zarejestrowania domeny totomix.pl ! Wiecie ze po otwarciu serwisu toto-mix.pl powyzsza domena byla wolna ze 2miechy?
Zdarza sie i o dziwo wielu ludzi robi takie bledy. Przyklad naszaklasa.pl .
Tak samo angielskie nazwy mozemy sobie o kant dupy obic.
Tak? shop.pl , job.pl , home.pl , movies.pl , time.pl . Wymieniac dalej?
Najbardziej dochodowa domena jezeli chodzi o literowke to jest alegro.pl napewno wiele wiele osob tak wpisuje... ale to tylko moj domysl
gogle.pl - teraz juz zreszta wykupiona przez Google.
Obecnie nie wiem jakim cudem ktokolwiek moze zarabiac tylko i wylacznie na parkowaniu domen gdyz przez sukces google takich wejsc obecnie jest niesamowicie malo. Ludzie zmadrzeli. Ludzie juz nie wpisuja tego co chca znalezc w pasek adresu tylko wlasnie w pieprzone wyszukiwarki.
Otoz, to wlasnie dzieki Google mozna parkowac domeny - to raz. Dwa, to nawet jakby bylo 1000 wyszukiwarek takich jak Google, to literowki nadal beda sie oplacac, bo jesli juz znajdziesz jakas strone w wyszukiwarce, albo uslyszysz o niej z dowolnego zrodla, np. artykul na Onecie, to za pierwszym razem klikniesz w link, ale aby ponownie wejsc na ta strone jesli Ci sie spodobala, wpiszesz w pasek adresu nazwe domeny np fotka.pl wlasnie w tym momencie mozesz popelnic literowke. To dotyczy wielu stron z duzym ruchem, Onetu (zeby wejsc na Onet szukasz w google czy wpisujesz w pasku adresu?

) czy tez np pkointeligo wpisuje sie adresy z palca lub wybiera z paska adresowego na kompie i dlatego zamiast np. wejsc na pkointeligo wejdziesz na pkointelogo.pl . Proste i logiczne.
ilosc dziennych wejsc na niecale 100 a jak wiadomo na 100 wejsciach dziennie miesiecznie moze zarobimy pare dolcow...
100 wejsc dziennie to ja z pocalowaniem reki wezme taka domene za 200-300 zl, w zaleznosci od branzy i wykorzystam ja na przekierowanie. Wiekszosc literoweek ze slaba klikalnoscia daje sie wlasnie na przekierowania.
prognozowalbym w pierwszych miesiacach nawet ponad 10k uu
Jak zareklamujesz lub np gazeta lub onet walna Ci artykul za darmo, czy sponsorowany, to moze i tak, a moze i 100 razy wiecej, jak trafisz w ludzkie gusta. To, ze masz nowy pomysl nie znaczy, ze wygrales zycie. Zweryfikuja to internauci.
wiem ze w necie na niczym tak nie zarobisz jak na wlasnych serwisach...
I tak i nie, ze wskazaniem na tak - wszystko zalezy od pomyslow.
Ale powiedz to Rick'owi Schwartz'owi

czy innym, ktorzy zbili fortuny na domenach. Ale mimo wszystko jestem zdania, ze serwisy to istotnie strzal w dziesiatke. Przemyslane serwisy