Pozostałe mecze też ciekawe tylko brak w nich faworytów kursy znowu powystawiane na czuja
II wariant na ryzyko
Irak - Chiny 1 1.90
Irak jest w stanie rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść tym bardziej, że grają u siebie to chyba mistrz Azji z poprzedniego roku o ile mnie pamięć nie myli conajmniej półfinalista, solidnie grali na turnieju teraz u siebie bedą jeszcze silniejsi niw wiem jak tam składy Chiny czeka trudna przeprawa, jednak jeśli przegrają ten mecz znowu będą mieli kłopoty z awansem do rundy finałowej, może być też remis, ale faworytem do wygranej będzie w tym meczu Irak.
Oman - Bahrain 1 1.90
Oman jest faworytem ze względu iż jest gospodarzem, Bahrain na poprzednich mistrzostwach kompletnie zawiódł nie wiem w jakiej są formie grali nierówno potrafili zagrać słaby mecz z Indonezją i przegrać po czym pokonali Koreę po to by ponownie przegrać z Arabią Saudyjską wszystko mecze ważne nie wiem czy ustabilizowali formę.
Oman porównywalnym przeciwnikiem jest dla Bahrainu jesli chce liczyć sie w grupie to powinien wygrywać spotkanie u siebie
ZEA - Kuwejt X2 1.85
Moim zdaniem w tym meczu może paść niespodzianka, Kuwejt nie jest może jakimś super mocnym rywalem, ZEA tez nic wielkiego nie prezentuje nie wiem dlaczego taki kurs na 2 aż 4.05 na Kuwejt może osłabionym składem grają myślę że rywale potencjalnie porównywalni i nie widzę tutaj zdecydowanego faworyta
Ogólnie mecze ciężkie do wytypowania i azjatycka piłka poza tuzami tego kontynentu mało znana i nie tak popularna jak ta z Afryki zobaczymy jak będze, trudno jednoznacznie stwierdzić