#2016710 - 01/02/2008 22:33
Re: Ukradziony Eurosport z Multimedii
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Już było wcześniej podobnie w Multimedi, że zamiast EuroSport dali TVP Sport ale po pewnym okresie znowu wszystko wróciło na swoje miejsce. A z tą najlepszą sportową TV to bym nie przesadzał. Ani praw do najlepszych imprez piłkarskich, do żadnej ligi europejskiej. Nie wiele ES ma do pochwalenia się jeżeli porównać go do C+ czy nawet PS. A co ma takiego PS ? Co nie włączę, to jakieś Chelsea TV, MU TV albo jakieś podrzędne gale bokserskie sprzed pięciu lat  Poza tym polskie ligi siatkówki i koszykówki. Dzisiaj święto, bo pokażą Puchar Francji na żywo  Co ma Eurosport ? Najszerszą gamę sportów zimowych: skoki/biathlon/biegi/narciarstwo alpejskie, ostatnio pokazywali jakże ważne turnieje eliminacyjne w siatkówce, w przeciwieństwie do polskich telewizji sportowych. Poza tym Australian Open i wiele innych turniejów tenisowych, Puchar Narodów Afryki, zawsze pokażą też jakieś mecze eliminacyjne MŚ czy ME. Nie zapominajmy o snookerze. O TVP Sport nawet nie chce mi się pisać. Porównanie ES, PS i TVP Sport zdecydowanie na korzyść Eurosportu
|
Do góry
|
|
|
|
#2016768 - 01/02/2008 22:39
[Re: Szewa]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Do tego co napisał Szewa : Igrzyska Letnie i Zimowe, lekkoatletyka, pływanie, Puchar UEFA, skróty ligi mistrzów, piłka halowa, ręczna, kosz ULEB itd. itd. Canal Plus ma polską ligę, hiszpańską, włoską, francuską i angielską. Do tego NBA i Euroliga. Dla mnie ubogo przy Eurosporcie. Tak wogóle to mi angielski Eurosport łapie na zbiorczej 
|
Do góry
|
|
|
|
#2016780 - 01/02/2008 22:43
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
ES to najdrozszy kanal na swiecie...cos kolo 40 groszy od widza i jak trzeba cos wywalic to najlepiej wywalic cos co jest najdrozsze ES najlepiej lapac z satelity  wtedy jest 100% pewnosc, ze tego nie wywala 
|
Do góry
|
|
|
|
#2016792 - 01/02/2008 22:45
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/05/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2016831 - 01/02/2008 22:54
[Re: Chorwat]
|
old hand
Meldunek: 04/10/2003
|
Obniżenia stawek chce również Aster. - Od kilku lat ilość oferowanych w Polsce kanałów sportowych ciągle rośnie. Inaczej sytuacja wyglądała 10 lat temu, kiedy jedynym dostępnym kanałem o tej tematyce był Eurosport. Nieuzasadnione jest więc nieustanne podnoszenie cen przy takim rozproszeniu praw do wydarzeń sportowych oraz realiach rynkowych- tłumaczy nam Joanna Pasynkiewicz - wiceprezes zarządu sieci.
Kurde od czasu kiedy Warszafka dobrała się do krakowskiego Autocomu i przekszatałciła w go Aster to się syf robi !
A to będzie gwóźd do trumny
|
Do góry
|
|
|
|
#2016839 - 01/02/2008 22:55
[Re: Sensej]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Już było wcześniej podobnie w Multimedi, że zamiast EuroSport dali TVP Sport ale po pewnym okresie znowu wszystko wróciło na swoje miejsce. A z tą najlepszą sportową TV to bym nie przesadzał. Ani praw do najlepszych imprez piłkarskich, do żadnej ligi europejskiej. Nie wiele ES ma do pochwalenia się jeżeli porównać go do C+ czy nawet PS. A co ma takiego PS ? Co nie włączę, to jakieś Chelsea TV, MU TV albo jakieś podrzędne gale bokserskie sprzed pięciu lat  Poza tym polskie ligi siatkówki i koszykówki. Dzisiaj święto, bo pokażą Puchar Francji na żywo  Co ma Eurosport ? Najszerszą gamę sportów zimowych: skoki/biathlon/biegi/narciarstwo alpejskie, ostatnio pokazywali jakże ważne turnieje eliminacyjne w siatkówce, w przeciwieństwie do polskich telewizji sportowych. Poza tym Australian Open i wiele innych turniejów tenisowych, Puchar Narodów Afryki, zawsze pokażą też jakieś mecze eliminacyjne MŚ czy ME. Nie zapominajmy o snookerze. O TVP Sport nawet nie chce mi się pisać. Porównanie ES, PS i TVP Sport zdecydowanie na korzyść Eurosportu MŚ i ME w piłce nożnej. Ligi europejskie nie te najsilniejsze ale Holenderska czy Szkocka takie ostatnie nie są. Do tego turnieje tenisowe w tym Wimbledon. MŚ i ME w ręczną mieli. MŚ w koszykówce, MŚ w hokeju, rugby ale nie wiem co to za rozgrywki bo się tym nie intersowałem, polski żużel, siatkówkę w wydaniu ligowym i reprezentacyjnym kobiet i mężczyzn, jakieś tam mniej popularne sporty zimowe jak saneczarstwo i coś jeszcze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2017046 - 02/02/2008 00:16
[Re: Goget]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Canal Plus ma polską ligę, hiszpańską, włoską, francuską i angielską. Do tego NBA i Euroliga. Dla mnie ubogo przy Eurosporcie.
+ SuperBowl , Rugby i jeszcze pewnie sie cos zanjdzie Na C+ filmow troszke jest też. ES pilkarsko ustepuje , ale sportow jest OK. Kiedys mieli Euro 2000 , ale widze od tametgo czasu daja powtroki wiekszych imoprez pilkarskich bo taniej
|
Do góry
|
|
|
|
#2017099 - 02/02/2008 00:52
[Re: yaaho]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
ES to najdrozszy kanal na swiecie...cos kolo 40 groszy od widza i jak trzeba cos wywalic to najlepiej wywalic cos co jest najdrozsze ES najlepiej lapac z satelity  wtedy jest 100% pewnosc, ze tego nie wywala na świecie nie mylisz się i to bardzo. takie ESPN to jak dobrze pamiętam kosztuje 4 czy 5 $$ rocznie, wychodzi troche więcej niż 40groszy/msc
|
Do góry
|
|
|
|
#2018628 - 02/02/2008 08:14
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2027743 - 05/02/2008 20:47
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Jak dla mnie to C+ jest bezkonkurencyjny - liga polska, angielska, hiszpanska, NFL, NBA, GP na zuzlu - wszystko LIVE Na TVP Sport rzadko cokolwiek ogladam (nie jestem fanem lyzwiarstwa szybkiego  ), chociaz maja tam Copa Libertadores (ale kto ma czas w tygodniu w nocy sledzic) czy mecze el ME 2008 z naszej grupy. Maja tez PLH. Eurosport - swietny kanal, moze nie maja praw do wydarzen z absolutnego topu, ale sa mistrzami w pokazywaniu niszowych, a jednoczesnie widowiskowych i perspektywicznych dyscyplin. Nie boja sie przelamywac stereotypow i jako pierwsi pokazywac curling, bowling czy lacrosse. Polsat Sport - odgrzewane kotlety i podrzedne ligi pilkarskie. Lepszym pomyslem byloby pokazywanie co tydzien ciekawych spotkan przekrojowo z calej Europy np. Partizan-Crvena Zvezda, Dynamo-Szachtar itp. itd. zamiast katowac lige np. holenderska gdzie sa 3-4 elektryzujace mecze na runde. Generalnie, w obecnych czasach i tak wszystko mozna obejrzec w necie, no ale wiadomo, ze jakosc nie ta...
|
Do góry
|
|
|
|
#2027783 - 05/02/2008 21:01
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
. Hitem natomiast jest program Dariusza Szpakowskiego (wczoraj dostał Telekamerę dla najlepszego komentatora TV - sic!) Filip, telekamere dostal Szaranowicz, a Darek nie byl nawet nominowany. Szaranowicz dostał najwiekszą liczbe glosow, biorac pod uwage kazda kategorie...aa... Szpaka to tylko pozdrowil w przemowieniu. Najwiekszym hitem byla jak dla mnie nominacja dla tych ćwierćmózgów z tvnu...ktorzy prowadzą orange.  Jestem ciekaw osób ktore oddaly na nich swoj glos.  Babiarz przed Borkiem. Zadnego nominowanego z c+. Po co taka kategoria ? Co do 4-4-2 to sie zgadzam. Żenua.. taka jak w studiu tvp.
|
Do góry
|
|
|
|
#2028797 - 06/02/2008 01:27
[Re: buszmen]
|
addict
Meldunek: 13/07/2005
|
Do mnie to dalej chyba nie dotarło, bo notorycznie wciskam '11'(tu miałem ustawione Euro) Ja też mam na '11' 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|