betway jest niestety bukiem, zdecydowanie niesolidnym, który wielu spraw nie jest w stanie opanować i tracą na tym klienci.
Sprawa dotyczy kolesia który zarejestrował sie z mojego polecenia. Chłopak nieprzeczytał dokładnie warunków promocji, i pierwszy zakład zagrał po kursie powyżej 1.7 , tyle że niestety było to home-away w NHL ( zakład wygrany -stan konta w tym momencie 490 PLN). Wszystko by sie rozmyło gdyby po prostu betway nie przyznał mu bonusu. Freebet jednak pojawił sie na koncie. Koleś zagrał po tygodniu freebetem po kursie 4.75 spotkanie ligi francuskiej i trafił. PO tym zagrał jeszcze 2 zakłady, w tym jeden nietrafiony za sumę 1000PLN. W tym momencie konto stopniało do 640 PLN , a on zlecił wypłatę.Wypłata została jednak następnego dnia cofnięta, zaś konto wyzerowane, oczywiście bez żadnej informacji o tym na maila. Pyta sie supportu co jest grane, a ci - bonus był niesłusznie przyznany bo pana pierwszy zakład był 2-drożny a nie 3-drożny, więc go teraz odjęliśmy. No i oczywiście zero gadki mimo następujących argumentów
- regulamin mówi o anulowaniu bonusu, nie zas wygranych pochodzących z niego. Obsługa betway miała tydzień czasu by zdjąć wspomniany freebet z konta.
- kasa z wygranej freebeta została z międzyczasie przegrana w zakładzie za 1000PLN, oczywiście propozycja by przywrócić bilans konta do stanu sprzed przyznania freebeta została zignorowana (czyli anulowanie freebeta i 2 zakładów zagranych po wygraniu freebeta)
- błąd w systemie który spowodował że freebet został przyznany to jednak wina betway, prawdopodobnie dalej zresztą jest nienaprawiony ( promocja trwa juz troche czasu więc...), i betway ma to gdzieś, na pytanie czy błąd usunęli support nie raczy odpowiedzieć
A to że polski Betway ma ztraszny burdel i nie panuje nad promocjami, ich regilaminami, itd przekonałem sie na włąsnej skórze kilka dni temu .
Na email przyszedł mi newsletter następującej treści
Czas powrócić do gry - otrzymaj freebet wartości 95 złotych
Witaj Radomir,
Ostatnio nie grałeś w naszym serwisie bukmacherskim. Teraz naprawdę opłaca się zagrać zakłady w Betway.com - przegapiasz znakomite kursy i oferty.
Dokonaj depozytu do swojego konta gracza, a my wyrównamy Twój kolejny zakład w 100% aż do 95 złotych w darmowym zakładzie.*
Wszystko co musisz zrobić aby otrzymać freebet, to:
1. Zaloguj się, dokonaj wpłaty depozytu i zagraj zakład, a my wyrównamy Twój kolejny zakład aż do 95 złotych w darmowym zakładzie.
2. Udaj się do sekcji Moje Konto > Moje Darmowe Zakłady i znajdź swój freebet.
Upewnij się, że sprawdzisz naszą Świąteczną Kampanię z nowymi specjalnymi ofertami każdego tygodnia aż do końca tego roku. W tym tygodniu otrzymujesz specjalny Świąteczny freebet jako dodatek do freebeta wymienionego powyżej! Dowiedz się więcej tutaj .
Zaloguj się i zgłoś się po swój freebet teraz
Witamy z powrotem!
Niby wszystko jasne gdyby nie dopisek na dole małymi literkami
* Obowiązują przepisy Darmowych Zakładów. Ta oferta jest skierowana wyłącznie do klientów powyżej 18 roku życia, którzy jeszcze nie zagrali żadnego zakładu w Betway.com. Ta oferta jest ważna do 31.12.07. Freebet nie podlega wypłacie, a stawka freebeta nie jest zwracana.
żeby nie było wątpliwości - konto w betway mam juz kilkanaście miesięcy, i troche tam juz grałem. Czyli co po prostu pomyłka? W przypadku betway nie byłbym tego taki pewien. Wcale bym sie nie zdziwił gdybym zrobił depozyt, dostał freebeta, a po jego ewentualnej wygranej dowiedział sie że niestety bardzo nam przykro ale nie dostosował sie pan do warunków promocji więc freebet sie panu nie należał, i guzik nas obchodzi że po części jest to nasz wina.
Radze uważać na tych szmaciarzy