#1849704 - 12/12/2007 03:24
Moja gra na forex [2]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1859739 - 16/12/2007 03:18
Re: Moja gra na forex [2]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/03/2003
|
stan początkowy : 7107 zł
PODSUMOWANIE 18/34 TYGODNIA GRY : planowane po 18 tygodniu gry : 10 420zł stan konta po 18 tygodniu : 11 102 zł
w/g planu na 19 tydzien : osiagnąc 12 210 zł
Ilosc transakcji w tym tygodniu - 107 ilosc zyskownych transakcji - 83 ilosc zwrotów - 0 ilosc stratnych transakcji - 24 najwyzszy zysk z transakcji - 539,43 zł największa strata z transakcji (-864,38 zł) przyrost (strata) kapitału (-3%)
W tym tygodniu nastapił lekki zjazd kapitału mimo iż w srodę otarłem sie o 14 tys zł.Jednak ze tak powiem było to celowe , wyznaczyłem sobie za zadanie dodatkowe nie zejsc ponizej 11 tys a jednoczesnie zwiekszyc "equity".Równiez w tym tygodniu chcialem w miare bezbolesnie zmniejszyc ilosc otwartych poycji poniewaz na koniez zeszłego tygodnia mialem ich otwartych az 3,7 lota w tym 1,9 na dlugiej pozycji zas 1,8 na krótkiej.Aktualnie zostałem na weekend z otwartym 0,9 lota, wszystkie shorty, ze sporym marginem dla ew kontry dla wyrównania plus 0,7 w druga strone. Stytuacja jest wiec dobra i mozna znowu przyatakowac i sie lekko zadłuzyc.
Po decyzji FED dolar zaczał sie umacniac coby znaczyło iz decyzja juz była wliczona w ceny.Po raz kolejny potwierdziła sie stara giełdowa zasada "kupuj plotki , sprzedaj fakty." Po niezłych danych spadek eurodolara pogłębił się w piatek, 200 pipsów na tej parze robi wrazenie. Tym samym spadki zostały wygenerowane na wykresach tygodniowych a długa czarna piatkowa jak równiez tygodniowa świeca nie pozostawiaja żadnych złudzen.Spoadki na tej prze potrwac powinny dla i kto wie czy rzeczywiscie nie potwierdzi się to co pisałem 3 tygodnie temu czyli poziom 1,40 Zanim jednak do tego mialoby dojsc czeka nas srednio mocne wsparcie na poziomie pomiedzy 1,4275 a 1,4330 i jakis 50-60 pk tnizej bardzo silne i wazne wsparcie którego przebicie bedzie skutkowałme zjazdem o kolejne kilkaset pipsów.Jesli jankesi nie wyskocza z jakimis kiepskimi danymi to spadek głebszy jest bardzo możliwy.A danych napłynie dosc sporo , włsciwie tylko sroda bedzie dosc spokojna.
Mimo wyraźnych wzrostów na parze usd/jpy ciężko wyrokowac co nastapi za kilka dni.Kurs ciagle w szerokim kanale i dopiero wybicie w którąs ze stron wyznaczy kieunek.Ostanie dlugie białe dzienne swiece sugerują kolejne wzrosty jednak nie byłbym takim hurra optymista , w srednim terminie kurs chyba ciągle w tendzie spadkowym i wyglada na to iz brak jest jeszcze ostatniej fali spadkowej Elliota.Gdyby taka nastapila kurs polecialby w dól o ok 1000 pipsów od aktualnej ceny czyli w okolice 103 z haczykiem.Dodatkowo sytuacja na gieldach nie sprzyja ryzyku i w kazdej chwili moze nastapic mocny odwrót z par "jenowych".Dopoki kurs tej pary nie przebije srednich, nie mozemy chyba mowic o trendzie wzrostowym a raczej o korekcie w trendzie spadkowym.Do srednich jeszcze troche brakuje wiec czekamy na rozwój sytuacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#1880314 - 24/12/2007 17:21
[Re: dardaw]
|
stranger
Meldunek: 24/12/2007
|
Jasne ze mozesz pisac.
Na tej swiecy spadly obroty,kolejne otwarcie bylo z luka wzrostowa i zaczelo lagodnie roznac, wzrost potwierdzily i wskazniki i wolumen no i ...spadlo weszlem kilka chwil za wczesnie, szukamy twardego dna ale nie jest zle.Powinno odbic. Jak to wobroty spadly? Skad masz dane o obrotach, skoro na FX nie ma ich podawanych?
|
Do góry
|
|
|
|
#1880605 - 24/12/2007 23:05
[Re: Blackhole]
|
Pooh-Bah
|
Nie ma sumarycznych obrotów,jednak niektóre platformy je przedstawiaja.
Obroty pokazują tez na XTB lecz z uwagi iz nie jest to jakas gigantyczna platforma sa one stosunkowo niewielkie np trzy ostatnie z wykresów godzinnych to 169, 190 i 152 loty Na innej , wiekszej platformie w tym samym czasie obroty wyglądały nastepująco : 2680,3200 i 2900 , jest to więc z pewnością jakis obraz rynku tym bardziej ze dzis jest nieruchawo.W normalne dni sesyjne sa one 3 krotnie wyzsze.Co ciekawe , wszelkie "wyskoki" wolumenu mozna obserwowac na obu platformach, z tym ze na XTB sa oczywiscie odpoiwednio mniejsze.
Przykład z 19 stego grudnia: obrót na kablu zwieksza się w ciagu 2 godzin trzykrotnie i mozna zaobserwowac dawno nie notowany poziom 12 tyz lotów na godzine, po czym nastepuje spadek z 2,0195 o ponad 300 pkt. Na tymże kablu zanotowano skok obrotów do 160 tys szt/dzien ,miało to miejsce dokladnie na samym szczycie przy kursie 2,100 , przez wiele poprzednich tygodni obroty wahały sie w granicach 80-100 tys lotów/dzien ,jaki jest obecny kurs kazdy wie itd itd
|
Do góry
|
|
|
|
#1895558 - 31/12/2007 23:26
[Re: jadanek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
ja bym nie kwestionował wyników Dardawa. inwestorem staje się na całe życie i ci najlepsi i najpowazniejsi spokojnie osigają pozytywne wyniki w długim terminie poza tym to jest pasja - i kto sie na tym dobrze zna - to uważam - że może sie nieco wyżej w hierarchii społecznej postawić, bo giełda nie jest dla przypadkowych osób i kto może się pochwalić większą wiedzą ten zasługuje przynajmniej na szacunek, bo tą dziedziną zajmują się umysły nie proste nie mówiąc już o zawodowych poczynaniach - tam jeśli się dobrze ''ustawisz'' to niezależnie od wyników trzepiesz grube siano generalnie jeśli ja czytam sobie wypowiedzi na różnych forach ludzi którzy inwestują pieniądze a tak naprawde nie mają pojęcia w co to się troszkę śmieję haha pozdrawiam Dardaw i życze sukcesów - na tym prostym forum bukmacherskim sporo wnosisz w rekinie giełdowym i mi niejednokrotnie pomogłeś za co Cię cenię. kto dzieli się nabytą wiedzą znaczy że jest dobrym człowiekiem
|
Do góry
|
|
|
|
#1895894 - 01/01/2008 03:28
[Re: jadanek]
|
Pooh-Bah
|
Dzięki mura, miło czyta sie takie posty. Powodzonka w Nowym Roku i aby droga do sukcesu nie była dla Ciebie kręta.
termii -trudno żebym elblążaninowi nie odpowiedział - rzeczywiscie po poczatkowych bardzo dobrych tygodniach ostatnio nie wygląda to najlepiej, krok do przodu i krok do tyłu.Może i z boku tak to wygląda że robię to z nudów, po stracie sprężam się i odrabiam ale zapewniam Cie ze tak nie jest.Chce i to bardzo osiagnąć załozony wynik.I nie chcialbym aby to głupio zabrzmiało ale naprawdę tu nie chodzi glównie o pieniądze. Robie sobie wykresy i widze jak na dloni moja grę i błędy.Wiem gdzie tkwi błąd i ciągle nad tym pracuję.Glównym błędem jestem tu ja, tzn moje emocje.Grając na innym koncie zadawala mnie 200 czy 300 zł dziennie , tutaj zaś dosc wysoko zawiesiłem poprzeczkę, czuje presję i naprawdę źle się z tym czuje.Nie tłumacze się bo zamierzam grac publicznie dalej.W koncu tak xle nie jest, zysk jest, który i tak przewyzsza wielokrotnie lokaty bankowe. Na moje usprawiedliwienie moge podac iz czasem tez testuje na tym koncie pewne zagrywki, konto demo sie do tego nie nadaje.Tu musi w gre wchodzic prawdziwa kasa.Myśle ze zaprocentuje to w przyszłości. I co chyba najważniejsze, po dobrym tygodniu , kiedy to trzepnę te 30 czy 40% wpadam chyba w samozachwyt i staję się mniej ostrozny.Forex takiemu nie popusci, od razu uczy pokory. Z natury jednak jestem optymistą i wierze w pozytywny finał, zreszta gdyby nie kilka moich idiotycznych zachowań finał byłby tuz tuż.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|