#2006937 - 30/01/2008 18:11
Golden Tour - Pytania,dyskusje
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
Chciałbym aby na łono natury powrócił konkurs który powstał z początku w mojej głowie, a którego organizacją w pierwszych stadiach i nadzorem zajmowaliśmy się ja oraz bardzo dobry organizator majner. Konkurs ten przeszedł dosyć spore przekształcenia i obecnie w zmienionej formule działa pod nazwą Grand Prix.
W czasie mojego niebytu na forum dużo się zmieniło, ja jednak nadal poszukuję ludzi którzy mi udowodnią, że zysk długoterminowy jest możliwy, a ten konkurs ma właśnie być polem do udowodnienia tego.
Na początek nazwa robocza konkursu, czyli tak jak startował ostatnio czyli Golden Tour.
Nad nazwą będzie jeszcze możliwość podyskutowania, jeżeli okaże się, że jest wystarczająco duże zainteresowanie, może nawet uda mi się wyprosić u Conrada o założenie osobnego podforum, tak aby konkurs ten nie mylił się z innymi.
Wstępną datą rozpoczęcia konkursu byłby początek lutego, ale znając życie, może być lekki poślizg.
Konkurs będzie napewno trwał do września, tak aby nowy rozpoczął się wraz z rozpoczęciem wszystkich większych lig piłkarskich.
Na chwilę obecną sponsorem jestem ja i wykładam ze swojej kieszeni 100 Funtow do podziału lub dla zwycięzcy tylko (na konto w PayPal lub Moneybookers, plus dwa bilety na wybrany mecz Blackburn Rovers w angielskiej Premier League lub pucharach Anglii w rozpoczynającym się we wrześniu nowym sezonie - odbiór biletów preferowany osobisty)
Konkurs narazie do przedyskutowania, jednak większa część regulaminu chciałbym żeby pozostała taka jak w oryginale, ciekawe pomysły odnośnie zmian w regulaminie mile widziane, o ile kręgosłup pozostanie ten sam.
Proszę o dokładne zapoznanie się z regulaminem wszystkich wyrażających chęć wzięcia udziału w konkursie.
PS. w razie gdyby się okazało, że rzeczywiście komuś się udało zdobyć yield na poziomie 15%, jestem gotów podwyższyć główną nagrodę dwukrotnie.
Pozdrawiam
SLAV
Edited by $t$ (02/02/2008 20:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#2008076 - 31/01/2008 00:16
Re: Golden Tour
[Re: slav007o]
|
Carpal Tunnel
|
Czyżby naprawde nikt nie był kompletnie zainteresowany projektem ? No nic, spodziewałem się chociaż marginalnego zainteresowania, ale że aż taki natłok, to chyba nikt by nie uwierzył. SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#2008136 - 31/01/2008 00:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2009328 - 31/01/2008 04:10
[Re: garate_cepa]
|
Carpal Tunnel
|
"1. W konkursie będzie mógł brać udział każdy zarejestrowany - najpóźniej 1 stycznia 2007 - użytkownik " Na chwilę obecną opcja edytowania jest niedostępna w pełnym wymiarze i przy większych postach są problemy, dlatego jest tutaj taki mały problem. W temacie regulamin, będę starał się uaktualniać na bieżąco. SLAV
Edited by slav007o (31/01/2008 04:20)
|
Do góry
|
|
|
|
#2015197 - 01/02/2008 07:23
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
troche martwi mnie ten punkt regulaminu f) osoba z najgorszym bilansem tygodniowym jest zobowiązana do podliczenia całkowitego bilansu dla wszystkich uczestników w ciągu dwóch tygodni od ostatniego dnia do którego bilans się odnosi, a następnie wpisać wyniki w specjalnie do tego przygotowanym temacie Bilans całkowity. ale i tak mimo tego zpisze się chyba Popieram opinie Slaaawwka, ten punkt regulaminu ciezko bedzie wyegzekwowac. Znajac zycie to osoba, ktora bedzie ostatnia w tabeli po 2 czy 3 tygodniach odpusci sobie konkurs i zaczna sie schizy z robieniem tabeli. Moze znajdzie sie ktos kto podejmie sie aktualizowania tabel? Ja troche czasu mam i raz na miesiac moge podsumowac ale co tydzien raczej nie dam rady.
|
Do góry
|
|
|
|
#2017045 - 02/02/2008 00:15
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
|
Dokładnie o to chodzi Słaaawwek, po każdym tygodniu będzie otwarty temat, gdzie każdy będzie zobowiązany policzyć swój bilans i go tam podać, osoba która będzie miała wszystko podliczyć będzie miała za zadanie zebrać to tylko wszystko w całość i porównać z poprzednim tygodniem, także, nie powinno to zająć, aż tak dużo czasu.
Co do Twojej propozycji konstruktor1, to jestem jak najbardziej za, w sumie to najlepiej byloby stworzyć jakiś arkusz w excellu i wtedy poprosić ludzi, żeby podawali swoje wyniki w danej formie, to ułatwiłoby życie każdemu.
Czy jest ktoś kto mógłby stworzyć taki arkusz w excellu ?
Musiałby on zawierać:
Ilość typów ten tydzień: Ilość typów całkowity: Zysk/Strata ten tydzień: Zysk/Strata całkowita:
Na dobrą sprawę potrzebujemy 4 wymiernych, a więc sądzę, że nie powinno być tak ciężko wszystkiego tego podliczyć, zważając na fakt, że każdy swój bilans podaję w wyznaczonym do tego temacie.
Pozdrawiam
SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#2022980 - 04/02/2008 00:12
[Re: artc86]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2023652 - 04/02/2008 02:45
[Re: Zulus]
|
Carpal Tunnel
|
Nie chcę się czepiać, ale ze swojej kieszeni funduję nagrodę, w dodatku, sam zaznaczałem, że czasowo nie będę mógł podołać dopilnować wszystkiego, a co za tym idzie, szukam osób które będą chętne, charytatywnie pomóc z organizacją.
Co do punktu w regulaminie, to jest on wiążący i wierze, że ludzie będą się wywiązywać ze swoich obowiązków, konkurs to nie tylko przyjemność, to tez pewne zasady które trzeba przestrzegać, jeżeli ktoś ma czas, żeby poanalizować typy i wysłać je w konkursie to znajdzie pół godziny, żeby podliczyć wszystkim bilans.
Pozdrawiam
SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#2023889 - 04/02/2008 03:55
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
No to tuż przed rozpoczęciem konkursu jeszcze ja o coś zapytam Czy nie dałoby się pójść na rękę typującym tenis i dorzucić do listy bukmacherów, np. Fonbet, Doxxbet lub 5dimes ? Poza Unibetem, z buków aktualnie dostępnych żadeń nie ma ciekawej oferty i w rzeczywistości mocno utrudnia życie "tenisistom"
|
Do góry
|
|
|
|
#2024185 - 04/02/2008 04:50
[Re: majner]
|
Carpal Tunnel
|
Sądzę, że nie powinno to być zadnym problemem, sam kiedyś dużo tenisa grałem Pozdrawiam SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
|
|