Jeśli kupowałeś w sklepie to raczej już 24 msc gw producenta zgodnie w prawem UE.
Butów nowych nie dostaniesz , reklamacja zwykle trwa 14 dni roboczych max + 7 dni w wypadku sprowadzenia np nowej pary. Nie wiem jak Adidas ma z reklamacją z doświadczenia wiem, że wiele zależy od sklepu, ja reklamując ostatnio sandały Ecco roczne bo pękł jeden z bolców po 5 dniach miałem telefon i zwrot pieniędzy.
to zalezy. Jakis czas temu mialem taka sytuacje ze jeden z butow (adidasy do kosza Reeboka) zaczal skrzypiec, wiadomo z takim troche ciezko sie chodzi. Poszedlem do sklepu z paragonem itp i w ogole nie chcieli przyjac tych butow do reklamacji. Po dluzszej rozmowie powiedzieli ze wysla do producenta i on stiwerdzi co jest nie tak. Po tygodniu buty wrocily i okazalo sie ze producent nie uznal tego jako usterki

poprostu komedia. Szczesliwym trafem okazalo sie ze mam blisko domu rzeczoznawce. Poszedlem do niego, co prawda za zbadanie zaplacilem, ale jednoznacznie stwierdzil ze buty sa uszkodzone. Wypisal papierek, poszedlem z nim do sklepu, a Ci sami sprzedawcy nagle w przyplywie dobroci stwierdzili ze moga mi wymienic na taki sam model

podziekowalem za to i wzielem gotowke, w sklepie tym wiecej nogi nie postawilem