzie Kosy co mu zagrywal świetne piłki. Jeśli chodzi o Korone to z powodu kontuzji nie zagra Drzymont oraz niepewny jest mecz Zganiacza choć i tak w sparingach na środku grał Hermes z Wilkiem. Niestety środek pola to będzie dominacja Krakowian gdzie będzie Sobolewski z Cantoro. Warto tez zauwazyć, że z Korony nie odszedl żaden kluczowy zawodnik, co wiecej w okresie przygotowawczym obylo się bez powazniejszych kontuzji, a jedyną powazniejszą absencją był wyjazd Kusia na kadre. Zgranie piłkarzy owocowało także wynikami w sparingach, gdzie Korona przegrała tylko jeden mecz na początku zgrupowań i do byl pojedynek ze Spartą Praga. Trener Zieliński bardzo zadowolony jest z Robaka i Wilka. No i co do wzmocnień do przyszedł zawodnik na pozycje na której Koronie bardzo brakowało klasoweko gracz i nie musze pisać o kim mysle. Niestety odnosze wrażenie, że niektórzy piłkarze woleli by w bramce Maćka Mielcarza, który jest w Kielcach do 3 lat - mam nadzieje, że świetnymi interwencjami Gibon przekona do siebie wszystkich. Trener Skorża w swoich wypowiedziach troszke podchodzi asekurancko, a to mówi że nie wie na co Korone stac gdyż Kileczanie nie zagrali żadnego sparigu w Polsce, a to mówi, że dla nich najważniejsze jest mistrzostwo i jeszcze jest duzo meczy i że musi zgrywac zawodników. Cóż, hmmm tak mi się wydaje zę Skorża remis by wzial w ciemno. Teraz kilka statystyk. Wisła jeszcze nie wygrała w Kielcach od czasw 1 ligi. Co więcej przy ul. Ściegiennego jeszcze nie strzeliła bramki. W pojedynku na jesieni Wisła wygrała 4-0, ale wiele osób mowiło że pojedynek byl wyrównany - czas na rewanż. Wisła ma iponujący bilans na wyjeździe 7-2-0 lecz zauwazmy, że przed nimi potyczki z drużynami z czołowej piątki (Korona, Legia, Lech, Dyskobolia) a z 6 Bełchatowem był remis 0-0. Kielczanie natomiast mają bilans 6-1-1, gdzie porażki doznali z miedziowymi (zresztą jak zawsze z nimi) i remis z GKS Bełchatów, a pokonali m.in Legie (przerywając serie 7 wygranych z rzędu) oraz Lecha. Ogólnie Kielczanie bardzo dobrze grają z silnymi ekipami na swoim stadionie. Z Legią (3-1, 2-2, 1-0) i 2-0 w PP Z Wisłą (1-0, 0-0) Z Lechem (2-2, 0-0, 1-0) i 1-0 w PP Z Lubinem (1-1, 1-2, 1-4) - dobrze że Lubin degradują Z Dyskobolią (3-0, 2-0) Sędzią tego spotkania jest Pan Bakulak, cociekawe sędziował 3 mecze na stadionie w Kielcach i wszystkie wygrała Korona, natomiast jeśli chodzi o mecze Wisły na wyjazdach to na dwa mecze Wisła przegrała i byl remis (ostatnie 3 sezony) Takze moje typy: Korona 1 DNB kurs 2.55 (betsson) 7/10 Korona 1 kurs 3.86 (Expekt) 3/10 Korona wygra i zachowa czyste konto 6.70 (betsson) 1/10 Korona 1/1 kurs 7.00 0.5/10 A no i jeszcze flaszka z bazylem Korona DNB hahahaha kolego marzyc mozesz... widze ze to twoja pewka.. ja ze swojej strony czyli z Krakowa powiem jedno sa statystyki nigdy nie wygralismy w Kielcach.. ale ja przewiduje dzisiaj ten pierwszy raz... zauwazyles ze srodek pomocy bedzie nasz... ok...ale co powiesz o skrzydlach wiselki...zieniu..lobodzinski atak pewnie matusiak moze paulista.. obrona glowa..cleber mlody kokoszka. baszczu.. a jak nie to brozek.. wybor jest..to najwazniejsze.. bylem na sparingu z polonia. boisko ciezkie twarde nie wszystko sie udawalo..nie wszystkie akcje wychodzily ale byla chec , widac chlopcy staraja sie.. troszeczke sie popisywali..(łobo).. ale jednak liga to liga tutaj zmysl taktyczny skorzy poprowadzi nas do pierwszego zwyciestwa.. i to moze z hc... zielinski... duzo gada ale mysle ze juz ma pelne portki ze strachu.. wiec moj typek czysta 2 kolego w jakiej formacji korona jest silniejsza..lepsza od wisly.. na koniec mowi sie ze wisla przyjezdza oslabiona ale na kazda pozycje mamy zmiennika ktory bedzie wszystko robil zeby trener jego zauwazyl... mowisz o zieniu...ale to chyba z zazdrosci.. wiec nie komentuje...tyle...
|
Do góry
|
|
|
|
#2090061 - 22/02/2008 23:00
[Re: papuga]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
aha jeszcze odnosnie kosy... to wiem.. ze odejscie z wisly bylo zwiazane z kasynami tj z powrotem do nich.. wiec nie bylo o czym z nim rozmawiac... nie mial na pampersy to wyjechal i kij mu w oko odejscie związane z kasynami człowieku wiesz co piszesz ? żal
|
Do góry
|
|
|
|
#2090096 - 22/02/2008 23:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
hahahaha kolego marzyc mozesz... widze ze to twoja pewka..
Marzenia piękna rzecz Szczególnie kiedy możliwe do spełnienia ... Wszystko zweryfikuje boisko Korona zapewne "pewką" nie jest,ale biorąc pod uwagę,że: 1. To pierwszy mecz rundy. 2. Gramy u siebie. 3. Zespół jest zgrany, nikt znaczący go nie opuścił. 4. Doszedł Gibon 5. Gramy naprawdę dobrze z najlepszymi drużynami ligi u siebie. to kurs zaproponowany jest ciekawy i warto spróbować Koronę za skromną stawkę. kolego w jakiej formacji korona jest silniejsza..lepsza od wisly..
Już Ci mówię: [b]w bramce[/b. Przypomnij nam wszystkim, kto dziś będzie bronił w Wiśle? ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2090107 - 22/02/2008 23:11
|
Carpal Tunnel
|
co co pisze...gosc znowu zaczal grac...i tyle... pisze to co wiem.. człowieku nie wiem skąd masz te informacje ale sa one tak wyssane z palca że szkoda gadać. Jak nie masz potwierdzonych informacji na dany temat to nie rozpowszechniaj plotek.
|
Do góry
|
|
|
|
#2090237 - 22/02/2008 23:34
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
ŁKS Łódź - Jagiellonia Bałystok
Już tylko godziny Nas dzielą od inauguracji rundy wiosennej Orange Ekstraklasy. Jakże ważny mecz w Łodzi dla miejscowego ŁKS-u. Im bliżej pojedynku tym bardziej przekonuje się by postawić parę groszy (bo o większej kwocie mowy tutaj być nie może) na zespół Mirosława Jabłońskiego. Wstrzymuje się ile mogę by coś napisać o tym meczu bo nadal nie są znane wyjściowe 11stki na to spotkanie, chodzi mi tu głównie o ŁKS. Z nieoficjalnego źródła wiadomo mi,że został dzisiaj zatwierdzony do gry albańczyk Haliti. Nie wiem na ile jest to pewna wiadomość ale wierzę, że tak właśnie się stało. Menadżer Gabora Vayera zapewniał,że dzisiaj także wszystkie formalności zostaną tak załatwiony by ten mógł dzisiaj zagrać.(Chodzi o certyfikat) Oby tak się stało. Myślę,że będzie to wyglądało tak:
Wyparło - Woźniczka, Kłos, Adamski, Łakomy - Haliti, Madej, Klayr, Szczot - Arifović, (Vayer/Cieśliński/Klatt)
Nie wygląda to tak najgorzej jeśli zagrają Węgier i Albańczyk!
Jagiellonia? Mocno osłabiona - po konsultacji z Chozem (którego pozdrawiam!) doszliśmy do wniosku,że Jaga nie ma kim grac! Łatka, Nawotczynski, Rodnei, Everton, Dzienis, Bruno oni nie zagrają. Sczególnie problemy są tutaj z linią obronną.
Jest to pierwszy mecz i ciężko tutaj jednoznacznie określić co może się dziać. Bo nawet jeśli zagrają nowi piłkarze w ŁKS to na pewno nie będą oni zgrani z całą drużyną.
Po kursie @2.30, @2.40 myślę, że delikatnie można spróbować.
Ogółem rozegrano 17 spotkań, z czego: - zwycięstwa Jagiellonii: 6 - remisy: 4 - zwycięstwa ŁKS: 7
Stosunek bramek: 19:14 dla ŁKS Łódź.
Pozdrawiam! Marcin.
|
Do góry
|
|
|
|
#2090452 - 23/02/2008 00:23
[Re: 19marcin08]
|
stranger
Meldunek: 27/02/2007
|
ŁKS - Jaga
Nie jestem pewien czy Jabłoński wystawi w obronie DREWNIANEGO Woźniczke czy raczej młodego reprezentanta Litwy Georgasa Feidgeimasa. Próbowany na tej pozycji w sparingach.
Może to tylko fanatyczny sposób patrzenia na drużynę,ale też postawie na ŁKS. Jeśli chcą utrzymać się to muszą zacząć wygrywać. Jeśli nie z Jaga to z kim? Nie chce powiedzieć ze Jaga to słaby przeciwnik ponieważ w moim mniemaniu to najlepszy z beniaminków. W Jadze nie zagra kilku podstawowych graczy tak jak pisali koledzy wcześniej. Linia obronna osłabiona i tutaj upatruje szanse dla zawodników grających ofensywnie w ŁKS. Nie mówię ze to ma być jakieś oszałamiajace zwyciestwo. DO BOJU ŁKS!
ŁKS - JAGA 1 @2,25 ŁKS - JAGA 1X @1,3
|
Do góry
|
|
|
|
#2090590 - 23/02/2008 00:56
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
według mnie bilans Korony u siebie i tak juz jest napompowany , dzisiaj jak uda im sie ugrać remis to gratuluje, ale sadze ze Wisła zagra na max w obronie, napewno gracze Wisły beda gryżć trawe w kontekscie rywalizacji w druzynie, a ze potrafią grać z mocnymi druzynami to już udowodnili, jesli chodzi o osłabienia to moze pradox , ale ja ich wielkich nie widze poza bramką, linia pomocy jest nie podwazalnie nasza,obrona w sumie na remis , chociaz my mamy Clebera ;), a atak? moze sie okazać ze równiez mamy w nim przewagę . Wisła pewnie wyjdzie jednym napastnikiem, ale ja uwazam ze powinna dwoma, Panowie moze Matusiak nie jest w formie, ale jak stwierdził Skorża fizycznie jest juz przygotowany na 90 min i moim zdaniem argument o braku formy w kontekscie naszej ligi jest bezzasadny, jedna bramka zadecyduje czy sie chłopak odblokował i juz bedzie halo ze ma forme:D Podsumowując w mojej opinii dziś 2
|
Do góry
|
|
|
|
#2090930 - 23/02/2008 02:38
[Re: Stalion]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Mnie doszly sluchy ze jest w planach jakas sztama kibicow Gornika i Lecha.
bzdura
|
Do góry
|
|
|
|
#2091115 - 23/02/2008 03:21
|
veteran
Meldunek: 27/06/2007
|
aha jeszcze odnosnie kosy... to wiem.. ze odejscie z wisly bylo zwiazane z kasynami tj z powrotem do nich.. wiec nie bylo o czym z nim rozmawiac... nie mial na pampersy to wyjechal i kij mu w oko Zgadzam się z Tobą Kij mu w oko Kosa
|
Do góry
|
|
|
|
#2091166 - 23/02/2008 03:31
[Re: Kibickr]
|
Carpal Tunnel
|
aha jeszcze odnosnie kosy... to wiem.. ze odejscie z wisly bylo zwiazane z kasynami tj z powrotem do nich.. wiec nie bylo o czym z nim rozmawiac... nie mial na pampersy to wyjechal i kij mu w oko Zgadzam się z Tobą Kij mu w oko Kosa i sie właśnie rodzą plotki. Racja Kosa grał w kasynach i ile przegrałem to nawet mi wiadomo ale już skończył z tym i to wcale nie było powodem jego odejścia.a z tymi pampersami to przesadziłeś stary mam nadzieję że nie jesteś kibicem Wisły bo takich kibiców nie chcemy. pzdr, gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#2091224 - 23/02/2008 03:42
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
23/02 godzina 16:00Cracovia Kraków VS Polonia Bytom Typ: Cracovia Kraków Po blisko dwóch miesięcznej przerwie czas wrócić do rywalizacji na polskich boiskach. Już w piątek czeka nas wielki hit Korona Kielce-Wisła Kraków. Jednak moim zdaniem bardziej interesująca rywalizacja odbędzie się dzień później u rywala Wisły zza miedzy czyli Cracovii. Dobrze jeszcze mamy w pamięci grę popularnych "Pasów" w zeszłej rundzie spotkań Orange Ekstraklasy. Ten bezbarwny styl gry i zawodników, którzy po meczu mówili, że dobrze bronili i zagrali dobre zawody. Tyle tylko, że na tablicy świetlnej widniał wynik (1:3) tak było jeszcze w 12 kolejce. Wówczas w Poznaniu miejscowy Lech podejmował właśnie Cracovię. Dziś ten obraz staje się bardziej różowy i widać już to było po grach sparingowych. Na obozie przygotowawczym do rundy wiosennej Cracovia była w stanie pokonać choćby Cvenę Zvezdę Belgrad (2:1). Warto w tym miejscu zaznaczyć, że podobna sztuka nie udała się w Pucharze UEFA Groclinowi Grodzisk Wielkopolski, który jest wyżej w ligowej tabeli niż Cracovia, ale nie jest to jedyny pozytyw.
W końcu prezes Filipiak rzucił parę groszy na transfery i trzeba przyznać, że doktor Majewski skutecznie wykorzystał przyznane mu środki finansowe. Popularne "Pasy" pozyskały bardzo obiecującego obrońcę Piotra Polczaka z GKSu Katowice a także Łukasza Tupalskiego z Groclinu Grodzisk Wielkopolski. Bardzo dobry ruchem może być pozyskanie Węgra - Majorosa, który ma szansę od razu wbić się do podstawowej jedenastki. Oczywiście to nie jedyne zmiany, ale już widoczne. Dawno nie było sytuacji aby profesor Filipiak dał konkretne pieniądze na wzmocnienia a teraz dokładnie to widzimy. Co ważne są to przemyślane ruchy transferowe, które zapewne nie raz w tej rundzie zaprocentują. Także rewolucyjne może być podejście trenera Stefana Majewskiego do systemu gry. Co ciekawe to głównie dzięki zmianie systemu z 3-5-2 na 4-4-2 udało się zagrać bardzo dobre zawody w towarzyskim spotkaniu z Cveną Zvezda Belgrad. Zawodnicy przyjęli z dużym zadowoleniem decyzję trenera właśnie odnośnie taktyki. Podczas rundy jesiennej często mówili o problemach w grze obronnej przy trójce nominalnych obrońców. Wiadomo system gry z trójką w tyle wymaga od tych zawodników więcej biegania i wysiłku. Z czwórką zawodników w tylnej formacji Cracovii powinno być łatwiej w nadchodzących spotkaniach. Także atmosfera w drużynie powinna się polepszyć, bo to głównie ona popsuła bardzo mocno relację w klubie, bo jak można inaczej tłumaczyć kuriozalne porażki z Ruchem Chorzów (0:2) czy Polonią Bytom (0:1). Myślę, że nadchodząca runda będzie o wiele lepsza od poprzedniej. Pierwszym dowodem na to będzie mecz z Polonią Bytom. Co prawda w 3. kolejce bieżącego sezonu podopieczni trenera Stefana Majewskiego musieli uznać wyższość beniaminka. Jednak wówczas piłkarze Cracovii po prostu zlekceważyli rywala. W nadchodzącym spotkaniu już tak nie powinno być. Polonia Bytom w trakcie przerwy zimowej zmieniła swoje oblicze. Duży wpływ na taką sytuację mieli działacze bytomskiego klubu, którzy odwołali z funkcji szkoleniowca Dariusza Fornalaka, który awansował z zespołem do ekstraklasy i do tego ze słabymi zawodnikami potrafił zgromadzić, aż 14 punktów. Pomimo tego nowym szkoleniowcem beniaminka został Michał Probierz, który już potrafił obronić Polonię przed spadkiem do trzeciej ligi. Po tym odszedł do Widzewa Łódź a teraz powraca z misja powtórzenia "cudu".
Niestety będzie to naprawdę trudne. Zespół został przebudowany, ale zabrakło konkretnych ruchów na rynku transferowym. Podejrzewam, że podobnie jak ma to miejsce w Jagiellonii Białystok tak i w Polonii bytom lista z życzeniami szkoleniowców minęła się totalnie z dokonanymi zakupami na rynku. Polonii udało się pozyskać: Seweryna Kiełpina, Walerija Sokolenkę, Pawła Wojciechowskiego, Mariusza Przybylskiego, Marka Bażika i Mariusza Sołeckiego. Muszę przyznać, że tylko dwa nazwiska mi coś mówią: Sokolenko i Wojciechowski, ale naprawdę trzeba być dużym fanatykiem aby znać tych piłkarzy. Obaj są przeciętni i nie jest przypadkiem, że Górnik Łęczna i Cracovia Kraków ich skreśliła. Jednak nie tylko transfery martwią, ale także pomysły Michała Probierza. Otóż strasznie się zdziwiłem kiedy zobaczyłem, że w sparingach Polonii Bytom na stoperze gra dwójka Słowaków: Radoslav Kral i Pavol Stanko. Obaj ci panowie prezentują poziom drugoligowy a tego dowody mieliśmy w rundzie jesiennej. Obrona Polonii z nimi w tyłach była dziurawa niczym ser szwajcarski. Na swoim koncie panowie zapisali dziewięć straconych bramek. Głównie w meczu z Górnikiem Zabrze (0:4) i Wisłą Kraków (0:5). Właśnie po tym ostatnim spotkaniu trener Dariusz Fornalak dokonał zmiany Słowaków. Na ich miejsce weszli Grzegorz Jurczyk i Jakub Dziółka. Efekt był piorunujący Polonia bytom pokonał mistrza Polski - KGHM Zagłębie Lubin. Niestety trener Michał Probierz wraca do ustawiania w tyłach Słowaków dla Cracovii może być to woda na młyn. W końcu "Pasy" mają bardzo dobrze usposobionych ofensywnie zawodników. Faworytem zbliżającej się konfrontacji będzie Cracovia Kraków, która jest już inną drużyną niż w rundzie jesiennej. Powinniśmy w sobotnim meczu zobaczyć stare dobre "Pasy", które na swoim boisku potrafią zmiażdżyć każdego przeciwnika. Jeśli chodzi o Polonię Bytom to w tym klubie jest wiele problemów od braku pieniędzy po brak odpowiedniego stadionu. P.S kurs wystawiony przez buków @1,6 w niektórych przypadkach @1,65 jest promocją. Trudno mi zgadnąć dlaczego buki tak słabo oceniają możliwości Cracovii. Dobry kurs i prawidłowy widziałem tylko w bwinie @1,45. .::Think Twice::. Ignorator. wojciechowski nie zagra, bo jest wypozyczony z cracovi
|
Do góry
|
|
|
|
#2091238 - 23/02/2008 03:45
[Re: Salvador Dali]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
a z tymi pampersami to przesadziłeś stary mam nadzieję że nie jesteś kibicem Wisły bo takich kibiców nie chcemy. Kosowski stwierdzil w jednym z wywiadow, ze zarabia tak malo, ze nie ma nawet na pampersy. Pzdr i sorry za maly OT
|
Do góry
|
|
|
|
#2091263 - 23/02/2008 03:50
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
a z tymi pampersami to przesadziłeś stary mam nadzieję że nie jesteś kibicem Wisły bo takich kibiców nie chcemy. Kosowski stwierdzil w jednym z wywiadow, ze zarabia tak malo, ze nie ma nawet na pampersy. Pzdr i sorry za maly OT Bo mial najnizszy kontrakt z wszystkich, a graczem byl najlepszym wiec bardzo dobrze ze sie cenil.
|
Do góry
|
|
|
|
#2091599 - 23/02/2008 05:34
|
stranger
Meldunek: 27/12/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2091602 - 23/02/2008 05:35
|
stranger
Meldunek: 27/12/2007
|
Chyba zarabial 7k na miesiac. ale mam nasrane we lbie. Tego nie wiedzielismy
|
Do góry
|
|
|
|
#2091660 - 23/02/2008 05:52
[Re: Twojstary]
|
Carpal Tunnel
|
Proponuję jednak rozmawiać o lidze a nie o jakich dziwnych rzeczach .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2091744 - 23/02/2008 06:11
|
Carpal Tunnel
|
Proponuję jednak rozmawiać o lidze a nie o jakich dziwnych rzeczach .::Think Twice::. Ignorator. Racja w takim razie: ad rem Mecz walki w Kielcach. Być może ogólna kultura gry po stronie Wisły, ale Koronka ładnie walczyła i zasłużyła myślę na ten remis. Pokazał się Kokoszka, reszta gwiazd Wisły chyba trochę poniżej możliwości. W Koronie dużo zdrowia zostawił na boisku Robak, naprawdę warto bliżej się przyjrzeć temu zawodnikowi. Strzelił w sparingach sporo bramek i widać, że ma ciekawe możliwości. Dużo pracy jak zwykle w środku Hermes, młody Wilk, który wygryzł ze składu Zganiacza bez rewelacji, ale też dużo zdrowia zostawił. Słabiutko Matusiak, Łobodziński - widać, że jeszcze nie zgrany z zespołem. Ogólnie wynik moim zdaniem sprawiedliwy i nie krzywdzący żadnej z drużyn. Jeszcze jedno: potwierdziło się moim zdaniem to, co było dla niektórych oczywiste Korona będzie u siebie groźna dla KAŻDEGO i ciężko będzie zdobyć punkty w Kielcach.
|
Do góry
|
|
|
|
#2091800 - 23/02/2008 06:23
[Re: Mindman]
|
stranger
|
ŁKS nie zagrał bardzo tragicznie w pierwszej połowie, w drugiej to padaka ciezka. Panowie Jaga to jest dno, rozbijali tylko ataki nasze ale to wystarczylo!Wegier naprawde niezle zagrał,reszta ekipy poprostu sie do niego niedostowowała i nie potrafili sobie nasi poradzic z akcjami kombinacyjnymi ktore probowal tworzyc wegier:)Ale dopiero w drugiej połowie byla pompa na maksa:)Znowu Marcinek Klatt zabłysnoł!
Zagraj zagraj tak jak Marcin Klatt;)
Tak poważnie to proponuje jutro na przekór wszystkim zagrać na Polonie Bytom x2. Nie bardzo wiem czemu niektórzy wpadają w zachwyt odnośnie Pasów.Polonia to żadna rewelacja fakt,ale Cracovia też nie jest jakaś potęga. Wg mnie kurs troszke przeszacowany na Polonie wiec x2 za nieduża stawkę biore!
|
Do góry
|
|
|
|
#2091881 - 23/02/2008 06:42
[Re: xqwzts]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
kolego McDziarz z ocena sytuacji w Legii troche przesadziles. w klubie nie ma żadnych transferów...Walter zapomina że latem sporo zarobił...a może nie chce pamiętać boapewne te pieniądze już wytransferował z klubu... i mówi że sytuacja jest tragiczna i trzeba płacić za błędy Wdowczyka...niezły krętacz kilka milionów EURO !!! jest do przodu na transferach... a on mówi że sytacja transferowa się załamała i dźwigają jeszcze ciężar błędnych decyzji Wdowczyka...z takim dyletanckim podejściem on chce budować potęgę Legii ??? po niezłym zarobku na Janczyku postanowił promować wprowadzanie młodych zdolnych do Legii... Nawet transfery Janczyka czy Fabianskiego nie pokryly strat jakie ITI ponosili z Legia. Po drugie, to nei jest tak ze Walter nie daje pieniedzy Gdyby sie znalazl przyzwoity i sprawdzony napastnik za przyzwoita cene, to by go na pewno kupili. Kolejnego kota w worku dzieki Bogu nie chca kupowac... obrona jest dziurawa po kontuzji Choto , wystarczy że za kartki konuzje wyleci Astiz Szala i będzie tragedia...brak długofalowej polityki...niestety za taką postawe dyletanckich działaczy LEGII przyjdzie zapłacić frycowe w lidze !!! kadra jest bardzo wąska...a wyniki meczów sparingowych dobitnie pokazują że zawodnicy pozostający w obwodzie nie są gotowi do gry w pierwszym składzie... wystarczy że za kartki konuzje wyleci Astiz Szala i będzie tragedia, ale nie wyleca przeciez tak poprostu. Mimo nieobecnosci Choto srodek obrony i tak jest bardzo mocny. W obwodzie jest jeszcze coraz pewniejszy Rzezniczak, nie zapominajmy tez o Wawrzyniaku. w meczu z Groclinem pauzuje Vuko i wobec kontuzji Ekwueme z konieczności (krótka ławka i brak wartościowych zmienników) bedzie musiał zagrać systemem 4:4:2 i wystawić niepewnego chimerycznego Grzelaka Wlasnie w absencji Vuko szukalbym najwiekszego oslabienia Legii. Ale na pozycje defensywnego pomocnika wzmocnien tez NIE potrzeba. Oprocz Vuko jest Ekwueme, do kadry pierwszego zespolu glosno puka Ariel Borysiuk, naprawde duzy talent. Do tego ewentualnie na pozycji defensywnego pomocnika moze przeciez zagrac Wawrzyniak. 'Krotka lawka'... Nie oczekujmy ze zespoly w polskiej lidze beda mialy po trzech zawodnikow na kazda pozycje. wobec IDIOTYCZNEGO RUCHU i puszczenia Grosickiego za marne grosze Urban może mieć niezły ból głowy bo pole manewru się zawęża... Idiotycznym ruchem byc moze byloby zostawienie go w Legii. Grosicki zostal wypozyczony, nie sprzedany. Przy powrocie do zdrowia Szalachowskiego mialby duzo mniej szans na gre niz w poprzedniej rundzie. Radovic jest w coraz wyzszej formie. Moze poprostu w Legii boja sie ze Grosik moglby nie wytrzymac rywalizacji, lub znowu zaczac chodzic do kasyn Jesli w Szwajcarii bedzie gral w pierwszym skladzie, ruch okaze sie nie idiotyczny, a swietny. Tam powinien sie chyba rozwinac pilkarsko bardziej niz w Polsce. Co do wzmocnien, to na jaka pozycje Legia ma ich szukac oprocz ataku...? W bramce Bardzo dobrze spisujacy sie Mucha, troche w tyle zostaje Skaba ale to tez nie kelner. Obrona to przezywajacy druga mlodosc Kielbowicz i Szala, szczegolnie ten drugi zaskakujaco dobrze prezentowal sie na zgrupowaniach. Astiz - tu nie trzeba komentowac, absenca Choto jest duza strata, ale jest jeszcze Wawrzyniak, Rzezniczak. Pomoc Radovic, Szalachowski, Giza, Roger, Vuko, Edson Nie sadze zeby znalezli lepszych od nich (za pieniadze na polskie warunki oczywiscie). Jedyna formacja gdzie przydaloby sie wzmocnienie, to oczywiscie atak. Nieskuteczny Chinyama i Grzelak, choc ten drugi jest w coraz wyzszej formie, moze w koncu sie przelamie i zacznie grac lepiej. Sklad Legii jest bardzo dobry i wystarczy ze Urban polaczy wszystko w jedna calosc (co jest najwiekszym problemem) A Legia bedzie nie do zatrzyamnia. Co do graczy rezerwowych Legii, to nie warto patrzec na nich pod wzgledem meczu z GKS. Calkowicie inaczej zawodnik prezentuje sie gdy gra z innymi rezerwowymi, tak jak np. w tym meczu, a inaczej gdy gra w meczu z pierwszym skladem. Pokazali to wchodzac z lawki na koncowki meczow w rundzie jesiennej. W meczu rowniez jestem za postawieniem na Legie. Atmosfera jest dobra jak nigdy, motywacja duza, zawodnicy jeszcze wierza w odrobienie straty do Wisly. Po takim kursie jaki oferuja buki mozna chyba zaryzykowac nie no masz racje interes życia Legia zrobiła wypożyczenie z opcją pierwokupu za 750k euro... I WCALE A WACLE WZMOCNIEŃ NIE POTRZEBA...tylko pomyśl bystrzaku że zapewne latem opuści nas Roger , główny kreator gry ... na Inakiego raczej ITI nie wyłoży pieniędzy bo będzie dla nich za drogi ... od jakiegoś czasu Radovic też przebąkuje o zmianie klimatu... nie wiem skąd żeś wywróżył "coraz wyższą" formę Grzelaka...chyba z fusów.... "Gdyby sie znalazl przyzwoity i sprawdzony napastnik za przyzwoita cene, to by go na pewno kupili. Kolejnego kota w worku dzieki Bogu nie chca kupowac..." to znajdź takiego w przerwie międzysezonowej za kwote maksymalnie pół miliona Euro ...albo wyłącz FMa... 9 milionów Euro...to kwota jaką uzyskalismy za sprzedanych latem zawodników i argument Waltera że Legia się ugięła pod naporem błędów Wdowczyka jakoś do mnie nie przemawia... Nawet Urban mówi , że sytuacja jest dramatyczna na środku obrony i ogółem drży o to żeby żaden z zawodników nie doznał kontuzji... ale oczywiście Ty masz lepsze pojęcie i rozeznianie od niego...
|
Do góry
|
|
|
|
#2091944 - 23/02/2008 07:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
moim zdaniem jutro legijnym będzie bardzo ciężko wygrać w Grodzisku. zgadzam się że Legia ma spore problemy i nie można ich bagatelizować i nie brać pod uwagę przy typowaniu w Grodzisku wygrać niełatwo, do tego Groclin jak mało chyba kto od lat sprawia Legii sporo problemów, nieważne czy u siebie czy na wyjeździe - zawsze gryzą trawę i często na stołecznych zdobywają punkty czysto hipotetycznie zastanawiam się czy tak regionalnie Poznań czasem nie będzie chciał wpłynąć jakoś na korzystniejszy dla siebie wynik sądzę że Groclin będzie ostro walczył o punkty, Legia na wyjeździe nie zremisowała, moim zdaniem 1X to typ który powinien być trafny, zresztą po lekkich spadkach na gospodarzy widać, że chyba taki wariant jest najpopularniejszy wśród typujących
|
Do góry
|
|
|
|
#2092064 - 23/02/2008 08:01
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
|
23/02 16:00 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów
Święta Wojna. Tak wielu kibiców nazywa mecz między tymi zespołami. Dla gospodarzy będzie to niezwykle ciężki sezon, tym bardziej, że już w połowie rundy prawdopodobnie okaże się, że przyszły sezon rozpoczną w 3 lidze. Zimą klub wymienił połowę składu. Odeszli m.in. Berensztajn, Kmiecik, Kaliciak, Piątkowski, Oziębałą, Białek. Sprowadzono natomiast Olszara, Chwalibogowskiego. Ruch wzmocnił się, bowiem Nowacki, Straka, Ćwielong , Brzyski to zawodnicy solidni, którzy pomogą zająć dobre miejsce na koniec sezonu. W Zagłębiu nie może zagrać Kłoda i Komorowski, więc 2 ważnych obrońców. Na szczęscie zdrowy jest Łuczywek, który będzie miał doskonała okazję pokazać się w meczu o stawkę. W Ruchu pauzować za kartki będą Marcin Sobczak, Krzysztof Nykiel i Pavol Balaz oraz kontuzjowany Jezierski. Prawdopodobnie w ataku zagra Łukasz Janoszka, który świetnie spisywał sie na sparingach. Dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Ruch Chorzów. Być może piłkarze mają w głowach Wielkie Derby, ale Duszan Radolsky skutecznie im to wybije. A jeśli zauważy, że ktoś nie gra na "maxa" to na pewno nie gra w Chorzowie przed kilkudziesięcioma tysiącami ludzi, więc wg mnie piłkarze nie będą się oszczędzać.
Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 2 2.60 4/10 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 2X 1.42 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2092469 - 23/02/2008 16:57
[Re: blacky82]
|
The Famous McD
|
znawcy od siedmiu bolesci. nie bylo kasy na klasowego zawodnika to chlamu panowie nie sciagali proste i logiczne i tu się mylisz...bo ściągnęli niezły chłam w postaci Booysena...wątły i chudy grajek który by padł pod naporem wiatru...CAŁE SZCZĘŚCIE ŻE SIĘ OPAMIĘTALI I DOSZLI DO WNISOKU ŻE JEST TO ZBYT DUŻY CHŁAM JAK NA LEGIE...I ODESŁALI GO DO DOMU DO SOMALII...SŁUSZNIE DOSZLI DO WNIOSKU ŻE TO BYŁOBY TOTALNE DZIADOSTWO 13 września 1997 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 1:0 (0:0) 1:0 - Zeigbo 49' 11 kwietnia 1998 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 2:1 (0:0) 0:1 - Magiera 65' 1:1 - Kaziów 77' 2:1 - Kaziów 86' 26 września 1999 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 5:0 (2:0) 1:0 - Czereszewski 13' 2:0 - Czereszewski (k.) 16' 3:0 - Czereszewski 50' 4:0 - Karwan 84' 5:0 - Bednarz 90' 30 kwietnia 2000 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 1:0 (0:0) 1:0 - Kacprzak 79' 5 sierpnia 2000 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 3:1 (1:0) 1:0 - Mięciel 45' 2:0 - Citko 50' 2:1 - Kacprzak 58' 3:1 - Mięciel 87' 31 marca 2001 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 0:1 (0:0) 0:1 - Mięciel 84' 12 sierpnia 2001 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 1:1 (0:0) 0:1 - Kłosiński 66' 1:1 - Kucharski 67' 13 października 2001 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 2:3 (1:2) 1:0 - Rasiak 21' 1:1 - Kucharski 23' 1:2 - Karwan 37' 2:2 - Rasiak (k.) 55' 2:3 - Piekarski 85' 3 sierpnia 2002 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 3:3 (2:1) 0:1 - Majewski 19' 1:1 - Rasiak 22' 2:1 - Moskała 37' 2:2 - Kucharski 74' 3:2 - Rasiak (k.) 81' 3:3 - Omeljańczuk 89' 18 marca 2003 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 0:2 (0:1) 0:1 - Zając 26' 0:2 - Piechniak 51' 29 października 2003 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 1:1 (1:0) 1:0 - Svitlica 8' 1:1 - Zając 73' 22 maja 2004 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 2:2 (2:1) 0:1 - Włodarczyk 11' 1:1 - Mila 29' 2:1 - Mila 39' 2:2 - Saganowski 78' 16 października 2004 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 0:1 (0:0) 0:1 - Vranjes 49' 14 maja 2005 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 3:2 (2:2) 0:1 - Saganowski 8' 0:2 - Saganowski 33' 1:2 - Sikora 38' 2:2 - Sikora 45' 3:2 - Radzewicz 69' 20 sierpnia 2005 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 0:2 (0:1) 0:1 - Vranjes 28' 0:2 - Ślusarski 85' 11 marca 2006 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 0:4 (0:2) 0:1 - Janczyk 8' 0:2 - Roger 37' 0:3 - Marcin Burkhardt 59' 0:4 - Janczyk 71' 5 sierpnia 2006 r.: Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 1:1 (0:1) 0:1 - Edson 7' 1:1 - Kaźmierowski 50' 9 marca 2007 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 0:1 (0:0) 0:1 - Sikora 65' 12 sierpnia 2007 r.: Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 1:0 (1:0) 1:0 - Grzelak 22' Ogółem rozegrano 19 spotkań, z czego: - zwycięstwa Dyskobolia: 7 - remisy: 5 - zwycięstwa Legii: 7
|
Do góry
|
|
|
|
#2092470 - 23/02/2008 16:58
|
Carpal Tunnel
|
ŁKS nie zagrał bardzo tragicznie w pierwszej połowie, w drugiej to padaka ciezka. Panowie Jaga to jest dno, rozbijali tylko ataki nasze ale to wystarczylo! zastanów się czasem zanim coś napiszesz... Mieli atakować non stop mając takie braki w składzie? No ale tak Jaga to dno i przypadkiem ma miejsce jakie ma i 12pkt przewagi nad ŁKS-em. Nawet po tym co napisałeś widać że trener Płatek dysponując składem nie oszukujmy się mocno okrojonym dobrze ustawił zawodników na boisku. Chętnie bym napisał kontrę apropo dna Jagi i tego jak daleko do niej ŁKS-owi.. (vide mecz w poprzedniej rundzie, prawda panie LASZLO?) Co do meczu.. bardzo dobry mecz Kałużnego i z drugiej strony słaby Bruna (może się jeszcze obudzi w następnych meczach). Aha w następnej kolejce z Cracovią nie zagra Banaszyński (!). Co do ŁKS-u.. walili cały mecz głową w mur. 2 lepsze sytuacje w 2 połowie ale ich pech że mają Klatta
|
Do góry
|
|
|
|
#2092543 - 23/02/2008 18:34
|
stranger
|
Chaoz byłeś na meczu? Nie możesz przyznać ze ŁKS nie miał przewagi w pierwszej połowie, jasne że to nie wystarczyło.Druga połowa to już kompletne nieporozumienie.
Tutaj się w pełni zgodzę Klatt to dosłownie beton, kompletnie nic nie gra.
|
Do góry
|
|
|
|
#2092544 - 23/02/2008 18:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
nie patrz na statystyki chlopie jesli tylko to bierzesz pod uwage to gratulacje potkniecie Wisly. Legia na dbrej drodze aby to wykorzystac. wpadnie szybko bramka to moze troche tego nawpadac pozniej. jesli nie to moze byc meczarnia. no chyba ze aura sprawi psikusa bo wieje dzis ze hoho (bynajmniej w moim regionie) o booysenie sie nie wypowiem nie widzialem go w akcji. mial przyjsc za free. pozniej podobno wyszlo ze ktos chcial kase za niego dlatego zrezygnowali
|
Do góry
|
|
|
|
#2092611 - 23/02/2008 19:25
|
The Famous McD
|
nie patrze nigdy na statystyki tak tylko wrzuciłem...ale poprostu warto pamiętać że Groclin to zawsze niewygodny rywal dla Legii... jak ktoś się orientuje to niech napisze jaka jest pogoda w Grodziska albo ogólnie w WLKP chociaż... bo w Konstancinie to "piździ jak w kieleckiem" dwa przystanki przewalone
|
Do góry
|
|
|
|
#2092622 - 23/02/2008 19:30
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Ja jak zwykle Legii nie ruszam, bo czasami serce kłóci się z rozumem Wydaje mi się, że najlepszym typem na to spotkanie jest under, ponieważ w Legii za bardzo nie ma kto tych bramek strzelać, a co do Groclinu to im zawsze potrzeba trochę kolejek, żeby wejść w rundę. Tak jak Wojtas wspomniał ważna jest też pogoda, bo jeśli będzie wiać dosyć mocny wiatr to wtedy meczem będzie rządził przypadek, a i zwykle wtedy pada mało bramek
|
Do góry
|
|
|
|
#2092643 - 23/02/2008 19:50
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
|
Dla mnie Legia No BET Tak jak myslałem, wczoraj rozpisałem się na pól stronu i lipa więc dzisiaj krótko bo sporo napisał Igi. Cracovia dzisiaj powinna wygrać, ale ja zagram co innego. Polonia strzeli kurs 1.75 7/10 Unibet2 powody dla których ten typ gram. Po pierwsze jak wiemy w Bytomiu zmienił się trener (Michal Probierz przybył) a to bardzo czesto powoduje że w meczach piłkarze lepiej walczą Druga sprawa to formacja obronna Cracovii. Jeśli zagrają w obronie tą trójką co podał Igi to zauwazmy, że jeszcze nigdy nei grali o punkty w tym skąldzie a 2/3 obrońców przyszło tej zimy. Jeśli zagrają 4-4-2 to też to będzie ich pierwszy mecz w takim ustawieniu. Wiadomo Cracovia bronić się nie będzie a to w sam raz dla szybkiego Zielińskiego. No i do tego na bramce Marcin Cabaj P.S. Kolego z Krakowa troszke melisy się napij dla spokoju. Po co te nerwy, ja wczoraj napsiałem swoje argumenty po to aby każdy mógł zagrać to co lubi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2092681 - 23/02/2008 20:20
|
veteran
Meldunek: 18/09/2005
|
Co Wy gadacie, jak nie ma kto strzelać? Z napastnikami faktycznie jest ciężko, bo nie ma tego drugiego(chyba, że Grzelak się obudzi, a stać go na przebłyski), Chinyama to dla mnie jeden z najlepszych w lidze. Podobno dobrze przepracował przerwe, do tego gra przeciw dawnej drużynie ;> Druga linia najlepsza w Polsce, wystarczy, że Giza poprawi skuteczność, w co mocno wierze, Roger i Edson to najlepsi pomocnicy w lidze, Radovic też bardzo dobry. Nie mówię, że od razu wygrają, bo Dyskobolia to zdecydowanie pierwsza piatka w lidze, do tego pierwszy mecz. Trzeba gonić Wisłe. Dzisiaj będzie minus osiem LEGIA, ew. remis.
|
Do góry
|
|
|
|
#2092716 - 23/02/2008 20:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
DNB do grania dla pseudo fachowcow
Biore Groclin DNB ,bo gdzie mi tam do Ciebie ,maestro
|
Do góry
|
|
|
|
#2092719 - 23/02/2008 20:37
[Re: Kopytko]
|
Carpal Tunnel
|
Chinyama to dla mnie jeden z najlepszych w lidze. Druga linia najlepsza w Polsce, Rozumiem kopytko twoja miłość do warszawskiej drużyny ale z tymi najlepszymi to przesadziłeś obecnie najlepsza linie pomocy ma Wisła i to nie podlega żadnej dyskusji.Żadnej ! Jeżeli chodzi o napastników owszem chinyama jest w czołówce najlepszych napastników grających w polskiej lidze(10 bramek mówi samo za siebie) ale na pewno nie jednym z najlepszych Odnośnie tego meczu widzę tutaj x2 ale po takim kursie na pewno tego nie biorę. Do rozważenia jest moim zdaniem granie undera 2.5 Jedynym meczem dzisiaj z polskiej ligi który jest wart rozważenia jest moim zdaniem granie z podpórką na ekipe z Chorzowa po bardzo dobrym kursie 1.45. pozdrawiam, gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#2092732 - 23/02/2008 20:45
[Re: gool11]
|
enthusiast
|
sorry że się wtrące do wątku ale Chinyama faktycznie należy do najlepszych napastników w Polsce no bo któż jest lepszy niby? Paweł Brożek, Radek Matusiak, Sikora?
żeby nie robić off topu - powiem jedno - stawiajcie na Legię! Legia gra o mistrza, Groclin co najwyżej może powalczyć o Intertoto i to zdecydowanie wystarczy w tej "analizie".
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2092825 - 23/02/2008 21:32
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
@gool11
Wg mnie Legia ma najmocniejszą drugą linię Giza, Roger, Edson, Radovic - lepiej się nie da
Edson - Zieńczuk Zdecydowanie lepszy jest Edson. Fart Zieńczuka dobiegł końca i nie widzę ani jednego elementu, w którym byłby lepszy od Edsona
Roger - Cantoro Ciężko porównywać, bo jeden gra ofensywnie, a drugi defensywnie. Jednak jeśli miałbym się decydować to też wolałbym Legionistę
Sobolewski - Giza Tutaj przewaga Żubra. Obydwaj słabi psychicznie. Jednak Sobol jest bardziej waleczny i równiejszy
Łobodziński - Radovic Jeśli obydwaj są w formie to zdecydowanie lepszy jest Radovic. Obecnie Łobo gra średnio. Wg mnie potrzebuje komfortu, że ma pewne miejsce w jedenastce, bo psychika nie jest jego mocną stroną
Jeśli chodzi o grę do przodu to zdecydowanie Legia ma najmocniejszą drugą linię. Każdy stanowi zagrożenie dla bramki przeciwnika, natomiast w Wiśle Zieńczuk, Łobodziński i ewentualnie Sobolewski, chociaż ostatnio coraz rzadziej
|
Do góry
|
|
|
|
#2092840 - 23/02/2008 21:37
|
enthusiast
|
@gool11
Wg mnie Legia ma najmocniejszą drugą linię Giza, Roger, Edson, Radovic - lepiej się nie da
Edson - Zieńczuk Zdecydowanie lepszy jest Edson. Fart Zieńczuka dobiegł końca i nie widzę ani jednego elementu, w którym byłby lepszy od Edsona
Roger - Cantoro Ciężko porównywać, bo jeden gra ofensywnie, a drugi defensywnie. Jednak jeśli miałbym się decydować to też wolałbym Legionistę
Sobolewski - Giza Tutaj przewaga Żubra. Obydwaj słabi psychicznie. Jednak Sobol jest bardziej waleczny i równiejszy
Łobodziński - Radovic Jeśli obydwaj są w formie to zdecydowanie lepszy jest Radovic. Obecnie Łobo gra średnio. Wg mnie potrzebuje komfortu, że ma pewne miejsce w jedenastce, bo psychika nie jest jego mocną stroną
Jeśli chodzi o grę do przodu to zdecydowanie Legia ma najmocniejszą drugą linię. Każdy stanowi zagrożenie dla bramki przeciwnika, natomiast w Wiśle Zieńczuk, Łobodziński i ewentualnie Sobolewski, chociaż ostatnio coraz rzadziej
nie ma co sie podniecac na łazienkowskiej gra pilkarzy zweryfikuje wszysko...legia jeszcze nie grala...zobaczymy co pokarze a groclinu nie stawialbym na przegranej pozycji..
|
Do góry
|
|
|
|
#2092851 - 23/02/2008 21:40
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
@gool11
Wisla jest o wiele lepiej zbilansowana w srodku. Nawet nie ma co porownywac.
|
Do góry
|
|
|
|
#2092866 - 23/02/2008 21:47
[Re: polskignom]
|
stranger
|
Panowie niepodważalnym faktem jest to,że obie drużyny mają potężna ekipę w pomocy nie ma się co spierać kto jest lepszy od kogo, wyniki to pokażą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2092915 - 23/02/2008 22:09
[Re: LASZLO1908]
|
Carpal Tunnel
|
@podstawek87 nie zapominaj także o rezerwowych wisły. Na ławce siedzą przecież Paulista,Boguski(oni również mogą grać na pomocy) oraz Jirsak. Poza jedynym aspektem w którym legie może dorównać wisle w pomocy to są boki.A gdy piszesz że Zienczuk miał "farta" to naprawdę mnie sie smiać chce pokaż mi jakiegolwiek zawodnika który strzela 12 Bramek w rundzie i gra na boku pomocy nie wspominając jescze o asystach. Ja sie pytam ile bramek strzelił Edson. Owszem świetnie wykonuje rzuty wolne jednak dynamiką odstaje od Zienia. Apropo asysty wczoraj znów Marek świetnie asystował tym razem przy golu Kokoszki. Środek wogóle nie podlega dyskusji Sobolewski i Cantoro są typowymi Środkowymi pomocnikami. Natomiast w Legii tylko i wyłącznie Giza może uchodzić za miano takiego.Jednak nie warto chyba przypominać jakie "babole" popełniał majac przed sobą pusta bramkę przeciwnika i nie było to raz! Zapewne to wiesz. O jego strzałach i stratach też nie wspomnę. Roger wg. mnie nadaje sie na bok.Środek nie dla niego. Pozdrawiam, gool11
|
Do góry
|
|
|
|
#2093381 - 23/02/2008 23:37
|
veteran
|
A dla mnie dużo mocniejszą drugą linie ma Legia. Jarajcie się dalej Zieńczukiem, który jak cała Wisła miał rundę życia. Cantoro i Sobolewski bardzo dobrzy, ale dla mnie nie ma żadnego porównania do Rogera i Gizy. Żadnego. Poza tym R-G duet zdecydowanie ofensywny w przeciwieństwie do C-S. Tak jak ktoś napisał Rado w formie bije Łobodzińskiego na głowe. Do tego Legia gra piatką w pomocy. Co do Chinyamy to chciałem obstawić, że będzie królem strzelców, ale nawet zapomniałem poszukać takiego zakładu. Takie jest moje zdanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2093454 - 23/02/2008 23:47
|
veteran
Meldunek: 27/06/2007
|
A dla mnie dużo mocniejszą drugą linie ma Legia. Jarajcie się dalej Zieńczukiem, który jak cała Wisła miał rundę życia. Cantoro i Sobolewski bardzo dobrzy, ale dla mnie nie ma żadnego porównania do Rogera i Gizy. Żadnego. Poza tym R-G duet zdecydowanie ofensywny w przeciwieństwie do C-S. Tak jak ktoś napisał Rado w formie bije Łobodzińskiego na głowe. Do tego Legia gra piatką w pomocy. Co do Chinyamy to chciałem obstawić, że będzie królem strzelców, ale nawet zapomniałem poszukać takiego zakładu. Takie jest moje zdanie. A moim zdaniem najmocniejszą drugą linie ma kurna Odra Wodzisław. tu mają chyba być zamieszczane jakieś konstruktywne wypowiedzi a nie kurna spieranie się która drużyna ma mocniejszą drugą linie
|
Do góry
|
|
|
|
#2093515 - 23/02/2008 23:54
[Re: Kibickr]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/02/2008
|
Giza pokazał klase jakim jest znakomitym snajperem mial pare 100% okazji i gola nie strzelil Co innego Zieńczuk- jak ma okazje to strzeli. Wisła miażdzy wszystkich nie am sie co oszukiwac Grociln 1x kurs 1.36
|
Do góry
|
|
|
|
#2093922 - 24/02/2008 01:07
|
Carpal Tunnel
|
A dla mnie dużo mocniejszą drugą linie ma Legia. Jarajcie się dalej Zieńczukiem, który jak cała Wisła miał rundę życia. Panie Kopytko ,litosci Runde zycia ? Maja ,jak na OE ,bardzo mocny, zbilansowany zespol ,rozgarnietego trenera ,zrownowazony budzet ,nie kupuja wynikow i...beda mistrzem Polski w obecnym sezonie ,czy to sie fanom Legii podoba czy nie ,kropka. Nie chcialbym juz wiecej denerwowac tych wszystkich ,ktorzy Wisle i jej kibicom zazdroszcza ( a z tej zazdrosci troche im sie miesza w glowach i pisza baialuki) ,ale musze wspomniec rowniez o tym ,ze w sezonie 2008/9 w Champions League ponownie zagra polski zespol - Wisla Krakow. A przed Legia jeszcze wiele ,wiele pracy ,wiec zycze powodzenia....w nastepnych latach.
|
Do góry
|
|
|
|
#2094272 - 24/02/2008 02:08
[Re: Amkwish]
|
stranger
|
Jak narazie wszystko zgodnie z planem
Widzew - Odra 4:3 Groclin - Legia 1:0 Sosnowiec - Ruch 0:0
i CRACOVIA - POLONIA 1:1 :):):):)
piękny początek ligi:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2094286 - 24/02/2008 02:13
|
enthusiast
Meldunek: 04/02/2008
|
po pierwszej połowie legia miała zero celnych strzałów nie patrzyłem na staty po drugiej, ale bramkarz dyskobolii był w ogóle uruchamiany?
|
Do góry
|
|
|
|
#2094464 - 24/02/2008 02:57
|
Carpal Tunnel
|
DNB do grania dla pseudo fachowcow
Biore Groclin DNB ,bo gdzie mi tam do Ciebie ,maestro Blacky82 ,dzieki Tobie postawilem na Dyskobolie ,nie posiadam sie z wdziecznosci W koncu forum jest miedzy innymi od tego ,by Spece pomagali pseudo-fachowcom Do nastepnej kolejki OE oj AMk widze ze potrafisz szcekac i nic wiecej bo jakos nie widze tutaj glebszego twojego wywodu na temat Pomaranczy. piszesz cos o La liga to pisz nikt ci nie wypomina twoich wtopek bo nie o to tutaj chodzi, czujesz sie silny z tej ligi to brawo dla ciebie oby wiecej takich. Chcialem tylko zwrocic uwage na pseudo znawcow i nie boje sie uzyc tego slowa jeszcze raz. bo argument za groclinem ktory mialby mnie skusic mialbyc taki ze legia przespala okres transferowy? smiechu warte w zyciu tak sie nie usmialem Z drugiej strony widac ze w wiekszosci tych wypowiedzi bije nienawisc i wrogosc do stolecznych. z twoich rowniez niestety widac ze bardzo lubisz Wisle i niech tak zostanie Zagralem Legie za dosc niezla stawke ze przegralem niestety nie placze ale takiego kursu wstyd bylo nie wziasc Ty wzieles Groclin zarobiles ciesz sie ja plakac nie bede nie martw sie a i wypominac tez nikomu nie wypominam ze czyjes rozmyslenia nie weszly takze takie teksty schowaj sobie do poduszki pewnie zaraz bedziesz chcial tutaj zablysnac swoja pozycja (czyt. jakies ostrzezenie albo ban)
|
Do góry
|
|
|
|
#2094504 - 24/02/2008 03:06
|
veteran
|
A dla mnie dużo mocniejszą drugą linie ma Legia. Jarajcie się dalej Zieńczukiem, który jak cała Wisła miał rundę życia. Panie Kopytko ,litosci Runde zycia ? Maja ,jak na OE ,bardzo mocny, zbilansowany zespol ,rozgarnietego trenera ,zrownowazony budzet ,nie kupuja wynikow i...beda mistrzem Polski w obecnym sezonie ,czy to sie fanom Legii podoba czy nie ,kropka. Nie chcialbym juz wiecej denerwowac tych wszystkich ,ktorzy Wisle i jej kibicom zazdroszcza ( a z tej zazdrosci troche im sie miesza w glowach i pisza baialuki) ,ale musze wspomniec rowniez o tym ,ze w sezonie 2008/9 w Champions League ponownie zagra polski zespol - Wisla Krakow. A przed Legia jeszcze wiele ,wiele pracy ,wiec zycze powodzenia....w nastepnych latach. A czy jedno wyklucza drugie? Porównaj Zieńczuka z poprzednich rund, a z tej jesiennej. Przecież ja nie mówię, że oni mają słabą drużynę i na pewno niczego im nie zazdroszcze. Po prostu wypowiedziałem swoje zdanie. Dzisiaj wypadł słaby(nawet bardzo słaby) mecz, a tu już co niektórzy sikają w majtki :|
|
Do góry
|
|
|
|
#2094565 - 24/02/2008 03:20
|
stranger
|
Kopytko nie chce się wtrącac w Wasze spory,ale poprostu wystarczy przyznać sie do błedu i po prawie.Każdy się myli to normalne. Raz Ty masz racje,a raz ktos inny. pozdro i udanego weekendu:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2094597 - 24/02/2008 03:28
|
Carpal Tunnel
|
Chcialem tylko zwrocic uwage na pseudo znawcow i nie boje sie uzyc tego slowa jeszcze raz. bo argument za groclinem ktory mialby mnie skusic mialbyc taki ze legia przespala okres transferowy? smiechu warte w zyciu tak sie nie usmialem
Jakbys mial jaja to pogratulowalbys wszystkim tym ,ktorych nazywasz pseudofachowcami ,a ktorzy bardzo przekonujaco kontrowali te wszystkie napinki za Legia. Majac do wyboru Twoje epitety (i kto tu szczeka ? ) , a rzetelne spojrzenie "pseudofachowcow" wybralem to drugie ,jak sie okazuje slusznie. Ciekawy jestem kto sie smial glosniej ,czy Ty zlewajac z "argumentu braku transferow" w Legii czy Ci ,ktorzy nie postawili "peffki" na Legie ,za ktora optowales. I wlasnie Twoja buta i nieuzasadniona pewnosc siebie ostatecznie przekonaly mnie do ...grania na Groclin. Tak wiec raz jeszcze powtarzam ,ze jestem Ci wdzieczny ,co ban i ostrzezenie czyni jeszcze mnie prawdopodobnymi niz przed meczem w Grodzisku. Poza tym ,tak jak nie gotuje sie rosolu z kury znoszacej zlote jajka ,tak nie banuje sie usera ,dzieki ktoremu mozna ograc buka Salut ! amk
|
Do góry
|
|
|
|
#2094679 - 24/02/2008 03:45
|
Carpal Tunnel
|
Oj Panie Kolego z calym szacunkiem nigdzie nie napsialem ze to pewniak ( nie ma w polskim slowniku takiego slowa jak peffka :green )
Jakbys mial jaja to pogratulowalbys wszystkim tym ,ktorych nazywasz pseudofachowcami ,a ktorzy bardzo przekonujaco kontrowali te wszystkie napinki za Legia. amk
I juz zaczyna sie twoje pierd... o szopenie. widze ze zbytnio ze zrozumieniem nie czytasz alb masz krotka pamiec. moj post byl trzecim postem dotyczacym Legi drugim dotyczacym tego wlasnie meczu. 1 post zwrocil uwage na kurs na Legie ze pewnie skorzysta. drugi post byl polemika o sytuacji w LEgi ( nie podam nickow czyje to posty bo nie chce mi sie zagladac. moj byl drugim postem ktory byl za postawieniem za legia. takze nie widze tutaj zadnej nagonki na legie a wrecz przeciwnie bo do mojego glosu bylo wiecej o tym aby odpuscic ten mecz ewentualnie zagrac na Groclin takze moze ci sie pomylily fora albo nastepnym razem nie wymyslaj chlopie zarzutow z kapelusza zarobiles to sie ciesz. z twojego komentarz widac jedno ( wysmiac ponizyc zlekcewazyc ot taka polaczkowatosc typowa dla... ( wpisac co kto uwaza) a pozniej sie dziwicie ze nikt nic nie chce pisac no chyba ze dazycie do tego aby pisali cokolwiek tylko wybrane osoby ale to juz nie moja sprawa PS AMK raz do roku to i fortepian sam zagra pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2094788 - 24/02/2008 04:08
|
The Famous McD
|
Powariowaliście ???
Odradzam granie na Legię !!!
szanse Legii na 3 punkty w tym meczu są iluzoryczne , żeby nie powiedzieć znikome !!!
w klubie nie ma żadnych transferów...Walter zapomina że latem sporo zarobił...a może nie chce pamiętać boapewne te pieniądze już wytransferował z klubu... i mówi że sytuacja jest tragiczna i trzeba płacić za błędy Wdowczyka...niezły krętacz kilka milionów EURO !!! jest do przodu na transferach... a on mówi że sytacja transferowa się załamała i dźwigają jeszcze ciężar błędnych decyzji Wdowczyka...z takim dyletanckim podejściem on chce budować potęgę Legii ??? po niezłym zarobku na Janczyku postanowił promować wprowadzanie młodych zdolnych do Legii...
którzy wczoraj przegrali z GKSem Katowice 1:0 na Ł3...z Murcią po 11 mintach przegrywali 2:0...i ogółem nie prezentowali się zbyt dobrze...
obrona jest dziurawa po kontuzji Choto , wystarczy że za kartki konuzje wyleci Astiz Szala i będzie tragedia...brak długofalowej polityki...niestety za taką postawe dyletanckich działaczy LEGII przyjdzie zapłacić frycowe w lidze !!! kadra jest bardzo wąska...a wyniki meczów sparingowych dobitnie pokazują że zawodnicy pozostający w obwodzie nie są gotowi do gry w pierwszym składzie...
w meczu z Groclinem pauzuje Vuko i wobec kontuzji Ekwueme z konieczności (krótka ławka i brak wartościowych zmienników) bedzie musiał zagrać systemem 4:4:2 i wystawić niepewnego chimerycznego Grzelaka , wraca Szałachowski ale on nie jest zdolny do grania w pełnym wymiarze i póki co...na pełnych obrotach...troche czasu minie nim odzyska forme. Urazu doznał ostanio Edson...wobec IDIOTYCZNEGO RUCHU i puszczenia Grosickiego za marne grosze Urban może mieć niezły ból głowy bo pole manewru się zawęża...
CAŁOŚĆ JAK SIĘ ZBIERZE DO KUPY ...TO WIDAĆ ŻE KUPY SIĘ TU NIC NIE TRZYMA
STANOWCZO ODRADZAM GRANIE NA LEGIĘ W TYM MECZU...bądź co bądź Groclin to nie są jacyś kelnerzy...u siebie maja niezły bilasn spotkań... DODATKOWO MOŻE BYĆ NIEPEWNA AURA...
pozostaje liczyć na cud i błysk geniuszu Rogera i Gizy...;) cudu nie było...miałem racje...nie było również widać tej coraz wyższej formy Grzelaka którą tu ktoś chyba z sufitu ogłaszał... nie wiem czy nie wina leży po stronie filozjoga Ryszarda Szula i zajechaniem zawodników ....pewnie za dużo im zaaplikował biegania ze sztangą na obozie...Jeżeli dalej Legionisci będą się poruszać jak muchy w smole to o 2im miejscu można zapomnieć... nie wydaje mi się żeby szybko odzyskali świeżość...może być ciężko... coś te zegarki i inne bajery Szula gówno warte skoro optymalna dyspozycja fizyczna przychodzi w połowie rundy...
|
Do góry
|
|
|
|
#2094824 - 24/02/2008 04:12
|
Carpal Tunnel
|
PS AMK raz do roku to i fortepian sam zagra
pozdro
Otoz to Dziwie sie ,ze nie zlapales kontekstu i z kazdym zdaniem bardziej sie zaperzasz. Zrozum wreszcie ,ze widzac napisane : "DNB dla pseudofachowcow" pomyslalem ...to znaczy dla mnie Zreszta ,ja sie tak malo orientuje w dzisiejszej OE ,ze nawet pseudofachowiec ,to dla mnie za wiele. Owszem kibicuje Wisle. Moja kobieta jest Krakowianka ,od dziecka kibicuje Wisle i troche mnie tym zarazila. Jednak jest jeszcze inny powod. Otoz chcialbym ,by wreszcie jakas polska druzyna zaczela regularnie grywac w LM i odnosic ,poki co skromne,ale zawsze sukcesy. Na dzis kandydat jest tylko jeden ,wlasnie Wisla. Liga polska jaka jest ,kazdy widzi. Graja w niej zespoly....zdegradowane. To chyba ewenement na skale swiatowa ,ja tego za nic w swiecie nie moglem wytlumaczyc Katalonczykom ,mysleli ,ze sobie jaja robie Chyba wiecej drukarzy siedzi w Polsce w pace niz biega z gwizdkiem po boisku. W przekrety zamieszani trenerzy ,prezesi klubow ,sponsorzy. Stadionow brak ,boisk tym bardziej ,sciaga sie jakichs niedorajdow z calego swiata ,zamiast szkolic wlasna mlodziez. Szczescie ,ze pojawil sie Leos i reprezentacja zagra na ME. Moze kiedys bedzie lepiej ,bo dno chyba zostalo osiagniete ,wiec...mozna sie tylko od niego odbic. Moze ME w 2012 beda stanowily jakis przelom ,mam nadzieje. To tyle wywodow laika.
|
Do góry
|
|
|
|
#2094890 - 24/02/2008 04:23
|
veteran
|
Kopytko nie chce się wtrącac w Wasze spory,ale poprostu wystarczy przyznać sie do błedu i po prawie.Każdy się myli to normalne. Raz Ty masz racje,a raz ktos inny. pozdro i udanego weekendu:) Ale że niby do jakiego błędu? Ps. Z jakiego jesteś miasta?
|
Do góry
|
|
|
|
#2095266 - 24/02/2008 06:08
|
Carpal Tunnel
|
w sezonie 2008/9 w Champions League ponownie zagra polski zespol - Wisla Krakow.
No way. Chyba, że masz na myśli kwalifikacje do Champions League Faza grupowa - nie. Generalnie - dosyć planowa ta pierwsza kolejka OE póki co Właściwie brak jakichś niespodzianek, bo dla mnie win Groclinu takim wydarzeniem nie jest. Pozostało jeszcze jedno spotkanie jutro i szczerze mówiąc na tą chwilę - kompletnie nie wiem jak je ugryźć. Może ktoś ma pomysł?
|
Do góry
|
|
|
|
#2095285 - 24/02/2008 06:12
|
Carpal Tunnel
|
Chaoz byłeś na meczu? Nie możesz przyznać ze ŁKS nie miał przewagi w pierwszej połowie, jasne że to nie wystarczyło.Druga połowa to już kompletne nieporozumienie.
Tutaj się w pełni zgodzę Klatt to dosłownie beton, kompletnie nic nie gra. Byłeś na meczu. Miał taka miażdżącą przewagę, że oddał całe 2 strzały w światło bramki Jagi? Odniosłem się bardziej do stwierdzenia że Jaga to dno.. bo nie widzę żadnych podstaw żeby tak twierdzić. A jeżeli już przy tym temacie jesteśmy to przeczytaj poniższe wypowiedzi i zastanów się dlaczego Jaga nie narzucała tempa, nie szarpała się i nie atakowała. Artur Płatek (trener Jagiellonii Białystok): - Nie był to wielki mecz, remis jest sprawiedliwym rezultatem i jestem zadowolony z tego punktu. Na pewno w pewien sposób przybliża on nas do utrzymania w ekstraklasie. Pojedynczo nie chciałbym oceniać zawodników, ale nie ulega wątpliwości, że widoczne było odejście naszej trójki zawodników. Mirosław Jabłoński (trener ŁKS-u Łódź): Wiedzieliśmy, że Jagiellonia nie przyjedzie do Łodzi grać otwartego futbolu i musieliśmy uważać, żeby się nie nadziać się na jej kontrataki. Więc wszyscy wiedzieli po co jedzie Jaga do Łodzi a teraz wielkie rozczarowanie? To nie wiem mieli złomotać ŁKS nie dość że u siebie to i na wyjeździe? ooooooooo lalalallalalala pici pici...
|
Do góry
|
|
|
|
#2095641 - 24/02/2008 08:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Górnik Zabrze - Lech Poznań 1x Zabrzanie mają fatalną statystykę bezpośrednich spotkań z dzisiejszym rywalem bo przegrali ostatnie 7 meczów !!! Z tego też względu stawiam na to, że Lech tego spotkania nie wygra. Ciężko jest typować 1 kolejkę bo naprawdę sparingi czasami nie odzwierciedlają tego kto jest w jakiej formie. Chociaż u Legii akurat pokazały, że jak była słaba tak jest teraz Patrząc jednak na sparingi to Lech wyszedł po prostu koszmarnie mecz wygrany z Hiroshimą 5:0 a 6tak same porażki i remisy to nie wróży dobrze przed startem rundy. W Poznaniu jednak ciągle skąpią grosza na transfery uważając, że mają dobry skłąd,a tak nie jest brakuje kilku zawodników na pozycje no ale sprowadzili Bandrowskiego ale czy to będzie tak duże wzmocnienie zobaczymy. Górnik Zabrze zagra przed własną publicznością i możemy się spodziewać hchyba kilkunastu tys. ludzi, którzy będą dodatkowym bodźcem do mobilizacji. Zawodników Górnika jednak nie trzeba mobilizować bo sama wypowiedź Smudy na pewno to wystarczająco zrobiła. Chyba wiecie o czym mówię o tym wywiadzie związanym z kadrowiczami Benhakera no i o tym, że nawet nie wi jak się nazywają. Jutro Górnicy będą walczyli o każdy mter boiska i powinni pokazać Smudzie, że się grubo mylił dlatego stawiam bardziej na zwycięstwo Górników,a ewentualnie remis bo Lech tego meczu nie wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#2095712 - 24/02/2008 09:51
|
enthusiast
|
Chinyama to dla mnie jeden z najlepszych w lidze. Druga linia najlepsza w Polsce, Rozumiem kopytko twoja miłość do warszawskiej drużyny ale z tymi najlepszymi to przesadziłeś obecnie najlepsza linie pomocy ma Wisła i to nie podlega żadnej dyskusji.Żadnej ! Jeżeli chodzi o napastników owszem chinyama jest w czołówce najlepszych napastników grających w polskiej lidze(10 bramek mówi samo za siebie) ale na pewno nie jednym z najlepszych Odnośnie tego meczu widzę tutaj x2 ale po takim kursie na pewno tego nie biorę. Do rozważenia jest moim zdaniem granie undera 2.5 Jedynym meczem dzisiaj z polskiej ligi który jest wart rozważenia jest moim zdaniem granie z podpórką na ekipe z Chorzowa po bardzo dobrym kursie 1.45. pozdrawiam, gool11 gool11 amkwish piwa wam dac...dobrze mowicie.. panowie spod znaku L wyprodukowali pare postow podwazajacych wartosc wiselki, porownywali jakich to nie maja napastnikow pomocnikow .ciesze sie ze rzeczywistosc zweryfikowala ich poglady.. mam nadzieje ze z pokora podejda do kolejnej kolejki.. (czuje ze juz nie dlugo beda zwalniac trenera..) ja wiem ze sa zawiedzeni postawa sowjej druzyny ale to nie powod do glupich uwag, glupiego obrazania ludzi o innych pogladach.. no chyba ze przez to chca potwierdzic znana w calej polsce opinie o warszawce i L...
|
Do góry
|
|
|
|
#2095714 - 24/02/2008 09:55
|
enthusiast
|
Ja mam gorącą prośbę aby panowie jednak ochłonęli, bo widzę, że jeszcze chwila a cierpliwość moja się skończy. Dlatego proponuję aby jednak pisać o lidze a nie o tym kto jest jaki fachowcem. Z resztą na Boga jak jedna kolejka może o tym decydować.
.::Think Twice::. Ignorator. chcialem tylko powiedziec ze czasem klotnie , nieporozumienia moga byc zrodlem dobrze przeanalizowanych (przedyskutowanych)typow.... pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2095823 - 24/02/2008 17:38
|
newbie
Meldunek: 28/03/2007
|
no chyba ze przez to chca potwierdzic znana w calej polsce opinie o warszawce i L... o widze ze chciales tym potwierdzic opinie panujaca w Polsce o wysokiej kulturze Krakusow
|
Do góry
|
|
|
|
#2095840 - 24/02/2008 18:10
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
|
Górnik Zabrze - Lech Poznań 1x Zabrzanie mają fatalną statystykę bezpośrednich spotkań z dzisiejszym rywalem bo przegrali ostatnie 7 meczów !!! Z tego też względu stawiam na to, że Lech tego spotkania nie wygra. Ciężko jest typować 1 kolejkę bo naprawdę sparingi czasami nie odzwierciedlają tego kto jest w jakiej formie. Chociaż u Legii akurat pokazały, że jak była słaba tak jest teraz Patrząc jednak na sparingi to Lech wyszedł po prostu koszmarnie mecz wygrany z Hiroshimą 5:0 a 6tak same porażki i remisy to nie wróży dobrze przed startem rundy. W Poznaniu jednak ciągle skąpią grosza na transfery uważając, że mają dobry skłąd,a tak nie jest brakuje kilku zawodników na pozycje no ale sprowadzili Bandrowskiego ale czy to będzie tak duże wzmocnienie zobaczymy. Górnik Zabrze zagra przed własną publicznością i możemy się spodziewać hchyba kilkunastu tys. ludzi, którzy będą dodatkowym bodźcem do mobilizacji. Zawodników Górnika jednak nie trzeba mobilizować bo sama wypowiedź Smudy na pewno to wystarczająco zrobiła. Chyba wiecie o czym mówię o tym wywiadzie związanym z kadrowiczami Benhakera no i o tym, że nawet nie wi jak się nazywają. Jutro Górnicy będą walczyli o każdy mter boiska i powinni pokazać Smudzie, że się grubo mylił dlatego stawiam bardziej na zwycięstwo Górników,a ewentualnie remis bo Lech tego meczu nie wygra. Jestem w stanie się zgodzić, ale grać 1X po kursie ~1.3 ?! Kurs na pewno nie jest tego warty! To już polecam DNB na zabrzan. Lech dziś najprawdopodobniej w składzie: Kotorowski - Henriqez, Bosacki, Kucharski, Kikut - Bandrowski, Murawski, Quinteros (Injac), Zając (Wilk) - Reiss, Rengifo. Ława: Injac (Quinteros), Pitry, Wilk (Zając), Szyszka, Dolha. Nie zagrają: Djurdjevic, Wojtkowiak, Tanevski. Dla mnie ten mecz to wielka niewiadoma, czyli NO BET. Sam jednak za małą stawkę zagrałem X, ale jako kibic Kolejorza jestem pełen obaw przed 1 meczem. PS. Pyskówkę na tematy wyższości 2 linii Wisła-Legia i innych bzdur róbcie sobie na quasi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2095909 - 24/02/2008 19:06
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Pozostało jeszcze jedno spotkanie jutro i szczerze mówiąc na tą chwilę - kompletnie nie wiem jak je ugryźć. Może ktoś ma pomysł? Jak gra Lech to gramy over Kursy powyżej @2 na over 2.5 wyglądają ciekawie. W ostatnich siedmiu spotkaniach między tymi drużynami sześć razy mieliśmy przynajmniej trzy bramki. Lech już od dość długiego czasu kojarzy się ze słabą obroną, dziś Kucharski na środku i Kotorowski na bramce. Jeden jest przeciętny, a drugi może zagrać wspaniale, a drugiemu zdarzają się głupie wpadki. Lech znowu słaby z tyłu, słaby też na ławce...trenerskiej. Wypowiedzi Smudy przed mecze...śmiać się czy płakać? Przynosi wstyd sobie, a tym samym drużynie którą reprezentuje. Zmotywował Smuda młodych Zabrzan, Jarka, Zahorski, Pazdan pewnie zagrają dziś na 200%. Dziś pojedyen dwóch ofensywnych zespołów i licze na ciekawe spotkanie z dużą ilością bramek. Kiedy wywalą Smudę? Over 2.5 @2.13 Canbet 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2095981 - 24/02/2008 19:48
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Miało nie być już typów z mojej strony na 18 kolejkę ale skusiłem się na takie coś: over 1 gol HT po 2.14 Canbet. Nie ukrywam, że głównie pod wpływem wypowiedzi Kameleona. Podobne argumenty. Obrona Lecha przeciętna. Jednak nie przeceniam ich siły ofensywnej i dlatego taki bet. Górnik zmotywowany wypowiedzią Smudy. No i wkońcu zbliża się jubileusz Typ: over 1 gol HT Kurs: 2.14 Stawka: 2/10 Buk: Canbet P.S Kurs na over 2,5 FT już 2.08 w Canbet.
|
Do góry
|
|
|
|
#2096088 - 24/02/2008 20:36
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
[quote=KameleonWypowiedzi Smudy przed mecze...śmiać się czy płakać? Przynosi wstyd sobie, a tym samym drużynie którą reprezentuje. Kiedy wywalą Smudę? [/quote] Zaledwie kilka dni temu w wywiadzie walnął też, iż życzy Wiśle ..mistrzostwa kraju.
|
Do góry
|
|
|
|
#2099930 - 25/02/2008 23:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
na zakonczenie naszych sporow i tej kolejki przytocze wypowiedz z forym legii
Witam serdecznie,
Zwracam sie z uprzejma prosba do zarzadu klubu aby publicznie przedstawili kibica obecna polityke klubu. Poniewaz wyglada to tragicznie i kibica naleza sie wyjasnienia takiego stanu rzeczy. Przeciez kreci sie to wszystko dla kibicow. Dlaczego nie zostal sprowadzony do klubu zaden napastnik mimo iz kazdy wie ze to juz drugi sezon w ktorym mamy problem na tej pozycji. Dlaczego NIKT nie zostal sprowadzony do klubu a pozbyto sie miedzyinnymi Grosickiego? Jesli zarzad juz podjal decyzje o zakonczeniu walki o mistrzostwo w tym sezonie to trzeba to podac do wiadomosci kibicow i przedstawic glowny cel na ten sezon. Przeciez jest pol roku do nowego sezonu zeby zrobic lepsza druzyne od Wisly. Juz trzeba sciagac zawodnikow zeby sie zgrali i byli w najwyzszej formie na nastepny sezon. A nie kolejna rewolucja bedzie na wiosne i 9 pilkarzy pojdzie w odstawke i przyjda nowi gdzie trzeba bedzie wszystko zaczynac od zera. A jak zniszczycie talent Szalachowskiego zabardzo go obciazajac po tej kontuzji to bedzie juz kompromitacja totalna. Nie wiem czy zarzad zdaje sobie sprawe z tego ze niszczy marke jaka jest Legia!!! Chyba slyszeliscie panstwo te okrzyki na stadionie w Grodzisku "NA KOLANA"!!! Taka jest prawda ze teraz WASI pilkarze (bo nie sa oni Nasi czyli kibicow co pokazali po meczu udajac sie do szatni bez pozegnania i podziekowania za doping) powinni padac na kolana i to juz nie tylko przed najlepszymi druzynami z ligi ale takze sredniakami (bez wiekszego sponsora) i druzynami z dolu tabeli. Zanim przyszliscie do Legii takie rzeczy byly nie do pomyslenia. Teraz juz nikt nie czuje repektu i strachu jak przyjezdza Legia. Moze jeszcze pare slow na temat tych pilkarzy co to nie podeszli nawet do kibicow po meczu. Co to znaczy ze ktos kto zarabia duze pieniadze i jego praca jest granie w pilke (tak tak dla nich to tylko praca nie widac zeby im to przyjemnosc sprawialo) po meczu nie podziekowal kibicom za wsparcie. Nam nikt nie placi za to ze wspieramy ich dopingiem wrecz przeciwnie to my jeszcze za to placimy minimum 100 zl za kazdy mecz wyjazdowy + jeszcze zdarte gardlo i narazanie sie na przeziebienie i inne nieprzyjemnosci. I kto tu bardziej kocha ten klub?? Kto sie bardziej dla niego poswieca?? Pilkarze zarzad czy kibice?? Wy zarabiacie pieniadze na tym co robicie my nie my jeszcze musimy za to placic!!! Albo zaczniecie sluchac podpowiedzi kibicow i ludzi znajacych sie na pilce albo zostawcie ten klub! Nikt was juz tu nie chce. Dziekuje za splacenie dlugow i zapewnienie plynnosci finansowej (chociaz moze gdyby pilkarze nie dostali paru wyplat to by im cos dalo do myslenia). Ale nic wiecej dobrego nie zrobiliscie dla tego klubu. I to nie Ty panie Walter bedziesz mial nowy stadion TYLKO WARSZAWA i kibice Legii!!! To nie Pan zalatwil ze Legia bedzie miala nowy stadion tylko wiekszosc roboty zrobili kibice i miasto!!! Co Pan odda za ten klub?? Co jest Pan gotow poswiecic? Koncz wasc wstydu oszczedz..
cala prawda.. wisla podobne czasy przezywala i niestety zawsze i tylko.. mozna liczyc na kibicow.. a reszta to kasa.. lub jej brak..pzdr muszę przyznać że nigdy nie symptyzowałem z Legią ale to co wyprawia zarząd i w jaki sposób traktowani są kibice (także przez pikarzy) od jakiegoś czasu zakrawa na współczucie. bardzo mądra wypowiedź, podpisałbym się pod słowami Legionisty Legio, trzymajcie się bo szkoda by tak zasłużony klub przeszedł w tak krótkim czasie totalną degrengoladę
|
Do góry
|
|
|
|
#2100559 - 26/02/2008 02:33
|
enthusiast
|
Ostrzeżenie za antysemityzm, obrażanie ludzi i używanie nieparlamentarnego słownictwa. .::Think Twice::. Ignorator.
Edited by Ignorator (26/02/2008 03:33)
|
Do góry
|
|
|
|
#2100634 - 26/02/2008 02:46
|
enthusiast
|
ale czymże jest piłka nożna bez kibiców? po co sie buduje tak piękne i nowoczesne stadiony? rzecz jasna dla kibiców, których w Legii się zdecydowanie nie szanuje. jeśli zarząd nie szanuje nas - my nie będziemy szanować zarządu. szkoda że cierpią na tym piłkarze (a jest ich w Legii niewielu, bo jest też paru piłkarzy - marionetek w rękach zarządu co nawet baliby się spojrzeć na kibiców a co dopiero mówić o podejściu do kibiców i podziękawaniu im za gorący doping ...) wielka szkoda że z czasem ginie duch prawdziwego kibicowania, teraz "trendy" jest siedzenie na pupie na plastiku i wcinanie popcornu i dmuchanie w trąbki jak na rykowisku To forum mam tematykę bukmacherską. Poruszanie tematyki stadionowej a co gorsza obrażanie ludzie jak w pierwszym poście nie powinno mieć miejsca!. Dlatego proponuję rozmawiać o piłce a nie poruszać tematy, które i tak do niczego nie prowadzą. O przepraszam prowadzą do kłótni... .::Think Twice::. Ignorator.
Edited by Ignorator (26/02/2008 03:37)
|
Do góry
|
|
|
|
#2100645 - 26/02/2008 02:48
|
Carpal Tunnel
|
Może ktoś określił postawę Zagłębia Lubin w meczu z GKS Bełchatów?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|