#1991749 - 25/01/2008 17:02
Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty
[Re: Igor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Jest wolność słowa i każdy ma prawo powiedzieć co myśli, ale każda wolność ma pewne granice.
Odnosi sie to rowniez do Twoich postow, w ktorych prowokujesz innych na potege. Swoja droga to rozumiem Twoje rozgoryczenie ,bo Dimes uzyl w stosunku do Ciebie ,jakze Ci niemilego przymiotnika ...."polski".
|
Do góry
|
|
|
|
#1991760 - 25/01/2008 17:13
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
|
Przed nami weekend, wiec macie tu cos
....na sobote :
Ogłoszenie tzw. żałoby narodowej nie obliguje kazdego do przedsiewziecia kilkudniowego umartwiania się i nie przewiduje kar za bycie w jak najlepszym humorze podczas jej trwania.
Tu chodzi o cos innego ,o poczucie pewnej wspólnoty, identyfikacji ,ot "stała sie tragedia, zgineło wielu naszych rodaków, uczcijmy to ciszą i powagą ,wszak jesteśmy Polakami
....i na niedziele :
Żałobe się wprowadza żebyście poczuli kim jestescie, zastanowili sie troche nad wami i nawet jeśli ktoś sie tylko wqrwi, to i tak może mo tu wyjść jedynie na dobre, bo dostał zafundowany mu przez państwo nakaz do myślenia(czego zapewne dawno nie robił)
|
Do góry
|
|
|
|
#1991803 - 25/01/2008 17:49
[Re: Wahi]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
W wypadku gornikow czy pielgrzymow oczywiscie zalobie bylem przeciwny...
Wahi a Górnik to myślisz kto zwykły luja ,też człowiek który codziennie schodzi na dół i nie wie czy wyjdzie...gdyby nie oni nie było by węgla ,soli jakże potrzebnych surowców ,palił byś sianem a solił suchymi kozami z nosa ? pewnie napiszesz że nie używasz węgla czy tesz soli ale inni używają.DLa mnie ta żałoba to tesz pomyłka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991835 - 25/01/2008 18:04
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Ogłoszenie tzw. żałoby narodowej nie obliguje kazdego do przedsiewziecia kilkudniowego umartwiania się i nie przewiduje kar za bycie w jak najlepszym humorze podczas jej trwania.
Otoz obliguje, poniewaz sa odwolywane np. imprezy masowe. Tu chodzi o cos innego ,o poczucie pewnej wspólnoty, identyfikacji ,ot "stała sie tragedia, zgineło wielu naszych rodaków, uczcijmy to ciszą i powagą ,wszak jesteśmy Polakami
Bla, bla, bla... Codziennie wielu naszych rodakow ginie i nie zauwazylem zeby kogos to specjalnie obchodzilo. Normalna reakcja na taka tragedie jest chwila zadumy, zalu i wspolczucia i jestem pewien, ze kazdy z tego tematu cos takiego odczul, ale czego wy do cholery chcecie wiecej od normalnych ludzi? Jestes lekarzem, z tego co wiem, jestem przekonany, ze macie w swoim szpitalu permanentna zalobe? Żałobe się wprowadza żebyście poczuli kim jestescie, zastanowili sie troche nad wami i nawet jeśli ktoś sie tylko wqrwi, to i tak może mo tu wyjść jedynie na dobre, bo dostał zafundowany mu przez państwo nakaz do myślenia(czego zapewne dawno nie robił) Dziekujemy. Tyle, ze 99% wolnego spoleczenstwa nie zyczy sobie zadnych "odgornych nakazow" i ma takowe w przyslowiowej dupie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991885 - 25/01/2008 18:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Przed nami weekend, wiec macie tu cos
....na sobote :
Tu chodzi o cos innego ,o poczucie pewnej wspólnoty, identyfikacji ,ot "stała sie tragedia, zgineło wielu naszych rodaków, uczcijmy to ciszą i powagą ,wszak jesteśmy Polakami
....i na niedziele :
Żałobe się wprowadza żebyście poczuli kim jestescie, zastanowili sie troche nad wami i nawet jeśli ktoś sie tylko wqrwi, to i tak może mo tu wyjść jedynie na dobre, bo dostał zafundowany mu przez państwo nakaz do myślenia(czego zapewne dawno nie robił) Siedzisz sobie w tej Barcelonie i jesteś cwany bo Ciebie żałoba nie dotyczy. My tu w Polsce nie mamy ochoty umartwiać się. Jedyne co powinno być wprowadzone to minuta ciszy i syreny mogą zawyć w większych miastach. Tyle wystarczy. Żadne szopki nie są potrzebne.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991920 - 25/01/2008 18:33
[Re: dimes]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
W tej katastrofie zginął mój przyjaciel ,moze więc stad wynika mój "radykalizm" ,co do wprowadzenia owej żałoby.
Co by jednak nie mówić, prezydent ,o którym mam jak najgorsze zdanie ,podjął własciwą decyzje. gowno nie wlasciwa. Zdobyl pare pkt. na wybory. Gdybys nikogo nie znal zdanie bys mial radykalnie inne. A Malysz osiagnal wiecej podczas swojej kariery niz te wypierdki na pokladzie razem wziete. Pierdolony debil! polskigłąb wnosze o ostrzezenie dla tego Pana.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991933 - 25/01/2008 18:36
[Re: polskignom]
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Popieram... kurde na tym forum każda większa dyskusja kończy się wyzwiskami.... no jak ma być dobrze w tym kraju
|
Do góry
|
|
|
|
#1992131 - 25/01/2008 19:20
|
Carpal Tunnel
|
Siedzisz sobie w tej Barcelonie i jesteś cwany bo Ciebie żałoba nie dotyczy. My tu w Polsce nie mamy ochoty umartwiać się.
I to jest kwintesencja Twojej glupoty. Brak slow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1992234 - 25/01/2008 19:52
|
Carpal Tunnel
|
Siedzisz sobie w tej Barcelonie i jesteś cwany bo Ciebie żałoba nie dotyczy. My tu w Polsce nie mamy ochoty umartwiać się.
I to jest kwintesencja Twojej glupoty. Brak slow. Jak brak argumentów to i brak słów
|
Do góry
|
|
|
|
#1992408 - 25/01/2008 20:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Siedzisz sobie w tej Barcelonie i jesteś cwany bo Ciebie żałoba nie dotyczy. My tu w Polsce nie mamy ochoty umartwiać się. Jedyne co powinno być wprowadzone to minuta ciszy i syreny mogą zawyć w większych miastach. Tyle wystarczy. Żadne szopki nie są potrzebne.
Z każdym postem potwierdzasz tylko jaki jesteś egoistyczny i pusty. Więc nie pogrążaj sie i odpuść pisanie na ten temat
|
Do góry
|
|
|
|
#1992477 - 25/01/2008 20:59
[Re: Koski]
|
Carpal Tunnel
|
Siedzisz sobie w tej Barcelonie i jesteś cwany bo Ciebie żałoba nie dotyczy. My tu w Polsce nie mamy ochoty umartwiać się. Jedyne co powinno być wprowadzone to minuta ciszy i syreny mogą zawyć w większych miastach. Tyle wystarczy. Żadne szopki nie są potrzebne.
Z każdym postem potwierdzasz tylko jaki jesteś egoistyczny i pusty. Więc nie pogrążaj sie i odpuść pisanie na ten temat Nie znasz mnie prywatnie, więc nie powinieneś mnie oceniać. Wprowadzanie żałoby z byle powodu jest dla mnie nazizmem, faszyzmem i innym totalitaryzmem. Tyle mogę powiedzieć w tym temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|