Właściwie to tytuł powinien być:Fortuna.Ostrzeżenie!!!Zanim zagrasz przestudiuj regulamin.
Czy wszyscy którzy grają obojetnie w jakim buku znają "ich"regulamin?Myślę że nie.Dopiero jak się nie zgadzamy z "wyrokiem"dopiero zabieramy się za studiowanie owego.Troszkę poczytałem regulaminy i tylko można to skwitować stwierdzeniem:Nie mamy żadnych szans by cokolwiek ugrać na swoją korzyść.
Przedstawię sytuację jaka miała miejsce w ubiegłym tygodniu.Sprawa dotyczy(Fortuny) zagranego zdarzenia na dokładne miejsce (1-3)Greis.Jak wiadomo zawodnik nie wystartował a kupon został rozliczony jako przegrany.Skoro wiedzieli że nie wystartuje to po co przyjmowali zakłady?Czy to właśnie nie jest WYŁUDZENIE?Mogli rozliczyć to jako zwrot.Tak było w przypadku pojedynku tego zawodnika z innym zawodnikiem-był zwrot.
Otóż nie,bo oni mają swój regulamin i jest tam napisane:
par. 19: Niewzięcie udziału lub rezygnacja zawodników lub zespołów.
W przypadku zakładów na zwycięstwo lub zajęte miejsce uważa się za przegrany również taki zakład na zawodnika lub zespół, którzy z jakiegokolwiek powodu nie biorą udziału w zawodach lub w trakcie jego trwania z dalszego udziału zrezygnują.
Weżmy za przykład tenis. X i Y stawiam na Y ,nie przystępuje do gry X i co się dzieje?Dostaję zwrot,taką sytuację miałem kiedyś, ale widocznie inaczej traktują różne dyscypliny sportu,więc dobrze by było wiedzieć jakie?ale tego nigdzie nie ma,niestety.
A więc przed zagraniem czytajmy regulamin.