Mainz - Hamburger_SV 2
B.München - Hertha 1 TB
Bochum - Leverkusen 2
Hannover - Bielefeld 1 TB
Wolfsburg - Freiburg 1 TB
M.gladbach - Dortmund X
Hansa_Rostock - Werder_Bremen 2
Schalke - Kaiserslautern 1 TB
Nürnberg - Stuttgart 2
B.München - Hertha - Bayern ma jedną z najlepszych drużyn w historii, więc powinien wygrywać zawsze i wszędzie a tym bardziej na własnym boisku dla mnie jeden z dwóch najpewniejszych meczyków z Bundesligi na ten weekend.
Hannover - Bielefeld - Hannover ma ciekawa drużynę w poprzedniej kolejce o mało nie urwał punktu na gorącym terenie w Leverkusen. W meczu z beniaminkiem powinien wygrać.
Wolfsburg - Freiburg - drużyna wilków z Wolfsburga jest dla mnie kandydatem do gry w europejskich pucharach w przyszłym sezonie, Freiburg natomiast to klasyczna drużyna włsanego podwórka, u siebie zdobywa gros punktów, Tak więc Wolfsburg po zwycięstwie w Dortmundzie kolekcjonuje kolejne 3 punkty
Schalke - Kaiserslautern - to drugi z najpewniejszych meczów Bundesligi z tego tygodnia przynajmniej dla mnie. Schalke wzmocniło sie klasowymi piłkarzami w przerwie letniej i juz widać tego efekty. Porażka w Bremie ujmy nie przynosi wszakże gra tam mistrz Niemiec. Drużyna z Gelsenkirchen jest dla mnie Kandydatem do vicemistrzostwa Niemiec ( mistrz w tym roku w Bawarii), drużyna Kaiserslautern w zeszłym roku ledwo utrzymała ligowy byt, w tym może być z tym ciężej duże osłabienia tej drużyny i brak klasowych wzmocnień (uzupełnień) każą sądzić iż drużyna czerwonych diabłów nie da rady Schalke