przeniesienie
Antytalent
Junior Member
Użytkownik # 5728
wysłano 23-04-2003 21:09
--------------------------------------------------------------------------------
Witam.
Dzisiaj trafiłem na tą stronę i zobaczywszy o czym tu sie rozmawia od razu zarejestrowałem się.
Jestem sympatykiem koni i wyścigów od 1963 roku, czyli już 40 lat. Niestety, sukcesy finansowe na tym polu przedstawia mój nick. Ale co to by była za rozrywka bez wkładów finansowych.
Co do konkursu Godolphin dowiedziałem sie w ub. roku, lecz po upływie terminu zgłaszania typów, czego nie mogłem odżałować. Tak, że do tegorocznego konkursu przygotowywałem się od dłuższego czasu, tak, że już w styczniu miałem swoje typy.
Śledząc ubiegłoroczne wyścigi na świecie wysoko oceniałem og. SULAMANI, a dowiedziawszy się , że szejk go zakupił stał on się moim nr 1 w stajni Godolphin. Moją dobrą opinię zyskały również PUGIN, ESENCE OF DUBAI, BEEKEEPER a z młodszych
LOVING KINGNESS, FOSS WAY i LADY CATHERINE. Niestety zmiany zasad wyboru koni trochę moje typy pokrzyżowały. Ostatecznie wybrałem następujące konie:
1- SULAMANI
2- BEEKEEPER
3- LOVING KINGNESS
4- PUGIN
5- SURBITON
6- BOURBONNAIS
7- 01'DELAGE (ALQWAH)
Na razie tylko mój nr 1 zebrał 50 pkt, ale do grudnia jeszcze daleko.
Pozdrawiam serdecznie Panów Gradusa i Cigara, którzy wnoszą szereg istotnych informacji, m. in. tu dowiedziałem się, że jeden z moich typów najszybciej biega w USA z koni szejka. Oby takich informacji było jak najwięcej.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków koni i życzę im sukcesów na Służewcu.