Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#862008 - 14/01/2007 16:54 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: meyde9]
milanak Offline
member

Meldunek: 21/10/2006
Originally Posted By: meyde9
Z tego co mi sie wydaje to nier moga na Woodstock przeznaczyc ani grosza z zbiorki publicznej.
Ale za to srodki na finansowanie fundacji, Woodstock, pensje dla Owsiaka i innych pracownikow i inne koszty pochodza z odestek.
Bo pomyslcie sobie zbiora te 30M w styczniu, a sprzet medyczny kupuja moze w lipcu, to taki 30M przez pol roku moze na siebie niezle zarobic i ta kasa z odsetek jest ich.
Wiec jak ktos ze te pieniadze ktore dzis zbiora przeznacza na inne cele niz zakup sprzetu czy pomoc medyczna to sie myli.

Ja sam wysle dzis 2 smsy, to bedzie 10PLN na orkiestre,i 2,20 dla na utrzymanie kochanego Sejmu. i reszty.

Chyba tak właśnie jest. Ja dziś wysłałem 3 sms-y bo sobie pomyślałem, że będzie 15 zł na 15 finał. Pozdrawiam i dalej namawiam jakby ktoś miał trochę kasy na komórce \:\)
http://telefon.gsm.pl/telekomunikacja/18873-telefoniczne-wsparcie-wosp.html

oraz jakby ktoś miał gg : http://www.naglos.pl/naglos-wosp.php

Do góry
Bonus: Unibet
#862043 - 14/01/2007 17:04 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: milanak]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005

Do góry
#862063 - 14/01/2007 17:09 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: mamuska26]
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
Nic nikomu nie daję! Ani Rydzykowi, ani Owsiakowi!

Do góry
#862209 - 14/01/2007 17:35 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: GSE]
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Ja też nie daję Owsiakowi. Daję Fundacji czyli potrzebującym.

Do góry
#862213 - 14/01/2007 18:05 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: kamasss]
jackm Offline
pewny piniądz

Meldunek: 05/12/2004
niech bierze Owsiak te kilka procent na dzilalnosci fundacji,koncerty czy nawet do kieszeni.. mi to nie przeszkadza dopoki ratuje zycie dzieciakom i nie robi afer.. Prawda jest taka ze przez te 15 lat kupil wiecej sprzetu i zrobil wiecej niz nasze "kochane" panstwo przez ten sam okres...

Do góry
#862806 - 15/01/2007 07:31 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: jackm]
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Wczoraj jakiś lekarz mówił, że "Poland is a leading country" w czymś tam (związanym z leczeniem i WOŚPem oczywiście). Fajnie było coś takiego słyszeć ;\)

Do góry
#862943 - 15/01/2007 08:41 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: mamuska26]
Ponury Zniwiarz Offline
enthusiast

Meldunek: 23/09/2006
Originally Posted By: mamuska26
GSE a co dałeś wszystko Rydzykowi na Pomoc dla Stoczni?

GSE zapycha tylko własne kieszenie.

Do góry
#863586 - 15/01/2007 15:46 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: Ponury Zniwiarz]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Mnie osobiście cieszą takie akcje jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. W tym dniu Polacy pokazują, że potrafią pomóc bliźniemu \:\) a to zawsze cieszy. Ja oczywiście dołożyłem swoją cegiełkę bo nie wyobrażam sobie inaczej.

Pozdrawiam

Do góry
#863613 - 15/01/2007 16:07 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: mamuska26]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Originally Posted By: mamuska26
GSE a co dałeś wszystko Rydzykowi na Pomoc dla Stoczni?

Piekna riposta ;\)

Oczywiscie jestem zwolennikiem orkiestry i wrzucilem kilka groszy w ramach zbiorki kibicow Stalowki \:\) Wszystko juz w temacie zostalo napisane...

Do góry
#863657 - 15/01/2007 16:36 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: codi]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Jedno mi tak przyszlo na mysl. Tyle szumu, taka wielka akcja (nie zebym mial cos przeciwko) no a wystarczy pomyslec ile nasz rzad kasy przepieprza na glupoty. Premie, samochody, podroze, jakies remonty ciagle budynkow itp ....
Co najmniej kilkanascie orkiestr rocznie lub wiecej ...

Do góry
#866253 - 16/01/2007 11:02 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: rivex]
Skull Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2004
Kiedys bylo mozwa ze Owsiak dostaje do wlasnej kieszeni 2% lub 5% od zebranej kasy, wiec sa przeciwnicy i zwolennicy...

Do góry
#867908 - 16/01/2007 18:17 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: Skull]
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
ale z drugiej strony duzo zrobil dla dzieci bo m.in. w moim miescie zakupiono z pieniedzy WOŚP nowy sprzet

Do góry
#868117 - 16/01/2007 18:55 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: mateusz2201]
GSE Offline
Carpal Tunnel

Chciałbym wiedzieć ile tak akcja kosztowała... wynagrodzenia dla policjantów, straży miejskiej, pogotowia, straży pożarnej, ochroniarzy, operatorów kamer, światła i nagłośnienia, odstąpienia czasu antenowego w TV i wszelkich stacjach radiowych, sprzątanie po tej szopce... Ile to kosztowało i co można za to kupić?

Gdyby mu się to nie opłacało to by tego nie robił! Proste, prawda?

Jeśli fundacja zarobiła ponad 26 mln PLN, a On dostał tylko jeden procent czyli 260.000 PLN to każdy z Was mógłby tak jak On robić z siebie durnia w ciągu jednego dnia (bo tak podejrzewam, że zdecydowana większość - na tym forum - nie zarabia tyle przez rok, jeśli coś zarabia to i tak pewnie granicą dla większości z Was jest 10% zarobków tego Pana z jednego dnia). Był na tym forum pomysł z pomocą... i co z niego wyszło? Nic nie wyszło, bo tylko problemy były piętrzone... a to to, a to tamto, a to siamto...

100 razy bardziej wolę dać kasę (lub kupic jakieś rzeczy) i przekazać je np. do domu dziecka zupełnie anonimowo. ANONIMOWO bez trąbienia o tym na prawo i lewo.

Drobna różnica... drobna, ale jakże istotna.

Do góry
#868254 - 16/01/2007 19:26 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: GSE]
Rancorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
GSE, frustracie zazdroscisz mu tej kasy ? Fundacja zasponsorowała sprzet za około 70 mln $ łącznie mniej wiecej. Akcja kosztuje ale za darmo nie zbierzesz tyle pieniedzy, musi być nagłośniona bo ludzie którzy nawet nie dają na codzień pieniędzy to wrzucą pare złotych do puszki. Jak sie o czymś mówi to to działa, a jak chcesz to kupuj i dawaj rzeczy domom dziecka, ale nie mów ze wośp to szopka.... ciekawe czy jeśli twój syn przeżyłby dzięki jakiejs maszynie kupionej przez fundacje dalej byłaby to szopka a owsiak pajacem i durniem.

Do góry
#868886 - 16/01/2007 21:24 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: Rancorn]
GSE Offline
Carpal Tunnel

Rancorn w dupie mam czy mój syn (córka) przeżyłby dzięki Owsiakowi (zauważ piszę go z dużej litery czyli mam więcej do niego szacunku niż Ty) gdyż nie mam dzieci, a inne dzieci mnie nie obchodzą zupełnie. Natomiast co do kasy i moich frustracji jak to nazywasz... ja nie potrzebuję rozgłosu, rozumiesz czy nie? Nie sztuką wg. mnie jest dysponować pieniędzmi cudzymi (na szczytne czy gówniane cele), sztuką jest wydawać takie pieniądze (mniejsze lub większe!) bez rozgłosu. Dla mnie Owsiak jest pajacem, durniem, dupkiem... szczytny cel zimą, kasa latem. Czy koleś umierający we własnych żygowinach na koncercie latem zasłużył sobie na taki los? Mógł nie przyjeżdżać? Mógł! Mógł nie pić? Mógł! Mógł jemu Owsiak kupić aparat do ratowania pijaków z własnych żygowin (jeśli taki jest)? Mógł! Dlaczego tego nie zrobił? Po co jemu ten koncert? Tu uratuje a tam zabije? To jest trochę po.jebane... prawda?

A jeszcze jedno... Rancorn nie przypominam sobie abyśmy przeszli na Ty, więc sobie nie życzę abyś zwracał się do mnie w ten sposób, troszkę kultury (owszem, kultury Owsiak Ciebie nie nauczy). Więc następnym razem pisz: Panie GSE \:\)

Do góry
#868927 - 16/01/2007 21:32 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: GSE]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
o orkiestrze Galba link
i Łukasz Warzecha link
, stacja TVTRWAM puszacza "przypadkiem" w ostatnich dniach reportaż Przystanek Szatan;
ostatecznie wstrzymam się z ocenami WOŚP, sporo dobrego to zrobiło, czego nie można powiedzieć o panu Owsiaku, synu milicjanta i ateistki, który donosił na opozycję w latach 80. (podkreślam to ocena działalości Jerzego Owsiaka, za wyjątkirem WOŚP gdzie zrobił dużo dobrego)

Do góry
#868929 - 16/01/2007 21:32 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: GSE]
Rancorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
gse :] spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Powiem tylko tyle że nie przywiązuje uwagi do litery mała, wielka, to tylko znaki :). Dodam że nigdy nie dyskutuje z idiotą bo najpierw zniży mnie do swego poziomu a potem pokonasz doświadczeniem. Ups.. ;\)

3m sie

Do góry
#868946 - 16/01/2007 21:39 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: GSE]
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Proponuje usunąć ten temat. GSE sorry jesteś wporządku, ale to co tu wypisujesz to są jakieś brednie. Opamiętaj się, chociaż wiem, że swojego postępowania nie zmienisz. Rozumiem, że byłeś na Woodstocku nie raz i widziałeś ludzi leżących i umierających we własnych żygach...

Przecież to jest śmieszne... zastanów się zanim coś napiszesz. Wiem, że każdy ma prawo wygłaszać swoje sądy, ale bez przesady! To są chore rzeczy to co wypisujesz.

A co do tego co piszesz o Jurku... ajjj usuńcie ten temat...
nie mogę tego czytać... i nie mogę zrozumieć skąd w ludziach tyle właśnie czego? zawiści, nienawiści...

Do góry
#869392 - 17/01/2007 01:26 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: kamasss]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Panie GSE \:\)

Swego czasu byłem równie sceptyczny co do idei WOŚP! Do dzisiaj twierdzę, że ta akcja w dosyć sztuczny i nachalny sposób próbuje nam wmówić, że społeczeństwo mamy miłe i hojne. Wesołe obrazki z Orkiestry jakoś kłócą się jednak z tym co na codzień widzę na ulicy...
Problem po głębszym zastanowieniu polega jednak na tym, że trzeba powiedzieć sobie a ch... z tym

Ten śmieszny dziwak w czerwonych gaciach zbiera co roku grube miliony na ratowanie czyjegoś życia! Pewnie można to robić inaczej, ale po co skoro ten system działa \:\)
To Owsiak 15 lat temu zaczął tę akcję i to on przez ten cały czas utrzymuje jej dynamikę. I właśnie za to mam sporą dozę szacunku do tego faceta choćb się nawet okazało, że w rzeczywistości jest trzecim z braci Kaczyńskich!

Natomiast niektóre anty-Owsiakowe argumenty to już cyrk na najwyższym poziomie

Fundacja pokroju Orkiestry mają prawo przeznaczyć 3% otrzymanych środków na tak zwane cele statutowe - WOŚP przeznacza ich dokładnie zero! Woodstock i działalność bieżąca opłacana jest wyłącznie z odsetek jakie dają leżące na koncie pieniądze zebrane w czasie Orkiestry - gdzieś tam swego czasu znalazłem informację, że oragnizacja Przystanku kosztowała 1 milion 666 tysięcy złotych - aż dziw bierze, że nikt tego szatańskiego argumentu nie przytoczył.
Z tych odsetek Owsiak i parę innych osób z zarządu fundacji pobiera pensje (Owsiak dostawał jeszcze kasę z TVP za swój program, notabene gówno na poziomie Warto Rozmawiać ).

To wszystko jest na stronach WOŚP łącznie z potwierdzeniami ze stosownych insttytucji, tak więc bez propagandy \:\)

A jeszcze raz co do Woodstock! Nie byłem i się raczej nie wybieram - nie moja wypoczynkowa bajka. W życiu nie spałem w namiocie nawet w normalnych warunkach, a co dopiero na błotnym pobojowisku
Argumentacja anty kładzie jednak na łopatki! Oglądając reportaż u Rydzyka czy też zapoznając się z opiniami prawicowych publicystów wyłania się przed moimi oczyma taki obraz:

Polskie nastolatki, które oczywiście nigdy nie piją, nie palą, nie biorą narkotyków, nie uprawiają seksu przed ślubem (po ślubie na wszelki wypadek też nie!), nie klną, nie stosują przemocy, nie wagarują i całymi dniami pilnie się uczą raz do roku ogarnia zbiorowe szaleństwo!
Zdejmują one szkolne mundurki (które noszą z własnej woli - nawet Roman ich nie musi do tego zapędzać), kupują tony używek i ruszają na Woodstock by tam niczym lemingi zaćpać się i zapić na śmierć w czasie seksualno-satanistycznej błotnej orgii w czasie której Owsiak przebiera się za Hare Kryszną i wbija szpile w laleczkę voodoo naszego drogiego ojca dyrektora...

----------------------------------------------------------

Można dawać na Caritas, na Polską Akcję Humanitarną, na powodzian, na wdowy i sieroty, żebrakom na ulicy, na głodujących Marsjan itd.
Można dawać cichutko jak nikt nie widzi, można i w blasku kamer - jak kto woli!

Można różnie - nie rozumiem tylko jak można krytykowac kogoś za to, że ratuje ludzkie zdrowie i życie...

Do góry
#869416 - 17/01/2007 01:36 Re: inał orkiesrty, moze jakies ogolno forumowe ruszenie?Finał Orkiestry [Re: Emrod]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Sprawa od kuchni wygląda tak. Bardzo dobra znajoma matki mojej dziewczyny, osoba znana na salonach i w TV, ma fundacje. Pomaga dzieciom z jakimis tam chorobami czy schorzeniami. Jako ze fundacja jest najlepszym sposobem do zarabiania wiekszych lub mniejszych sum na boku, osoba ta takie pieniadze zarabia. Czy jest w tym coś złego ? Moim zdaniem nie. Dlaczego ? Do praca jaką wykonuje dla kogoś, podczas gdy osoby tak naprawde za taka sama dzialalnosc odpowiedzialne na mocy prawa, ustawy itp. maja to czesto w glebokim powazaniu, po wielokroc przewyzsza efektami pieniadze, ktore ta osoba na tym zarabia. I jest naiwne, zeby nie powiedziec głupie, ze ktos bedzie taka prace, ogromna prace, robil za darmo, czysto filantropijnie. Dlatego niech Owsiak bierze do własnej kieszeni nawet te 2%, mi nic do tego. Wazne jest jego dzieło, to co zrobił do tej pory. A zrobil chyba bardzo, bardzo wiele.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08