Witam, jak wiadomo, T4S jest swego rodzaju Champions League dla skoczków, tak więc zapowiada się ostre skakanie. Ja na dzisiaj wybrałem:
Ammann - Kuettel
1 1.75Swego rodzaju mały prezent, Ammann ostatnio pokazuje dość ustabilizowaną formę, ocierając się o czołówkę. Natomiast jego rodak - Andy, to zawodnik z fatalną psychiką. Ileż to razy prowadził po pierwszej serii konkursu, a kończył poza podium? Dzisiaj stawiam że Ammann znajdzie się w pierwszej 6, natomiast Kuettell gdzieś koło miejsce 10-12...
Neumayer - Fettner
1 1.3Tutaj nie ma co pisać, kurs mizerny, ale raczej pewny. Można sobie podwyższyć AKO. Neumayer to zdecydowany lider niemców w tym roku, a ktoś to padło musi pociągnąć do przodu...
Ahonen - Loitzl
1 1.65Janek podobnie jak Simmy Ammann, gdzieś tam ciągle w czołówce. Janne z tego co wiem bardzo liczy na bodajże już 5 sukces w T4S, dla mnie jednak nie realne, ale... Co do Loitzla - austryjak skacze nadspodziewanie dobrze, dotrzymując kroku młodym wilczkom z jego kraju. Przypuszczam, że skoki obu panów będą podobne, ale stylowo wygra Fin
Morassi - Kot
1 1.80Tutaj generalnie skusił mnie kurs, Włoch słabiutki, Kot jeszcze słabszy... Obaj zapewne w 30stce się nie pojawią, ale myślę że Kot się spali. Coś jest z psychiką tych młodych polskich skoczków...
Na sucho:
Małysz - Kofler
1 1.37Neumayer - Bardal
1 1.35Stoch - Cikl (1 seria)
1 1.25Stoch -
Happonenn 2 1.90 !!!Koudelka - Fettner
1 1.75